Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

• Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 37 37.0%
  • Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και ΔΕΝ εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 47 47.0%
  • Δεν εχω κανει χρηση φιναστεριδης

Ψηφοφορίες: 16 16.0%

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    100

theoblue

Active Member
Δεν υπάρχει "κακή" φίνα ή "κακή" ντουτα.
Υπάρχει η DHT που είναι υπεύθυνη για την ΑΓΑ και η μείωση της οποίας, ανάλογα τον κάθε οργανισμό και τις ισορροπίες των ορμονών που αυτός έχει, μπορεί να προκαλέσει μεγάλες παρενέργειες, μικρές παρενέργειες, παρενέργειες που εξαλείφονται μετα από κάποιο διαστημα θεραπείας, παρενέργειες που φεύγουν γρήγορα ή πιο αργά μετά τη διακοπή της θεραπείας.

Μελλοντικά η επιστήμη μπορεί να παρεμβαίνει στο DNA των τριχοιυλακιων και να τα κάνει ανθεκτικά στην DHT ή να εστιάζει στοχευμένα στην DHT των τριχοθυλακιων αφήνοντας ανεπηρέαστη τη συστημική ορμονική ισορροπία του οργανισμού.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τις οποιες παρενέργειες μπορεί να έχει η μείωση της DHT στον οργανισμό του αν δε δοκιμάσει τη θεραπεία για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα.

Για κάθε φάρμακο μπαίνουν στο ζυγι οι παρενέργειες και η δράση του και στο τέλος ο γιατρός/ασθενής βλέπουν προς τα που γέρνει η πλάστιγγα.

Η ιδιαιτερότητα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η δράση της ουσίας όταν χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την ΑΓΑ έχει καθαρα αισθητικό αποτέλεσμα και δεν προστατεύει τον οργανισμό από κάτι πολύ πιο επικίνδυνο από τις οποίες παρενέργειες μπορεί να προκαλέσει.

Άρα πρέπει γιατρός και ασθενής να αποφασίζουν ορθολογικά για τη συνέχιση ή διακοπή μιας θεραπείας που έχει μόνο αισθητικό αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικό είναι αυτό για την ψυχολογία κάποιου.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Kostas97

Well-Known Member
Δεν υπάρχει "κακή" φίνα ή "κακή" ντουτα.
Υπάρχει η DHT που είναι υπεύθυνη για την ΑΓΑ και η μείωση της οποίας, ανάλογα τον κάθε οργανισμό και τις ισορροπίες των ορμονών που αυτός έχει, μπορεί να προκαλέσει μεγάλες παρενέργειες, μικρές παρενέργειες, παρενέργειες που εξαλείφονται μετα από κάποιο διαστημα θεραπείας, παρενέργειες που φεύγουν γρήγορα ή πιο αργά μετά τη διακοπή της θεραπείας.

Μελλοντικά η επιστήμη μπορεί να παρεμβαίνει στο DNA των τριχοιυλακιων και να τα κάνει ανθεκτικά στην DHT ή να εστιάζει στοχευμένα στην DHT των τριχοθυλακιων αφήνοντας ανεπηρέαστη τη συστημική ορμονική ισορροπία του οργανισμού.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τις οποιες παρενέργειες μπορεί να έχει η μείωση της DHT στον οργανισμό του αν δε δοκιμάσει τη θεραπεία για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα.

Για κάθε φάρμακο μπαίνουν στο ζυγι οι παρενέργειες και η δράση του και στο τέλος ο γιατρός/ασθενής βλέπουν προς τα που γέρνει η πλάστιγγα.

Η ιδιαιτερότητα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η δράση της ουσίας όταν χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την ΑΓΑ έχει καθαρα αισθητικό αποτέλεσμα και δεν προστατεύει τον οργανισμό από κάτι πολύ πιο επικίνδυνο από τις οποίες παρενέργειες μπορεί να προκαλέσει.

Άρα πρέπει γιατρός και ασθενής να αποφασίζουν ορθολογικά για τη συνέχιση ή διακοπή μιας θεραπείας που έχει μόνο αισθητικό αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικό είναι αυτό για την ψυχολογία κάποιου.
Τεο συμφωνω.
Ελαβα υποψιν μου 2-3% παρενεργειων(επισημες.).
Ελαβα υποψιν μου οτι ειναι αναστρεψιμες, αν ειμαι ατυχος.

Πηρα το χαπι, προχωρω τη ζωη μου.

Τελευταία επεξεργασία:

tsilas

Member
9 μήνες χρήστης φίνα 1,25 καθημερινά
Από τον 2ο έως 5ο μήνα brain fog ανά διαστήματα
Από το 6ο μηνό κανένα θέμα στο κομμάτι αυτό
Περί αραιωμένο σπέρματος ισχύει στην περίπτωση μου αν και τώρα είναι καλύτερα σε σχέση με τον πρώτο καιρό

Kostas97

Well-Known Member
Για μενα προσωπικα ο αυνανισμος και το ερωτικο απεχει πολυ σε θεμα ποσοτητας σπερματος(πρεπει να ισχυει για ολους).

Kostas97

Well-Known Member
Σε ερευνα που ειχα διαβασει ειχε παρατηρηθει οτι η φιναστεριδη δεν επηρεαζει ουσιαστικα τη γονιμοτητα. Η επιρροη της ειναι απο ελαχιστη εως καθολου.

Οσον αφορα αυτο που καλειτε αραιωμενο σπερμα. Πιθανως αναφερεστε σε κατι που ο φιλος Λαζαρος(@dlazaros ) ειχε αναφερθει στο παρελθον. (οποιον τον ενδιαφερει μπορει να το ερευνησει περισσοτερο)
Εχουμε:
Το σπερμα κατοικει στους ορχεις και ανεβαινει και "ανακατευεται" με το προστατικο υγρο του προστατη. Μαζι παιρνουν τον δρομο μεσω της ουρηθρας και πανε εξω.
Επειδη ο προστατης(λογω φινας) γινεται πιο χαλαρος, μπορει να αδειαζει περισσοτερο προστατικο υγρο σε καθε εκσπερματιση. Αυτο σημαινει οτι το σπερματικο υγρο μπορει να περιεχει μεγαλυτερη αναλογια προστατικου υγρου, το οποιο ειναι πιο αραιο.
Αρα ουσιαστικα το σπερμα που παραγεται ειναι το ιδιο(ή σχεδον) με περισσοτερο προστατικο υγρο, "αραιωση".

Vdupa

Well-Known Member
Εγώ αυτό που κρατάω από αυτό το νήμα είναι ότι πολλοί από εμάς παρατηρούμε αραιωμένο σπέρμα αλλά δεν το πολυαναφέρουμε αφού δε μας επηρεάζει λειτουργικά.

Έχεις ακόμα αραιωμένο σπέρμα μετά από χρόνια χρήσης;

Chris34

Well-Known Member
Εγώ αν αποφασίσω να ξεκινήσω φιναστεριδη σε χάπι κάποια στιγμή πριν το πάρω θα πάω να κάνω όλες αυτές τις ορμονολογικες εξετάσεις.
Σε περίπτωση παρενεργειών θα τις επαναλάβω και αν δω απορρύθμιση κάποιων ορμονών θα ξέρω ότι οφείλεται στη λήψη της φινας και όχι στο μυαλό μου.
Δεν θα έπρεπε ο καθένας να το κάνει αυτό; Ώστε να ξέρει σε κάθε περίπτωση αν πρέπει να δώσει χρόνο στη θεραπεία, να μειώσει τη δόση ή να κόψει εντελώς το χάπι αν χρειαστεί.
Το αραιωμένο σπέρμα δεν νομίζω ότι δεν επηρεάζει τη γονιμότητα. Ακόμη και αυτό όμως μπορεί να εξεταστεί με ένα σπερμοδιαγραμμα. Θα πίστευα ότι εφόσον είναι νερουλό θα είναι και πολύ ελαττωμενος ο αριθμός των σπερματοζωαρίων.
Μόνο με εξέταση όμως μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτό.

tsilas

Member
Εγώ αν αποφασίσω να ξεκινήσω φιναστεριδη σε χάπι κάποια στιγμή πριν το πάρω θα πάω να κάνω όλες αυτές τις ορμονολογικες εξετάσεις.
Σε περίπτωση παρενεργειών θα τις επαναλάβω και αν δω απορρύθμιση κάποιων ορμονών θα ξέρω ότι οφείλεται στη λήψη της φινας και όχι στο μυαλό μου.
Δεν θα έπρεπε ο καθένας να το κάνει αυτό; Ώστε να ξέρει σε κάθε περίπτωση αν πρέπει να δώσει χρόνο στη θεραπεία, να μειώσει τη δόση ή να κόψει εντελώς το χάπι αν χρειαστεί.
Το αραιωμένο σπέρμα δεν νομίζω ότι δεν επηρεάζει τη γονιμότητα. Ακόμη και αυτό όμως μπορεί να εξεταστεί με ένα σπερμοδιαγραμμα. Θα πίστευα ότι εφόσον είναι νερουλό θα είναι και πολύ ελαττωμενος ο αριθμός των σπερματοζωαρίων.
Προσωπικά το μόνο που έκανα πριν ξεκινήσω φίνα ήταν σπερμοδοαγραμμα
Σε 3 μήνες που θα κλείσω ένα έτος με φίνα θα πάω να ξανακάνω και θα συγκρίνω

Chris34

Well-Known Member
Προσωπικά το μόνο που έκανα πριν ξεκινήσω φίνα ήταν σπερμοδοαγραμμα
Σε 3 μήνες που θα κλείσω ένα έτος με φίνα θα πάω να ξανακάνω και θα συγκρίνω
Αν δεις διαφορά στην ποιότητα του σπέρματος τότε κάνε. Αν δεν δεις δεν υπάρχει λόγος να κάνεις.

ManCyprus87

Well-Known Member
Ακριβώς. Εξετάσεις πριν και μετά τη λήψη φίνας. Αν είναι ίδια τα αποτελέσματα τότε οι "παρενέργειες" είναι εγκεφαλικές!

Kostas97

Well-Known Member
Κρις... μιλας τωρα για ορθολογικο τροπο σκεψης.
Δεν τον εχουν ολοι.
Και καλες εξετασεις να εχεις ο αρρωστοφοβικος θα βρει τη λεπτομερεια να πιαστει.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

FreeThinker

Well-Known Member
Όσες εξετάσεις κι αν κάνεις καμία εξέταση δε θα σου εγγυηθεί ότι δε θα εμφανίσεις παρενέργειες. Σίγουρα δεν βλάπτει να κάνεις φυσικά. Παλιότερα ήταν της μόδας στο φόρουμ η μέτρηση της DHT. Είχα κάνει κι εγώ και συζητούσαμε τα αποτελέσματα μας. Μάντεψε, τα νούμερα στην πλειοψηφία τους ήταν άχρηστα καθώς η ΑΓΑ δεν επιτείθεται αναλογικά με τα επίπεδα της DHT στο αίμα, γι αυτό και θεωρείται γονιδιακή πάθηση. Κάποια πράγματα είναι μη μετρήσιμα με εξετάσεις και κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά, γι αυτό άλλωστε οι γιατροί πάντα πρώτα ρωτάνε τον ασθενή για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα "τι αισθάνεσαι".

Περα απο τις κλασικες παρενεργειες δινει μια αυξημενη θηλυκη αισθηση και πιο δυνατα συναισθηματα καθως και αδυναμια ελεγχου συναισθηματων. Επισης αυξημενο αγχος. Κατα πλειοψηφια ολες οι παρενεργειες φευγουν μετα απο μια βδομαδα αποχης

Nik.Mos

Well-Known Member
Περα απο τις κλασικες παρενεργειες δινει μια αυξημενη θηλυκη αισθηση και πιο δυνατα συναισθηματα καθως και αδυναμια ελεγχου συναισθηματων. Επισης αυξημενο αγχος. Κατα πλειοψηφια ολες οι παρενεργειες φευγουν μετα απο μια βδομαδα αποχης
Θηλυκή αίσθηση εννοώντας;Θέλω να σιγουρευτώ τι εννοείς πριν γελάσω ,για αυτό ρωτάω

ManCyprus87

Well-Known Member
Τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα για τη φίνα.
Σιγά μην δίνει και τραβελλίστικη αίσθηση!

Chris34

Well-Known Member
Όσες εξετάσεις κι αν κάνεις καμία εξέταση δε θα σου εγγυηθεί ότι δε θα εμφανίσεις παρενέργειες. Σίγουρα δεν βλάπτει να κάνεις φυσικά. Παλιότερα ήταν της μόδας στο φόρουμ η μέτρηση της DHT. Είχα κάνει κι εγώ και συζητούσαμε τα αποτελέσματα μας. Μάντεψε, τα νούμερα στην πλειοψηφία τους ήταν άχρηστα καθώς η ΑΓΑ δεν επιτείθεται αναλογικά με τα επίπεδα της DHT στο αίμα, γι αυτό και θεωρείται γονιδιακή πάθηση. Κάποια πράγματα είναι μη μετρήσιμα με εξετάσεις και κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά, γι αυτό άλλωστε οι γιατροί πάντα πρώτα ρωτάνε τον ασθενή για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα "τι αισθάνεσαι".
Δεν είπα να κάνεις εξετάσεις για να ελέγξεις τι δόση θα πάρεις και να αποφύγεις παρενέργειες.
Είπα να κάνεις εξετάσεις πριν πάρεις σαν αναφορά ώστε ΑΝ εμφανίσεις παρενέργειες οι οποίες επιμένουν να πας να κάνεις τις ίδιες εξετάσεις ώστε να δεις αν κάποιες ορμόνες έχουν ξεφύγει λόγω της φινας ή είναι απλά στο μυαλό σου.

Αν δεν κάνεις από την αρχή και κάνεις μόνο μετά την εμφάνιση παρενεργειών μπορεί πχ να βρεις αυξημένη προλακτίνη.
Μπορεί όμως και πριν τη λήψη φινας να ήταν αυξημένη οπότε δεν μπορείς με σιγουριά να πεις ότι στην ανέβασε το χάπι.

theoblue

Active Member
Μην ξεχνάμε την εξέταση PSA που χρειάζεται οπωσδήποτε πριν την έναρξη της θεραπείας ώστε να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά σαν τιμή αναφοράς.

Τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα για τη φίνα.
Σιγά μην δίνει και τραβελλίστικη αίσθηση!
ολα στη ζωη εχουν ενα κοστος. καποιοι εδω περα νομιζετε οτι μπορειτε να σταματησετε κατι που ειναι γραμμενο στο DNA απλα με ενα χαπι χωρις να πληρωσετε καποιο τιμημα. θα δουμε στο τελος ποιος γελαει φιλε

ManCyprus87

Well-Known Member
ολα στη ζωη εχουν ενα κοστος. καποιοι εδω περα νομιζετε οτι μπορειτε να σταματησετε κατι που ειναι γραμμενο στο DNA απλα με ενα χαπι χωρις να πληρωσετε καποιο τιμημα. θα δουμε στο τελος ποιος γελαει φιλε
Απλά φίλε είναι κρίμα να δημιουργείτε μια τόσο "εκρηκτική" ατμόσφαιρα περί φίνας, ειδικά για όλα αυτά τα μέλη που σκέφτονται να ξεκινήσουν φίνα, και είναι και πάρα πολλά!
Για μένα ότι θες πες, δεν έχω πρόβλημα, είμαι χρόνια στις θεραπείες και μινόξ και φίνα και ξέρω τις επιδράσεις του κάθε φαρμάκου.
Σίγουρα γιατρός δεν είμαι, δεν είμαι ειδικός, αλλά έχω μια καλή εικόνα πλέον.

Μπλουζα