fousekisss είπε:
dont_ban_be_a_man είπε:
οποιος την παιζει πολυ χανει 1μγ ψευδαργυρο σε καθε εκσπερματωση.
πηγαινετε 90 μερες χωρις αυνανισμο και μετα ελατε
να πειτε για εστρογκεν ντομινανς λολ.
H αποχη κανει καλο στο μαλλι οχι τοσο λογω του οτι δεν χανεις ψευδαργυρο αλλα λογω καποιον αλλων παραγοντων.Κατα τη διαρκεια του σεξ και του αυνανισμου γινεται ενας χαμος στα επιπεδα των ορμονων οι οποιες μετα την κορυφωση επανερχονται σε νορμαλ επιπεδα.Η μονη ορμονη που κανει καιρο να επανελθει (2 βδομαδες απ οσο διαβασα (δεν ειμαι και σιγουρος)) ειναι η προλακτινη...ατιμη ορμονη κανει πολλα κακα συμβαλλει σε φλεγμονες, συνεισφερει επισης και στην ινσουλινοαντισταση.Οι ορμονες αυτες ολες παραγονται απο τον εγκεφαλο.Ο γκομι ειχε αναφερει εδω οτι υπαρχει ειδος διαβητη που αναπτυσεται μονο στον εγκεφαλο.Οταν η σεξουαλικη δραστηριοτητα ειναι υπερβολικη εχουμε υπερπαραγωγη προλακτινης και ολω των υπολοιπων ορμονων εννοειται απλα η προλακτινη παραμενει ανεβασμενη για καιρο...με οτι συνεπαγεται αυτο(εγω εικαζω ινσουλινοαντισταση στον εγκεφαλο).Ειχα διαβασει καπου (δυστυχως δεν μπορω να το βρω) οτι κατα το σεξ ο εγκεφαλος εκρινει καποιες επιπλεον ορμονες οι οποιες αντισταθμιζουν τα αρνητικα που προκαλουνται οσον αφορα τις φλεγμονες και τα λοιπα λογω προλακτινης dht ακετυλοχολινες κτλ κτλ κατι που δεν συμβαινει στον αυνανισμο.Με λιγα λογια ελεγε πως το σεξ ειναι καλυτερο απ τον αυνανισμο οσον αφορα τα μαλλια.Γενικα ειναι περιπλοκο παντως το θεμα.
Πολύ σωστά για την προλακτίνη. Η προλακτίνη όμως από που αυξάνεται? Από την υπεροχή των οιστρογόνων. Τα αυξημένα οιστρογόνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μιας γυναίκας, αυξάνουν την προλακτίνη κατά 20 φορές.
Η αύξησή της προκαλεί αύξηση των ανδρ.υποδοχέων με ταυτόχρονη αύξηση ευαισθησίας στα ανδρογόνα καθώς και ενεργοποίηση του 5ar. (άλλοι παράγοντες, αυξημένη διατροφή σε τρυπτοφάνη, κρέατα δηλαδή, η οποία αυξάνει την σεροτονίνη (νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου) η οποία αυξάνει επίσης την προλακτίνη)
Έτσι, δίχως αυξημένα επίπεδα ανδρογόνων, έχουμε αύξηση της ευαισθησίας σε αυτά και ταυτόχρονη αύξηση των υποδοχέων τους.
Το σύνολο του μεταβολισμού των οιστρογόνων γίνεται στο συκώτι περίπου 50% αυτών και μετά λαμβάνουν χώρα και άλλοι παράγοντες όπως γαστρεντερικός σωλήνας κλπ κλπ κλπ.
Ο μεταβολισμός του ψευδαργύρου που αναφέρει η έρευνα, δεν είναι κάτι ασήμαντο, γιατί πρώτον έγινε σε πολύ μεγάλο σχετικά δειγμά ανθρώπων και δεύτερον
φαίνεται επιτέλους ένας κοινός παρανομαστής στην ανδρογενετική αλωπεκία, στην alopecia areata και στην telogen effluvium.
Στις 2 τελευταίες παθήσεις, τα επίπεδα ψευδαργύρου ήταν ακόμα πιο χαμηλά απ οτι στην Ανδ.αλωπεκία.
Αυτό δεν έγινε σε 1 ή 2 δείγματα, αλλά σε όλα. Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι δηλαδή?
Αν κάποιος θεωρεί πως τα ενδοθηλιακά κύτταρα των αγγείων δεν έχουν καμία σχέση, παρόλο που όλα συνηγορούν σε πάθηση αυτών, τότε οκ, διαφορετικά η μείωση των οιστρογόνων με ταυτόχρονη αύξηση του ψευδαργύρου θα μπορούσε να δείξει πολύ αξιόλογα πράγματα στο θέμα τριχόπτωσης.
Τα έχουμε ξαναπεί...έτσι και ξεκινήσει το πρόβλημα, τρέχα γύρευε μετά. Το θέμα είναι να μην ξεκινήσει και ίσως αυτό, να είναι πολύ πιο απλό απ ότι μας έχουν μάθει να πιστεύουμε. Ο ψευδάργυρος φαίνεται πεντακάθαρα ότι προστατεύει τα τοιχώματα των αγγείων από τον παράγοντα nf-kb και όλων των φλεγμονώδη παραγόντων που λαμβάνουν χώρα μετά.
Υπάρχει μια ρήση που λέει....: "Δείχνεις σε ένα φυλακισμένο τον κόσμο όλο και αυτός, το μόνο που βλέπει, είναι τα κάγκελα του παραθύρου".