Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

• Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 37 37.0%
  • Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και ΔΕΝ εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 47 47.0%
  • Δεν εχω κανει χρηση φιναστεριδης

Ψηφοφορίες: 16 16.0%

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    100

aeratos28

Just aeratos
Έτσι ακριβώς έχει δει το φόρουμ..αφού παρουσιάζει περιστατικά χωρίς να εφαρμόζει τους όρους του φόρουμ και ανεβάζει όπως θέλει αυτός,για προσωπικό του site το έχει περάσει..σταματά να τον καλεις λοιπόν συνεχώς και παντού γτ είναι λιγάκι κάπως όλο αυτό που κάνεις
την ύπαρξη του στο φόρουμ,αλλιώς θα είναι σαν να ανεβάζει απλά την δουλειά του σε κάποιο προσωπικό του blog η site

συνέχεια

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Gianney

Well-Known Member
Έτσι ακριβώς έχει δει το φόρουμ..αφού παρουσιάζει περιστατικά χωρίς να εφαρμόζει τους όρους του φόρουμ και ανεβάζει όπως θέλει αυτός,για προσωπικό του site το έχει περάσει..σταματά να τον καλεις λοιπόν συνεχώς και παντού γτ είναι λιγάκι κάπως όλο αυτό που κάνεις

συνέχεια
Μα και που τον αναφέρω δεν εμφανίζεται...κάτι έκανες και κρύβεται πφφφφ

aeratos28

Just aeratos
Και αφού δεν εμφανίζεται, ας βάλεις το repeat λες εσύ και κάθε πρόταση σου αρχίζει η τελειώνει με το όνομα του..έλα ρε τυπε ,φτάνει δλδ..
Μα και που τον αναφέρω δεν εμφανίζεται...κάτι έκανες και κρύβεται πφφφφ
Ππφφφφφ γράφεις?? Άμα λέω ότι είσαι ερωτευμένος ,καλά το λέω...

Dob31

Active Member
Εφόσον ο @Anastasakis Hair Clinic είναι μέλος του φόρουμ και γιατρός με πολλές γνώσεις αν και έχει πει πολλάκις την γνώμη του,θα ήταν ωφέλιμο να παρέχει γνώσεις και να επεμβαίνει λέγοντας εδώ την γνώμη του.
Είχε κάνει βιντεάκι unlisted στο yt πιο παλιά γύρω στα 30 λεπτά αν θυμάμαι καλά...αν ψάξεις μέσα στο φόρουμ θα το βρεις

LoverBoy

Well-Known Member
Και αφού δεν εμφανίζεται, ας βάλεις το repeat λες εσύ και κάθε πρόταση σου αρχίζει η τελειώνει με το όνομα του..έλα ρε τυπε ,φτάνει δλδ..

Ππφφφφφ γράφεις?? Άμα λέω ότι είσαι ερωτευμένος ,καλά το λέω...
Αεράτε μας πέθανες πάλι :D :D :D :D πφφφφ

Panos1982

Well-Known Member
@Panos1982 αρα δεν επρεπε να μειωσεις τη δοση. Σου προκαλεσε παρενεργειες! :p

Ετσι οπως το εχω εχεις δικιο φαινεται λαθος.
Αλλα στη πραγματικοτητα
τις ειχα εμφανισει ηδη λιγο νωριτερα απλα εδωσα ενα 3 μηνο μειωμενης δοσολογιας στο σωμα μου να δω πως θα αντιδράσει κι αφου δεν ειδα βελτιωση εκοψα εντελως.
Γενικοτερα παντος η φινα οπως κ σχεδον ολα τα ορμονοεξαρτομενα φαρμακα δεν θελουν αποτομη διακοπη ουτε αποτομη εναρξη.
Θελει να μπεις πιο χαλαρα κ να ανεβαζεις σταδιακα τη δοση στο 1mg κ αν ειναι να βγεις θελει επισης σταδιακά να μειωσεις τη δοση κ οχι μαχαιρι.

Kostas97

Well-Known Member
Ετσι οπως το εχω εχεις δικιο φαινεται λαθος.
Αλλα στη πραγματικοτητα
τις ειχα εμφανισει ηδη λιγο νωριτερα απλα εδωσα ενα 3 μηνο μειωμενης δοσολογιας στο σωμα μου να δω πως θα αντιδράσει κι αφου δεν ειδα βελτιωση εκοψα εντελως.
Γενικοτερα παντος η φινα οπως κ σχεδον ολα τα ορμονοεξαρτομενα φαρμακα δεν θελουν αποτομη διακοπη ουτε αποτομη εναρξη.
Θελει να μπεις πιο χαλαρα κ να ανεβαζεις σταδιακα τη δοση στο 1mg κ αν ειναι να βγεις θελει επισης σταδιακά να μειωσεις τη δοση κ οχι μαχαιρι.
Εντωμεταξυ Πανο αν διαβαζω σωστα για 3 σχεδον χρονια δεν ειχες καμια παρενεργεια;

Panos1982

Well-Known Member
Αυτό είναι απλά μια υπόθεση και όχι βεβαιότητα όπως εκφράζεται εδώ.

Ναι ειναι υποθεση , προσωπικη.
Η αληθεια ειναι οτι οσο αφορα τους αξονες κ μηχανισμους ορμονολογικης λειτουργιας κ ισορροπίας εχουμε ακομα μαυρα μεσανυχτα.
Δεν γνωριζουμε ακομα πολλα πραγματα υπάρχει σκοταδι.
Γι αυτο κ δεν υπαρχουν πολλες λυσεις σε αυτα τα θεματα , γιαυτό κ οσοι (κυριως οι bodybuilders) υποστουν μονιμες βλαβες με αλλα αντιστοιχα στεροειδη φαρμακα οπως η φινα δεν υπαρχει σαφης τροπος επαναφορας κ προσπαθουν με.πλαγιους τροπους να επαναφερουν οσο γινεται την κατασταση.
Γι αυτο κ οπως σωστα ανεφερες κ σε ενα ποστ τις προάλλες, οταν εχεις προβλημα στυσης λογο χαμηλης dht ειτε απο πρόβλημα σ.δ. που επιμενει σου δινουν τεστο για να βοηθησουν εμμεσα το προβλημα..ενω δεν ειναι καθολου αυτη υπεύθυνη.
Η αληθεια ειναι οτι οι νευροδιαβιβαστες μπορουν να υποστούν μονιμες μεταβολες απο χρηση στεροειδων κ αυτο ειναι γνωστο.
Αλλη αληθεια ειναι οτι οι μεταβολιτες των στεροειδων ορμονων επισης μπορουν να υποστουν μονιμες αλλαγες κ να αδυνατουν να επιστρεψουν στο επιπεδο που ηταν προ χρησης ακομα κ μετα τη διακοπη.
Προσωπικα δν μου μοιάζει καθολου απιθανο ατομα να εχουν ιδιες μεταβολες που επιμενουν μετα τη διακοπη χρησης φινας να επανελθουν στα προτερα επιπεδα , μιας που ειναι ενα στεροειδες που μεταβαλλει πολλες ορμονες αλλα την κυρια κατα μεγαλο ποσοστο της ταξης του 70-75%.
Τα στεροειδη φημιζονται για αυτες τους τις ιδιότητες αλλωστε.

Περαν απ τον αξονα υποφυσης υποθαλαμου επινεφριδιων που επηρεαζεται αμεσα , θα πρεπει να ελεγχετε απ τους χρηστες φιναστεριδης το γλυκουρονιδιο της ανδροστενδιονης που ειναι βασικος μεταβολιτης της dht .
Κι αν τα νουμερα του βρεθουν να ειναι κατω απο το κατωτερο οριο, συνηθως κατω του 12 , τοτε το φαρμακο καλο ειναι να διακοπει γτ αν εμφανιστεί καποια παρενέργεια την οποιαδηποτε στιγμη κ το ατομο θελει να διακοψει , υπάρχει πιθανοτητα να μην μπορει να παραχθει πλεον η dht στα επιπεδα που ηταν καποτε γιατι ατροφησε ο βασικος μεταβολιτης παρ ολο που θα ελευθέρωσεις ξανα την κυκλοφορια της 5α2 ρεδουκτασης στο αιμα. -- και κλασσικά οι γιατροι θα σου πουν ελα τωρα να ριξουμε τονους τεστοστερονης μες το αιμα μπας κ το φερουμε οσο γινεται σε καλύτερα επιπεδα, ενω δεν ειναι καθολου η Τ ο λογος του προβληματος --
Τωρα θα εκφρασω μερικες θεσεις
Οποιος θέλει τις λαμβανει υπ οψιν οποιος θελει παει στα επομενα ποστ :)
Ατομα με ocd , ιδεοψυχαναγκασμο, διπολικη διαταραχη, δεπυ , καταθλιψη, σχιζοφρενεια, αγχωδης διαταραχες,
Ατομα με τικ , ατομα με οτιδηποτε ειδους νευρολογικων παθησεων κ παθησεων που σχετιζονται με την ντοπαμινη, κ λιγοτερο ατομα με προβλημα στον θυροειδη
ΔΕΝ ενδυκνειτε να κανουν χρηση φιναστεριδης κ καλο ειναι να μεινουν μακρυα της.
Υπαρχει τρομερη πιθανότητα να εχουν εξαρση τα συμπτωματα τους.
Αν λαμβανουν φαρμακευτικη αγωγη για τις παθησεις τους υπαρχει εντονη πιθανότητα να μην λειτουργει σωστα η αγωγη τους οταν ξενικησει η χρηση φινας κ τα συμπτωματα τους να ενταθουν.
Θα πρεπει να ενημερωσουν το γιατρο τους οτι θα κανουν χρηση φινας κ να παρακολουθουνται συστηματικοτερα τουλάχιστον για ενα διαστημα 6-12 μηνων.

Τελος να πω οτι προσωπικα οταν εκοψα τη χρηση φινας σεξουαλικα επανηλθα περιπου σε 40 μερες αν θυμάμαι καλά.
Πολυ συντομα δηλαδη.
Ειχα ομως αλλα προβλήματα που εκαναν περιπου 4 χρονια να επανέλθουν.
Στο 1ο χρονο διακοπης επανηλθαν στο 75-80% κ σιγα σιγα στον 4ο χρονο εφτασα στο 100% η εστω καπου εκει κοντα
- σε σημειο εστω που πλεον να μην ειναι αισθητες οι παρενεργειες πλεον -

Οποτε αν με ρωτας προσωπικα υπαρχει φιλε πιθανότητα να εχει ισχυ το fps
Εγω απανταω οτι δεν ειναι κατι συχνο, αλλα ειναι χαρακτηριστικο των στεροειδων να συμβαίνει κατι τετοιο,
Κ ειδα πανω μ παρενεργειες να χρειαζονται χρονια να εξαληφθουν πληρως οποτε πιστεύω οτι ναι υπαρχουν ατομα κ οργανισμοι με διαφορετικα burden αντοχης κ λειτουργιας που μπορει οι παρενεργειες να επιμενουν για χρονια κ ενω βελτιωνονται με τη διακοπη του φαρμακου δεν επιστρεφει ο ασθενης στο 100%.
Οπως επισης οτι δεν υπαρχει τροπος πολλες φορες να αποδειχθει κατι γιατι απλα οι ορμόνες ή οι τιμες ενω επιστρεφουν στα προτερα επιπεδα οι νευροδιαβιβαστες δεν ανταποκρινονται σε αυτη την επαναφορα κ δεν λειτουργει το σωμα οπως πριν, αλλα αυτο ειναι αδύνατον να μετρηθει με οποινδηποτε τροπο ,κ ακολουθως να γιατρευτει με οποιονδηποτε τροπο.
Οπως ηταν αδυνατον αν εβλεπε καποιος τις τιμες μου Dht , T , dehea ,E2,
3α - diol G ή οτι αλλο θελει οταν εκανα χρηση φινας να μπορουσε να εξηγησει οτι εχω στυτικη δυσλειτουργια κ γιατι την εχω.
Ειδικα αν δεν του ελεγα οτι λαμβανω φινα απλα θα εχανε την μπαλα μιας κ οι τιμες ηταν ολες κανονικες ωστοσο το σωμα δεν δουλευε . . .

Τελευταία επεξεργασία:

Panos1982

Well-Known Member
Εντωμεταξυ Πανο αν διαβαζω σωστα για 3 σχεδον χρονια δεν ειχες καμια παρενεργεια;

Δεν ειχα για περιπου 14-15 μηνες.
Βασικα ειχα σε μικροδοσεις αλλα σε αλλα θεματα οχι στο σεξουαλικο ακομα,
Αλλα.τοτε δεν τις ειχα συνδιασει ακομα μετα π εγιναν κολαφος αρχισα να καταλαβαινω.
Η 1η παρενεργεια π ειδα σχεδόν αμεσα ηταν οτι επερνα την φινα καθε πρωι την.ειχα στο κομοδίνο μ , κ παρατηρησα αμεσα.οτι ηταν αδυνατον να κοιμηθω τα μεσημέρια, ξαπλωνα κ απλα δεν κοιμομουν με τιποτα , αυτο κρατησε 1 μηνα μεχρι π σκεφτηκα οτι ισως φταιει η φινα ( γιατι καθε μεσημερι κοιμόμουν πριν) κ ξεκινησα να την λαμβανω τη νυχτα τελικα πριν κοιμηθω κ επειτα ημουν οκ, μπορουσα να κοιμάμαι κ τα μεσημερια...οποτε λυθηκε ευκολα.
Το αλλο π ειδα ηταν οτι ειχα μηδενικες πρωινες στυσεις απο πολυ νωρις.
Αλλα δεν εδωσα σημασια γτ οταν ηθελα να εχω στυση με τη κοπελα ειχα κανονικα κ στήσεις κ σπερμα κ τα παντα σε αφθονια για πανω απο 1 χρονο... :)

muchaco

New Member
Γεια σας είμαι νέος στο φόρουμ και θέλω να ρωτήσω φίνα για εξωτερική χρήση όπως το regaine που μπορώ να βρω υπάρχει Ελλάδα ?

LoverBoy

Well-Known Member
Γεια σας είμαι νέος στο φόρουμ και θέλω να ρωτήσω φίνα για εξωτερική χρήση όπως το regaine που μπορώ να βρω υπάρχει Ελλάδα ?
Καλημέρα φίλε!Μερικά φαρμακεία φτιάχνουν σε εργαστήρια!Μένει να ρωτήσεις τα φαρμακεία της περιοχής σου και θα σε κατατοπίσουν

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ατομα με ocd , ιδεοψυχαναγκασμο, διπολικη διαταραχη, δεπυ , καταθλιψη, σχιζοφρενεια, αγχωδης διαταραχες,
Ατομα με τικ , ατομα με οτιδηποτε ειδους νευρολογικων παθησεων κ παθησεων που σχετιζονται με την ντοπαμινη, κ λιγοτερο ατομα με προβλημα στον θυροειδη
Αν λαμβανουν φαρμακευτικη αγωγη για τις παθησεις τους υπαρχει εντονη πιθανότητα να μην λειτουργει σωστα η αγωγη τους οταν ξενικησει η χρηση φινας κ τα συμπτωματα τους να ενταθουν.
Θα πρεπει να ενημερωσουν το γιατρο τους οτι θα κανουν χρηση φινας κ να παρακολουθουνται συστηματικοτερα τουλάχιστον για ενα διαστημα 6-12 μηνων.
Σε αυτό θα συμφωνήσω. Άτομα με ψυχικά νοσήματα που κάνουν χρήση φαρμακευτικής αγωγής και μάλιστα χρόνια (ή χρήζουν τέτοιας) που επηρεάζει ορμόνες οφείλουν να ενημερώσουν τον γιατρό τους και να παρακολουθούνται συστηματικά για ρύθμιση της δόσης (ή και για διακοπή). Αυτό ισχύει φυσικά και γενικότερα.

Τελευταία επεξεργασία:

Kostas97

Well-Known Member
Η αληθεια ειναι οτι οσο αφορα τους αξονες κ μηχανισμους ορμονολογικης λειτουργιας κ ισορροπίας εχουμε ακομα μαυρα μεσανυχτα.
Γι αυτο κ δεν υπαρχουν πολλες λυσεις σε αυτα τα θεματα , γιαυτό κ οσοι (κυριως οι bodybuilders) υποστουν μονιμες βλαβες με αλλα αντιστοιχα στεροειδη φαρμακα οπως η φινα δεν υπαρχει σαφης τροπος επαναφορας κ προσπαθουν με.πλαγιους τροπους να επαναφερουν οσο γινεται την κατασταση.
Γι αυτο κ οπως σωστα ανεφερες κ σε ενα ποστ τις προάλλες, οταν εχεις προβλημα στυσης λογο χαμηλης dht ειτε απο πρόβλημα σ.δ. που επιμενει σου δινουν τεστο για να βοηθησουν εμμεσα το προβλημα..ενω δεν ειναι καθολου αυτη υπεύθυνη.
Η αληθεια ειναι οτι οι νευροδιαβιβαστες μπορουν να υποστούν μονιμες μεταβολες απο χρηση στεροειδων κ αυτο ειναι γνωστο.
Αλλη αληθεια ειναι οτι οι μεταβολιτες των στεροειδων ορμονων επισης μπορουν να υποστουν μονιμες αλλαγες κ να αδυνατουν να επιστρεψουν στο επιπεδο που ηταν προ χρησης ακομα κ μετα τη διακοπη.
Προσωπικα δν μου μοιάζει καθολου απιθανο ατομα να εχουν ιδιες μεταβολες που επιμενουν μετα τη διακοπη χρησης φινας να επανελθουν στα προτερα επιπεδα , μιας που ειναι ενα στεροειδες που μεταβαλλει πολλες ορμονες αλλα την κυρια κατα μεγαλο ποσοστο της ταξης του 70-75%.
Τα στεροειδη φημιζονται για αυτες τους τις ιδιότητες αλλωστε.

Περαν απ τον αξονα υποφυσης υποθαλαμου επινεφριδιων που επηρεαζεται αμεσα , θα πρεπει να ελεγχετε απ τους χρηστες φιναστεριδης το γλυκουρονιδιο της ανδροστενδιονης που ειναι βασικος μεταβολιτης της dht .
Κι αν τα νουμερα του βρεθουν να ειναι κατω απο το κατωτερο οριο, συνηθως κατω του 12 , τοτε το φαρμακο καλο ειναι να διακοπει γτ αν εμφανιστεί καποια παρενέργεια την οποιαδηποτε στιγμη κ το ατομο θελει να διακοψει , υπάρχει πιθανοτητα να μην μπορει να παραχθει πλεον η dht στα επιπεδα που ηταν καποτε γιατι ατροφησε ο βασικος μεταβολιτης παρ ολο που θα ελευθέρωσεις ξανα την κυκλοφορια της 5α2 ρεδουκτασης στο αιμα. -- και κλασσικά οι γιατροι θα σου πουν ελα τωρα να ριξουμε τονους τεστοστερονης μες το αιμα μπας κ το φερουμε οσο γινεται σε καλύτερα επιπεδα, ενω δεν ειναι καθολου η Τ ο λογος του προβληματος --
Τωρα θα εκφρασω μερικες θεσεις

Τελος να πω οτι προσωπικα οταν εκοψα τη χρηση φινας σεξουαλικα επανηλθα περιπου σε 40 μερες αν θυμάμαι καλά.
Πολυ συντομα δηλαδη.
Ειχα ομως αλλα προβλήματα που εκαναν περιπου 4 χρονια να επανέλθουν.
Στο 1ο χρονο διακοπης επανηλθαν στο 75-80% κ σιγα σιγα στον 4ο χρονο εφτασα στο 100% η εστω καπου εκει κοντα
- σε σημειο εστω που πλεον να μην ειναι αισθητες οι παρενεργειες πλεον -

Οποτε αν με ρωτας προσωπικα υπαρχει φιλε πιθανότητα να εχει ισχυ το fps
Εγω απανταω οτι δεν ειναι κατι συχνο, αλλα ειναι χαρακτηριστικο των στεροειδων να συμβαίνει κατι τετοιο,
Κ ειδα πανω μ παρενεργειες να χρειαζονται χρονια να εξαληφθουν πληρως οποτε πιστεύω οτι ναι υπαρχουν ατομα κ οργανισμοι με διαφορετικα burden αντοχης κ λειτουργιας που μπορει οι παρενεργειες να επιμενουν για χρονια κ ενω βελτιωνονται με τη διακοπη του φαρμακου δεν επιστρεφει ο ασθενης στο 100%.
Οπως επισης οτι δεν υπαρχει τροπος πολλες φορες να αποδειχθει κατι γιατι απλα οι ορμόνες ή οι τιμες ενω επιστρεφουν στα προτερα επιπεδα οι νευροδιαβιβαστες δεν ανταποκρινονται σε αυτη την επαναφορα κ δεν λειτουργει το σωμα οπως πριν, αλλα αυτο ειναι αδύνατον να μετρηθει με οποινδηποτε τροπο ,κ ακολουθως να γιατρευτει με οποιονδηποτε τροπο.
Οπως ηταν αδυνατον αν εβλεπε καποιος τις τιμες μου Dht , T , dehea ,E2,
3α - diol G ή οτι αλλο θελει οταν εκανα χρηση φινας να μπορουσε να εξηγησει οτι εχω στυτικη δυσλειτουργια κ γιατι την εχω.
Ειδικα αν δεν του ελεγα οτι λαμβανω φινα απλα θα εχανε την μπαλα μιας κ οι τιμες ηταν ολες κανονικες ωστοσο το σωμα δεν δουλευε . . .
Πανο, ενδιαφεροντα αυτα που αναφερεις και νομιζω οτι ειναι η βασικη ιδεα πισω απο τη θεωρια του PFS.
Στο φορουμ, χαρακτηριστικα υπαρχουν προσφατα παραδειγματα ατομων που ηταν σε ψυχοτροπο αγωγη και εμφανισαν παρενεργειες μετα τη ληψη φιναστεριδης. Θεωρω οτι πολλοι που κατα καιρους που εμφανιστηκαν εδω με παρενεργειες ηταν και σε αντιστοιχες αγωγες. Αυτο το υποψιαζομαι γιατι πολλοι δυσκολευονται να το αναφερουν, ακομα και ανωνυμα, για να μην τους πουν τρελους. Θυμαμαι 1-2 παιδια που πρωτα ανεφεραν παρενεργειες απο τη φιναστεριδη και μετα απο αρκετα μηνυματα παραδεχτηκαν οτι εκεινη την περιοδο η στο παρελθον ηταν σε αγωγη.

Το PFS πρωτοαναφερθηκε απο ψυχιατρο κατι που θεωρω οτι η λογικη πισω απο αυτη την υποθεση πιθανον βασιζεται στη συσχετιση μεταξυ της DHT και των εμμεσων επιδρασεων της στη ρυθμιση της σεροτονινης, της ντοπαμινης κλπ μεσω της αλληλεπιδρασης της με τους ανδρογονικους υποδοχεις.

Στην ουσια, φαινεται οτι η λογικη που χρησιμοποιειται για την εξηγηση των παρενεργειων της φιναστεριδης μπορει να στηριζεται σε αναλογες αρχες με αυτες των SSRIs. Δηλαδη, η φιναστεριδη, οπως τα SSRIs, μπορει να προκαλει απορρυθμιση των υποδοχεων, οδηγοντας σε ψυχιατρικες επιδρασεις.

Βιολογικα αν το παρουμε τελειως θεωρητικα, αφου η φιναστεριδη μπλοκαρει κυριως τον τυπο II του ενζυμου 5Αr, στον εγκεφαλο, οπου κυριαρχει ο τυπος I του ενζυμου, η παραγωγη της DHT συνεχιζεται κανονικα. Ξερουμε οτι η κυκλοφορια της DHT στο αιμα ειναι ελαχιστη σε σχεση με αυτη που υπαρχει συνολικα στους ιστους, καθως το μεγαλυτερο μερος της DHT παραγεται και χρησιμοποιειται τοπικα στους ιστους. Αν ανακαλω σωστα στη μνημη μου ακομα και οι ποσοτητες που βρισκονται στην κυκλοφορια ειναι απο τους ιδιους τους ιστους αχρησιμοποιητη DHT.

Επομενως, στα εγκεφαλικα κυτταρα θεωρητικα δεν αναμενεται σημαντικη απορρυθμιση των ανδρογονικων υποδοχεων λογω της διατηρησης των επιπεδων DHT στον εγκεφαλο. Αυτο νομιζω διαφοροποιει τη φιναστεριδη απο τα SSRIs, οπου υπαρχει αμεση και προφανης επιδραση στους νευροδιαβιβαστες. Αρα φανταζομαι δεν υπαρχει μεγαλη συσχετιση.

Αντιθετα η duta π.χ. θα μπορουσε να ταιριαξει σε αυτη τη θεωρια.
Ομως ακομα και εκει βλεπεις οτι καποιοι δεν εχουν καμια παρενεργεια. Αυτο ειναι ανεξηγητο συμφωνα με την ιδια θεωρια οποτε μπαινω σε σκεψεις αν οντως υπαρχει συσχετιση.

Τσεκαρε αυτο:
Τρελο και ομως αληθινο.
Ειδικοτερα, η στυτική δυσλειτουργια παρατηρείται περιπου στο 25% των χρηστων φιναστεριδης, ενω για τη ντουταστεριδη το ποσοστο είναι περιπου 4.6%
Βεβαια εχει P>0,05.
1725355240913.png
De Nunzio C, Nacchia A, Lombardo R, et al. Sexual adverse events-related to dutasteride e finasteride: Analysis of real-life data from EudraVigilance database. Presented at 36th Annual EAU Congress (virtual). July 8-12, 2021. P0033.

Υ.Γ.: Για αποφυγη συζητησης 25%:
1) Αφορα μεγαλυτερς ηλικιες - ουρολογος.
2) Προστατη αρα λογικα 5mg

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εδώ θα διαφωνήσω. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες στεροειδών. Δεν μπαίνουν όλα στην ίδια ζυγαριά. Άλλα πχ τα αναβολικά στεροειδή και άλλο τα κορτικοστεροειδή. Τα αναβολικά στεροειδή που έχουν σχέση με την υπέρμετρη αύξηση της τεστοστερόνης εξωγενώς (κατηγορία bodybuilding) όντως μπορούν να προκαλέσουν μόνιμες (ή μακροχρόνιες) βλάβες και στους νευροδιαβιβαστές και στους μεταβολίτες. Έχει αποδειχθεί και είναι λογικό. Δεν επιτρέπεις στο σώμα σου να αυτορυθμιστεί, εισάγεις εξωγενώς τεράστιες ποσότητες Τ με μόνο κριτήριο την αύξηση της μυικής μάζας. Η φιναστερίδη όμως δεν είναι τέτοιο αναβολικό στεροειδές. Ενώ τεχνικά αναφέρεται σαν συνθετικό στεροειδές (η δραστική ουσία), ο καλύτερος όρος ίσως είναι το "steroid-like drug" αφού δεν διεγείρει τον οργανισμό για την παραγωγή κάποιας ορμόνης ούτε εισαγάγει εξωγενώς κάποια ορμόνη, αλλά μπλοκάρει την μετατροπή της Τ σε DHT και την εσωτερική τους ισορροπία, χωρίς να στέλνει την Τ στον θεό όπως κάνουν τα αναβολικά. Είναι δηλαδή μια ιδιαίτερη κατηγορία. Άρα δεν μπορούμε αυτομάτως να την συγκρίνουμε ως προς την δράση ούτε ως προς τα συμπτώματα με αναβολικά στεροειδή. Ότι μπορεί να μεταβάλλει κάποιες ισορροπίες στην σεροτονίνη και στην ντοπαμίνη σε ανθρώπους με ευαισθησία (και υποκείμενο ψυχικό νόσημα) ναι, εξάλλου τα περισσότερα φάρμακα έχουν μια τέτοια επίδραση. Το να μιλάμε όμως για σύγκριση με αναβολικά στεροειδή (ακόμα και αν όντως δεν ξέρουμε πλήρως την ορμονολογική λειτουργία) είναι παρακινδυνευμένο.

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αντιθετα η duta π.χ. θα μπορουσε να ταιριαξει σε αυτη τη θεωρια.
Ομως ακομα και εκει βλεπεις οτι καποιοι δεν εχουν καμια παρενεργεια. Αυτο ειναι ανεξηγητο συμφωνα με την ιδια θεωρια οποτε μπαινω σε σκεψεις αν οντως υπαρχει συσχετιση.

Αυτός είναι και ο λόγος που η χρήση φίνας είναι ιατρικά πιο σωστή και η κλινική έρευνα έχει δείξει ότι καλύπτει το 95% των περιπτώσεων τριχόπτωσης. Η χρήση duta έτσι για πλάκα (για να είμαστε σίγουροι) είναι λάθος.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Βιολογικα αν το παρουμε τελειως θεωρητικα, αφου η φιναστεριδη μπλοκαρει κυριως τον τυπο II του ενζυμου 5Αr, στον εγκεφαλο, οπου κυριαρχει ο τυπος I του ενζυμου, η παραγωγη της DHT συνεχιζεται κανονικα. Ξερουμε οτι η κυκλοφορια της DHT στο αιμα ειναι ελαχιστη σε σχεση με αυτη που υπαρχει συνολικα στους ιστους, καθως το μεγαλυτερο μερος της DHT παραγεται και χρησιμοποιειται τοπικα στους ιστους. Αν ανακαλω σωστα στη μνημη μου ακομα και οι ποσοτητες που βρισκονται στην κυκλοφορια ειναι απο τους ιδιους τους ιστους αχρησιμοποιητη DHT.

Κώστα η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε πολλά πράγματα ακόμα. Μπορεί να την "τρως" από πολλές μεριές, έτσι να το πω απλά. Μπορεί να μην είναι η αιτία η DΗΤ αλλά ο ρόλος που παίζει η 5ar σε άλλες λειτουργίες, πχ στα επίπεδα των neuroactive steroids.

bobby

Well-Known Member
Για αυτό και σωστή τακτική είναι trial and error. Δοκιμάζεις την συνιστώμενη δόση και αν εχεις επίμονες παρενεργειες, μειώνεις μέχρι να μην έχεις (αν είσαι στο "άτυχο" 3%.......)

Καλησπέρα! Εχουμε καποια ερευνα που να επιβεβαιωνει οτι η περιοδικοτητα στη χρηση φιναστεριδης(καθε δευτερη μερα, 3 φορες τη βδομαδα) ειναι εξισου αποδοτικη;

Μπλουζα