Drug used for male pattern baldness makes men impotent

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Georgex6

Well-Known Member
Απ: Drug used for male pattern baldness makes men impotent

εγω αυτο που εχω να πω απο προσωπικη εμπειρια 4 σχεδον χρονων ειναι πως εχω βιωσει ΟΛΕΣ τις παρενεργειες αυτου του φαρμακου δυστηχως αλλα ειναι και το μονο που δουλεψε ωστε να συντηρησω καποια μαλλια και να μην ειμαι αυτη τη στιγμη τελειως φαλακρος... τωρα παρτε τη ζυγαρια ο καθενας μονος του...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Άκης

Administrator

Που είναι οι παλιές εποχές που μαλώναμε αν έχει το προσκάρ παρενέργειες;
Τώρα μαλώνουμε ότι δεν έχει;

Βασικά εννοείται πως έχει. Εφόσον τις παρατηρήσαμε μερικοί, για να μην πω οι περισσότεροι, έχει.
Το θέμα δεν είναι να μαλώνουμε μεταξύ μας, αλλά να βρούμε τι ακριβώς παίζει με το προσκάρ, γιατί οι εταιρίες και οι γιατροί θα λένε πάντα αυτό που θέλουνε να λένε οι εταιρίες.

Ας πούμε πχ danceworld_2001 ρώτησες αν ο γιατρός αυτός έκανε κλινικές δοκιμές μόνος του;
Όχι, σου είπε ότι αναφέρει το αποτέλεσμα της μερκ, το οποίο πήρε το ΟΚ από το FDA.

Είχα ξεκινήσει από παλιά να ψάχνω να βρω τι παίζει με το προσκάρ. Δεν έχω αποδείξεις φυσικά, αλλά ακόμη και όταν το έπαιρνα και διάβαζα σε φορουμς για παρενέργειες και διάβαζα και την μερκ που έλεγε το 2%, πάντα στο μυαλό μου μου είχε κολλήσει άσχημα η φινα και ακόμη και αν το έπαιρνα, το θεωρούσα βρώμικο χάπι (με την έννοια ότι κάνει πολλά περισσότερα από τι μας λένε).

danceworld_2001 (ξανά) άλλα χάπια κάνουν αυτήν την δουλειά με την ουρήθρα, τα οποία και (μερικά) είχα πάρει παλιότερα. Η φιναστερίδη μειώνει την dht, υπεύθυνη για την υπερπλασία του προστάτη. Μειώνοντας την αιτία της υπερπλασίας, μειώνεις και το μέγεθος του (αν και υπάρχουν και άλλες θεωρίες σχετικά).
Γιατρός είπες ότι ήταν αυτός; :chinscratch

tatini

New Member

Άκης είπε:

Βασικά εννοείται πως έχει. Εφόσον τις παρατηρήσαμε μερικοί, για να μην πω οι περισσότεροι, έχει.
Το θέμα δεν είναι να μαλώνουμε μεταξύ μας, αλλά να βρούμε τι ακριβώς παίζει με το προσκάρ, γιατί οι εταιρίες και οι γιατροί θα λένε πάντα αυτό που θέλουνε να λένε οι εταιρίες.

Ας πούμε πχ danceworld_2001 ρώτησες αν ο γιατρός αυτός έκανε κλινικές δοκιμές μόνος του;
Όχι, σου είπε ότι αναφέρει το αποτέλεσμα της μερκ, το οποίο πήρε το ΟΚ από το FDA.

Είχα ξεκινήσει από παλιά να ψάχνω να βρω τι παίζει με το προσκάρ. Δεν έχω αποδείξεις φυσικά, αλλά ακόμη και όταν το έπαιρνα και διάβαζα σε φορουμς για παρενέργειες και διάβαζα και την μερκ που έλεγε το 2%, πάντα στο μυαλό μου μου είχε κολλήσει άσχημα η φινα και ακόμη και αν το έπαιρνα, το θεωρούσα βρώμικο χάπι (με την έννοια ότι κάνει πολλά περισσότερα από τι μας λένε).

danceworld_2001 (ξανά) άλλα χάπια κάνουν αυτήν την δουλειά με την ουρήθρα, τα οποία και (μερικά) είχα πάρει παλιότερα. Η φιναστερίδη μειώνει την dht, υπεύθυνη για την υπερπλασία του προστάτη. Μειώνοντας την αιτία της υπερπλασίας, μειώνεις και το μέγεθος του (αν και υπάρχουν και άλλες θεωρίες σχετικά).

Το θέμα είναι Άκη ποιες από τις παρενέργειες θεωρούνται αρκετές για να θορυβήσουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Γιατί πχ, άλλο η συχνοουρία, άλλο η ατονία, άλλο ο πόνος στους όρχεις, άλλο το να μεγαλώσει το στήθος σου, άλλο το να εκσπερματώνεις αίμα (όπως 2 χρήστες φίνας τελευταία είπαν πως έχουν παρατηρήσει). Και άλλο φυσικά το να έχεις περισσότερα από ένα από τα παραπάνω. Εφόσον μιλάμε για ένα φάρμακο σε μακροπρόθεσμη λήψη σαφέστατα θα έχεις και παρενέργειες, αλλά από την απλή συχνοουρία μέχρι το να χύνεις αίμα υπάρχει μια απόσταση. Προφανώς όταν κάνεις στήθος είναι μια ένδειξη ορμονικής διαταραχής λίγο πιο τρανταχτή σε σχέση με κάποιον που δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα γυναικομαστίας. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε χρήση της ίδιας ουσίας, αλλά διαφορετική αντίδραση. Εφόσον ο danceworld (φαντάζομαι) δεν μεγαλώνει στήθος, πιστεύεις ότι έχει τον ίδιο λόγο να ανησυχεί με κάποιον που πήρε φίνα και σε μερικούς μήνες πέταξε βυζάκι;

Επίσης, χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τη μερκ, κράτα αυτό που είπε ο σκεπτικιστής σαν ένα ενδεχόμενο: η μερκ μπορεί να αναφέρει το 2% σαν δείγμα ατόμων που εμφάνισαν έντονα sides (ίσως και μετά τη διακοπή του προπέσια) και να μην αναφέρει τα μεγαλύτερα ποσοστά για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους: "εφόσον όποιος διακόπτει το χάπι επανέρχεται πλήρως, δεν υπάρχει λόγος να θορυβήσουμε τους υποψήφιους πελάτες μας, κι ας εμφανίσουν sides κατά τη θεραπεία". Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό στις μελέτες και στις δοκιμές, μια υπόθεση κάνω.

danceworld_2001

Well-Known Member

φίλε Άκη εννοείτε πως δεν έκανε δοκιμές μόνος του, απλά έχε διαβάσει και αυτός αλλά έχει έρθει και σε επαφές με χρόνιους χρήστες φίνας είτε απο πάθηση ΚΥΠ είτε περιπτώσεις όπως εγώ. Τέλος, αναφορικά με το θέμα proscar, σμύκρινση προστάτη, ουρήθρας κτλ, λίγα λεπτά μιλήσαμε μπορεί και εγώ να μην κατάλαβα κάτι, δεν ειναι και ουρολόγος αλλά παθολόγος. Απλα σας παραθέτως τις εμπειρίες μου μετά απο συζήτηση μαζί του, καθώς και τα βιώματα μου που στην παρούσα φάση και για 1 έτος με δόση 1/5 ειναι μόνο θετικά αποτελέσματα με μηδενικές παρενέργειες. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μην την πατήσουμε μια μέρα εμείς οι ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ.

Άκης είπε:

danceworld_2001

Well-Known Member

@ blindfold

και φυσικά δεν έχω sides και φυσικά αμα είχα θα το έλεγα. Δεν το έχω ταγμένο στην φίνα, ίσα ίσα έπαθα μεγάλη λαχτάρα πριν 2 χρόνια αλλά δεν την κατηγόρησα εντελώς, αμα σου λένε παίρνε 1/5 και εγώ έπαιρνα 1/3, καλά να πάθω. Στήθος μεγαλώνω λόγω gym μονο που κάνω 10 χρόνια, οχι στυλ γυναικομαστίας φυσικά, μυική ανάπτυξη. Πιστεύω οι χρήστες φίνας που γυμνάζονται σκληρά, κάνουν σωστή διατροφή, δεν πίνουν - καπνίζουν και προσέχουν και έχουν καλή υγεία, έχουν και αυξημένες πιθανότητες να μην εμφανίσουν sides, είτε ελάχιστα είτε καθόλου.

Άκης

Administrator

skeptikistis είπε:
Οχι ομως και "οι περισσοτεροι".
Επειδή απευθύνεσαι σε εμένα, μάθε ότι πολλοί περισσότεροι και από τους 20% που λες εσυ, είδαν sides οτααν δοκίμασαν φινα. Τώρα αν αργότερα τους έφυγαν, αυτό είναι άλλο θέμα.

skeptikistis είπε:
Απο την αλλη, μη μου πειτε οτι αν σας δωσουν ασπιρινη και σας πουνε οτι εχει παρενεργειες εχει βυζια κτλ, δεν πιστευετε οτι θα παθετε κατι... Εγω παντως ειμαι 99% σιγουρος πως οτι σαιντ ειδα οταν την πηρα, αν δεν ηξερα τι να ψαξω, δεν θα το ειχα παρατηρησει καν...
Αυτά με τις ασπιρίνες τα έχουμε συζητήσει εδώ πολλές φορές.
Εννοείται ότι όλα ξεκινούν από το μυαλό, αλλά τις πρωινές στύσεις που εκεί δεν παίζει ρόλο το μυαλό, τι γίνεται; Γιατί οι μειωμένες πρωινές στύσεις παραμένουν για όσο παίρνει κανείς φινα.

skeptikistis είπε:
ΤΕΛΟΣ, το θεμα μας δεν ειναι το αν εμφανιζει παρενεργειες σε καποιους, αυτο ειναι δεδομενο. Το θεμα ειναι οτι οι παρενεργειες φαινεται να ειναι προσωρινες, αφου οποιος διακοψει επανερχεται. Eιναι γνωστο οτι ενα ~2% των ανδρων θα δουνε προβλημα στο να τους κανει κουκου ΠΡΙΝ τα 40 τους χρονια, με η χωρις φιναστεριδη. Το να ακουω σε ενα φορουμ που μετραει 3.000 μελη ενα ατομο να υποστηριζει οτι ειχε μονιμες παρενεργειες, μου ακουγεται φυσιολογικο. Η το να βλεπω ενα propeciahelp να μετραει ανα τον κοσμο 2.000* μελη, μου φαινεται το ιδιο!
Το θέμα είναι όπως το είπες, αν υπάρχουν μόνιμα προβλήματα από την φιναστερίδη.

Blindfold είπε:
Το θέμα είναι Άκη ποιες από τις παρενέργειες θεωρούνται αρκετές για να θορυβήσουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Γιατί πχ, άλλο η συχνοουρία, άλλο η ατονία, άλλο ο πόνος στους όρχεις, άλλο το να μεγαλώσει το στήθος σου, άλλο το να εκσπερματώνεις αίμα (όπως 2 χρήστες φίνας τελευταία είπαν πως έχουν παρατηρήσει). Και άλλο φυσικά το να έχεις περισσότερα από ένα από τα παραπάνω. Εφόσον μιλάμε για ένα φάρμακο σε μακροπρόθεσμη λήψη σαφέστατα θα έχεις και παρενέργειες, αλλά από την απλή συχνοουρία μέχρι το να χύνεις αίμα υπάρχει μια απόσταση. Προφανώς όταν κάνεις στήθος είναι μια ένδειξη ορμονικής διαταραχής λίγο πιο τρανταχτή σε σχέση με κάποιον που δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα γυναικομαστίας. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε χρήση της ίδιας ουσίας, αλλά διαφορετική αντίδραση. Εφόσον ο danceworld (φαντάζομαι) δεν μεγαλώνει στήθος, πιστεύεις ότι έχει τον ίδιο λόγο να ανησυχεί με κάποιον που πήρε φίνα και σε μερικούς μήνες πέταξε βυζάκι;
Εδώ παίζει και διαφορά στα άτομα. Εννοείται πως αλλιώς αντιδρά ο καθένας.
Το όλο θέμα είναι (επειδή οι περισσότεροι Έλληνες χρήστες από εδώ μαθαίνουν την φιναστερίδη αλλά και επειδή οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν 100% απόλυτη απάντηση μιας και πηγαίνουν σύμφωνα με τα δεδομένα των ερευνών) να γνωρίζουμε τι παίζει ακριβώς.
Η συχνοουρία οφείλεται στις αλλαγές του προστάτη. Αν κάνει κανείς ποδήλατο ώρες ή κάθεται ώρες σε μια καρέκλα, θα το παρατηρήσει επειδή πιέζεται. Δεν είναι σοβαρό πρόβλημα ούτε και ένδειξη προβλήματος της φινας.
Όπως και το στήθος πάλι δεν είναι πρόβλημα (τρόπος του λέγειν). Οφείλεται στο ότι κόβεις τα ανδρογόνα, άρα το περιμένεις λίγο πολύ.
Το αίμα ωστόσο (όπως και η στύση/σπέρμα κλπ), είναι σοβαρό θέμα και οφείλω να ομολογήσω δεν το έχω ξαναδεί πουθενά να το αναφέρουν.

Blindfold είπε:
Επίσης, χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τη μερκ, κράτα αυτό που είπε ο σκεπτικιστής σαν ένα ενδεχόμενο: η μερκ μπορεί να αναφέρει το 2% σαν δείγμα ατόμων που εμφάνισαν έντονα sides (ίσως και μετά τη διακοπή του προπέσια) και να μην αναφέρει τα μεγαλύτερα ποσοστά για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους: "εφόσον όποιος διακόπτει το χάπι επανέρχεται πλήρως, δεν υπάρχει λόγος να θορυβήσουμε τους υποψήφιους πελάτες μας, κι ας εμφανίσουν sides κατά τη θεραπεία". Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό στις μελέτες και στις δοκιμές, μια υπόθεση κάνω.
Εγώ από την άλλη, την μερκ την έχω για πολύ "βρώμα". Δεν είναι λίγα τα φάρμακα της που πέρασαν κανονικά το FDA test για να αποσυρθούν μετά από λίγο ως επικίνδυνα.
Κατά πόσο μπορείς να πάρεις στα σοβαρά τα λεγόμενα μιας τέτοιας εταιρίας;
Για να μην αναφέρω για την περίφημη λίστα με γιατρούς που είχε προς εξόντωση επειδή έθαβαν τα φάρμακα της.

danceworld_2001 είπε:
φίλε Άκη εννοείτε πως δεν έκανε δοκιμές μόνος του, απλά έχε διαβάσει και αυτός αλλά έχει έρθει και σε επαφές με χρόνιους χρήστες φίνας είτε απο πάθηση ΚΥΠ είτε περιπτώσεις όπως εγώ. Τέλος, αναφορικά με το θέμα proscar, σμύκρινση προστάτη, ουρήθρας κτλ, λίγα λεπτά μιλήσαμε μπορεί και εγώ να μην κατάλαβα κάτι, δεν ειναι και ουρολόγος αλλά παθολόγος. Απλα σας παραθέτως τις εμπειρίες μου μετά απο συζήτηση μαζί του, καθώς και τα βιώματα μου που στην παρούσα φάση και για 1 έτος με δόση 1/5 ειναι μόνο θετικά αποτελέσματα με μηδενικές παρενέργειες. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μην την πατήσουμε μια μέρα εμείς οι ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ.
Φίλε μου, ελπίζω να κατάλαβες ότι δεν απευθυνόμουν σε εσένα. Και εννοείται ότι έκανες πολύ καλά που μοιράστηκες μαζί μας ότι σου είπε. Απλά μου την δίνουν ώρες ώρες μερικοί γιατροί που ή βαριούνται να εξηγήσουν, ή δεν γνωρίζουν καλά (?) με αποτέλεσμα να παραπληροφορούν.
Αυτό με το ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ δεν το κατάλαβα πάντως.

tatini

New Member

Διαφωνώ για τις στύσεις και το στήθος (για το αίμα συμφωνώ και ούτε εγώ το έχω ξανακούσει). Θεωρείς ότι οι μειωμένες στύσεις είναι ανησυχητικές, ενώ μόλις πριν είπες ότι το στήθος δεν είναι ανησυχητικό δεδομένου ότι παίρνεις ένα αντιανδρογόνο. Δικαιολογείς την εμφάνιση στήθους αλλά όχι τη μείωση της λίμπιντο από το ίδιο αντιανδρογόνο. Και πιστεύεις μάλιστα ότι το στήθος δεν πρέπει να σε θορυβεί όσο η πτώση της λίμπιντο. Εγώ πιστεύω το αντίστροφο. Η μείωση της λίμπιντο κι αν είναι αναμενόμενη από κάποιο αντιανδρογόνο! Όμως το στήθος; Εκεί πλέον μπορούμε να μιλάμε για ανισορροπία ανάμεσα σε τεστοστερόνη-οιστρογόνα...

Το τι θα γίνει με τη βρώμα τη Μερκ και το χάπι της ο καιρός θα το δείξει. Σίγουρα δεν είναι καραμέλα.

(ΦΙΝΟΣ εκ του φίνα)

Άκης

Administrator

Blindfold είπε:
Διαφωνώ για τις στύσεις και το στήθος (για το αίμα συμφωνώ και ούτε εγώ το έχω ξανακούσει). Θεωρείς ότι οι μειωμένες στύσεις είναι ανησυχητικές, ενώ μόλις πριν είπες ότι το στήθος δεν είναι ανησυχητικό δεδομένου ότι παίρνεις ένα αντιανδρογόνο. Δικαιολογείς την εμφάνιση στήθους αλλά όχι τη μείωση της λίμπιντο από το ίδιο αντιανδρογόνο. Και πιστεύεις μάλιστα ότι το στήθος δεν πρέπει να σε θορυβεί όσο η πτώση της λίμπιντο. Εγώ πιστεύω το αντίστροφο. Η μείωση της λίμπιντο κι αν είναι αναμενόμενη από κάποιο αντιανδρογόνο! Όμως το στήθος; Εκεί πλέον μπορούμε να μιλάμε για ανισορροπία ανάμεσα σε τεστοστερόνη-οιστρογόνα...

Το τι θα γίνει με τη βρώμα τη Μερκ και το χάπι της ο καιρός θα το δείξει. Σίγουρα δεν είναι καραμέλα.

(ΦΙΝΟΣ εκ του φίνα)
Αν σκεφτείς ότι η τεστοστερόνη όπως λένε, οφείλεται στην "επιθετικότητα" του άντρα, εκεί είναι το περίεργο που αναφέρω, μιας και με την φινα την αυξάνεις.
Μάλιστα, αν σκεφτείς ότι οι γιατροί σε ανικανότητα/προβλήματα στύσης, χορηγούν τεστοστερόνη (τα γνωστά τσιρότα), γιατί έχει παρατηρηθεί μειωμένη ικανότητα στύσης (και μερικές φορές και μόνιμη);
Εγώ πιστεύω (και μάλιστα το έχω αναφέρει και λίγο καιρό πριν σε άλλο ποστ) ότι πρέπει να παίζει κάτι με τα οιστρογόνα (όπως λες).

tatini

New Member

Πιθανότατα η ανεπάρκεια στύσης εξαιτίας της φίνας να είναι "τεχνητή" και γι'αυτό να μην είναι και μόνιμη. Μπορεί να οφείλεται στην αλλαγή μεγέθους του προστάτη (ο οποίος παράγει και κατά ένα μέρος το υλικό του σπέρματος -βλέπε παρενέργεια νερωμένο σπέρμα), οπότε η παραπάνω τεστοστερόνη να είναι ουσιαστικά δώρο άδωρο.

Αυτό πάλι με τα οιστρογόνα (και το στήθος συγκεκριμένα) μπορεί να έχει να κάνει με τη σχετική αναλογία τεστοστερόνης-οιστρογόνων.

Μπακαλίστικα μαθηματικά: εγώ έχω στο σώμα μου Χ τεστοστερόνη και Υ οιστρογόνα. Η Υ ποσότητα των οιστρογόνων δεν με επηρεάζει (είναι η safe ποσότητα για τον αντρικό οργανισμό), η Χ τεστοστερόνη υπερισχύει και με κρατάει καυλερό και βαρβάτο άντρα. Όταν χαμηλώνω την DHT (η οποία αποτελεί ένα μέρος της τεστοστερόνης) ακόμη κι αν δεν αυξήσω τα οιστρογόνα στον οργανισμό μου, με αφήνω πιο "εκτεθειμένο" σε αυτά.

Η παραπάνω τεστοστερόνη δε μου λέει κάτι, από την άποψη ότι δεν έπεται ότι εφόσον παράγει παραπάνω τεστοστερόνη το σώμα μου για να καλύψει το κενό της DHT, άρα η DHT δεν έχει συγκεκριμένες λειτουργίες και εν ολίγοις είναι περιττή.

Δεν ξέρω αν πιάνεις το σκεπτικό μου.

Και για τους γιατρούς που είπες στον dance... δεν τους δίνουμε το βασιλικό χρίσμα, αλλά σίγουρα σαν γιατροί έχουν έρθει σε επαφή με κόσμο που έχει πάρει το φάρμακο...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

danceworld_2001

Well-Known Member

με το ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ έκανα ενα χαζολογοπαίγνιο για εμάς του χρήστες ΦΙΝΑΣ. Τώρα, για όλα τα άλλα, ρισκάρουμε και βλέπουμε. Εμένα ο οργανισμός του την άντεξε την φίνα ακόμη και σε 1/3 με μοναδική παρενέργεια την μειωμένη λίμπιντο μόνο και μετά την διακοπή τα άλλα που σας έχω περιγράψει. Προφανώς με τέτοιο ιστορικό με 1/3 που να καταλάβω τίποτα με 1/5 τώρα, ευτυχώς όμως τα μαλλιά μου καταλαβαίνουν!!! Υποψιάζομαι οτι σε πολλούς θα φέρει αραιό σπέρμα, ελάττωση σπερματικού όγκου, μειωμένη λίμπιντο, σμύκρινση προστάτη και σπανιότατα και αδυναμία στύσης. Τα περισσότερα ειναι όμως αναστρέψιμα, για την γυναικομαστία σε αυτούς τους λίγους άτυχους που το γυρίζει σε μετατροπή σε θηλυκή ορμόνη δεν ξέρω. Εγώ έπαιζα μπάσκετ σε ομάδα απο το 1991 - 2001 και απο 2000 - σήμερα βάρη. Διατηρώ ικανοποιητική διατροφή και καλή υγεία, αρρωσταίνω σπανιότατα. Ειμαι 1.90 και 102 κιλά. Δεν καπνίζω και δεν πίνω. Δεν κάνω καταχρήσεις, λίγο ύπνο παραπάνω θα χρειαζόμουν μόνο. Πιστεύω οτι με ενα τέτοιο σετ διατροφής - γυμναστικής - καλής υγείας, μειώνεις σημαντικά την πιθανότητα να εμφανίσεις παρενέργειες. Μακάρι το ξαναλέω τα μαλλιά που κράτησα να μην τα τραβάω σε κάμποσα χρόνια με κάποιο κακό που έχει ίσως γίνει ή θα γίνει. Όλα ειναι ενα ρίσκο. Δυστυχώς δεν έχουμε κάτι καλύτερο για την ώρα. Με τοπικά δεν την παλεύω πλέον, με το ζόρι να βάλω μινοξ μια φορά την μέρα 3-4 φορές την εβδομάδα. Δεν μπορώ να ζώ μπροστά στον καθρέπτη, η φίνα ειναι εύκολη θεραπεία και με αποτέλεσμα. Αν βγεί λύση με βλαστοκύτταρα ή κάτι άλλο και βγάλουμε μαλλιά μόνιμα για πάντα χωρίς να θές φίνα κτλ κτλ θα δώσω και 10000 να σωθώ. Μέχρι εκεί πάω.... Κουράγιο και υπομονή σε όλους τους συναγωνιστές...!!!

Άκης

Administrator

Βασικά να αναφέρω κάτι εδώ. Κουβέντα κάνουμε σχετικά με την φινα.
Τι θέλω να πω, ότι ακόμη και σήμερα, φινα συνιστώ. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό ότι προκαλεί μόνιμες βλάβες.
Ωστόσο θεωρώ ότι αν κάτι παίζει με την φίνα, αυτό θα μαθευτεί μέσα από τις συζητήσεις/αναζητήσεις μας και όχι από τα λεγόμενα των γιατρών/εταιριών.

Δεν τίθεται θέμα αν θα βγω εγώ σωστός ή βγω άκυρος σχετικά με την απορία που έχω (και είχα παλιότερα εκφράσει με ερώτηση σε άλλο ποστ "που πάει/τι γίνεται η "παραπανίσια" τεστοστερόνη, όπως και τι παίζει με την οιστραδιόλη που ανεβαίνει μεν, αλλά δεν έχει την DHT να την ανταγωνιστή) και γι'αυτό συζητώ σχετικά μόνο σε θέματα που αφορούν τα sides.

Το φορουμ το διαβάζουν και άτομα που δεν είναι μέλη και βάζω στοίχημα ότι πολλοί είναι αυτοί που έχουν δοκιμάσει ή και παίρνουν παραπάνω δόση από την συνιστώμενη.
Όπως είπα και σε εσένα Blindfold στο pm σου, θα ήταν καλύτερο να αφήναμε τα πράγματα ως έχουν (δηλαδή όπως είναι γνωστά) ή να το ψάχναμε σε βάθος; Γιατί αν παίζει κάτι έστω και μια στο εκατομ., καλό θα είναι να το ξέρουμε.
Τώρα βέβαια, τρομάζει πολλούς μια τέτοια συζήτηση. Αλλά πως αλλιώς θα γίνει συζήτηση, να γίνει με pm? Είναι ανοιχτή συζήτηση και κάποιος μπορεί να γνωρίζει περισσότερα και να συμμετάσχει ελεύθερα.

Μπορεί να συνιστώ πχ σε κάποιον φινα, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα "θάψω" την εταιρία που την πουλάει, επειδή κάνει "ατασθαλίες" αλλά ούτε και δεν θα έχω απορίες το τι κάνει ένα φάρμακο στον οργανισμό, περισσότερο από τι λένε οι εταιρίες που το πουλάνε.

Αυτό για να εξηγούμαστε επειδή πολλοί μπορεί να τρομάζουν και να λένε κάτι μπορεί να είδε αυτός και να τα πήρε στο κρανίο.

skeptikistis είπε:
Αν και για λιστα με γιατρους δεν ειχα ακουσει, για να πω την αληθεια, αν ειναι δυνατον! :-X
Ναι, γιατί έθαβαν εν ολίγης το φάρμακο της Vioxx. Ωστόσο, κατά "περίεργο" τρόπο, το νέο αφαιρέθηκε, αν και υπάρχει σαν δείγμα σε πολλά sites.

Blindfold είπε:
Πιθανότατα η ανεπάρκεια στύσης εξαιτίας της φίνας να είναι "τεχνητή" και γι'αυτό να μην είναι και μόνιμη. Μπορεί να οφείλεται στην αλλαγή μεγέθους του προστάτη (ο οποίος παράγει και κατά ένα μέρος το υλικό του σπέρματος -βλέπε παρενέργεια νερωμένο σπέρμα), οπότε η παραπάνω τεστοστερόνη να είναι ουσιαστικά δώρο άδωρο.
Τα περισσότερα sides από εκεί ξεκινούν, την αλλαγή του προστάτη. πχ με είχε πει ένας γιατρός τα συμπτώματα της προστατίτιδας και μερικά ήταν ίδια με της φινας.

Blindfold είπε:
Αυτό πάλι με τα οιστρογόνα (και το στήθος συγκεκριμένα) μπορεί να έχει να κάνει με τη σχετική αναλογία τεστοστερόνης-οιστρογόνων.

Μπακαλίστικα μαθηματικά: εγώ έχω στο σώμα μου Χ τεστοστερόνη και Υ οιστρογόνα. Η Υ ποσότητα των οιστρογόνων δεν με επηρεάζει (είναι η safe ποσότητα για τον αντρικό οργανισμό), η Χ τεστοστερόνη υπερισχύει και με κρατάει καυλερό και βαρβάτο άντρα. Όταν χαμηλώνω την DHT (η οποία αποτελεί ένα μέρος της τεστοστερόνης) ακόμη κι αν δεν αυξήσω τα οιστρογόνα στον οργανισμό μου, με αφήνω πιο "εκτεθειμένο" σε αυτά.

Η παραπάνω τεστοστερόνη δε μου λέει κάτι, από την άποψη ότι δεν έπεται ότι εφόσον παράγει παραπάνω τεστοστερόνη το σώμα μου για να καλύψει το κενό της DHT, άρα η DHT δεν έχει συγκεκριμένες λειτουργίες και εν ολίγοις είναι περιττή.

Δεν ξέρω αν πιάνεις το σκεπτικό μου.
Το έπιασα το σκεπτικό σου.

Η DHT,όσο περνάει ο καιρός και την ψάχνουν, μαθαίνουν ότι κάνει περισσότερα πράγματα στο σώμα.
Επίσης, πρόσφατα δεν ανακάλυψαν 5ar1 υποδοχείς στον εγκέφαλο; Γι'αυτό και δεν συνιστούσαμε ντουτα, γιατί δεν γνώριζαν οι επιστήμονες τι ρόλο "βαράνε" εκεί.
Πιθανών εκεί να οφείλεται και το brain fog σύμπτωμα, το οποίο και βίωσα και εγώ με 1mg φινας και είναι ότι χειρότερο πάντως, ειδικά αν δουλεύεις (είσαι σαν σουρωμένος, ξεχνάς κλπ).

Αν δεν κάνω λάθος, η ίδια η μερκ είπε ότι ανεβάζει τεστο και οιστραδιόλη η φινα, αλλά σε safe επίπεδα. Ωστόσο, μια έρευνα που είχα διαβάσει (δεν μπόρεσα να βρω ούτε την αναφορά της μερκ, ούτε την έρευνα), έλεγε ότι το σώμα μας έχει την DHT να μας προστατεύει από την οιστραδιόλη και μεγαλώνοντας, μειώνεται η τεστο, άρα και η DHT και έτσι ανεβαίνει η οιστραδιόλη και "κάνει ότι θέλει", ελεύθερη πλέον. Μάλιστα, μια θεωρία θέλει την οιστραδιόλη υπεύθυνη για την υπερπλασία του προστάτη στους ηλικιωμένους.
Γι'αυτό και σε μεγάλες ηλικίες είναι της μόδας οι estrogen-blockers (μαζί με το Viagra :) )

Αυτό λοιπόν που είχα απορία είναι, μήπως η μείωση της DHT σε εμάς, μας αφήνει εκτεθειμένους στα οιστρογόνα; Και μήπως τα οιστρογόνα μας προκαλούν βλάβες (μόνιμες ή μη). Γι'αυτό και μπορεί στην τριχόπτωση το 1mg φινας να μην διαφέρει από το 0.5, αλλά στην ουσία μειώνει ακόμη περισσότερη DHT από το σώμα.

Blindfold είπε:
Και για τους γιατρούς που είπες στον dance... δεν τους δίνουμε το βασιλικό χρίσμα, αλλά σίγουρα σαν γιατροί έχουν έρθει σε επαφή με κόσμο που έχει πάρει το φάρμακο...
Δεν έχω κόμπλεξ με όλους τους γιατρούς, αλλά με τους γιατρούς που έχουν δέσει τον γάιδαρο τους (πχ ΙΚΑ) και πλέον δεν ενημερώνονται ή βαριούνται να πουν κάτι και λένε ότι να'ναι (ή μπήκαν με μέσο, αν και δεν γίνονται αυτά στην Ελλάδα ;) ).

Άκης

Administrator

danceworld_2001 είπε:
με το ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ έκανα ενα χαζολογοπαίγνιο για εμάς του χρήστες ΦΙΝΑΣ.
Δεν είναι χαζό και δεν το είπα χαζό. Απλά δεν το είχα καταλάβει (δεν παινεύομαι για την ευστροφία μου :p )

xDante

Member

μην αναφέρεστε μόνο στην τεστοστερόνη οτι είναι χρήσιμη στον οργανισμό μας....
η DHT κάνει όλη την δουλειά.... όποιο κύτταρο κι αν σηκώσεις DHT θα βρείς απο κάτω 8)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα