Μια άλλη θεωρία για την τριχόπτωση (σμήγμα)

toxotis18

Member
Απ: Μια άλλη θεωρία για την τριχόπτωση (σμήγμα)

somari είπε:
Απλοι υδατανθρακες ειναι το σακχαρα και συνθετοι οι αμυλουχοι;

Ναι .οπως και να εχει θα καταλωνουμε υδατανθρακες...εξαλου ειναι απαραιτητοι για την υγεια.τουλαχιστον να μην ειναι επεξεργασμενοι (ζαχαρη ,λευκα αλευρια ) και ταυτοχρονα να παιρνουμε και φυτικες ινες π.χ. μαυρο ψωμι,δημ. ολικης , μελασα αντι για ζαχαρη (υδατανθρακες + φυτικες ινες) κ.λ.π.

Εγω παλια τηρουσα ενα τεοτιο διαιτολογιο αλλα πλεον τρωω και τις σοκολατες...με μετρο βεβαια."Μια ζωη" ειναι αυτη... :D

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

MANKAR

Active Member
δλδ αν τηρησουμαι αυτο θα εχουμαι αποτελεσμα με το σμηγμα αρα και με την τριχοπτωση????

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
RE: Απ: Μια άλλη θεωρία για την τριχόπτωση (σμήγμα)

vag25 είπε:
Και εδω θα ηθελα να ρωτησω γιατι ειμαι ασχετος με το θεμα.
Το παχυ εντερο και η αποβολη τοξινων(και οι τοξινες γενικοτερα) μπορουν να εχουν σχεση με τα παραπανω που εγραψε ο φιλος GOMI.Μπορει να ειναι κομματι του puzzle ή αλλη θεωρια?

Σε πρόσφατη κουβέντα που είχα με μέλος του φόρουμ, μου ανέφερε για γνωστό του πρόσωπο το οποίο λόγω διαταραχής του εντέρου αντιμετώπισε έντονη τριχόπτωση.
Αυτό που γνωρίζω για το έντερο είναι ότι εξαρτώνται απ αυτό πάρα μα πάρα πολλές λειτουργίες του οργανισμού και πως αν οι φυσιολογικοί μύκητες που υπάρχουν εκεί αυξηθούν πέρα του φυσιολογικού ενδεχομένως να προκληθεί τριχόπτωση και μάλιστα έντονη. Προφανώς μιας και απορροφούν θρεπτικά συστατικά από τις τροφές, η ποιότητα του αίματος θα είναι αισθητά πεσμένη στα όργανα αλλά και στους ιστούς όπως και στα μαλλιά που καλείται να τροφοδοτήσει.
Επίσης κάπου είχα διαβάσει στο παρελθόν (χωρίς να είμαι σίγουρος κατά πόσο μπορεί να στέκει ιατρικά) πως οι μύκητες αυτοί μπορούν να επεκταθούν και στο κεφάλι.
Σε περίπτωση πάντως που κάποιος έχει υπόνοιες ότι μπορεί να έχει μύκητες στο τριχωτό, μπορεί να κοιτάξει για λευκό ιώδιο το οποίο εγγυημένα τους εξαφανίζει μέσα σε 2 εβδομάδες και αν η τριχόπτωση οφείλονταν σε αυτούς, δίνει σημαντική επανέκφυση.

toxotis18 είπε:
Εγω πιστευώ οτι ενδεχομενος η περιττη λιπαροτητα να χειροτερευει απλα το προβλημα λογω το οτι η Dht ειναι λιποδιαλυτη αλλα δεν νομιζω οτι αποτελει την αιτια.Ποσοι λιγδιαρηδες υπαρχουν με το μαλλι φουντα...? !!!
Δεν εχω λιπαροτητα καθολου,εξι χρονια απο την ληξη της θεραπειας μου με ρετινοειδη (roaccutane) εχω μόνιμη (παθολικη θα ελεγα) ξηροτητα "απο την κορφη ως τα νυχια" !!!

Δεν είναι ακριβώς έτσι γιατί το παραπάνω του φυσιολογικού σμήγμα προκαλεί πολλές αρνητικές επιδράσεις στην όλη κυκλική διαδικασία που ακολουθούν τα τριχοθυλάκια.
Επίσης μην ξεχνάμε ότι το σμήγμα περιέχει επίσης μεγάλη ποσότητα dht.
Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τον ακριβή λόγω της τριχόπτωσής του μιας και υπάρχουν πλέον τόσες θεωρίες, αλλά ότι μπορούμε να διορθώσουμε καλό είναι να το κάνουμε. Εξάλλου ένα καθαρό και υγιές κεφάλι, μπορεί να αντιδράσει πολύ θετικότερα σε οποιαδήποτε θεραπεία....
Όσο για τον λυγδιάρη...δυστυχώς κάποια άτομα όσο και αν προσπαθήσουν, ότι και αν κάνουν, ακόμα και αν 3πλασιάσουν την dht στον οργανισμό τους, τα μαλλιά τους θα είναι πάντα εκεί.

MANKAR είπε:
δλδ αν τηρησουμαι αυτο θα εχουμαι αποτελεσμα με το σμηγμα αρα και με την τριχοπτωση????

Αν θες μπορείς να δοκιμάσεις με τους 2-3 τρόπους που ανέφερα κατά πόσο σου δημιουργούν παραπάνω λιπαρότητα.
Όπως προανέφερα σε εμένα είχαν θετικό αποτέλεσμα και οι 3 τρόποι....

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Παιδιά, πλάκα πλάκα στην εφηβεία είχα και εγώ πολύ σμήγμα, και την περίοδο που το ξεφορτώθηκα συνέπεσε σε εποχή που ξεκίνησα ολοκληρωτικά και μόνο διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, την οποία συνεχίζω ακόμα κοντά μια 10ετία τώρα.

Βεβαια είχα χρησιμοποιήσει και φουνγκοράλ τότε, για την πιτυρίδα πιο πολύ, αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν ξαναεμφανίστηκε τόσα χρόνια η ΣΔ.

Απ την άλλη βέβαια, το δέρμα παραμένει ακόμα πολύ λιπαρό.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
feni, αν γυμνάζεσαι δοκίμασε να κάνεις 20 λεπτά διαλλειματική προπόνηση και έλα πες μου μετά 2 ώρες σε τι κατάσταση είναι τα μαλλιά σου.
Την αναφέρω γιατί είναι γνωστό πως αυτού του είδους προπόνηση κατά την διάρκειά της κρατά τα λιπαρά οξέα στο αίμα χαμηλά ενώ μετά την ολοκλήρωσή της τα απελευθερώνει στο αίμα με γοργούς ρυθμούς. Εννοείται πως δεν πρέπει να φας κάτι όσο διαρκεί αυτή η διαδικασία....

mimis giova

Active Member
ρε παιδια γι αυτο ξερει κανεις κατι??????? http://www.groupon.gr/deals/special-deal/directhairimplantation-lasercomb-sidedeal/2698196

vag25

Well-Known Member

GOMI είπε:
Σε πρόσφατη κουβέντα που είχα με μέλος του φόρουμ, μου ανέφερε για γνωστό του πρόσωπο το οποίο λόγω διαταραχής του εντέρου αντιμετώπισε έντονη τριχόπτωση.
Αυτό που γνωρίζω για το έντερο είναι ότι εξαρτώνται απ αυτό πάρα μα πάρα πολλές λειτουργίες του οργανισμού και πως αν οι φυσιολογικοί μύκητες που υπάρχουν εκεί αυξηθούν πέρα του φυσιολογικού ενδεχομένως να προκληθεί τριχόπτωση και μάλιστα έντονη. Προφανώς μιας και απορροφούν θρεπτικά συστατικά από τις τροφές, η ποιότητα του αίματος θα είναι αισθητά πεσμένη στα όργανα αλλά και στους ιστούς όπως και στα μαλλιά που καλείται να τροφοδοτήσει.
Επίσης κάπου είχα διαβάσει στο παρελθόν (χωρίς να είμαι σίγουρος κατά πόσο μπορεί να στέκει ιατρικά) πως οι μύκητες αυτοί μπορούν να επεκταθούν και στο κεφάλι.
Σε περίπτωση πάντως που κάποιος έχει υπόνοιες ότι μπορεί να έχει μύκητες στο τριχωτό, μπορεί να κοιτάξει για λευκό ιώδιο το οποίο εγγυημένα τους εξαφανίζει μέσα σε 2 εβδομάδες και αν η τριχόπτωση οφείλονταν σε αυτούς, δίνει σημαντική επανέκφυση.

Μου εκανε δωρεαν διαγνωση(και 2 θεραπειες) ενας πολυ γνωστος μου που ασχολειται με βιοσυντονισμο(google it για λεπτομεριες).Αφορα την ολιστικη Ιατρικη.
Δεν του μιλησα για τριχοπτωση αρχικα,παρα μονο για ξηροδερμια(στο σωμα,γιατι στο κεφαλι εχω λιπαροτητα) και αυτος βρηκε οτι εχω τοξινες ,αλλα και θεμα με το εντερο,οπως και μυκητες..
Θα δωσω λιγο χρονο και σε αυτο,γιατι ειδικα σε θεμα διαγνωσης εχω διαβασει πολυ θετικα πραγματα για τον βιοσυντονισμο.

το λευκο Ιωδιο που το βρισκουμε?Εχω ακουσει και εγω καλα λογια.Εχεις δει οντως περιπτωσεις που ειχαν επανεκφυση?
Ειδικα τις τελευταιες μερες τριχοπτωση/φαγουρα θεριζουν...

MANKAR

Active Member

vag25 είπε:
GOMI είπε:

Μου εκανε δωρεαν διαγνωση(και 2 θεραπειες) ενας πολυ γνωστος μου που ασχολειται με βιοσυντονισμο(google it για λεπτομεριες).Αφορα την ολιστικη Ιατρικη.
Δεν του μιλησα για τριχοπτωση αρχικα,παρα μονο για ξηροδερμια(στο σωμα,γιατι στο κεφαλι εχω λιπαροτητα) και αυτος βρηκε οτι εχω τοξινες ,αλλα και θεμα με το εντερο,οπως και μυκητες..
Θα δωσω λιγο χρονο και σε αυτο,γιατι ειδικα σε θεμα διαγνωσης εχω διαβασει πολυ θετικα πραγματα για τον βιοσυντονισμο.

το λευκο Ιωδιο που το βρισκουμε?Εχω ακουσει και εγω καλα λογια.Εχεις δει οντως περιπτωσεις που ειχαν επανεκφυση?
Ειδικα τις τελευταιες μερες τριχοπτωση/φαγουρα θεριζουν...

έχει χρισημοποιήσει κάποιος λευκό ιώδιο??στο google που πατησα δεν μου έβγαλε κάτι!!!!

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Λευκό ιώδιο εδώ Ελλάδα δεν ξέρω αν μπορεί να σου φτιάξει κάποιος φαρμακοποιός. Να το έχει έτοιμο το θεωρώ δύσκολο.

Προσωπικά όχι, δεν έχω συναντήσει καμία περίπτωση σχετικά, αλλά κατά καιρούς έχω βρει πολλές αναφορές για θεραπεία κυρίως alopecia areata, που είδαν επανέκφυση.
Γι αυτό έγραψα ότι σε θέματα που αφορούν μύκητες θα κάνει θαύματα. Σε άλλου τύπου τριχόπτωση, δεν ξέρω τι μπορεί να δώσει....
Αν θέλει κάποιος μπορεί να το ψάξει ως white iodine ή delocorized iodine

Στο ebay για παράδειγμα έχω βρει αυτό που φαίνεται καλό...
http://www.ebay.com/itm/White-Decolourized-Iodine-10ml-Nails-Thyroid-Alopecia-Hair-Loss-Dr-Clarks-/320863795829?pt=UK_Health_Beauty_Natural_AlternativeTherapies&hash=item4ab4f8fa75#ht_3547wt_905

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

MANKAR

Active Member
στα φαρμακεια δλδ δεν υπαρχει αντιστοιχο προ'ι'ον??homemade παρασκευη παιζει??σε εμενα που η τριχοπτωση οφειλεται δε διαφορα προβληματα του τριχωτου ισως κανει θαυματα!!

somari

Active Member
Παιδια και εγω ψηνομαι... Γιατι εκτος απο τα σημεια κλασσικης αα εχω και αραιωση σε ασχετα σημεια πχ στις φαβοριτες λογω οργιων λιπαροτητας...

toxotis18

Member
τοξινωση απο το εντερο? ξετετε τι προβληματα (πολυ πιο σοβαρα ) πρεπει να προκυψουν πρωτα στον οργανισμο πριν φτασουμε στην τριχοπτωση.Οι καταστασεις αυτες ειναι ακραιες...σε ατομα με χρονιο δυσκοιλιοτητα...μιλαμε για κενωσεις 1 την βδομαδα ή και πιο αραια!
Οι μυκητες στο τριχωτο δημιουργουν συμπτωματα...φαγουρα,ξηροδερμια κ.λ.π. δεν περνανε απαρατηρητοι!Εδω η αποτελεσματικη λυση ειναι fungoral

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
MANKAR είπε:
στα φαρμακεια δλδ δεν υπαρχει αντιστοιχο προ'ι'ον??homemade παρασκευη παιζει??σε εμενα που η τριχοπτωση οφειλεται δε διαφορα προβληματα του τριχωτου ισως κανει θαυματα!!

Απ όσο γνωρίζω όχι, έτοιμο δεν υπάρχει. Ίσως όμως κανείς γνωστός φαρμακοποιός σου να μπορεί να σου φτιάξει. Πρέπει να του έχεις και εμπιστοσύνη φυσικά...Όταν περάσω θα ρωτήσω και τον δικό μου να δω τι θα μου πει, αν μπορεί να φτιάξει και θα ενημερώσω...

somari

Active Member
toxotis18 είπε:
τοξινωση απο το εντερο? ξετετε τι προβληματα (πολυ πιο σοβαρα ) πρεπει να προκυψουν πρωτα στον οργανισμο πριν φτασουμε στην τριχοπτωση.Οι καταστασεις αυτες ειναι ακραιες...σε ατομα με χρονιο δυσκοιλιοτητα...μιλαμε για κενωσεις 1 την βδομαδα ή και πιο αραια!
Οι μυκητες στο τριχωτο δημιουργουν συμπτωματα...φαγουρα,ξηροδερμια κ.λ.π. δεν περνανε απαρατηρητοι!Εδω η αποτελεσματικη λυση ειναι fungoral

Αρα εγω που εχω και προβλημα δυσκ και λιπαροτητα και φαγουρα θα το χρειαζομουν!

MANKAR

Active Member
και εγω θα παω να ρωτησω αν μπορει να μου φτιαξει , αλλα πως θα το βαζουμαι στο τριχωτο??μετα απο αυτο θα λουζομαστε??

http://translate.google.gr/translate?hl=el&langpair=en|el&u=http://www.alopeciaworld.com/forum/topics/white-iodine

vag25

Well-Known Member
toxotis18 είπε:

Πως εξηγεις οτι το fungoral μαλλον δεν εκανε σε μενα?Ισως τα εκανε και χειροτερα.

Τωρα για τις τοξινες.Εγω γνωριζω αποβαλλονται φυσιολογικα μεσω οργανων (πχ συκωτι,νεφρα ,αλλα και απο το δερμα).

Το προβλημα υπαρχει υποθετω(χωρις να ειμαι βεβαιος) οταν δεν υπαρχει ισορροπια στην αποτοξινωση που ετσι και αλλιως κανει απο μονος του ο οργανισμος μας.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
MANKAR είπε:
και εγω θα παω να ρωτησω αν μπορει να μου φτιαξει , αλλα πως θα το βαζουμαι στο τριχωτο??μετα απο αυτο θα λουζομαστε??

http://translate.google.gr/translate?hl=el&langpair=en|el&u=http://www.alopeciaworld.com/forum/topics/white-iodine

Απ όσα έχω διαβάσει, καλό είναι να το βάζεις πολύ προσεκτικά, με μια μικρή μπατονέτα για παράδειγμα σε διάφορα σημεία που θεωρείς ότι έχουν πρόβλημα και όχι φυσικά "λούσιμο" σε όλο το κεφάλι.
Κάποιοι είχα δει ότι τη μια μέρα έβαζαν ιώδιο και την άλλη κάποιο λάδι (καρύδας, εμού, καστορέλαιο, άρνικα κλπ) ώστε να αποφύγουν τυχόν ξηροδερμία. Όπως και να χει, σίγουρα χρειάζεται προσεχτική εφαρμογή γιατί είναι δυνατό...

Εντάξει....λίγο πολύ σήμερα, με το κάπνισμα και αυτά που τρώμε κάποιες τοξίνες σίγουρα υπάρχουν στον οργανισμό και για να μπορεί να τις αποβάλλει χρειάζεται και αντιοξειδωτικές βιταμίνες και φυσικά πολύ καλή λειτουργία του εντέρου.
Το fungoral, είναι όντως περίεργη περίπτωση...άλλους τους βοηθάει και άλλους τους κάνει χειρότερα.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Πάντως, μιας και το έφερε η κουβέντα....εδώ ένα πανεύκολο τεστάκι για να δει κάποιος αν έχει θέμα με προχωρημένης μορφής μύκητες...

http://www.adhdrelief.com/CandidaTest.html

Μπλουζα