To proscar μου έδωσε ανεπιθύμητες ενέργειες. Τι να κάνω?

mikipitri

Member
Απ: To proscar μου έδωσε ανεπιθύμητες ενέργειες. Τι να κάνω?

Hairboost είπε:
Η συχνοουρια ειναι μεσα στις παρενεργειες
εσύ Hairboost έχεις συχνοουρία?

Λοιπόν, έκλεισα ραντεβού με ουρολόγο την επόμενη Τετάρτη και θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις...
τηλεφωνικά πάντως μου είπε ότι μπορεί να οφείλεται και σε άγχος και είναι αλήθεια ότι περνώ μια ιδιαίτερα στρεσογόνο περίοδο!
Οι οδηγίες που μου έδωσε είναι:
1. μέχρι το ραντεβού θα μετράω ανά πόση ώρα κάνω τσισάκια ;D(κούπεπε κούπεπε) και θα προσπαθώ να μεγαλώνω αυτό το διάστημα! δηλαδή αν στην αρχή πάω ανά μία ώρα να το κάνω σιγά σιγά ανά δύο και πάει λέγοντας...
2. το βράδυ πριν πέσω για ύπνο θα σταματήσω να πίνω το οτιδήποτε
3. να προσπαθήσω να συγκρατήσω την ανάγκη για ούρηση γενικότερα
4. και πάνω απ'όλα να μετριάσω το άγχος
Για αρχή μοιάζουν αρκετά απλά αυτά που ζήτησε... Ξεκινάμε με αυτά και βλέπουμε... και φυσικά μακάρι να είναι μόνο το άγχος ;)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Hairboost

Member

mikipitri είπε:
[quote author=Hairboost link=topic=173.msg51523#msg51523 date=1303328184]
Η συχνοουρια ειναι μεσα στις παρενεργειες
εσύ Hairboost έχεις συχνοουρία?

[/quote]
Oταν επαιρνα προπεσια οτι επινα ηθελα μετα να παω τουαλετα, ειχε αυξηθει η αισθηση να ουρησω

crossfire

Well-Known Member

4. και πάνω απ'όλα να μετριάσω το άγχος

[/quote]

Τριχοπτωση,αγχος...συχνοουρια,αγχος....σπυρακια στο προσωπο,αγχος...πονοκεφαλος,αγχος...καρκινος,αγχος
Δεν μπορω να ακουω αλλο για αυτο το αγχος
Ωραιες απαντησεις και ευκολες δινουν τα γιατρουδακια
Προσωπικη αποψη...δεν δεχομαι το αγχος σαν αιτια προβληματων υγειας

tatini

New Member

Aν αντί για propecia αρχίσω proscar και σπιρονολακτόνη συνδυαστικά δια στόματος τι θα γίνει;

kapa

Μέλος του προσωπικού

Blindfold είπε:
Aν αντί για propecia αρχίσω proscar και σπιρονολακτόνη συνδυαστικά δια στόματος τι θα γίνει;
θα κανεις βυζακια και δεν θα εχεις λιμπιντο ουτε για πλακα ;D

tatini

New Member

Εάν σε όλα αυτά προσθέσω και οιστρογόνα τύπου προλουτόν;

Panos1982

Well-Known Member

kapamarou είπε:
[quote author=Blindfold link=topic=173.msg51562#msg51562 date=1303410579]
τα ιδια παλι :D ;D
[/quote]

και που ξερεις καμμια φορα......μπορει και να βγαλεις μ@υνι και να γλυτωσεις την επεμβαση....γιατι απ οτι βλεπω προς τα εκει το πας.....χαχαχαχα.... :p

kapa

Μέλος του προσωπικού

Panos1982 είπε:
[quote author=kapamarou link=topic=173.msg51564#msg51564 date=1303410919]
[quote author=Blindfold link=topic=173.msg51562#msg51562 date=1303410579]
τα ιδια παλι :D ;D
[/quote]

και που ξερεις καμμια φορα......μπορει και να βγαλεις μ@υνι και να γλυτωσεις την επεμβαση....γιατι απ οτι βλεπω προς τα εκει το πας.....χαχαχαχα.... :p
[/quote]
παλι δεν ειναι λυση,καποια στιγμη ειχε δοκιμασει φινα με τοπικη σπιρονολακτονη και ειχε πονο στους ορχεις,οποτε...τζιφος και αυτο :D ;D

joner

Member

Έχω ξεκινήσει εδώ και 3 μέρες propecia πρόβλημα στυσης με κυριότερο την αδύναμη στυση και πτώσης λιμπιντο!
Μου φαίνεται πολύ μικρό διάστημα για να έχει επιδράσει στον οργανισμό μου η φινα.
Τι να κάνω ??
Σκέφτομαι να συνεχίσω για μια εβδομάδα μήπως και προσαρμοστεί ο οργανισμός.

Nikos22_

New Member

joner είπε:
Έχω ξεκινήσει εδώ και 3 μέρες propecia πρόβλημα στυσης με κυριότερο την αδύναμη στυση και πτώσης λιμπιντο!
Μου φαίνεται πολύ μικρό διάστημα για να έχει επιδράσει στον οργανισμό μου η φινα.
Τι να κάνω ??

1/5 παιρνεις? Εγω ξεκινησα πριν 4 μερες. Δεν εχω παρατηρησει το παραμικρο στην στυση και αν και ακουγεται γελοιο εχω αυξημενη λιμπιντο. Μη παιρνεις παντως πανω απο 1/5 η μην το σπας στα 4 ειναι ευκολο και στα 5.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

joner

Member

Propecia παίρνω του 1 mg !!
Μήπως να το κόβω στη μέση ;;αν και είναι λίγο δύσκολο!!!

crossfire

Well-Known Member

joner είπε:
Τι να κάνω ??

Επηρεαστηκες απο την τρομοκρατια του forum.....στο μυαλο σου ειναι ολα

vag25

Well-Known Member

Eιδα ενα φιλο μετα απο ενα 6μηνο οπου στις τοτε συζητησεις μας που ειχαμε βγει για καφε,ειχε ερθει το θεμα μαλλιων.
Του ειχα προτεινει κατι σε big 3 επηρεασμενος απο το φορουμ(εγω δεν χρησιμοποιω).
Τελικα μετα απο 6 μηνες ειδα αρκετη αλλαγη στο μαλλι του που την παρατηρησα αμεσως και του το ειπα.Ηταν μεγαλο nw και πολυ αραιο το μαλλι σε ολη τη πανω επιφανεια και τωρα υπαρχει σαφως βελτιωση.Η πλακα ειναι οτι αυτο εχει γινει μονο με φινα.
Δεν περιμενα οτι θα ειχε εστω και αυτη τη μικρη επανεκφυση.

Επισης μου ειπε οτι δεν ειχε ουτε μια παρενεργεια και οτι εχει αυξημενη λιμπιντο. ??? ???

Ισως να ετυχε...

joner

Member

Τελικά μου φαίνεται η επίδραση της φινα κάνει κύκλους όσον αφορά τις παρενέργειες !
Ενω στην αρχή όπως είχα γράψει είχα προβλήματα στυσης μετα επανήλθα αλλα τώρα μετα απο σχεδόν 1,5 μήνα τα προβλήματα στυσης ξαναεμφανιστηκαν!! :-[

agnwstos_nikos

New Member

Η σειρά μου να γράψω την προσωπική μου ιστορία από τη φιναστερίδη. Ξεκίνησα τη θεραπέια με regain το φλεβάρη του 2009, πάντα με συνταγή δερματολόγου. Για ένα χρόνο πύκνωσαν οι υπάρχουσες τρίχες μου και σταμάτησε η τριχόπτωση, χωρίς βέβαια να παραχθούν καινούργιες τρίχες. Τότε ο γιατρός μου είπε να πέρνω proscar σε κάψουλες των 1mg. Από όσο θυμάμαι, τις 2 πρώτες εβδομάδες ήταν σαν να έχασα τελείως κάθε ίχνος λίμπιντο. Εν συνεχεία, δεν είχα κανένα πρόβλημα, σα να αυξήθηκε μάλιστα..Οι μήνες άρχισαν να περνούν, τα αποτελέσματα άρχισαν να γίνονται εντυπωσιακά, τρίχες που είχα ξεχάσει άρχισαν να ανασταίνονται. Παράλληλα όμως, και περίπου με τη πάροδο ενός εξάμηνου, χάθηκε κάθε ίχνος πρωϊνής στύσης, κάτι που θεώρησα τυχαίο, συνεπαρμένος ίσως από τα αποτελέσματα. Ύστερα από κάποιους μήνες βρέθηκε στη ζωή μου και νέος ερωτικός σύντροφος, αλλά φάνηκε πως η φιναστερίδη είχε κάνει το θαύμα της και δυσκολευόμουνα ιδιαίτερα στην ερωτική διαδικασία. Τελικά πέρνω τη μεγάλη απόφαση να κόψω τη φιναστερίδη φέτος τον Ιανουάριο (από το Σεπτέμβριο έπαιρνα Propecia), στηριζόμενος αποκλειστικά σε regain. Να σημειώσω πως η ερωτική διάθεση στην περίπτωση μου δεν επανήλθε σε λίγο καιρό, οπως υποστηρίζουν μετά μανίας οι επιστημονικές δοκιμές. Χρειάστηκε περίπου γύρω στους 5 μήνες,συνοδεία αρκετού γυμναστηρίου και διατροφής, για να επανέλθουν οι φυσιολογικές μου πρωινές στύσεις. Το μόνο πρόβλημα είναι πως έχασα το μαλλί που απέκτησα λόγω φίνας στου κρόταφους. Ο γιατρός μου ειπε να πάρω saw palmetto το μάιο, αλλά φοβήθηκα και δε προχώρησα μέχρι σήμερα. Είμαι τώρα σε αναζήτηση τοπικού DHT Blocker (εάν και εφόσον δεν προκαλέι ορμονολογικά προβλήματα), εάν και ξέρω πως δεν είναι αναγνωρισμένα επίσημα. Θα δούμε τι θα πει ο γιατρός...Να πω την αλήθεια, με χαροποιεί πολύ περισσότερο ότι επέστρεψε ο καλός ευατός μου..
Να σημειώσω πως όταν είχα πάει σε ουρολόγο για το πρόβλημα μου (εξετάσεις τεστο,fsh,lh και προλακτίνης - φυσιολογικές), όταν τον ρώτησα κάτα πόσο αληθεύουν τα 0,6% των παρενεργειών που γράφουν τα proscar, μου έδωσε μια υποθετική ερμηνεία που δε φαίνεται παράλογη: αυτά τα φάρμακα απευθύνονται κατά 99% σε άτομα προχωρημένης ηλικίας που πάσχουν από προστάτη. Όταν λοιπον καταγράφουν side effects χρήσης του φαρμάκου, η απώλεια στύσης είναι το τελευταίο πράγμα που τους απασχολεί ή παρακολουθούν.
Θα ήθελα να σημειώσω κάτι..η φιναστερίδη δε προκαλεί σε όλο το κόσμο side effects. Σε πολύ κόσμο δεν έχει αντίκτυπο, δεν προσπαθώ να κάνω προπαγάνδα κατά της χρήση της. Εγώ θα συνιστούσα το καθένα να τη δοκιμάσει, ναι είναι το καλύτερο φάρμακο κατά της τριχόπτωσης, αλλά εάν και εφόσον παρατηρήσει κάποια σημάδια μειωμένης λίμπιντο, να τη σταματήσει αμέσως. Εγώ έκανα το λάθος να τη χορηγώ στον ευατό μου 1 χρόνο, ενώ είχα διαγνώσει τα σημάδια από νωρίς. Σημειώνω και πάλι, κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, εάν κάποιος μέχρι σήμερα δεν έχει διαγνώσει πρόβλημα, να τη συνεχίσει ακάθεκτος.
Φιλικά Νίκος

g-tsak

New Member

πάντως θυμάμαι και εγώ τον πρώτο καιρό που έπαιρνα φινα, είχα πόνους γύρω απο την επίμαχη περιοχή... και τις πρώτες βδομάδες είχα ένα θέμα στύσης, αλλά μετά παρόλο που ΔΕΝ σταμάτησα επανήλθα στα φυσιολογικά μου επίπεδα... πιστεύω πάντως πως εμένα το θέμα στύσης ήταν ψυχολογικό λόγω των όσων είχα διαβάσει και λιγότερο πρακτικό, πράγμα που επιβάρυναν οι πόνοι που ένιωθα.
είσαι σίγουρος πως δεν είναι κάτι το ψυχολογικό;
μία συμβουλή κ όλας... να πίνεις πολύ νερό! τα άτομα που λαμβάνουν οποιαδήποτε φάρμακα, πρέπει να πίνουν πολύ νερό... το γιατί δεν θυμάμαι, αλλά μου έχει μείνει, και μου το είχε πει ένας γνωστός ιατρός που κάναμε κουβέντα για το θέμα. το είχα διαβάσει και κάπου μέσα στο φόρουμ.

agnwstos_nikos

New Member

Φίλε μου δε μπορώ να είμαι σίγουρος 100% ότι φταίει η φίνα. Άμα πρόσεξες όμως, γράφω και τονίζω για την ανυπαρξία πρωϊνών στύσεων για μήνες, κάτι που φυσικά δεν έχει να κάνει με ψυχολογικό παράγοντα. Μήπως κάτι άσχετο οργανικό με είχε πειράξει? Ποτέ δεν ξέρεις..Αφού στην περίπτωση σου δεν αντιμετωπίζεις πρόβλημα, συνέχισε κανονικά.

Μπλουζα