Η μεταμόσχευσή μου 2500 grafts

Wanderer

Active Member
΄Εκανα την μεταμόσχευση 2500 grafts.

Έχω ανδρογενετική αλωπεκεία από τα 14 μου με τριχόπτωση πολύ αργή.

Πέρα από τα γνωστά φάρμακα που δίνονται μετά την μεταμόσχευση, ο ιατρός μου έδωσε 25 καψουλες μινοξιδίλης και μετά συνεχίζω τοπίκα μινοξιδίλη. Χρησιμοποιώ την μινο τοπικά εδώ και 2.5 χρόνια.

Ο ιατρός προς το παρών μου είπε να συνεχίσω μινοξιδίλη, όπως και μια απο το προσωπικό μου είπε ότι δεν χρείαζομα φιναστερίδη γιατί η κορυφή μου είναι μια χαρά και να συνεχίσω με μινο.

Αυτό το ρωτάω γιατί συχνά βλέπω στο ιντερνετ να λένε ότι η φίνα είναι αυτή που σταματάει την τριχόπτωση στην ουσία και έχω μπερδευτεί.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

LoverBoy

Well-Known Member

Πέρα από τα γνωστά φάρμακα που δίνονται μετά την μεταμόσχευση, ο ιατρός μου έδωσε 25 καψουλες μινοξιδίλης και μετά συνεχίζω τοπίκα μινοξιδίλη. Χρησιμοποιώ την μινο τοπικά εδώ και 2.5 χρόνια.

Ο ιατρός προς το παρών μου είπε να συνεχίσω μινοξιδίλη, όπως και μια απο το προσωπικό μου είπε ότι δεν χρείαζομα φιναστερίδη γιατί η κορυφή μου είναι μια χαρά και να συνεχίσω με μινο.

Αυτό το ρωτάω γιατί συχνά βλέπω στο ιντερνετ να λένε ότι η φίνα είναι αυτή που σταματάει την τριχόπτωση στην ουσία και έχω μπερδευτεί.
Που έκανες φίλε μου την Μεταμόσχευση σου?Έχεις κάποια φώτο?Πόσο χρονών είσαι τώρα?

Τελευταία επεξεργασία:

theoblue

Active Member

Αλωπεκια απο τα 14?? Και μαλιστα αργη?

Απο αυτα που λες καταλαβαινω οτι την ΜΜ την εκανες στον Αναστασακη που δινει μινο για να μπουσταρει το αποτελεσμα της ΜΜ.
Ο γιατρος γενικα ειναι υπερ της φινα.

Τελευταία επεξεργασία:

Wanderer

Active Member
Eιμαι 32 ετών. Το πρόβλημα μου ήταν έντονη διάχυτη αραίωση. Την έκανα σε γνωστή κλινική, προς το παρών δεν θέλω να πω που, στο μέλλον όταν θα ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα θα ανεβάσω και φώτος.

Πάντως και μόνο που κοιτάω το κέφαλι μου, μένω 100% ευχαριστημένος. ένιωθα να τοποθετούνται μοσχεύματα σε όλα τα σημεία που ήταν άδεια.

Θα ρωτήσω τον ιατρό στο πρώτο λούσιμο αλλά μια νοσηλεύτρια μου είπε ότι δεν είμαι για φιναστρίδη γιατί η κορυφή μου είναι μια χαρά και ότι απλά θα συνεχίσω με μινοξιδίλη. Και ο ιατρός εφόσον ήδη έπαιρνα μινοξιδιλή εδώ και 2΄5 χρόνια, απλά μου έδωσε μινοξιδίλη σε χάπια γιατί δεν γίνεται να βάλω τοπικά για λίγες μέρες και μετά μου έδωσε αφρό μινο 5%. Δηλαδη δεν αναφέρθηκε πουθενά η φιναστερίδη.

Όταν δω τον ιατρό θα τον ρωτήσω στο πρώτο λούσιμο. Απλά από την μια χάρηκα όταν άκουσα να μου λέει η νοσηλεύτρια ότι δεν χρείαζομαι φιναστερίδη, αλλά θα δουμε, γιατι πολύ συχνά διαβάζω ότι η φίνα είναι η μόνη λύση.

theoblue

Active Member
Καλυτερα ρωτησε τον ιδιο τον γιατρο. Τη μινο τη δινει παντα μετα τη ΜΜ χωρις αυτο να σημαινει οτι δε θεωρει αναγκαια και τη φινα σε πολλες περιπτωσεις

LoverBoy

Well-Known Member
Eιμαι 32 ετών. Το πρόβλημα μου ήταν έντονη διάχυτη αραίωση. Την έκανα σε γνωστή κλινική, προς το παρών δεν θέλω να πω που, στο μέλλον όταν θα ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα θα ανεβάσω και φώτος.

Πάντως και μόνο που κοιτάω το κέφαλι μου, μένω 100% ευχαριστημένος. ένιωθα να τοποθετούνται μοσχεύματα σε όλα τα σημεία που ήταν άδεια.

Θα ρωτήσω τον ιατρό στο πρώτο λούσιμο αλλά μια νοσηλεύτρια μου είπε ότι δεν είμαι για φιναστρίδη γιατί η κορυφή μου είναι μια χαρά και ότι απλά θα συνεχίσω με μινοξιδίλη. Και ο ιατρός εφόσον ήδη έπαιρνα μινοξιδιλή εδώ και 2΄5 χρόνια, απλά μου έδωσε μινοξιδίλη σε χάπια γιατί δεν γίνεται να βάλω τοπικά για λίγες μέρες και μετά μου έδωσε αφρό μινο 5%. Δηλαδη δεν αναφέρθηκε πουθενά η φιναστερίδη.

Όταν δω τον ιατρό θα τον ρωτήσω στο πρώτο λούσιμο. Απλά από την μια χάρηκα όταν άκουσα να μου λέει η νοσηλεύτρια ότι δεν χρείαζομαι φιναστερίδη, αλλά θα δουμε, γιατι πολύ συχνά διαβάζω ότι η φίνα είναι η μόνη λύση.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να πάρεις το αποτέλεσμα που θες αλλά για διάχυτη αραίωση κανονικά η φίνα είναι ένα απο τα απαραίτητα όπλα να κρατήσεις τα μαμά μαλλιά σου και να μην χρειάζεσαι άμεσα στο μέλλον επόμενη ΜΜ!
Αν μπορείς ανέβασε μια φώτο του τριχωτού σου!

JimKan1

Well-Known Member

Αν δεν ανεβασεις φωτο να δουμε την κατασταση του μαλλιου σου κανεις δεν μπορει να σου απαντησει

Nik.Mos

Well-Known Member
Έχει πέσει το σπαμ του αιώνα , αντί να ανοίγεις νήμα κάθε φορά που θες να ρωτήσεις κάτι γιατί δεν ψάχνεις από την μπάρα αναζήτησης να βρεις ένα υπάρχων νήμα και να θέσεις εκεί τις όποιες απορίες;Που αν ψάξεις δεν θα χρειαστεί καν να τις θέσεις γιατί έχουν απαντηθεί κατά καιρούς όλα .Είναι σαν να μην έχετε όρεξη να βρείτε πληροφορίες για το θέμα που σας απασχολεί

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

LoverBoy

Well-Known Member
Καλά θα ήταν να μιλήσεις ξανά με τον γιατρό καθως έχεις αρκετά μαλλιά δικά σου ακόμα αλλά επειδή είσαι μικρός να σου προτεινει θεραπεία για να μην έχεις άμεσο πρόβλημα.....Κοιτα να θωρακισεις τα μαλλιά σου αδερφέ.... κάθε τριχοθυλακιο είναι πολυτιμο!

Wanderer

Active Member
Θα τον ρωτήσω την Τρίτη. Για αυτό έχω μπερδευτεί καθώς η θεραπεία που μου έδωσε είναι αυτή που είχα ξεκινήσει εξ αρχης σε άλλο ιατρό, Μιν 5% σε λοσιον. Ο τωρινός ιατρός αντικατέστησε την λοσιον με καψουλες για κάποιες μέρες λόγω της επέμβασης και μετά μου έδωσε να συνεχίσε τοπικα με ΜΙΝ 5% όπως και πρώτα. Απλά μου έκανε εντύπωση πως δεν έθιξε το θέμα της φινα εξ αρχης. Εκτος και αν είμαι τόσο τυχερός που η ΜΙΝ ειναι αρκετή αλλά από ότι διαβάζω δεν ισχύει. Τελοσπάντων, την Τρίτη θα μάθω.

theoblue

Active Member
Συζητησες καθολου με τον ιδιο τον γιατρο περι αγωγης και σου ειπε να παρεις μονο μινο;

Αν οχι, πιστευω οτι θα σου προτεινει και φινα (απο οσο εχω καταλαβει ο συγκεκριμενος δεν ειναι και τοσο υπερ της μειωμενης δοσης, προτιμα τη συνιστωμενη)

bobby

Well-Known Member
Μακάρι να πάνε όλα καλά φίλε! Πάντως αφού έχεις αρκετά μαλλια στην περιοχή και διάχυτη όπως λες η φίνα συνήθως είναι απαραίτητη… τώρα για το είσαι φουλ ευχαριστημένος (την 3η μέρα της ΜΜ…….) περίμενε το 7μηνο για να το πεις…..ακόμα είναι πολυυυυυυυυυ νωρίς.

Wanderer

Active Member
Χάρηκα γιατι ένιωσα και είδα οτι κάλυψε ΟΛΑ τα σημεία που είχαν κενό. Περιμένα ότι με 2500 καποια σημεία απλά θα καλύπτονταν από τα γυρω μαλλιά. Δεν ξέρω γιατί αλλά γενικά βλέπω σε φωτογραφίες ότι κάποια σημεία μένουν ακάλυπτα. Ειδικά κοντά στο crown.

Oπότε χαιρόμαι γιατι μοιάζει σαν ο ιατρός να μου το γέμισε ΌΛΟ.

Kostas97

Well-Known Member
Καλά έκανες και χάρηκες φίλε για αυτό το έκανες άλλωστε, απλώς αυτά που βλέπεις τώρα με το που πέσουν η εικόνα θα ναι πολύ διαφορετική και άχαρη για ένα διάστημα. Υπομονή.
Βάση ηλικίας θα χρειαζόσουν αγωγή, πιθανώς και μικροτερη δόση να σε έπιανε.

Wanderer

Active Member
Ευχαριστώ. Φωτογραφίες από το δεύτερο πρωινό.

Τις ανέβασα σε site γιατί ήταν μεγάλες.

Το πρώτο βράδυ κοιμήθηκα με shower cap και όπως μου είπαν και από το ιατρείο, θα άφηνε αίμα η δότρια περιοχή και έτσι και έγινε. Το δεύτερο βράδυ μου είπαν να κοιμηθώ χωρίς shower cap καi το ΜΟΝΟ που είδα σαν ίχνος είναι 1 πολύ μικρή πιτσαλιά αίμα. Πιναθότατα είναι από την δότρια αλλά θα ήθελα να ρωτήσω ΑΝ για τον Χ, Ψ λόγο γύρισα μπρούμυτα ΧΩΡΙΣ να το καταλάβω και ήταν από τρίψιμο της ληπτριας περιοχής στο μαξιλάρι, θα το καταλάβαινα εύκολα? Η φώτο της λήπτριας είναι ακριβώς όπως ξύπνησα. ΑΝ ήταν από εκεί θα φαινόταν κάποιο ίχνος?

Τελευταία επεξεργασία:

LoverBoy

Well-Known Member
Ευχαριστώ. Φωτογραφίες από το δεύτερο πρωινό.

Τις ανέβασα σε site γιατί ήταν μεγάλες.

Το πρώτο βράδυ κοιμήθηκα με shower cap και όπως μου είπαν και από το ιατρείο, θα άφηνε αίμα η δότρια περιοχή και έτσι και έγινε. Το δεύτερο βράδυ μου είπαν να κοιμηθώ χωρίς shower cap καi το ΜΟΝΟ που είδα σαν ίχνος είναι 1 πολύ μικρή πιτσαλιά αίμα. Πιναθότατα είναι από την δότρια αλλά θα ήθελα να ρωτήσω ΑΝ για τον Χ, Ψ λόγο γύρισα μπρούμυτα ΧΩΡΙΣ να το καταλάβω και ήταν από τρίψιμο της ληπτριας περιοχής στο μαξιλάρι, θα το καταλάβαινα εύκολα? Η φώτο της λήπτριας είναι ακριβώς όπως ξύπνησα. ΑΝ ήταν από εκεί θα φαινόταν κάποιο ίχνος?

Απο την δότρια το πιθανότερο να ήταν καθώς μπορεί να έσταξε κάτω απο την γάζα!Να κοιμήθηκες τόσο βαριά που να είχε φύγει αίμα απο την ληπτρια θα το είχες καταλάβει γιατί δεν θα έβλεπες μια πιτσιλιά αίμα αλλά θα έβλεπες αρκετό αν είχε φύγει κάποιο μόσχευμα!

Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα