Το γνωρίζω αυτό το site. Σύμφωνα με τον δημιουργό του πρόκειται για ένα ανεξάρτητο site, το οποίο ασχολείται με την τριχόπτωση και τις αποτελεσματικές θεραπείες της. Εκ πρώτης όψης δείχνει σοβαρό, πλήρες και έτοιμο να βοηθήσει πάνω στο αιώνιο πρόβλημα της τριχόπτωσης.
Διαβάζοντας όμως τη θεματολογία και τα κείμενα που έχουν αναρτηθεί, διαπιστώνει κανείς μια εμμονή σε συγκεκριμένα φάρμακα. Φάρμακα τα οποία, σύμφωνα με τα κείμενα, έχουν δοκιμαστεί και έχουν επιτυχές αποτέλεσμα. Και μάλιστα έχουν αποτέλεσμα επειδή έχουν παρενέργειες.
Ας μην ξεχνάμε ότι τα σημερινά φάρμακα είναι χημικά σκευάσματα. Δηλαδή κατασκευασμένες ουσίες ξένες προς τον οργανισμό μας. Καμιά σχέση με φυσικές ουσίες, και φυσικά ούτε λόγος για την ιατρική των προγόνων μας, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Από εκεί και πέρα ανάλογα με την ανθεκτικότητα του κάθε ανθρώπου, δηλαδή πόσους τόνους άλλων χημικών ουσιών έχει λάβει από φάρμακα, τροφές, νερό, απορρυπαντικά, ένδυση, υποδήματα κλπ εκδηλώνονται ή όχι οι παρενέργειες.
Δεν είμαι οπαδός της φιλοσοφίας «αποτέλεσμα πάση θυσία». Αυτή είναι η φιλοσοφία των φαρμάκων τα οποία είναι βέβαια, μην το ξεχνάμε, σύγχρονο φρούτο. Καλύτερα σύγχρονη κατάρα, όπως πολλά άλλα σύγχρονα. Ποιες είναι όμως οι παρενέργειες των εν λόγω φαρμάκων θέλω πολύ να μάθω. Έχει πολύ μεγάλη σημασία τι χάνεις και τι κερδίζεις. Προκειμένου να κερδίσω μερικές τρίχες εάν πρόκειται να χάσω άλλα πιο σημαντικά, ευχαριστώ όχι δεν θα πάρω.
Αλήθεια, γιατί ένα φάρμακο αποσύρεται από την παγκόσμια αγορά μόλις σημειωθούν μερικοί θάνατοι ανθρώπων; Πάντα το είχα απορία, και θα ήθελα κάποιος να μου την λύσει. Όταν έδιναν την άδεια για την κυκλοφορία δεν το γνώριζαν; Κάτι έχω ακούσει για πιέσεις από τις φαρμακοβιομηχανίες για γρήγορη κυκλοφορία ενός φαρμάκου αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Πίσω στο site τώρα. Εκτός από τα συγκεκριμένα φάρμακα που προωθούνται, τα οποία δεν εξετάζω εάν βγάζουν μια τρίχα ή 50.000 τρίχες σε μια ημέρα ή σε 500 ημέρες εάν διατηρούνται οι τρίχες εφόρου ζωής ή πρέπει να βάζεις το φάρμακο εφόρου ζωής, υπάρχει και ένα άλλο θέμα. Αρκετά μέλη του forum δεν δέχονται διαφορετικές εναλλακτικές θεραπείες όπως παραδείγματος χάρη τη λοσιόν M6S Patent.
Σε αρκετές περιπτώσεις γελοιοποιούν, κοροϊδεύουν, υβρίζουν όχι μόνο τον κ. Μ*** αλλά και οποιονδήποτε άλλο τολμήσει να υποστηρίζει την λοσιόν, άσχετα βέβαια εάν την έχει χρησιμοποιήσει και έχει θετικό αποτέλεσμα. Δεν δέχονται τα αποτελέσματα όσων έχουν χρησιμοποιήσει τη λοσιόν, δεν δέχονται τα αποτελέσματα των κλινικών ερευνών, δεν δέχονται φωτογραφίες χρηστών πριν και μετά, δεν δέχονται τίποτα. Συνεχώς ανακυκλώνουν τα ίδια και τα ίδια χωρίς ουσία. Ένας φαύλος κύκλος. Αποτέλεσμα μηδέν.
Η ωραία και σοβαρή αρχική εικόνα του site αρχίζει σιγά σιγά να ξεθωριάζει. Βλέπεις, ξεχάσανε εκεί μέσα τους καλούς τρόπους. Που είναι η καλή διαγωγή; Τα γαλλικά και το πιάνο; Στο τέλος έχουν αρχίσει και βγάζουν ανέκδοτα για τον κ. Μ***. Νομίζω όλο το site είναι ένα ανέκδοτο.
Bye.