Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
κοψτε το βουρτσισμα . Δουλευει πολυ καλα , στα δοντια . Στο κεφαλι μπα . Ρε συ thatcher , δηλαδη εχεις 24 ωρες το 24 ωρο ερεθισμενο δερμα και το βρηκες καλη ιδεα να το ερεθιζεις περισσοτερο; . Σα να βαζουμε καποιον με 38 πυρετο στο φουρνο .
https://www.hairlossgr.com/threads/Φυσική-Θεραπεία.8299/Που ειναι εστω και ενα αποτελεσμα που να συγκρινεται με εστω και τη μικροτερη δυνατη δοση μινοξιδιλης.
Αυτη η ερευνα στα γρηγορα που την κοιταξα μονο θετικα γραφει για το μασαζ.
https://www.hairlossgr.com/threads/Φυσική-Θεραπεία.8299/
Eστω για καποιο διαστημα. Οπως η minox δηλαδη...
Δεν εχω το βαρος καποιας αποδειξης γιατι δεν ισχυριστηκα παραπανω οτι το βουρτσισμα δουλευει. Ειπες οτι δεν δουλευει, οποτε αν καποιος εχει το βαρος καποιας αποδειξης αυτος μαλλον εισαι εσυ.
Η επιστημη ειναι ο καλυτερος τρόπος που εχουμε για να καταλαβαινουμε τον κοσμο μας. Αυτο ειναι αδιαπραγματευτη πραγματικοτητα.
Ομως εχουμε μαθει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για τον κοσμο μας (μεσω της επιστημης) ;
Αποψη μου ειναι οτι δεν εχει δωσει απαντησεις ουτε για το 0.0000000000.....00001% του τι συμβαινει εκει εξω. Υπαρχει απειρο room για εξερευνηση.
Το λεω αυτο, γιατι μου δινεις την εντυπωση οτι ''κατοικείς'' αυστηρά μεσα στα όρια αυτου του 0.0000000000.....00001% (των πραγματι μοναδικων και ορθων απαντησεων που διαθετουμε σημερα) ενω παραβλεπεις την δεδομενη υπαρξη του υπολοιπου 99.999999999999999999....999% που δεν εχουμε ανακαλυψει.
Δεν ειναι απαραιτητα το βουρτσισμα αυτο, αλλα οσο στρουθοκαμηλισμος ειναι το να μην εμπιστευομαστε επιστημονικα δεδομενα, αλλα τοσο ειναι το να εμπιστευομαστε οτι εκει έξω υπαρχει μονο αυτος ο απειροελαχιστος ''κοσμος'' που εχουμε ανακαλυψει.
Για αυτο σε ρωτησα για την φινα κατι συγκεκριμενο. Πριν καταλαβουμε οτι δουλευει για τα μαλλια(στα 90s), δεν δουλευε για τα μαλλια? (πχ στα 80s αν καποιος υποθετικα εδωσε μια μαρτυρια επειδη μπορεσε με καποιο τροπο να δοκιμασει την ουσια)
Η επομενη ''φινα'', το επομενο σουπερ φαρμακο για την τριχοπτωση, δεν δουλευει σημερα που μιλαμε? πρεπει να αποδειχθει ερευνητικά οτι δουλευει για να δουλεψει?
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Αυτη η ερευνα στα γρηγορα που την κοιταξα μονο θετικα γραφει για το μασαζ.
Real-time reverse transcription-polymerase chain reaction demonstrated increased expression of hair cycle–related genes such as NOGGIN, BMP4, SMAD4, and IL6ST and decrease in hair loss–related genes such as IL6.
Hair thickness was shown to increase with standardized scalp massage.
αν κατι δεν αποδειχθει οτι δουλευει, οτι δουλευει με ασφαλεια short term και long term ,τοτε ολα τα υπολοιπα ειναι νουφαρα.
Καλησπέρα σε όλους,
χαίρομαι ιδιαίτερα που το θέμα έχει ανταπόκριση και υπάρχει ενδιαφέρον.
Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλες τις δημοσιεύσεις, αρχίζοντας από τον Μάκη τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω για την εμπεριστατωμένη άποψη του.
@makis25
Δυστυχώς δεν έχω κάποια ανάλογη έρευνα η οποία να αποδεικνύει τα λεγόμενα μου, παρόλα αυτά έχω όμως σαν στοιχεία τα εμφανή σημάδια βελτίωσης. Για του λόγου του αληθές, ανεβάζω 2 φωτογραφίες από τον 6/2018 & 12/2018 αντίστοιχα για να διαπιστώσετε τα λεγόμενα μου.
Δεν είναι ότι καλύτερο από άποψη λήψης καθώς το μοντέλο και ο φωτογράφος είναι το ίδιο πρόσωπο.
Προβολή συνημμένου 20145 Προβολή συνημμένου 20146
Είμαι σίγουρος πως έχουν δοκιμαστεί ενδελεχώς όλες οι "πειραματικές" θεραπείες που εφαρμόζουμε αλλά επέτρεψε μου να διαφωνήσω μαζί σου λέγοντας πως για τον καθένα μας δουλεύει κάτι διαφορετικό.
Εμμένω σε αυτή την άποψη καθώς η κάθε περίπτωση φαινομενικά φαίνεται ίδια (π.χ. ανδρογενής αλωπεκία) αλλά οι παράγοντες οι οποίοι την επηρεάζουν και συμβάλλουν σε αυτή είναι πάρα πολλοί και φυσικά δεν μπορούμε να τους σταθμίσουμε! Κανείς μας δεν ζει σε ένα κλειστά ελεγχόμενο περιβάλλον... (π.χ. διατροφή, σωματική άσκηση, στρες, κάπνισμα, αλκόολ, προιόντα περιποίησης κτλ.)
Κατά συνέπεια για τον καθένα μας δουλεύει κάτι διαφορετικό! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πληθώρα μεθόδων και φαρμάκων που υπάρχει. Διαφορετικά, όλοι μας θα εφαρμόζαμε μία μέθοδο και θα ξεμπερδεύαμε.
Επίσης, ας μην ξεχνάμε τις παρενέργειες των μεθόδων αυτών αλλά και το κόστος. Οι περισσότεροι πατάνε σε αυτή την ανασφάλεια με σκοπό να θησαυρίσουν.
Ο στόχος μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος και τις παρενέργειες, μεγιστοποιώντας τα ωφέλη.
Σε αυτό το οποίο θα συμφωνήσω μαζί σου, είναι στο γεγονός πως κάποια σκευάσματα/ουσίες (Μινοξ/φινα/ντουτα κτλ.) έχουν αποτελέσματα στο μεγαλύτερο μέρος των παθόντων. Από την άλλη μεριά βέβαια αυτό δεν εκφράζει όλους μας καθώς υπάρχουν άτομα (λίγα μεν) στα οποία π.χ. δεν δουλεύει η μίνοξ.
Αναφορικά στην συζήτηση σου με τον @thatcher δεν γνωρίζω το πλήρες ιστορικό του, ούτε τις πρωτύτερες συζητήσεις σας.
Ότι έχει να κάνει με την μελέτη αναφορικά με το βούρτσισμα που αναφέρεις, εάν πέσει στα χέρια σου κάποια στιγμή θα ήθελα να την διαβάσω. Προσπάθησα να βρω κάτι αλλά δίχως αποτέλεσμα.
@nine
Από τον Οκτώβριο '16 εώς και Σεπτέμβριο '18 ήμουν στην εξής θεραπεία: 1) Μινοξ 5% , 2) Συμπλήρωμα διατροφής (μέταλλα & ιχνοστοιχεία) για 4 μήνες, με διάλειμμα 4 μήνες, 3) Σαμπούαν Frezyderm.
Εάν δεν με απατάει η μνήμη μου περίπου τον Μάιο '18 άρχισα να εμφανίζω πάλι αυξημένη αραίωση.
Ήμουν ακριβώς στο ίδιο σκεπτικό με εσένα δηλαδή και πριν αρχίσω roller είπα να δοκιμάσω κάτι πιο ήπιο.
Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις μινοξ πρωί/βράδυ, αφού αυτή είναι και η συνιστώμενη δοσολογία.
Αναφορικά με το βούρτσισμα, χρησιμοποιώ βούρτσα από τρίχες αγριόχοιρου η οποία είναι πιο σκληρή από την κανονική, δεν ηλεκτρίζει το μαλλί και καθαρίζει πολύ καλά από κατάλοιπα, ξηροδερμία κτλ.
Δεν γνωρίζω για την ξύλινη χτένα, οπότε θα αποφύγω να πάρω θέση.
Εριξα μια προσεκτικοτερη ματια χωρις να το διαβασω ολο ομως.Δηλαδη να τριβεις το κεφαλι σου 6 μηνες συνεχώς και να καταλήγεις με λιγότερες τριχες και αυτο εσυ το θεωρεις αποδειξη αποτελεσματικοτητας;