Αναμενώμενα αποτελέσματα και προσδοκίες στη Μεταμόσχευση Μαλλιών

GeorgeXz

Active Member
Επειδή είναι χιλιοειπωμένο, το golden rule είναι εξαγωγή από εμπειρούς tech (οι οποίοι μπορεί να είναι κάποια στιγμή καλύτεροι και από τον γιατρό) με την περιοδική επίβλεψη του γιατρού φυσικά και εισαγωγή από τον ίδιο τον γιατρό αν μιλάμε για implanter. Η εξαγωγή σε σχέση με την εισαγωγή έχει ένα πλεονεκτημα. Καταλαβαίνεις αμέσως αν δεν είναι καλή (λόγος χαμηλότερος από τον μαμίσιο) και κάνεις διορθωτικές κινήσεις. Καμμία μμ δεν αστόχησε στην φύτρωση από την εξαγωγή, συνήθως αστοχεί στον λόγο ή στην δότρια. Το μέγιστο θέμα είναι στην εισαγωγή, αφού δεν μπορεί να δεις αν αυτό που φύτεψες έχει τραυματιστεί κατά την εισαγωγή. Για αυτό και το KEEP από τον Koray. Όπως και να έχει οι τοπ κλινικές οφείλουν να έχουν (και έχουν) μια πολύ δεμένη ομάδα από νοσηλεύτριες, techs και τον γιατρό που παίζει μπάλα μαζί με αυτούς και δεν κάνει μόνο τον προπονητή από την τηλεόραση. Προφανώς ο γιατρός που τα κάνει όλα μόνος του (πχ Villa παλιά, δεν ξέρω τώρα) είναι προτιμητεός αν είναι ταλέντο.
Δεδομένου ότι η λήπτρια είναι περιορισμένης ποσότητας σε κάθε ασθενή, θα με ανησυχούσε πάρααααααα πολύ να κάνει νοσηλεύτρια την εξαγωγή, να ανοίγει τρύπες με το motorised ματζαφλάρι με κίνδυνο να φάει και τα διπλανά. Ακόμα περισσότερο δλδ και από το κάρφωμα...

Όχι, θα μείνω με κάποιον που τον εμπιστεύομαι πολύ, κάποιον με τον οποίον έχω μιλήσει πριν την επέμβαση και ξέρω ότι θα είναι αυτός που θα ακουμπήσει το κεφάλι μου. Αν έχω κάνει μλκ στην επιλογή, τουλάχιστον να ξέρω ότι εγώ επέλεξα λάθος.

Δεν είμαι φανατικός ότι σώνει και καλά θα είναι γιατρός, αλλά υπό τις δεδομένες συνθήκες που τυπικά απαγορεύεται να προβαίνει σε ιατρική πράξη νοσηλεύτρια, ναι θέλω τον γιατρό που έχω μιλήσει και έχω επιλέξει να κάνει τα πάντα στην κεφάλα μου!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GeorgeXz

Active Member
Εξαρτάται από τα operating rooms και τους γιατρούς που έχει κάθε κλινική. H Starks είχε στο παρελθόν μεγάλη (μήνες) λόγω ενός operating room και μεγάλης προβολής στο φόρουμ. Οι υπόλοιποι δεν νομίζω ότι έχουν λίστα αναμονής ή αν έχουν είναι πολύ μικρή.

Εγώ πάντως μπήκα γύρω στον ένα μήνα και κάτι μετά, αλλά μεσολάβησαν και οι γιορτές των Χριστουγέννων

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεδομένου ότι η λήπτρια είναι περιορισμένης ποσότητας σε κάθε ασθενή, θα με ανησυχούσε πάρααααααα πολύ να κάνει νοσηλεύτρια την εξαγωγή, να ανοίγει τρύπες με το motorised ματζαφλάρι με κίνδυνο να φάει και τα διπλανά. Ακόμα περισσότερο δλδ και από το κάρφωμα...

Όχι, θα μείνω με κάποιον που τον εμπιστεύομαι πολύ, κάποιον με τον οποίον έχω μιλήσει πριν την επέμβαση και ξέρω ότι θα είναι αυτός που θα ακουμπήσει το κεφάλι μου. Αν έχω κάνει μλκ στην επιλογή, τουλάχιστον να ξέρω ότι εγώ επέλεξα λάθος.

Δεν είμαι φανατικός ότι σώνει και καλά θα είναι γιατρός, αλλά υπό τις δεδομένες συνθήκες που τυπικά απαγορεύεται να προβαίνει σε ιατρική πράξη νοσηλεύτρια, ναι θέλω τον γιατρό που έχω μιλήσει και έχω επιλέξει να κάνει τα πάντα στην κεφάλα μου!
Δεν έχεις άδικο αλλά εξαρτάται από την νοσηλεύτρια. Αρκετοί γιατροί είναι πολύ χειρότεροι από νοσηλεύτριες σε συγκεκριμένες φάσεις της μμ. Η εξαγωγή είναι καθαρά τεχνική διεργασία που πολύ λίγο έχει να κάνει με ιατρική. Το πρόβλημα ξεκινά όταν οι νοσηλεύτριες μένουν ανεξέλεγκτες και δεν τις παρακολουθεί ο γιατρός σε κάθε εξαγωγή, όταν δεν τις μανατζάρει καλά και δεν τις επιβλέπει. Εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα.

GeorgeXz

Active Member
Όπως και να έχει, τυπικά απαγορεύεται από νοσηλεύτρια να προβεί σε ιατρική πράξη στην Ελλάδα. Άρα...

Τώρα, πολλές φορές συμβαίνει, αρκετοί και αρκετές με εμπειρία κάνουν δεύτερα μεροκάμματα σε ιατρεία πλαστικών και κάνουν και πολύ καλή δουλειά. Αλλά εκεί οι χρεώσεις είναι ακόμα χαμηλότερες προς τον ασθενή και το ξέρεις από πριν, ότι εκεί θα συνεργαστεί το τρίο γιατρός τάδε με δύο έξτρα νοσοκόμες που είναι έμπειρες από την τάδε κλινική, αυτή και αυτή κ έχεις μιλήσεις και τις έχεις γνωρίσει και κατά κάποιο τρόπο τις έχεις εγκρίνει.

Επίσημη όμως κλινική να διαφημίζει τον γιατράραρο κ στο τέλος να τον ψάχνεις στην καντίνα και να είναι η νοσοκόμα πάνω από την κεφάλα σου, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και απαράδεκτο για το ύψος των χρεώσεων αυτών κατ' εμέ.

kollaps

Active Member
Μια άλλη παράμετρος είναι και η μετεγχειρητική φροντίδα, δηλαδή το κατά πόσον η κλινική δείχνει ενδιαφέρον για την πορεία του ασθενή και αναλαμβάνει την ευθύνη για ένα κάτω του αναμενομένου αποτέλεσμα, π.χ. προσφέροντας δωρεάν touch-up ή 2η επέμβαση με μειωμένη τιμή. Kαι αυτό το "πληρώνεις" στην πραγματικότητα, έχουν καεί πολλοί που πήγαν σε hair mills ή δήθεν VFM κλινικές οι οποίες μετά τη ΜΜ μην τον είδατε τον Παναή, ή ρίχνουν την εύθυνη στον ασθενή, ή πουλάνε τρέλα ότι είναι μια χαρά το αποτέλεσμα, κ.ο.κ.

Legend

Active Member
Η νοοτροπία του τοπ διεθνώς δεν με πείθει, δεν με πείθει καθόλου...

Παράδειγμα, ήρθε ένας εκ των τοπ, ο Λορέντζο και παράταγε την πράξη στη μέση, έβαζε τη βοηθό να συνεχίσει και πήγαινε σε άλλον. Τι να τον κάνω τον τοπ ή τον άλλο που αυτοβασκαλίζεται ως τοπ, όταν δεν είναι συγκεντρωμένος και προσηλωμένος πάνων από το κεφάλι? Με μαγικά και ευχολόγια θα πάει καλά η ΜΜ? Από τέτοια κρίνονται οι τοπ, από τη συνέπεια, από την εργατικότητα και από την προσοχή που δείχνουν ακόμα και στον ασημαντότερο των ασθενών...
Όταν κανεις περισσοτερα περιστατικά τη μέρα και μπλέκεις αρκετους νοσηλευτές τοτε ως γιατρός δεν μπορεις να έχεις τον έλεγχο των περιστατικών και μειώνεται ο έλεγχος που θα έχεις σε καθε περιστατικό, οπότε εκει βασίζεται στις νοσηλεύτριες τι θα κανουν και πως θα ανταπεξέλθουν.

Οπότε σιγουρα ειναι προτιμότερο ο γιατρός να κανει το μεγαλύτερο μέρος της επέμβασης ώστε να ξέρεις τουλάχιστον οτι θα σου κανει την επέμβαση γιατρός με εμπειρία και οχι νοσηλεύτριες αμφιβόλου εμπειρίας οι οποιες δεν ξερεις πως θα ανταπεξέλθουν σε μια δυσκολη στιγμή και αν θα τα κανουν σωστά..και τις οποίες συνήθως δεν επιβλέπει καν.

Ολο αυτο (το να έχει μικρή συμμετοχη ο γιατρός σε μια επέμβαση) γινεται ώστε ο γιατρος να αυξάνει τα κέρδη του μέσω περισσοτερων χειρουργείων/ μέρα αλλά και να ξεκουράζεται και να χαλαρώνει ο γιατρός και να ασχολείται με αλλα πράγματα εκτος χειρουργείων. Σε αυτές τις περιπτώσεις με μικρη συμμετοχη του γιατρού το κοστος θα πρέπει να μειώνεται κατά πολυ.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Όπως και να έχει, τυπικά απαγορεύεται από νοσηλεύτρια να προβεί σε ιατρική πράξη στην Ελλάδα. Άρα...

Σωστό όπως επίσης από τον ιατρικό σύλλογο την επέμβαση μμ να στην κάνει μη δερματολόγος ή πλαστικός. Άστα γιατί πολλά από αυτά είναι και απομεινάρια από προάσπιση κλαδικών συμφερόντων.

Τώρα, πολλές φορές συμβαίνει, αρκετοί και αρκετές με εμπειρία κάνουν δεύτερα μεροκάμματα σε ιατρεία πλαστικών και κάνουν και πολύ καλή δουλειά. Αλλά εκεί οι χρεώσεις είναι ακόμα χαμηλότερες προς τον ασθενή και το ξέρεις από πριν, ότι εκεί θα συνεργαστεί το τρίο γιατρός τάδε με δύο έξτρα νοσοκόμες που είναι έμπειρες από την τάδε κλινική, αυτή και αυτή κ έχεις μιλήσεις και τις έχεις γνωρίσει και κατά κάποιο τρόπο τις έχεις εγκρίνει.

Κατ' εμέ το μόνο που έχεις να κρίνεις (αν μπορείς) είναι αν αυτός που έχει την ευθύνη της επέμβασης είναι τσεκαρισμένα καλός, σωστός επαγγελματίας και προπαντώς ηθικό στοιχείο, γιατρός με Γ κεφαλαίο. Αν είναι τέτοια περίπτωση είσαι πιο σίγουρος για την λειτουργία της ομάδας και δεν αρχίζεις να κάνεις τον ντετεκτίβ για το ποιός κάνει τι.

GeorgeXz

Active Member
Σωστό όπως επίσης από τον ιατρικό σύλλογο την επέμβαση μμ να στην κάνει μη δερματολόγος ή πλαστικός. Άστα γιατί πολλά από αυτά είναι και απομεινάρια από προάσπιση κλαδικών συμφερόντων.

Κατ' εμέ το μόνο που έχεις να κρίνεις (αν μπορείς) είναι αν αυτός που έχει την ευθύνη της επέμβασης είναι τσεκαρισμένα καλός, σωστός επαγγελματίας και προπαντώς ηθικό στοιχείο, γιατρός με Γ κεφαλαίο. Αν είναι τέτοια περίπτωση είσαι πιο σίγουρος για την λειτουργία της ομάδας και δεν αρχίζεις να κάνεις τον ντετεκτίβ για το ποιός κάνει τι.
Απλά, αν αφήσουν και τους τεκνίσιαν νοσηλευτές να μπουν στο παιχνίδι τα κέρδη τους θα κατρακυλήσουν...

GeorgeXz

Active Member
Όταν κανεις περισσοτερα περιστατικά τη μέρα και μπλέκεις αρκετους νοσηλευτές τοτε ως γιατρός δεν μπορεις να έχεις τον έλεγχο των περιστατικών και μειώνεται ο έλεγχος που θα έχεις σε καθε περιστατικό, οπότε εκει βασίζεται στις νοσηλεύτριες τι θα κανουν και πως θα ανταπεξέλθουν.

Οπότε σιγουρα ειναι προτιμότερο ο γιατρός να κανει το μεγαλύτερο μέρος της επέμβασης ώστε να ξέρεις τουλάχιστον οτι θα σου κανει την επέμβαση γιατρός με εμπειρία και οχι νοσηλεύτριες αμφιβόλου εμπειρίας οι οποιες δεν ξερεις πως θα ανταπεξέλθουν σε μια δυσκολη στιγμή και αν θα τα κανουν σωστά..και τις οποίες συνήθως δεν επιβλέπει καν.

Ολο αυτο (το να έχει μικρή συμμετοχη ο γιατρός σε μια επέμβαση) γινεται ώστε ο γιατρος να αυξάνει τα κέρδη του μέσω περισσοτερων χειρουργείων/ μέρα αλλά και να ξεκουράζεται και να χαλαρώνει ο γιατρός και να ασχολείται με αλλα πράγματα εκτος χειρουργείων. Σε αυτές τις περιπτώσεις με μικρη συμμετοχη του γιατρού το κοστος θα πρέπει να μειώνεται κατά πολυ.
Μπορεί να προσλάβει και άλλους γιατρούς και να είναι ειλικρινής εξαρχής.

Απλά δεν το κάνει διότι εσένα θέλει να σε χρεώνει στον θεό για να μεγιστοποιήσει το κέρδος του αλλά δεν σου κάνει την εξήγηση από πριν...

Επιπλέον υπάρχει και ο φόβος μην προσλάβω άλλον πλαστικό, δερματολόγο ή ενδοκρινολόγο (τον ξέχασες CVIAL), μάθει την δουλειά κ ανοίξει το δικό του μετά!

Tetrakis

Well-Known Member
Εξαρτάται από τα operating rooms και τους γιατρούς που έχει κάθε κλινική. H Starks είχε στο παρελθόν μεγάλη (μήνες) λόγω ενός operating room και μεγάλης προβολής στο φόρουμ. Οι υπόλοιποι δεν νομίζω ότι έχουν λίστα αναμονής ή αν έχουν είναι πολύ μικρή.
Νομιζω τώρα δεν έχει. Και έχει πέσει και η προβολή στο φόρουμ αρκετα

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Απλά, αν αφήσουν και τους τεκνίσιαν νοσηλευτές να μπουν στο παιχνίδι τα κέρδη τους θα κατρακυλήσουν...

Θεωρείς λογικό ο ιατρικός σύλλογος να δίνει οδηγίες ότι μόνο δερματολόγοι και πλαστικοί μπορούν να κάνουν μμ;

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εγώ ρώτησα αν είναι λογικό, δεν είπα αν είναι δεσμευτικό. H οδηγία είναι σαφής, μμ πρέπει να διενεργουν μόνο δερματολόγοι και πλαστικοί.

Τελευταία επεξεργασία:

GeorgeXz

Active Member
Σαφέστατα και είναι παράλογο...

Εγώ έχω πει ότι η ιατρός που μου έκανε την ΜΜ είναι ενδοκρινολόγος, σοβαρότατη, συνεπέστατη, εργατικότατη.

Κ πιστεύω ότι έκανε και εξαίρετη εργασία αλλά αυτό αποτελεί απλά την άποψη μου κ θα δείξει τους επόμενους μήνες.

aeratos28

Just aeratos
Εξακολουθεί να είναι αχρειαστη πληροφορία το πόσο κοστίζει ανα graft η όλη διαδικασία με τόσο αναλυση ..εδώ δεν είμαστε για να αναλύσουμε τα οικονομικά ως προς αυτή τους τη μορφή ,στο ξαναλεω..μας ενδιαφέρει αν τα χρήματα που ζητάνε αντικατοπτρίζουν τα αποτελέσματα ..
Οι χρηματοοικονομικές αναλύσεις τέτοιου βαθμού,προσωπικά τις θεωρώ αδιάφορες και αδιάκριτες ..και η λέιζερ λαιν ,έχει ακόμα χαμηλότερες τιμές από τους άλλους ,σου κάνει και δόσεις αν θέλεις άτοκες και πας για επέμβαση..να κάτσουμε να κάνουμε ανάλυση και σε αυτό? Το πώς γίνεται να το κάνει αυτό,αφού δεν παίρνει άμεσα τα λεφτά στο χέρι? Το φόρουμ,είναι εδώ και πόσα χρόνια για να συζητούνται άλλα πράγματα σοβαρότερα, για το πώς να μην πιαστείς κορόιδο από τη δουλειά τους που την παρουσιάζουν κάποιοι ως κορυφαία ενώ δεν ει αι
Φίλε μου δεν είναι και προσωπικά δεδομένα. Άλλωστε δια νόμου κάθε κεφαλαιακή επιχείρηση, όπως γνωρίζεις, υποχρεούται να αναρτά τον ισολογισμό της σε κοινή θέα, να τον δημοσιεύει δλδ. Έχεις διαβάσει ποτέ ισολογισμό? Θα μπορούσες να καταλάβεις πολλά για μία επιχείρηση.

Δεν τον ρώτησα τον άνθρωπο για την προσωπική του ζωή...

Τέλος πάντων, σαφέστατα και είναι χρήσιμο να μάθουμε τι μέσο κόστος έχει μία κλινική ανά 8ωρο χειρουργείο. Από εκεί και έπειτα θα καταλάβεις και εάν το ποσοστό κέρδους αυτής είναι τίμιο ή όχι. Όταν είσαι ενημερωμένος ως καταναλωτής μπορείς να αποφασίσεις πολύ καλύτερα, οικονομοτεχνικά, όχι μόνο τεχνικά. Διότι διαφορετικά κινδυνεύεις να πέσεις θύμα επιτηδείων απλώς "καλών πωλητών" που θα παίξουν με την ψυχολογία σου και θα σου πουλήσουν ασφάλεια διότι το πλήρωσες χρυσό, άρα εντάξει αφού το πλήρωσα 10 φορές πάνω του κόστους θα κάνει καλή δουλειά. Κ βλέπουμε τα αποτελέσματα στα άλλα νήματα, με προχειροδουλειές, με τσαπατσουλιές, με εξαφάνιση μετά την πώληση, με νοσηλεύτριες να κάνουν δουλειά ιατρών κλπ κλπ.

Μένω στο γεγονός ότι ο φίλος Αρίστος, με τον ευγενικό τρόπο του αποφεύγει να μας ενημερώσει για το μέσο κόστος ανά χειρουργείο ασθενή.

Όπως έχω ξαναπεί ο καθείς αντιλαμβάνεται και από την απάντηση και από την μη απάντηση...

,και όχι για οικονομικές αναλύσεις για το κέρδος των κλινικών ανά graft..

shearer

Active Member
Πάντως περιστατικό τέτοιο αναφέρθηκε πρόσφατα εδώ από κλινική με 2,5€/gr
Πράγματι ειχαμε πρόσφατα περιστατικό τον @DjF που πήγε στην γνωστή κλινική στο χαλάνδρι που χρέωνει 2.5 ευρώ/g και ο ιδιος ανέφερε οτι δεν τον έπαιρναν ποτέ να ρωτήσουν για την πρόοδο...οπως και τον @jacksmith που ειχαν αλλάξει οι σχέσεις μεταξυ τους επειδη τόλμησε και δημοσιοοποίησε το αρνητικό περιστατικό του στο φορουμ, ενώ τον ειχε προειδοποιήσει ο δρακουμέλ οτι αμα το ανεβάσει θα αλλάξουν οι σχέσεις μεταξυ τους (σύφωνα με τα λεγόμενα του)....τρανα παραδειγματα που δειχνουν οτι ακριβές χρεώσεις δεν σημαινουν ηθική αντιμετώπιση και καλο aftercare, όπως δεν σημαινουν και καλή ποιότητα...

Μπλουζα