γιατι θεωρείς ότι η μμ είναι κάτι που μπορεί κάποιος με "μηδαμινό προηγούμενο κόπο" να κάνει και όχι μια γαστροσκόπηση, ή συνταγογράφηση φαρμάκων για διαβητη? δεν μπορω να συμφωνησω με την λογικη σου. εγω μπορω να δω και impact στην ιδια την επεμβαση στη ζωη των ανθρωπων που την κανουν και περιθωριο για καποιον που τον ενδιαφερει και ειναι λεπτολογος να ξεχωρισει. απλως νομιζω οτι υπαρχει απο τον γενικο πληθυσμο αλλα και την ιατρικη κοινοτητα ενα στιγμα και μια αποστροφη απεναντι στα αισθητικα και γενικως σε οτιδηποτε θεωρειται οτι "πληρωνει καλα χωρις τον αναλογο κοπο ή χρονο"
Γιατί τις κάνουνε και κομμωτές ενώ τη συνταγογράφηση και την ενδοσκόπηση από ιατρικά/παραϊατρικά επαγγέλματα, έχω κάπου λάθος; Δεν νομίζω ότι θέλουν να ξεχωρίσουν κάπου, είναι καθαρά θέμα χρηματικού οφέλους. Ο λορένζο πχ, θα μπορούσε να σώζει μία ζωή τη μέρα με την ειδικότητα που έχει. Προτίμησε όμως να βγάζει σε μία μέρα όσα θα έβγαζε σε ένα μήνα από την ειδικότητα που σπούδασε. Μόνοι τους ρίχνουν τον πήχη όχι οι πολίτες.
Φιλε tamaliamoupiso οπως σε ολα τα επαγγελματα οταν βγαινεις απο τη φουσκα του σιγουρου, κοιτας πως θα επιβιωσεις. Αν δεν εχει την επιλογη του δημοσιου τι κανεις;;
Νομιζεις το να επιβιωσεις ως Καρδιολογος ιδιωτης ειναι ευκολο; Ως Παθολογος; Τεραστιος ανταγωνισμος... ειδικα σε μεγαλα αστικα κεντρα.
Πολλοι οντας νεοι τον Σπυρου ονειρευονται στην πορεια ομως βλεπεις τις ουσιαστικες δυσκολιες.
Για να μη συζητησουμε το γεγονος οτι πολλοι εγιναν γιατροι για να γινουν. Εγω εεχω φιλους που ηθελαν να γινουν Μηχανικοι αλλα τους πιεσε η οικογενεια.
Κολλητο που φοβοταν το αιμα.....
Τι να λεμε τωρα;
Για πηγαινε σε αρκετα Δερματολογικα... να δεις διαγνωσεις να παθεις ΣΟΚ. Εχουν μετατραπει σε κεντρα αισθητικης και ο Γιατρος να κανει τον επιχειρηματια. Laser κλπ!!
Φίλε δεν ξέρω κανέναν, μα κανέναν ιατρό -και πρόχειρα μπορώ να φέρω στο νου μου τρεις- που να περνάει δύσκολα, ανεξαρτήτως ειδικότητας. Αντίθετα, όλοι τους κάνουν ζωή υψηλότερης δυναμικότητας από την προβλεπόμενη.
ΥΣ. Σας ζητάω συγγνώμη για την καθυστέρηση, δεν είμαι καλός συνομιλητής, μπαίνω συγκεκριμένες ώρες και μέρες.