Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Δεν είναι απόλυτο, αρκετές σοβαρές κλινικές πλαστικών έχουν πολλά τμήματα συγχρόνως. Σε 150τμ άνετα βγάζεις 4-5 δωμάτια για ιατρικές πράξεις και μπορεί να έχεις πχ 2 χειρουργεία ΜΜ και τα υπόλοιπα 3 να δουλεύουν με άλλες επεμβάσεις. Επιπλέον, υπολόγισε ότι μπορεί να χρησιμοποιείς και εξωτερικούς με ειδική σχέση έργου για συγκεκριμένη ώρα και να εκμεταλεύεσαι και τον νεκρό χρόνο, δλδ άλλο ένα 8ωρο τον χώρο με άλλο προσωπικό (πάλι min 1 γιατρός και 2 νοσηλευτές).
Τέλος πάντων, εδώ άλλος βάζει μόνο νοσοκόμες να κάνουν, τι λέμε τώρα?
Αλλά ας μείνουμε στο βασικό case study, για να μην πω ότι θα πάμε και στο 0,15€/gr με οικονομία κλίμακας το οποίο είναι περί του 0,2€/gr άντε λίγο πάνω, λίγο κάτω
Συνήθως οι κλινικές που κάνουν πολλά και όχι μόνο μεταμοσχεύσεις δεν είναι οι τοπ διεθνώς.Δεν είναι απόλυτο, αρκετές σοβαρές κλινικές πλαστικών έχουν πολλά τμήματα συγχρόνως. Σε 150τμ άνετα βγάζεις 4-5 δωμάτια για ιατρικές πράξεις και μπορεί να έχεις πχ 2 χειρουργεία ΜΜ και τα υπόλοιπα 3 να δουλεύουν με άλλες επεμβάσεις. Επιπλέον, υπολόγισε ότι μπορεί να χρησιμοποιείς και εξωτερικούς με ειδική σχέση έργου για συγκεκριμένη ώρα και να εκμεταλεύεσαι και τον νεκρό χρόνο, δλδ άλλο ένα 8ωρο τον χώρο με άλλο προσωπικό (πάλι min 1 γιατρός και 2 νοσηλευτές).
Τέλος πάντων, εδώ άλλος βάζει μόνο νοσοκόμες να κάνουν, τι λέμε τώρα?
Αλλά ας μείνουμε στο βασικό case study, για να μην πω ότι θα πάμε και στο 0,15€/gr με οικονομία κλίμακας το οποίο είναι περί του 0,2€/gr άντε λίγο πάνω, λίγο κάτω
Συνήθως οι κλινικές που κάνουν πολλά και όχι μόνο μεταμοσχεύσεις δεν είναι οι τοπ διεθνώς.
Οι τοπ διεθνώς κάνουν μόνο μμ γιατί απαιτεί υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης απ' τους γιατρούς.
Η νοοτροπία του τοπ διεθνώς δεν με πείθει, δεν με πείθει καθόλου...Συνήθως οι κλινικές που κάνουν πολλά και όχι μόνο μεταμοσχεύσεις δεν είναι οι τοπ διεθνώς.
Οι τοπ διεθνώς κάνουν μόνο μμ γιατί απαιτεί υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης απ' τους γιατρούς.
Αφού δεν σου έκοψε φπα αυτος τοτε και αλλοι δεν θα κοβουν ΦΠΑ. Οπως επίσης και αλλες κλινικές δεν νομιζω να δηλώνουν οσα βγάζουν, γιαυτο θέλουν και μετρητά να τους δινεις. Οπότε ολο αυτο με τους φορους από τις τιμές που χρεώνουν δεν ισχύει, και επίσης φουσκώνουν και έξοδα που μειώνουν στο τέλος τον φορο...Τέλος πάντων, εμένα ο άνθρωπος μου έκοψε κανονικότατα απόδειξη με το σύνολο του ποσού και δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ ως ιατρική υπηρεσία. Προφανώς δεν είναι ο ξύπνιος να το κάνει μόνο αυτός, αλλά όλοι οι γιατροί το ίδιο θα ακολουθούν μετά από συμβουλή από κάποιον ειδικότερο από εμάς που έχει ερμηνεύσει την φορολογική νομοθεσία.
Αυτά για την Ελλάδα, για Κύπρο άσε καλύτερα να μην μιλήσω τι γίνεται με τις εταιρείες εκεί...
Τα κόστη πάντως είναι περί του 0,2€/gr και λάβε υπόψιν σου ότι σοβαρές κλινικές πλαστικών 100-150τμ δεν προσφέρουν μόνο ΜΜ, αλλά πολλά περισσότερα και ίσως με ακόμα μεγαλύτερο κέρδος οπότε το κόστος επιμερίζεται ακόμα περισσότερο.
Πιθανόν να έχετε δίκιο...
Με τους υπολογισμούς λοιπόν που έκανες, όποιος χρεώνει κοντά στο 1€/gr ίσως να μπαίνει και μέσα, οπότε καλά κάνει ο άρχοντας κ βάζει 2,5 για να είναι σίγουρος!
Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε από ότι καταλαβαίνω
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Δεν είπαμε ότι μπαίνει και μέσα. Είπαμε ότι με το 1€/g και ασχολούμενος ο ίδιος χωρίς να βάζει νοσηλεύτριες να κάνουν τς επεμβάσεις κλπ και να κάνει ταυτόχρονα 1-2 περιστατικά ταυτόχρονα, δεν γίνεται πλούσιος 'Ολο το παιχνίδι παίζεται στο πόσα κάνεις την ημέρα (aka νοσηλεύτριες ή γιατροί να δουλεύουν για σένα) και να έχεις κάθε μέρα δουλειά (λίστα αναμονής). Εκεί και με 1-1.5€/g βγάζεις εξαιρετικά χρήματα ειδικά αν δεν υπάρχει ΦΠΑ και φορολογία (που φυσικά δεν είναι σωστό).
Δεν το ξέρω το περιστατικό αυτό που λες ότι ο Λορέντζο παρατούσε την πράξη στη μέση. Γενικά δεν είναι ασύνηθες τοπ γιατροί να αφήνουν μεγάλα κομμάτια του χειρουργίου, πλην των incisions σε recipient που τα κάνει πάντα ο γιατρός, σε νοσηλευτές. Το θέμα κατά τη γνώμη μου είναι οι νοσηλευτές αυτοί να είναι έμπειροι και τα αποτελέσματα που παράγει η ομάδα να είναι συστηματικά καλά.Η νοοτροπία του τοπ διεθνώς δεν με πείθει, δεν με πείθει καθόλου...
Παράδειγμα, ήρθε ένας εκ των τοπ, ο Λορέντζο και παράταγε την πράξη στη μέση, έβαζε τη βοηθό να συνεχίσει και πήγαινε σε άλλον. Τι να τον κάνω τον τοπ ή τον άλλο που αυτοβασκαλίζεται ως τοπ, όταν δεν είναι συγκεντρωμένος και προσηλωμένος πάνων από το κεφάλι? Με μαγικά και ευχολόγια θα πάει καλά η ΜΜ? Από τέτοια κρίνονται οι τοπ, από τη συνέπεια, από την εργατικότητα και από την προσοχή που δείχνουν ακόμα και στον ασημαντότερο των ασθενών...
Άρα λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ακόμα και με 0,5-0,6 €/graft έχει μια χαρά σεβαστό κέρδος. Αν ανέβει στο 1€/graft είναι άρχοντας.
Φορολογία υπάρχει φυσικά, ως φόρος εισοδήματος.
Όποιος θέλει εξτραβαγκάτζες και έχει επενδύσει σε χώρους υπερπαραγωγή ας κάνει την οικονομία κλίμακας να είναι πάντα γεμάτος, όχι να φτάσει τη χρέωση στον ουρανό, διότι όταν ξυπνήσουν οι πελάτες του θα τον χαιρετήσουν και θα μείνει με ένα κάρο πάγια...
Τώρα αν θέλει κάποιος να κάνει άλλη εξήγηση οικονομικά, μπορεί να την προτείνει μεταξύ τους σε ακόμα χαμηλότερες χρεώσεις εάν τα βρουν μεταξύ τους. Δε μας αφορά αυτό. Δεν είναι φορολογικά ηθικό σαφώς, αλλά στην πραγματικότητα γίνεται σε πολλές συναλλαγές.
ξερεις περίπου τους χρόνους αναμονής των ελληνι κλινικών; Θα ήταν ενδιαφέρονΔεν είπαμε ότι μπαίνει και μέσα. Είπαμε ότι με το 1€/g και ασχολούμενος ο ίδιος χωρίς να βάζει νοσηλεύτριες να κάνουν τς επεμβάσεις κλπ και να κάνει ταυτόχρονα 1-2 περιστατικά, δεν γίνεται πλούσιος 'Ολο το παιχνίδι παίζεται στο πόσα κάνεις την ημέρα (aka νοσηλεύτριες ή γιατροί να δουλεύουν για σένα) και να έχεις κάθε μέρα δουλειά (λίστα αναμονής). Εκεί και με 1-1.5€/g βγάζεις εξαιρετικά χρήματα ειδικά αν δεν υπάρχει ΦΠΑ και φορολογία (που φυσικά δεν είναι σωστό).
Σε κανένα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή όσο και να πληρώσεις δεν έχεις μεγάλη βεβαιότητα ότι θα είσαι ΟΚ….ποσο μάλλον στα 2,5 ευρώ….στο μέλλον δεν ξέρω. Υπάρχουν VFM αλλά όχι με μεγάλη βεβαιότητα για καλό τουλάχιστον αποτέλεσμα. Με σχετική βεβαιότητα ναι μεγάλη όχι ακόμα, ούτε ο φίλος σου ο Δρακουμέλ….χαχαχχαχχαχχαΑυτό ακριβώς λέω. Δεν μπορείς να διασφαλίσεις ότι πληρώνοντας στον δρακουμέλ 2,5€/gr θα είσαι ΟΚ. Κ νοσοκόμα θα στο κάνει κ αν του πεις και τπτ θα εξαφανιστεί κ θα σε πλακώσει και στις φάπες αν επιμείνειςΚαι, κατά την άποψη μου, δείχνει και έναν κακό χαρακτήρα, έναν καιροσκόπο που θα προσπαθήσει να ξεκοκκαλίσει ότι περισσότερο κέρδος μπορεί να λάβει, χωρίς κανένα σεβασμό σε αυτόν που τον πληρώνει!
Δλδ, το υψηλό κόστος δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερη δουλειά! Ίσως και το αντίθετο...
Το κόστος λοιπόν της κλινικής αναφέρεται για να δειχθεί ότι οι μεσαίες χρεώσεις που δεν έχουν ψωνιστεί και δεν θέλουν να σου πιάσουν το κλρκ δείχνουν λελογισμένους επαγγελματίες, σοβαρούς και εργατικούς που θα σεβαστούν τον δικό τους κόπο και θα έχουν το σεβαστό κέρδος τους, αλλά θα σεβαστούν και τον δικό σου για να βγάλεις αυτά τα χρήματα.
Δείχνει δλδ έναν χαρακτήρα ο οποίος πιθανότατα θα αντικατοπτριστεί και στη δουλειά τους.
Δεν το ξέρω το περιστατικό αυτό που λες ότι ο Λορέντζο παρατούσε την πράξη στη μέση. Γενικά δεν είναι ασύνηθες τοπ γιατροί να αφήνουν μεγάλα κομμάτια του χειρουργίου, πλην των incisions σε recipient που τα κάνει πάντα ο γιατρός, σε νοσηλευτές. Το θέμα κατά τη γνώμη μου είναι οι νοσηλευτές αυτοί να είναι έμπειροι και τα αποτελέσματα που παράγει η ομάδα να είναι συστηματικά καλά.
Αυτή η έμφαση στο να τα κάνει όλα ο γιατρός μάς έχει ξεμείνει νομίζω από την προηγούμενη δεκαετία. Τότε ήταν ένας τρόπος, ένα rule of thumb να ξεχωρίσεις τα hair mills, ιδίως της Τουρκίας, στις οποίες ο γιατρός έκανε μόνο σχεδιασμό hairline, από τους σοβαρούς γιατρούς. Ήταν χρήσιμη για τότε. Τώρα ξέρουμε ότι ποτέ δεν τα κάνει literally όλα ο γιατρός. Ακόμη κι ο Pekiner που είναι χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της λογικής προφανώς χρειάζεται νοσηλευτές για να κάνουν τον διαχωρισμό των τριχοθυλακίων. Υπάρχουν πολλοί κορυφαίοι γιατροί που δίνουν άλλα κομμάτια είτε σε βοηθούς γιατρούς είτε σε νοσηλευτές-μου 'ρχεται πρόχειρα ο Couto.
Το κρίσιμο κριτήριο για το ποιος είναι τοπ γιατρος δεν είναι το ποιος κάνει τι κατά τη γνώμη μου, αλλά αν με τον καταμερισμό εργασίας που έχει αποφασιστεί τα αποτελέσματα είναι συστηματικά σε ένα καλό επίπεδο (συν τις πιο nuanced παραμέτρους που βάζει ο CVIAL, ο γιατρός να είναι ικανός σε μια γκάμα περιπτώσεων κ.α.). Αντίστροφα, αν είναι να τα κάνει όλα ο γιατρός αλλά δεν φυτρώνει τίποτα, χρυσός και άγιος, αλλά χίλιες φορές προτιμότερο ένα σύστημα που δίνει καλά αποτελέσματα με μεγάλη συμμετοχή νοσηλευτών.
ξερεις περίπου τους χρόνους αναμονής των ελληνι κλινικών; Θα ήταν ενδιαφέρον