Αναμενώμενα αποτελέσματα και προσδοκίες στη Μεταμόσχευση Μαλλιών

Nik.Mos

Well-Known Member
Αριστο καλησπέρα , σε επίπεδο con ποιες παράμετροι της τρίχας(εκτός κληρονομικότητας) αξιολογούνται και λαμβάνονται υπόψη για τον σχεδιασμό του χειρουργικού πλάνου με σκοπό να διασφαλιστεί η ορθή διαχείριση της δότριας και η βιωσιμότητα του αποτελέσματος στην ληπτρια;
Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να εντοπιστούν σημάδια early miniaturization κυρίως σε νεαρές ηλικίες(όπου ο λόγος terminal/vellus hair αρχίζει να έχει φθίνουσα πορεία αλλα δεν είναι ακομη ορατός από γυμνό μάτι) ώστε να γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι ίσως θα χρειαστεί να περιμένουν κάποια χρόνια πρίν μπουν για επέμβαση ή ότι δεν είναι καταλληλοι .Η χρήση oral fina υπάρχει πιθανότητα να βοηθήσει ένα μεγάλο ποσοστό miniaturizing τριχών να επανέλθουν σε terminal κάτι που φυσικά θα μεταβάλλει και το candidacy status ενός ασθενούς , παίζει κάποιο ρόλο κατά την άποψη σας η λήψη φαρμακευτικής αγωγής στην διαδικασία αποκατάστασης και μετέπειτα διατήρησης της εικόνας ενός ασθενούς;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Tο Quality, το οποίο είναι ολόκληρη επιστήμη όπως γνωρίζεις, εύκολα ή δύσκολα σαφώς είναι ποσοτικοποιήσημο.

Σίγουρα είναι. Δεν έχω αντίρρηση επ' αυτού.

Για να μην μπλέκουμε λοιπόν τον απλό κόσμο με πολύπλοκες τεχνοκρατικές έννοιες, θα πρότεινα να πει κάθε κλινική το κόστος μίας 8ωρης ΜΜ, όπως το υπολογίζει και από εκεί μπορεί να βγει ένας δείκτης VfM από το φόρουμ αφού βαθμολογηθεί το κάθε αποτέλεσμα ως ποσοστό επιτυχίας ως κλάσμα του αναμενόμενου με αυτού που πραγματικά παρήχθει, βάσει 4-5 κρίσιμων παραμέτρων που θα οριστούν και να στέκει δίπλα στην αξιολόγηση κάθε κλινικής, ώστε να ξέρει κάθε μέλος που μπορεί να πάει. Εκεί βεβαίως να γραφτεί και βιβλίο, όχι τρεις τόμοι να λένε είμαι ο καλύτερος νάνος στη κάζαντ ντουμ...
Τώρα θα μου πεις και εσύ, φίλε μου σιγά μη πουν οι κλινικές κόστος, αφού υπολογίζουν το κόστος τους σε μήλα (ώρα απασχόλησης ιατρού, νοσηλευτών, αναλώσιμα, εξοπλισμό όπως ήδη έχω αναλύσει σε άλλο νήμα) και σας χρεώνουν πορτοκάλια (κόστος μμ ανά γκραφτ) με στόχο μέσω της αδιαφάνειας να χάνεται αφενός η μπάλα και αφετέρου οι μεν ακριβοί να πουλάνε μούρη ότι είμαι ακριβός διότι είμαι ο τοπ δρακουμέλ, οι δε "οικονομικοί" να προσπαθούν με διαφημίσεις του τύπου 500 γιούργια οι χίλιες τρίχες να σε φέρουν στο ραντεβού. Κ στη μέση οι τίμιες χρεώσεις που θα ασχοληθούν με τη δουλειά τους και δεν θα έχουν κ χρόνο και όρεξη για πολλά πολλά και ίσως να έχουν ακουσίως χαμηλές πτήσεις κάτω από τα ραντάρ των περισσοτέρων.

Συμφωνώ. Δεν νομίζω ότι κάποια κλινική θα το κάνει, αλλά και καμμία επιχείρηση δεν θα στο αποκαλύψει εύκολα, ειδικά αυτές που δεν είναι υποχρεωμένες να δημοσιοποιούν στοιχεία έτσι ώστε να κάνεις έμμεσους υπολογισμούς.

Σε διαφορετική περίπτωση συζητάμε ως φιλόλογοι και όχι ως τεχνοκράτες, γεγονός το οποίο αφήνει μεγάλα περιθώρια στον κάθε μαγκάκο να εκμεταλεύεται το μπλα μπλα του και τη προσποιητή σιγουριά που αποπνέει ώστε να κονομάει χωρίς αντίκρυσμα.

Δεν νομίζω ότι συμβαίνει αυτό στην πράξη. Προσπάθεια σίγουρα γίνεται για το μπλα μπλα που λες αλλά οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι ήδη συνειδητοποιημένοι, το ψαχνουν αφού βλέπουν αποτελέσματα και από άλλες κλινικές και τα συγκρίνουν με την τιμή που ζητείται. Αυτό που λες εσύ είναι ένα βήμα πιο πέρα. Να δουλεύουν ή να αξιολογούνται με cost+. Καλή σκέψη αλλά μη εφαρμόσιμη από την στιγμή που δεν υπάρχει διαφάνεια στο κόστος (ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι θέλει, δεν είσαι εργολάβος που εκτελεί συγκεκριμένο έργο και έχετε συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη να αμειφθείς με cost+ με διαφάνεια όμως στο κόστος κάθε υλικού, εργασίας) και ούτε μπορείς να τους υποχρεώσεις να το δεχτούν. Άρα; Αν η λογική σου είναι να αποδείξεις ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια στις μμ, μην κουράζεσαι, είναι γνωστό. Ναι υπάρχουν, κανείς γιατρός μμ δεν πεινάει, είναι πολύ καλύτερα αμειβόμενοι από τις υπόλοιπες ειδικότητες.

Τελευταία επεξεργασία:

GeorgeXz

Active Member
OK!

Πάμε να το πω απλούστατα για να γίνω κατανοητός:

Με ένα μέσο κόστος μεταφοράς gr από το ένα σημείο της κεφάλας μας σε ένα άλλο 0,2€/gr πόσο πιστεύετε ότι είναι το fair price για ένα ποσοστό ικανοποίησης 88%, πόσο για 90% και πόσο για 92%?

Μην με ρωτήσετε πως προκύπτουν τα ποσοστά ικανοποίησης, έστω ότι έχουμε τρόπο να τα υπολογίσουμε.

Όποιος θέλει δίνει την απάντηση του με τιμούλα ανά gr και ανά ποσοστό ικανοποίησης

Όποιος κλινικάρχης επίσης θέλει και διαφωνεί με το κόστος/gr αντίστοιχα λέει την άποψη του

Legend

Active Member
Tο Quality, το οποίο είναι ολόκληρη επιστήμη όπως γνωρίζεις, εύκολα ή δύσκολα σαφώς είναι ποσοτικοποιήσημο.

Για να μην μπλέκουμε λοιπόν τον απλό κόσμο με πολύπλοκες τεχνοκρατικές έννοιες, θα πρότεινα να πει κάθε κλινική το κόστος μίας 8ωρης ΜΜ, όπως το υπολογίζει και από εκεί μπορεί να βγει ένας δείκτης VfM από το φόρουμ αφού βαθμολογηθεί το κάθε αποτέλεσμα ως ποσοστό επιτυχίας ως κλάσμα του αναμενόμενου με αυτού που πραγματικά παρήχθει, βάσει 4-5 κρίσιμων παραμέτρων που θα οριστούν και να στέκει δίπλα στην αξιολόγηση κάθε κλινικής, ώστε να ξέρει κάθε μέλος που μπορεί να πάει. Εκεί βεβαίως να γραφτεί και βιβλίο, όχι τρεις τόμοι να λένε είμαι ο καλύτερος νάνος στη κάζαντ ντουμ...

Τώρα θα μου πεις και εσύ, φίλε μου σιγά μη πουν οι κλινικές κόστος, αφού υπολογίζουν το κόστος τους σε μήλα (ώρα απασχόλησης ιατρού, νοσηλευτών, αναλώσιμα, εξοπλισμό όπως ήδη έχω αναλύσει σε άλλο νήμα) και σας χρεώνουν πορτοκάλια (κόστος μμ ανά γκραφτ) με στόχο μέσω της αδιαφάνειας να χάνεται αφενός η μπάλα και αφετέρου οι μεν ακριβοί να πουλάνε μούρη ότι είμαι ακριβός διότι είμαι ο τοπ δρακουμέλ, οι δε "οικονομικοί" να προσπαθούν με διαφημίσεις του τύπου 500 γιούργια οι χίλιες τρίχες να σε φέρουν στο ραντεβού. Κ στη μέση οι τίμιες χρεώσεις που θα ασχοληθούν με τη δουλειά τους και δεν θα έχουν κ χρόνο και όρεξη για πολλά πολλά και ίσως να έχουν ακουσίως χαμηλές πτήσεις κάτω από τα ραντάρ των περισσοτέρων.

Σε διαφορετική περίπτωση συζητάμε ως φιλόλογοι και όχι ως τεχνοκράτες, γεγονός το οποίο αφήνει μεγάλα περιθώρια στον κάθε μαγκάκο να εκμεταλεύεται το μπλα μπλα του και τη προσποιητή σιγουριά που αποπνέει ώστε να κονομάει χωρίς αντίκρυσμα.

Εύκολα πράγματα? Σαφώς και όχι. Αλλά στο τέλος, απολύτως μετρήσιμα.

Πάντως μη περιμένεις από μια κλινική να σου πει τα έξοδα που έχει...ή και αν σου πει θα τα βγάλει περισσοτερα από οτι ειναι πραγματικά για τους ευνόητους λόγους..και στον ισολογισμό ειναι λογικό μια επιχείρηση να μη δειχνει τη πραγματική εικονα....αυξάνουν τα έξοδα, μειώνουν τα έσοδα για μικρότερους φορους.

Τώρα τα έξοδα μεταμοσχευσης μαλλιών πρακτικα σαν μια παροχη ιατρικής υπηρεσίας 8ωρου ειναι ψυχουλα και πολυ μικρά αναλογικά με τις τελικές χρεώσεις, έτσι μπορει μια κλινική να έχει θεωρητικά "πολυ χαμηλές χρεώσεις" και να έχει και πάλι μεγάλα ποσοστά κέρδους.

Αυτο δειχνει οτι μια υψηλη τιμή από μονη της δεν λεει κάτι, και μπορει ένας να χρεώνει πολυ ακριβά και να ειναι "μάπα" οι υπηρεσίες που παρέχει και απλά να στοχεύει σε στο επιθετικό μάρκετινγκ για να πιάσει αφελεις πελάτες, και ενας που χρεώνει λιγότερα να σου παρέχει και καλύτερη υπηρεσία απλά με μικρότερο ποσοστό κέρδους από αυτον με τη μεγαλύτερη τιμή. Επίσης παιζει ρολο το μάρκετινγκ του καθενός και η διαφήμιση που κανει στη χρέωση της τιμής.
Ένας που ακολουθεί επιθετικό μάρκετινγκ στοχεύει στο να σου πουλήσει οσο περισσοτερο μπορει την υπηρεσία του (ξερω γω 3 φορές πάνω από αλλους) που μπορεις να βρεις από κάποιον αλλο που δεν ακολουθεί αυτη την τακτικη σε πολυ μικρότερη τιμη.

Δηλαδη δεν σημαινει οτι επειδη ξύπνησε ενα πρωί ένας και ειπε θα χρεώνω τοσο (γιατι έτσι γουστάρω), οτι ειναι οντως τοσο καλος και το αξιζει...κάποιοι βέβαια ισως πέσουν σε αυτη την παγίδα.

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ας θεωρήσουμε ότι ένας γιατρός με 2 νοσηλεύτριες (το απολύτως min για να γίνει αξιοπρεπής δουλειά) μπορεί να κάνει 2500g την ημέρα (max που σημαίνει δουλεύει 10ωρό). Ενοίκιο για τουλάχιστον 100m2 κλινική, utilities, ασφάλειες, γραμματεία, 2 νοσηλεύτριες θα σου πάει τουλάχιστον 10,000€ τον μήνα (και λίγα λέω) μαζί με στοιχειώδεις αποσβέσεις 8ετιας για όλον τον εξοπλισμό της κλινικής (κρεββάτια, χειρουργικοί προβολείς, μηχανήματα αποστείρωσης, μικροσκόπια, κλπ). Αν τον μήνα κάνει 10 ημερήσιες επεμβάσεις (τυπικό μέγεθος για αυτό το setup για γνωστό γιατρό, 2-3 πελάτες την εβδομάδα όλον τον χρόνο - κάποιοι μήνες έχει πολύ λιγότερη δουλειά, αρκετοί γιατροί κάνουν 1 ασθενή την εβδομάδα). Αυτό σημαίνει κόστος 10.000€/25.000g=0,4€/g. Σε αυτό πρέπει να υπολογίσεις και τα αναλώσιμα της επέμβασης που δεν είναι αμελητέα, είναι περίπου 0.10-0.15€/g και αφορούν χειρουργικά αναλώσιμα, implanter, υγρά για αποστειρώσεις εργαλείων κλπ. Άρα 0.50-55€/g. Αν θεωρήσουμε ότι πουλάει 1€/g (με ΦΠΑ, θεωρώντας ότι κόβει που πρέπει να κόβει) πρέπει να προσθέσουμε και το ΦΠΑ, άρα 0,2€/g. Δηλαδή έχει ένα κόστος περίπου 0.75€/g χωρίς να έχει κερδίσει τίποτα και χωρίς να υπολογίσουμε το επιχειρηματικό ρίσκο. Όπως καταλαβαίνεις με 1€/g έχει έσοδα προ φόρων 6.250€/μήνα που σημαίνει μετά από φόρους κοντά στα 4.000€. Για έναν υπάλληλο είναι μια χαρά, για επιχειρηματία και γιατρό όμως με όλα τα ρίσκα που παίρνει και τις στραβές που θα έρθουν δεν αξίζει τον κόπο. Ως εκ τούτου μια τιμή (με τα Ελληνικά δεδομένα) από 1-1.5€/g είναι πολύ λογική για αυτό το setup με βάση το κόστος. Πιο πλούσιο setup με 7-8 νοσηλεύτριες, αναισθησιολόγο, συμβούλους για cons, υπερπαραγωγές, διαδφημίσεις, κλπ, βασίζεται σε μεγάλους τζίρους και μόνο, αν θες να παίξεις με τέτοια τιμή, ή υψηλότερη τιμή με μικρότερο τζίρο.

Τελευταία επεξεργασία:

GeorgeXz

Active Member
Δεν έχω χρόνο να σας αναλύσω τώρα, είναι υπερβολικά τα κόστη που έβαλες.

Το μόνο που θα σου πω, νόμιζα ότι το γνώριζες, ιατρική πράξη δεν έχει ΦΠΑ. Διόρθωσε το και θα επανέλθω όταν βρω λίγο χρόνο και για τα υπόλοιπα...

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

ΔΕΔ 1331/2024 ΦΠΑ μη απαλλαγή ιατρικών πράξεων που δεν αποσκοπούν στην υγεία των ασθενών αλλά σε αισθητικές επεμβάσεις​

6. Υπηρεσίες από δερματολόγους, χειρούργους και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, ατομικές επιχειρήσεις ή εταιρείες, με τη χρήση λέϊζερ ή με άλλες τεχνικές της ιατρικής επιστήμης, οι οποίες δεν αποσκοπούν στην θεραπεία ασθένειας ή στην αποκατάσταση της υγείας, αλλά γίνονται για λόγους αισθητικής, υπάγονται στο φόρο με τον χαμηλό συντελεστή. Επομένως για την επιβολή ή μη Φ.Π.Α. σε κάθε περίπτωση, η διάκριση για την φορολογική μεταχείριση γίνεται ανάλογα με το σκοπό για τον οποίο παρέχεται η υπηρεσία».

Αυτή είναι η νομοθεσία. Προφανώς γίνονται παιχνίδια, ειδικά σε κλινικές που κάνουν και άλλα για αυτό και δεν σου έκοψαν. Στο πέρασαν σαν θεραπεία ασθένειας.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GeorgeXz

Active Member
Τέλος πάντων, ας μας πει κ ο δρακουμέλ τι κόβει (αχαχαχααααααχαααααχαααα), δεν έχει ΦΠΑ η ΜΜ. Ή τέλος πάντων, επί του πρακτέου, ουδείς πλαστικός χρεώνει ΦΠΑ...

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μην το ξύνεις, γιατί μπορούν να εκτεθούν πολλοί συμπεριλαμβανομένης και της κλινικής σου :)

GeorgeXz

Active Member
Αν πρέπει να εκτεθούν, ας εκτεθούν τι σημαίνει η κλινική μου? Δική μου είναι? Μακάρι αλλά σας χαζός όταν σπούδαζα ήθελα να επανεφεύρω τον τροχό δεν ήθελα να φτιάχνω βυζάκια κ κωλαράκια να γίνω πάμπλουτος ξεκούραστα...

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Το κλινική σου πήγαινε στο, εκεί που έκανες την επέμβαση, όπως συνηθίζουμε να λέμε στο φόρουμ. Πάντως είναι και σχετικά φρέσκια η απόφαση 5/2024.

GeorgeXz

Active Member
Τέλος πάντων, εμένα ο άνθρωπος μου έκοψε κανονικότατα απόδειξη με το σύνολο του ποσού και δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ ως ιατρική υπηρεσία. Προφανώς δεν είναι ο ξύπνιος να το κάνει μόνο αυτός, αλλά όλοι οι γιατροί το ίδιο θα ακολουθούν μετά από συμβουλή από κάποιον ειδικότερο από εμάς που έχει ερμηνεύσει την φορολογική νομοθεσία.

Αυτά για την Ελλάδα, για Κύπρο άσε καλύτερα να μην μιλήσω τι γίνεται με τις εταιρείες εκεί...

Τα κόστη πάντως είναι περί του 0,2€/gr και λάβε υπόψιν σου ότι σοβαρές κλινικές πλαστικών 100-150τμ δεν προσφέρουν μόνο ΜΜ, αλλά πολλά περισσότερα και ίσως με ακόμα μεγαλύτερο κέρδος οπότε το κόστος επιμερίζεται ακόμα περισσότερο.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εγώ ανέλυσα μια περίπτωση κλινικής για μμ που δεν παρέχει άλλες υπηρεσίες πχ. τύπου Starks. Το θεωρώ σοβαρότερο γιατί ξέρεις ότι δεν το κάνει περιστασιακά. Προφανώς άμα κάνεις και άλλα πράγματα επιμερίζεις τα σταθερά σου. Είναι σημαντική η διαφορά. Αυτό όμως δεν ισχύει για όλους. Υπάρχουν πολλές κλινικές (οι περισσότερες θα έλεγα) που είναι αμιγώς για μμ.

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Οπότε ας μας απαντήσει καλύτερα ο τζωντζων με την εμπειρία του και λόγω επαγγέλματος του με ένα νούμερο βάσης για να μην ασχολούμεθα με παραφιλολογίες.

Επαναλαμβάνω, εάν το παιδί για οποιοδήποτε λόγο κωλύεται, δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα να τον φέρω σε δύσκολη θέση...

Γιωργο οταν δεν ξερω καν τι μισθο εχουν οι γιατροι μας και οι τεχνικοι οπως πχ ο Αριστος που ουτε καν ξερω τι μισθο παιρνει ο ανθρωπος.
Οταν η κλινικη παρεχει διαμερισματα που αλλα ειναι αγορασμενα αλλα ισως τα νοικιαζουν. Το προσωπικο εκει μεσα ξεπερναει τα 10 ατομα.
Ειναι μια κλινικη με 3 οροφους. Δεν εχω καν ιδεα τι γινεται με τα εξοδα της κλινικης.

GeorgeXz

Active Member
Εγώ ανέλυσα μια περίπτωση κλινικής για μμ που δεν παρέχει άλλες υπηρεσίες πχ. τύπου Starks. Το θεωρώ σοβαρότερο γιατί ξέρεις ότι δεν το κάνει περιστασιακά άμα τύχει. Προφανώς άμα κάνεις και άλλα πράγματα επιμερίζεις τα σταθερά σου. Είναι σημαντική η διαφορά. Αυτό όμως δεν ισχύει για όλους. Υπάρχουν πολλές κλινικές (οι περισσότερες θα έλεγα) που είναι αμιγώς για μμ.

Δεν είναι απόλυτο, αρκετές σοβαρές κλινικές πλαστικών έχουν πολλά τμήματα συγχρόνως. Σε 150τμ άνετα βγάζεις 4-5 δωμάτια για ιατρικές πράξεις και μπορεί να έχεις πχ 2 χειρουργεία ΜΜ και τα υπόλοιπα 3 να δουλεύουν με άλλες επεμβάσεις. Επιπλέον, υπολόγισε ότι μπορεί να χρησιμοποιείς και εξωτερικούς με ειδική σχέση έργου για συγκεκριμένη ώρα και να εκμεταλεύεσαι και τον νεκρό χρόνο, δλδ άλλο ένα 8ωρο τον χώρο με άλλο προσωπικό (πάλι min 1 γιατρός και 2 νοσηλευτές).

Τέλος πάντων, εδώ άλλος βάζει μόνο νοσοκόμες να κάνουν, τι λέμε τώρα?

Αλλά ας μείνουμε στο βασικό case study, για να μην πω ότι θα πάμε και στο 0,15€/gr με οικονομία κλίμακας το οποίο είναι περί του 0,2€/gr άντε λίγο πάνω, λίγο κάτω

Μπλουζα