Γυναικεία μεταμόσχευση

Rigos

Member
Όλο το ζουμί είναι ο 3 alpha reducrase. Αν υπήρχε τρόπος να μετρήσουμε τα ποσοστά του και να ετοιμάσουμε αρκετά supplements για να τον ανεβάσουμε η φαλάκρα δε θα μας απασχολούσε τόσο.
Τον 5a δεν εννοείς;. Αλλά πάμε να τα πούμε στο δικό σου thread καλύτερα μην το μπουκώνουμε εδώ. Έχω και νέα για την όραλ μινοξ, μπήκα στο κλαμπ!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Legwg James

If you try to take it, .40 with a laser
Τον 5a δεν εννοείς;. Αλλά πάμε να τα πούμε στο δικό σου thread καλύτερα μην το μπουκώνουμε εδώ. Έχω και νέα για την όραλ μινοξ, μπήκα στο κλαμπ!

Οχι απλά ήπια τα κρασάκια μου και τα έχω παίξει. Την 3 alpha hydroxysteroid εννοούσα και έκανα μίξη με την 5ar. Καλή αρχή αγόρι μου!

Denvi

Well-Known Member
Είσαι βιολογικά γυναίκα ή άνδρας. Δεν ρωτάω πολιτικά, ρωτάω ουσιαστικά, γιατι μπερδεύτηκα.
Ειμαι γυναικα γενικα, (νομιζω δλδ γιατι η καραφλα μου λιγο με κανει να αμφιβαλλω χαχαχα). Μαλλον εγω σε μπερδευω με αυτα που γραφω γιατι επικρατει συγχυση στο μυαλο μου. Οταν μιλαμε για ερευνα σχετικα με το τι λαμβανει καποιο τρανς ατομο και φουντωνει το μαλλι του, μιλαμε για το πως δλδ επιδρουν θετικα αυτες οι θεραπειες σε ενα αντρικο pattern. Αυτο ειπα. Αρα, δε σημαινει οτι θα εχει την ιδια επιτυχια σε ενα female pattern

Rigos

Member
Ειμαι γυναικα γενικα, (νομιζω δλδ γιατι η καραφλα μου λιγο με κανει να αμφιβαλλω χαχαχα). Μαλλον εγω σε μπερδευω με αυτα που γραφω γιατι επικρατει συγχυση στο μυαλο μου. Οταν μιλαμε για ερευνα σχετικα με το τι λαμβανει καποιο τρανς ατομο και φουντωνει το μαλλι του, μιλαμε για το πως δλδ επιδρουν θετικα αυτες οι θεραπειες σε ενα αντρικο pattern. Αυτο ειπα. Αρα, δε σημαινει οτι θα εχει την ιδια επιτυχια σε ενα female pattern
Μπράβο φίλη, θέλει χιούμορ η κατάσταση!!

dlazaros

Well-Known Member
Σε ευχαριστώ για την διευκρίνηση για να μην σου λέω άλλα για άλλα. Οι τρανς είται είναι ανδρες που μεταμορφώνονται σε γυναίκες ή τούμπαλιν αυτό που προσπαθούν είναι να αλλάξουν την ισσοροπία των ορμονών για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Τώρα αν μια γυναίκα απο την φύση της έχει ορμονικά πιο δυνατή την ανδρική της ορμονική πλευρά τότε αυτό μπορεί να έρθει στα ίσια του. Βέβαια αυτό που τώρα νιώθεις και αισθάνεσαι σαν ο "εαυτός" σου θα αλλάξει καθώς αν είσαι male dominant αντι για female dominant ορμονικά η αλλαγή θα είναι για σένα εμφανής. Το να προσπαθείς να φτιάξεις τα μαλλιά είναι ενα κομμάτι του συνόλου αλλά βασικά είναι σαν σε ενα άνδρα με ΑΓΑ να μην παίρνει φίνα. Δεν θα διορθωθεί ποτέ απλά θα καθυστερεί. Χρειάζεται σοβαρός ενδοκρινολόγος στην περίπτωση και οχι δερματολόγος ο οποίος είναι προσυλωμένος στο δέντρο και οχι στο δάσος.

giannis1991

Well-Known Member
Χαχαχα, ναι ειμαι αυτος ο ξενερωτος τυπος με τα γυαλακια που ερχεται κ χαλαει τα παρτυ :p
Θα έλεγα τώρα τι είσαι αλλά έχε χάρη που σέβομαι ότι "σοβαρευτηκες"... Αν και ποτε δεν γίνεται να γεράσει ο διάβολος και να γίνει καλόγερος!
Λείπει και αυτός ο άτιμος ο @ANAR πήγε έβαλε μαλλιά, έγινε μοντέλο και μας ξέχασε!

Denvi

Well-Known Member
Μπράβο φίλη, θέλει χιούμορ η κατάσταση!!
Δε βγαινει αλλιώς φιλε μου. Ούτε με το χιουμορ δλδ λυνεται το προβλημα, αλλά τουλαχιστον διατηρειται η ψυχολογια σε καλα επιπεδα. Λειτουργει κι αυτο περιπου σαν τη μινοξιδιλη :D

Denvi

Well-Known Member
Το
Σε ευχαριστώ για την διευκρίνηση για να μην σου λέω άλλα για άλλα. Οι τρανς είται είναι ανδρες που μεταμορφώνονται σε γυναίκες ή τούμπαλιν αυτό που προσπαθούν είναι να αλλάξουν την ισσοροπία των ορμονών για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Τώρα αν μια γυναίκα απο την φύση της έχει ορμονικά πιο δυνατή την ανδρική της ορμονική πλευρά τότε αυτό μπορεί να έρθει στα ίσια του. Βέβαια αυτό που τώρα νιώθεις και αισθάνεσαι σαν ο "εαυτός" σου θα αλλάξει καθώς αν είσαι male dominant αντι για female dominant ορμονικά η αλλαγή θα είναι για σένα εμφανής. Το να προσπαθείς να φτιάξεις τα μαλλιά είναι ενα κομμάτι του συνόλου αλλά βασικά είναι σαν σε ενα άνδρα με ΑΓΑ να μην παίρνει φίνα. Δεν θα διορθωθεί ποτέ απλά θα καθυστερεί. Χρειάζεται σοβαρός ενδοκρινολόγος στην περίπτωση και οχι δερματολόγος ο οποίος είναι προσυλωμένος στο δέντρο και οχι στο δάσος.
Το επεξεργαζομαι ακομα...:rolleyes:

Panos1982

Well-Known Member
Θα έλεγα τώρα τι είσαι αλλά έχε χάρη που σέβομαι ότι "σοβαρευτηκες"... Αν και ποτε δεν γίνεται να γεράσει ο διάβολος και να γίνει καλόγερος!
Λείπει και αυτός ο άτιμος ο @ANAR πήγε έβαλε μαλλιά, έγινε μοντέλο και μας ξέχασε!

Κρυβε λογια Γιαννη θα μπλεξουμε....χεχεχε
Ασε γτ ειχα παει Πάτρα εχτες κ θυμηθηκα τα φοιτητικα μου χρονια
Στο τσακ είμαι μη με τσιγκλας.... :)
Ο Αναρ εχει αφησει κοτσιδα τωρα κ διακοπαρει σε covid free χώρα κ μας χαιρεταει απο roof garden party ^^

Panos1982

Well-Known Member
Παρτε θεσεις, επισυναπτεται τριχοριζογραμμα μου. Θελω να ειστε συνεπεις, μη μου ταζετε και μετα μην τον ειδατε (τον Παναΐ) :p

Φτού....,
Περιμενα να δω σχολια για τον πινακα τωρα που μπηκα... :/
@CVIAL θέλεις να μας μιλησεις για το πινακακι αυτο σε παρακαλω γιατι εγω δε ξερω απο που να το πιασω....

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καλησπέρα και από μένα! Είναι προφανές ότι είναι mixed up το πινακάκι. @Denvi που το έκανες και σε ποια περιοχή του κεφαλιού; (για να τοποθετηθώ ακριβέστερα).

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Denvi

Well-Known Member
Καλησπέρα και από μένα! Είναι προφανές ότι είναι mixed up το πινακάκι. @Denvi που το έκανες και σε ποια περιοχή του κεφαλιού; (για να τοποθετηθώ ακριβέστερα).
Καλησπερα!! Το εκανα σε δερματολογο και εκοψε/ξυρισε περιπου 1τ.εκ. στο πισω μερος του crown αν τα λεω σωστα, δλδ στο επανω μερος του κεφαλιου, προς το τελος της χωριστρας.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καλησπερα!! Το εκανα σε δερματολογο και εκοψε/ξυρισε περιπου 1τ.εκ. στο πισω μερος του crown αν τα λεω σωστα, δλδ στο επανω μερος του κεφαλιου, προς το τελος της χωριστρας.

To περίμενα ότι θα ήταν από εκεί. Ποστάρω ξανά το πινακάκι έτσι όπως είναι το σωστό (έχω κάνει edit το προφανές). Καλά ρε γαμώτο, δεν βλέπουν τα αποτελέσματα να καταλάβουν ότι έχει γίνει λάθος και σε έβγαλαν βαθύ κόκκινο ενώ είσαι βαθύ πράσινο....

Πυκνότητα: αρκετά καλή 210h/cm2 (terminal).
Telogen: 11% ελάχιστα προβληματικό, θα έπρεπε να είναι <=10%, πιστεύω πιο μπροστά θα είναι αρκετά μεγαλύτερο.
Vellus hair: 8.7% (πολύ καλό), το Τ:V είναι σε normal γυναίκες 8:1 (η μεγαλύτερο), το σύνηθες στην περιοχή του crown που έχει και την μικρότερη αναλογία vellus είναι στις γυναίκες χωρίς FHL (8-10%), μπροστά είναι μεγαλύτερο.

Η περιοχή αυτή δείχνει ότι δεν έχει πρόβλημα (ίσως κάτι αχνοφαίνεται από το 11%), το τριχόγραμμα έπρεπε να γίνει πιο μπροστά.

tabler.png

Όπως βλέπεις και από το τύπο αραίωσης που έχεις η αραίωση είναι πιο έντονη στο κέντρο και πολύ λιγότερο στα άκρα (ειδικά vertex). Κανονικά έπρεπε να σου κάνει τριχόγραμματα σε 3 περιοχές (2 άκρες και μέση).

stage.png

Τελευταία επεξεργασία:

Denvi

Well-Known Member
To περίμενα ότι θα ήταν από εκεί. Ποστάρω ξανά το πινακάκι έτσι όπως είναι το σωστό (έχω κάνει edit το προφανές). Καλά ρε γαμώτο, δεν βλέπουν τα αποτελέσματα να καταλάβουν ότι έχει γίνει λάθος και σε έβγαλαν βαθύ κόκκινο ενώ είσαι βαθύ πράσινο....

Πυκνότητα: πολύ καλή 230h/cm2.
Telogen: 11% ελάχιστα προβληματικό, θα έπρεπε να είναι <=10%, πιστεύω πιο μπροστά θα είναι αρκετά μεγαλύτερο.
Vellus hair: 8.7% (πολύ καλό), το Τ:V είναι σε normal γυναίκες 8:1 (η μεγαλύτερο), το σύνηθες στην περιοχή του crown που έχει και την μικρότερη αναλογία vellus είναι στις γυναίκες χωρίς FHL (8-10%), μπροστά είναι μεγαλύτερο.

Η περιοχή αυτή δείχνει ότι δεν έχει πρόβλημα (ίσως κάτι αχνοφαίνεται από το 11%), το τριχόγραμμα έπρεπε να γίνει πιο μπροστά.

Προβολή συνημμένου 43505
Όπως βλέπεις και από το τύπο αραίωσης που έχεις η αραίωση είναι πιο έντονη στο κέντρο και πολύ λιγότερο στα άκρα (ειδικά vertex). Κανονικά έπρεπε να σου κάνει τριχόγραμματα σε 3 περιοχές (2 άκρες και μέση).

Προβολή συνημμένου 43507
Σ'ευχαριστω πολυυυυ!! Η αληθεια ειναι οτι δε μου το εκανε πιο μπροστα για να μη φαινεται...και απο την αλλη, μηπως επειδη ειναι προφανες τι παιζει πιο μπροστα?
Ωστοσο, φιλε μου @CVIAL, εχω την εντυπωση οτι ανηκω σε αλλο τυπο και σου επισυναπτω κατι που βρηκα στο google και φαινεται να αντιστοιχει με ακριβεια στον τυπο μου, δλδ εντονο ανοιγμα μπροστα, πισω απο μια υποτυπωδη hairline και επειτα στο κεντρο, με κλιση προς τη μια πλευρα. Δεν ξερω βεβαια ακομα αν και σε τι βαθμο εχει σημασια αυτη η λεπτομερεια.

Συνημμένα

• 20211224_004446.jpg
    20211224_004446.jpg
    84.4 KB · Προβολές: 110

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν έχω δει τις φωτό σου, είδα μόνο το πίνακακι. Θα τις δω αύριο και θα σου πω. Πάντως δεν χρειάζεται τριχογραμμα και μια τριχοσκοπηση (χωρίς να κόψεις μαλλιά) είναι άκρως διαφωτιστική.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ok τις είδα. Πρέπει να καταλάβεις ότι υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις τύπων αλωπεκίας, δεν είναι όλοι καθορισμένοι και πολλές φορές πάσχουμε και από συνδυασμούς διαφόρων τύπων. Εσύ είσαι ξεκάθαρα περίπτωση frontal αλλά όχι σε προσωρημένο στάδιο. Kαλό θα ήταν να μας πεις πότε ξεκίνησε και τι πρόοδο έχει τα τελευταία χρόνια για να καταλάβουμε πόσο γρήγορα εξελλίσεται. Να ξέρεις βέβαια ότι η εμμηνόπαυση (φαντάζομαι δεν έχεις) επιφέρει αλλάγες στις ορμόνες και έχει επίδραση στην FHL oπότε και αυτό είναι μια παράμετρος. Εν κατακλείδι νομίζω ότι με συντηρητική αγωγή και μια μμ μπορείς να λύσεις το αισθητικό προβλημά σου αφού το πρόβλημα (μέχρι στιγμής) είναι εστιασμένο και δόκιμο για μμ.

frontal.png

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Η αληθεια ειναι οτι δε μου το εκανε πιο μπροστα για να μη φαινεται...και απο την αλλη, μηπως επειδη ειναι προφανες τι παιζει πιο μπροστα?

Σίγουρα το τριχόγραμμα πίσω είναι χρήσιμο. Όμως η τριχοσκόπηση είναι πολύ πιο δόκιμη μέθοδος και πολύ χρήσιμη για να καταλάβεις την έκταση που έχει το φαινόμενο και πως εξελίσσεται στην περιοχή που έχεις FHL. Αν δεν βρεις άκρη στείλε μου pm να σου πω τι πρέπει να κάνεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ως προς την συντηρητική θεραπεία θα σου πρότεινα oral minoxidil σε low doses (LDMO) 1mg σκέτη ή εναλλακτικά LDMO 0.25mg με σπιρολακτονη 25mg. Eίναι πολύ πιο πρακτικές θεραπείες από την τοπική με εξαιρετικά αποτελέσματα σε γυναίκες. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ θα συμβουλευτείς τον γιατρό σου. Οι συμβουλές για αγωγές που δίνουμε εδώ είναι για να ξέρεις τι υπάρχει και όχι για να τις ακολουθήσεις. Αρμόδιος για αυτό είναι ένας ιατρός, απλά φρόντισε να βρεις έναν ενημερωμένο.

Στην παρακάτω φώτο βλέπεις το αποτέλεσμα μετά από 6 μήνες με μονοθεραπεία LDMO 1mg σε χειρότερη περίπτωση από την δικιά σου.

LDOM.png

Τελευταία επεξεργασία:

Denvi

Well-Known Member
Ok τις είδα. Πρέπει να καταλάβεις ότι υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις τύπων αλωπεκίας, δεν είναι όλοι καθορισμένοι και πολλές φορές πάσχουμε και από συνδυασμούς διαφόρων τύπων. Εσύ είσαι ξεκάθαρα περίπτωση frontal αλλά όχι σε προσωρημένο στάδιο. Kαλό θα ήταν να μας πεις πότε ξεκίνησε και τι πρόοδο έχει τα τελευταία χρόνια για να καταλάβουμε πόσο γρήγορα εξελλίσεται. Να ξέρεις βέβαια ότι η εμμηνόπαυση (φαντάζομαι δεν έχεις) επιφέρει αλλάγες στις ορμόνες και έχει επίδραση στην FHL oπότε και αυτό είναι μια παράμετρος. Εν κατακλείδι νομίζω ότι με συντηρητική αγωγή και μια μμ μπορείς να λύσεις το αισθητικό προβλημά σου αφού το πρόβλημα (μέχρι στιγμής) είναι εστιασμένο και δόκιμο για μμ.

Προβολή συνημμένου 43513
Σ'ευχαριστω! Νομιζω οτι το πρωτο σημαδι ηταν στα 17 περιπου, με μια μικρη αραιωση τερμα μπροστα. Σταδιακα πιο μεγαλο ανοιγμα στην ιδια περιοχη μεχρι τα 27 περιπου, στα 32 αξιοσημειωτη λεπτυνση σε ολο το κεφαλι και λιγο πιο εντονο ανοιγμα, 33-36 με εγκυμοσυνη κ θηλασμο αξιοσημειωτη δυναμωση και ελαφρως γεμισμα, 36-38 η παρουσα κατασταση, ισως πιο εντονη το τελευταιο τριμηνο, μετα απο ντεκαπαζ (χειροκροτηστε με :D). Εμμυνοπαυση οχι ακομα, κι αν παει κληρονομικα θα αργησει πολυ.
Επισυναπτω κατι φωτος που βρηκα τωρα εν ταχει, οχι πολυ αποκαλυπτικες ή κοντινες, δεν εχω αλλωστε κατι τραβηγμενο επί τουτου, αλλα πανω κατω νομιζω ειναι ξεκαθαρη η ταχυτητα.

Συνημμένα

• 20211224_190621.jpg
    20211224_190621.jpg
    829.8 KB · Προβολές: 121

Denvi

Well-Known Member

Προβολή συνημμένου 43513
Επισης, η αραιωση φαινεται εντονα διαχυτη

Μπλουζα