Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Αρχίζω να πιστεύω ότι ο γ' παγκόσμιος θα γίνει για τρίχες και χωριστρες... ,cool παιδες μια ερώτηση έκανα...όλες οι απαντήσεις καλοδεχούμενες.
Το may και το at least δεν ειναι αποδειξη οτι η Φιναστεριδη αντιμετωπιζει το shock loss
Eαν ηταν ετσι αυτη την στιγμη θα μιλαγαμε για τροπο αντιμετωπισης και οχι για πιθανοτητες.
Δεν θα υπηρχε λογος να το συζηταμε καν !!
Τελος παντων πολυ το κουρασαμε, μεγαλοι ανθρωποι ειμαστε και ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του.
Προσωπικά ίμαι κάθετα ενάντιον της λήψης οποιουδήποτε φάρμακου αν δεν κινδυνεύει η υγεία και έτσι πράττω....
Άρα αν δε τις τραυματίσει ο γιατρός κατά την εισαγωγή των νέων...γτ να μην θανατώνονται και οι παλιές και οι νέες?
Συμφωνω απόλυτα. Δεν είναι μόνο οι άμεσες παρενέργειες που προκαλούνται από ένα φα ρμακο αλλά και οι μελλοντικές σε 10-15 χρόνια...Δεν έχει αποδειχτεί ότι δε σχετίζεται ή χρήση φιναστεριδης με μελλοντικά προβλήματα. Βέβαια ιατρικο πρόβλημα αποτελεί και ή πολύ αρνητική ψυχολογική κατάσταση κάποιου που βλέπει το κεφάλι του να αδειάζει. Η κακή ψυχολογία είναι σοβαρότατο ιατρικό πρόβλημα...οπότε οποίος κουμπωνει τη φίνα ούτε κατακριτέος είναι ούτε πρεζακι...εγώ προσωπικά θα προτιμούσα τη μμ αλλά με όσα μου έχετε πει εδώ με έχετε αποθαρρυνει σε ότι αφορά το shock loss και θα πρέπει να βρεθεί κάποιος που να με πείσει 100% ότι δε θα έχω μεγάλες απώλειες στα ήδη υπαρχοντα. Ο Δημήτρης πιθανότατα θα έχει ένσταση για το αν θα πρέπει να πειστω ή όχι εφόσον είναι απρόβλεπτο το φαινόμενο. Αλλά άλλο να με δει κάποιος από κοντά και άλλο από φωτό. Από κοντά μπορεί να μου πουν ότι οκ δεν γπεριοχει μεγάλο κίνδυνο. Και δεν εννοώ να μου το πει αυτός που θα κάνει τη μμ. Αυτός για το μαρουλακι πάει... Εννοώ κάποιος ουδετερος, δερματολογος πχ η καποιος γνωστής να μου πει περίμενε ή προχωρά... Και μια ακόμα ερώτηση...στην περιοχη που σκέφτομαι να κάνω την πύκνωση...δεν υπάρχει ήδη κυκλοφορικό δυκτιο το οποίο πριν πέσουν τα μαλλιά έτρεφε πολύ περισσότερα? Δε πάω να κατεβασω τη hairline στα φρύδια... Εκεί θα το καταλάβαινα...εγώ πάω να χρησιμοποιησω την περιοχή με το ήδη υπάρχον δυκτιο...και προφανώς οι τρίχες πέφτουν όχι επειδή βουλωσε το δίκτυο αλλά επειδή τις τσάκισε ή dht. Άρα αν δε τις τραυματίσει ο γιατρός κατά την εισαγωγή των νέων...γτ να μην θανατώνονται και οι παλιές και οι νέες? Αφού το δίκτυο στο παρελθόν τάιζε πολύ περισσότερες τρίχες... Δε ξέρω αν γίνομαι κατανοητός Δημητρη. Σορρυ για την μπακαλοερωτηση...
Νομίζω ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, ο καλός γιατρός σίγουρα παίζει ρόλο αφού η εμπειρία τον οδηγεί σε λιγότερα transections, η συντηρητική πύκνωση πολύ μεγάλο ρόλο επίσης και τέλος η φίνα (μάλλον) κάτι φαίνεται να προσφέρει (χωρίς να έχει αποδειχτεί ακριβώς) αν και στο επίσημο site της ISHRS πρότείνεται η χρήση της σύμφωνα με μια μελέτη του Dr. True (A protocol to avoid shock loss). Έτσι και αλλιώς (και αυτό είναι κοινή παραδοχή) το shock loss αφορά τρίχες οι οποίες κάποια στιγμή θα χαθούν έτσι και αλλιώς (είναι σε διαδικασία miniaturization) και όχι τις υγιείς οι οποίες ακόμη και με shock loss θα επανάλθουν σε 3-6 μήνες.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Στα 30 να βάλεις άλλα 30 δεν είναι συντηρητική, είναι επιθετική...
Ένα παράδειγμα έφερα...εγώ πχ έχω 60 grafts/cm2 στη δοτρια...αν στην προβληματική περιοχή έχω 15/cm2 εκεί το κοβω...τοτε ποσά ? ( θεωρητικά πάντα) με
παίρνει να βάλω...γιατί αν δε
βάλω τουλάχιστον 30 δε θα
προκύψει αποτέλεσμα
αξιοπρεπές νομίζω...
Cvial επειδή επεμεινα αρκετά, αυτό το οποίο μου είπαν είναι ότι καλό είναι να κάνουμε πρώτα τα μπροστά κ μετά τα πίσω...έγινε ανάλυση του εμβαδού και ποσά μονοτριχαx ποσά cm2 μπροστά κλπ και μετά ποσά πολυτριχα πιο πίσω...ΟΜΩΣ ή hairline πχ είναι 17 cm και στους υπολογισμούς την λογιζανε 18 και μάλιστα δεν αφαιρούσαν ούτε cm για το "τσουλουφι", όπου οκ εκεί ρε παιδιά δε μπορεί να χωσει 55gts/cm2...και έχει
5 cm hairline το τσουλουφι δεν είναι και μικρό...τεσπα ανάλυση έγινε αλλά εν ολιγης αντελήφθην οτι υπολόγισαν ΟΛΟ το εμβαδόν ζώνης ΑΒC και το πολλαπλασίασαν με grafts που αντιστοιχούν σε άδειο κεφάλι...
Εννοείται ότι Ρώτησα αναλυτικά κ έφερα αντιρρηση, 2 ώρες το συζητούσαν.