Η ζωη με Covid-19

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

bobby

Well-Known Member
Μόνο που εμείς και πριν τις αναστολές είχαμε τεράστιο θέμα. Οπότε ο εξοπλισμός και τα κρεβάτια από μόνα τους δεν μου λένε τίποτα. Γνωρίζεις για ποιό λόγο κάποιες ΜΕΘ πανελλαδικά είχαν 100% θνητότητα στο 2ο κύμα? Διότι ούτε οι γιατροί έφταναν ούτε οι νοσηλευτές για να παρακολουθούν τους ασθενείς στις ΜΕΘ 24/7. Αλλά αυτά μάλλον είναι ψιλά γράμματα για μερικούς, μην χαλάσουμε ένα ακόμα αφήγημα ότι φτιάξαμε ΜΕΘ χωρίς να έχουμε σε αριθμό συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών αλλά ούτε νοσηλευτές. Δεν αναφέρω καν πώς είναι η κατάσταση τώρα μετά τις αναστολές και την επίταξη ιδιωτών γιατρών, που οι άνθρωποι και να έχουν όλη την καλή θέληση να βοηθήσουν χρειάζονται έναν κρίσιμο χρόνο προσαρμογής.

Συμπερασματικά τα εμβόλια από μόνα τους δεν βοηθούν στην αποσυμπίεση του ΕΣΥ, γι’ αυτό και φωνάζω ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα για να δούμε φως στο τούνελ. Όσο εθελοτυφλούμε, θα κηνυγάμε την ουρά μας…
Να σε κάνουμε υπουργό υγείας να τα λύσεις όλα.

Stratos

Well-Known Member
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 532 (80.12%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 132 (19.88%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Αν δεν ελέγχονται με κάποιο τρόπο και οι εμβολιασμένοι δεν φτάνει κανένας υποχρεωτικός εμβολιασμός..

Mizerix

Active Member
Να σε κάνουμε υπουργό υγείας να τα λύσεις όλα.

Δεν πρόκειται ούτε υπουργός να γίνω ούτε να ασχοληθώ με την πολιτική ποτέ, γιατί για να ασχοληθεί κανείς πρέπει να είναι πρόβατο και να ακολουθεί τον τσοπάνη, αλλιώς έχει «διαγραφή» από το κοπάδι. Βέβαια εσύ ονειρεύεσαι καρότα και μαστίγια, οπότε σταματώ εδώ την συζήτηση.

Mizerix

Active Member
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 532 (80.12%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 132 (19.88%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Αν δεν ελέγχονται με κάποιο τρόπο και οι εμβολιασμένοι δεν φτάνει κανένας υποχρεωτικός εμβολιασμός..

Μην είσαι ψεκασμένος και πιστεύεις ότι η ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού οφείλεται σε όλους ανεξαιρέτως, μην τους χαλάς το αφήγημα! Οι εμβολιασμένοι κάνουμε ό,τι γουστάρουμε, δεν δίνουμε αναφορά πουθενά!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vag25

Well-Known Member
Δεν πρόκειται ούτε υπουργός να γίνω ούτε να ασχοληθώ με την πολιτική ποτέ, γιατί για να ασχοληθεί κανείς πρέπει να είναι πρόβατο και να ακολουθεί τον τσοπάνη, αλλιώς έχει «διαγραφή» από το κοπάδι.
Aν ο τσοπανης ειναι η επιστημη, σωστα ακολουθει ο πολιτικος ως προβατο. ΕΙΝΑΙ προβατο και οφειλει να ειναι.

Οι εμβολιασμένοι κάνουμε ό,τι γουστάρουμε, δεν δίνουμε αναφορά πουθενά!

Οποτε προτεινεις να τιμωρηθουν οι εμβολιασμενοι που εκαναν το καθηκον τους, προστατευονται, δεν γεμίζουν μεθ και μεταδιδουν σε μικρο ποσοστο? Αυτο θα εκανες ως πολιτικος? Θα εχανες και τους εμβολιασμενους σε χρονο dt (3η δοση κτλ).

Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Reactions: tol

vag25

Well-Known Member
οι 532 βγηκαν απο το 30% του πληθυσμου και οι 132 απο το 70%. Εχει μια διαφορα.
Aντιστοιχα (αν ηταν και οι 2 πλευρες στο 30%) ειναι στους 532 ανεμβολιαστους, 39 εμβολιασμενοι στις μεθ.
1 εμβολιασμενος στους 14 ανεμβολιαστους σε μεθ.
Το συνολογικο ποσοστο θα γινοταν πολυ πιο χαμηλο οσο ανεβαινει ο εμβολιασμος γιατι μειωνεται η μεταδοτικότητα.

Οποτε τι προτεινεις, ελεγχο και περιορισμο στους εμβολιασμενους (που εκαναν το καθηκον τους) η να εμβολιαστεις?

Τελευταία επεξεργασία:

Stratos

Well-Known Member
οι 532 βγηκαν απο το 30% του πληθυσμου και οι 132 απο το 70%. Εχει μια διαφορα.
Aντιστοιχα (αν ηταν και οι 2 πλευρες στο 30%) ειναι στους 532 ανεμβολιαστους, 39 εμβολιασμενοι στις μεθ.
1 στους 14 εμβολιασμενος σε μεθ.
Ποσοστο που θα γινοταν πολυ πιο χαμηλο αναλογικα οσο ανεβαινει ο εμβολιασμος γιατι μειωνεται η μεταδοτικότητα.

Οποτε τι προτεινεις, ελεγχο στους εμβολιασμενους η να εμβολιαστεις?
φίλε αυτοί οι 132 απο οπου και αν βγηκαν δεν πιανουν χώρο στις ΜΕΘ? εμβολιασμένοι δεν είναι?
φυσικά οι ανεμβολίαστοι ευθύνονται για την κατάσταση αλλά δεν φταίνε μόνο αυτοί,
φταίει και το κράτος που δεν ζητάει έλεγχο έστω και δωρεάν στους εμβολιασμένους.
αν ήμουν και εγώ άνω των 60 ή είχα κάποιο νόσημα θα έτρεχα για εμβόλιο,
τώρα στα 44 προτιμώ να φοράω μάσκα και να προσέχω, να τρέχω στα φαρμακεία για ράπιντ και δεν το βλέπω καθόλου σαν τιμωρία,
ίσα ίσα είμαι σίγουρος ότι είμαι καθαρός και δεν βλάπτω κανένα.

vlafo

Well-Known Member
Φυσικά δε φταίνε μόνο οι ανεμβολίαστοι
Φταίνε κατά 80% και το υπόλοιπο 20% φταίνε το κράτος και οι εμβολιασμένοι.
Οπότε στη ζωή εσύ πορεύεσαι με την εξαίρεση που υπάρχει στα πάντα και όχι με τον κανόνα.
Φοβερή λογική.
Αν πηγαίνω με 200km τις 9 στις 10 φορές θα σκοτωθώ, αλλά προτιμώ να ακολουθήσω τη μία φορά και να ρισκάρω το 10% πιθανότητες μου να ζήσω.
Τέλεια.

vag25

Well-Known Member
Αν ειχαν εμβολιαστει ολοι θα ειχαμε 50-100 συνολο σε μεθ σημερα (σιγουρα βαζω και πολυ γιατι θα ειχαμε μειωσει την μεταδοτικοτητα).
Τωρα εχουμε 650.

Ακομα και αυτοι οι 132 θα ηταν λιγοτεροι αν ειχαμε κανει περισσοτεροι εμβολια. Οπως ειπα και παραπανω δεν μπορεις να τους τιμωρησεις που εκαναν αυτο που χρειαζεται να κανουν.

Mizerix

Active Member
Aν ο τσοπανης ειναι η επιστημη, σωστα ακολουθει ο πολιτικος ως προβατο. ΕΙΝΑΙ προβατο και οφειλει να ειναι.

Οποτε προτεινεις να τιμωρηθουν οι εμβολιασμενοι που εκαναν το καθηκον τους, προστατευονται, δεν γεμίζουν μεθ και μεταδιδουν σε μικρο ποσοστο? Αυτο θα εκανες ως πολιτικος? Θα εχανες και τους εμβολιασμενους σε χρονο dt (3η δοση κτλ).

Βαγγέλη έχω γράψει αναλυτικά σε όλα τα προηγούμενα ποστ μου τί θα έκανα, αλλά είναι ουτοπικά. Δηλαδή η πανδημία ξεκίνησε στην Ελλάδα τέλη Φεβρουαρίου του 20’, σε 3 μήνες θα κλείσουμε 2ετία, κι ακόμα αναρωτιόμαστε τί κακό που μας βρήκε.

vlafo

Well-Known Member
Στην πραγματικοτητα ειναι αρκετα μικροτερη απο 10% η ευθυνη των εμβολιασμενων για τις μεθ.
Το γνωρίζω νομίζω κάπου στο 6% ήταν,αλλά ακόμα χειρότερα λοιπόν για αυτούς που τα λένε.
Ήθελα να ξέρω αν πήγαιναν στο γιατρό για μια επέμβαση στο πόδι,θα συζητάγανε για τις αναισθησίες και το κοκτέιλ φαρμάκων που δίνει?
Τα νούμερα είναι συντριπτικά και εδώ βλέπω είπαμε αμέσως για τους 132 που πιάνουν κρεββατια στις Μεθ
Κλασσική σπέκουλα.
Προφανώς θα υπάρξουν και κάποιοι εμβολιασμένοι στις Μεθ.
Και?
Τι προσπαθείτε να αποδείξετε με αυτό?
Καμία λογική εντελώς,το θέατρο του παραλόγου.

Μπλουζα