Live consultation Bisanga:
Έχω διάχυτη αραίωση βάσει τριχοσκόπησης, το πιστεύω γιατί το νιώθω με τα χέρια, οπτικά δεν είναι έντονο βέβαια. Αν οδεύω στα χνάρια τού πατέρα μου, έχει διάχυτη αλλά στα 64 έχει καλύτερο μαλλί από τους περισσότερους φίλους του.
Πρότεινε μινοξιδίλη από το στόμα. Θα την προσπαθήσω, παρότι έχω τις επιφυλάξεις μου γιατί αν και με ενδιαφέρει πολύ το μαλλί, με ενδιαφέρουν και τα υπόλοιπα όργανά μου. Δεν ξέρω αν θα την ανεχτώ καθώς με τοπικό *2 με πιάνουν ζαλάδες.
Παρότι παλαιότερα δε συζητούσα καν τη φιναστεριδη, τώρα μου περνάει από το μυαλό η τοπική. Ως γιατρός βέβαια αντιμετωπίζω το ανθρώπινο σώμα διαφορετικά, και δεν ξέρω αν μπορώ να ανεχτώ το να παρέμβω τόσο έντονα στη φυσιολογία του. Θα με βασανίζει η σκέψη, είναι ένα είδος κατάρας να έχεις τόσο πολλή επίγνωση. Οι περισσότεροι αν την πάρουν και δεν έχουν συμπτώματα, "όλα καλά".
Κατά τ' αλλά το repair που προτείνει περιλαμβάνει λήψη κι άλλων τριχοθυλάκιων από δότρια για επίτευξη πυκνότητας, και "ανέβασμα" του hairline 1cm. Δεν ξέρω αν το θέλω αυτό, έχω κουραστεί και δε θέλω να αδειάσω κι άλλο πίσω. Επίσης έχω σοβαρά θέματα στη ζωή μου και η φασούλα με το μαλλί είναι το ποτήρι που ξεχειλίζει.
Το consultation γρήγορο, απαντούσε στις ερωτήσεις αλλά έδινε την εντύπωση ανθρώπου που έχει βαρεθεί να απαντάει τα ίδια 1000 φορές. Ως γιατρός βέβαια γνωρίζω, ότι όσες φορές κι αν απαντήσεις, ο ασθενής είναι ξεχωριστός και αξίζει επαρκή συζήτηση. Γενικά ευγενική η φάση πάντως και αρκετά ethical.
Με στενοχώρησε η συζήτηση. Δεν θέλω να ξεκινήσω φίνα, με τίποτα. Με έχει στενοχώρησει επίσης που τόσα χρόνια δεν έκανα κάτι, έστω regaine, γιατί όταν το έβαζα ζαλιζόμουν. Νομίζω ότι έχω αρχίσει να "παρασχολουμαι", καθώς κατά τ' αλλά όλοι οι φίλοι/γνωστοί που με έχουν δει σε νορμάλ φωτισμό μου λένε "μια χαρά είναι το μαλλί", οπότε αναρωτιέμαι μήπως έχω αρχίσει να υπεραναλυω τα τεχνικά ζήτηματα.