Η ζωη με Covid-19

Stratos

Well-Known Member
Φυσικά δε φταίνε μόνο οι ανεμβολίαστοι
Φταίνε κατά 80% και το υπόλοιπο 20% φταίνε το κράτος και οι εμβολιασμένοι.
Οπότε στη ζωή εσύ πορεύεσαι με την εξαίρεση που υπάρχει στα πάντα και όχι με τον κανόνα.
Φοβερή λογική.
Αν πηγαίνω με 200km τις 9 στις 10 φορές θα σκοτωθώ, αλλά προτιμώ να ακολουθήσω τη μία φορά και να ρισκάρω το 10% πιθανότητες μου να ζήσω.
Τέλεια.
αν θεωρείς ότι το να πηγαίνω με 200 στην εθνική είναι το ίδιο επικίνδυνο με το κορονοιό σε ένα 44 χρονών χωρίς νοσήματα και δρομέα - αθλητή από παιδί τότε πάω πάσο.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Mizerix

Active Member
Πάντως είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει με την πανδημία. Όλοι ξαφνικά νοιαζόμαστε για την υγεία του γείτονά μας, μην τυχόν πάθει τίποτα. Φαντάζομαι έχουμε γίνει όλοι φιλεύσπλαχνοι και δεν υπάρχουν πια άνθρωποι που εύχονται να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα.

vlafo

Well-Known Member
αν θεωρείς ότι το να πηγαίνω με 200 στην εθνική είναι το ίδιο επικίνδυνο με το κορονοιό σε ένα 44 χρονών χωρίς νοσήματα και δρομέα - αθλητή από παιδί τότε πάω πάσο.
Μάλλον έχουμε διαφορετική αντίληψη του κινδύνου.
Όχι είναι κάτι απλό ο κωροναιός,για αυτό όταν μπαίνουν 40αρηδες εντατική τότε μετανιώνουν.
Τότε όμως είναι αργά.
Ρώτα όλους αυτούς και ειδικά τους γιατρούς για το πως είναι η αίσθηση,αφού θεωρείς ότι δεν είναι εύστοχος ο παραλληλισμός μου

• Like
Reactions: tol

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

Το ότι είσαι σε άριστη φυσική κατάσταση δεν λέει πολλά. Υπάρχουν αναρίθμητα παραδείγματα τέτοιων ανθρώπων που κατέληξαν από υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού. Συνήθως συμβαίνει σε αυτούς που έχουν πολύ καλό ανοσοποιητικό και είναι μια απο τις αιτίες θανάτων.

Stratos

Well-Known Member
Το ότι είσαι σε άριστη φυσική κατάσταση δεν λέει πολλά. Υπάρχουν αναρίθμητα παραδείγματα τέτοιων ανθρώπων που κατέληξαν από υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού. Συνήθως συμβαίνει σε αυτούς που έχουν πολύ καλό ανοσοποιητικό και είναι μια απο τις αιτίες θανάτων.
οπότε καλύτερα να μην γυμναζόμαστε αλλά να τρέχουμε να εμβολιαζόμαστε.

Stratos

Well-Known Member
Εγώ τα παρατάω .
Το κάρβουνο δε καίγεται άλλο .
φίλε Georgie, είμαι υπέρ των εμβολίων και πρώτος δήλωσα τους γονείς μου να πάνε να εμβολιαστούν.
όλοι οι ηλικιωμένοι και ασθενείς με σοβαρές ασθένειες πρέπει να εμβολιάζονται γιατί κινδυνεύουν.
δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανένα εμβολιασμένο, φοράω μάσκα και προσέχω, κάνω 2 ράπιντ και όσα ακόμα χρειαστούν δεν με νοιάζει,
δεν είναι τιμωρία για μένα,
επειδή όμως δεν χαρακτηρίζω κανένα άσχημα άσχετα τι πιστεύει και τι κάνει, δεν υπάρχει λόγος να ξαναγράψω εδώ μέσα, καλή συνέχεια σε όλους με υγεία..

vag25

Well-Known Member
Πάντως είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει με την πανδημία. Όλοι ξαφνικά νοιαζόμαστε για την υγεία του γείτονά μας, μην τυχόν πάθει τίποτα. Φαντάζομαι έχουμε γίνει όλοι φιλεύσπλαχνοι και δεν υπάρχουν πια άνθρωποι που εύχονται να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα.

Eστω οτι ολοι ειμαστε παλιανθρωποι, αναισθητοι.
-Το οτι εχουμε αυτην την κατασταση περιορισμων εξαιτιας κυρίως των ανεμβολιαστων και μας εχει κουρασει δεν παιζει σαν σεναριο?
-Το οτι θελουμε να υπάρξει ελεγχος σε καποιο βαθμο μιας πανδημιας που επηρεαζει την ανθρωποτητα, οποτε και εμας, δεν μετραει?
-Το οτι υπαρχει ενα αλφα ποσοστο να βρεθουμε μεθ, το οποιο ειναι μεγαλυτερο οσο δεν εμβολιαζονται οι αρνητες δεν ειναι κατι αυτο?
-Το οτι δεν θα βρουμε μεθ εξαιτιας τους? (ναι και της κυβερνησης, αλλα οταν ο αλλος παει να πεσει απο τον 5ο, δεν του λες ''πεσε! εχω χιλιαδες μεθ και νοσοκομεια'' ....Τον τραβας να μη πεσει)
-Το οτι απογοητευομαστε απο τον τροπο σκεψης του μεσου ελληνα που αυριο μεθαυριο θα ψηφισει και θα καθοριζει και την δικη μου τυχη δεν μετραει?

Σημερα βγηκε ο πετρακος και βγαζει λογο στους δρομους για χουντες και οτι η βιταμινη D(αυτο το ειχε πει αλλη φορα νομιζω) αρκει και τον ακολουθουν χιλαδες(!!). Αυτος οκ για ζουρλομανδυα, αυτοι που τον ακολουθουν? Πως μπορω εγω να ειμαι αισιοδοξος μετα απο αυτα για την ανθρωποτητα, για μενα, για ολα?

Νομιζω οτι κανεις το λαθος να δινεις πολυ φοκους αλλου. Δεν καταλαβαινω γιατι δεν σε ενοχλουν ολα τα παραπανω.
Να κραξουμε σε περιοδο ειρηνης την κυβερνηση οσο θες. Εδω δεν χωρανε κομματικα πλεον. Εδω ειμαστε ολοι μαζι.

Θα συφωνησω με τον bobby οτι με μπερδευεις γιατι επιχειρηματολογεις (εχεις μια σταση θελω να πω) σαν ανεμβολιαστος η καποιος που το εκανε με το ζορι επειδη του επιβληθηκε. Η απλα εχεις εστιασει σε λαθος σημειο.

Τελευταία επεξεργασία:

Georgie

Well-Known Member
Καλά ρε Στρατο δε χαρακτήρισα κανένα προσωπικά και ειδικά εσένα που μου είσαι συμπαθής σαν Άνθρωπος, άσχετα με τη διαφωνία μας για τη στάση σου απέναντι στον εμβολιασμό .

Κάρβουνο είναι η παράλογη σπεκουλα όταν τα δεδομένα πια υπάρχουν .
Ε δεν αντέχετε άλλο !

Συγγνώμη αν το πήρες προσωπικά, δεν είχα πρόθεση

Mizerix

Active Member
Eστω οτι ολοι ειμαστε παλιανθρωποι, αναισθητοι.
-Το οτι εχουμε αυτην την κατασταση περιορισμων εξαιτιας κυρίως των ανεμβολιαστων και μας εχει κουρασει δεν παιζει σαν σεναριο?
-Το οτι θελουμε να υπάρξει ελεγχος σε καποιο βαθμο μιας πανδημιας που επηρεαζει την ανθρωποτητα, οποτε και εμας, δεν μετραει?
-Το οτι υπαρχει ενα αλφα ποσοστο να βρεθουμε μεθ, το οποιο ειναι μεγαλυτερο οσο δεν εμβολιαζονται οι αρνητες δεν ειναι κατι αυτο?
-Το οτι απογοητευομαστε απο τον τροπο σκεψης του μεσου ελληνα που αυριο μεθαυριο θα ψηφισει και θα καθοριζει και την δικη μου τυχη δεν μετραει?

Σημερα βγηκε ο πετρακος και βγαζει λογο για χουντες και οτι η βιταμινη D(αυτο το ειχε πει αλλη φορα νομιζω) αρκει και τον ακολουθουν χιλαδες(!!). Πως μπορω εγω να ειμαι αισιοδοξος μετα απο αυτα για την ανθρωποτητα, για μενα, για ολα?

Νομιζω οτι κανεις το λαθος να δινεις πολυ φοκους αλλου. Να κραξουμε σε περιοδο ειρηνης την κυβερνηση οσο θες. Εδω δεν χωρανε κομματικα πλεον. Εδω ειμαστε ολοι μαζι.

Θα συφωνησω με τον bobby οτι με μπερδευεις γιατι επιχειρηματολογεις (εχεις μια σταση θελω να πω) σαν ανεμβολιαστος η καποιος που το εκανε με το ζορι επειδη του επιβληθηκε. Η απλα εχεις εστιασει σε λαθος σημειο.

Δεν με νοιάζει τί πιστεύει ο καθένας για εμένα. Μήπως θες να σου δείξω πιστοποιητικό για να δεις πότε εμβολιάστηκα κιόλας? Μήπως θες να σου πω τι ψηφίζω? Κρατήστε πολύ μικρό καλάθι ορισμένοι γιατί βγάζετε λανθασμένα συμπεράσματα. Μήπως να κοιτάξεις γύρω σου πόσοι εμβολιασμένοι σέβονται όσους φοβούνται να εμβολιαστούν? Τους ψεκ που μιλάνε για τσιπάκια και βρυκόλακες προσωπικά δεν τους σέβομαι.

Εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε, αλλά αφού έχουμε επαναπαυτεί μόνο στα εμβόλια, δεν βλέπω να παίρνουμε γρήγορα πίσω τις ζωές μας. Κάποια στιγμή ίσως ξυπνήσουμε, πού θα πάει…

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Stratos

Well-Known Member
Καλά ρε Στρατο δε χαρακτήρισα κανένα προσωπικά και ειδικά εσένα που μου είσαι συμπαθής σαν Άνθρωπος, άσχετα με τη διαφωνία μας για τη στάση σου απέναντι στον εμβολιασμό .

Κάρβουνο είναι η παράλογη σπεκουλα όταν τα δεδομένα πια υπάρχουν .
Ε δεν αντέχετε άλλο !

Συγγνώμη αν το πήρες προσωπικά, δεν είχα πρόθεση
Georgie όταν κάποιος δεν κάνει το εμβόλιο σημαίνει ότι είναι ψεκασμένος? όλοι που έκαναν το εμβόλιο το έκαναν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και το σύστημα υγείας? επειδή ο πετράκος είναι τρελός σημαίνει ότι και εμείς είμαστε τρελοί?
εγώ που παίρνω μέτρα προστασίας και κάνω 2 ράπιντ την εβδομάδα είμαι περισσότερο επικίνδυνος απο έναν εμβολιασμένο που δεν ελέγχεται και μπαίνει σε ένα κλαμπ και τρίβεται με όποιον βρει?

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η πρόταση αυτών που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο για να ξεφύγουμε από τον COVID. Να ζουν με μάσκες και κοινωνικό εγκλεισμό μέχρι να σβήσει ο ήλιος? Ακούω.

vag25

Well-Known Member
Τους ψεκ που μιλάνε για τσιπάκια και βρυκόλακες προσωπικά δεν τους σέβομαι.

Εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε, αλλά αφού έχουμε επαναπαυτεί μόνο στα εμβόλια, δεν βλέπω να παίρνουμε γρήγορα πίσω τις ζωές μας. Κάποια στιγμή ίσως ξυπνήσουμε, πού θα πάει…
Αυτοι με τα τσιπακια ειναι τυποι που θα σου πουν οτι η γη ειναι επιπεδη, δεν τους λεω καν ψεκ. Ειναι ειδικη κατηγορια και πολυ λιγοι. Καποιος πχ που εχει την ψευδαισθηση οτι του στερειται χουντικα η ελευθερια σε περιοδο τετοιας κρισης ειναι ψεκ για μενα. Καποιος που νομιζει οτι ολο αυτο γινεται για να σου επιβαλλουν μετρα που θα τα κρατησουν για παντα για να σε...ελεγχουν ειναι ψεκ και παει λεγοντας.

Δεν εχουμε επαναπαυτει ακομα γιατι δεν εχουν γινει τα εμβολια. Αν τα κανουμε ολοι σε παγκοσμιο επιπεδο θα επαναπαυτούμε. Τοτε τι θα πεις? φτιαξτε κι αλλες μεθ για να πλαισιωσουν τις αδειες? (τα νουμερα ειναι συγκεκριμενα, δεν θα εχουμε αναγκη και αλλες μεθ).

Τελος παντων δεν θα βγαλουμε ακρη.

Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Reactions: tol

Stratos

Well-Known Member
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η πρόταση αυτών που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο για να ξεφύγουμε από τον COVID. Να ζουν με μάσκες και κοινωνικό εγκλεισμό μέχρι να σβήσει ο ήλιος? Ακούω.
για να ξεφύγουμε πρέπει να εμβολιαστούν όλοι? μικροι-μεγάλοι-υγιείς-ασθενείς;

Mizerix

Active Member

Εγώ ως εμβολιασμένος έχω καταθέσει τις προτάσεις μου αλλά τις βρίσκετε ουτοπικές και παράλογες. Επειδή όμως ΔΕΝ πρόκειται να απαλλαγούμε ποτέ από τον ιό και τις μεταλλάξεις του, αφού δεν κάνουμε τίποτα άλλο θα κηνυγάμε την ουρά μας για πολύ καιρό ακόμα. Σε 3 μήνες κλείνουμε 2 χρόνια ακριβώς εδώ στην Ελλάδα κι ακόμα κοιταζόμαστε.

Georgie

Well-Known Member
Georgie όταν κάποιος δεν κάνει το εμβόλιο σημαίνει ότι είναι ψεκασμένος? όλοι που έκαναν το εμβόλιο το έκαναν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και το σύστημα υγείας? επειδή ο πετράκος είναι τρελός σημαίνει ότι και εμείς είμαστε τρελοί?
εγώ που παίρνω μέτρα προστασίας και κάνω 2 ράπιντ την εβδομάδα είμαι περισσότερο επικίνδυνος απο έναν εμβολιασμένο που δεν ελέγχεται και μπαίνει σε ένα κλαμπ και τρίβεται με όποιον βρει?
Ένα λόγο σοβαρό που δεν έκανες το εμβόλιο μπορείς να μου δώσεις ?

Αποδεδειγμένα όλοι εμείς που εμβολιαστηκαμε βοηθήσαμε τους εαυτούς μας και τη κοινωνία να ξανασταθεί και να πάρουμε τη ζωή μας πίσω.
Αντιθέτως εσείς περιμένατε να δείτε πως θα πάει,και σπεκουλαρετε για τη διαχείριση της πανδημίας.

Δε θα ανεχτεί η κοινωνία αλλους ξυπνητζηδες φίλε

Αρκετά

Mizerix

Active Member
Αυτοι με τα τσιπακια ειναι τυποι που θα σου πουν οτι η γη ειναι επιπεδη, δεν τους λεω καν ψεκ. Ειναι ειδικη κατηγορια και πολυ λιγοι. Καποιος πχ που εχει την ψευδαισθηση οτι του στερειται χουντικα η ελευθερια σε περιοδο τετοιας κρισης ειναι ψεκ για μενα. Καποιος που νομιζει οτι ολο αυτο γινεται για να σου επιβαλλουν μετρα που θα τα κρατησουν για παντα για να σε...ελεγχουν ειναι ψεκ και παει λεγοντας.

Δεν εχουμε επαναπαυτει ακομα γιατι δεν εχουν γινει τα εμβολια. Αν τα κανουμε ολοι σε παγκοσμιο επιπεδο θα επαναπαυτούμε. Τοτε τι θα πεις? φτιαξτε κι αλλες μεθ για να πλαισιωσουν τις αδειες? (τα νουμερα ειναι συγκεκριμενα, δεν θα εχουμε αναγκη για μεθ).

Τελος παντων δεν θα βγαλουμε ακρη.

Δηλαδή ξαφνικά μας νοιάζει η Αφρική? Για να εμβολιαστούμε πχ 80% σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό ίσως πάρει και 5-6 χρόνια για να το πετύχουμε και ίσως πάλι να μείνουμε στην προσπάθεια…

vag25

Well-Known Member
Δηλαδή ξαφνικά μας νοιάζει η Αφρική? Για να εμβολιαστούμε πχ 80% σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό ίσως πάρει και 5-6 χρόνια για να το πετύχουμε και ίσως πάλι να μείνουμε στην προσπάθεια…
Αν το λες για μενα, δεν ειναι ξαφνικο. Χρειαζεται να δωσουμε παντου εμβολια και οχι να τα κραταμε αποθηκες. Αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
O who ειναι σαφης, δεν εχει νοημα να φτανουμε στα παιδια τους εμβολιασμους, οταν δεν εμβολιαζονται μεγαλυτεροι σε φτωχες χωρες.

Ο WHO καλα κανει και το βλεπει συνολικα. Και μαλλον δικαιώνεται με τις μεταλλαξεις και το φτου και απο την αρχη (που δεν ειναι ακριβως απο την αρχη αλλα οκ).

Σε εναν ιδανικο κοσμο θα τα μοιραζαμε σε αναλογια. Πχ πανω απο 65 παντου στον πλανητη και μετα κατεβαινουμε.

tol

Well-Known Member

Φιλε Στρατο, επειδη, οπως ισχυριζεσαι, εισαι αθλητης, θα επρεπε να ασχολεισαι με τα αθλητικα δρωμενα και να ενημερωνεσαι. Μαλλον δεν το κάνεις.

Αν, λοιπον, ειχες ενημερωθει σωστα, τοτε δε θα το επαιζες χαλαρος και κουλ.

Ξερεις ποσοι σπουδαιοι αθλητες, πολυ νεοτεροι απο σενα, με δεκα φορες καλυτερη φυσικη κατασταση απο τη δικη σου, δεινοπαθησαν για μεγαλο χρονικο διαστημα απο τα συμπτωματα του κορονοϊου; Ξερεις οτι εκαναν μηνες για να επανελθουν στην αθλητικη δραση;

Ποιους να σου πρωτοαναφερω; Τον Νεντοβιτς του Παναθηναϊκου, τον Τεϊτουμ των Σελτικς ή τον Μαμπα των Ματζικ στο NBA;

Επομενως, πριν γραψεις για την δηθεν ανοσια των 44αρηδων, καλυτερα να μελετησεις τα επιστημονικα δεδομενα και να βγαζεις πιο ασφαλη συμπερασματα.

Μπλουζα