Γνωμη για μεταμοσχευση μαλλιων στη κλινικη του Dr Theochari στη Γλυφαδα

got2000

Member
Η πρόταση μου είναι να μην πας στον Feriduni. Δεν θέλω δημόσια να γράψω τους λόγους. Αν θες να παραμείνεις κοντά στην Γερμανία πήγαινε στον Lapanzula.
Θα ήθελες να μου τους στείλεις σε pm; Δεν εμπιστεύομαι κανέναν τυφλά, και δυστυχώς για όλους έχω βρει κάποιου είδους κράξιμο online.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Έχω απόψη από γνώμες άλλων γιατρών που εμπιστεύομαι. Τον έχω γνωρίσει σε 2 συνέδρια και έχω μιλήσει μαζί του αρκετά. Έχω δει επίσης δουλειές του (μου τις έδειξε).

Δεν είναι o τύπος που του αρέσει το αλισβερίσι που γίνεται με τους mod στα φόρουμ του εξωτερικού.

Τελευταία επεξεργασία:

got2000

Member
Μου αρέσουν οι δουλειές του αλλά δε μπορώ να πω ότι μου ταιριάζουν σαν στυλ. Κάτι με απομακρύνει. Του Ball πχ μου αρέσουν περισσότερο; Έχω πάρει δύο life changing κακές αποφάσεις το 24 και δεν ξέρω πώς θα καταλήξω σε χειρουργό. Ο Ball μου εμπνέει ασφάλεια. Ίσως και ο Pinto. Bisanga με φοβίζει, πολύ, μου βγάζει αλαζονεία. Ίσως από κοντά να αλλάξω γνώμη.

Αν κάποιος έχει γνώμες/red flags, παρακαλω ας στείλει και σε pm. Δε θέλω με τιποτα να κάνω δεύτερο λάθος.

got2000

Member
Όταν λες ότι ο Ball σου εμπνέει ασφάλεια, πως το εννοείς;
Δε μπορώ να το πω με 100% σιγουριά προφανώς, πρώιμα ένστικτα είναι αυτά σε αυτή τη φάση. Κάποια πράγματα όπως 1) δεν αξιολογεί πριν τους 9 μήνες και είναι κάθετος σε αυτό που αν και εκνευριστικό, δείχνει υπευθυνοτητα (η προσέγγιση από τη γραμματεία ένιωθα ότι ήταν ας σε χάσουμε από πελάτη, πριν το 9μηνο δεν σε αξιολογούμε καν), 2) πολύ συντηρητικός, και στο σχεδιασμό hairline και στον αριθμό των grafts 3) πιο σοβαρή, πιο "ιατρική" και λιγότερο αλαζονική φυσιογνωμία και παρουσία στα social media 4) δεν έχω διαβάσει πουθενα μεχρι στιγμής κριτική του τύπου "μου έκανε ζημιά και εξαφανίστηκε".

Lupanzula δεν έχω ενθουσιαστεί νομίζω με ο,τι έχω δει, έκλεισα ένα live consultation την άλλη βδομάδα ωστόσο καθώς φαίνεται σοβαρός.

Νομίζω πάντως ότι αυτό που θέλω είναι ανακατανομή των grafts με ελάττωση της επιφάνειας μαλλιού. Δε με νοιάζει να έχω λίγο ώριμο hairline, εξάλλου μια τέτοια μικρή παρέμβαση αναζητούσα. Απ'αυτή τη άποψη ο ball φαίνεται να πηγαίνει με τα νερά μου. Δηλαδή αν μου πει καποιος "θα σου πάρω αλλά 2κ grafts" θα φύγω τρεχοντας.

Έχεις για τον ball κάποια αρνητική πληροφορία? :p

Τελευταία επεξεργασία:

got2000

Member
Ο κος Θεοχάρης, με το 4.9 βαθμολογία στο Google Maps για το ιατρείο του, με κάποιο τρόπο κατάφερε να εξαφανίσει την κριτική μου και μάλιστα ενω είχα ανεβάσει 6 φωτογραφίες να μείνουν μόνο 2, το πριν και το hairline από κοντά, για να πιάσει του ανυποψίαστους. Ο άνθρωπος είναι υπερμεγιστος απατεώνας και αλαζόνας, δεν αξίζει ούτε καν consultation. Όποιος τον σκέφτεται για επέμβαση, να το βάλει στα πόδια.

LoverBoy

Well-Known Member
Ο κος Θεοχάρης, με το 4.9 βαθμολογία στο Google Maps για το ιατρείο του, με κάποιο τρόπο κατάφερε να εξαφανίσει την κριτική μου και μάλιστα ενω είχα ανεβάσει 6 φωτογραφίες να μείνουν μόνο 2, το πριν και το hairline από κοντά, για να πιάσει του ανυποψίαστους. Ο άνθρωπος είναι υπερμεγιστος απατεώνας και αλαζόνας, δεν αξίζει ούτε καν consultation. Όποιος τον σκέφτεται για επέμβαση, να το βάλει στα πόδια.
γνωστό το θέμα με τις κριτικές στο google αγαπητέ μου!Όλοι παίρνουν 5 αστέρια και 4 διαφθορά παντού!

Noname12

New Member
Πρόταση Feriduni:

- Ένα repair session αφαίρεση 300-400 grafts από το hairline, τα οποία θα πάει πιο πίσω ανεβάζοντάς το. 10/graft. Υποστηρίζει ότι κατά την αποθεραπεία ήδη θα φαίνεται φυσικότερο απ' ό,τι είναι το μαλλί μου τώρα.

- 4-6 μήνες μετά, αφαίρεση αν έχουν ξεμείνει κάποιων επίμονων grafts, και τελειοποίηση με αυτά του hairline με micro και macro irregularities. 5€/graft.

Οπότε συνολικά πρόκειται για μια επέμβαση 3200-5000€. Είναι πολύ καθησυχαστικοί και όλα παρουσιάζονται πολύ smooth. Αυτό που με ξενερώνει και με ανησυχεί, είναι ότι λένε ότι δεν χρειάζεται live consultation, και ότι ξέρει ακριβώς τι πρέπει να γίνει την μέρα της επέμβασης. Εγώ μένω καμά δίωρο από το γραφείο του με το αυτοκίνητο, αλλά και πάλι δεν το ζητουν. Ωστόσο τον εμπιστεύομαι νομίζω στα repair περισσότερο από όλους, δεν ξέρω γιατί μου έχει καρφωθεί αυτή η ιδέα.
Προσωπική άποψη και συγγνώμη για το information overload αλλά γενικά η φήμη του Feriduni δεν μου φαίνεται δικαιολογημένη. Οι δουλειές του μου φαίνονται όλες ότι δεν έχουν αρκετή πυκνότητα, ενώ χρησιμοποιούν δυσανάλογα πολλά grafts. Δεν νομίζω ότι έχω δει ποτέ δουλειά του και να πω wow.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

got2000

Member
Προσωπική άποψη και συγγνώμη για το information overload αλλά γενικά η φήμη του Feriduni δεν μου φαίνεται δικαιολογημένη. Οι δουλειές του μου φαίνονται όλες ότι δεν έχουν αρκετή πυκνότητα, ενώ χρησιμοποιούν δυσανάλογα πολλά grafts. Δεν νομίζω ότι έχω δει ποτέ δουλειά του και να πω wow.
Χμ εντάξει έχει αρκετές ωραίες θεωρώ, αλλά ναι όταν φτάνουν σε god level οι φήμες συνήθως έχουν ξεφύγει λίγο. Βέβαια ας είχα πάει στον Feriduni αντί για τον Θεοχάρη και ας ήταν και λίγο αραιό... lol

got2000

Member
Live consultation Bisanga:

Έχω διάχυτη αραίωση βάσει τριχοσκόπησης, το πιστεύω γιατί το νιώθω με τα χέρια, οπτικά δεν είναι έντονο βέβαια. Αν οδεύω στα χνάρια τού πατέρα μου, έχει διάχυτη αλλά στα 64 έχει καλύτερο μαλλί από τους περισσότερους φίλους του.

Πρότεινε μινοξιδίλη από το στόμα. Θα την προσπαθήσω, παρότι έχω τις επιφυλάξεις μου γιατί αν και με ενδιαφέρει πολύ το μαλλί, με ενδιαφέρουν και τα υπόλοιπα όργανά μου. Δεν ξέρω αν θα την ανεχτώ καθώς με τοπικό *2 με πιάνουν ζαλάδες.

Παρότι παλαιότερα δε συζητούσα καν τη φιναστεριδη, τώρα μου περνάει από το μυαλό η τοπική. Ως γιατρός βέβαια αντιμετωπίζω το ανθρώπινο σώμα διαφορετικά, και δεν ξέρω αν μπορώ να ανεχτώ το να παρέμβω τόσο έντονα στη φυσιολογία του. Θα με βασανίζει η σκέψη, είναι ένα είδος κατάρας να έχεις τόσο πολλή επίγνωση. Οι περισσότεροι αν την πάρουν και δεν έχουν συμπτώματα, "όλα καλά".

Κατά τ' αλλά το repair που προτείνει περιλαμβάνει λήψη κι άλλων τριχοθυλάκιων από δότρια για επίτευξη πυκνότητας, και "ανέβασμα" του hairline 1cm. Δεν ξέρω αν το θέλω αυτό, έχω κουραστεί και δε θέλω να αδειάσω κι άλλο πίσω. Επίσης έχω σοβαρά θέματα στη ζωή μου και η φασούλα με το μαλλί είναι το ποτήρι που ξεχειλίζει.

Το consultation γρήγορο, απαντούσε στις ερωτήσεις αλλά έδινε την εντύπωση ανθρώπου που έχει βαρεθεί να απαντάει τα ίδια 1000 φορές. Ως γιατρός βέβαια γνωρίζω, ότι όσες φορές κι αν απαντήσεις, ο ασθενής είναι ξεχωριστός και αξίζει επαρκή συζήτηση. Γενικά ευγενική η φάση πάντως και αρκετά ethical.

Με στενοχώρησε η συζήτηση. Δεν θέλω να ξεκινήσω φίνα, με τίποτα. Με έχει στενοχώρησει επίσης που τόσα χρόνια δεν έκανα κάτι, έστω regaine, γιατί όταν το έβαζα ζαλιζόμουν. Νομίζω ότι έχω αρχίσει να "παρασχολουμαι", καθώς κατά τ' αλλά όλοι οι φίλοι/γνωστοί που με έχουν δει σε νορμάλ φωτισμό μου λένε "μια χαρά είναι το μαλλί", οπότε αναρωτιέμαι μήπως έχω αρχίσει να υπεραναλυω τα τεχνικά ζήτηματα.

Noname12

New Member
Live consultation Bisanga:

Έχω διάχυτη αραίωση βάσει τριχοσκόπησης, το πιστεύω γιατί το νιώθω με τα χέρια, οπτικά δεν είναι έντονο βέβαια. Αν οδεύω στα χνάρια τού πατέρα μου, έχει διάχυτη αλλά στα 64 έχει καλύτερο μαλλί από τους περισσότερους φίλους του.

Πρότεινε μινοξιδίλη από το στόμα. Θα την προσπαθήσω, παρότι έχω τις επιφυλάξεις μου γιατί αν και με ενδιαφέρει πολύ το μαλλί, με ενδιαφέρουν και τα υπόλοιπα όργανά μου. Δεν ξέρω αν θα την ανεχτώ καθώς με τοπικό *2 με πιάνουν ζαλάδες.

Παρότι παλαιότερα δε συζητούσα καν τη φιναστεριδη, τώρα μου περνάει από το μυαλό η τοπική. Ως γιατρός βέβαια αντιμετωπίζω το ανθρώπινο σώμα διαφορετικά, και δεν ξέρω αν μπορώ να ανεχτώ το να παρέμβω τόσο έντονα στη φυσιολογία του. Θα με βασανίζει η σκέψη, είναι ένα είδος κατάρας να έχεις τόσο πολλή επίγνωση. Οι περισσότεροι αν την πάρουν και δεν έχουν συμπτώματα, "όλα καλά".

Κατά τ' αλλά το repair που προτείνει περιλαμβάνει λήψη κι άλλων τριχοθυλάκιων από δότρια για επίτευξη πυκνότητας, και "ανέβασμα" του hairline 1cm. Δεν ξέρω αν το θέλω αυτό, έχω κουραστεί και δε θέλω να αδειάσω κι άλλο πίσω. Επίσης έχω σοβαρά θέματα στη ζωή μου και η φασούλα με το μαλλί είναι το ποτήρι που ξεχειλίζει.

Το consultation γρήγορο, απαντούσε στις ερωτήσεις αλλά έδινε την εντύπωση ανθρώπου που έχει βαρεθεί να απαντάει τα ίδια 1000 φορές. Ως γιατρός βέβαια γνωρίζω, ότι όσες φορές κι αν απαντήσεις, ο ασθενής είναι ξεχωριστός και αξίζει επαρκή συζήτηση. Γενικά ευγενική η φάση πάντως και αρκετά ethical.

Με στενοχώρησε η συζήτηση. Δεν θέλω να ξεκινήσω φίνα, με τίποτα. Με έχει στενοχώρησει επίσης που τόσα χρόνια δεν έκανα κάτι, έστω regaine, γιατί όταν το έβαζα ζαλιζόμουν. Νομίζω ότι έχω αρχίσει να "παρασχολουμαι", καθώς κατά τ' αλλά όλοι οι φίλοι/γνωστοί που με έχουν δει σε νορμάλ φωτισμό μου λένε "μια χαρά είναι το μαλλί", οπότε αναρωτιέμαι μήπως έχω αρχίσει να υπεραναλυω τα τεχνικά ζήτηματα.
Θα μπορούσες ίσως να ξεκινήσεις τοπική με πολύ χαμηλή συγκέντρωση, που φαίνεται να είναι εξίσου αποτελεσματική χωρίς να μειώνει δυσανάλογα την DHT στο serum. 1ml*0.025%-0.4% ED φαίνεται να είναι η ιδανική δόση.

Αν έχεις οποιεσδήποτε παρενέργειες θα μπορούσες να κατέβεις και πιο χαμηλά.

Noname12

New Member
Επίσης, νομίζω ότι έρευνες δείχνουν ότι dut 0.5mg* 1-2 φορές την εβδομάδα έχει λιγότερες παρενέργειες από oral fin ημερήσια.

got2000

Member
Θα πάω στη δερματολόγο μου να το συζητήσω. Πέρασα απίστευτο και τραυματικό στρες αυτή τη χρονιά και αναρωτιέμαι αν ένα μεγάλο κομμάτι της αραίωσης στην οποία αναφέρθηκε ήταν από telogen effluvium. Όπως και να χει δε θα είμαι ποτέ άνετα με τον εαυτό μου να πάρω φιναστερίδη, καταλαβαίνω υπερβολικά πολλά λόγω επαγγέλματος και είμαι κλασική κατηγορία ανθρώπου θα πάθει nocebo. Θα κάνω όλα τα γύρω γύρω. Το θέμα είναι δεν ξέρω και κατά πόσο είναι προβλεπτική η επίδραση στο DHT ορού καθώς το ένζυμο είναι στους ιστούς γενικά. Επισκέφθηκα έναν εξαιρετικά αξιόλογο ενδοκρινολόγο με εξιδείκευση στα ανδρολογικά ζητήματα με αυτό το ερώτημα, δεν ήταν κάθετος σε τίποτα ούτε απόλυτος, αλλά μου είπε πολύ απλά ότι βλέπει περίπου έναν ασθενή το τρίμηνο με PFS.

Noname12

New Member
Δεν είμαι βέβαιος ότι το κατάλαβα σωστά, αλλά το πρώτο link διακρίνει μεταξύ ποσοστιαίας μείωσης σε DHT serum και scalp DHT ανάλογα με τις διαφορετικές δοσολογίες. Αν το ερώτημα είναι αν η μείωση στο DHT serum είναι προβλεπτική της μείωσης της τριχόπτωσης ή και πιθανού regrowth, νομίζω η απάντηση είναι όχι απαραίτητα, εξ ου και η επικέντρωση στη μείωση του scalp DHT (σόρι αν παρανόησα κάτι).

bobby

Well-Known Member
Αφού φοβάσαι την φίνα πάρε κατευθείαν ντουτα….μια και για την ντουτα δεν εχουνε βγει θεωρίες για PDS (Post Dutasteride Syndrome)…… :p :p :p Πλάκα κάνω μην αρχίσεις…..

got2000

Member
Δεν είμαι βέβαιος ότι το κατάλαβα σωστά, αλλά το πρώτο link διακρίνει μεταξύ ποσοστιαίας μείωσης σε DHT serum και scalp DHT ανάλογα με τις διαφορετικές δοσολογίες. Αν το ερώτημα είναι αν η μείωση στο DHT serum είναι προβλεπτική της μείωσης της τριχόπτωσης ή και πιθανού regrowth, νομίζω η απάντηση είναι όχι απαραίτητα, εξ ου και η επικέντρωση στη μείωση του scalp DHT (σόρι αν παρανόησα κάτι).
Το είχα διαβάσει αυτό το άρθρο και είναι όντως ενδιαφέρον.

Όχι, μιλάω για την προβλεπτική ικανότητα όσον αφορά την ανάπτυξη παρενεργειών. Η 5α αναγωγαση είναι ένζυμο που βρίσκεται στους εξαρτώμενους από την DHT ιστούς και δρα τοπικά - δηλαδή η DHT έχει κατά κύριο λόγο παρακρινή δράση. Αυτοί οι ιστοί μεταξύ άλλων είναι το εξωτερικό γεννητικό σύστημα το οποίο απαντάει αποκλειστικά στην DHT και όχι στην τεστοστερόνη. Εξού και το γενετικό σύνδρομο της έλλειψης 5α αναγωγασης όπου τα παιδιά έχουν σώμα άνδρα από την τεστοστερόνη αλλά γυναικεία γεννητικά όργανα λόγω μη παραγωγής DHT.

Τώρα μπορεί ο ενήλικος να μην κινδυνεύει από μη διαφοροποίηση των γεννητικών του οργάνων, αλλά δεν ξέρω πώς μπορεί να δρα σε ιστικό επίπεδο η ανεπάρκεια αυτού του ενζύμου.

Αυτό που λέω λοιπόν είναι ότι παρόλο που η μικρότερη επίδραση στην DHT του όρου είναι σίγουρα κάτι θετικό, δεν ξέρουμε τι προβλεπτική αξία μπορεί να έχει στην ανάπτυξη παρενεργειών, καθώς η DHT δεν πάει από το αίμα στους ιστούς αλλά από του ιστούς στο αίμα, άρα στα όργανα που σε ενδιαφέρουν δεν ξέρεις τι γίνεται σε ιστικό επίπεδο. Δεν είμαι expert στο ζήτημα αλλά το έχω διαβάσει λίγο προσπαθώντας να πάρω απόφαση, και νιώθω γενικά πολύ άβολα με το να επέμβω. Σίγουρα θέλω να κάνω ο,τι μπορώ για το μαλλί μου, αλλά ξέρω καλά ότι αν πάθαινα κάτι στο κάτω σύστημα θα έβγαζα ευχαρίστως μια μια τις τρίχες μου προκειμένου να περάσει.

Ναι τα υπεραναλύω, κάποιοι "τυχεροί" τους δίνουν ένα χάπι και δεν σκέφτονται πολλά, αλλά για έναν γιατρό το αν θα αναστείλει την 5α αναγωγαση του για το υπόλοιπο της ζωής του είναι σοβαρή απόφαση ζωής :p.

Είναι πολυυυ χοντροκομμένη θεραπεία. Όπως έχω ξαναγράψει νομίζω, επεμβαίνεις σε ένα ένζυμο σημαντικό για πληθώρα οργάνων ώστε να σώσεις ένα όργανο, κοσμητικής μάλιστα φύσης (σημαντικό ωστόσο) ελπίζοντας ότι τα υπόλοιπα θα "αντέξουν"

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
αλλά για έναν γιατρό το αν θα αναστείλει την 5α αναγωγαση του για το υπόλοιπο της ζωής του είναι σοβαρή απόφαση ζωής :p.

Και όμως πολλοί (και έμπειροι) γιατροί το έχουν κάνει χωρίς να το θεωρούν σοβαρή απόφαση ζωής. Εξάλλου η τεκμηριωσή σου (κάπου αλλού πιθανώς να παίζει κάποιο ρόλο χωρίς να υπάρχει ανάλυση) είναι ίδια με κάποιου που δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις ιατρικής.

Μπλουζα