Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

• Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 37 37.0%
  • Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και ΔΕΝ εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 47 47.0%
  • Δεν εχω κανει χρηση φιναστεριδης

Ψηφοφορίες: 16 16.0%

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    100

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Όλες είναι αποδοτικές ανάλογα με την ΑΑ.
Αναλογα, δηλαδη, με την επιθετικοτητα της ΑΑ και το noorwod που βρισκεται κανεις; Δεν ειμαι σιγουρος εαν εγω θεωρουμαι επιθετικη τριχοπτωση διοτι μολις στα 17 αρχισε να με θεριζει η ΑΑ και πλεον στα 20 εχω φτασει νομιζω σε ενα nw2-2.5: https://www.hairlossgr.com/forum/threads/Τι-θεραπεία-προτείνετε.14841/#post-332564

Αναλογα, δηλαδη, με την επιθετικοτητα της ΑΑ και το noorwod που βρισκεται κανεις; Δεν ειμαι σιγουρος εαν εγω θεωρουμαι επιθετικη τριχοπτωση διοτι μολις στα 17 αρχισε να με θεριζει η ΑΑ και πλεον στα 20 εχω φτασει νομιζω σε ενα nw2-2.5: https://www.hairlossgr.com/forum/threads/Τι-θεραπεία-προτείνετε.14841/#post-332564
Βρηκα φωτογραφια στα 17 ακριβως πριν με χτυπησει η ΑΑ IMG_20210825_054835.jpg
Δεν πολυ φαινεται καθαρα, ανεκαθεν ομως ειχα υψηλους κροταφους και εδω κερδιζω λιγο γιατι ειχα μακρυ μαλλι και επεφτε στις γωνιες. Σιγουρα ομως εχω χασει αρκετο εδαφος και δεν νομιζω οτι θεωρουμαι mature hairline.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σωστά. Από τις φωτό που έχεις ποστάρει δεν μπορείς να καταλάβεις αν είναι επιθετική. Θέλει εξέταση από κοντά. Όπως και να έχει ξεκινα με 3x1.25 την εβδομάδα, κρατήσου για 12 μηνες και δες την διαφορά. Ακόμα και να χρειάζεσαι περισσότερο έχεις καιρό σε αυτή την ηλικία.

Σωστά. Από τις φωτό που έχεις ποστάρει δεν μπορείς να καταλάβεις αν είναι επιθετική. Θέλει εξέταση από κοντά. Όπως και να έχει ξεκινα με 3x1.25 την εβδομάδα, κρατήσου για 12 μηνες και δες την διαφορά. Ακόμα και να χρειάζεσαι περισσότερο έχεις καιρό σε αυτή την ηλικία.
Αυτο θα κανω, με 4*1.25 που εχω ξεκινησει. Παντως, ως εμπειρο μελος, σε τι norwood θεωρεις κατατασσομαι γιατι νομιζω πως εγω δε μπορω να κρινω οντας biased.

βάλε φωτό στο νήμα σου πανοραμική να σου πω,
Πανοραμικη φανταζομαι εννοεις πανω απτο κεφαλι, σωστα; Δε νομιζω πως εχει καποιο νοημα γιατι στις αλλες ζωνες εχω υπερβολικα πολυ μαλλι, μονο στο hairline δυστυχως ή ευτυχως με εχει πληξει η ΑΑ.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αν έχεις υπερβολικά πολύ μαλλί τότε μάλλον δεν έχεις επιθετική, οπότε μίνε όπως είσαι (πιθανώς και το 3 x 1.25mg) σου κάνει. Κάποια στιγμ΄λη στο μέλλον να σε δει ένας γιατρός μμ μικροσκοπιο χειρός.

JimKan1

Well-Known Member
Δεν λένε αυτό,απλά ότι έχουν παρενέργειες αλλά όλοι μα όλοι επανέρχονται αργά ή γρήγορα.
Ο κανόνας λέει σε 1 μήνα αλλά εξαρτάται και τον οργανισμό και μπορεί να πάρει και 6 μήνες αλλά όλοι και το τονίζω θα επανέλθουν.
Δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένο μόνιμη παρενέργεια που έχει αφήσει.

Το επιχειρημα αυτο ειναι Βλαφο, οτι δεν επανερχονται ουτε αργα ουτε γρηγορα, ενταξει μπορει να επανερχονται μετα απο 10 χρονια αλλα και αυτο δεν ειναι στα ορια του φυσιολογικου.

Θυμαμαι και ενα αλλο σχολιο στην αρχη του νηματος που ελεγε οτι αν σταματησεις το φαρμακο πρεπει να φευγουν οι παρενεργειες αλλιως σημαινει οτι δεν ηταν απ'το φαρμακο. Θα σου δωσω 2 παραδειγματα για να καταλαβεις ποσο εκτος πραγματικοτητας ειναι αυτη η προσεγγιση.

1. Οπως αναφερθηκε και πριν, κανεις χρηση αναβολικων για μεγαλο χρονικο διαστημα, το σωμα σου συνηθιζει να εχει 5-10 φορες παραπανω τεστοστερονη απ'οτι θα ειχε, στη συνεχεια σταματας τη χρηση και πλεον οι ορχεις σου δεν μπορουν να παραξουν την ιδια τεστοστερονη.

2. Κανεις χρηση κοκαινης για να σου φτιαξει τη διαθεση και εισαι χρονιος χρηστης, οι υποδοχεις ντοπαμινης στον εγκεφαλο σου σιγα σιγα καταστρεφονται και αφου σταματας τη χρηση μετα απο χρονια εισαι μονιμα σε καταθλιψη γιατι για να νιωσεις την ιδια ευχαριστηση με πριν χρειαζεσαι την πενταπλασια ποσοτητα ντοπαμινης.

Τα 2 παραπανω παραδειγματα ειναι καταγεγραμενα πολλες φορες στην επιστημονικη κοινοτητα και θα μπορουσα να αναφερω και αλλα αντιστοιχα αλλα πιανεις το μοτιβο.

Φυσικα δεν ειμαι γιατρος ουτε εχω κανει μελετες σε εργαστηρια, κανω μια αναγωγη των 2 παραπανω παραδειγματων σε εναν αντιστοιχο μηχανισμο της φιναστεριδης με βαση τη λογικη μου και πως η χρηση καποιας εξωγενους ουσιας που αλλαζει τις ισορροπιες στο σωμα μας μπορει να προκαλεσει μονιμες αλλαγες στον τροπο που λειτουργει.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Το επιχειρημα αυτο ειναι Βλαφο, οτι δεν επανερχονται ουτε αργα ουτε γρηγορα, ενταξει μπορει να επανερχονται μετα απο 10 χρονια αλλα και αυτο δεν ειναι στα ορια του φυσιολογικου.

Θυμαμαι και ενα αλλο σχολιο στην αρχη του νηματος που ελεγε οτι αν σταματησεις το φαρμακο πρεπει να φευγουν οι παρενεργειες αλλιως σημαινει οτι δεν ηταν απ'το φαρμακο. Θα σου δωσω 2 παραδειγματα για να καταλαβεις ποσο εκτος πραγματικοτητας ειναι αυτη η προσεγγιση.

1. Οπως αναφερθηκε και πριν, κανεις χρηση αναβολικων για μεγαλο χρονικο διαστημα, το σωμα σου συνηθιζει να εχει 5-10 φορες παραπανω τεστοστερονη απ'οτι θα ειχε, στη συνεχεια σταματας τη χρηση και πλεον οι ορχεις σου δεν μπορουν να παραξουν την ιδια τεστοστερονη.

2. Κανεις χρηση κοκαινης για να σου φτιαξει τη διαθεση και εισαι χρονιος χρηστης, οι υποδοχεις ντοπαμινης στον εγκεφαλο σου σιγα σιγα καταστρεφονται και αφου σταματας τη χρηση μετα απο χρονια εισαι μονιμα σε καταθλιψη γιατι για να νιωσεις την ιδια ευχαριστηση με πριν χρειαζεσαι την πενταπλασια ποσοτητα ντοπαμινης.

Τα 2 παραπανω παραδειγματα ειναι καταγεγραμενα πολλες φορες στην επιστημονικη κοινοτητα και θα μπορουσα να αναφερω και αλλα αντιστοιχα αλλα πιανεις το μοτιβο.

Φυσικα δεν ειμαι γιατρος ουτε εχω κανει μελετες σε εργαστηρια, κανω μια αναγωγη των 2 παραπανω παραδειγματων σε εναν αντιστοιχο μηχανισμο της φιναστεριδης με βαση τη λογικη μου και πως η χρηση καποιας εξωγενους ουσιας που αλλαζει τις ισορροπιες στο σωμα μας μπορει να προκαλεσει μονιμες αλλαγες στον τροπο που λειτουργει.

Σωστά όλα αυτά, αλλά τα παραδείγματα που φέρνεις δεν είναι δόκιμα και ως εκ τούτου δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη πρακτική σημασία. Έχει τεράστια σημασία τι ουσία είναι αυτή για την οποία συζητάμε. Είναι σαν να λες ότι κάποιος που πηγαίνει με 50 στην Εθνικη στην λωρίδα του έχει τις ίδιες πιθανότητες να τρακάρει με κάποιον που τρέχει με 330 και κάνει σφήνες. Το ότι και οι 2 πηγαίνουν στην Εθνική δεν σημαίνει τίποτα για το αποτέλεσμα ούτε μπορείς να συγκρίνεις τις περιπτώσεις. Εσύ μιλάς για αναβολικά και ναρκωτικά και προσπαθείς από αυτό να κάνεις αναγωγή. Δεν λειτουργεί έτσι η επιστήμη και προφανώς ούτε η ιατρική. Ούτε και η λογική. Αυτό που κάνεις λέγεται λογικό άλμα.

JimKan1

Well-Known Member
Είναι σαν να λες ότι κάποιος που πηγαίνει με 50 στην Εθνικη στην λωρίδα του έχει τις ίδιες πιθανότητες να τρακάρει με κάποιον που τρέχει με 330 και κάνει σφήνες.

Νομιζω υπερβαλεις, ποτε δεν ειπα οτι εχεις τις ιδιες πιθανοτητες, η οτι να παιρνεις φινα ειναι το ιδιο με τεστο και κοκαινη.

Σωστά όλα αυτά, αλλά τα παραδείγματα που φέρνεις δεν είναι δόκιμα και ως εκ τούτου δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη πρακτική σημασία. Έχει τεράστια σημασία τι ουσία είναι αυτή για την οποία συζητάμε. Εσύ μιλάς για αναβολικά και ναρκωτικά και προσπαθείς από αυτό να κάνεις αναγωγή. Δεν λειτουργεί έτσι η επιστήμη και προφανώς ούτε η ιατρική. Ούτε και η λογική.

Φυσικα και παιζει ρολο τι ουσια ειναι αυτη που συζηταμε, αλλα με την δικη σου λογικη δεν μπορεις να κανεις αναλογια και συγκριση γενικοτερα γιατι καθε κατασταση ειναι διαφορετικη απο καποια αλλη, θα ελεγα οτι ουτε ετσι λειτουργει η λογικη.

Αυτό που κάνεις λέγεται λογικό άλμα.

Επαναλαμβανω, το μονο που κανω ειναι να εξηγω, φερνοντας παραδειγματα, πως μια εξωτερικη ουσια μπορει να προκαλεσει μονιμες αλλαγες στον οργανισμο μας.

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Νομιζω υπερβαλεις, ποτε δεν ειπα οτι εχεις τις ιδιες πιθανοτητες, η οτι να παιρνεις φινα ειναι το ιδιο με τεστο και κοκαινη.

Το λογικό άλμα, κενό, όπως θες πεστο είναι ακριβώς αυτό, ότι δεν ανέφερες την πιθανή διαφορά πιθανοτήτων, το άφησες να αιωρείται. Αν έγραφες ότι με βάση την λογική (αφού μετά από δεκαετίες ερευνών δεν υπάρχει απόδειξη), η πιθανότητα είναι 0.1% ή αν δεν μπορούσες να το καθορίσεις έλεγες μάλλον πολύ μικρότερη τότε θα ήσουν πιο σωστός.

Φυσικα και παιζει ρολο τι ουσια ειναι αυτη που συζηταμε, αλλα με την δικη σου λογικη δεν μπορεις να κανεις αναλογια και συγκριση γενικοτερα γιατι καθε κατασταση ειναι διαφορετικη απο καποια αλλη, θα ελεγα οτι ουτε ετσι λειτουργει η λογικη.

Η επιστήμη έτσι λειτουργεί. Με αποδείξεις. Η λογική πολλές φορές εκτρέπεται σε λογικά άλματα ή πλάνες.

Επαναλαμβανω, το μονο που κανω ειναι να εξηγω, φερνοντας παραδειγματα, πως μια εξωτερικη ουσια μπορει να προκαλεσει μονιμες αλλαγες στον οργανισμο μας.

Ναι αλλά δεν έχει πρακτική εφαρμογή. 1 ποτήρι ουίσκι πιθανώς να έχει οφέλη για την υγεία, 1 μπουκάλι σε σκοτώνει, όπως βλέπεις η απάντηση μπορεί να είναι και ναι και όχι.

Αν θες να είσαι πρακτικός μπορείς να πεις, και σε αυτό συμφώνησα με τον Πάνο, ότι όσοι πάσχουν από ψυχικά νοσήματα και είναι σε αγωγή πρέπει πριν κάνουν χρήση φίνας να το λάβουν υπόψιν τους και να συμβουλευτούν τον ψυχιατρό τους ή αν το ξεκινήσουν μόνοι τους να το αναφέρουν και να είναι υπο παρακολούθηση.

tasos33

Well-Known Member
Μια φορα ακόμα να γίνουν 51... Ε μετά θα κάνουμε κουβέντα για την area 51 στην έρημο Nevada και το πώς επιδρά η φίνα στους καραφλους εξωγήινους.

Μεγαλώνεις κιόλας αδελφέ σιγά σιγά, τίποτα δε μένει σταθερό ούτε στα κιλά. Δε φταίει η φίνα.
Ισχύει φιλαράκι,είμαι 26…αλλά δεν γίνεται ρρ φίλε να κάνουμε τα στραβά μάτια σε όλα για τα μαλλιά μας…6μηνες παίρνω φιν ,σκέφτομαι πολύ σοβαρά να την σταματήσω

ManCyprus87

Well-Known Member
Ισχύει φιλαράκι,είμαι 26…αλλά δεν γίνεται ρρ φίλε να κάνουμε τα στραβά μάτια σε όλα για τα μαλλιά μας…6μηνες παίρνω φιν ,σκέφτομαι πολύ σοβαρά να την σταματήσω
Όσο περισσότερο το σκαλίζεις και όσο περισσότερα διαβάζεις εδώ μέσα (και όχι μόνο) για τη φίνα, περισσότερο θα ανησυχείς και το μυαλό σου δε θα ηρεμεί.
Φυσικά εσύ ξέρεις καλύτερα πως νιώθεις το σώμα σου και τον οργανισμό σου γενικά.
Ακόμη και να σε ενοχλέι η φίνα, μπορείς να παίξεις με πιο χαμηλές δόσεις, να κάνεις breaks να καθαρίζεις μέχρι να βρεις ένα ανεκτό σημείο.

Όσο περισσότερο το σκαλίζεις και όσο περισσότερα διαβάζεις εδώ μέσα (και όχι μόνο) για τη φίνα, περισσότερο θα ανησυχείς και το μυαλό σου δε θα ηρεμεί.
Φυσικά εσύ ξέρεις καλύτερα πως νιώθεις το σώμα σου και τον οργανισμό σου γενικά.
Ακόμη και να σε ενοχλέι η φίνα, μπορείς να παίξεις με πιο χαμηλές δόσεις, να κάνεις breaks να καθαρίζεις μέχρι να βρεις ένα ανεκτό σημείο.
Ισχύει φίλε μου ναιι συμφωνώ,έτσι ακριβως είμαι αυτήν την περίοδο,,,βέβαια εγώ κάνει ανάρτηση σε αυτό το νήμα δεν ξέρω αν το έχεις δει έχει να κάνει με την προλακτινη μου έφτασε στο θεό σε κάτι εξετάσεις που έχω κάνει …παίρνω ντοστινεξ τώρα και εγώ μείωση και την δόση τις φινας …την επόμενη βδομάδα έχω να κάνω εξετάσεις πάλι αν δω τπτ περίεργο τελος …

Μπλουζα