Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

• Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 37 37.0%
  • Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και ΔΕΝ εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 47 47.0%
  • Δεν εχω κανει χρηση φιναστεριδης

Ψηφοφορίες: 16 16.0%

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    100

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ξερει κανείς ποιο σύμβολο/κωδικό χρησιμοποιουν οι μικροβιολόγοι για την DHT? Γιατί όταν σε εξετάσεις που μου έγραψε γιατρος του ζήτησα να τσεκάρω DHT (και μου την έγραψε έτσι) πηγαίνοντας στο μικροβιολογικό του νοσοκομείου δεν ξέρανε τι είναι τούτο (τους εξήγησα ότι είναι η διυδροτεστοστερόνη αλλά δεν έχουν κάποια τέτοια μέτρηση στο σύστημα)……..το ίδιο έγινε με και την Free Testo…. Με την σκέτη Testo δεν είχαν θέμα (και παρεπιπτόντως την μετρήσαμε 463)…..
Αν κάποιος έχει την πληροφορία ας την μοιραστεί.

Στο λέω απλά για να μην βασίζεσαι μόνο στις μετρήσεις της DHT που θα πάρεις. Η μέτρηση της DHT στον ορό είναι απλά μια ένδειξη του τι συμβαίνει στους ιστούς των οργάνων, εκεί δηλαδή που μας ενδιαφέρει. Τα όργανα (πχ προστάτης) έχουν την δυνατότητα να παράγουν DHT και μέσω άλλων μηχανισμών τοπικά, άρα μια μέτρηση χαμηλής DHT στον ορό δεν σημαίνει απαραίτητα και χαμηλή DHT στο όργανο. Παρόλαυτα είναι μια καλή ένδειξη.

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

bobby

Well-Known Member
Ούτως ή άλλως κάνω αιματολογικές κάθε τρίμηνο και έχω βάλει πέρα του PSA και την τεστο και προλακτίνη και λοιπές ορμόνες μέσα στο πακέτο. Οποτε εβαλα και την DHT ως τέτοια ένδειξη. Ξέρω ότι κανονικά πρέπει να δεις στα τριχοθυλακια πόση DHT υπάρχει αλλά για αυτό δεν νομίζω να υπάρχει εξέταση αίματος παρά μόνο βιοψία. Αν είναι να ξηλώνουμε τριχοθυλακια για βιοψία ενώ τα έχουμε πληρώσει χρυσά τότε μάλλον το παρακάνουμε…..:D:D:D

Wanderer

Active Member
Εγω ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πολλοί το παρουσιάζουν το φάρμακο (είτε χάπι, είτε τοπικα) ασφαλες όταν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει μια πολυ μικρή πιθανότητα να προκαλέσει μόνιμο πρόβλημα.

Πχ η γνώμη του ανδρολόγου που μου είπε ότι να μπορεί να προκαλέσει pfs. Όπως και για την τοπική μου είπαν άνθρωποι ότι έπαθαν μόνιμη ζημιά από την τοπική.

Vdupa

Well-Known Member
Εγω ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πολλοί το παρουσιάζουν το φάρμακο (είτε χάπι, είτε τοπικα) ασφαλες όταν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει μια πολυ μικρή πιθανότητα να προκαλέσει μόνιμο πρόβλημα.

Γιατί για κάθε ασφαλές φάρμακο στον πλανήτη υπάρχουν αντίστοιχες ενδείξεις,

g_pal

Active Member
Αν έχεις μια φορά πιθανότητες να εμφανισεις παρενέργειες με την φινα τοτε με την ντουτα πολλαπλασιάζονται, αφού εκμηδενίζει σχεδον την dht που παίζει σημαντικό ρολο στη λίμπιντο οσο και στη καλή διάθεση...επίσης η DHT ειναι ενα πολυ ισχυρό ανδρογόνο, και ως εκ τουτου κάποιος που έχει χαμηλή ή μέτρια τεστοστερόνη θα έχει και περισσότερες πιθανότητες για παρενέργειες σε σχέση με κάποιον με υψηλή τεστοστερόνη,γιατι για να αντισταθμίσεις τις απώλειες από ενα ισχυρο ανδρογονο όπως η dht θα πρέπει να έχεις υψηλή Τεστοστερόνη για να μην έχεις θέματα...επομένως παιζει ρολο ο οργανισμός καθώς και ο τροπος ζωης και η ηλικία του καθενός για το αν θα εμφανισει παρενέργειες...

Τελευταία επεξεργασία:

bobby

Well-Known Member
Πάλι η ίδια συζήτηση για pfs........όποιος φοβάται τυχον παρενέργειες ας μην πάρει ποτέ και τέλος, μην μας ζαλίζετε με το pfs..... δεν υπάρχει pfs άμα σταματήσεις την χρήση σταματάνε και οι τυχόν παρενέργειες, μην φοβίζετε τον κόσμο χωρίς λόγο.

giaderty

Member
Αν έχεις μια φορά πιθανότητες να εμφανισεις παρενέργειες με την φινα τοτε με την ντουτα πολλαπλασιάζονται, αφού εκμηδενίζει σχεδον την dht που παίζει σημαντικό ρολο στη λίμπιντο οσο και στη καλή διάθεση...επίσης η DHT ειναι ενα πολυ ισχυρό ανδρογόνο, και ως εκ τουτου κάποιος που έχει χαμηλή ή μέτρια τεστοστερόνη θα έχει και περισσότερες πιθανότητες για παρενέργειες σε σχέση με κάποιον με υψηλή τεστοστερόνη,γιατι για να αντισταθμίσεις τις απώλειες από ενα ισχυρο ανδρογονο όπως η dht θα πρέπει να έχεις υψηλή Τεστοστερόνη για να μην έχεις θέματα...επομένως παιζει ρολο ο οργανισμός καθώς και ο τροπος ζωης και η ηλικία του καθενός για το αν θα εμφανισει παρενέργειες...
Μην λέτε ανακρίβειες....Δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο ο τρόπος ζωής, η ηλικία ή η φυσική κατάσταση κάποιου...για το αν θα παρουσιάσει παρενέργειες. Τραβάς απλά το τζόκερ

JimKan1

Well-Known Member
Δε ξέρω αλλά εαν δεν υπάρξει ούτε μέχρι το 2030, να παραδώσουμε τα όπλα στην αλωπεκία και να φύγουμε!
Επεσα προσφατα τυχαια σε ενα νημα του 2009 που ελεγε καποιος οτι σε 10 χρονια σιγουρα θα υπαρχει κατι και απλα πρεπει να αντεξουμε μεχρι τοτε

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

g_pal

Active Member
Μην λέτε ανακρίβειες....Δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο ο τρόπος ζωής, η ηλικία ή η φυσική κατάσταση κάποιου...για το αν θα παρουσιάσει παρενέργειες. Τραβάς απλά το τζόκερ
Ειναι και θέμα οργανισμού, ορμονων, φυσικής κατάστασης, τρόπου ζωής και ηλικίας του καθενός πριν μπει στη φινα. Κάποιος που έχει χαμηλά-μέτρια επίπεδα τεστοστερόνης που δεν γυμνάζεται με βάρη με κακή φυσική κατάσταση και παχύσαρκος θα έχει υψηλά οιστρογόνα και αμα του μειώσεις πολυ και την dht που ειναι ενα πολυ ισχυρό ανδρογόνο τοτε τι ανδρογόνα θα έχει;;; αντίθετα ένας με υψηλή τεστοστερόνη, σε καλή φυσική κατάσταση που γυμνάζεται με βάρη και ακολουθεί ενα υγιεινό τροπο ζωής θα έχει αρκετά λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσει παρενέργειες γιατι θα αντισταθμίζει τις απώλειες του ισχυρού ανδρογόνου DHT με την υψηλή Τεστο. Και σαφώς μετράει και η ηλικία. Οσο μεγαλώνεις πέφτει η τεστοστερόνη έτσι και αλλιως και αμα μειώσεις και την dht πάλι θα έχεις 2 ανδρογόνα σε χαμηλά επίπεδα άρα και περισσοτερες πιθανότητες για παρενέργειες.

Τελευταία επεξεργασία:

ManCyprus87

Well-Known Member
Επεσα προσφατα τυχαια σε ενα νημα του 2009 που ελεγε καποιος οτι σε 10 χρονια σιγουρα θα υπαρχει κατι και απλα πρεπει να αντεξουμε μεχρι τοτε
Ίδωμεν..Ίσως να πάμε και μέχρι το 2040 ή 2050 και ακόμη να στηριζόμαστε στη φίνα.
Είναι πολλά τα συμφέροντα παγκόσμια σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της ανδρογεννετικής αλωπεκίας, γι' αυτό και κυριαρχούν όλες αυτές οι μεταμοσχεύσεις που είναι και ως επι το πλείστον κατα πολύ κατώτερες των προσδοκιών του κόσμου..

Legwg James

If you try to take it, .40 with a laser
Αν έχουμε ζήσει Παναθηναικό επτάστερο, Ολυμπιακό κυπελλούχο Ευρώπης και GTA 6 πριν βγει νέο φάρμακο η καραφλοβιομηχανία θα πρέπει να σκεφτεί κάποια πράγματα με πολλή προσοχή..

giaderty

Member
Πάλι η ίδια συζήτηση για pfs........όποιος φοβάται τυχον παρενέργειες ας μην πάρει ποτέ και τέλος, μην μας ζαλίζετε με το pfs..... δεν υπάρχει pfs άμα σταματήσεις την χρήση σταματάνε και οι τυχόν παρενέργειες, μην φοβίζετε τον κόσμο χωρίς λόγο.
Και συ μην μας ζαλίζεις για το αντίθετο, αγαπητή γαβριέλα. Λες την άποψη σου, λέμε εμείς τη δική μας και ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του, γνωρίζοντας τα δεδομένα.

bobby

Well-Known Member
Φιλενάδα (αφού μάλλον σου άφησε κουσούρι εσένα η φιναστερίδη) δεν σου απηύθυνα τον λόγο, για αυτό καλύτερα ασχολήσου με την ανικανότητα σου και μην ασχολείσαι με εμένα και τον Θρύλο.

FreeThinker

Well-Known Member
Εγώ αυτό που κρατάω από αυτό το νήμα είναι ότι πολλοί από εμάς παρατηρούμε αραιωμένο σπέρμα αλλά δεν το πολυαναφέρουμε αφού δε μας επηρεάζει λειτουργικά. Αλλά αντικειμενικά είναι παρενέργεια. Θα μου πεις είσαι διατεθειμένος να κόψεις τη φίνα αν εμφανίζεις αποκλειστικά και μόνο αυτό? Όχι δεν είμαι. Ειδικά αν δεν επηρεάζει την τεκνοποίηση - ελπίζω. Απλά είναι καλό να συζητιέται ότι υπάρχει και αυτό.

Επίσης κατατάσσω στην ίδια κατηγορία όσους πιστεύουν στο pfs με όσους πιστεύουν ότι η ντούτα είναι το ίδιο ή λιγότερο ακίνδυνη από τη φίνα. Καμία από τις 2 θέσεις δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά (ακόμα) και είναι εξίσου ανέκδοτες παρατηρήσεις - υποθέσεις.

Τελευταία επεξεργασία:

Nik.Mos

Well-Known Member
Κατά την πρώτη εβδομάδα που ξεκίνησα πριν τέσσερα χρόνια ειχα παρατηρήσει αραιωμένο σπέρμα αλλά υποχώρησε γρήγορα και όλα επέστρεψαν στα κανονικά τους ,4 χρόνια μετά από καθημερινή λήψη 1.25 mg λειτουργούν όλα άψογα ,αν δεν άνοιγα τον κόφτη να παίρνω το χάπι τίποτα δεν θα θύμιζε ότι λαμβάνω θεραπεία.

Μπλουζα