Pgd(2) blockers και pge(2) agonist . πως τις ρυθμίζουμε

Mageiras

Member
σκέφτομαι μετά αποdermapen 1.5mm να βάζω κατευθείαν λάδι η καστορελαιο θα βάζω η jojoba oιλ +εθ έλαιο μέντας. τι γνώμη έχετε τα εμπειρα μελη;
Μετα απο τραυματισμο μην βαζεις τπτ... το καστορελαιο σκετο ειναι δυσκολο να το βαλεις θελει αραιωση, ειναι πηχτο και κολλαει

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Mageiras

Member
Και κατι αλλο αν φανει χρησιμο ειναι οτι απο τη μινοξ αφηνε πανω στο μαλλι μια γκριζαδα.. φαινοταν σαν ξεθωριασμενο..με το λαδι εφυγε αυτο και η τριχα δειχνει πιο ζωντανη.Επισης στην αρχη που εβαζα λαδι εμεναν μερικες τριχες πανω στα χερια για λιγες μερες .. τωρα αντε να δω 1- 2 τριχες

η τελευταια φωτο του swiss
yO34L5s.jpg
Μπορεις να μας δωσεις λινκ για το φοροθμ του swiss?

xk

Active Member
δεν ξερω για τους υπολοιπους που χρησιμοποιουν roller θα πω μονο για εμενα.
το derma roller 1,5mm σκετο χωρις καμια λοσιον μου εδωσε συμπηκνωμενα χνουδια σαν να εβαζα μινοξιδιλη.οχι σκορπια και ξεκαρφωτα,δουλευει σαν την μινοξιδιλη,με περισσοτερη διαρκεια αποτελεσματων ομως
εδω ειμαι http://www.hairlossgr.com/threads/derma-roller-1-5mm-μονο-του.10024/page-13#post-146476

μπορω να σου βαλω κι εγώ τριχάκια που βγηκαν από τραυματισμό...αλλα όπως έγραψα και πιο πανω σε μενα αυτα τα τριχάκια ειναι πολυ αραια κα ισε καμια περιπτωση δε φτανουν τα αποτελεσματα της μινοξ με την οποια απο 3v ειχα παει σχεδον 3(ειχα κλεισει ολοκληρο μπιφτεκι)Τωρα είμαι nw4 και με ρολερ δεν πηγα 3v απλα εχω λίγη ''σκια'' απο τα αραιωμενα τριχακια που βγηκαν.Δε λεω κατι ειναι κι αυτό απλά σιγουρα κατι χρειαζεται,σκετο ρολερ δε φτανει.Αλλωστε αν έφτανε θα σταματαγες να ψαχνεσαι σωστα?Αλλα όπως και ο SWiss ετσι κι εσυ ψαχνεσαι γιατι όντως κατι λειπει

kapa

Μέλος του προσωπικού
μπορω να σου βαλω κι εγώ τριχάκια που βγηκαν από τραυματισμό...αλλα όπως έγραψα και πιο πανω σε μενα αυτα τα τριχάκια ειναι πολυ αραια κα ισε καμια περιπτωση δε φτανουν τα αποτελεσματα της μινοξ με την οποια απο 3v ειχα παει σχεδον 3(ειχα κλεισει ολοκληρο μπιφτεκι)Τωρα είμαι nw4 και με ρολερ δεν πηγα 3v απλα εχω λίγη ''σκια'' απο τα αραιωμενα τριχακια που βγηκαν.Δε λεω κατι ειναι κι αυτό απλά σιγουρα κατι χρειαζεται,σκετο ρολερ δε φτανει.Αλλωστε αν έφτανε δε θα σταματαγες να ψαχνεσαι σωστα?Ούτε κα ιο SWiss που βομβαρδιζει το κρανιο και με άλλα...
η αληθεια ειναι οτι εχω εθιστει στην επανεκφυση,αλαζει εντελως το τοπιο.
οπως περιγραφεις τα αποτελεσματα σου θα ελεγα οτι ο τραυματισμος δουλεψε καλυτερα σε εμενα,εγω ξεπερασα τα αποτελεσματα της μινοξιδιλης καπου στο 9μηνο χρησης και δεν ειμαι ο μονος

• Like
Reactions: xk

paretto

Active Member
O swiss το εβαλε αυτο, δεν εχω παραπανω πληροφοριες παρα μονο η ερευνα που εχει βαλει ο kapa αλλου.

erevos

Active Member
Πληροφορίες:
https://www.baldtruthtalk.com/threa...-Alopecia-Pathway-Update-and-Finding-The-Cure
Πάντως αν ισχύει για τον IL-6, η μόνη ουσία που είναι διαθέσιμη άμεσα και τον μειώνει, είναι αυτή:
http://www.galinos.gr/web/drugs/main/substances/desloratadine#content
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11295678
"Desloratadine is a new, selective, H(1)-receptor antagonist that also has anti-inflammatory activity. In vitro studies have shown that desloratadine inhibits the release or generation of multiple inflammatory mediators, including IL-4, IL-6, IL-8, IL-13, PGD(2), leukotriene C(4), tryptase, histamine, and the TNF-alpha-induced chemokine RANTES. Desloratadine also inhibits the induction of cell adhesion molecules, plateletactivating factor-induced eosinophil chemotaxis, TNF-alpha-induced eosinophil adhesion, and spontaneous and phorbol myristate acetate-induced superoxide generation in vitro."
Το θέμα είναι ότι ο H1 υποδοχέας συνδέεται με την απελευθέρωση της PGE2: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8831720 (την έρευνα μου την έστειλε ο GOMI) και μήπως μειώνει παράγοντες που χρειάζονται. Στην περίπτωσή μου, μείωσε την τριχόπτωση και είδα μια βελτίωση στην εικόνα του μαλλιού. Με προβλημάτισε όμως στην επανέκφυση και την έκοψα.

Τελευταία επεξεργασία:

paretto

Active Member
Μια παρατηρηση. Απο τοτε που χρησιμοποιω τοπικο καστορελαιο αυτη η φαγουρα/πονος σε συγκεκριμμενα σημεια του κεφαλιου που εχω και αραιωση εχει εκμηδενιστει. Το καστορελαιο το χρησιμοποιω ως εξης. Πριν πεσω βαζω μερικες σταγονες στα επιμαχα σημεια και το πρωι λουζομαι. Το χω σκεφτει και σαν τζελ για ολοημερη δραση :) , δεν ξερω αν ειναι καλο και δεν το χω κανει αλλα λογω του οτι αν βαλει λιγο δεν τρεχει πιστευω θα ναι οκ.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

σκετο ρολερ δε φτανει.
Βέβαια σκέτο ρολερ δεν φτάνει, γιατί μπορεί να βγαίνουν μερικά τριχοθυλακια καινούργια με τον τραυματισμό, αλλά αυτό δεν φτάνει.
Γιατί παραμένουν οι συνθήκες υψηλής Ε1, οι οποίες δρουν αντιθρεπτικα στο να μεγαλώσουν άφθονες τρίχες σ' όλα τα υπαρκτά τριχοθυλακια.

Πρέπει λοιπόν να αναιρεθουν οι αντιθρεπτικες συνθήκες που προκαλεί η υψηλή Ε1, με τη χρήση pgd2blocker κ pge2agonists

poseidonas77

Well-Known Member
ρε σεις διαβαζω αρκετα συχνα αναφορες για φαγουρα στα σημεια που υπαρχει αραιωση..
εγω ...γιατι ουδεποτε δεν ειχα φαγουρα???μηπως δεν αποτελει κανονα αυτο το φαινομενο??

LostUser

Active Member
Βέβαια σκέτο ρολερ δεν φτάνει, γιατί μπορεί να βγαίνουν μερικά τριχοθυλακια καινούργια με τον τραυματισμό, αλλά αυτό δεν φτάνει.
Γιατί παραμένουν οι συνθήκες υψηλής Ε1, οι οποίες δρουν αντιθρεπτικα στο να μεγαλώσουν άφθονες τρίχες σ' όλα τα υπαρκτά τριχοθυλακια.

Πρέπει λοιπόν να αναιρεθουν οι αντιθρεπτικες συνθήκες που προκαλεί η υψηλή Ε1, με τη χρήση pgd2blocker κ pge2agonists

Εγώ πάντως έχω την εξής απορία και την έστειλα και στον swiss.Δεν θα πρεπε πρώτος και βασικός στόχος μας να είναι η ορμονική ισορροπία? Δηλαδή το κατέβασμα ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ της Ε1 στην εν λόγω περίπτωση! Στο ίντερνετ έχει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα περί estrogen dominance και estrogen detox.
Δηλαδή καλά όλα αυτά περί pge2 agonist και pgd2 blocker αλλά δεν καταπολεμάμε την ρίζα του προβλήματος (τον λόγο δηλαδή που ανέβηκαν οι Ε1 ή Ε2 εξαρχής)

paretto

Active Member
ρε σεις διαβαζω αρκετα συχνα αναφορες για φαγουρα στα σημεια που υπαρχει αραιωση..
εγω ...γιατι ουδεποτε δεν ειχα φαγουρα???μηπως δεν αποτελει κανονα αυτο το φαινομενο??

Ποσειδωνα να σου πω την αληθεια και εγω δεν το ειχα παρατηρησει αλλα υπηρχε ο πονος για πολλα χρονια πριν αρχισει η αραιωση. Τοτε το απεδιδα σε τζελ/κερια που εβαζα. Αλλα στα σημεια που ποναω εχει αδειασει σχεδον τελειως (δεξι κροταφο). Και ο αριστερος εχει αραιωσει αλλα καμια σχεση με τον δεξι και στον αριστερο δεν θυμαμαι να ποναγα.

Κατι με φλεγμονη παιζει. Πολλοι που εχουν προβλημα εχουν και μικρα σπυρακια/ερεθισμους.

Εγώ πάντως έχω την εξής απορία και την έστειλα και στον swiss.Δεν θα πρεπε πρώτος και βασικός στόχος μας να είναι η ορμονική ισορροπία? Δηλαδή το κατέβασμα ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ της Ε1 στην εν λόγω περίπτωση! Στο ίντερνετ έχει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα περί estrogen dominance και estrogen detox.
Δηλαδή καλά όλα αυτά περί pge2 agonist και pgd2 blocker αλλά δεν καταπολεμάμε την ρίζα του προβλήματος (τον λόγο δηλαδή που ανέβηκαν οι Ε1 ή Ε2 εξαρχής)
Πολύ καλό που έγραψες στο Swiss γιαυτο το ζήτημα (βέβαια αυτός έχει υψηλή dht).

Οσο για την καταπολέμηση της υψηλής Ε1, φυσικά κ κανουμε κάτι.
Γι'αυτό περνουμε το Σταφυλαιλεο.

Αλλά καθώς γίνεται διόρθωση στην pgd2 κ στην pge2 επιστρέφει κ η Ε1 στα φυσιολογικά της όρια.(Γιατί εχουν σχέση αίτιο αποτέλεσμα).

Έχουμε δει βέβαια κ το εξής σε ενα μέλος του Φόρουμ:

Υπερβολική μειωση της pgd2(απτα κανονικά επιπεδα που ηταν)
προκάλεσε εξαιρετικά χαμηλής επίπεδα Ε1.

pointcloud

New Member
Παιδιά μπορεί κανείς να μου δώσει μια συμβουλη γιατι κοντευω να τρελαθω? Εχω τριχοπτωση εδω και καιρο και τελευταια παρατηρησα μια περιεργη λεπτυνση τριχας , ενδεικτικα ανεβαζω και μια φωτο που φαινεται αυτο που λεω... υποχωρηση της hairline δεν εχω καθολου, ειμαι οπως ημουν απο τα 19 (τωρα ειμαι 33).
Διαβάζοντας εδω περι εξετασεις αιματος για ορμονες, πηγα και εκανα εξετασεις τεστοστερονη, dht και E1 οπως και για θυροειδη. Επειδη μενω επαρχια το εργαστήριο εστειλε στην αθηνα το αιμα για την μετρηση της Ε1 και τα αποτελεσματα που ηρθαν ηταν λιγο τρομακτικα.
Τα νουμερα του θυροειδη ηταν ολα καλα. Η DHT ηταν φυσιολογικη , η τεστοστερονη σχεδον πατος στο κατωτατο οριο και η Ε1 319 pg/ml με οριο για τους ανδρες τα 150 . Μιλησα αμεσως με καποιον ενδροκρινολογο και μου ειπε οτι επειδη στελνουν το αιμα αθηνα ενδεχεται να υπεστη αλοιωση και να μην ανταποκρινονται τα νουμερα στην πραγματικότητα.
Κατεβαίνω τελικα Αθηνα και κανω εξετάσεις στο εργαστήριο του Μητέρα επειδη ειχα γνωστο γιατρο εκει (χρυσοπληρωσα και τις εξετασεις 259 ευρω για τρια πραγματα που ζητησα) και μου βγαζουν αποτελεσματα τεστοστερονη ξανα πατος σχεδον, 11 nmol/L με τιμες αναφορας 8.5 - 28,8 την Ε1 120 pg/ml με οριο για τους αντρες 150 (αυτη τη φορα εντος ορίων) και DHT 0.38 ng/mL με τιμες αναφορας 0,25 - 0,99. Ψαχνοντας να βρω ακρη επισης με βαση τις εξετασεις μου επεσα και πανω σε αυτο το θεμα που λεει για την αναλογια τεστοστερονης προς οιστρογονων https://perfecthairhealth.com/men-s...-loss-is-due-to-high-testosterone/?s2-ssl=yes και οντως στην περιπτωση μου ισχυει αν κρινω απο τα νουμερα.

Τι με συμβουλευετε να κανω απο εδω και περα? υπαρχουν καποιες αλλες εξετασεις αιματος που θα μπορουσα να κανω επιπλεον ? διαβασα και για την TBG οτι πρεπει να μετρηθει γιατι οι αναλογια οιστρογονα προς τεστοστερονη επηρεαζεται απο τον θυροειδη που μπορει να εχει προβλημα και πολλες φορες δεν φαινεται απο το Τ3 και Τ4.

Συνημμένα

• photo.jpg
    photo.jpg
    194.4 KB · Προβολές: 43
Για το θυμάρι, διαβάζω στην έρευνα: Carvacrol, a component of thyme oil, activates PPARα and γ and suppresses COX-2 expression
"The PGD2 metabolite 15-deoxy-Δ12,14 PGJ2 (15d-PGJ2) was identified as a potent natural ligand of PPARγ"
Ποιά επίδραση έχει στην PGD2 δηλαδή?
Η Μέντα ποιότητάς οπως Apivita είναι πολύ ποιο ισχυρός pge2agonist απτό θυμάρι!!!

Βέβαια όταν αραιωθει με jojoba oil ποιότητας herbstore ενεργοποιείται ακόμα περισσότερο,
και διεισδύει καλύτερα στο δέρμα με τη βοήθεια του μεταφορέα jojoba.

Υπάρχει ακόμα κι αλλη εξαιρετική ποιότητα jojoba oil που απο μονο του είναι ισχυρότατος pge2agonist.

http://www.hairwigharlem.com/cococare-100-natural-jojoba-oil-2oz.html

Κι αυτο συμβαίνει γιατι το ελαικο οξυ με τους C24 είναι σε πολυ υψηλή περιεκτικότητα.

Συνημμένα

• cococare_jojoba_oil_3.jpg
    cococare_jojoba_oil_3.jpg
    142.4 KB · Προβολές: 15
Μπλουζα