Μεταμόσχευση 2500 fut kai 550 fue. Κλινική ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ. Αρνητική εμπειρία.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vlafo

Well-Known Member
Εγω που ειμαι φανατικος πολεμιος της DHI σας διαβεβαιω οτι η επεμβαση που εκανα το 2011 ηταν πολυ καλυτερη απο το strip του 1994. Και η τριτη επεμβαση του 2015 ηταν πολυ καλυτερη του 2011 και βελτιωσε την κατασταση.

Τι σημαινει, ομως, αυτο; Οτι θα πρεπει να ειμαι ευχαριστημενος, επειδη θα διαβαινω συνεχως το κατωφλι του ιατρειου, για να βελτιωνω μια προηγουμενη μετρια μεταμοσχευση;

Συνεχως, λοιπον, θα διατυμπανιζω οτι για την κλινικη του κ. Αναστασακη η γνωμη που εχουν σχηματισει πολλα μελη, μπορει να ειναι εσφαλμενη. Η γνωμη που στηριζεται σε επισημες παρουσιασεις και video, οπου τα μαλλια χτενιζονται μονο προς τα πισω, πιθανον να ειναι παραπλανητικη.

Φιλοι μου, δειτε το χθεσινο video του Πανου (panos) που αδιαμφισβητητα εχει ενα πολυ καλο αποτελεσμα.

Οταν χτενιζει τα μαλλια προς τα πισω, δειχνει "τουμπανο" (αυτο συμβαινει, γιατι, ως συνηθως, η Α ζωνη "φορτωνεται" με πολλα grafts, για να επιτευχθει το επιθυμητο illusion).

Αντιθετα, οταν τα χτενιζει προς τα μπροστα ή τα ανακατευει, τοτε φαινονται καποια κενα και αδυναμιες
Θα συμφωνήσω σε δύο σημεία που παρέθεσες Tol.

Κάθε επέμβαση είναι καλύτερη από την προηγούμενη και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης βελτίωσης στον κλάδο αυτό με το πέρασμα των χρόνων.Αυτό είναι λογικό και αναμενόμενο.
Εκεί που φωνάζω εγώ και πιστεύω άνοιξα το χορό πρώτος,είναι το γεγονός ότι τη σήμερον ημέρα αυτό είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνει.
Πρέπει αν δεν κλείνεις το πρόβλημα με την πρώτη για πολλούς και διάφορους λόγους,να μπορείς να ξέρεις τα πλήρη δεδομένα για το κεφάλι σου και να αποφασίσεις εσύ που θέλεις να πας.
Δηλαδή να σου εξηγήσει ο γιατρός ότι σε μια περίπτωση nw6 έχεις δύο επιλογές,ή πασάλειμα και θα δείχνεις έτσι,ή 2 επεμβάσεις και κάνεις τη δουλειά σωστά όπως επιβάλλεται. Αν ο ασθενής θέλει πασάλειμα και άπλωμα γιατί δεν θέλει να περάσει το κατώφλι του χειρουργείου πάλι δεκτό.
Σε καμία σχεδόν περίπτωση όμως δεν τα ξέρει τα δεδομένα και είναι έρμαιο της εκάστοτε κλινικής που προωθεί το δικό της μοντέλο.
Και να μπαίνεις συνεχώς μέσα για επεμβάσεις.

Ο Τιρκαλάς είναι ο μόνος που ξεκάθαρα στο λέει και επιζητεί να τελειώνεις με την πρώτη και καθαρίζεις.Άλλος ένας λόγος στους πολλούς που τον επέλεξα.
Ξεκάθαρα πράγματα και straight στα ξεκαθαρίζει από την αρχή.

Αυτό είναι το πρώτο βασικό και συνάμα τραγικό λάθος και συνειδητό με ολέθρια αποτελέσματα για τους περισσότερους.

Για την περίπτωση του Πάνου δεν είναι ακριβώς έτσι,γιατί σε πυκνότητες 52g αν τα κάνεις τα μαλλιά μπροστά πράγματι μερικά κενά-πιο σωστά αποστάσεις,φαίνονται γιατί οι αποστάσεις τοποθέτησης των g είναι τέτοιες που δεν μπορούν να τα κλείσουν.
Τα κενά όμως αυτά δεν είναι ότι δεν έχει πλούσιο μαλλί και σωστή πυκνότητα,αλλά δικαιολoγείται από την τοποθέτηση που βγαίνει στο κεφάλι αποτυπωμένη ακριβώς έτσι σαν 52 g.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι αν θέλεις να κλείσεις κάθε κενό και οι αποστάσεις μεταξύ των g να δείχνουν έτσι ώστε να μη φαίνεται καν ρίζα,αυτό απαιτεί πυκνότητες από 60g και πάνω που πλησιάζουν τις μαμά πυκνότητες.
Μόνο τότε κλείνεις κάθε παράθυρο και είσαι τοπ πυκνότητα.
Σε κάθε περίπτωση αυτές οι πυκνότητες από 45g και πάνω είναι τοπ.

Τελευταία επεξεργασία:

nick90

Well-Known Member
Αφού και οι άλλοι τον έκριναν κατάλληλο για μεταμόσχευση .
Τι εννοείς αξιέπαινος.

Εγώ ρώτησα τον φίλο για να βοηθήσει στο να αποτρέψει περιστατικά για επίσκεψη στις εν λόγω κλινικές.

Τη πιο σοβαρή προσέγγιση την έκανε η HDC και η Asmed
Για αυτό χρειάζεται ενημέρωση όλων των υποψηφίων από το φόρουμ πριν προβούν σε μια μεταμόσχευση, ώστε να καταλάβουν πόσα grafts χρειάζονται για ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα αναλόγως το πρόβλημα τους και αν η πρόταση μιας κλινικής μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα τους ή απλά θέλει να βγάλει κέρδος χωρίς να δώσει ουσιαστική λύση.

Τελευταία επεξεργασία:

Giorgos-3

Well-Known Member
Φιλε Τασο, γιατι αραγε περιμενεις με ανυπομονησια την επιστροφη απο τις διακοπες του κ. Αναστασακη;

Λες και δε γνωριζουμε εκ των προτερων τι θα αρχισει να γραφει!!!

Θα γραψει, λοιπον, για πολυ δυσκολο περιστατικο, για κακη ανταποκριση του δερματος του πελατη (για τις τεραστιες ουλες), θα γραψει για ολους εμας που ειμαστε ασχετοι και κακεντρεχεις, επειδη ασκουμε κριτικη στην "Μπαρτσελονα" της Ελλαδας...

Μια ειλικρινη αυτοκριτικη απο τον κορυφαιο (κατα την αποψη του) γιατρο δεν προκειται να δουμε. Σου το υπογραφω. Η φιλαυτια, ο ναρκισισμος και ο μεγαλοϊδεατισμος δε θα του το επιτρεψουν.

Οσον αφορα τωρα στο συγκεκριμενο περιστατικο, προσωπικη ταπεινη αποψη ειναι οτι δικαιωνομαι σε αυτα που εδω και ενα χρονο γραφω. Συνεχως ασκω κριτικη στην πολιτικη που ακολουθει ο κ. Αναστασακης με τον καταιγισμο επισημων ελεγχομενων παρουσιασεων.

Ο κ. Αναστασακης εχει τα λιγοτερα (ελαχιστα για την ακριβεια) ανεξαρτητα περιστατικα στο forum απο ολες τις αλλες κλινικες (ακομη και απο Τουρκικες). Αυτο το τονιζω συνεχεια και απο την αλλη ο γιατρος με ειρωνευεται και με απειλει με μηνυσεις, αν δε σωπασω.

Απο τη μια εχει δεκαδες επισημες παρουσιασεις, οπου (επιμενω) τα παντα ειναι ελεγχομενα (συνθηκες φωτισμου, κολακευτικες ληψεις, επιλογες καλων αποτελεσματων).

Απο την αλλη στις ελαχιστες ανεξαρτητες παρουσιασεις εχουν αρχισει να αποκαλυπτονται πολλες αδυναμιες/αρνητικα της κλινικης. Ολες οι ανεξαρτητες παρουσιασεις της κλινικης χρηζουν διορθωτικων επεμβασεων.

Δηλαδη τι να την κανει ο πελατης τη διορθωτικη επιπλεον επεμβαση; Θα ειναι ικανοποιημενος, αν ξαναμπει λιαν συντομως στο χειρουργειο, για να διορθωσει ο κορυφαιος γιατρος τα λαθη/παραληψεις του; Να ξαναπερασει αλλη μια ταλαιπωρια, επειδη ο γιατρος άλλα υποσχοταν (οπως κανει συνηθως, οτι δηθεν θα ειναι απολυτα ευχαριστημενος ο πελατης) και τελικα αλλη ηταν η πραγματικοτητα;

Αν ειναι ετσι, ας παμε ολοι στην DHI!!!

Εγω που ειμαι φανατικος πολεμιος της DHI σας διαβεβαιω οτι η επεμβαση που εκανα το 2011 ηταν πολυ καλυτερη απο το strip του 1994. Και η τριτη επεμβαση του 2015 ηταν πολυ καλυτερη του 2011 και βελτιωσε την κατασταση.

Τι σημαινει, ομως, αυτο; Οτι θα πρεπει να ειμαι ευχαριστημενος, επειδη θα διαβαινω συνεχως το κατωφλι του ιατρειου, για να βελτιωνω μια προηγουμενη μετρια μεταμοσχευση;

Συνεχως, λοιπον, θα διατυμπανιζω οτι για την κλινικη του κ. Αναστασακη η γνωμη που εχουν σχηματισει πολλα μελη, μπορει να ειναι εσφαλμενη. Η γνωμη που στηριζεται σε επισημες παρουσιασεις και video, οπου τα μαλλια χτενιζονται μονο προς τα πισω, πιθανον να ειναι παραπλανητικη.

Φιλοι μου, δειτε το χθεσινο video του Πανου (panos) που αδιαμφισβητητα εχει ενα πολυ καλο αποτελεσμα.

Οταν χτενιζει τα μαλλια προς τα πισω, δειχνει "τουμπανο" (αυτο συμβαινει, γιατι, ως συνηθως, η Α ζωνη "φορτωνεται" με πολλα grafts, για να επιτευχθει το επιθυμητο illusion).

Αντιθετα, οταν τα χτενιζει προς τα μπροστα ή τα ανακατευει, τοτε φαινονται καποια κενα και αδυναμιες.

Ο κ. Αναστασακης σε ολα τα video χτενιζει τα μαλλια προς τα πισω και ετσι εξωραϊζει το αποτελεσμα και, εντεχνως, αποκρυπτει την κατασταση των πισω ζωνων που στα πλειστα περιστατικα ειναι μετρια.

Εν κατακλειδι, οφειλουμε ολοι να ειμαστε προσεκτικοι και κριτικα σκεπτομενοι απεναντι στις παρουσιασεις των ιδιων των κλινικων που ωραιοποιουν το εκαστοτε αποτελεσμα.

Και, για να μην παρερμηνευθω...

Δεν ισχυριζομαι οτι οι παρουσιασεις ανεξαρτητων μελων ειναι αντικειμενικες και αποκαλυπτικες. Πολλα μελη (θελοντας να βαυκαλιζονται και να διαβαζουν καλες κριτικες για το μαλλι τους... ετσι ειναι η ανθρωπινη φυση) αποκρυπτουν την πραγματικοτητα. Ανεβαζουν κολακευτικες φωτογραφιες χωρις να αναδεικνυουν τα τρωτα σημεια του μαλλιου τους.

Ωστοσο, υπαρχουν και μελη που τολμουν και δειχνουν την αληθινη εικονα. Ο Γιωργος για παραδειγμα, αν και φανατικος υποστηρικτης του κ. Τυρκαλα (σε σημειο που πολλες φορες του εχω ασκησει δριμεια κριτικη), εχει ανεβαζει κατα καιρους "ξεγυμνωτικες" φωτογραφιες (με βρεγμενο μαλλι, με νταλα ηλιο). Ετσι, ολοι μας εχουμε τη δυνατοτητα να κρινουμε τις ικανοτητες του κ. Τυρκαλα.

Υπαρχουν και αλλα παιδια (απο DHI, απο Βεκρη, απο τις κυπριακες κλινικες) που, λειτουργωντας ορθα για το συμφερον των μελων του forum, ανεβαζουν αντικειμενικο υλικο.

Σε αυτες, λοιπον, τις παρουσιασεις πρεπει να βασιζομαστε και οχι στις κατευθυνομενες, επεξεργασμενες παρουσιασεις των κλινικων μεταμοσχευσης μαλλιων.
Πιστεύω ότι συντριπτική πλειοψηφία του φόρουμ που παρακολουθεί και ενημερώνεται ξέρει τι εστί ο Αναστασάκης και ο κάθε Αναστασάκης και είναι απειροελαχιστοι αυτοί οι οποίοι έχουν σχηματίσει την γνώμη που πιστεύεις..... Έχουν κατανοήσει πλήρως την τακτική, νοοτροπία και ικανότητες του....

tasos33

Well-Known Member
Φιλε Τασο, γιατι αραγε περιμενεις με ανυπομονησια την επιστροφη απο τις διακοπες του κ. Αναστασακη;

Λες και δε γνωριζουμε εκ των προτερων τι θα αρχισει να γραφει!!!

Θα γραψει, λοιπον, για πολυ δυσκολο περιστατικο, για κακη ανταποκριση του δερματος του πελατη (για τις τεραστιες ουλες), θα γραψει για ολους εμας που ειμαστε ασχετοι και κακεντρεχεις, επειδη ασκουμε κριτικη στην "Μπαρτσελονα" της Ελλαδας...

Μια ειλικρινη αυτοκριτικη απο τον κορυφαιο (κατα την αποψη του) γιατρο δεν προκειται να δουμε. Σου το υπογραφω. Η φιλαυτια, ο ναρκισισμος και ο μεγαλοϊδεατισμος δε θα του το επιτρεψουν.

Οσον αφορα τωρα στο συγκεκριμενο περιστατικο, προσωπικη ταπεινη αποψη ειναι οτι δικαιωνομαι σε αυτα που εδω και ενα χρονο γραφω. Συνεχως ασκω κριτικη στην πολιτικη που ακολουθει ο κ. Αναστασακης με τον καταιγισμο επισημων ελεγχομενων παρουσιασεων.

Ο κ. Αναστασακης εχει τα λιγοτερα (ελαχιστα για την ακριβεια) ανεξαρτητα περιστατικα στο forum απο ολες τις αλλες κλινικες (ακομη και απο Τουρκικες). Αυτο το τονιζω συνεχεια και απο την αλλη ο γιατρος με ειρωνευεται και με απειλει με μηνυσεις, αν δε σωπασω.

Απο τη μια εχει δεκαδες επισημες παρουσιασεις, οπου (επιμενω) τα παντα ειναι ελεγχομενα (συνθηκες φωτισμου, κολακευτικες ληψεις, επιλογες καλων αποτελεσματων).

Απο την αλλη στις ελαχιστες ανεξαρτητες παρουσιασεις εχουν αρχισει να αποκαλυπτονται πολλες αδυναμιες/αρνητικα της κλινικης. Ολες οι ανεξαρτητες παρουσιασεις της κλινικης χρηζουν διορθωτικων επεμβασεων.

Δηλαδη τι να την κανει ο πελατης τη διορθωτικη επιπλεον επεμβαση; Θα ειναι ικανοποιημενος, αν ξαναμπει λιαν συντομως στο χειρουργειο, για να διορθωσει ο κορυφαιος γιατρος τα λαθη/παραληψεις του; Να ξαναπερασει αλλη μια ταλαιπωρια, επειδη ο γιατρος άλλα υποσχοταν (οπως κανει συνηθως, οτι δηθεν θα ειναι απολυτα ευχαριστημενος ο πελατης) και τελικα αλλη ηταν η πραγματικοτητα;

Αν ειναι ετσι, ας παμε ολοι στην DHI!!!

Αντιθετα, οταν τα χτενιζει προς τα μπροστα ή τα ανακατευει, τοτε φαινονται καποια κενα και αδυναμιες.

Ο κ. Αναστασακης σε ολα τα video χτενιζει τα μαλλια προς τα πισω και ετσι εξωραϊζει το αποτελεσμα και, εντεχνως, αποκρυπτει την κατασταση των πισω ζωνων που στα πλειστα περιστατικα ειναι μετρια.

Εν κατακλειδι, οφειλουμε ολοι να ειμαστε προσεκτικοι και κριτικα σκεπτομενοι απεναντι στις παρουσιασεις των ιδιων των κλινικων που ωραιοποιουν το εκαστοτε αποτελεσμα.

Και, για να μην παρερμηνευθω...

Δεν ισχυριζομαι οτι οι παρουσιασεις ανεξαρτητων μελων ειναι αντικειμενικες και αποκαλυπτικες. Πολλα μελη (θελοντας να βαυκαλιζονται και να διαβαζουν καλες κριτικες για το μαλλι τους... ετσι ειναι η ανθρωπινη φυση) αποκρυπτουν την πραγματικοτητα. Ανεβαζουν κολακευτικες φωτογραφιες χωρις να αναδεικνυουν τα τρωτα σημεια του μαλλιου τους.

Ωστοσο, υπαρχουν και μελη που τολμουν και δειχνουν την αληθινη εικονα. Ο Γιωργος για παραδειγμα, αν και φανατικος υποστηρικτης του κ. Τυρκαλα (σε σημειο που πολλες φορες του εχω ασκησει δριμεια κριτικη), εχει ανεβαζει κατα καιρους "ξεγυμνωτικες" φωτογραφιες (με βρεγμενο μαλλι, με νταλα ηλιο). Ετσι, ολοι μας εχουμε τη δυνατοτητα να κρινουμε τις ικανοτητες του κ. Τυρκαλα.

Υπαρχουν και αλλα παιδια (απο DHI, απο Βεκρη, απο τις κυπριακες κλινικες) που, λειτουργωντας ορθα για το συμφερον των μελων του forum, ανεβαζουν αντικειμενικο υλικο.

Σε αυτες, λοιπον, τις παρουσιασεις πρεπει να βασιζομαστε και οχι στις κατευθυνομενες, επεξεργασμενες παρουσιασεις των κλινικων μεταμοσχευσης μαλλιων.
Η αλήθεια είναι ότι σταμάτησα να διαβάζω στην δεύτερη παράγραφο γιατί είδα ότι ακολουθεί σεντόνι πανηγύριωτικο από γύφτικο γάμο.
Αν λοιπόν παραμέρισω την προφανή, αδιαμφισβήτητη και άνευ ελέους αντιπάθεια που σε διακατέχει απέναντι στο γιατρό σε γενικές γραμμές , πολύ γενικές όμως θα συμφωνήσω με την ουσία.

Από την άλλη όμως θα προσθέσω πως είναι ο ΜΟΝΟΣ που ανεβάζει βίντεο των περιστατικών άρα.......

tasos33

Well-Known Member
Πιστεύω ότι συντριπτική πλειοψηφία του φόρουμ που παρακολουθεί και ενημερώνεται ξέρει τι εστί ο Αναστασάκης και ο κάθε Αναστασάκης και είναι απειροελαχιστοι αυτοί οι οποίοι έχουν σχηματίσει την γνώμη που πιστεύεις..... Έχουν κατανοήσει πλήρως την τακτική, νοοτροπία και ικανότητες του....
Το πιο ουσιαστικό μύνημα. Αν αυτό το καταλάβει και ο Τολ κ κάποιοι άλλοι θα ασχολούμαστε με πιο ουσιώδη θέματα.

tamaliamoupiso

Well-Known Member
Δεν ειναι αρκετα καλη φωτο για να μετρησω ειδικα μπροστα μπροστα . Αλλιως θα το χα κανει ηδη . Επειδη δε τα δημοσιευω δε σημαινει πως δε τα μετραω κιολας, απ ολους τους γιατρους . Αλλα 3000κατι μοσχευματα σε τετοια επιφανεια ειναι κανονικη η εικονα αν ειναι οντως 150cm2 . Εγω με το ματι την εβαλα εκει αναμεσα στα 130-140 που και παλι μικρη διαφορα θα εκανε . Και 100% φυτρωση να χε στο 6μηνο το μεγιστο αποτελεσμα που θα μπορουσε να παρει ειναι αυτο της φωτογραφιας του 10ημερου , πριν ξεκινησουν να πεφτουν τα μοσχευματα . Αραιο πολυ δηλαδη . Αν εχει συνολικη φαλακρα 240+ cm2 θα θελει 7000+ grafts για ενα αξιοπρεπες αραιο αποτελεσμα . Οποτε στην ουσια το σοβαρο προβλημα εδω ειναι πως στρετσαρε η ουλη . Το οποιο διορθωνεται με διαφορους τροπους και υποθετω πως ο Αναστασακης θα το κανει δωρεαν . Ειτε κανουν scar revision και το ξαναραβουν καλυτερα . Που παλι ομως μπορει να ανοιξει . Ειτε fue στην ουλη . Ειτε μικροπιγκμεντεισον ή οπως λεγεται .

Μου προκαλεί εντύπωση αυτό που λες. Το ότι έχουν τοποθετηθεί και έχουν φυτρώσει όσα αναφέρονται.

10ημεροΑ.jpg

Στην περίπτωση αυτή, στον Cvial, θα έπρεπε να έχουν τοποθετηθεί 635000 (το τελευταίο μηδέν δεν είναι λάθος) τριχοθυλάκια για να δείχνει έτσι.

3rd operation.jpg

makis25

Well-Known Member
Μου προκαλεί εντύπωση αυτό που λες. Το ότι έχουν τοποθετηθεί και έχουν φυτρώσει όσα αναφέρονται.

Προβολή συνημμένου 39194

Στην περίπτωση αυτή, στον Cvial, θα έπρεπε να έχουν τοποθετηθεί 635000 (το τελευταίο μηδέν δεν είναι λάθος) τριχοθυλάκια για να δείχνει έτσι.

Προβολή συνημμένου 39195
o μονος τροπος για να μαι σιγουρος ειναι να τα μετρησω , αλλα οι φωτο αμεσως μετα την επεμβαση δεν το επιτρεπουν διχως να κανω πολυ μεγαλο λαθος

edit

απο προσωπικη εμπειρια , μιας και εχω κι εγω ενα παλιο κακο στριπ στο κεφαλι μου , αλλα μικρο , ξερω απο πρωτο χερι τι εικονα εχουν οι χαμηλες πυκνοτητες πχ 10-15-20 graft/cm2 . Αν καποιος βαλει 20 ανα cm2 και βγουν 17-18 τοτε ναι η επεμβαση εχει πετυχει τεχνικα . Δεν υπαρχει αμφιβολια πως θα ναι κατι εξαιρετικα αραιο , αντιαισθητικο κτλ . Αλλα δε χαραμιστηκαν graft .

kharmacoma

Well-Known Member
Αγαπητέ Jacksmith θα μπορούσες να βάλεις και μία φώτο με το μαλλί προς τα πάνω/ πίσω από μπροστά να φαίνεται η hairline? Γιατί έτσι όπως το ρίχνεις όλα μπροστά ίσως το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο από αυτό που φαίνεται.

tamaliamoupiso

Well-Known Member
Το υποψιάζομαι αυτό. Ίσως είναι λάθος οι φωτογραφίες και το μήκος του μαλλιού για εμφανισιακά συμπεράσματα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tasos33

Well-Known Member
o μονος τροπος για να μαι σιγουρος ειναι να τα μετρησω , αλλα οι φωτο αμεσως μετα την επεμβαση δεν το επιτρεπουν διχως να κανω πολυ μεγαλο λαθος

edit

απο προσωπικη εμπειρια , μιας και εχω κι εγω ενα παλιο κακο στριπ στο κεφαλι μου , αλλα μικρο , ξερω απο πρωτο χερι τι εικονα εχουν οι χαμηλες πυκνοτητες πχ 10-15-20 graft/cm2 . Αν καποιος βαλει 20 ανα cm2 και βγουν 17-18 τοτε ναι η επεμβαση εχει πετυχει τεχνικα . Δεν υπαρχει αμφιβολια πως θα ναι κατι εξαιρετικα αραιο , αντιαισθητικο κτλ . Αλλα δε χαραμιστηκαν graft .
Μάκη η σωστή διαπιστώση σου απορρέει από την γνώση την εμπειρία και κυρίως την ψύχραιμη ματιά που έχεις , και καλά κάνεις και την γράφεις , δυστυχώς πολλοί γράφουν πολλά απλά για να γράψουν και ξετυλίγεται ένα ολόκληρο νήμα γύρω από υποθετικά σενάρια.

Το μόνο επιβεβαιώμενο τραγικό λάθος? στο κεφάλι του φίλου είναι η τομή. Κατά τ αλλα είναι γνωστό πως αυτά τα graft σε αυτή την επιφάνεια κάλυψης ακόμα και με 100 % φυτρωση το αποτέλεσμα είναι φτωχό αν και στο εξάμηνο ? ακόμα. Είναι γνωστό πιο είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής κάλυψης .

Δηλαδή αν μετρηθούν και είναι όσα μπήκαν θα είναι πετυχημένη η μμ η όχι?

Giorgos-3

Well-Known Member
Μάκη η σωστή διαπιστώση σου απορρέει από την γνώση την εμπειρία και κυρίως την ψύχραιμη ματιά που έχεις , και καλά κάνεις και την γράφεις , δυστυχώς πολλοί γράφουν πολλά απλά για να γράψουν και ξετυλίγεται ένα ολόκληρο νήμα γύρω από υποθετικά σενάρια.

Το μόνο επιβεβαιώμενο τραγικό λάθος? στο κεφάλι του φίλου είναι η τομή. Κατά τ αλλα είναι γνωστό πως αυτά τα graft σε αυτή την επιφάνεια κάλυψης ακόμα και με 100 % φυτρωση το αποτέλεσμα είναι φτωχό αν και στο εξάμηνο ? ακόμα. Είναι γνωστό πιο είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής κάλυψης .

Δηλαδή αν μετρηθούν και είναι όσα μπήκαν θα είναι πετυχημένη η μμ η όχι?
Επιτυχημένη φυτρωση αποτυχημένη στρατηγική ...θα σου απαντήσουν κάποιοι....και βέβαια δεδομένες αποτυχημένες τομές....

Disco

Well-Known Member
Πολλοί όμως δεν αντιλαμβάνονται τι χρειάζεται μια περιοχή για να είναι αξιοπρεπής. Όταν δεν επισημαίνεις κάποια πράγματα που γίνονται σε συγκεκριμένες επίσημες παρουσιάσεις τότε κάποια μέλη θα νομίζουν ότι αυτό που είδαν είναι η ιδανική λύση και ίσως το επιλέξουν για την περίπτωση τους με αποτέλεσμα να μη μείνουν ικανοποιημένοι μετά από το αποτέλεσμα τους όπως και ο jacksmith που πιθανόν να ειχε απορρίψει την συγκεκριμένη πρόταση αν ήξερε εξαρχής ότι θα είχε φτωχό αποτέλεσμα και χρειαζόταν άλλο πλάνο για να έχει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα και όχι αυτό που ακολούθησε. Οπότε μη νομίζετε ότι όλα τα μέλη γνωρίζουν ποιο είναι το ιδανικό πλάνο και σωστά νομίζω ο @tol επιμένει στο να τα επισημαίνει....

tasos33

Well-Known Member
Επιτυχημένη φυτρωση αποτυχημένη στρατηγική ...θα σου απαντήσουν κάποιοι....και βέβαια δεδομένες αποτυχημένες τομές....
Αυτό είπα...
Εμφανώς πρόβλημα στην τομή..

Η στρατηγική γνωστή και χιλιοπροβεβλημενη, το 90% των δημοσιευμένων περιστατικών από την κλινική είναι αυτής της στρατηγικής. Το αποτέλεσμα διαφοροποιείται ανάλογος των χαρακτηριστικών του ασθενούς.

Αν και εφόσον ότι μπήκε φύτρωσε γιατί είναι αποτυχημένο? Σε απλά μαθηματικά βέβαια.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε πλέον είναι ότι η επιλογή που κάνουμε ΔΕ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΤΆ ΆΜΟΙΡΟΥΣ ΕΥΘΥΝΩΝ....

Γνωρίζουμε τι μας δίνει κ τι μας παίρνει η κάθε κλινική.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
όπως και ο jacksmith που πιθανόν να ειχε απορρίψει την συγκεκριμένη πρόταση αν ήξερε εξαρχής ότι θα είχε φτωχό αποτέλεσμα και χρειαζόταν άλλο πλάνο για να έχει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα και όχι αυτό που ακολούθησε.

Πιθανώς να μην υπήρχε και ΚΑΝΕΝΑ πλάνο για να έχει αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Πολλές φορές αρκετά μέλη προσπαθούν να αλλάξουν γιατρό θεωρώντας ότι υπάρχει θεραπεία όταν επι της ουσίας δεν υπάρχει. Το έχω ζήσει έντονα στα consultation αλλά και στην επιλογή για τα consultation. Το καλύτερο είναι φώτο αποτελεσμάτων με παρόμοια χαρακτηριστικά/πρόβλημα για να ξέρει τι αποτέλεσμα μπορεί να πάρει και να δει αν του κάνει. Αυτή είναι η ασφαλέστερη μέθοδος.

tasos33

Well-Known Member
Πιθανώς να μην υπήρχε και ΚΑΝΕΝΑ πλάνο για να έχει αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Πολλές φορές αρκετά μέλη προσπαθούν να αλλάξουν γιατρό θεωρώντας ότι υπάρχει θεραπεία όταν επι της ουσίας δεν υπάρχει. Το έχω ζήσει έντονα στα consultation αλλά και στην επιλογή για τα consultation. Το καλύτερο είναι φώτο αποτελεσμάτων με παρόμοια χαρακτηριστικά/πρόβλημα για να ξέρει τι αποτέλεσμα μπορεί να πάρει και να δει αν του κάνει. Αυτή είναι η ασφαλέστερη μέθοδος.
Οι απαιτήσεις του φίλου ήταν εξαρχής περιορισμένες, γνώριζε τι περίμενε. Ο πήχης ήταν χαμηλά.

Συνημμένα

• Screenshot_2021-08-20-16-04-33-789_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-08-20-16-04-33-789_com.android.chrome.jpg
    817 KB · Προβολές: 199

Disco

Well-Known Member
Το αν δεν υπάρχει σίγουρα δεν το ξέρουμε, αλλά αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει ο ηθικός γιατρός οφείλει να τον απορρίψει και όχι να τον βάλει για μεταμόσχευση και μετά ο ασθενής να μείνει πλήρως απογοητευμένος όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο jacksmith με το πολύ φτωχό αποτέλεσμα που πήρε και δικαιολογημένα είναι απογοητευμένος. Και πέρα από το αποτέλεσμα, απέκτησε και νέες ουλές που τον δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τώρα.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αγαπητέ ας μην παίζουμε με τις λέξεις. Είναι προφανές ότι το μέγεθος της αραίωσης (ΝW6 γυαλί) σε συνδυασμό με την δότρια που του την έχει ρημάξει η ρετρο (θεωρώντας ότι δεν έχει DUPA) μαζί με μια αποτυχημένη μμ τον κάνει εξαιρετικά κακό υποψήφιο με πολύ περιορισμένες ελπίδες να πάρει έστω και ένα ανεκτό αποτέλεσμα. Όπως καταλαβαίνεις, η απογοήτευση και οι προσδοκίες έχουν να κάνουν με υποθέσεις. Μόνο αν του δείξεις φώτο με το τι σημαίνει αυτό που πας να κάνεις υπάρχει αντικειμενική βάση συζήτησης. Καλό είναι να το καταλάβουμε.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Επειδή πλέον έχω λίγο καιρό για να γράψω και να αναλύσω παραπάνω, πήρα την φώτο που έβαλε στις 10 ημέρες και ξέροντας ότι το ανάπτυγμα μιας hairline είναι περι τα 18cm (από 17-19cm), μπορω να προσδιορίσω περίπου το τετραγωνικό εκατοστό στο κεφάλι των 10 ημερών. Επίτηδες το έκανα λίγο μεγαλύτερο για να είμαι σίγουρος ότι δεν κάνω λάθος. Όπως θα δείτε η μπροστινή περιοχή δεν έχει πάνω από 25g (κεντρικό forelock) και οι μεσαίες περιοχές κυμαίνονται από 12-14g και όλες με κακό λόγο περί το 2. Η παρόμοια τωρινή φώτο στους 6 μήνες δείχνει μια καλή φύτρωση με δεδομένο ότι αυτό που πρακτικά φαίνεται είναι οι πυκνότητες των 14g. Μπροστινές φώτο (ανφας) θα δείχουν καλύτερη εικόνα γιατί η μπροστινή περιοχή έχει φυτευθεί με περισσότερα (αλλά και πάλι με πάρα πολλά λίγα g). Πέραν της τομής, το πρόβλημα εδώ είναι η έλλειψη (?) επικοινωνίας preop από την κλινική στον πελάτη για το τι σημαίνουν οι πυκνότητες φύτευσης σε σχέση με το αποτέλεσμα που αναμένει ο πελάτης και αν υπάρχει δυνατότητα στο μέλλον για επόμενη μμ με αύξηση της πυκνότητας.

10ημεροΑr.jpg

Μπλουζα