Βοηθεια για 2 μμ ( η Πρωτη BHR , Dr Bisanga 2017 )

vag7

Member
Από την στιγμή που δεν έχεις κάνει cons από κοντά μετά τον Bisanga πρέπει να δεις και το θέμα της dupa. Αυτοί που έχουν διάχυτη αραίωση είναι οι νο1 ύποπτοι.
Το θέμα της dupa να το δω αλλά πως το βλέπω ? Υπάρχουν εξετάσεις η γίνεται με consultation στον εκάστοτε γιατρό … συγνώμη αν οι ερωτήσεις μου είναι βασικών γνώσεων γιατί φαντάζομαι τα έχεις απαντήσει πολλές φορές … προφανώς θα κάνω και την online έρευνα για dupa που πρώτη φορά σήμερα την άκουσα σαν έννοια ..

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Με cons live με μικροσκόπιο χειρός (δεν φαίνεται εύκολα στα online cons). Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες κλινικές στην Ελλάδα δεν το εντοπίζουν (ή το εντοπίζουν και θεωρούν ότι δεν υπάρχει θέμα, ή ξέρουν ότι υπάρχει θέμα και το κάνουν αβαβα).

bobby

Well-Known Member
Να τα πω. Έχω παρακολουθήσει από την αρχή μέχρι τέλους όλες τις επεμβάσεις του Λορένζο στην Ελλάδα σε μέλη μας (συνολικά 34). Σε όλες ήμουν παρόν, έχω πάρει τα στατιστικά, έχω μιλήσει με τον γιατρό και έχω δει και την πορεία (σχεδόν σε όλα) live με μετρήσεις στο γραφείο μου έτσι ώστε να πιστοποιήσω την φύτρωση. Έχω δει 2 μερικές αποτυχίες (gggali - μια μικρη περιοχή σαν κέρμα από την πρώτη επέμβαση, bobby - o γνωστός κρόταφος) και 1 πιο γενικευμένη, δηλαδή μέτρια φύτρωση (περίπτωση troufas). H αιτιολογία στην περίπτωση gggali & troufas ήταν η υπερβολική έκκριση fibrin που φαίνεται και στις post op φώτο (στον gggali πιο μικρής έκτασης επειδή ξεκίνησε την κορτιζόνη μια μέρα αργότερα και πιο γενικευμένη, στον troufas ο οποίος ήταν ο πιο συνεπής από όλους και ξεκίνησε την κορτιζονη στην ώρα της δεν εξηγείται). Να θυμίσω ότι η υπερβολική έκκριση fibrin είναι γνωστό ότι οδηγεί σε μέτρια φύτρωση (όχι χαμηλή), είναι αλλεργική αντίδραση του οργανισμού στο δερματικό πλήγμα και για αυτό δίνεται προληπτικά κορτιζόνη. Στην περίπτωση του bobby, παρόλο που δεν έχω απαντήσει στο νήμα του, είναι προφανές ότι υπήρξε θέμα ψύξης, αλλά για αυτό δεν φταίει η κλινική αλλά η ομάδα του Lorenzo (Grace) που έπρεπε να τσεκάρει το δοχείο αν ψύχεται ομοιόμορφα. Γενικά τα δισκάκια στην Μαδρίτη τα αποθηκεύουν σε ψυγείο και όχι σε ψυχόμενη πλάκα οπότε δεν είναι συνηθισμένοι ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά με το σύστημα ψύξης. Τέλος υπήρξαν και 2-3 περιπτώσεις μελών που θεώρησαν ότι ίσως το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο αλλά τους μέτρησα και δεν υπήρξε θέμα φύτρωσης, ήταν καθαρά θέμα προσδοκιών. Αιματώματα (η άλλη αιτία για μειωμένη φύτρωση) δεν υπήρξαν σε κανέναν.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ακόμα και όταν έχεις μια πολύ σταθερή ομάδα με τον ίδιο top γιατρό με μεγάλη εμπειρία σε δύσκολα περιστατικά (repair) και το ίδιο πρωτόκολλο υπάρχει μια πιθανότητα (8%, 3/34) να έχεις μια μικρή ή μεγαλύτερη απώλεια φύτρωσης. Από αυτό το 8%, το 6% (2/34) οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες (fibrin) και το 2% σε σφάλμα της ομάδας.
Τώρα να σου πω ότι ενθουσιάστηκα θα πω ψέμματα..........

vag7

Member
Με cons live με μικροσκόπιο χειρός (δεν φαίνεται εύκολα στα online cons). Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες κλινικές στην Ελλάδα δεν το εντοπίζουν (ή το εντοπίζουν και θεωρούν ότι δεν υπάρχει θέμα, ή ξέρουν ότι υπάρχει θέμα και το κάνουν αβαβα).
Ok Σε ευχαριστώ πολύ

bobby

Well-Known Member
@bobby, εσύ δεν είπες sprechen?
Ναι εννοείται αλλά παρότι σε τέτοια σφάλματα πάντα παίζει πρωταρχικό ρόλο ο ανθρώπινος παράγοντας (εδώ δηλαδή ο έλεγχος-επίβλεψη) έλεγα (μέσα μου) ότι δεν μπορεί να είμαι τόσο «τυχερός» όσο ο Κασσίδης……(και μην ρωτήσεις ποιος Κασσίδης…..αυτός που λένε «στου Κασσίδη το κεφάλι ….»).

JimKan1

Well-Known Member
Αν εχεις κανει ηδη μεταμοσχευση ειναι πιο δυσκολο να εντοπισθει η dupa?

vag7

Member
Φίλε Βαγγέλη γαύρε σε όλους (ακόμα και τους τοπ) μπορούν να συμβούν αστοχίες. Επίσης στην πλειονότητα των περιπτώσεων εδώ μέσα (που δεν είναι τίποτα NW2-3 με δότριες μαμούθ) το ένα πέρασμα δεν φτάνει….εγώ ούτως ή άλλως ήμουνα για δύο ΜΜ από την αρχή, οπότε μικρό το κακό (εκτός από τα περίπου 300-400 χαμένα γκραφτ) αν δεν υπήρχε αυτό θα έλεγα απόλυτα ευχαριστημένος αλλά και πάλι θα έκανα ένα δεύτερο πέρασμα για επιπλέον πυκνότητα σε χερλαιν και την εμπρόσθια έως mid περιοχές, μια και λόγω της λεπτής τρίχας ή πρέπει να παίξω σε τρελούς λόγους ή μεγάλες πυκνότητες ή συνδιασμό τους για να πετύχω 115-120 τρίχες ανά cm2. Σε εσένα νομίζω το κύριο σφάλμα ήταν η μη λήψη φινας, καθώς πρέπει να έχεις διάχυτη αραίωση όπως είπε και ο μοντ. Κυριακή κοντή γιορτή που λένε… σε 42 μέρες θα ξυριστώ θα μετρηθώ θα δούμε ποσοστά φυτρωσης και όλα βέβαια θα αναφερθούν στο νήμα…..γιατί πάνω από όλα θέλω να προσφέρω και εγώ από την μεριά μου την εμπειρία μου από τις ΜΜ στο φορουμ που μου άνοιξε τα μάτια σε σχέση με την καράφλα…..
ειναι οπως καταλαβαινω οτι με φινα θα ηταν αλλη η κατασταση ...ειμαι αρκετα πηγμενος ατη την περιοδο αλλα θα βρω χρονο σηκώσω την πορεια πιο αναλυτικα καθως εχω φωτογραφκο υλικο απο τον σχεδιασμο την επεμβαση κτλ γιατι βλεπω οτι ολα αυτα βοηθανε και εμας και ολους τους ενδιαφερομενους ....ευχομαι να παει η 2 μμ που θα κανεις σουπερ ! εγω ακομα μπερδεμενος με κλινικες και γιατρους αλλα δεν βιαζομαι και τρελα αν και ηθελ να παω να την κανω να τελειώνω καταλαβαινω οτι πρεπει να εξαντλησω τις επιλογες ( που δεν ειναι και τοσο πολλες ) . Couto , fereira παμε για μετα 2027 οπως βλεπω απο τις απαντησεις τους , Freitas περιμενω . Επιλογες προς το παρων HDC , Lorentzo , (αν δεν σταματησει ) ,Freitas ( αν μπορει απο αποψη χρονου αναμενω ) , Bisanga ? σας τα εχω πει αλλα εξακολουθει να ειναι στο μυαλο μου , θα του κανω μια κουβεντα παλι να καταλαβω πως το βλεπει και πιο θα ειναι το πλανο ( και τι διαφορετικο θα κανουμε βασικα ) με την λογικη οτι για συγκεριμενους λογους τον επελεξα αρχικα , αναστασακης ? καταλαβαινω οτι ισως μενει πισω σαν επιλογη . By the way φιλος μου που εψαχνε για μμ ελλαδα το εστειλα στον αναστασακη και χωρις να το σκεφτει εκανε επεμβαση μπαμ μπαμ ...ειναι στον 8 μηνα ...το αποτελεσμα ειναι αρκετα καλο ( ισως οχι στα επιπεδα του forum απο αποψη φυσικοτητας στο hairline και η πυκνοτητα αρκετα καλη και λογικα θα παρει και αλλο ) . Αυτο που εχει ενδιαφερον ειναι οτι αρχικα επελεξα bisanga και μετα αυτοι που αρεσουν αρκετα ειναι η HDC που προφανως κανουν περιπου την ιδια τεχνικη αυτες οι δυο κλινικες και μετα εμαθα την συνδεση Bisanga, HDC ( που βασικα εμαθαν και οι δυο απο τον ιδιο γιατρο DR Cole αν δεν κανω λαθος ) . Οποτε παντα υπαρζει και η υποκειμενικοτητα τι θεωρει καποιος ομορφο , ωραιο και φυσικο ( περαν των αντικειμενικων κριτηριων που εχει να κανει με μετρησεις αγωγη κτλ ) .

vag7

Member
Λάθος πλάνο από Bisanga, μειωμένη φυτρωση, κακή έως ανύπαρκτη επικοινωνία και δεν σου έδωσαν ούτε σου μίλησαν για αγωγή και σκέφτεσαι να πας ξανά εκεί;
Τι πιστεύεις ότι θα αλλάξει στην αντιμετώπιση τους απέναντι σου αυτή τη φορά;
Με κάτι τέτοια ποστ απομυθοποιούνται γιατροί που τους έχουν κάποιοι σαν θεούς.
Όταν χρεώνεις υψηλά ποσά πρέπει να έχεις και κορυφαίες υπηρεσίες και να είσαι δίπλα στον ασθενή σου όση δουλειά και να έχεις.

Καλή επιτυχία στη δεύτερη προσπάθεια. Και πλέον με αγωγή για να κρατήσεις το αποτέλεσμα.
chris αυτα που γραφεις ειναι οι προβληματισμοι μου . Εξακολουθουν να υπαρχουν οι λογοι που τον επελεξα την πρωτη φορα ( φυσικοτητα ) και ισως ασχλολειθει πιο σοβαρα σε ενα case που δεν πηγε οπως επρεπε . Γιατι απο οτι βλεπω το δευτερο περασμα δεν ειναι κατι σπανιο ακομα και σε top γιατρους .
Συμφωνω οτι με τετοια post υπαρχει απομυθοποισηση και ειναι και ενας λογος που το ανεβασα για να ξερουν και οι υπολοιποι ενδιαφρομενοι τι παιζει ( απο τη δικη μου εμπειρια )

Επισης συμφωνω οτι το after sales ειναι παρα παρα πολυ σημαντκο και σε τετοιους γιατρους πρεπει να ειναι δεδομενο. Απο την αλλη , γιατι θελω να δινω ολες τις διαστασεις, νομιζω οτι το γεγονος οτι υπηρχε κακη επικοινωνια πρεπει να οφειλεται στο γεγονος οτι ο bisanga ειναι σχεδον ολη μερα στις επεμβασεις γιατι τις κανει σχεδον ολες μονος του ( τουλαχιστων πριν απο 7 χρονια ) , που αν βαλεις και τα cons δεν του μενει χρονος για τα post opp cons .

Ειπα και σε αλλη απαντηση οτι οταν βρω χρονο θα σηκωσσω ολη την πορεια απο τον σχεδιασμο μεχρι post opp κτλ για να υπαρχει πληρης εικονα

vag7

Member
Να τα πω. Έχω παρακολουθήσει από την αρχή μέχρι τέλους όλες τις επεμβάσεις του Λορένζο στην Ελλάδα σε μέλη μας (συνολικά 34). Σε όλες ήμουν παρόν, έχω πάρει τα στατιστικά, έχω μιλήσει με τον γιατρό και έχω δει και την πορεία (σχεδόν σε όλα) live με μετρήσεις στο γραφείο μου έτσι ώστε να πιστοποιήσω την φύτρωση. Έχω δει 2 μερικές αποτυχίες (gggali - μια μικρη περιοχή σαν κέρμα από την πρώτη επέμβαση, bobby - o γνωστός κρόταφος) και 1 πιο γενικευμένη, δηλαδή μέτρια φύτρωση (περίπτωση troufas). H αιτιολογία στην περίπτωση gggali & troufas ήταν η υπερβολική έκκριση fibrin που φαίνεται και στις post op φώτο (στον gggali πιο μικρής έκτασης επειδή ξεκίνησε την κορτιζόνη μια μέρα αργότερα και πιο γενικευμένη, στον troufas ο οποίος ήταν ο πιο συνεπής από όλους και ξεκίνησε την κορτιζονη στην ώρα της δεν εξηγείται). Να θυμίσω ότι η υπερβολική έκκριση fibrin είναι γνωστό ότι οδηγεί σε μέτρια φύτρωση (όχι χαμηλή), είναι αλλεργική αντίδραση του οργανισμού στο δερματικό πλήγμα και για αυτό δίνεται προληπτικά κορτιζόνη. Στην περίπτωση του bobby, παρόλο που δεν έχω απαντήσει στο νήμα του, είναι προφανές ότι υπήρξε θέμα ψύξης, αλλά για αυτό δεν φταίει η κλινική αλλά η ομάδα του Lorenzo (Grace) που έπρεπε να τσεκάρει το δοχείο αν ψύχεται ομοιόμορφα. Γενικά τα δισκάκια στην Μαδρίτη τα αποθηκεύουν σε ψυγείο και όχι σε ψυχόμενη πλάκα οπότε δεν είναι συνηθισμένοι ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά με το σύστημα ψύξης. Τέλος υπήρξαν και 2-3 περιπτώσεις μελών που θεώρησαν ότι ίσως το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο αλλά τους μέτρησα και δεν υπήρξε θέμα φύτρωσης, ήταν καθαρά θέμα προσδοκιών. Αιματώματα (η άλλη αιτία για μειωμένη φύτρωση) δεν υπήρξαν σε κανέναν.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ακόμα και όταν έχεις μια πολύ σταθερή ομάδα με τον ίδιο top γιατρό με μεγάλη εμπειρία σε δύσκολα περιστατικά (repair) και το ίδιο πρωτόκολλο υπάρχει μια πιθανότητα (8%, 3/34) να έχεις μια μικρή ή μεγαλύτερη απώλεια φύτρωσης. Από αυτό το 8%, το 6% (2/34) οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες (fibrin) και το 2% σε σφάλμα της ομάδας.
εντυπωσιακο ! cvial εισαι για εκπομπη στην τηλεοραση ...πιο αναλυτικα δεν γινεται

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

JimKan1

Well-Known Member
muamba , feriduni του εχω βγαλει απο το καδρο γιατι συμφωνω με την τοποθετηση σου , γιατι λες οτι ο freitas δεν ειναι για την περιπτωση μου ?

Η περιπτωση σου θελει προσοχη και απο τον συγκεκριμενο εχω δει αρκετα μετρια αποτελεσματα τελευταια, προχειρες προσεγγισεις στο ποδι, και ιδανικα δουλευει "ευκολα" περιστατικα, οχι οτι δεν εχει καλα αποτελεσματα σε φαινομενικα δυσκολα, αλλα αυτα ειναι επιλεγμενα

Legend

Member
chris αυτα που γραφεις ειναι οι προβληματισμοι μου . Εξακολουθουν να υπαρχουν οι λογοι που τον επελεξα την πρωτη φορα ( φυσικοτητα ) και ισως ασχλολειθει πιο σοβαρα σε ενα case που δεν πηγε οπως επρεπε . Γιατι απο οτι βλεπω το δευτερο περασμα δεν ειναι κατι σπανιο ακομα και σε top γιατρους .
Συμφωνω οτι με τετοια post υπαρχει απομυθοποισηση και ειναι και ενας λογος που το ανεβασα για να ξερουν και οι υπολοιποι ενδιαφρομενοι τι παιζει ( απο τη δικη μου εμπειρια )

Επισης συμφωνω οτι το after sales ειναι παρα παρα πολυ σημαντκο και σε τετοιους γιατρους πρεπει να ειναι δεδομενο. Απο την αλλη , γιατι θελω να δινω ολες τις διαστασεις, νομιζω οτι το γεγονος οτι υπηρχε κακη επικοινωνια πρεπει να οφειλεται στο γεγονος οτι ο bisanga ειναι σχεδον ολη μερα στις επεμβασεις γιατι τις κανει σχεδον ολες μονος του ( τουλαχιστων πριν απο 7 χρονια ) , που αν βαλεις και τα cons δεν του μενει χρονος για τα post opp cons .
πλέον μονο τα incisions κανει ο bisanga και μοιράζεται την επέμβαση με εναν αλλο ελληνα γιατρό νομιζω Dr Κωστή. Τα incisions ειναι ενα μικρό μέρος της διαδικασίας και δεν παίρνει πολυ χρόνο.
Ειχαμε και ενα αλλο μέλος πάντως που πήγε στο Βέλγιο και πλήρωσε για να του κάνει και την εξαγωγή ο bisanga και τελικά δεν του την έκανε όπως μας είπε ενώ πλήρωσε για να την κάνει και η κλινική μετά δεν του απαντούσε για ποιο λόγο συνέβη αυτο, οπου και εκεινος δεν ηταν ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα του και δεν ειχε καλή επικοινωνία με την κλινική μετά την επέμβαση όπως και εσυ.

Τελευταία επεξεργασία:

vag7

Member
Καλησπερα και παλι στην ομαδα ,

εχω ολοκληρώσει νομίζω τα consultations τα οποια ειναι

Αναστασακης
Bisanga
Lorenzo
HDC
Freitas

Οι 4 πρωτοι μου ειπαν περιπου τα ιδια ( 3500-4000 grafts ) για να γεμισω hairline , temples , crown k top )
Ο freitas προτεινει να γινει σε δυο σταδια ενα με 2800 grafts για hairilne , temples , crown και το top μετα απο ενα χρονο ( ισως για να δει τι θα καλυψει η πιθανη θεραπεια ? ) .Του εχω ζητησει να δουμε αν μπορουμε να το κανουμε και το top μαζι και περιμενω

Οι επιλογες που καταληγω με σειρα προταιρεοτητας ειναι

Freitas ( τα αποτελεσματα του φαινονται παρα πολυ καλα και φυσικα )
HDC ( επισης τα αποτελεσματα τους μου φαινονται πολυ καλα )
Lorenzo ( εδω ισως να στα δικα μου ματια το hairline του να μην μου φαινεται τοσο φυσικο οσο των δυο παραπανω αλλα τον θεωρω σοβαρη περιπτωση και μετα απο αυτα που εχω διαβασει εδω)

Οι τιμες τους ειναι κοντα μεταξυ τους ( οχι τοσο σοβαρες διαφορες που να παιζουν ρολο )

Ο freitas θεωρεί τη αγωγη ( που δεν μου εχει πει ποια θα ειναι ακριβως δεδομένη και αδιαπραγματευτη ) ( επισης δεν εχω ακομα ημερομηνια διαθεσιμη απο την πλευρα του )

καθε βοηθεια απο την ομαδα θα εινια σημαντικη για εμενα για την τελικη επιλογη ( αραγε εχουμε στην ομαδα καποιον που να εχει εμπειρια απο freitas ?)

σας ευχαριστω πολυ

bobby

Well-Known Member
Η αγωγή του Φρειτας δεδομένα είναι 5Χ1mg fina & 2X0,5 duta το ίδιο ακριβως προτείνει σε όλους……

bobby

Well-Known Member
Για ακόμα καλύτερη ανταπόκριση. Βέβαια πρακτικά αν παίρνεις 2Χduta την εβδομάδα η φίνα δεν χρειάζεται γιατί η ημίσεια ζωή της ντουτα είναι 2 εβδομάδες οποτε η φίνα μάλλον για ψυχολογικούς λόγους είναι…..αυτά μου είχε προτείνει εμένα αλλά και σε άλλους, οραλ μινο όχι….

Marios1982

Well-Known Member
Για ακόμα καλύτερη ανταπόκριση. Βέβαια πρακτικά αν παίρνεις 2Χduta την εβδομάδα η φίνα δεν χρειάζεται γιατί η ημίσεια ζωή της ντουτα είναι 2 εβδομάδες οποτε η φίνα μάλλον για ψυχολογικούς λόγους είναι…..αυτά μου είχε προτείνει εμένα αλλά και σε άλλους, οραλ μινο όχι….
Που οφείλεται η διαφορετική προσέγγιση θεραπείας σε σχέση με Λορέντσο; Γρίφος πραγματικά ..

JimKan1

Well-Known Member
Που οφείλεται η διαφορετική προσέγγιση θεραπείας σε σχέση με Λορέντσο; Γρίφος πραγματικά ..
Δεν ειναι γριφος, απλα ο λορενζο προσεγγιζει το καθε περιστατικο με βαση τις αναγκες του, ενω ο Φρειτας σε κουμπωνει με φαρμακα ανεξαιρετως

Μπλουζα