Drug used for male pattern baldness makes men impotent

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

tatini

New Member
Απ: Drug used for male pattern baldness makes men impotent

Άλλο ένα παράδειγμα του πόσο καλά λειτουργεί η προπαγάνδα που κάνεις εσύ και κάποιοι άλλοι.

Από την αρχή δεν είχα σκοπό να απαντήσω σε αυτό το θέμα, γιατί με το που το είδα σκέφτηκα "τα ίδια Παντελάκη μου" και ειδικά όταν είδα το όνομά σου λέω οκ, τι είχες hopefull τι είχα πάντα. Επειδή υπάρχει ενδεχόμενο να έχεις μπερδευτεί και να νομίζεις ότι εδώ μέσα είναι το propeciahelp, μας είπες ότι η φιναστερίδη μπορεί να προκαλέσει ανικανότητα, ότι η αργινίνη προκαλεί με τεχνητό τρόπο στύση, ότι μπορεί να είμαστε δυσμορφοβικοί επειδή δε θέλουμε να μοιάζουμε σαν άρρωστοι (ενώ εσύ που μπαίνεις εδώ, τα ξυρίζεις και "δε σε χαλάει") και ποιος ξέρει τι άλλο πριν γίνω μέλος εδώ και ένα χρόνο και δω τα ποστ σου. Για θεραπείες και ουσιαστική αντιμετώπιση, ούτε λόγος.

Μη μπερδεύεσαι: έχω εμπεδώσει πολύ καλά ότι η φιναστερίδη είναι ένα φάρμακο που μπορεί να μου προκαλέσει πρόβλημα, αλλά παίρνω τα ρίσκα μου. Κι αυτό, έχω πείσει τον εαυτό μου πως αν δεν βγει κάποια σοβαρή έρευνα ή αν δεν με πείσει ο οργανισμός μου για το αντίθετο, δεν πρόκειται να το ανατρέψεις ούτε εσύ ούτε μερικοί άλλοι μαλακοκ***** του propeciahelp.

Το ερώτημά μου παραμένει: αν όλοι σταματούσαν να πολεμούν την τριχόπτωση και ξύριζαν το λιγοστό μαλλί τους όπως εσύ -που πάνω απ' όλα δε σε χαλάει- θα ένιωθες ότι έσωσες τον κόσμο; Ότι τα άρθρα σου έπιασαν τόπο;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Panos1982

Well-Known Member

παντα υπηρχε ενταση γυρο απ την φιναστεριδη.......
ωστοσο κυκλοφορει απ το 97 στην αμερικη για την απωλεια μαλλιων.....
οποτε αν ηταν κατι σοβαρο θα το ειχαμε μαθει τοσα χρονια.....
εγω 2 χρονια χρησης και ειμαι κομπλε παντος....

Panos1982

Well-Known Member

skeptikistis είπε:
Το φαρμακο το δοκιμασες η μονο μεσα απο αρθρα το ξερεις? Εαν δεν το εχεις δοκιμασει, ολοι καταλαβαινουμε ποιος μιλαει απο θεωρια και ποιος απο πραξη.

το εχει δοκιμασει για 10 μηνες αλλα ειχε καποιες παρενεργεις κ το εκοψε...... :)

tatini

New Member

Για την ακρίβεια, το έχει δοκιμάσει δύο φορές (κατά δική του ομολογία), και τη δεύτερη φορά τα sides του εμφανίστηκαν απευθείας.

Hopefull

New Member

Πολυ συζητηση για το τιποτα. Ας παμε στην ουσια .... Mε αυτα και με αυτα, καλυτερα να μη ξερει κανενας τι αρθρα βγαινουν για τη φιναστεριδη και να μη τα βαζουμε γιατι η αγνοια ειναι ευτυχια.

Μπορειτε να λετε, να φανταζεστε, να προσπαθησετε να αναλυσετε εμενα αλλα δεν ειμαι εγω το θεμα ρε παιδια lol...δεν τα εγραψα εγω τα αρθρα! Και αν νομιζετε οτι δεν σας κανουν μπορειτε να μην ασχολειστε και οχι να τα παιρνετε προσωπικα...καποιους μπορει να τους ενδιαφερουν ειναι τοσο απλο :)

Hopefull

New Member

Blindfold είπε:
Για την ακρίβεια, το έχει δοκιμάσει δύο φορές (κατά δική του ομολογία), και τη δεύτερη φορά τα sides του εμφανίστηκαν απευθείας.

Οταν εγω τα επαιρνα εκεινη την εποχη ολοι οσοι ελεγαν για παρενεργειες τους βγαζαν τρελους στα forum και οτι ειναι στο μυαλο τους...μεσα στις μαλακιες και σαν νεουδι τοτε τα πιστευα και εγω και ελεγα ισως φταιει η δοση, ισως φταιει που καπνιζω ισως εχω αγχος, δε μπορει θα ξαναπροσπαθησω μαλλον το φερα εγω στον εαυτο μου που το σκεφτομουν και οτι αλλες μαλακιες μου λεγανε γιατι ελεγα δεν μπορει να ειμαι τοσο ατυχος. Ελεγα κατσε να παρω αργινινη αυτο κανουν και αλλοι.

Απο τοτε Fast forward στο σημερα εχουν βγει αρθρα, εκπομπες στη σουηδικη τηλεοραση, εχουν προστεθει precautions στο label, εχουν ασχοληθει γιατροι με το θεμα και πλεον οποιος εχει παρενεργειες δεν το βγαζουν τρελο γιατι οι περισσοτεροι πλεον παραδεχονται οτι ολο και καποια παρενεργεια εχουν.

Δεν ειστε πλεον στο σκοταδι οπως ειμασταν εμεις τοτε. αυτη ειναι η ιστορια αφου θες να μιλησεις εξονοματος μου, και ασε τις μεγαλες κουβεντες για ομολογιες και παπαριες δεν ειναι εδω κανα δικαστηριο και με περνας δικη εσυ.

Και αυτα που λεω για την αργινινη ειναι απολυτως αληθινα οπως και για το BDD μην προσπαθεις να τα ξεφτιλισεις ολα επειδη νομιζεις οτι πειραξαμε το χαπι σου. Οπως και αυτα που λεω για μεταμοσχευσεις...

ανοιξε το μυαλο σου και κοιτα περα απο τον καθρεπτη σου και την αναγκη για το propecia, μετα απο καποια χρονια στο υπογραφω θα λες τα λεγε ο hopefull.

tatini

New Member

"Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε", κλασική αντίδραση hopefull όταν τον στριμώχνουν.

Λες και δεν έχουμε διαβάσει/ενημερωθεί, εσένα περιμένουμε να μας ανοίξεις τα μάτια. Αν αυτό σημαίνει να ποστάρεις κάθε μέρα "αξιόπιστα" άρθρα από πολύ "έγκυρες" πηγές να μου λείπει. Σου είπα ήδη ότι από την αρχή δεν ήθελα να ασχοληθώ, αλλά είδα ότι απάντησες με πολύ ζέση στον σκεπτικιστή και είπα να τοποθετηθώ κι εγώ. Αυτό που προβληματίζει οποιονδήποτε πατήσει "εμφάνιση μηνυμάτων χρήστη" στο προφίλ σου είναι ότι φαίνεσαι να έχεις αναλάβει το ιεραποστολικό έργο να σώσεις τον κόσμο από την ανικανότητα. Η τριχόπτωσή σου μπορεί να μην σε απασχολεί, αλλά για τα πουλιά και τη στύση των άλλων έχεις μπόλικο ενδιαφέρον.

tatini

New Member

hopefull είπε:
[quote author=Blindfold link=topic=2565.msg46180#msg46180 date=1295878515]

Οταν εγω τα επαιρνα εκεινη την εποχη ολοι οσοι ελεγαν για παρενεργειες τους βγαζαν τρελους στα forum και οτι ειναι στο μυαλο τους...μεσα στις μαλακιες και σαν νεουδι τοτε τα πιστευα και εγω και ελεγα ισως φταιει η δοση, ισως φταιει που καπνιζω ισως εχω αγχος, δε μπορει θα ξαναπροσπαθησω μαλλον το φερα εγω στον εαυτο μου που το σκεφτομουν και οτι αλλες μαλακιες μου λεγανε γιατι ελεγα δεν μπορει να ειμαι τοσο ατυχος. Ελεγα κατσε να παρω αργινινη αυτο κανουν και αλλοι.

Απο τοτε Fast forward στο σημερα εχουν βγει αρθρα, εκπομπες στη σουηδικη τηλεοραση, εχουν προστεθει precautions στο label, εχουν ασχοληθει γιατροι με το θεμα και πλεον οποιος εχει παρενεργειες δεν το βγαζουν τρελο γιατι οι περισσοτεροι πλεον παραδεχονται οτι ολο και καποια παρενεργεια εχουν.

Δεν ειστε πλεον στο σκοταδι οπως ειμασταν εμεις τοτε. αυτη ειναι η ιστορια αφου θες να μιλησεις εξονοματος μου, και ασε τις μεγαλες κουβεντες για ομολογιες και παπαριες δεν ειναι εδω κανα δικαστηριο και με περνας δικη εσυ.

Και αυτα που λεω για την αργινινη ειναι απολυτως αληθινα οπως και για το BDD μην προσπαθεις να τα ξεφτιλισεις ολα επειδη νομιζεις οτι πειραξαμε το χαπι σου. Οπως και αυτα που λεω για μεταμοσχευσεις...

ανοιξε το μυαλο σου και κοιτα περα απο τον καθρεπτη σου και την αναγκη για το propecia, μετα απο καποια χρονια στο υπογραφω θα λες τα λεγε ο hopefull.
[/quote]

Η φιναστερίδη είναι και θα εξακολουθεί να είναι μια ύποπτη και επικίνδυνη ουσία ανάλογα πάντα τις παραμέτρους της ποσότητας, της συχνότητας, του οργανισμού, κ.λπ. Από τη στιγμή που και λίγη παραπάνω ποσότητα μπορεί να προκαλέσει βλάβες, ό,τι και να γίνει θα παραμένει μια ουσία που γύρω από το όνομά της θα επικρατεί ο φόβος και ο τρόμος. Αυτό δικαιολογεί τα άρθρα, τις εξτρά μελέτες, τις εκπομπές, οτιδήποτε. Και κάτι τύπους σαν εσένα.

Οι φορείς του HIV (χτύπα ξύλο) έχουν 4-5 κατηγορίες φαρμάκων, διότι πολύ απλά το ένα φάρμακο που βοηθάει τον έναν για κάποιον άλλον μπορεί να είναι δηλητήριο. Ας χωριστούν, ας πούμε, σε ομάδες κι ας αρχίσουν να κράζουν ο ένας τη θεραπεία του άλλου ότι αυτό το χάπι προκαλεί χοληστερίνη, το άλλο διάρροιες, το παράλλο ιλλίγους, κ.ο.κ. Εφόσον εμφάνισε στον έναν πρόβλημα, άρα 100% θα εμφανίσει και στον άλλον. Εφόσον εσύ στους 10 μήνες μπορεί να έβγαλες στήθος, άρα κι εγώ τώρα θα έπρεπε να έχω πετάξει στήθος. Ο Πάνος δε που χρησιμοποιεί φίνα 2 χρόνια τώρα θα έπρεπε ήδη να έχει βγάλει αιδοίο. Εσύ είσαι το απόλυτο δείγμα ζωντανού οργανισμού.

Υ.Γ: Ποτέ δεν είπα ότι αυτά για την αργινίνη είναι ψέματα, λέω ότι ευτυχώς έχουμε εσένα να υπενθυμίζεις σε κάθε ευκαιρία σε όποιον θέλει να παλέψει το πρόβλημά του να μην ασχοληθεί καν και απλώς "να τα ξυρίσει για να μη χαλιέται".

Hopefull

New Member

Blindfold είπε:
Από τη στιγμή που και λίγη παραπάνω ποσότητα μπορεί να προκαλέσει βλάβες, ό,τι και να γίνει θα παραμένει μια ουσία που γύρω από το όνομά της θα επικρατεί ο φόβος και ο τρόμος. Αυτό δικαιολογεί τα άρθρα, τις εξτρά μελέτες, τις εκπομπές, οτιδήποτε. Και κάτι τύπους σαν εσένα.

Υ.Γ: Ποτέ δεν είπα ότι αυτά για την αργινίνη είναι ψέματα, λέω ότι ευτυχώς έχουμε εσένα να υπενθυμίζεις σε κάθε ευκαιρία σε όποιον θέλει να παλέψει το πρόβλημά του να μην ασχοληθεί καν και απλώς "να τα ξυρίσει για να μη χαλιέται".

Ρε φιλε ωραια τα ειπες σε καποια σημεια αλλα πολυ φρικη και μισος εχεις βγαλει και κουραζει, δεν φταιω εγω αν σε χαλαει που επισημαινω καποια πραγματα που εσυ μπορεις να τα ξερεις αλλα δεν σου αρεσει να σου τα θυμιζουν.

Κατσε εσυ και παιρνε οτι γουσταρεις και εγω θα κανω post οτι βρισκω και οτι θεωρω σχετικο για οσους θελουν να τα διαβασουν. αν τα θεωρεις μη αξιοπιστα μπορεις να το πεις οπως και ο skeptikistis αλλα ολη η υπολοιπη ιστορια που εχεις ξεκινησει με τα σεναρια, με το κυκλοθυμικο απο παλια μου post ειναι λιγο... dramaqueen συμπεριφορα(και για να μη παρεξηγηθεις δεν υπονοω τιποτα για το propecia με το queen )

τα λεμε

tatini

New Member

Φρίκη και μίσος δε βγάζω και σίγουρα αν υπάρχει κάτι που κουράζει αυτό είναι ο πρηξαρχιδισμός σου...

Δεν έχεις καταλάβει ότι εδώ μέσα κανείς δεν ασχολείται μαζί σου, είσαι σαν μια μύγα που απλώς ενοχλεί με το βόμβο της... έκανα το λάθος να ασχοληθώ, αν και θα έπρεπε να ακολουθήσω το παράδειγμα των άλλων εδώ μέσα που πλέον τους αφήνουν παγερά αδιάφορους τυπάκια του είδους σου. Αμφιβάλω αν θα ασχολείται πια και ο σκεπτικιστής μαζί σου.

Θα ψάχνω όσο θέλω το ιστορικό σου εφόσον κρίνω ότι είσαι ψυχικά διαταραγμένος (προφανώς εξαιτίας της φαλάκρας και ενδεχόμενης ανικανότητας στύσης) και αντιμετωπίζεις βαθύτατα ψυχικά τραύματα, θεωρώ ότι οφείλω να εξετάσω προσωπικά για ποιο λόγο θέλεις να πείσεις όλο τον κόσμο που παίρνει φιναστερίδη ότι θα πάθει αυτά που έπαθες εσύ.

Πάρε απόφαση ότι επειδή εσύ έχεις μείνει φαλακρός και θες να νιώσεις καλά δε θα γίνουν και όλοι οι άλλοι. Στο καλό.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

heyya

New Member

Εντάξει παίδες κουράσατε, όντας ουδέτερος μια χαρά σας βρήκα στο πνεύμα στοιχειώδους αντιλογίας αλλά στο τέλος το παρακάνατε. Και για τους 2 σας ισχύει, αλλά προχωρώντας προσωπικά για εσένα blind δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς σε πείραξε και σε τι σε ενοχλεί στο σημείο να χαρακτηρίζεις τον καθένα (hope συγκεκριμένα) με διαφορετικές αντιλήψεις περί φαρμάκων "ψυχικά διαταραγμένους" επειδή ποστάρει (συνεχώς) κάτι αντι-propeciaκο ( lol ) . Καθένας έχει το δικαίωμα της άποψης και της αναδημοσίευσης όσων βρίσκει, είμαστε hairloss forum και αλληλοβοηθιόμαστε, ανταλλάζουμε τους προβληματισμούς μας και εφόσον δεν υπάρχει κάτι που να ξεπερνάει τα όρια δεν καταλαβαίνω προς τι τέτοια επίθεση. Δεν σημαίνει ότι επειδή έχουμε το propecia help, εμείς είμαστε το άλλο άκρο από αυτούς. Σκέψη, ώριμη συζήτηση, ζυγισμένες αποφάσεις και καθένας υπεύθυνος για τις πράξεις του...

Blindfold είπε:
Φρίκη και μίσος δε βγάζω και σίγουρα αν υπάρχει κάτι που κουράζει αυτό είναι ο πρηξαρχιδισμός σου...

Σόρυ αλλά το αντίθετο εισέπραξα.
Πάντα φιλικά

tatini

New Member

Το θέμα έχει ως εξής: ο hopefull έχοντας δοκιμάσει δύο (2) φορές να δει αν θα του κάτσει η φίνα και βλέποντας ότι ο οργανισμός του αντιδράει οπότε και αναγκάστηκε να τη διακόψει, έχει ξεκινήσει μια άνευ προηγουμένου τρομολαγνική προπαγάνδα εναντίον της ουσίας με σκοπό προφανώς να φέρει κι άλλο κόσμο στην ίδια ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται κι ο ίδιος: "να μην χαλιούνται". Επειδή δηλαδή δεν του έκατσε αυτουνού, πρέπει ΟΛΟΙ να τη σταματήσουν. Αυτός όταν την δοκίμασε φυσικά "δεν ήξερε", "δεν είχαν τότε γιατρούς και ίντερνετς και τέτοια πράγματα", βέβαια "κάτι ακουγόταν στα φόρουμ" (ενώ υπήρχε έλλειψη ενημέρωσης...), αλλά άρχισε να βγαίνει το στήθος και φοβήθηκε μην χρειαστεί αντί για προπέσια να ψάχνει σουτιέν, πανικοβλήθηκε και από τότε πιστεύει (και εύχεται ενδόμυχα 100%) ότι αυτό θα συμβεί σε ΟΛΟΥΣ τους χρήστες της φίνας. Άσχετα που άλλοι την παίρνουν χρόνια, γιατροί την δίνουν άφοβα, άρθρα σε περιοδικά και ίντερνετ (γραμμένα πάλι από γιατρούς) την προτείνουν, κλινικές μεταμόσχευσης τη συστήνουν, κ.λπ.

Το θέμα της φίνας το έχουμε συζητήσει απείρως, εγώ είμαι ένα χρόνο εδώ και ήδη έχω διαβάσει και ακούσει πάρα πολλά. Αλλά απ'ό,τι φαίνεται μερικοί θεωρούν ότι τα αντίστοιχα άρθρα (περί φίνας και ανικανότητας συγκεκριμένα) που είναι ήδη στο φόρουμ δεν είναι αρκετά, οπότε να είχαμε να λέγαμε.

Να ψάχνουμε κάθε μέρα κι ένα άρθρο (που όμως δε λέει τίποτε περισσότερο από αυτά που ήδη ξέρουμε) και να το ποστάρουμε στο φόρουμ. Κάθε μέρα κι από ένα ίδιο άρθρο, εξίσου "έγκριτο", με τα ίδια "αδιάσειστα" στοιχεία, να το διαβάζουμε μπας και καταφέρουμε και πάθουμε κάνα ιδεοληπτικό σύνδρομο ή αυθυποβολή, ποτέ δεν ξέρεις, διάβασε, διάβασε, όλο και κάτι θα μείνει. Όπως τα βιβλία της ψυχιατρικής που όταν τα ανοίγεις πρώτη φορά νομίζεις ότι έχεις όλες τις αναφερόμενες ψυχικές νόσους.

Αυτό λοιπόν κάνει το συγκεκριμένο άτομο και όπως εύστοχα του έχει πει και κάποιος εδώ μέσα, θυμίζει την αλεπού που αφού δεν μπορεί να πιάσει τα σταφύλια τα βρίζει κι από πάνω.

Υ.Γ: Θεωρώ πολύ πιο τίμια και ειλικρινή τη στάση ενός ατόμου όπως ο αποφασισμένος ψυχάκιας που από την αρχή είπε δεν το δοκιμάζω και πάλι εκφράζει τις αντιθέσεις του για τη φίνα σε νορμάλ πλαίσια, παρά τη στάση του hopefull.

geofish

New Member

Βραδιάτικα με κάνετε να γράφω.
Αν και δεν θέλω να παίρνω θέσεις όταν υπάρχουν αντίθετες απόψεις, εντούτοις όπως είπε και ο heyya το κουράσετε.

Blindfold, από τον τρόπο γραφής σου φαίνεσαι ότι είσαι άτομο με επίπεδο, αλλά το να χαρακτηρίζεις κάποιον για το χαρακτήρα του χωρίς να τον γνωρίζεις είναι κάτι που με εκνευρίζει αλλά και στο τέλος χάνεις και το δίκιο σου ακόμη και αν είναι σωστό.

Όσο αφορά για τον hopefull δεν ξέρω τα κίνητρα του, ούτε τους σκοπούς του αλλά στο θέμα φαλάκρας είναι από τους λίγους που έχουν τόσο πολλή γνώση πάνω σε αυτό. Οπότε κατ εμε κάθε γνώμη του σεβαστή και θα ήθελα να την ακούω, συμφωνώ η διαφωνώ.

Hopefull

New Member

ΕΣΕΝΑ η λαθος στα χουν πει η εισαι τελειος ψυχασθενης και βρεθηκα εγω στο δρομο σου!!! Ποια εκστρατεια ανεφ προηγουμενου και κουραφεξαλα καθεσαι και λες.

Ουτε καν εχεις διαβασει τα post μου!!!. Ποια ειναι η τρομολαγνεια? επειδη εβαλα καποια αρθρα, ο μοναδικος ειμαι??? Εχω 400 post και εχω βαλει 3 αρθρα για τη φιναστεριδη Βαζω αρθρα για οποια καινουρια θεραπεια βλεπω, για τις μεταμοσχευσεις, για τη μινοξιδιλη, για οτι εχει σχεση και οτι εχω μαθει μεσα στα χρονια και οτι βρισκω.

αυτη ειναι η εκστρατεια που κανω και το μονο πραγμα που ασχολουμαι ειναι η τρομολαγνεια!!! Λεω και τα κακα που βλεπω αλλα και τα καλα!!!

----------------------------

Παναγιωτη δε ξερω δεν εχω ξανακουσει κατι παρομοιο. Να ρωτησω κατι μονο, πως και avodart φιλε γιατι οχι propecia που ναι και πιο light. ειχες δοκιμασει propecia και δεν? Φιλε η καλυτερη συμβουλη παντως ειναι να μιλησεις με γιατρο αλλα γενικα φανταζομαι οτι το πρωτο πραγμα που θα κανει αν αυτη η αυξηση ειναι γνωστο side του avodart ειναι να σου πει να το διακοψεις για να δεις αν επανελθεις.

------------------------
Πιστευω οτι εχεις παρατηρησει οτι δεν ειναι η φινα το μονο πραγμα που επικρινω αλλα και πολλες προσεγγισεις lol

Και δε τη βριζω σαν ουσια ρε συ, ξερω οτι ειναι το μοναδικο πραγμα που δουλευει καλα και ξερω ποσο καλο μπορει να κανει σε ανθρωπους καποια στιγμη της ζωης του και αν δεν εχει και παρενεργειες οποιος την παιρνει τοτε μαζι του και ολα καλα.

Απλα επιστηω την προσοχη σε οσους βγαζουν παρενεργεις και συνεχιζουν παραυατα γιατι ξερω οτι το κανουν γιατι δε θελουν να χασουν τα μαλλια τους. Αυτα που περιγραφεις ειναι για μενα απο τις ασχημες παρενεργειες φιλε Πανο για αυτο λεω προσεχε, αλλα τελος παντων εσυ θα κρινεις κι εσυ θα βρεις και την ακρη μειωνοντας τη δοση...

Καλη τυχη boy
----------------------------

Η αληθεια ειναι οτι στην Ελλαδα ειμαστε ποοοοολυ πισω και δεν αξιζει να ρισκαρεις μια τριτη μεταμοσχευση εδω. Απο την αλλη ομως εχεις κανει ηδη δυο και απο οτι καταλαβαινω χαλαστηκες απο τη στιγμη που τα φυσικα μαλλια σου αρχισαν να φευγουν. Η τριτη μεταμοσχευση μπορει να μην ειναι η λυση, η λυση ειναι να προσπαθησεις να ζωντανεψεις τα υπαρχοντα μαλλι σου και αυτο εχει μονο ενα δρομο...propecia. Το propecia μπορει να σε κανει χαρουμενο διοτι θα ξαναγεμισει το κεφαλι σου και τα μεταμοσχευμενα δε θα φαινοντα τοσο ασχημα οταν θα εχουν τα φυσικα σου να δινουν density και ογκο. Βεβαια απο την αλλη το propecia ειναι ενα φαρμακο που μπορει να εχει παρενεργειες...

Ομως σε αυτη τη φαση εγω θα σου προτεινα οχι κι αλλη μεταμοσχεση, να δεις πως αντιδρας στο propecia και απο κει και περα βλεπεις, αν ολα πανε καλα μαλλον θα κανεις καιρο να ξανασχοληθεις με το forum αν οχι ελα πισω βαλε photos πες μας για τη κληρονομικοτητα και θα πουμε αποψεις γαι το τι μπορεις να κανεις.

------------------

φιλαρακι βαζεις ακομα revivogen ταυτοχρονα με proscar και μινοξιδιλη?Αν ναι δοκιμασε να κανεις το εξης απλο...κοψε αυτη τη μπουρδα για μενα το revivogen και βαζε μια φορα το βραδυ μονοξιδιλη και propecia 1mg το πρωι.

Δεν λες πολλες λεπτομεριες για το πως συνδυαζεις τη θεραπεια σου και μπορει να κανεις κατι λαθος. Εισαι πολυ σπανια περιπτωση και μπορει να εισαι πραγματικα πολυ ατυχος αλλα πριν καταδικασεις τη θεραπεια σου καντην οσο πιο απλη γινεται γιατι τα πολλα μαζι πολυ συχνα δεν φερνουν καλα αποτελεσματα

---------------------

καλα αυτα τα λεει η Merck για να φυλαει το κωλο της. Μας λεει... 2% εχουν παρενεργειες και... δουλευει για το 85% των χρηστων. Αρα ενα 15% δεν εχει αποτελεσμα και ενα 2% εχει παρενεργειες. 7 φορες περισσοτεροι απο αυτους που εχουν παρενεργειες δεν εχουν αποτελεσμα απο το propecia.

Αν ητανε ετσι θα ακουγαμε συνεχεια στα forum το propecia δε μου κανε τιποτα και οχι το propecia μου δωσε παρενεργειες. Αμα κανεις ενα research θα βρεις ανθρωπους μετρημενους στα δαχτυλα που θα πουν το κοψα γιατι δε μου κανε τιποτα και εκατονταδες που παραπονιουνται για παρενεργειες, αλλοι το κοβουν αλλοι προσπαθουν να βρουν την καταλληλη δοσολογια να τις ελαχιστοποιησουν γιατι ξερουν οτι μονο αυτο κανει δουλεια. Κατι δε παει καλα με αυτες τις μετρησεις της Merck ;)

Ρισκο στο να δοκιμασει κανεις propecia δεν υπαρχει για μενα διοτι ακομη και να εισαι στο ποσοστο που εχουν παρενεργειες αμα το κοψεις θα γυρισεις στο φυσιολογικο. Αρα ναι αξιζει γιατι μπορει να μην εχεις καμια παρενεργεια και να σωσεις και τα μαλλια σου και αν εχεις παρενεργεια μπορεις να το κοψεις και να γυρισεις στο φυσιoλογικο . Τα μονα ρισκα για μενα ειναι στις μακροπροθεσμες επιδρασεις της χρησης φιναστεριδης για τη τριχοπτωση μιας και αυτες δε μπορει να τις ξερει κανενας και οσοι εχουν παρενεργειες που το βλεπουν και το συνεχιζουν μονο και μονο για τα μαλλια τους
----------------------

γιατι να μη παρεις τη συνιστωμενη δοση δηλαδη ενα την ημερα? Αφου δεν την εχεις δοκιμασει ποτε δε ξερεις πως θα αντιδρασεις...οι υπολοιπες δοσολογιες μερα παρα μερα και μικροτερες δοσεις ειναι λογικα για αυτους που εχουν βγαλει καποιο προβλημα με τη φινα μικρο η μεγαλο. Αλλιως δεν εχει νοημα να μην παιρνεις τη συνιστωμενη δοση εκτος αν θες να κανεις οικονομια.

Οσο για το αλλο που ρωτας ειναι πιθανο, πολλοι παραπονιουνται για sides απο τοτε που αρχισαν να κοβουν proscar ενω πριν δεν ειχαν με propecia...αρα μαλλον την κοβουν λαθος και οι αυξομειωσεις στις δοσεις δημιουργουν πρβλημα με τις ορμονες. Τωρα λενε οτι η φινα αρχιζει και χανει την ισχυ που εχει στον οργανισμο μετα απο 24 ωρες, αρα παιρνεις την επομενη δοση στο τελος των 24 ωρων και διατηρεις ετσι καποια ισορροπια. Αν τη παιρνεις καθε 48 ωρες εχεις φυγει απο τον κυκλο των 24 ωρων και δε ξερω αν αυτο μπορει να βγαλει τιποτα sides.

Γνωμη μου απο τη στιγμη που το αποφασισες, αρχισε με τη συνιστωμενη δοση και βλεπεις...

----------------------

Φιλε προσωπικη μου αποψη ειναι αν την παρεις παρε propecia και φαε ολο το χαπι και καθε μερα. Ασε τα κοψιματα και τα περιεργα γιατι οι αυξονειωσεις τις δοσεις μπορουν να σου βγαλουν παρενεργειες που με μια σταθερη δοση δεν θα τις ειχες.

Αμα δεις τιποτα απο παρενεργειες δικια μου συμβουλη ειναι κοφτη, οι αυξομειωσεις μαλλον απλα θα περιορισουν τις παρενεργειες δε θα τις εξαφανισουν, και αν φτασει εκει που δε στο ευχομαι μην αρχισεις τα viagra, argininines και δε ξερω γιατι τι θα λειτουργεις μετα με χαπια...εκτος αν δε σε πειραζει :)

Εγω ειμαι κατα της χρησης φινας μακροπροθεσμα αλλα βραχυπροθεσμα μπορει να σου κανει πολυ καλο γιατι αμαν ειναι να παθεις καταθλιψη απο τη καραφλα και να αρρωστησεις απο τη στεναχωρια σου τοτε παρτη, καλυτερα φινα παρα να μη ζεις τη ζωη σου.

------------------

Συμφωνω απολυτα αλλα και παλι πρεπει να παρεις propecia για να σιγουρευτεις οτι δε θα καταληξεις nw7. Ομως και αν εισαι nw6 και παρεις propecia και δουλεψει λιγο στο crown μπορει να στο ανεβασει και απο κει που δεν εισαι καλος candidate γινεσαι. Το σιγουρο ειναι οτι σε καθε περιπτωση propecia γιατι συνηθως nw5 παει για 6.

Νομιζω χωρις propecia πρεπει απλα να συμβιβαστεις με το να μην αγγιξεις το crown

-----------------------

σου jim καταρχας να ευχηθω και γω καλη επιτυχια αν και απο οτι βλεπω τα μοσχευματα εχουν πλεον βγει και η διαφορα ειναι πεντακαθαρη.

Βλεπω ομως οτι σταματας το propecia, μου φαινεται περιεργο γιατι φαινοσουν πολυ συνειδητοποιημενος για τη χρηση του μετα τη μεταμοσχευση και ποσο απαραιτητο ειναι. Καταρχας να σου πω οτι το μαλλι σου μου θυμιζει το δικο μου πριν καποια χρονια, και αυτο που αναγνωριζω κατευθειαν βλεποντας το, και συγκρινοντας το με το δικο μου και με τις δικες μου θεραπειες καποτε, ειναι οπως και σε μενα ποσο καλα εχει πιασει πανω σου η χρηση του propecia και του regaine. Δε θελω να κανω προβλεψεις αλλα νομιζω οτι αν δεν εχεις sides απο τη χρηση propecia πολυ συντομα θα το μετανιωσεις και θα το ξαναρχισεις
---------------------

Εγω προσωπικα ειμαι ανοιχτα κατα των φαρμακων σε καθημερινη χρηση για ενα προβλημα που δεν εχει καμια προεκταση στη σωματικη μας υγεια.

Καταλαβαινω ομως οτι ειναι μονοδρομος για καποια περιοδο αμα η τριχοπτωση σε πειραζει πολυ. Εμενα ας πουμε το regaine μου καθυστερησε τη τριχοπτωση για μεγαλο διαστημα και χαιρομαι που το επαιρνα οταν το καλοσκεφτομαι διοτι οσο μεγαλυτερος περνας το προβλημα της τριχοπτωσης τοσο καλυτερα και το rogaine το καθυστερησε.

Το fungoral επισης με βοηθησε αλλα εχει δικιο το παιδι οτι παρολο που μεσα στα forums προωθειται ως μερος του big 3, και στις οδηγιες λεει να μη χρησιμοποιειται για μεγαλο διαστημα.

το propecia ειναι η πιο δραστικη λυση και ασχετα με το τι λεει ο καθενας στη τελικη αποφασιζεις μονος σου.

Στη τελικη τιποτα δεν ειναι αθωο απο τα φαρμακα, το προβλημα με τα συγκεκριμενα ομως ειναι οτι τα παιρνεις καθε μερα, αρα γινεσαι χρονιος χρηστης και αρα παιζεις με αλλα ρισκα. Αυτα τα φαρμακα ειναι το ονειρο της καθε φαρμακοβιομηχανιας διοτι ειναι σα τα τσιγαρα οπου σε κανουν χρονιο πελατη. Προσωπικα για μενα να εισαι χρονιος χρηστης εχει μεγαλα ρισκα ειδικα αμαν εισαι απολυτα υγιης(δεν ειναι οτι προσπαθεις να πολεμησεις κατι πιο επικινδυνο για την υγεια σου με αυτα ωστε να δικαιολογειται η χρηση τους, το προβλημα ιατρικα ειναι κοσμητικο μη γελιομαστε), αλλα αυτο δε θα τα ακουσεις συχνα σε αυτα τα forums διοτι πολυ απλα τα forums δε φτιαχτηκαν για αυτο, και αν επικεντρωνοντουσαν σε αυτο το κακο σεναριο δε θα υπηρχαν διοτι ολος ο κοσμος θα αγχωνοταν και θα τα εκοβε. Και αν δεν υπηρχαν αυτα τα φαρμακα δε θα υπηρχε και πολυ λογος για συζητηση για θεραπειες.

Προσωπικη μου αποψη...καποια περιοδο της ζωης μας βοηθανε πολυ και σε κανουν να νιωθεις καλυτερα και εκει ισως ειναι και απαραιτητα για καποιους, για μενα σιγουρα ητανε και χαιρομαι που επαιρνα καποια απο αυτα καποια δυσκολη περιδο(τωρα αμα βγει τιποτα λογω της μακροχρονιας χρησης που εκανα στο regaine δε ξερω). εμπαση περιπτωση rogaine & Fungoral τωρα τα εκοψα διοτι δε κανουν οτι εκαναν παλια και καποια sides(bloated face) με χαλουσαν...και αρα ηταν πιο ευκολο για μενα. Φυσικα ανακουφιστηκα με βαση τη νεα πραγματικοτητα και το ποσο με αγγιζει η τριχοπτωση πλεον, διοτι ξερω οτι καθαρισα απο αυτα τα χημικα. Το propecia ηταν πιο ευκολη η επιλογη διοτι τα sides φαινοντουσαν και αρα το κοψα με καθαρη συνειδηση παρολο το οτι ηταν πολυ δυνατο και παρολο οτι ξερω οτι και τωρα να το παρω το μαλλι μου θα γεμισει.

-----------------------

υτα δεν ειναι τιποτα!!! μια χαρα αντιδρας στο φαρμακο μπορει να ναι και απο το αγχος που σου χει φερει ολη η μεταμοχευση και το περιμενε για να βγει το τελικο αποτελεσμα. Βγαλτο και απο το μυαλο σου και μη μπαινεις σε τετοιες συζητησεις σαν αυτες και μην αγχωνεσαι.Εγω το χω ξαναπει και το ξαναλεω οποιος δεν εχει προβλημα με το χαπι μη ψαχνεται σε τετοιες συζητησεις ουτε να πολυμπλεκει με τα forums. εσενα σε δικαιολογω επειδη εισαι στο περιμενε απο τη μεταμοσχευση.

Το καλυτερο που εχεις να κανεις αφου τελειωσει η ιστορια σου και δειξεις σε ολους το τελικο σου αποτελεσμα ειναι να μη πολυμπαινεις σε forums. Ξερω οτι ισως ακουγεται εγωιστικο να μη κατσεις να μοιραστεις τις γνωσεις σου αλλα για σενα προσωπικα θα ναι καλυτερο και για τον εαυτο σου να αφησεις την ιστορια πισω.
------------------

Λοιπον παιδια εχω μια θεωρια που δε ξερω αν μπορει να βοηθησει καποιους ή αν εχει βαση...

Γενικα στο propecia αν εμφανιστουν μετα απο μακροχρονια χρηση ειναι δυσκολο να εξαφανιστουν εντελως, βασιζομενος στη δικη μου εμπειρια θυμαμαι μαλιστα οτι οταν επαιρνα propecia τους πρωτους μηνες ημουνα πιο duracell απο οτι πριν...αυτο εχει να κανει με upregulation που γινεται απο το ιδιο το σωμα για να αντισταθει στη μειωση της DHT αρα ανεβαζει τη τεστοστερονη για να ξαναφερει τη DHT στα ιδια επιπεδα. Ομως το χαπι μπλοκαρει τη DHT και αρα ολη αυτη η τεστοστερονη γινεται εστραδιολη...και οταν αρχισει αυτη η διαδικασια τοτε ξεκινουν και τα sides.

Πολλοι τα αντιμετωπιζουν αυτο με χαπια που μπλοκαρουν την εστραδιολη...για μενα εκει τα πραγματα γινονται πολυ επικινδυνα οταν αρχιζεις και ρυθμιζεις με χαπια το πως λειτουργουν οι ορμονες σου.

Εκανα λοιπον μια σκεψη που ισως βοηθησει καποιους αν δουνε οτι αντιμετωπιζουν αυτο το προβλημα. Διαβασα λοιπον οτι το abdominal fat ειναι μια απο τις περιοχες οπου η εστραδιολη βρισκεται σε μεγαλες ποσοτητες και δημιουργει μεγαλο προβλημα στη σωστη σεξουαλικη λειτουργια. Επισης απο εμπειρια δικη μου και αυτα που εχω διαβασει σε forums παρατηρουν πολλοι αυξηση του body fat με αντιανδρογονα τυπου propecia και avodart. Αρα υποθετω η αυξηση των επιπεδων της εστραδιολης σε μια περιοχη οπως το abdominal fat μπορει να δημιουργησει το προβλημα της κακης σεξουαλικης λειτουργιας(low libido, erectile disfunction)

αρα η προταση που τολμω να κανω ειναι....αεροβικη γυμναστικη, αν δειτε οτι αυξανεται ή εχετε abdominal fat γυμναστειτε το ωστε να εχετε επιπεδη κοιλια και καθολου fat εκει και ετσι ισως δε θα εχετε ποτε sides απο propecia μακροπροθεσμα. Καλυτερα η προληψη παρα η θεραπεια.

ΠΡΟΣΟΧΗ επαναλαμβανω δεν γνωριζω αν στεκει κατι απο αυτα που λεω...απλα ειναι μια θεωρια απο αυτα που εχω παρατηρησει και απο αυτα που διαβαζω

------------------------

Καποια στιγμη δε λειτουργει το regaine οπως παλια, θα σου προτεινα και εγω αυτο που πας να κανεις ηδη nizoral για αρχη και μετα βλεπεις για propecia. Για μενα γενικα αμα τη πιασεις τη τριχοπτωση απο νωρις καλυτερα ενα ενα τα οπλα ωστε με το που συνηθιζεται ενα βαζεις και ενα δευτερο και μετα ενα τριτο. Αν ειναι ηδη προχωρημενη θελει πιο δραστικη προσεγγιση, τα δυο μεγαλυτερα οπλα ειναι μινοξιδιλη και αντιανδρογονα..οποτε εσυ αρχισες με μινοξιδιλη βαζεις τωρα ενα light αντιανδρογονο οπως το nizoral βλεπεις τι αποτεσματα εχεις και μετα αν εισαι τυχερος και σου κανει πολυ δουλεια το nizoral(υπαρχουν τετοιες περιπτωσεις)...βλεπεις ποσο σε κραταει και μετα ριχνεις και τη φινα. Αν ολα πανε καλα και δεν εχεις και παρενεργειες τοτε εχεις κανει καλο παιχνιδι και καθυστερεις τη τριχοπτωση πιο πολυ μεχρι να τα σθνηθισει ολα ο οργανισμος.

----------

γω συμφωνω οτι μαλλον μιλαει για πιο δραστικες θεραπειες και πιο δυνατες...αλλα η μειωση των ανδρικων ορμονων για μαλλια και οχι για ασθενειες οπως η υπερπλασια ή ο καρκινος ειναι οπως και να το κανουμε θεμα αισθητικης και οχι ζωης η θανατου.

Καλο θα ειναι καθε χρονο οσοι παιρνουν αυτα τα φαρμακα να κανουν και μια εξεταση αιματος για λιγο παραπανω ασφαλεια. Κανεις δε ξερει ποσο αθωα ειναι τα φαρμακα και κανεις δε μπορει οτι ειναι απολυτα σιγουρος οτι ειναι ασφαλη.εχουν δει τοσα τα ματια μας και εταιριες να αποσυρουν φαρμακα μετα απο χρονια κυκλοφοριας τους.

υπαρχουν πολλες κακες ιστοριες,forum για ανθρωπους που εχουν χρονια προβληματα απο το propecia και δεν ξερουμε αν ειναι υπερμεγενθυμενες η αν καποιοι μπορουν να αντιδρουν πολυ ασχημα στο χαπι.

καλο θα ειναι να μην εμπιστευομαστε το λογο κανενος και καμιας φαρμακευτικης και να κανετε και τα δικα σας check up καθε χρονο. Το γεγονος οτι υπαρχουν χιλιαδες snake oils δεν αγιοποιει κανενα φαρμακο.Εγω θα ελεγα δοκιμαστε το γιατι πραγματικα δουλευει και αν δεν εχετε sides μια χαρα ολα αλλα αμα δειτε sides και προβληματα σκεφτειτε το καλα πριν το συνεχισετε γιατι μαλλον δεν ειναι στο μυαλο σας

-------------------------

Ποια τρομολαγνεια, προπαγανδες και μαλακιες καθεσαι και λες.Και ποιος εισαι που θα πεις εσυ οτι ειμαι η μυγα του forum ???Βγηκες μπροστα για να τα πεις αυτα που σε εχουν δασκαλεψει κανα δυο τρεις κομπλεξικοι?

Δυο χρονια εχω βαλει τοσα αρθρα, εχω πει τοσα πραγματα για τη μεταμοσχευση που δεν τα ξεραν πολλοι, οτι καινουριο το βρισκα το εβαζα για να βοηθησω και γω, λεω την αποψη μου και προσπαθω να βοηθαω με αυτα που εμαθα και θα ρθεις εσυ να μου πεις οτι θελω να καραφλιασουν ολοι και οτι ειμαι ψυχοπαθης και δεν μου σηκωνεται! γιατι ρε μεγαλε? γιατι ασχοληθηκα 2 χρονια να πω σε ολους οσα εμαθα σε 10? Επειδη λεω καποιες αληθειες που δεν σου αρεσουν οπως δεν σου αρεσει και ο καθρεπτης σου! Σαφως και δεν προτεινω το propecia η χαιρομαι που πρεπει να το παιρνουν νεα παιδια αλλα τι σημαινει αυτο οτι δεν μπορω να εκφρασω αποψη επειδη ειχα παρενεργεις!!!Αν ειναι ετσι και για τις μεταμοσχευσεις να εκφραζουν αποψη μονο οσοι ειναι ευχαριστημενοι και οσοι δεν ειναι να το βουλωνουν γιατι εχουν ατζεντα ή γιατι ειναι ψυχασθενεις που δεν πετυχε. Με αυτα τα μυαλα θα ακους παντα την μιση αληθεια!

Ας κατσει να διαβασει οποιος θελει τι λεω τοσο καιρο και τα post μου και θα καταλαβει ποιος ειμαι και τι λεω!

jimakos88

New Member

υπάρχει credit στον hope από εμένα γιατί στο κάτω κάτω η ενημέρωση ποτέ δεν έβλαψε κανέναν αν υπάρχει υγιείς σκέψη αντίλογος και αναζήτηση σωστών τεκμηρίων από κάθε πλευρά. σκέφτηκα κάποτε να αρχίσω propecia γιατί χρησιμοποιώ χρόνια μινοξ. και σαν να μην τα λέει καλά πλέον.η κοινή λογική εμένα μου λέει ότι εφόσον το πρόβλημα μας(τριχόπτωση) δεν επηρεάζει την σωματική μας υγεία(στην ουσία όλα είναι στο μυαλό) και αποδειχθεί ξεχωριστά στον καθένα βαρβάτη παρενέργεια (με διαφορετική συχνότητα αλλά ίσως υπαρκτή) από το συγκεκριμένο δεν βλέπω το λόγο να λύσει κάποιος στην ουσία ένα πρόβλημα δημιουργώντας ένα άλλο(ή άλλα).δεν αξίζει για μένα τουλάχιστον γιατί το έχω ζήσει αλλά με διαφορετική θεραπεία πριν από 5ετια όπου για να πάρω κάτι θυσίασα κάτι άλλο και το χειρότερο εν αγνοία μου τότε.

danceworld_2001

Well-Known Member

Όντας ενας έμπειρος χρήστης φίνας από το 2005 και με ποικίλες δόσεις, έχω το δικαίωμα να τοποθετηθώ. Δεν θα σας πω πάρτε φίνα, αυτό θα το αποφασίσετε εσείς. Θα σας πως σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων, ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Σε εμένα δούλεψε τέλεια και δουλεύει και ακόμη, και sides είχαν όταν έπαιρνα από μαμακία μου για 1μιση χρόνο 1/3. Στο 1/5 όμως για 1 χρόνο μηδέν sides και το εννοώ. Χωρίς φίνα θα ήμουν nw 5-6 τώρα. Δεν υπάρχει τεράστιο βάθος χρόνου και ερευνών για να πούμε με βεβαιότητα ότι αποκλείεται να προκαλέσει ανεπανόρθωτες παρενέργειες, ούτε αποτελεί πανάκεια το ότι έχει εγκρίσεις από FDA και ΕΟΦ γιατί παίζουν και συμφέρονται και διαπλεκόμενα και πολλά άλλα. Όμως μαζί με μινόξ είναι ότι καλύτερο έχουμε στα χέρια μας για θεραπεία και ο καθένας παίρνει, δοκιμάζει, βλέπει και ρισκάρει αναλόγως. Θανατηφόρο φάρμακο τύπου αναβολικού σίγουρα δεν είναι, και τα sides ποικίλουν από μηδενικά ως πολλά ανάλογα τον εκάστοτε οργανισμό. Εγώ την παίρνω και θα συνεχίσω να την παίρνω εφόσον δεν έχω παρενέργειες και το φάρμακο αποδίδει και το βράδυ κοιμάμαι ήσυχος. Δεν είναι όμως σωστό να βγαίνουν παθόντες και να καταδικάζουν το φάρμακο και να τρομοκρατούν τον κόσμο. Και εγώ υπήρξα παθόντας με σκληρές παρενέργειες για αρκετούς μήνες μετά την διακοπή θεραπείας (για καθαρισμό συστήματος και μόνο) λόγω υπερδοσολογίας. Επανήλθα πλήρως σε 1 χρόνο και με σωστές δόσεις είμαι οκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ:

Είχα πάει ΙΚΑ σε παθολόγο να μου γράψει το Proscar και να μιλήσουμε για την φίνα. Είχα πάρει ήδη πολλαπλά οκ από κυτταρολόγο, νεφρολόγο, άλλους παθολόγους, ογκολόγο, χειρούργο, 2 δερματολόγους και 2 ουρολόγους (γνωστοί μου είναι όλοι και μέσα στα τελευταία 2 έτη μίλησα μαζί τους). Ο τελευταίος παθολόγος μου είπε γνωρίζει καλά για την φίνα και την προτείνει. Μου εξήγησε ότι το proscar λειτουργεί με ένα μηχανισμό που δεν μικραίνει τον διογκωμένο προστάτη όπως νόμιζα, αλλά διανοίγει την ουρήθρα την οποία παρεμποδίζει ο διογκωμένος προστάτης για να ανακουφίσει το αίσθημα ατελούς πληρώσεως ή δυσουρίας, καυσουρίας κτλ κτλ. Τον ερωτώ… δεν ρυθμίζουμε ορμόνες? Δεν επηρεάζουμε θέματα γονιμότητας και προστάτη κτλ κτλ? Μου εξήγησε ότι εκτός από το ένζυμο 5α που καταστέλλει για την μειωμένη παραγωγή της dht, ουσιαστικά δεν επηρεάζεται άλλη ορμόνη. Η επιπλέον ποσότητα τεστοστερόνης αποβάλλεται από το σώμα ή πάει στους μυς, δεν μετατρέπεται σε οιστραδιόλη ή άλλη ορμόνες πλυν ίσως ατόμων με σοβαρές ορμονικές διαταραχές. Επίσης, επειδή τον ρώτησα, γιατρέ μου με το φάρμακο αυτό που το φιλτράρει το συκώτι και οι νεφροί, δεν επιβαρύνονται? Μου λέει όχι, η ποσότητα είναι ελάχιστη, φαντάσου ότι ορισμένοι ασθενείς με ΚΥΠ λαμβάνουν και 2 χάπια proscar ημερησίως (10 mg) επί χρόνια χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση στα όργανα αυτά. Με λίγα λόγια, μου είπε καλό είναι να κάνω τις γενικές μου να δώ που είμαι, όμως αν θέλω να το ψάξω περισσότερο να πάω σε ενδοκρινολόγο, κάτι που το θεωρεί υπερβολικό. Φυσικά οργανισμός με οργανισμό αποκρίνεται διαφορετικά και παρενέργειες υπάρχουν, όμως οτιδήποτε και να γίνει οι παρενέργειες είναι πλήρως αναστρέψιμες άμεσα. Επίσης μου είπε πως θέματα γονιμότητας και προστάτη δεν επηρεάζονται, ούτε ζωτικά όργανα και να την συνεχίσω άφοβα.

tatini

New Member

@hopefull

Παίξ'το τώρα και θύμα, σου επιτίθεμαι άνευ λόγου. Εγώ λέω αντί να ποστάρεις τα άσχετα ποστ σου (που φυσικά και θα υπάρχουν και άσχετα), να μας θυμίσεις καμία από εκείνες τις υπέροχες και μνημειώδεις και κυρίως επιστημονικές αναλύσεις σου ("μα φυσικά και θα σου βγάλει παρενέργειες η φίνα") ή τα υπαρξιακά σου ερωτήματα σε άτομα που έχουν κάνει μεταμόσχευση ("τάδε, εσύ ήσουν πολύ κατηγορηματικός ως προς τη χρήση της φίνας, γιατί την έκοψες πια, έγινε κάτι, είδες κάτι, παρατήρησες κάτι, τι σε έκανε να τη σταματήσεις;"). Σαν κάτι λεπρούς σε παρακμιακές ταινίες που περιμένουν στο σκοτάδι με χαμόγελο τον επόμενο που θα κολλήσει την αρρώστια τους για να γίνει "φίλος" τους.

Εγώ από την αρχή ήμουν ΑΠΟΛΥΤΑ ειλικρινής. Εξέφρασα τους προσωπικούς μου λόγους που παίρνω φίνα (που δεν είχα καμία υποχρέωση να το κάνω), εξήγησα ότι γνωρίζω πως υπάρχει κι ενδεχόμενο να εμφανίσω sides (παρά τις όσες διασφαλίσεις, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον), αλλά μόνο όταν δω κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα θα το κάνω, όχι επειδή μου πιπιλάς εσύ με τα βλακώδη άρθρα σου το μυαλό. Το αν υποκρίνομαι στον εαυτό μου (αν βγάζω βυζιά και κάνω πως το παραβλέπω για να κρατήσω τις τρίχες μου) κακό του δικού μου κεφαλιού θα είναι και δεν χρειάζομαι εσένα πάνω από το κεφάλι μου να μου λες "θα βγάλεις βυζιά", "θα μείνεις ανίκανος", "θα βγάλεις αιδοίο", "θα γίνεις Ζαχαράτος". Το τελευταίο το είπες κιόλας, αλλά μάλλον δεν το κατάλαβαν πολλοί.

Αυτά λοιπόν. Δεν ξανασχολούμαι μαζί σου, τελείωσε το θέμα, μπορείς να απαντήσεις ό,τι θέλεις, αποδώ και πέρα θα είσαι σαν να μην υπάρχεις για εμένα.

Hopefull

New Member

Blindfold είπε:
Αυτά λοιπόν. Δεν ξανασχολούμαι μαζί σου, τελείωσε το θέμα, μπορείς να απαντήσεις ό,τι θέλεις, αποδώ και πέρα θα είσαι σαν να μην υπάρχεις για εμένα.

Και πολυ καλα θα κανεις! Επρεπε να ακολουθησεις και απο την αρχη την συμβουλη των φιλων σου , κατι ξερουν αυτοι που δε μιλανε και που σε αφησανε να ξεφτιλιζεσε μονος σου τοση ωρα αν και μιλας εξονοματος τους οπως λες, λες και ειστε ολο το forum ;)

Εγω οτι ειχα να πω σε γενικες γραμμες τα ειπα οτι ηθελα να περασω το περασα και ξερω οτι υπαρχει κοσμος που τα ακουσε οπως τα εννουσα και εμαθε και κατι... κατσε εδω εσυ και οι φιλοι σου να τρωγεστε με τους επομενους hopefull ειναι καλυτερο απο το να τρωγεστε με αυτο που σας χαλαει πραγματικα ;)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα