Καλησπέρα παιδιά. Καταρχήν συγχαρητήρια για το site σας, το παρακολουθώ εδώ και ένα χρόνο περίπου, δηλ. από τότε που άρχισε η λιπαρότητα στο κεφάλι μου(παράλληλα με τριχόπτωση). Λοιπόν, πριν ένα χρόνο πήγα στο δερματολόγο και μου πρότεινε το biotrin ds και το topiderm. Η αλήθεια είναι ότι κάτι έκαναν αλλά δεν είχαν πολύ διάρκεια. Το καλοκαίρι που πέρασε επιδεινώθηκε πολύ η λιπαρότητα και μαζί και η φαγούρα. Έτσι, μέσα στα νεύρα μου κόβω μαχαίρι τα γαλακτοκομικά, αυγά, κρέατα και ότι άλλο είχαν λιπαρά(ούτε μπουκιά δεν δοκίμασα) και είδα πολύ λίγο βελτίωση. Έτσι, αργότερα όταν είδα αυτό το θέμα του kapa, πήγα και αγόρασα το head and shoulders και είπα ότι κάνει έκανε, δεν θα χάσω κάτι. Στην αρχή λόγω ότι έβαζα μινοξυδιλη με προπυλενογλυκολη δεν έκανε τίποτα. Μετά είδα ένα σχόλιο του kapa ότι η μινοξ με προπυλενογλυκολη επιδεινώνει τη λιπαρότητα και τη σταμάτησα. Η αλήθεια είναι ότι μετά από αυτό το head and shoulders έκανε τη δουλειά του και η λιπαρότητα εξαφανίστηκε σε σημείο που αυτή την στιγμή παραπονιέμαι για έντονη ξηρότητα στο δέρμα(κάτι σαν αφυδατωμενο δέρμα). 1) Τι φταίει για την έντονη ξηρότητα? Μήπως πρέπει να τα λούζω κάθε δεύτερη η τρίτη μέρα? Μήπως πρέπει να ξαναρχίσω τα λιπαρά(κρέατα, γαλακτοκομικά κλπ) για να υπάρξει ισορροπία? Να προσθέσω ότι μαζί με ξηρότητα έχω και φαγούρα. Τις πρώτες 4_5 μέρες που έκανα μπάνιο νόμιζα ότι λύθηκε το πρόβλημα πραγματικά, μετά άρχισε η ξηρότητα. 2) Ένα επίσης καλό που μου έκανε είναι ότι μαλάκωσε τις πλάκες του δέρματος με αποτέλεσμα να με διευκολύνει να τις αφαιρέσω με τη χτένα(μαζί με πολλά μαλλιά φυσικά).Φυσικά δεν έγδαρα το δέρμα, χαλαρά το έκανα. Η απορία μου είναι, τα μαλλιά που αφαιρέθηκαν με τις πλάκες θα ξαναβγούν? Αν πάω στο δερματολόγο, θα μου πει αν η αραίωση που έχω οφείλεται σε δερματολογικό πρόβλημα η ανδρογενετικη αλωπεκία, η τσάμπα θα πάω? Πάντως σε σχέση με τα αλλά σαμπουάν που πλήρωνα 20 ευρώ το ένα, κάνει καλύτερη δουλειά το head and shoulders.