Είναι κάποιος με διαβήτη ή προδιαβήτη να μας πει αν τον βοήθησε η διαλλειματική.
Ενδοκρινολόγοι λένε αυστηρά ότι πρέπει κάθε 2-3 ώρες να τρώμε κάτι.
Ας πω και την ιστορία της ζωης μου σύντομα.....
Έχω περάσει από πολλά στάδια σε θέμα διατροφής και δίαιτας, 2 φορές έχω χάσει πολλά κιλά σε πολύ μικρό διάστημα.
Πρώτη ήταν Dukan 2018 (πρωτεϊνική) , λιπαρά και κακός υδατάνθρακας κομμένα, φρούτα κομμένα, λαχανικά τις μισές μέρες το μήνα, από 100 κιλά 65 σε 2 μήνες, τα κιλά τα πήρα πίσω τον επόμενο χρόνο επίτηδες, με έβλεπαν όλοι σαν καρκινοπαθή και είχα ξενερώσει, με επηρέασε πολύ, έπαθα αρρωστοφοβίες, πέρασα ότι γιατρό υπήρχε, ήταν η χειρότερη περίοδος της ζωής μου.
Σταδιακά άρχισα να παίρνω κιλά, έφτασα πάλι κοντά στα 100, δοκίμασα πάλι dukan γιατί πίστευα θα έχω τα ίδια αποτελέσματα, αμ δεν, καμία απόδοση τουλάχιστον άμεση, είναι για μια φορά να σοκαριστεί ο οργανισμός να καίει, όταν χάσεις τα κιλά μπαίνεις σε ισορροπημένη διατροφή για να διατηρηθείς, δεύτερη φορά δεν αποδίδει.
Ο προδιαβήτης και η χοληστερίνη μου χτύπησαν την πόρτα, το 100 στη ζυγαριά με σόκαρε ακόμα μια φορά, πριν 10 μήνες ξεκίνησα διατροφή και άσκηση, απ έξω δεν είναι να τρως ούτε κοτόπουλο ψητό και το λέω σοβαρά, ανέβαζα ζάχαρο. Κομμένα τα έξω μαχαίρι, αυστηρά μαγειρευτά, πέρασα μια βόλτα από γυμναστήρια να δω που θα γραφτώ, με το που πέρναγα την είσοδο ξενέρωνα με τη ζωή μου από τη βρώμα ποδαρίλα, μασχαλίλα, ιδρωτίλα ΟΥΤΕ ΚΑΝ. Πήγα γήπεδο για τζόκιν, κάνω μισό γύρο και άρχισε το ρολόι να πετάει ειδοποιήσεις ότι έφτασα 200 παλμούς, αποφάσισα να αγοράσω διάδρομο, έβαλα στόχο να κάνω 10χλμ τη μέρα έστω και μπουσουλώντας, για 3 μήνες έκανα 280 με 300χλμ το μήνα, στο τρίμηνο είχα φτάσει να κάνω το 10ρη κοντά στη 1 ώρα χωρίς να περνάω το γαλακτικό κατώφλι, έφτασα 75 κιλά, πήρα τη ζωή μου πίσω, από XL πλέον φοράω small. Έπαιρνα glucophage 1000 όλο αυτό το διάστημα, 3 μήνες 2 φορές τη μέρα, αφού πήγαν όλα καλά με τις εξετάσεις η ενδο μου είπε να το συνεχίσω έστω 1 την ημέρα, έχω μια βδομάδα που το έκοψα και έχω βάλει συσκευή NFC μετράω συνέχεια και δόξα το θεό είμαι τούμπανο, ποιο φυσιολογικές μετρήσεις δεν γίνεται, στις 15 μέρες θα έχω εντοπίσει αν κάτι μου κάνει κακό, κιλά παίζω 74-76.
Πρωινό παίρνω πάντα, δεκατιάνο και απογευματινό πλέον δεν το έχω μόνιμο δυστυχώς, μεσημεριανό απο την αρχή έτρωγα κανονικά χωρίς να προσέχω ιδιαίτερα εκτός από το ψωμί και ζυμαρικά που άλλαξα σε ολικής, βραδινό συνήθως σαλάτα.
Η φωτό είναι με dukan 2018 χωρίς καθόλου άσκηση
Προβολή συνημμένου 58901
Διατροφή και άσκηση 2023
Προβολή συνημμένου 58902
3 μήνες μετά