Καλησπέρα σε όλους. Να πω και εγώ την οπτική μου για το θέμα αυτό μιας και ήμουν παρών στα ραντεβού. Ο σαλονικιός είχε έρθει στον Γεωργίου και τον Μάρτιο του 2017 στα τελευταία ραντεβού, με το αποτέλεσμα του μη ολοκληρωμένο τότε. Του εξήγησε ο Βασίλης την κόντρα που είχε με την κλινική του και ήταν απίστευτα στεναχωρημένος με την όλη κατάσταση και οικονομικά ζορισμένος. Ο Μιχάλης απλά του είπε τότε, αν δεν βγάλεις άκρη μαζί τους και αφού αφήσεις να περάσει περίπου 1μιση έτος ώστε να τελεσιδικίσει το αποτέλεσμα σου, θα σε αναλάβω δωρεάν για repair αν χρειαστεί. Με την τότε εικόνα του σαλονικιού ο γιατρός έκρινε καλή αλλά όχι και άριστη την φύτρωση του και είδε τα εμφανή κενά στις περιοχές αυτές που είτε οφείλονται σε σοκ λος, ή σε αδυναμία τους ή φόβο τους να μπούν πιο μέσα. Η δε δότρια και τότε κρίθηκε κακή αλλά δεν θυμάμαι αν έγινε ποσοτική ανάλυση τότε και επίσης τότε μας είχε πει ο Βασίλης πως τον είχαν εκτιμήσει λάθος στην κλινική του.
Πάμε στο σήμερα. Την τωρινή του κατάσταση την βλέπετε, οι φωτογραφίες δικές μου λήψεις πεντακάθαρες. Η δότρια από κοντά είναι και χειρότερη. Δεν θα σχολιάσω το τι και πως γιατί δεν ξέρω δεν είμαι γιατρός. Το συνολικό του αποτέλεσμα είναι μετριότατο, υπάρχουν κενά που δεν καλύφθηκαν, δεν ξέρω αν αραίωσε μετά την επέμβαση λόγω ΑΑ, αν ήταν σοκ λος ή εάν δεν μπήκαν μέσα, αλλά σίγουρα και στις υφιστάμενες περιοχές η πυκνότητα δεν είναι αυτή που θα περίμενε κανείς. Δεν θα δικάσω ούτε θα καταδικάσω το αποτέλεσμα, άλλωστε ο κάθε ασθενής έχει τα δικά του ποιοτικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα, και όλοι έχουν δικαίωμα στο σφάλμα ή στο μέτριο ή και στο κακό, συμβαίνει και στους καλύτερους γιατρούς.
Αυτό που είναι εγκληματικό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως ενώ η κλινική του έχει καλή ομάδα και καλό γιατρό και παράγει καλά αποτελέσματα, επιτρέπει να πωλητές που δεν είναι γιατροί να εκτιμάνε δότρια με αποτέλεσμα να συμβαίνουν τέτοια τινά. Μας είπε ο σαλονικιός πως το εκτίμησαν για 9000 μοσχεύματα προ χειρουργείο και τον έβαλα να κάνει και αχρείαστο κατέβασμα και να σπαταλήσει μοσχεύματα. Αυτό για μένα είναι το μεγάλο τους φάουλ. Ο σαλονικιός μου είπε πως ναι μεν συναντήθηκε πρόσφατα με τον εκπρόσωπο της κλινικής σε πνεύμα ανάληψης ευθυνών που ποτέ δεν έγινε όμως αυτό, του είπαν δεν μπορούμε να σε αναλάβουμε. Φοβούνται τα χειρότερα, όντως δεν μπορούν, δεν ξέρω; Ο Γεωργίου το είπε 10 φορές, άνετα μπορώ να δουλέψω, υπάρχουν πολλά κενά, δότρια δεν έχεις. Έχεις ακόμη 800 grafts με το ζόρι. Εκτίμηση γιατρού, και από κοντά. Αν εσείς από τις φωτογραφίες και χωρίς να είστε γιατροί βλέπετε κάτι που δεν βλέπει αυτός, πάω πάσο.
Και εφόσον του είχε υποσχεθεί τότε πως αν δεν βγάλεις άκρη με την κλινική θα στο κάνω εγώ, αυτό και έκανε. Μόνο τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής θα πληρώσει του είπε. Αν είναι πονοψυχιά, συμφέρον ή κάτι άλλο δεν το ξέρω, δεν νομίζω όμως πως είναι μεμπτό να υποστηρίζεις έναν άνθρωπο όταν αυτός έρχεται σε εσένα για υποστήριξη. Δεν λειτουργούν όλοι το ίδιο ούτε βάζουν το συμφέρον πάνω από όλα.
Για την κατάσταση της δότριας, αν ήταν έτσι πάντα, αν έπαθε σοκ λος μετά το χειρουργείο και πολλά άλλα, δεν μπόρεσε να βγάλει συμπέρασμα ο γιατρός, του ζήτησε απλά φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και πριν και κατά το χειρουργείο για να εξαχθούν συμπεράσματα ασφαλή. Του είπε επίσης πως μάλλον πρέπει να αρχίσει φίνα να προστατέψει τα υπόλοιπα μαλλιά του γιατί η κίνηση που θα κάνει, αν την κάνει ο σαλονικιός, είναι μια και έξω και μετά άλλη δότρια γιόκ. Η απόφαση δική του, τα δεδομένα σας τα παρουσίασε και πραγματικά τον θαυμάζω για την ψυχραιμία του. Σκοπός της παρουσίασης του είναι να σας δείξει το αποτέλεσμα του. Αν αυτό δεν ευχαριστεί μερικούς, είναι δεκτό αλλά ωμή αλήθεια. Δεν βγήκε να ξεκατινιάσει ούτε να πεί ψέματα. Μην βλέπουμε σε όλα δόλο και να αμφισβητούμε την κρίση των άσχετων, όχι των γιατρών.