Δεδομένου ότι η λήπτρια είναι περιορισμένης ποσότητας σε κάθε ασθενή, θα με ανησυχούσε πάρααααααα πολύ να κάνει νοσηλεύτρια την εξαγωγή, να ανοίγει τρύπες με το motorised ματζαφλάρι με κίνδυνο να φάει και τα διπλανά. Ακόμα περισσότερο δλδ και από το κάρφωμα...Επειδή είναι χιλιοειπωμένο, το golden rule είναι εξαγωγή από εμπειρούς tech (οι οποίοι μπορεί να είναι κάποια στιγμή καλύτεροι και από τον γιατρό) με την περιοδική επίβλεψη του γιατρού φυσικά και εισαγωγή από τον ίδιο τον γιατρό αν μιλάμε για implanter. Η εξαγωγή σε σχέση με την εισαγωγή έχει ένα πλεονεκτημα. Καταλαβαίνεις αμέσως αν δεν είναι καλή (λόγος χαμηλότερος από τον μαμίσιο) και κάνεις διορθωτικές κινήσεις. Καμμία μμ δεν αστόχησε στην φύτρωση από την εξαγωγή, συνήθως αστοχεί στον λόγο ή στην δότρια. Το μέγιστο θέμα είναι στην εισαγωγή, αφού δεν μπορεί να δεις αν αυτό που φύτεψες έχει τραυματιστεί κατά την εισαγωγή. Για αυτό και το KEEP από τον Koray. Όπως και να έχει οι τοπ κλινικές οφείλουν να έχουν (και έχουν) μια πολύ δεμένη ομάδα από νοσηλεύτριες, techs και τον γιατρό που παίζει μπάλα μαζί με αυτούς και δεν κάνει μόνο τον προπονητή από την τηλεόραση. Προφανώς ο γιατρός που τα κάνει όλα μόνος του (πχ Villa παλιά, δεν ξέρω τώρα) είναι προτιμητεός αν είναι ταλέντο.
Όχι, θα μείνω με κάποιον που τον εμπιστεύομαι πολύ, κάποιον με τον οποίον έχω μιλήσει πριν την επέμβαση και ξέρω ότι θα είναι αυτός που θα ακουμπήσει το κεφάλι μου. Αν έχω κάνει μλκ στην επιλογή, τουλάχιστον να ξέρω ότι εγώ επέλεξα λάθος.
Δεν είμαι φανατικός ότι σώνει και καλά θα είναι γιατρός, αλλά υπό τις δεδομένες συνθήκες που τυπικά απαγορεύεται να προβαίνει σε ιατρική πράξη νοσηλεύτρια, ναι θέλω τον γιατρό που έχω μιλήσει και έχω επιλέξει να κάνει τα πάντα στην κεφάλα μου!