Παιδιά μπορεί κανείς να μου δώσει μια συμβουλη γιατι κοντευω να τρελαθω? Εχω τριχοπτωση εδω και καιρο και τελευταια παρατηρησα μια περιεργη λεπτυνση τριχας , ενδεικτικα ανεβαζω και μια φωτο που φαινεται αυτο που λεω... υποχωρηση της hairline δεν εχω καθολου, ειμαι οπως ημουν απο τα 19 (τωρα ειμαι 33).
Διαβάζοντας εδω περι εξετασεις αιματος για ορμονες, πηγα και εκανα εξετασεις τεστοστερονη, dht και E1 οπως και για θυροειδη. Επειδη μενω επαρχια το εργαστήριο εστειλε στην αθηνα το αιμα για την μετρηση της Ε1 και τα αποτελεσματα που ηρθαν ηταν λιγο τρομακτικα.
Τα νουμερα του θυροειδη ηταν ολα καλα. Η DHT ηταν φυσιολογικη , η τεστοστερονη σχεδον πατος στο κατωτατο οριο και η Ε1 319 pg/ml με οριο για τους ανδρες τα 150 . Μιλησα αμεσως με καποιον ενδροκρινολογο και μου ειπε οτι επειδη στελνουν το αιμα αθηνα ενδεχεται να υπεστη αλοιωση και να μην ανταποκρινονται τα νουμερα στην πραγματικότητα.
Κατεβαίνω τελικα Αθηνα και κανω εξετάσεις στο εργαστήριο του Μητέρα επειδη ειχα γνωστο γιατρο εκει (χρυσοπληρωσα και τις εξετασεις 259 ευρω για τρια πραγματα που ζητησα) και μου βγαζουν αποτελεσματα τεστοστερονη ξανα πατος σχεδον, 11 nmol/L με τιμες αναφορας 8.5 - 28,8 την Ε1 120 pg/ml με οριο για τους αντρες 150 (αυτη τη φορα εντος ορίων) και DHT 0.38 ng/mL με τιμες αναφορας 0,25 - 0,99. Ψαχνοντας να βρω ακρη επισης με βαση τις εξετασεις μου επεσα και πανω σε αυτο το θεμα που λεει για την αναλογια τεστοστερονης προς οιστρογονων
https://perfecthairhealth.com/men-s...-loss-is-due-to-high-testosterone/?s2-ssl=yes και οντως στην περιπτωση μου ισχυει αν κρινω απο τα νουμερα.
Τι με συμβουλευετε να κανω απο εδω και περα? υπαρχουν καποιες αλλες εξετασεις αιματος που θα μπορουσα να κανω επιπλεον ? διαβασα και για την TBG οτι πρεπει να μετρηθει γιατι οι αναλογια οιστρογονα προς τεστοστερονη επηρεαζεται απο τον θυροειδη που μπορει να εχει προβλημα και πολλες φορες δεν φαινεται απο το Τ3 και Τ4.