Αναμενώμενα αποτελέσματα και προσδοκίες στη Μεταμόσχευση Μαλλιών

GeorgeXz

Active Member
Αλλά ας απαντήσει κ όποιος θέλει το βασικό ερώτημα που είναι πόσο είσαι διαθετιμένος να πληρώσεις για 88%, 90% και 92% ικανοποίηση το graft

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν είναι απόλυτο, αρκετές σοβαρές κλινικές πλαστικών έχουν πολλά τμήματα συγχρόνως. Σε 150τμ άνετα βγάζεις 4-5 δωμάτια για ιατρικές πράξεις και μπορεί να έχεις πχ 2 χειρουργεία ΜΜ και τα υπόλοιπα 3 να δουλεύουν με άλλες επεμβάσεις. Επιπλέον, υπολόγισε ότι μπορεί να χρησιμοποιείς και εξωτερικούς με ειδική σχέση έργου για συγκεκριμένη ώρα και να εκμεταλεύεσαι και τον νεκρό χρόνο, δλδ άλλο ένα 8ωρο τον χώρο με άλλο προσωπικό (πάλι min 1 γιατρός και 2 νοσηλευτές).

Τέλος πάντων, εδώ άλλος βάζει μόνο νοσοκόμες να κάνουν, τι λέμε τώρα?

Αλλά ας μείνουμε στο βασικό case study, για να μην πω ότι θα πάμε και στο 0,15€/gr με οικονομία κλίμακας το οποίο είναι περί του 0,2€/gr άντε λίγο πάνω, λίγο κάτω

Δώσε μου κάποια παραδείγματα γνωστών κλινικών για επιλογή μμ στην Ελλάδα/Κύπρο. Starks, DHI, Seneca, AHC, LP, HDC, MHRC είναι όλες dedicated για μμ. Μόνο η Antiagers regrow, από αυτές που έχουν παρουσία εδώ, έχει παράλληλη δραστηριότητα μαζί με πλαστικές επεμβάσεις. Δεν λέω ότι αυτό που γράφεις δεν μπορεί να γίνει, ναι γίνεται αλλά το κόστος και οι οικονομίες κλίμακας που υπολογίζεις αφορά ένα συγκεκριμένο setup, δεν είναι νόρμα για να το γενικεύουμε σε όλους.

Noname12

Active Member
Δεν είναι απόλυτο, αρκετές σοβαρές κλινικές πλαστικών έχουν πολλά τμήματα συγχρόνως. Σε 150τμ άνετα βγάζεις 4-5 δωμάτια για ιατρικές πράξεις και μπορεί να έχεις πχ 2 χειρουργεία ΜΜ και τα υπόλοιπα 3 να δουλεύουν με άλλες επεμβάσεις. Επιπλέον, υπολόγισε ότι μπορεί να χρησιμοποιείς και εξωτερικούς με ειδική σχέση έργου για συγκεκριμένη ώρα και να εκμεταλεύεσαι και τον νεκρό χρόνο, δλδ άλλο ένα 8ωρο τον χώρο με άλλο προσωπικό (πάλι min 1 γιατρός και 2 νοσηλευτές).

Τέλος πάντων, εδώ άλλος βάζει μόνο νοσοκόμες να κάνουν, τι λέμε τώρα?

Αλλά ας μείνουμε στο βασικό case study, για να μην πω ότι θα πάμε και στο 0,15€/gr με οικονομία κλίμακας το οποίο είναι περί του 0,2€/gr άντε λίγο πάνω, λίγο κάτω
Συνήθως οι κλινικές που κάνουν πολλά και όχι μόνο μεταμοσχεύσεις δεν είναι οι τοπ διεθνώς.

Οι τοπ διεθνώς κάνουν μόνο μμ γιατί απαιτεί υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης απ' τους γιατρούς.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Συνήθως οι κλινικές που κάνουν πολλά και όχι μόνο μεταμοσχεύσεις δεν είναι οι τοπ διεθνώς.

Οι τοπ διεθνώς κάνουν μόνο μμ γιατί απαιτεί υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης απ' τους γιατρούς.

Και από το προσωπικό μην το ξεχνάς. Ομάδα που δεν παίζει συνέχεια μπάλα, δεν κρατά επίπεδο.

GeorgeXz

Active Member
Πιθανόν να έχετε δίκιο...

Με τους υπολογισμούς λοιπόν που έκανες, όποιος χρεώνει κοντά στο 1€/gr ίσως να μπαίνει και μέσα, οπότε καλά κάνει ο άρχοντας κ βάζει 2,5 για να είναι σίγουρος!

Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε από ότι καταλαβαίνω

GeorgeXz

Active Member

Η νοοτροπία του τοπ διεθνώς δεν με πείθει, δεν με πείθει καθόλου...

Παράδειγμα, ήρθε ένας εκ των τοπ, ο Λορέντζο και παράταγε την πράξη στη μέση, έβαζε τη βοηθό να συνεχίσει και πήγαινε σε άλλον. Τι να τον κάνω τον τοπ ή τον άλλο που αυτοβασκαλίζεται ως τοπ, όταν δεν είναι συγκεντρωμένος και προσηλωμένος πάνων από το κεφάλι? Με μαγικά και ευχολόγια θα πάει καλά η ΜΜ? Από τέτοια κρίνονται οι τοπ, από τη συνέπεια, από την εργατικότητα και από την προσοχή που δείχνουν ακόμα και στον ασημαντότερο των ασθενών...

Legend

Active Member
Τέλος πάντων, εμένα ο άνθρωπος μου έκοψε κανονικότατα απόδειξη με το σύνολο του ποσού και δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ ως ιατρική υπηρεσία. Προφανώς δεν είναι ο ξύπνιος να το κάνει μόνο αυτός, αλλά όλοι οι γιατροί το ίδιο θα ακολουθούν μετά από συμβουλή από κάποιον ειδικότερο από εμάς που έχει ερμηνεύσει την φορολογική νομοθεσία.

Αυτά για την Ελλάδα, για Κύπρο άσε καλύτερα να μην μιλήσω τι γίνεται με τις εταιρείες εκεί...

Τα κόστη πάντως είναι περί του 0,2€/gr και λάβε υπόψιν σου ότι σοβαρές κλινικές πλαστικών 100-150τμ δεν προσφέρουν μόνο ΜΜ, αλλά πολλά περισσότερα και ίσως με ακόμα μεγαλύτερο κέρδος οπότε το κόστος επιμερίζεται ακόμα περισσότερο.
Αφού δεν σου έκοψε φπα αυτος τοτε και αλλοι δεν θα κοβουν ΦΠΑ. Οπως επίσης και αλλες κλινικές δεν νομιζω να δηλώνουν οσα βγάζουν, γιαυτο θέλουν και μετρητά να τους δινεις. Οπότε ολο αυτο με τους φορους από τις τιμές που χρεώνουν δεν ισχύει, και επίσης φουσκώνουν και έξοδα που μειώνουν στο τέλος τον φορο... ;)
Με χρέωση 1 ευρώ/g περισσοτερα από τα μισά ειναι κέρδος που σημαινει μεγαλύτερο κέρδος από 25.000-30.000 ευρώ το μηνα με ενα ασθενή τη μέρα για 5 μέρες εργασίας. Άλλοι που κάνουν 3 περιστατικά ή έχουν 2 υπαλληλους με 2 περιστατικά ο καθένας τότε εκει τα κέρδη πολλαπλασιάζονται προς τα πάνω...

Τελευταία επεξεργασία:

GeorgeXz

Active Member
Για να είμαι ξεκάθαρος προς τη δική μου περίπτωση, ο άνθρωπος ήταν εξαιρετικότατος και τυπικότατος και χωρίς καν να το ζητήσω έκοψε τα πάντα νόμιμα. Επίσης πλήρωσα με μία εκ των πιστωτικών μου καρτών, άρα αποκλείεται και να έκρυψε το έσοδο ως έσοδο γενικότερα

Noname12

Active Member
@GeorgeXz Kαταλαβαίνω τη γενική φιλοδοξία σου, που είναι καλοπροαίρετη: να υπάρχουν πιο φιλικές τιμές στον καταναλωτή στις μεταμοσχεύσεις. Άλλωστε το forum στην πραγματικότητα προσπαθεί να δώσει όσο μεγαλύτερη διαφάνεια και πληροφορία μπορεί στον ασθενή-καταναλωτή για να κάνει την πιο ορθολογική επιλογή (επιλογή του πιο κατάλληλου μέσου, δηλαδή γιατρού & ομάδας) για να πετύχει τους δικούς του αισθητικούς στόχους και άρα προς την ίδια κατεύθυνση λειτουργεί αναδεικνύοντας καλές κλινικές και κριτικάροντας κακές.

Συμφωνώ όμως με αυτό που ειπώθηκε ότι επειδή πρόκειται για αισθητική επέμβαση, δηλαδή όχι αντικειμενικά για ζήτημα υγείας η αγορά θα καθορίσει εν τέλει τις τιμές και είναι και οκ να τις καθορίσει. Αν δει π.χ. κάποιος τις τιμές Zarev, Munib Ahmad και Konior θα πάθει εγκεφαλικό, αλλά αυτό ανταποκρίνεται στο ότι είναι (ή θεωρούνται) κορυφαίοι και απευθύνονται σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά, όχι (μόνο) στις εθνικές τους αγορές.

Θα έλεγα ότι για το ελληνικό εισόδημα οι τιμές μμ είναι γενικά οκ. Υπάρχουν οκ (όχι τρελές) επιλογές και για πιο χαμηλά budget. Αυτό που νομίζω ότι όλοι θα θέλαμε είναι να ανέβει η ποιότητά τους και γενικά θα έλεγα ότι βλέπουμε θετικά δείγματα τα τελευταία χρόνια. Για όποιον θέλει να προσπαθήσει να μειωθούν οι τιμές στο εσωτερικό, το πιο αποτελεσματικό είναι κατά τη γνώμη μου να πάει στο εξωτερικό που λόγω παγκοσμιοποιημένης αγοράς εξακολουθούν να υπάρχουν καλύτερες επιλογές σε χαμηλότερες τιμές.

Εκεί που νομίζω ότι έχεις δίκιο είναι ότι η απόφαση για το πού θα πάει κάποιος είναι τελικά ένα tradeoff μεταξύ του πόσο κοστολογει και είναι διατεθειμένος να πληρώσει τη διαφορά μεταξύ ενός οκ/καλού και ενός πολύ καλού αποτελέσματος. Και αυτό φυσικά καθορίζεται από το πόσα χρήματα διαθέτει ο καθένας και το πόσο αξιολογεί τη βελτίωση της εμφάνισής του.

Απλώς στο tradeoff συνυπολόγισε και τον παράγοντα του ρίσκου: λ.χ. αν πάει κάποιος σε ένα φθηνό hair mill υπάρχει ένα σοβαρό ρίσκο να πρέπει να διορθώσει με repair(s) μια κακή επέμβαση. Αυτό μπορεί να έχει ένα επιπλέον ψυχολογικό κόστος του να βλέπεις κάθε μέρα κάτι που δεν σου αρέσει και άλλα κόστη που δεν είναι εμφανή εξ αρχής κι όχι εύκολα ποσοτικοποιούμενα. Υπάρχουν πολλές τέτοιες παράμετροι που πρέπει να συνυπολογιστούν (κλασικό παράδειγμα που υποτιμάται θεωρώ είναι το πόσο κοστίζουν τα μαλλιά που χάνεις εφ' όρου ζωής από μια αποτυχημένη φύτρωση, ειδικά για high NW, που δεν θα τα ξαναβγάλεις). Γι' αυτό η ποσοτικοποίηση που ζητάς για όλες αυτές τις παραμέτρους είναι τρομερά δύσκολη, παρότι όλοι την κάνουμε σε ένα βαθμό και κατ' εκτίμηση, έστω και χωρίς να το συνειδητοποιούμε, όταν διαλέγουμε γιατρό. Γι' αυτό για μένα η απόφαση για μμ είναι κατά βάση μια προσπάθεια ελαχιστοποίησης του ρίσκου, εντός του budget που διαθέτει ο καθένας και αφού προσδιορίσει σε γενικές γραμμές τι θέλει να πετύχει.

Τελευταία επεξεργασία:

bobby

Well-Known Member
Μια κλινική που δουλεύει μόνο ΜΜ και έχει κινηση το κόστος μπορεί να είναι 0,10€/graft. Τι σημαίνει αυτό για την χρέωση της; Τίποτα είναι η απάντηση……η χρέωση δεν είναι συνάρτηση του κόστους είναι συνάρτηση του αποτελέσματος. Και το 88% με το 92% για πολλούς ( και εμένα) απέχει παρα πολύ…..ξέρεις γιατί; Γιατί δεν είναι δεδομένο……..
ξερουμε όλοι ότι το κόστος είναι peanuts, και; Αν πας μόνο με το κόστος το παίζεις……το κεφάλι σου εννοώ……Δεν είναι πλακάκια….αυτό δεν σημαίνει ότι ο Δρακουμέλ που χρεώνει 2,5 για αυτό που προσφέρει δεν είναι ακριβός…..

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Πιθανόν να έχετε δίκιο...

Με τους υπολογισμούς λοιπόν που έκανες, όποιος χρεώνει κοντά στο 1€/gr ίσως να μπαίνει και μέσα, οπότε καλά κάνει ο άρχοντας κ βάζει 2,5 για να είναι σίγουρος!

Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε από ότι καταλαβαίνω

Δεν είπαμε ότι μπαίνει και μέσα. Είπαμε ότι με το 1€/g και ασχολούμενος ο ίδιος χωρίς να βάζει νοσηλεύτριες να κάνουν τς επεμβάσεις κλπ και να κάνει ταυτόχρονα 1-2 περιστατικά, δεν γίνεται πλούσιος 'Ολο το παιχνίδι παίζεται στο πόσα κάνεις την ημέρα (aka νοσηλεύτριες ή γιατροί να δουλεύουν για σένα) και να έχεις κάθε μέρα δουλειά (λίστα αναμονής). Εκεί και με 1-1.5€/g βγάζεις εξαιρετικά χρήματα ειδικά αν δεν υπάρχει ΦΠΑ και φορολογία (που φυσικά δεν είναι σωστό).

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GeorgeXz

Active Member
Αυτό ακριβώς λέω. Δεν μπορείς να διασφαλίσεις ότι πληρώνοντας στον δρακουμέλ 2,5€/gr θα είσαι ΟΚ. Κ νοσοκόμα θα στο κάνει κ αν του πεις και τπτ θα εξαφανιστεί κ θα σε πλακώσει και στις φάπες αν επιμείνεις :) Και, κατά την άποψη μου, δείχνει και έναν κακό χαρακτήρα, έναν καιροσκόπο που θα προσπαθήσει να ξεκοκκαλίσει ότι περισσότερο κέρδος μπορεί να λάβει, χωρίς κανένα σεβασμό σε αυτόν που τον πληρώνει!

Δλδ, το υψηλό κόστος δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερη δουλειά! Ίσως και το αντίθετο...

Το κόστος λοιπόν της κλινικής αναφέρεται για να δειχθεί ότι οι μεσαίες χρεώσεις που δεν έχουν ψωνιστεί και δεν θέλουν να σου πιάσουν το κλρκ δείχνουν λελογισμένους επαγγελματίες, σοβαρούς και εργατικούς που θα σεβαστούν τον δικό τους κόπο και θα έχουν το σεβαστό κέρδος τους, αλλά θα σεβαστούν και τον δικό σου για να βγάλεις αυτά τα χρήματα.

Δείχνει δλδ έναν χαρακτήρα ο οποίος πιθανότατα θα αντικατοπτριστεί και στη δουλειά τους.

GeorgeXz

Active Member
Δεν είπαμε ότι μπαίνει και μέσα. Είπαμε ότι με το 1€/g και ασχολούμενος ο ίδιος χωρίς να βάζει νοσηλεύτριες να κάνουν τς επεμβάσεις κλπ και να κάνει ταυτόχρονα 1-2 περιστατικά ταυτόχρονα, δεν γίνεται πλούσιος 'Ολο το παιχνίδι παίζεται στο πόσα κάνεις την ημέρα (aka νοσηλεύτριες ή γιατροί να δουλεύουν για σένα) και να έχεις κάθε μέρα δουλειά (λίστα αναμονής). Εκεί και με 1-1.5€/g βγάζεις εξαιρετικά χρήματα ειδικά αν δεν υπάρχει ΦΠΑ και φορολογία (που φυσικά δεν είναι σωστό).

Άρα λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ακόμα και με 0,5-0,6 €/graft έχει μια χαρά σεβαστό κέρδος. Αν ανέβει στο 1€/graft είναι άρχοντας.

Φορολογία υπάρχει φυσικά, ως φόρος εισοδήματος.

Όποιος θέλει εξτραβαγκάτζες και έχει επενδύσει σε χώρους υπερπαραγωγή ας κάνει την οικονομία κλίμακας να είναι πάντα γεμάτος, όχι να φτάσει τη χρέωση στον ουρανό, διότι όταν ξυπνήσουν οι πελάτες του θα τον χαιρετήσουν και θα μείνει με ένα κάρο πάγια...

Τώρα αν θέλει κάποιος να κάνει άλλη εξήγηση οικονομικά, μπορεί να την προτείνει μεταξύ τους σε ακόμα χαμηλότερες χρεώσεις εάν τα βρουν μεταξύ τους. Δε μας αφορά αυτό. Δεν είναι φορολογικά ηθικό σαφώς, αλλά στην πραγματικότητα γίνεται σε πολλές συναλλαγές.

GeorgeXz

Active Member
Σε λίγο θα μας βγάλουν κ οι εφημερίδες, δρακουμέλ χτενίσου, ξυρίσου...

turkish_hairlines.webp

Noname12

Active Member
Η νοοτροπία του τοπ διεθνώς δεν με πείθει, δεν με πείθει καθόλου...

Παράδειγμα, ήρθε ένας εκ των τοπ, ο Λορέντζο και παράταγε την πράξη στη μέση, έβαζε τη βοηθό να συνεχίσει και πήγαινε σε άλλον. Τι να τον κάνω τον τοπ ή τον άλλο που αυτοβασκαλίζεται ως τοπ, όταν δεν είναι συγκεντρωμένος και προσηλωμένος πάνων από το κεφάλι? Με μαγικά και ευχολόγια θα πάει καλά η ΜΜ? Από τέτοια κρίνονται οι τοπ, από τη συνέπεια, από την εργατικότητα και από την προσοχή που δείχνουν ακόμα και στον ασημαντότερο των ασθενών...
Δεν το ξέρω το περιστατικό αυτό που λες ότι ο Λορέντζο παρατούσε την πράξη στη μέση. Γενικά δεν είναι ασύνηθες τοπ γιατροί να αφήνουν μεγάλα κομμάτια του χειρουργίου, πλην των incisions σε recipient που τα κάνει πάντα ο γιατρός, σε νοσηλευτές. Το θέμα κατά τη γνώμη μου είναι οι νοσηλευτές αυτοί να είναι έμπειροι και τα αποτελέσματα που παράγει η ομάδα να είναι συστηματικά καλά.

Αυτή η έμφαση στο να τα κάνει όλα ο γιατρός μάς έχει ξεμείνει νομίζω από την προηγούμενη δεκαετία. Τότε ήταν ένας τρόπος, ένα rule of thumb να ξεχωρίσεις τα hair mills, ιδίως της Τουρκίας, στις οποίες ο γιατρός έκανε μόνο σχεδιασμό hairline, από τους σοβαρούς γιατρούς. Ήταν χρήσιμη για τότε. Τώρα ξέρουμε ότι ποτέ δεν τα κάνει literally όλα ο γιατρός. Ακόμη κι ο Pekiner που είναι χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της λογικής προφανώς χρειάζεται νοσηλευτές για να κάνουν τον διαχωρισμό των τριχοθυλακίων. Υπάρχουν πολλοί κορυφαίοι γιατροί που δίνουν άλλα κομμάτια είτε σε βοηθούς γιατρούς είτε σε νοσηλευτές-μου 'ρχεται πρόχειρα ο Couto.

Το κρίσιμο κριτήριο για το ποιος είναι τοπ γιατρος δεν είναι το ποιος κάνει τι κατά τη γνώμη μου, αλλά αν με τον καταμερισμό εργασίας που έχει αποφασιστεί τα αποτελέσματα είναι συστηματικά σε ένα καλό επίπεδο (συν τις πιο nuanced παραμέτρους που βάζει ο CVIAL, ο γιατρός να είναι ικανός σε μια γκάμα περιπτώσεων κ.α.). Αντίστροφα, αν είναι να τα κάνει όλα ο γιατρός αλλά δεν φυτρώνει τίποτα, χρυσός και άγιος, αλλά χίλιες φορές προτιμότερο ένα σύστημα που δίνει καλά αποτελέσματα με μεγάλη συμμετοχή νοσηλευτών.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Άρα λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ακόμα και με 0,5-0,6 €/graft έχει μια χαρά σεβαστό κέρδος. Αν ανέβει στο 1€/graft είναι άρχοντας.

Φορολογία υπάρχει φυσικά, ως φόρος εισοδήματος.

Όποιος θέλει εξτραβαγκάτζες και έχει επενδύσει σε χώρους υπερπαραγωγή ας κάνει την οικονομία κλίμακας να είναι πάντα γεμάτος, όχι να φτάσει τη χρέωση στον ουρανό, διότι όταν ξυπνήσουν οι πελάτες του θα τον χαιρετήσουν και θα μείνει με ένα κάρο πάγια...

Τώρα αν θέλει κάποιος να κάνει άλλη εξήγηση οικονομικά, μπορεί να την προτείνει μεταξύ τους σε ακόμα χαμηλότερες χρεώσεις εάν τα βρουν μεταξύ τους. Δε μας αφορά αυτό. Δεν είναι φορολογικά ηθικό σαφώς, αλλά στην πραγματικότητα γίνεται σε πολλές συναλλαγές.

Καταρχήν να διευκρινήσω ότι δεν μιλάω για αυτόν. Ανέφερα σαν κλινική αναφοράς την Starks ξεκινώντας από το κόστος που ανέφερες (0.2€). Ήμουν σαφής. Εκεί είπα ότι για να έχει ένα αξιόλογο επιχειρηματικό κέρδος ο γιατρός, με το σκεπτικό ότι τα κάνει όλα μονός του, με γενικά έξοδα τα απολύτως απαραίτητα, θέλει κάθε μέρα δουλειά. Εκεί έχει σοβαρότατο κέρδος γιατί τα γενικά του έξοδα ανά g πέφτουν δραματικά . Στις μμ όλο το κουμπί για πολλά χρήματα είναι τα πολλά χειρουργεία (η λίστα αναμονής). Αν πας σε 1-2 χειρουργεία την εβδομάδα και έχεις κλινική με τα απαραίτητα για να κάνεις σοβαρή δουλειά φυτοζωείς. Για αυτό και η antiagers στηρίχτηκε στις πλαστικές και όχι στις μμ.

Tetrakis

Well-Known Member
Δεν είπαμε ότι μπαίνει και μέσα. Είπαμε ότι με το 1€/g και ασχολούμενος ο ίδιος χωρίς να βάζει νοσηλεύτριες να κάνουν τς επεμβάσεις κλπ και να κάνει ταυτόχρονα 1-2 περιστατικά, δεν γίνεται πλούσιος 'Ολο το παιχνίδι παίζεται στο πόσα κάνεις την ημέρα (aka νοσηλεύτριες ή γιατροί να δουλεύουν για σένα) και να έχεις κάθε μέρα δουλειά (λίστα αναμονής). Εκεί και με 1-1.5€/g βγάζεις εξαιρετικά χρήματα ειδικά αν δεν υπάρχει ΦΠΑ και φορολογία (που φυσικά δεν είναι σωστό).
ξερεις περίπου τους χρόνους αναμονής των ελληνι κλινικών; Θα ήταν ενδιαφέρον

bobby

Well-Known Member
Αυτό ακριβώς λέω. Δεν μπορείς να διασφαλίσεις ότι πληρώνοντας στον δρακουμέλ 2,5€/gr θα είσαι ΟΚ. Κ νοσοκόμα θα στο κάνει κ αν του πεις και τπτ θα εξαφανιστεί κ θα σε πλακώσει και στις φάπες αν επιμείνεις :) Και, κατά την άποψη μου, δείχνει και έναν κακό χαρακτήρα, έναν καιροσκόπο που θα προσπαθήσει να ξεκοκκαλίσει ότι περισσότερο κέρδος μπορεί να λάβει, χωρίς κανένα σεβασμό σε αυτόν που τον πληρώνει!

Δλδ, το υψηλό κόστος δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερη δουλειά! Ίσως και το αντίθετο...

Το κόστος λοιπόν της κλινικής αναφέρεται για να δειχθεί ότι οι μεσαίες χρεώσεις που δεν έχουν ψωνιστεί και δεν θέλουν να σου πιάσουν το κλρκ δείχνουν λελογισμένους επαγγελματίες, σοβαρούς και εργατικούς που θα σεβαστούν τον δικό τους κόπο και θα έχουν το σεβαστό κέρδος τους, αλλά θα σεβαστούν και τον δικό σου για να βγάλεις αυτά τα χρήματα.

Δείχνει δλδ έναν χαρακτήρα ο οποίος πιθανότατα θα αντικατοπτριστεί και στη δουλειά τους.
Σε κανένα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή όσο και να πληρώσεις δεν έχεις μεγάλη βεβαιότητα ότι θα είσαι ΟΚ….ποσο μάλλον στα 2,5 ευρώ….στο μέλλον δεν ξέρω. Υπάρχουν VFM αλλά όχι με μεγάλη βεβαιότητα για καλό τουλάχιστον αποτέλεσμα. Με σχετική βεβαιότητα ναι μεγάλη όχι ακόμα, ούτε ο φίλος σου ο Δρακουμέλ….χαχαχχαχχαχχα

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν το ξέρω το περιστατικό αυτό που λες ότι ο Λορέντζο παρατούσε την πράξη στη μέση. Γενικά δεν είναι ασύνηθες τοπ γιατροί να αφήνουν μεγάλα κομμάτια του χειρουργίου, πλην των incisions σε recipient που τα κάνει πάντα ο γιατρός, σε νοσηλευτές. Το θέμα κατά τη γνώμη μου είναι οι νοσηλευτές αυτοί να είναι έμπειροι και τα αποτελέσματα που παράγει η ομάδα να είναι συστηματικά καλά.

Αυτή η έμφαση στο να τα κάνει όλα ο γιατρός μάς έχει ξεμείνει νομίζω από την προηγούμενη δεκαετία. Τότε ήταν ένας τρόπος, ένα rule of thumb να ξεχωρίσεις τα hair mills, ιδίως της Τουρκίας, στις οποίες ο γιατρός έκανε μόνο σχεδιασμό hairline, από τους σοβαρούς γιατρούς. Ήταν χρήσιμη για τότε. Τώρα ξέρουμε ότι ποτέ δεν τα κάνει literally όλα ο γιατρός. Ακόμη κι ο Pekiner που είναι χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της λογικής προφανώς χρειάζεται νοσηλευτές για να κάνουν τον διαχωρισμό των τριχοθυλακίων. Υπάρχουν πολλοί κορυφαίοι γιατροί που δίνουν άλλα κομμάτια είτε σε βοηθούς γιατρούς είτε σε νοσηλευτές-μου 'ρχεται πρόχειρα ο Couto.

Το κρίσιμο κριτήριο για το ποιος είναι τοπ γιατρος δεν είναι το ποιος κάνει τι κατά τη γνώμη μου, αλλά αν με τον καταμερισμό εργασίας που έχει αποφασιστεί τα αποτελέσματα είναι συστηματικά σε ένα καλό επίπεδο (συν τις πιο nuanced παραμέτρους που βάζει ο CVIAL, ο γιατρός να είναι ικανός σε μια γκάμα περιπτώσεων κ.α.). Αντίστροφα, αν είναι να τα κάνει όλα ο γιατρός αλλά δεν φυτρώνει τίποτα, χρυσός και άγιος, αλλά χίλιες φορές προτιμότερο ένα σύστημα που δίνει καλά αποτελέσματα με μεγάλη συμμετοχή νοσηλευτών.

Επειδή είναι χιλιοειπωμένο, το golden rule είναι εξαγωγή από εμπειρούς tech (οι οποίοι μπορεί να είναι κάποια στιγμή καλύτεροι και από τον γιατρό) με την περιοδική επίβλεψη του γιατρού φυσικά και εισαγωγή από τον ίδιο τον γιατρό αν μιλάμε για implanter. Η εξαγωγή σε σχέση με την εισαγωγή έχει ένα πλεονεκτημα. Καταλαβαίνεις αμέσως αν δεν είναι καλή (λόγος χαμηλότερος από τον μαμίσιο) και κάνεις διορθωτικές κινήσεις. Καμμία μμ δεν αστόχησε στην φύτρωση από την εξαγωγή, συνήθως αστοχεί στον λόγο ή στην δότρια. Το μέγιστο θέμα είναι στην εισαγωγή, αφού δεν μπορεί να δεις αν αυτό που φύτεψες έχει τραυματιστεί κατά την εισαγωγή. Για αυτό και το KEEP από τον Koray. Όπως και να έχει οι τοπ κλινικές οφείλουν να έχουν (και έχουν) μια πολύ δεμένη ομάδα από νοσηλεύτριες, techs και τον γιατρό που παίζει μπάλα μαζί με αυτούς και δεν κάνει μόνο τον προπονητή από την τηλεόραση. Προφανώς ο γιατρός που τα κάνει όλα μόνος του (πχ Villa παλιά, δεν ξέρω τώρα) είναι προτιμητεός αν είναι ταλέντο.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
ξερεις περίπου τους χρόνους αναμονής των ελληνι κλινικών; Θα ήταν ενδιαφέρον

Εξαρτάται από τα operating rooms και τους γιατρούς που έχει κάθε κλινική. H Starks είχε στο παρελθόν μεγάλη (μήνες) λόγω ενός operating room και μεγάλης προβολής στο φόρουμ. Οι υπόλοιποι δεν νομίζω ότι έχουν λίστα αναμονής ή αν έχουν είναι πολύ μικρή.

Μπλουζα