RE: Απ: Μια άλλη θεωρία για την τριχόπτωση (σμήγμα)
vag25 είπε:
Και εδω θα ηθελα να ρωτησω γιατι ειμαι ασχετος με το θεμα.
Το παχυ εντερο και η αποβολη τοξινων(και οι τοξινες γενικοτερα) μπορουν να εχουν σχεση με τα παραπανω που εγραψε ο φιλος GOMI.Μπορει να ειναι κομματι του puzzle ή αλλη θεωρια?
Σε πρόσφατη κουβέντα που είχα με μέλος του φόρουμ, μου ανέφερε για γνωστό του πρόσωπο το οποίο λόγω διαταραχής του εντέρου αντιμετώπισε έντονη τριχόπτωση.
Αυτό που γνωρίζω για το έντερο είναι ότι εξαρτώνται απ αυτό πάρα μα πάρα πολλές λειτουργίες του οργανισμού και πως αν οι φυσιολογικοί μύκητες που υπάρχουν εκεί αυξηθούν πέρα του φυσιολογικού ενδεχομένως να προκληθεί τριχόπτωση και μάλιστα έντονη. Προφανώς μιας και απορροφούν θρεπτικά συστατικά από τις τροφές, η ποιότητα του αίματος θα είναι αισθητά πεσμένη στα όργανα αλλά και στους ιστούς όπως και στα μαλλιά που καλείται να τροφοδοτήσει.
Επίσης κάπου είχα διαβάσει στο παρελθόν (χωρίς να είμαι σίγουρος κατά πόσο μπορεί να στέκει ιατρικά) πως οι μύκητες αυτοί μπορούν να επεκταθούν και στο κεφάλι.
Σε περίπτωση πάντως που κάποιος έχει υπόνοιες ότι μπορεί να έχει μύκητες στο τριχωτό, μπορεί να κοιτάξει για λευκό ιώδιο το οποίο εγγυημένα τους εξαφανίζει μέσα σε 2 εβδομάδες και αν η τριχόπτωση οφείλονταν σε αυτούς, δίνει σημαντική επανέκφυση.
toxotis18 είπε:
Εγω πιστευώ οτι ενδεχομενος η περιττη λιπαροτητα να χειροτερευει απλα το προβλημα λογω το οτι η Dht ειναι λιποδιαλυτη αλλα δεν νομιζω οτι αποτελει την αιτια.Ποσοι λιγδιαρηδες υπαρχουν με το μαλλι φουντα...? !!!
Δεν εχω λιπαροτητα καθολου,εξι χρονια απο την ληξη της θεραπειας μου με ρετινοειδη (roaccutane) εχω μόνιμη (παθολικη θα ελεγα) ξηροτητα "απο την κορφη ως τα νυχια" !!!
Δεν είναι ακριβώς έτσι γιατί το παραπάνω του φυσιολογικού σμήγμα προκαλεί πολλές αρνητικές επιδράσεις στην όλη κυκλική διαδικασία που ακολουθούν τα τριχοθυλάκια.
Επίσης μην ξεχνάμε ότι το σμήγμα περιέχει επίσης μεγάλη ποσότητα dht.
Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τον ακριβή λόγω της τριχόπτωσής του μιας και υπάρχουν πλέον τόσες θεωρίες, αλλά ότι μπορούμε να διορθώσουμε καλό είναι να το κάνουμε. Εξάλλου ένα καθαρό και υγιές κεφάλι, μπορεί να αντιδράσει πολύ θετικότερα σε οποιαδήποτε θεραπεία....
Όσο για τον λυγδιάρη...δυστυχώς κάποια άτομα όσο και αν προσπαθήσουν, ότι και αν κάνουν, ακόμα και αν 3πλασιάσουν την dht στον οργανισμό τους, τα μαλλιά τους θα είναι πάντα εκεί.
MANKAR είπε:
δλδ αν τηρησουμαι αυτο θα εχουμαι αποτελεσμα με το σμηγμα αρα και με την τριχοπτωση????
Αν θες μπορείς να δοκιμάσεις με τους 2-3 τρόπους που ανέφερα κατά πόσο σου δημιουργούν παραπάνω λιπαρότητα.
Όπως προανέφερα σε εμένα είχαν θετικό αποτέλεσμα και οι 3 τρόποι....