Η ζωη με Covid-19

Nik.Mos

Well-Known Member
αρνητες δεν ειναι και αυτοι?
Αρνητες επιστημονικων εισηγησεων, αρνητες ιου, αρνητες κοινης λογικης κ.α. Παλι το ιδιο αποτελεσμα εχουμε.
Nα μην ξεχναμε και την κατηγορια των : "Καντε το εμβολιο εσεις οι υπολοιποι και αν δεν υπαρξουν επιπλοκες θα το κανουμε και εμεις"
Δυστυχως υπαρχουν και αυτοι αναμεσα μας,πολυ χειροτεροι απο τους 'τσιπ απο τον μπιλ'

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vag25

Well-Known Member
Μην το λες αυτό, ο κόσμος θέλει κίνητρο. Και το χρήμα είναι ένα κίνητρο να κάνει κάποιος το εμβόλιο. Απλά το κίνητρο πρέπει να είναι κάτι καλο, αρκετό χρήμα συν προστασία κατά τον ιο.
Το θεμα ειναι οτι αν φτασουμε (που φτασαμε) να σου δινουν επιδομα για να προστατευτεις/ζησεις εχουμε πιασει πατο.

Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Reactions: tol

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ρε παιδιά όσο αυτονόητο είναι ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, άλλο τόσο είναι ότι πρέπει να στηριχθεί το σύστημα υγείας, να στηθεί ένα πανελλαδικό δίκτυο δωρεάν rapid test κτλ. Εγώ δηλαδή που είμαι πλήρως εμβολιασμένος και θέλω να κάνω και 2 τεστ την εβδομάδα γιατί πρέπει να πληρώνω την ατομική μου ευθύνη 60 ευρώ/μήνα, επειδή στους σταθμούς rapid test γίνεται χαμός;
Σε κάθε σοβαρή χώρα έχουν συμβεί αυτά. Εστιάζετε ο καθένας σε διαφορετικό "αυτονόητο" και μαλώνετε.

Και ένα τελευταίο σχόλιο γιατί κάνουμε κύκλους: θεωρώ ότι αυτή η εμμονή με την ατομική ευθύνη κρύβει και έναν ελιτισμό από τους έχοντες πόρους, μόρφωση και ενημέρωση (τέτοιοι είμαστε κατά πλειοψηφία και στο φορουμ καθώς ασχολούμαστε με ακριβό σπορ).
Κατηγορώ τον 30αρη εξυπνάκια, αλλά δεν μπορώ να αναζητήσω ατομική ευθύνη σε έναν αμόρφωτο 80άρη που ζει σε ένα χωριό. Εκεί χρειάζεται η κοινωνική (κρατική) παρέμβαση.

Γιατι θες να κάνεις rapid test?

george_hatzi

Well-Known Member
Γιατι θες να κάνεις rapid test?
Γιατί έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο λόγω δουλειάς.
Μόλις γύρισα από το Μόναχο btw όπου πριν μπεις σε μουσεία, πανεπιστήμια κτλ πρέπει να κάνεις πρώτα self test, ανεξάρτητα αν είσαι εμβολιασμένος ή οχι.

giannis88test

Active Member
Μπλέκετε 2 διαφορετικά πράγματα, την ανάγκη καθολικού εμβολιασμού που είναι επιτακτική και δεδομένη και την κρατική διαχείριση του κόβιντ που δεν θα μπορούσε παρά να είναι αποτυχημένη.

vag25

Well-Known Member
Μπλέκετε 2 διαφορετικά πράγματα, την ανάγκη καθολικού εμβολιασμού που είναι επιτακτική και δεδομένη και την κρατική διαχείριση του κόβιντ που δεν θα μπορούσε παρά να είναι αποτυχημένη.
Και τα 2 ισχυουν (τα νουμερα δεν λενε ψεμματα και για τα 2), αλλα το βασικο χρεος τους το εκαναν. Δωρεαν εμβολιασμος για ολους. Αν ημασταν στο 95% εμβολιασμων η συζητηση τωρα θα ειχε να κανει μονο με τα λαθη της κυβερνησης.
Το προβλημα ειναι οτι χρησιμοποιειται (το τελευταιο) απο πολλους ως αλλοθι για να μην κανουν το εμβολιο. ''Ας εκανε η κυβερνηση αυτο και αυτο και αφηστε με εμενα τον αρνητη''

Οποτε συμφωνω οτι ειναι διαφορετικα πραγματα.

giannis88test

Active Member
Και τα 2 ισχυουν (τα νουμερα δεν λενε ψεμματα και για τα 2), αλλα το βασικο χρεος τους το εκαναν. Δωρεαν εμβολιασμος για ολους. Αν ημασταν στο 95% εμβολιασμων η συζητηση τωρα θα ειχε να κανει μονο με τα λαθη της κυβερνησης.
είμαστε σε μια σπάνια στιγμή που τα μαθηματικά αρκούν να εξηγήσουν και τα 2, αλλά δεν

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Στην μικρή κοινωνία που ζω άνθρωποι με ήδη 2 δόσεις εμβολίου δυσανασχετουν να κάνουν την τρίτη.
Αν ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων σκέφτεται έτσι τι γίνεται? Φαύλος κύκλος και ανεμβολιαστοι ξανά μετά τους 6 μήνες να χάνουν τα πιστοποιητικα τους.
Ξεκινήσαμε πάλι από την αρχή και τα πράματα ξανά μπερδεύονται.

pagouras

Well-Known Member
Παντως με την αυτοθυσια τους οι ψεκασμενοι θα μειωσουν το ποσοστο βλακειας στην χωρα. Και οσοι επιζησουν θα εχουν αλλαξει τροπο σκεψης και δρασης. Δεν καταλαβαινω γιατι να δυσανασχετει καποιος για να αφιερωσει 15 λεπτα να κανει το εμβολιο του και 3 κ 4 κ 14 δοσεις και να μειωσει ετσι δραστικα τις πιθανοτητες να αποδημησει.

• Like
Reactions: tol

Kostas97

Well-Known Member
Στην μικρή κοινωνία που ζω άνθρωποι με ήδη 2 δόσεις εμβολίου δυσανασχετουν να κάνουν την τρίτη.
Αν ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων σκέφτεται έτσι τι γίνεται? Φαύλος κύκλος και ανεμβολιαστοι ξανά μετά τους 6 μήνες να χάνουν τα πιστοποιητικα τους.
Ωραια παρατηρηση.

Mizerix

Active Member

Πολύ σωστή παρατήρηση! Εγώ έχω το εξής ερώτημα: Αν η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια διαρκεί μόνο για 5 μήνες, θα έχει κάποιος το άγχος να μην κολλήσει στο εμδιάμεσο μέχρι τον 6ο μήνα που θα ξανακάνει την 3η δόση? Περιπλέκεται πολύ η κατάσταση, διότι άνω του 75% του ενήλικου πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο συν ένα μεγάλο ποσοστό (άνω του 35% εικάζω) έχει νοσήσει, άρα θεωρητικά δεν θα έπρεπε να είμαστε σχετικά καλά?

Συμπερασματικά, αν δεν βγουν νέα εμβόλια που η προστασία να διαρκεί 9-10 μήνες, δεν αναμένω μόνο με τα χάπια και τα μονοκλωνικά αντισώματα που θα λάβουμε σε μεγαλύτερες παρτίδες σε βάθος χρόνου να ομαλοποιήσουν την κατάσταση. Σίγουρα δεν θα έχουμε αυτά τα χάλια, αλλά δεν νομίζω ότι θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε γρήγορα στην «κανονικότητα».

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

giannis88test

Active Member
Παντως με την αυτοθυσια τους οι ψεκασμενοι θα μειωσουν το ποσοστο βλακειας στην χωρα. Και οσοι επιζησουν θα εχουν αλλαξει τροπο σκεψης και δρασης. Δεν καταλαβαινω γιατι να δυσανασχετει καποιος για να αφιερωσει 15 λεπτα να κανει το εμβολιο του και 3 κ 4 κ 14 δοσεις και να μειωσει ετσι δραστικα τις πιθανοτητες να αποδημησει.
έχει να καπνίσει, να πιει ξύδια και να φάει πιτόγυρα βλέποντας μπάτσελορ κ άλλα τηλεσκουπίδια

F1ght3r

Well-Known Member
Το κίνητρο που θα έπρεπε να έχει ο οποιοσδήποτε είναι πως με το εμβόλιο μειώνεις ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ το τι μπορείς να πάθεις ΕΣΥ και οι τριγύρω σου απλά και μόνο χτίζοντας αντισώματα απέναντι του ιού. Αν αυτό δεν είναι αρκετό για κάποιον αλλά τα 150 ευρώ που μπορεί να τα φάει είτε στο efood είτε σε εισιτήρια είναι καταλαβαίνεις ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Το ότι πρέπει να εξαγοράσεις κάποιον για να κάνει το αυτονόητο αντί να πει και ευχαριστώ που επιστήμονες ξεσκίστηκαν επί χιλιάδες ώρες να βρουν ένα τείχος να προστατέψει το οικογενειακό δέντρο του speaks for itself.
Φιλε μιλάω αποκλειστικά για όσους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, μέχρι σήμερα αυτή που ήταν να το κάνουν το έκαναν πάνω από 50. Η Υπόλοιπη θέλουν κίνητρο και το χρήμα είναι ένα καλο κίνητρο.

John_John1

Πολύ σωστή παρατήρηση! Εγώ έχω το εξής ερώτημα: Αν η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια διαρκεί μόνο για 5 μήνες, θα έχει κάποιος το άγχος να μην κολλήσει στο εμδιάμεσο μέχρι τον 6ο μήνα που θα ξανακάνει την 3η δόση? Περιπλέκεται πολύ η κατάσταση, διότι άνω του 75% του ενήλικου πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο συν ένα μεγάλο ποσοστό (άνω του 35% εικάζω) έχει νοσήσει, άρα θεωρητικά δεν θα έπρεπε να είμαστε σχετικά καλά?

Συμπερασματικά, αν δεν βγουν νέα εμβόλια που η προστασία να διαρκεί 9-10 μήνες, δεν αναμένω μόνο με τα χάπια και τα μονοκλωνικά αντισώματα που θα λάβουμε σε μεγαλύτερες παρτίδες σε βάθος χρόνου να ομαλοποιήσουν την κατάσταση. Σίγουρα δεν θα έχουμε αυτά τα χάλια, αλλά δεν νομίζω ότι θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε γρήγορα στην «κανονικότητα».

Ας κάνουν υποχρεωτικό για όλους το εμβόλιο αλλιώς κομμένες συντάξεις και χάσιμο επαγγέλματος με απολύσεις όσοι δεν το κάνουν. Τα μετρά είναι αυστηρά ήδη άλλα με τα rapid test μπορείς να δουλέψεις όπως εγώ.
Η κυβέρνηση θα πέσει μετά άλλα θα σώσει την Ελλάδα. Γιατί δεν μπαίνουν σε αυστηρά μετρά να τελειώνει?
Αν δεν γίνει υποχρεωτικό στην 3-4 δόση οι εμβολιαστες θα γυρίσουν στρατοπαιδο γιατί μην ξεχνάμε και εκατομμύρια κόσμος έκανε από υποχρεωτικοτητα το εμβόλιο και όχι γιατί το ήθελε 100%.

F1ght3r

Well-Known Member
Περαστικά σου φιλε, μπορεί είδη να είναι έτσι ότι ξεκινάμε από το μηδέν αν η καινούργια μετάλλαξη δείξει ότι τα εμβόλια δεν βοηθούν. Και στην pfizer λένε σε 100 μέρες, εδώ στην σουηδία λένε ότι δύσκολα σε 100 μέρες θα βγάλουν εμβόλιο για το Όμικρον, λένε σε 5-6 μήνες οποτε αν εξαπλωθεί το όμικρον και δεν βοηθάνε τα υπάρχον εμβόλια φτου και από την αρχή.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Γιατί έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο λόγω δουλειάς.
Μόλις γύρισα από το Μόναχο btw όπου πριν μπεις σε μουσεία, πανεπιστήμια κτλ πρέπει να κάνεις πρώτα self test, ανεξάρτητα αν είσαι εμβολιασμένος ή οχι.

Μπορείς να κάνει self test. Πολύ φθηνότερο και εξίσου αξιόπιστο. Και εγώ έρχομαι σε επαφή με κόσμο αλλά τηρώ μέτρα με κύριο την μάσκα. Στο Ισραήλ δεν απαιτείται κανενός είδους τεστ σε εμβολιασμένους παρά μόνο τήρηση μέτρων με μάσκες για εσωτερικούς χώρους.

Mizerix

Active Member
Ας κάνουν υποχρεωτικό για όλους το εμβόλιο αλλιώς κομμένες συντάξεις και χάσιμο επαγγέλματος με απολύσεις όσοι δεν το κάνουν. Τα μετρά είναι αυστηρά ήδη άλλα με τα rapid test μπορείς να δουλέψεις όπως εγώ.
Η κυβέρνηση θα πέσει μετά άλλα θα σώσει την Ελλάδα. Γιατί δεν μπαίνουν σε αυστηρά μετρά να τελειώνει?
Αν δεν γίνει υποχρεωτικό στην 3-4 δόση οι εμβολιαστες θα γυρίσουν στρατοπαιδο γιατί μην ξεχνάμε και εκατομμύρια κόσμος έκανε από υποχρεωτικοτητα το εμβόλιο και όχι γιατί το ήθελε 100%.

Ωραία πράγματα, δημοκρατικά.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

Κανένα μπέρδεμα. Τι πρόβλημα υπάρχει να κάνει κάποιος την τρίτη δόση? Τα εποχιακά της γρίπης τόσο δεν διαρκούν?

John_John1

Γιατί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού πίστευαν με 2 εμβόλια θα τελειώσει και βλέπουν ότι αν περάσουν τους 6 μήνες άρχιζουν να τους ονομάζουν ανεμβολίαστους πάλι. Ο κόσμος αρχίζει να αγανακτεί είτε ανεμβολίαστοι είτε εμβολιασμενοι. Σίγουρα υπάρχει και μερίδα όπως και ο μπαμπάς μου και άλλοι ηλικιωμένοι που ήδη έκαναν την τρίτη δόση.
Τα εποχιακά τόσο διαρκούν αλλά δεν είναι υποχρεωτικά.

vlafo

Well-Known Member
Ναι ρε συ John όλοι έτσι πιστεύαμε και όλοι έχουμε κουραστεί,αλλά ότι είναι νέο πηγαίνεις βήμα βήμα και προχωράς ανάλογα,έτσι και στην ιατρική.
Και μένα ο πατέρας μου έχει κάνει και τις 3 και τα αντισώματα του είναι ανύπαρκτα και είναι στον αέρα σαν να μην έχει κάνει.
Τι να κάνουμε 100 δόσεις θα κάνουμε μέχρι να ξεμπερδεψουμε.
Σε τι μας ενοχλεί αυτό?

Μπλουζα