Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

• Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 37 37.0%
  • Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και ΔΕΝ εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 47 47.0%
  • Δεν εχω κανει χρηση φιναστεριδης

Ψηφοφορίες: 16 16.0%

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    100

ziggy

Active Member
Το ότι μπορεί να στο είπε ένας ουρολόγος δεν λέει τίποτα. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άσχετοι γιατροί που δεν έχουν διαβάσει ούτε ένα paper εδώ και 40 χρόνια αφού τελείωσαν τη σχολή. Οι περισσότεροι γιατροί στην Ελλάδα έχουν 15 εικόνες της Παναγίας στο γραφείο τους.

Και ένα προσωπικό ανέκδοτο: ο ουρολόγος του πατέρα μου μου είχε πει να σταματήσω τη φίνα πριν 6-7 χρόνια (χωρίς να έχω κάποια παρενέργεια), αλλά δεν φρόντισε να παρακολουθήσει τον προστάτη του πατέρα μου που είχε υπερπλασία με αποτέλεσμα να μπει πέρυσι για χειρουργείο και να ταλαιπωρηθεί τσάμπα. Όταν ρώτησα τον πατέρα μου (74 χρόνων) γιατί δεν έπαιρνε κάποιο φάρμακο τόσα χρόνια ενώ είχε θέμα και έχουμε και κληρονομικό υπερπλασίας, άρχισε να μου λέει για πιθανές παρενέργειες..
Δυο κορυφαιοι και οχι ενας ουρολογος μου εχουν πει οτι συνταγογραφουν φιναστεριδη ΚΑΙ για τις περιπτωσεις που ανεφερα.
Και αυτο φυσικα λεει κατι.
Οτι την συνταγογραφουν.
Αν εσυ θεωρεις οτι δεν λεει τιποτα οκ δεν με αφορα και ιδιαιτερα,.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Vdupa

Well-Known Member
Δυο κορυφαιοι και οχι ενας ουρολογος μου εχουν πει οτι συνταγογραφουν φιναστεριδη ΚΑΙ για τις περιπτωσεις που ανεφερα.
Και αυτο φυσικα λεει κατι.
Οτι την συνταγογραφουν.
Αν εσυ θεωρεις οτι δεν λεει τιποτα οκ δεν με αφορα και ιδιαιτερα,.
Χωρις παρεξηγηση αυτο ειναι για ψεκ award φιλε μου. Ευχομαι να λες ψεμματα εσυ (χωρις να υπονοώ οτι λες), γιατι αν εχει πει κατι τετοιο γιατρος τα πραγματα ειναι πολυ άγρια εκει εξω.

ΥΓ. Θα ντρεπομουν να ρωτησω κατι τετοιο τους 2 ουρολογους μου φυσικα (οι οποιοι και οι δυο μου ειπαν παρε άφοβα το φαρμακο)

Vdupa

Well-Known Member
Δεν καταλαβαινω τι θελεις να πεις
Ασχημα για ποιον;
Ασχημα για την επιστημονικη κοινοτητα. Δεν ειναι δυνατον να λεγονται τετοια πραγματα απο γιατρους. Το φαρμακο ειναι μελετημενο ξανα και ξανα με placebo, double blind τα παντα ολα. Μαξιμουμ εχω δει να γραφουν για 7 με 9%, ενω το επισημο ειναι 3% οσον αφορα τις παρενεργειες. Αν καποιος λοιπον το δινει σε μοναχους ως λυση με 3% πιθανοτητα να πεσει η λιμπιντο για να μην εχουν ορεξεις σηκωνω τα χερια ψηλα. Και τι θα τους κανει αν ανηκουν στην κατηγορία που θα ανεβει; Γιατι υπαρχει και αυτο το ενδεχομενο.

Ακομα και 50% να ηταν οι παρενεργειες παλι αστειο και χαζο θα μου φαινοταν.

ziggy

Active Member
Μιλαμε για μια ουσια για την οποια προσφατα προστεθηκε η υποσημειωση οτι ενδεχεται να δημιουργησει αυτοκτονικες τασεις και αυτοκτονικο ιδεασμο.Τοσο μελετημενη δηλαδη.
Επισης μιλαμε για για λιμπιντο η οποια δεν ειναι ουτε σταθερη ουτε μετρησιμη με καποιο τροπο.

Απο εκει και περα ειναι συνηθες να συνταγογραφουνται φαρμακα για δραση η οποια δεν αναφερεται στο φυλλαδιο της ουσιας απορω γιατι αυτο σου προκαλεσε τοσο μεγαλη εκπληξη.

Oλα αυτα εν τω μεταξυ τα συζηταμε σε ενα φορουμ του οποιου πολλα μελη εχουν δοκιμασει κατα κορον διαφορες μη εγκεκριμενες ουσιες για να αντιμετωπισουν την αλωπεκια

Τελευταία επεξεργασία:

ziggy

Active Member
Εγραψα οτι η λιμπιντο δεν ειναι ουτε σταθερη ουτε μετρησιμη.
Θελεις να μου πεις εναν τροπο να την μετρησω;

Kostas97

Well-Known Member
Εγραψα οτι η λιμπιντο δεν ειναι ουτε σταθερη ουτε μετρησιμη.
Θελεις να μου πεις εναν τροπο να την μετρησω;
Το πιο συνηθισμενο μετρο ειναι η ανταποκριση σε σεξουαλικα ερεθισματα.
Αν οταν εκτιθεσαι σε σεξουαλικα ερεθισματα, οπως φιλια, χαδια κλπ, νιωθεις διεγερμενος

Ακολουθως σεξ ποσες φορες την εβδομαδα, αν σκεφτεσαι το σεξ, αυνανισμος κλπ.

Kostas97

Well-Known Member
Μιλαμε για μια ουσια για την οποια προσφατα προστεθηκε η υποσημειωση οτι ενδεχεται να δημιουργησει αυτοκτονικες τασεις και αυτοκτονικο ιδεασμο.Τοσο μελετημενη δηλαδη.
Επισης μιλαμε για για λιμπιντο η οποια δεν ειναι ουτε σταθερη ουτε μετρησιμη με καποιο τροπο.

Απο εκει και περα ειναι συνηθες να συνταγογραφουνται φαρμακα για δραση η οποια δεν αναφερεται στο φυλλαδιο της ουσιας απορω γιατι αυτο σου προκαλεσε τοσο μεγαλη εκπληξη.

Oλα αυτα εν τω μεταξυ τα συζηταμε σε ενα φορουμ του οποιου πολλα μελη εχουν δοκιμασει κατα κορον διαφορες μη εγκεκριμενες ουσιες για να αντιμετωπισουν την αλωπεκια
Αυτες οι επιπλεον παρενεργειες πως προστιθενται; Μεσω κλινικων μελετων γνωριζω απο εκει και περα ομως αρκουν τα τηλεφωνα στο νουμερο του φυλλαδιου;

Αν αρκει αυτο τοτε ΟΚ με τα χρονια ο καθενας οτι κουσουρι εχει και παρει χαπι, εφοσον καπως μπορει να συνδεθει με φινα(DHT εγκεφαλος) ο καθενας μπορει να φανταζεται οτι κατι του το προκαλεσε η φινα.

ziggy

Active Member
Δεν γνωριζω την διαδικασια
Παραδειγμα
Ο ΜHRA εχει βγαλει warning για αυτοκτονικες τασεις κτλ

Προφανως ομως και θα βασιζονται και σε μαρτυριες ατομων που παιρνουν την ουσια οπως συμβαινει και στις αρχικες κλινικες μελετες

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

bobby

Well-Known Member
Χωρις παρεξηγηση αυτο ειναι για ψεκ award φιλε μου. Ευχομαι να λες ψεμματα εσυ (χωρις να υπονοώ οτι λες), γιατι αν εχει πει κατι τετοιο γιατρος τα πραγματα ειναι πολυ άγρια εκει εξω.

ΥΓ. Θα ντρεπομουν να ρωτησω κατι τετοιο τους 2 ουρολογους μου φυσικα (οι οποιοι και οι δυο μου ειπαν παρε άφοβα το φαρμακο)
Συμφωνώ και εγω. Τα ίδια μου είπαν όσοι ουρολόγοι έχω δει.

bobby

Well-Known Member

Φίλε μου με όλο τον σεβασμό αν ένας νορμάλ άνθρωπος (και με το νορμάλ εννοώ χωρίς ψυχολογικά θέματα ή ακραία ευαισθησία) πάρει φίνα κατά ένα 97-98% θα εμφανίσει καθόλου ή παροδικά θέματα παρενεργειών. Αν τώρα έχει και θέματα ψυχολογικά ή ακραίες ευαισθησίες (όπως πχ κάποιες περιπτώσεις με ακραία απελπισία από την καράφλα κυρίως λόγω νεαροής ηλικίας) τότε η πιθανότητα παρενεργειών αυξάνεται γεωμετρικά ειδικά αν παίρνει και αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Εγώ τώρα πχ (όπως και πολλοί άλλοι εδω μέσα) κάποια στιγμή που είδα ότι μπορεί να "γιατρευτεί" η καράφλα (με φάρμακα και ΜΜ) η οποία μέρχι τότε ναι μεν με ενοχλούσε αλλά δεν καθόριζε και την ζωή μου ξεκίνησα αγωγή, χωρίς να με επηρεάσει (ένα 2-3 % βέβαια θα επηρεαστεί αλλά με μείωση της δόσης ή διακοπή όλα γυρνάνε στο φυσιολογικό). Αυτό είναι ο κανόνας......Δεν αμφιβάλλω ότι κάποιοι επηρεάζονατι έντονα αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλοι παράγοντες για αυτό και δεν οφείλεται αποκλειστικά στην φίνα, η φίνα ίσως απλά τριγκάρησε νωρίτερα κάτι που θα γινόταν ούτως ή άλλως σύντομα...

tasos33

Well-Known Member
Θα κάνω μια ερώτηση αλλά ξέρω την απάντηση.

Σχετικά με α έκδοχα που έχει το χάπι ,είτε το propecia είτε το proscar, έχει σκεφτεί κανείς αν αυτά θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποιες παρενέργειες από μόνα τους?

Kostas97

Well-Known Member
Θα κάνω μια ερώτηση αλλά ξέρω την απάντηση.

Σχετικά με α έκδοχα που έχει το χάπι ,είτε το propecia είτε το proscar, έχει σκεφτεί κανείς αν αυτά θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποιες παρενέργειες από μόνα τους?
Τάσο από την αναζήτηση μου αυτά είναι τα εκδοχα:
Proscar (5 mg Finasteride)
  • Λακτόζη (monohydrate)
  • Μικροκρυσταλλική κυτταρίνη
  • Προζελατινοποιημένο άμυλο (από αραβόσιτο)
  • Νάτριο γλυκολικό άμυλο τύπου A
  • Διοξείδιο του τιτανίου
  • Υπρομελλόζη
  • Τάλκη
  • Κερί καρναούμπα (για την επικάλυψη)
  • Χρωστικές ουσίες (χρησιμοποιούνται στο δισκίο για να δώσουν το μπλε χρώμα).

Propecia (1 mg Finasteride)​

• Λακτόζη μονοϋδρική
  • Προζελατινοποιημένο άμυλο
  • Νάτριο άμυλο γλυκολικό
  • Μαγνήσιο στεατικό
  • Διοξείδιο του τιτανίου (για την επικάλυψη)
  • Υπρομελλόζη
  • Τάλκη
  • Διάφορες χρωστικές ουσίες για την εμφάνιση του χαπιού.
Οπότε οποιαδήποτε αλλεργια σε αυτά θεωρητικα μπορεί να εκδηλωθεί παίρνοντας το χάπι . Έχω την αίσθηση ότι και κάποιες παρενέργειες που αναγράφονται στο φυλλάδιο περισσότερο θα ταίριαζαν με κάτι τέτοιο.

Τελευταία επεξεργασία:

tasos33

Well-Known Member
Τάσο από την αναζήτηση μου αυτά είναι τα εκδοχα:
Proscar (5 mg Finasteride)
  • Λακτόζη (monohydrate)
  • Προζελατινοποιημένο άμυλο (από αραβόσιτο)
  • Νάτριο γλυκολικό άμυλο τύπου A
  • Διοξείδιο του τιτανίου
  • Υπρομελλόζη
  • Τάλκη
  • Κερί καρναούμπα (για την επικάλυψη)
  • Χρωστικές ουσίες (χρησιμοποιούνται στο δισκίο για να δώσουν το μπλε χρώμα).

Propecia (1 mg Finasteride)​

• Λακτόζη μονοϋδρική
  • Προζελατινοποιημένο άμυλο
  • Νάτριο άμυλο γλυκολικό
  • Μαγνήσιο στεατικό
  • Διοξείδιο του τιτανίου (για την επικάλυψη)
  • Υπρομελλόζη
  • Τάλκη
  • Διάφορες χρωστικές ουσίες για την εμφάνιση του χαπιού.
Οπότε οποιαδήποτε αλλεργια σε αυτά θεωρητικα μπορεί να εκδηλωθεί παίρνοντας το χάπι . Έχω την αίσθηση ότι και κάποιες παρενέργειες που αναγράφονται στο φυλλάδιο περισσότερο θα ταίριαζαν με κάτι τέτοιο.
Ξεκινά να τα googlaρεις ένα ένα.
Όσα εργαστήρια πάντως κάνουν φτιαχτη φίνα χρησιμοποιούν μόνο λακτόζη. Πιθανόν όλα αυτά τα έκδοχα να χρειάζονται για όσους έχουν θέμα με την υπερπλασία του προστάτη?

bobby

Well-Known Member
Νομίζω την φτιαχτή φίνα την φτιάχνουν από θρυμματισμένα χαπια προσκαρ άρα όλα αυτά τα έκδοχα μαζί με την έξτρα λακτόζη τα βάζουν στις κάψουλες……..

tasos33

Well-Known Member
Νομίζω την φτιαχτή φίνα την φτιάχνουν από θρυμματισμένα χαπια προσκαρ άρα όλα αυτά τα έκδοχα μαζί με την έξτρα λακτόζη τα βάζουν στις κάψουλες……..
Θα επιβεβαιώσω με το φαρμακείο, έχω την εντύπωση πως αρκετοί αγοράζουν την πρώτη ύλη καθαρή.

Wanderer

Active Member
Υπάρχει κανείς στο φορουμ που να λαμβάνει φιναστερίδη για τουλάχιστον 10 χρόνια? Είδε κάποια αύξηση στην τριχόπτωση με το πέρασμα των χρόνων?

Μπλουζα