δαφναιελαιο ποια ειναι η γνωμη σας?

Yul Brynner

μαχητής κατά της φαλάκρας
Yul Brynner σε ένα post σου στην αρχή του thread ανέφερες ότι αυτό http://www.apivita.com/organic-laurel-oil.html δεν κάνει.. εγώ αυτό αγόρασα γιατί είδα ότι είναι βιολογικό αλλά τώρα προβληματίστηκα. Γιατί πιστεύεις ότι δεν κάνει δουλειά? Μην χάσω χρόνο άδικα.

Χρησιμοποιεί κανείς άλλος το συγκεκριμένο?

Το λινκ που μου 'δωσες γράφει: Gently massage scalp for 2-3 minutes. Leave on for half an hour, then wash hair. Not recommended for pathological hair loss. Επειδή όμως μπορεί αυτό το disclaimer να έχει απλώς να κάνει με την πολιτική marketing της εν λόγω εταιρίας, θα σου πρότεινα να πάρεις και ένα Salkano με 2 ευρώ και να συγκρίνει το πώς "κάθεται" το καθένα στο κεφάλι σου. Αν διαπιστώσεις ότι της Apivita είναι αρκετά πιο λεπτόρευστο από το Salkano, μάλλον δεν κάνει.

Επίσης, ένα άλλο κριτήριο είναι το χρώμα. Κατά κανόνα, το δαφνέλαιο είναι σκούρο πράσινο. Αν δεν είναι, σημαίνει ότι έχει διαφορετική σύσταση από τη συνηθισμένη, και αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό ή κακό. Ίσως ο Soralteno που είναι ειδικός στα έλαια θα μπορούσε να σε (μας) διαφωτίσει...;

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

cool11

Well-Known Member
Αυτο που μου αρεσει στο salkano, περα απο την τιμη του, ειναι οτι ειναι πιο παχυρευστο απο το προηγουμενο δαφνελαιο που ειχα.
Ετσι, 'κρατιεται' καλυτερα στο κεφαλι.

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Επίσης, ένα άλλο κριτήριο είναι το χρώμα. Κατά κανόνα, το δαφνέλαιο είναι σκούρο πράσινο. Αν δεν είναι, σημαίνει ότι έχει διαφορετική σύσταση από τη συνηθισμένη, και αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό ή κακό. Ίσως ο Soralteno που είναι ειδικός στα έλαια θα μπορούσε να σε (μας) διαφωτίσει...;

Το κλασσικό δαφνέλαιο είναι αυτό που λες, σκούρο πράσινο χρώμα. Το δαφνέλαιο δεν είναι πυρηνική φυσική, ελαιόλαδο είναι στο οποίο έχουν βουτηχτεί φύλλα δάφνης, πάρτε το φθηνότερο που θα βρείτε ή φτιάξτε το μόνοι σας με το κιλό.

poseidonas77

Well-Known Member
οπως εγραψα σε καποιο αλλο θεμα χτες κοιταξα το μπιφτεκι να δω που βαδιζω μετα τη χρηση μινοξ 5 μηνων και δαφνελαιου
2 μηνων...απολυτα ευχαριστημενος ....συνεχιζω με την ιδια θεραπεια και οπου με βγαλει....

Οσοι χρησιμοποιειτε δαφνελαιο παραλληλη με μινοξιδιλη, με ποια σειρα τα βαζετα; Στο μεσοδιαστημα λουζεστε κιολας? Εγω βαζω πρωτα regaine για 2 ωρες. Στα καπακια λουζομαι και βαζω δαφνελαιο. Επειδη μετα το λουσιμο οι ποροι του κεφαλιου ειναι ανοιχτοι νιωθω οτι το δερμα μου απορροφα το ελαιο πολυ καλυτερα. Μετα απο 2 ωρες λουζομαι ξανα.

sven

Active Member
Επίσης, ορίστε και ένα hint για καλύτερα αποτελέσματα: πριν βάλεις το δαφνέλαιο, βράσε λίγο νερό σε ένα βραστήρα και με ελάχιστα ανοιγμένο το καπάκι βάλε το κεφάλι σου κοντά (πρόσεχε μην καείς), ώστε οι υδρατμοί να ανοίξουν τους πόρους του δέρματος προκειμένου το δαφνέλαιο να μπορεί να απορροφηθεί καλύτερα.

Βασικά αυτο θα πρέπει να ισχυει για όλες τις τοπικές θεραπείες . Ειχα σκεφτει παλιότερα πριν βάζω ενα τοπικό να κάνω λίγο πιστολάκι για να ανοίγουν οι πόροι, αλλά έμεινε στην σκέψη.

Yul Brynner

Οσοι χρησιμοποιειτε δαφνελαιο παραλληλη με μινοξιδιλη, με ποια σειρα τα βαζετα; Στο μεσοδιαστημα λουζεστε κιολας? Εγω βαζω πρωτα regaine για 2 ωρες. Στα καπακια λουζομαι και βαζω δαφνελαιο. Επειδη μετα το λουσιμο οι ποροι του κεφαλιου ειναι ανοιχτοι νιωθω οτι το δερμα μου απορροφα το ελαιο πολυ καλυτερα. Μετα απο 2 ωρες λουζομαι ξανα.

Δεν κάνει να το παρακάνεις με τα λουσίματα πάντως. Αντί για λούσιμο πριν το δαφνέλαιο, κάνε την πατέντα με το βραστό νερό που περιγράφω πιο πάνω. Οι πόροι ανοίγουν εξίσου.

Προσωπικά, αφού βάλω δαφνέλαιο και μετά από μερικές ώρες λουστώ, και αμέσως με το που στεγνώσουν τα μαλλιά από το λούσιμο, τότε βάζω regaine. Αν κρίνω από το «κάψιμο» που νιώθω σε αυτή την περίπτωση με την εφαρμογή του regaine, ο εν λόγω συνδυασμός πρέπει να είναι ο ιδανικός.

iliana

Member
Πήγα στο φαρμακείο να πάρω δαφνελαιο που μου τελείωσε αλλά δε μου έδωσε σαλκανο, μου έδωσε ένα άλλο χωρίς όνομα, αλλά στο σπίτι που το κοίταξα είναι πολύ περίεργο, έχει διάφανο χρώμα και είναι σαν αμυγδαλελαιο στην υφή και στα συστατικά έχει πολλά, τα έψαξα, κάποια είναι παράγωγα πετρελαίου που θεωρούνται επικίνδυνα για το δέρμα και καρκινογόνα ενώ άλλα είναι φυτικά και καλά για την τριχόπτωση.. δεν ξέρω όμως, να το ρισκάρω ή όχι, απ τη στιγμή που έχω ήδη θέμα;; κάποια γνώμη;

35007

Member
Πηγαινε στο φαρμακειο, αλλαξε το δαφνελαιο με ενα αλλο προιον που θα χρησιμοποιησεις σιγουρα (πχ μια κρεμα προσωπου, μια ενυδατικη κατι αλλο που προμηθευεσαι απο φαρμακειο και χρησιμοποιεις τακτικα) και αγορασε σαλκανο απο καποιο αλλο φαρμακειο.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Yul Brynner

update μετά από 7 μήνες εντατικής χρήσης:

1) Τριχόπτωση μηδέν.
2) Σε αρκετά σημεία του τριχωτού η τρίχα έχει χοντρύνει αισθητά.
3) Τα κενά σημεία στο crown καλύπτονται σιγά-σιγά με κανονικές τρίχες, αν και με πολύ αργούς ρυθμούς.
4) Το σχήμα της επιφάνειας του δέρματος κάτω από το τριχωτό "αλλάζει", με την έννοια ότι σημεία που έμοιαζαν με μικρά βουναλάκια/σπυριά/καρούμπαλα να υποχωρούν, σαν να πρόκειται για συσσωρευμένη DHT που το δαφνέλαιο διαλύει σιγά-σιγά (Αν δεν κάνω λάθος, κάτι ανάλογο είχαν περιγράψει οι χρήστες στο hairlosshelp για την επίδραση του ClO2 του Κινέζου... λέτε τελικά ο Κινέζος να έφτιαξε ένα υπερενισχυμένο δαφνέλαιο; :))
5) [το καλύτερο το φύλαγα για το τέλος] Τα πρώτα μιρκοσκοπικά τριχάκια στα κενά σημεία στους κροτάφους είναι γεγονός! (Ας ελπίσουμε βέβαια ότι σε βάθος χρόνου θα εξελιχθούν σε κανονικές τρίχες και δεν θα παραμείνουν μικροσκοπικά...)

Επίσης, έχω ελαττώσει τη χρήση της μινοξιδίλης από μια φορά τη μέρα σε 5 φορές την εβδομάδα και δεν έχω διαπιστώσει ακόμα κάποια αλλαγή προς το χειρότερο.

cool11

Well-Known Member
To πιο ελπιδοφορο post που διαβασα εδω και μηνες!
Οταν λες εντατικη χρηση, ποσο συχνα δηλαδη?
Salkano κι εσυ;
Η συχνοτητα ειναι ενα θεμα που πρεπει να προσεχτει νομιζω, καθως αν δεν με απατα η μνημη μου καποιοι ανεφεραν 'προβληματακια' απο συχνοτατη χρηση.

Yul Brynner

To πιο ελπιδοφορο post που διαβασα εδω και μηνες!
Οταν λες εντατικη χρηση, ποσο συχνα δηλαδη?
Salkano κι εσυ;
Η συχνοτητα ειναι ενα θεμα που πρεπει να προσεχτει νομιζω, καθως αν δεν με απατα η μνημη μου καποιοι ανεφεραν 'προβληματακια' απο συχνοτατη χρηση.

Στην αρχή έβαζα κάθε μέρα, τώρα βάζω 5 φορές την εβδομάδα, μπορεί και λιγότερο.

Από μάρκα, Oleum Lauril χρησιμοποιώ, που είναι πάνω-κάτω το ίδιο με το Salkano.

Όντως, δεν πρέπει να το παρακάνει κανείς με τη συχνότητα. Όποτε δω ότι το μαλλί "μπουχτίζει" από τη συχνή χρήση, κάνω κανένα διάλειμμα μερικές μέρες και το βάζω πιο αραιά. Στη συνέχεια, αν δω ότι με παίρνει, το βάζω πιο συχνά. Μπρος-πίσω όλη την ώρα :)

Yul Brynner

To ερωτημα ειναι φιλε yul ,αν δουλευει χωρις την μινοξ.

Αν μαζί με μινόξ αποδίδει με ρυθμούς χελώνας, φαντάζομαι χωρίς μινόξ θα αποδίδει με ρυθμούς σαλιγκαριού. Χωρίς μινόξ, το δοκίμασα το καλοκαίρι και δεν... Ίσως όμως φταίει ότι ήμουνα στους πρώτους μήνες χρήσης ακόμα και δεν είχε προλάβει να φτιάξει "υπόστρωμα". Μπορεί τώρα στο 7μηνο ή αργότερα να μην έχει ανάγκη καθόλου τη μινοξιδίλη και να μη γίνει τίποτα αν την κόψω τελείως. Δεν ξέρω, πάντως δεν πρόκειται για την ώρα να το ρισκάρω.

cool11

Well-Known Member
Το salkano ειχα πει οτι μου εχει κανει εντυπωση που ειναι παχυρευστο, σε σχεση με αλλο δαφνελαιο που ειχα παλιοτερα κι ηταν τελειως ρευστο.
Μου αρεσει αυτο μεν, γιατι 'καθεται' καλυτερα στο κεφαλι.

Ομως ηθελα να ρωτησω, αν τεινει προς 'κοκκάλωμα', γιατι ειδα οτι κουνουσα το μπουκαλι δεξια-αριστερα, να πιασει υγρο το dropper, και με πολυ δυσκολια ερεε. Και με δυσκολια αναρροφησε.
Οταν πρωτοανοιξα το μπουκαλι πριν 1,5 μηνα, παροτι δεν ειχε και καμια ταινια ασφαλειας, ηταν πιο ρευστο.
Βεβαια, αλλη θερμοκρασια ειχαμε τελη οκτωβρη, αλλη τον δεκεμβρη.

Ειναι φυσιολογικο, το εχετε δει αυτο;
Πιστευω δεν αλλαζει κατι, αλλα το παρατηρησα.

aetos

Member
θα ηθελα να αναφέρω τα εξής...εδω και 2 μήνες χρησιμοποιώ την λοσιον της hair force...παρατήρησα πανω στο μήνα ένα δυνάμωμα του μαλλιού...δηλαδή πάχυνση της τρίχας σε κάποια σημεία και ίσως κάποιες διάσπαρτες τρίχες..κυρίως hairline....πανω στο μήνα τα πράγματα μείναν στάσιμα...εδώ και δύο εβδομάδες χρησιμοποιώ δαφνελαιο με καλά αποτελέσματα αν και είναι νωρίς...τρίχες σε κροταφους και μετωπικά ξεκινάν να αναπτύσσονται και να μαυρίζουν...εκει που τα πραγματα έιχαν μείνει στάσιμα με την λοσιόν..βέβαια η τριχόπτωση δεν έχει μειωθεί καθόλου...ουτε με την λοσιόν ...ούτε με το δαφνελαιο...αισθανομαι ότι τα πραγματα θα πάνε καλά...νομίζω ότι δεν αυθυποβάλλομαι και πραγματικά κατι γίνεται....μακάρι γιατι δεν χρησιμοποιώ τίποτα άλλο...πιστευω οτι το cg 210 τελικά μακροπρόθεσμα μου έκανε κακό παρά καλό...

sven

Active Member
Kάπου διάβασα ότι το δαφνέλαιο μαυρίζει την τρίχα και μου μπήκε η ιδέα αν υπάρχει κάτι ακόμα που να κάνει ένα κλικ πιο μαύρη την τρίχα και με συνδυασμό και με δαφνέλαιο να έχω ένα καλύτερο αποτέλεσμα, εκτος αν υπάρχει κάτι που κάνει την διαφορα ώστε να μην χρησιμοποιώ δαφνέλαιο.

Είμαι ξανθος και 1 με 1,5 πόντο πάντα κουρεμένα δεν τα έχω πλέον και τόσο πυκνά, αν έχει ήλιο από 10 μετρα και μακρύτερα φαίνεται σαν να μην τίποτα :(

Μπλουζα