Αναμενώμενα αποτελέσματα και προσδοκίες στη Μεταμόσχευση Μαλλιών

GeorgeXz

Active Member
Τέλος πάντων, συμφωνούμε ότι διαφωνούμε ας μην κάνουμε χάιτζακινγκ άλλο το θρεντ του Αρίστου, εάν το θεωρείς χρήσιμο άνοιξε ένα νήμα και μάλιστα κάντο pin ώστε να συζητηθούν αναλυτικά όλα αυτά, τα κόστη νομίζω τα αντιληφθήκαμε όλοι και είμαστε νομίζω με την πλευρά του ασθενή και μία fair τιμολογησης και όχι των κλινικών!

Επίσης, τόσο τα ποσά που αναφέρεις για αμοιβή γιατρού όσο και οι ώρες δεν προκύπτουν από κάπου και όντως αυτά που αναφέρεις είναι αντίστοιχα πολύ χαμηλά και πολύ υψηλά.

Επαναλαμβάνω με πέντε λεπτά πάνω, πέντε λεπτά κάτω, άντε δέκα δεν έχουμε διαφορές. Κάνουμε μία εκτίμηση, την γνωρίζουν και οι κλινικές, καθώς έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους, το συμπέρασμα είναι ότι τα ποσοστά κέρδους είναι από μεγάλα έως τεράστια και οι υψηλότερες τιμές δεν διασφαλίζουν πάντοτε και την παροχή καλής υπηρεσίας, είτε μπαίνουν ως υπερκέρδος στην τσέπη του ιδιοκτήτη, είτε πάνε σε περιφερειακά της επέμβασης, εξτραβαγκάτζες χώρων, επιπλέον προσωπικό μη ιατρικό κλπ κλπ.

Διευκρινήστε από πριν λοιπόν, πέραν του κόστους, ποιος πραγματικά θα κάνει όλη την εγχείριση, το εύρος της περιοχής που θα συμφωνήσετε να καλυφθεί και βάσει αυτού ένα εύρος αριθμού γκραφτζ που θα κινηθείτε, αν θα είναι ο γιατρός και στην εξαγωγή και στην εισαγωγή ή νοσοκόμοι.

Διότι κοροϊδεύουμε τα hair mills της τουρκίας, αλλά πλέον έχουν αποκτήσει τεράστια εμπειρία με συμπαθές κόστος προς τον ασθενή, και όπως αναφέραμε η συνεχής τριβή και η εμπειρία είναι που σε κάνουν να βελτιώνεσαι συνεχώς...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Το ότι είμαστε με τον ασθενή είναι δεδομένο, το θέμα όμως είναι να έχουμε και ρεαλιστικές απαιτήσεις για το τι θεωρούμε κόστος. Ξέρω πόσο πληρώνονται φασόν οι γιατροί, οι νοσηλεύτριες, τα αναλώσιμα μιας επέμβασης και το στήσιμο μιας κλινικής.

2500g με εξαγωγή/εισαγωγή από γιατρό είναι μια φουλ μέρα επέμβασης. Μιλάμε για μια εξαιρετικά πολύωρη διαδικασία που σε καταβάλει. Το ότι πήρες μια εξαιρετική τιμή εσύ μάλλον προκύπτει από το γεγονός ότι ο Βελημβασάκης θέλει να κρατήσει το τημ του ζωντανό δίνοντας τους κάποια χειρουργεία το μήνα αλλιώς θα φύγουν. Και εμείς πολλές φορές πουλάμε κόστος με απλό contribution στα γενικά έξοδα, απλά για να κρατήσουμε τα εργοστάσια ανοιχτά. Αυτό όμως δεν είναι βίωσιμο και μπορεί να γίνει σε ειδικές συνθήκες. Δεν μπορείς να το θεωρείς κόστος. Το κόστος πάντα περιλαμβάνει και τα γενικά έξοδα για να μην μιλήσουμε και για το opportunity cost που σε τέτοια επίπεδα τιμών αρχίζει και έχει νόημα.

Εν κατακλείδι, η διαφορά μας είναι στο 0.2, στο 2.5€ είναι προφανές ότι μιλάμε για πακτωλό.

GeorgeXz

Active Member
Δεν νομίζω ότι η κλινική δεν είχε κέρδος στην περίπτωση μου. Ίσως να μην είχε το υπερβολικό κέρδος που υπάρχει στις ΜΜ. Όσον αφορά την ποιότητα όμως, αυτή δεν επηρεάστηκε διόλου από την προσφορά.

Άρα, εν κατακλείδι πόσο περίπου θεωρείς εσύ το μέσο κόστος? Σίγουρα αρκετά κάτω από ευρώ θέλω να πιστεύω...

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Επειδή έχω άποψη για την antiagers, ξέρω πως δουλεύει, γνωρίζω προσωπικά τον ιδιοκτήτη και ξέρω τι ήθελε να κάνει όταν ήρθε Ελλάδα από Γερμανία και τελικά τι έκανε, είναι σαφές ότι δεν μπήκε μέσα από την επέμβασή σου αλλά αυτά που έβγαλε από εσένα δεν τον συμφέρουν, καλύτερα να έκανε παραπάνω πλαστικές στο δωμάτιο που κάνει μμ, πιο πολύ κέρδος θα είχε (opportunity cost). Επειδή όμως δούλευε για πολλά χρόνια σαν γιατρος μμ φασόν στην Γερμανία, αγαπάει τις μμ και δεν θέλει να τις εγκαταλείψει, θέλει να το έχει και αυτό στο portfolio. Από την άλλη, επειδή δεν έχει δουλειά, ειδικά κάποιους μήνες που εν γενεί πέφτει η δουλεία στις μμ, προτιμά να πάει σχεδόν κόστος (κάνει εποχιακές προσφορές) για να κρατήσει τους συνεργαζόμενους γιατρούς, αν δεν δίνει 4-5 χειρουργεία στην γιατρό σου τον μήνα θα την χάσει (αφού ο ίδιος δεν κάνει μμ) οπότε πάει η δραστηριότητα.

Όπως σου είπα το κόστος εξαρτάται από τον όγκο, ειδικά όταν δεν έχεις άλλη παράλληλη δραστηριότητα και θες καλό επίπεδο μμ, άρα σταθερό καλό συνεργείο (νοσηλεύτριες) που σημαίνει καλοπληρωμένες γιατί αλλίως θα σου φύγουν. Αν λοιπόν είσαι σόλο και δουλεύεις κάθε μέρα (όπως ο Τυρκάλας) με 1€ βγάζεις πολλά. Δεν είναι εύκολο όμως να το κάνεις αυτό (ο Τυρκαλας έκανε το μπαμ από το φόρουμ), πριν ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Αν κάνεις 1-2 την εβδομάδα και επιμένεις να έχεις τα σταθερά που μια καλή κλινική χρειάζεται απλά θα έχεις έναν καλό μισθό. Αν είσαι δε και καλός γιατρός με καλή ειδικότητα σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα το εγκαταλείψεις γιατί οι μμ είναι μόνο χρήματα, δεν έχουν επιστημονικό πρεστίζ, άρα πρέπει να βγάζεις αρκετά για να μείνεις.

Τέλος το αν επηρεάστηκε ή όχι η ποιότητα στην επέμβασή σου θα το δούμε στο 12μηνο. Είσαι verified οπότε θα φανεί με αντικειμενικό τρόπο. Το ότι ασχολήθηκε αποκλειστικά γιατρός είναι πολύ θετικό αλλά τελικά το αποτέλεσμα μετράει όπως λένε και κάποιοι. Και στην DHI μόνο γιατρούς είχε (έχει) αλλά δεν είδαμε και κάτι αξιόλογό.

Τελευταία επεξεργασία:

bobby

Well-Known Member
Είχα κάνει θεραπεία Θεσσαλονίκη εκεί....με πήραν 1200 ευρώ για κάτι λουσιματα με ειδικά σαμπουάν και καπέλο λέιζερ...κάθε φορά που πήγαινα 3 φορές την εβδομάδα φτου φτου κουκλί σε κάναμε μου έλεγαν κάτι μιλφαρες στην ρεσεψιόν
Χαλάλι τα λεφτά για τις μιλφαρες; ή μάπα το καρπούζι; :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool:

Legend

Active Member
Δεν νομίζω ότι η κλινική δεν είχε κέρδος στην περίπτωση μου. Ίσως να μην είχε το υπερβολικό κέρδος που υπάρχει στις ΜΜ. Όσον αφορά την ποιότητα όμως, αυτή δεν επηρεάστηκε διόλου από την προσφορά.

Άρα, εν κατακλείδι πόσο περίπου θεωρείς εσύ το μέσο κόστος? Σίγουρα αρκετά κάτω από ευρώ θέλω να πιστεύω...
Αρκετό κέρδος σιγουρα ειχε απλά οχι το υπερβολικό κέρδος που προσπαθουν άλλοι να πάρουν...Ειτε με αυτη τη τιμή ειτε να σε χρεώνε 2 ή 3 φορές πάνω ο ιδιος το ιδιο αποτέλεσμα θα έπαιρνες οποτε καταλαβαινει κανεις οτι μεγαλύτερη τιμή δεν σημαινει καλύτερο αποτέλεσμα απλά πολυ πολυ μεγαλύτερο κέρδος για την κλινική. Τα έξοδα μιας κλινικής ειναι πολυ λιγα και αυτο επιτρέπει αρκετά χαμηλές θεωρητικά χρεώσεις με επαρκές κέρδος για την κλινική.

GeorgeXz

Active Member
Επειδή έχω άποψη για την antiagers, ξέρω πως δουλεύει, γνωρίζω προσωπικά τον ιδιοκτήτη και ξέρω τι ήθελε να κάνει όταν ήρθε Ελλάδα από Γερμανία και τελικά τι έκανε, είναι σαφές ότι δεν μπήκε μέσα από την επέμβασή σου αλλά αυτά που έβγαλε από εσένα δεν τον συμφέρουν, καλύτερα να έκανε παραπάνω πλαστικές στο δωμάτιο που κάνει μμ, πιο πολύ κέρδος θα είχε (opportunity cost). Επειδή όμως δούλευε για πολλά χρόνια σαν γιατρος μμ φασόν στην Γερμανία, αγαπάει τις μμ και δεν θέλει να τις εγκαταλείψει, θέλει να το έχει και αυτό στο portfolio. Από την άλλη, επειδή δεν έχει δουλειά, ειδικά κάποιους μήνες που εν γενεί πέφτει η δουλεία στις μμ, προτιμά να πάει σχεδόν κόστος (κάνει εποχιακές προσφορές) για να κρατήσει τους συνεργαζόμενους γιατρούς, αν δεν δίνει 4-5 χειρουργεία στην γιατρό σου τον μήνα θα την χάσει (αφού ο ίδιος δεν κάνει μμ) οπότε πάει η δραστηριότητα.

Όπως σου είπα το κόστος εξαρτάται από τον όγκο, ειδικά όταν δεν έχεις άλλη παράλληλη δραστηριότητα και θες καλό επίπεδο μμ, άρα σταθερό καλό συνεργείο (νοσηλεύτριες) που σημαίνει καλοπληρωμένες γιατί αλλίως θα σου φύγουν. Αν λοιπόν είσαι σόλο και δουλεύεις κάθε μέρα (όπως ο Τυρκάλας) με 1€ βγάζεις πολλά. Δεν είναι εύκολο όμως να το κάνεις αυτό (ο Τυρκαλας έκανε το μπαμ από το φόρουμ), πριν ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Αν κάνεις 1-2 την εβδομάδα και επιμένεις να έχεις τα σταθερά που μια καλή κλινική χρειάζεται απλά θα έχεις έναν καλό μισθό. Αν είσαι δε και καλός γιατρός με καλή ειδικότητα σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα το εγκαταλείψεις γιατί οι μμ είναι μόνο χρήματα, δεν έχουν επιστημονικό πρεστίζ, άρα πρέπει να βγάζεις αρκετά για να μείνεις.

Τέλος το αν επηρεάστηκε ή όχι η ποιότητα στην επέμβασή σου θα το δούμε στο 12μηνο. Είσαι verified οπότε θα φανεί με αντικειμενικό τρόπο. Το ότι ασχολήθηκε αποκλειστικά γιατρός είναι πολύ θετικό αλλά τελικά το αποτέλεσμα μετράει όπως λένε και κάποιοι. Και στην DHI μόνο γιατρούς είχε (έχει) αλλά δεν είδαμε και κάτι αξιόλογό.

Εμένα πάντως μου έκανε εξαιρετική εντύπωση και ο ίδιος ως χαρακτήρας αλλά και η γιατρός που με ανέλαβε.

Τώρα για τα αποτελέσμα ότι βρέξει ας κατεβάσει.

Παίδες όποιος είναι να πάει από το 2026 και μετά να προλάβω να κάνω κ τη 2η έτσι? :) :) :)

Tetrakis

Well-Known Member

Ε όχι και δεν έχουν πρεστίζ. Ο άλλος έχει ολόκληρη βιβλιογραφία, τόσες διαλέξεις, τόσα συνέδρια

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ε όχι και δεν έχουν πρεστίζ. Ο άλλος έχει ολόκληρη βιβλιογραφία, τόσες διαλέξεις, τόσα συνέδρια
Για πες μου, ένας ενδοκρινολόγος γιατί να ασχοληθεί με τις μμ; Δεν έχει καμία συσχέτιση, είναι σαν να εγκαταλείπει το αντικείμενο του εντελώς. Προφανώς όμως έχει χρήμα.

Tetrakis

Well-Known Member
Για πες μου, ένας ενδοκρινολόγος γιατί να ασχοληθεί με τις μμ; Δεν έχει καμία συσχέτιση, είναι σαν να εγκαταλείπει το αντικείμενο του εντελώς. Προφανώς όμως έχει χρήμα.
Συμφωνώ απόλυτα! Νομιζω στο εξωτερικό πολλοι όπως ο φερειρα δεν έχουν πάρει και ειδικότητα. Μπορουν όμως φίλε αυτοι πέρα από την μεταμόσχευση να δίνουν και αγωγή ; Ή είναι προτιμότερος ένας δερματολόγος εδώ ;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Συμφωνώ απόλυτα! Νομιζω στο εξωτερικό πολλοι όπως ο φερειρα δεν έχουν πάρει και ειδικότητα. Μπορουν όμως φίλε αυτοι πέρα από την μεταμόσχευση να δίνουν και αγωγή ; Ή είναι προτιμότερος ένας δερματολόγος εδώ ;
Προτιμότερος είναι ένας ικανός που έχει εμπειρία. Οι τίτλοι δεν κάνουν τον γιατρό στις χειρουργικές ειδικότητες. Πρέπει να έχεις και «χέρι». Στις μμ ίσως μόνο αυτό μετράει.

nine

Active Member
Επίσης, ο πελάτης θα πρέπει να έχει υπόψη του και πιθανές δυσκολίες στη διαδικασία της μεταμόσχευσης. Δηλαδή κατά τη διάρκεια της δημιουργίας κυλινδρικής τομής στο δέρμα γύρω απο το κάθε μόσχευμα (punching), της εξαγωγής των μοσχευμάτων (extraction), στη δημιουργία των υποδοχέων των μοσχευμάτων (sites) και στην τοποθέτηση τους πίσω στο κεφάλι του πελάτη (placing). Μερικές πιθανές δυσκολίες που μπορεί να υπάρξουν είναι για παράδειγμα αν κατά την διάρκεια προκληθεί αρκετή αιμορραγία ή αν το δέρμα είναι πολύ σκληρό ή αν ο πελάτης προέβη ξανά σε μεταμόσχευση στο παρελθόν και δημιουργήθηκε ουλώδης ιστός. Επισής, η διάταξη στην οποία βρίσκονται τα μοσχεύματα μέσα στο δέρμα, δηλαδή αν είναι πολύ ανοιχτά η είναι όλα μαζί ενωμένα, αποτελεί ένα παράγοντα στη μείωση πολύτριχων μοσχευμάτων. Όλες αυτές τις σκέψεις που σίγουρα θα υπάρχουν στο μυαλό όλων μπορούν να απαντηθούν από τους σύμβουλους και φυσικά από τους γιατρούς, και το εξειδικευμένο προσωπικό του χειρουργείου οι οποιοί με την εμπειρία και τις γνώσεις που διακατέχουν θα προσφέρουν στον πελάτη ασφάλεια, σιγουριά και εμπιστοσύνη.
Καποια απο τα παραπανω μπορουν να προβλεφθουν σε μια μεταμοσχευση μαλλιων;

GeorgeXz

Active Member
Προτιμότερος είναι ένας ικανός που έχει εμπειρία. Οι τίτλοι δεν κάνουν τον γιατρό στις χειρουργικές ειδικότητες. Πρέπει να έχεις και «χέρι». Στις μμ ίσως μόνο αυτό μετράει.
Θα προσθέσω και η εργατικότητα, η τιμιότητα και η συνέπεια καθώς είναι μία επίπονη λεπτοδουλειά

Aristos_HDC

Member
Καποια απο τα παραπανω μπορουν να προβλεφθουν σε μια μεταμοσχευση μαλλιων;
Ναι φυσικά, για παράδειγμα υπάρχουν προεγχειριτικες οδηγίες τις οποίες δίνουμε στους πελάτες μας οι οποίες βοηθούν στο να υπάρχει λιγότερη αιμορραγία, όπως επίσης και με στο σωστό consultation θα μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε κατά πόσο θα είναι μια δύσκολη η εύκολη η επέμβαση ( αν είναι πολύ σγουρά τα μαλλιά, αν ειναι πολυ λεπτα, αν ειναι επιδιόρθωση και υπάρχει πολύς ουλωδης ιστος όπου το δέρμα ειναι πιο σκληρό η αν μια προηγούμενη επέμβαση ήταν με strip, αν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί και το μούσι και αλλα πολλα) έτσι θα αποφασίσουμε αν θα γίνει σε 2 η και 3 μέρες η μεταμόσχευση για να υπάρχει και ο απαιτούμενος χρόνος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μπλουζα