Η ζωη με Covid-19

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Φυσικά και υπάρχει. Δεν είμαστε στο 39% αλλά στο 50% αφού αυτοί που έχουν κάνει την πρώτη δόση είναι σίγουρο ότι θα κάνουν και την δεύτερη (ακόμα και εμβόλιο μπορούν να αλλάξουν αν συντρέχουν οι προυποθέσεις). Είναι θέμα ολίγων εβδομάδων. Η χώρα έχει αποδείξει ότι μπορεί άνετα να κάνει 110K εμβολιασμούς την ημέρα, με επιλογή εμβολίου και πολύ καλές διαδικασίες. Δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία για κάποιον που θέλει να κάνει ένα εμβόλιο να μην το κάνει παρα μόνο να τα ρίχνει στους άλλους. Ως προς το Αστρα να σου θυμίσω ότι όλη η Αγγλία το έχει κάνει αποκλειστικά και η η μικρότερη ανοσία αφορά μόνο την νόσηση με ήπια συμπτώματα. Στην σοβαρή νόσηση είναι 92% αποτελεσματικό έναντι 96% του pfizer, άρα και αυτό μια χαρά είναι. Τέλος να σου θυμίσω ότι αυτές τις αποφάσεις τις παίρνουν επιστήμονες βασιζόμενοι σε διεθνή δεδομένα και όχι αποθηκάριοι.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Hairsick

Active Member
Στο 39% είμαστε, στο 50% ΘΑ είμαστε, αν πάνε να κάνουν όλοι και την δεύτερη δόση, μέσα σε αυτούς είναι κι οι 470.000 που κάναν πρώτη με Άστρα… Θα πάνε;
Όσον αφορά τα ποσοστά έχεις απόλυτο δίκιο έτσι είναι και μάλιστα έναντι σοβαρής νόσησης έχεις 80% έναντι της Δ, ακόμη και με την πρώτη δόση.
Εν τω μεταξύ, τα διεθνή δεδομένα λεν ισχυρότερη ανοσία με mix n match. Εμείς θα ακολουθήσουμε; Ή να τελειώνουμε πρώτα με το απόθεμα και βλέπουμε;
Προσωπικά δεν θα τους περιμένω, θα βρω τρόπο να κάνω δεύτερη με Pfizer, είτε εδώ, είτε εξωτερικό.

bobby

Well-Known Member
Φυσικά και υπάρχει. Δεν είμαστε στο 39% αλλά στο 50% αφού αυτοί που έχουν κάνει την πρώτη δόση είναι σίγουρο ότι θα κάνουν και την δεύτερη (ακόμα και εμβόλιο μπορούν να αλλάξουν αν συντρέχουν οι προυποθέσεις). Είναι θέμα ολίγων εβδομάδων. Η χώρα έχει αποδείξει ότι μπορεί άνετα να κάνει 110K εμβολιασμούς την ημέρα, με επιλογή εμβολίου και πολύ καλές διαδικασίες. Δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία για κάποιον που θέλει να κάνει ένα εμβόλιο να μην το κάνει παρα μόνο να τα ρίχνει στους άλλους. Ως προς το Αστρα να σου θυμίσω ότι όλη η Αγγλία το έχει κάνει αποκλειστικά και η η μικρότερη ανοσία αφορά μόνο την νόσηση με ήπια συμπτώματα. Στην σοβαρή νόσηση είναι 92% αποτελεσματικό έναντι 96% του pfizer, άρα και αυτό μια χαρά είναι. Τέλος να σου θυμίσω ότι αυτές τις αποφάσεις τις παίρνουν επιστήμονες βασιζόμενοι σε διεθνή δεδομένα και όχι αποθηκάριοι.
CVIAL καλησπέρα, εσυ που έκανες τα εμβόλια στο Ισραήλ μπορείς να βγάλεις ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για τα ταξίδια; Από ότι έψαξα δεν βρήκα κάτι. Ρωτάω γιατί εγώ (όπως ξέρεις) τα έκανα Αμερική.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εννοείται και θα πάνε. Από την οικογενειά μου έχω 4 με άστρα και θα πάνε όλοι. Μάλιστα οι 2 το πήγαν και πιο μπροστά. Το σύστημα σου δίνει επιλογή να αλλάξεις την 2η δόση με άλλο εμβόλιο αν έχεις αντένδειξη. Όλοι οι επιστημονικοί φορείς συμφωνούν ότι η πιθανότητα να έχεις θέμα με την 2η δόση αν δεν είχες κάποιο πρόβλημα με την πρώτη είναι μηδαμινή.

"Την ίδια σύσταση έκανε επισήμως και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών τονίζοντας πως «η εκδήλωση του συνδρόμου θρόμβωσης με θρομβοπενία μετά από τη 2η δόση του εμβολίου της AstraZeneca είναι εξαιρετικά σπάνια – στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχει γίνει μεγάλος αριθμός εμβολίων της AstraZeneca, έχουν καταγραφεί 18 περιπτώσεις μετά τη διενέργεια 13.400.000 δεύτερων δόσεων του εμβολίου (1,3 ανά 1.000.000 δόσεις). Ως εκ τούτου, η Επιτροπή συνιστά τα άτομα που ξεκίνησαν τον εμβολιασμό τους (1η δόση) με το εμβόλιο της AstraZeneca να συνεχίσουν κανονικά τη 2η δόση με το ίδιο εμβόλιο»."

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
CVIAL καλησπέρα, εσυ που έκανες τα εμβόλια στο Ισραήλ μπορείς να βγάλεις ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για τα ταξίδια; Από ότι έψαξα δεν βρήκα κάτι. Ρωτάω γιατί εγώ (όπως ξέρεις) τα έκανα Αμερική.

Μια χαρά δέχονται το Ισραηλινό παντού στην Ευρώπη.

Hairy8290

New Member
Καλημέρα σε όλους. Πέρα της συζήτησης για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων εγώ θέλω να σταθώ και σε άλλες παραμέτρους:
1.Έκδοση πιστοποιητικού με qr(με ποια λογική ο άνθρωπος θα ταυτίζεται με έναν κώδικα τον οποίο πρέπει να φέρει μαζί του για να έχει μια στοιχειώδη ελευθερία?).
2.Υπήρξε κάποια δημόσια ενημέρωση-συζήτηση από γενετιστές, βιολόγους για την αποτελεσματικότητα/επικινδυνότητα της τεχνολογίας mrna?
3.Πώς μπορεί οι επιδημιολόγοι-τηλεμαϊντανοί να έχουν το ακαταδίωκτο? Πέρυσι οι μάσκες ήταν περιττές,έπειτα διπλή μάσκα,πέρυσι ήταν τραγικό να χαθεί έστω και μια ζωή και φέτος που χάθηκαν ζωές ή άλλαξε ή ποιότητα ζωής κάποιων συνανθρώπων μας λόγω εμβολίου είναι απλή στατιστική.
4.Για τους δημόσιους υπάλληλους(προφανώς δεν φταίνε οι άνθρωποι) δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός αλλά για του ιδιωτικού τομέα είναι.(δηλώσεις του Αδώνιδος-Σπυρίδωνα)
5.Από πότε ένας υπουργός μπορεί να απειλεί δημόσια ότι θα κλείσει τις επιχειρήσεις των ανθρώπων? Ποιος του έδωσε τέτοια εξουσία?
6.Πόσο αυξήθηκαν τα ψυχικά νοσήματα από τα ανόητα μέτρα και έπρεπε να ξεκινήσει η τουριστική περίοδος για να νοιώσουμε λίγο ελεύθεροι. Στην ίδια μας την χώρα φυλακισμένοι όταν ο πρώτος υπουργός της χώρας αλώνιζε στην Πάρνηθα.
7.Στα ΜΜΜ τελικά κολλάει ή όχι?

Και για να ευθυμήσουμε https://www.youtube.com/watch?v=EZP3LDbjRkk

vag25

Well-Known Member
1) Σε μια κριση οπως πχ πολεμος μπαινουν αλλα δεδομενα. Η ζωη δεν ειναι δεδομενη. Η επιστημη την εχει κανει 10ετια με την 10ετια να φαινεται πολυ πιο ευκολη (τραγικη ειρωνια οτι τα ακουει τελικα παρολο που παλι θα μας σωσει).
2) Αν γινοταν αυτο τοτε ειναι που δεν θα το εκανε κανεις το εμβολιο γιατι θα πιστευαν οτι προσπαθουν να χρυσωσουν το χαπι. Οταν εγκρινεται κατι απο την επιστημη θεωρειται by default οκ.
3) Ειναι απλη στατιστικη και καλως ειναι. Η επιστημη καταφερε να σωσει εκατομμυρια ανθρωπους πιθανοτατα με αυτον τον τροπο. Δεν μπορουμε να ζηταμε να υπαρχει η τελεια απαντηση σε μια κριση, ποσο μαλλον την πρωτη μερα. Εκαναν οτι μπορουσαν, μελετησαν την κατασταση και τωρα εχουμε καλυτερη εικονα.

Αυτο δεν σημαινει οτι δεν εκαναν λαθη στην κυβερνηση. Φυσικα και εκαναν.

Hairy8290

New Member
1) Σε μια κριση οπως πχ πολεμος μπαινουν αλλα δεδομενα. Η ζωη δεν ειναι δεδομενη. Η επιστημη την εχει κανει 10ετια με την 10ετια να φαινεται πολυ πιο ευκολη (τραγικη ειρωνια οτι τα ακουει τελικα παρολο που παλι θα μας σωσει).
2) Αν γινοταν αυτο τοτε ειναι που δεν θα το εκανε κανεις το εμβολιο γιατι θα πιστευαν οτι προσπαθουν να χρυσωσουν το χαπι. Οταν εγκρινεται κατι απο την επιστημη θεωρειται by default οκ.
3) Ειναι απλη στατιστικη και καλως ειναι. Η επιστημη καταφερε να σωσει εκατομμυρια ανθρωπους πιθανοτατα με αυτον τον τροπο. Δεν μπορουμε να ζηταμε να υπαρχει η τελεια απαντηση σε μια κριση, ποσο μαλλον την πρωτη μερα. Εκαναν οτι μπορουσαν, μελετησαν την κατασταση και τωρα εχουμε καλυτερη εικονα.

Αυτο δεν σημαινει οτι δεν εκαναν λαθη στην κυβερνηση. Φυσικα και εκαναν.

-Τι σχέση έχει η επιστήμη με τον έλεγχο και την καταστολή του κράτους?(qr=συνεχής έλεγχος )
-Δηλαδή δεν θα έκανε κανείς εμβόλιο αν υπήρχε ενημέρωση από γενετιστές-βιολόγους? Επομένως υποστηρίζεις ότι η άγνοια σώζει. Για εμένα η γνώση είναι δύναμη.
-Η απλή στατιστική παύει να είναι καλή όταν στα ποσοστά της απλής στατιστικής εμπλέκονται και αγαπημένα μας πρόσωπα.

Η επιστήμη προάγει την ευημερία των ανθρώπων. Το κράτος γιατί να χρησιμοποιεί την επιστήμη σαν εργαλείο ελέγχου και διχασμού?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tamaliamoupiso

Well-Known Member
Aπό που προκύπτει αυτό?
Δεν νομίζω ότι ισχύει.

Ναι, έχεις δίκιο, σύμφωνα με την ψηφιακή πύλη για τη δημόσια διοίκηση ο αριθμός των εμβολιασμένων στη χώρα έχει ήδη φτάσει τα 8.5 εκατομμύρια.

Έχουμε ήδη πιάσει ένα 90% ανοσία του κοπαδιού. Προς τι λοιπόν το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

vlafo

Well-Known Member
Όλες οι αλλεσ μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία κα) δεν ξέρουν καλά, εμείς εχουμε καλύτερη εικόνα τρομάρα μας.
Θύμισε μου είναι αυτές που άνοιγαν τις αγορές και σκότωναν τον πληθυσμό τους (Αγγλία) ή θεωρούσαν πώς θα επιτευχθεί φυσική ανοσία? (Σουηδια).
Η ή Γερμανία που τα πήγε περίφημα δήθεν στην οργάνωση του εμβολιασμού?
Αυτοί ξέρουν?
Τρομάρα μας αν τους αντίγραφαμε.
Ευτυχώς.

Τελευταία επεξεργασία:

Stratos

Well-Known Member
σημερινή ενημέρωση ΕΟΔΥ: από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα συνολικά 12.731 θάνατοι με το 95.2% να είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
τα κρούσματα έπιασαν τα 1000. πως γινεται με 8.5Μ εμβολιασμό που γράφετε παραπάνω να έχουμε τόσα κρούσματα πάλι;

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ναι, έχεις δίκιο, σύμφωνα με την ψηφιακή πύλη για τη δημόσια διοίκηση ο αριθμός των εμβολιασμένων στη χώρα έχει ήδη φτάσει τα 8.5 εκατομμύρια.

Έχουμε ήδη πιάσει ένα 90% ανοσία του κοπαδιού. Προς τι λοιπόν το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

Έκανες το ίδιο λάθος με κάποιον προηγούμενο. Τα 8,5Μ είναι οι συνολικοί εμβολιασμοί. Με 1η δόση 50%, με 2 δόσεις 39%. Άρα είμαστε στο 39% το οποίο σε λίγο καιρό θα γίνει 50%. Strato, κάπου πήρε το μάτι μου ότι είσαι φυσικός?

vag25

Well-Known Member
-Τι σχέση έχει η επιστήμη με τον έλεγχο και την καταστολή του κράτους?(qr=συνεχής έλεγχος )
-Δηλαδή δεν θα έκανε κανείς εμβόλιο αν υπήρχε ενημέρωση από γενετιστές-βιολόγους? Επομένως υποστηρίζεις ότι η άγνοια σώζει. Για εμένα η γνώση είναι δύναμη.
-Η απλή στατιστική παύει να είναι καλή όταν στα ποσοστά της απλής στατιστικής εμπλέκονται και αγαπημένα μας πρόσωπα.

Η επιστήμη προάγει την ευημερία των ανθρώπων. Το κράτος γιατί να χρησιμοποιεί την επιστήμη σαν εργαλείο ελέγχου και διχασμού?
1) Εχει στο οτι δεν παμε με δεδομενα πρo κρισης.
2) Οχι απλα λεω οτι δεν χρειαζεται. Αν κατι(γιατι τιποτα δεν ειναι τελειο) μπορεις να εμπιστευτεις αυτο ειναι η επιστημη.
3) 1 στο εκατομμυριο (αν κανει astra) vs 1300 στο εκατομμυριο μου φαινεται καλη στατιστικη. Πολυ πιο πιθανο να εμπλακουν αγαπημενα προσωπα στην δευτερη περιπτωση.

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μα φυσικα για την μακροπρόθεσμη είναι το θέμα, εσυ τι λες;

Ουδείς ξέρει γιατί απλά δεν έχει περάσει το απαιτούμενο διάστημα. Με βάση όμως την θεωρία και την εμπειρία απο άλλα εμβόλια δεν προβλέπεται να υπάρξει κάτι σημαντικό και ειδικά για τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Stratos

Well-Known Member
Έκανες το ίδιο λάθος με κάποιον προηγούμενο. Τα 8,5Μ είναι οι συνολικοί εμβολιασμοί. Με 1η δόση 50%, με 2 δόσεις 39%. Άρα είμαστε στο 39% το οποίο σε λίγο καιρό θα γίνει 50%. Strato, κάπου πήρε το μάτι μου ότι είσαι φυσικός?
ναι γιατί? εμένα με ανησυχούν τα αυξημένα κρούσματα, ειδικά στην Κρήτη έχει ξεφύγει το θέμα και δεν βλέπω κάποιο μέτρο κλπ.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Γιατί ένας φυσικός έχει μια επαφή με πιθανότητες, στατιστική και μπορεί εύκολα να καταλάβει την γεωμετρική πρόοδο στην αύξηση των κρουσμάτων όταν ένας ιος είναι άκρως μεταδοτικός. Στην Κρήτη οι εμβολιασμοί παραπαίουν (από τους χαμηλότερους στην χώρα) και ειδικά στους νομούς Ρεθύμνης και Ηρακλείου. Για αυτό καταγράφονται οι μεγάλες αυξήσεις. Αν δεν το πάρετε απόφαση να εμβολιαστείτε για να δημιουργήσετε στις τοπικές κοινωνίες τείχη ανοσίας δεν θα τα καταφέρετε, αφού είστε εξαρτώμενοι απο τον τουρισμό.

Μπλουζα