Γυναικεία μεταμόσχευση

Denvi

Well-Known Member
Aυτό που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι όταν ο λόγος Τ:V > 8:1 (εδώ είναι 10.5 = 210:20) μπορεί να είναι και ένδειξη CTE (chronic telogen effulvium) ΜΟΝΟ όμως όταν συνδυάζεται με λόγο Α(anagem):T(telοgen) < 8:1. Στην περίπτωση της denvi όμως αυτός ο λόγος είναι Α:T = 89/11 = 8.1 > 8.0, άρα δεν τίθεται τέτοιο θέμα και μιλάμε για μια φυσιολογική εικόνα. To vellus ratio είναι όμως δευτερευούσης σημασίας κριτήριο, το πιο σημαντικό είναι το minutarization ratio της περιοχής (αλλαγή στην διάμετρο) της τρίχας κάτι το οποίο δεν προκύπτει από το τριχόγραμμα παρά μόνο όταν γίνει vellus. Για αυτό και είναι πολύ σημαντική μια σωστή τριχοσκόπηση.

Πάντως ακόμα και χωρίς τριχοσκόπηση είναι σαφές από την εικόνα ότι μιλάμε για frontal type τύπο (όπως σου έγραψα και πιο πριν) ο οποίος ονομάζεται και αλλίως "christmas-tree" pattern, και είναι ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία. Αυτά για να ξέρεις ακριβώς το pattern σου και για να μην σε παραμυθιάζουν με ορμόνες, βιταμίνες, σιδήρους, κλπ. Στην ατυχία σου είσαι και λίγο τυχερή γιατί συνήθως τέτοιου τύπου αλωπεκίες αντιδρούν καλά στις αγωγές και είναι δόκιμες για μμ αφού δεν μιλάμε για general thinning.

Προβολή συνημμένου 43580
Πωπω...νομιζω οτι βρηκες το pattern...σε αυτον τον τυπο δεν εχει αλλα σταδια περαν του c που βλεπουμε εδω? Ή δεν τα ανεβασες για να μην απελπιστω απο τωρα? Κραταω ολες τις πληροφοριες, αλλα δεν εχω κατι να σχολιασω προς το παρον, γιατι και ελλιπείς γνωσεις εχω και θελω χαρτι, μολυβι και google @Georgie για να κατανοησω πληρως τα δεδομενα οπως τα παρουσιαζετε. Σ'ευχαριστω παρα πολυ!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Denvi

Well-Known Member
Aυτό που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι όταν ο λόγος Τ:V > 8:1 (εδώ είναι 10.5 = 210:20) μπορεί να είναι και ένδειξη CTE (chronic telogen effulvium) ΜΟΝΟ όμως όταν συνδυάζεται με λόγο Α(anagem):T(telοgen) < 8:1. Στην περίπτωση της denvi όμως αυτός ο λόγος είναι Α:T = 89/11 = 8.1 > 8.0, άρα δεν τίθεται τέτοιο θέμα και μιλάμε για μια φυσιολογική εικόνα. To vellus ratio είναι όμως δευτερευούσης σημασίας κριτήριο, το πιο σημαντικό είναι το minutarization ratio της περιοχής (αλλαγή στην διάμετρο) της τρίχας κάτι το οποίο δεν προκύπτει από το τριχόγραμμα παρά μόνο όταν γίνει vellus. Για αυτό και είναι πολύ σημαντική μια σωστή τριχοσκόπηση.

Πάντως ακόμα και χωρίς τριχοσκόπηση είναι σαφές από την εικόνα ότι μιλάμε για frontal type τύπο (όπως σου έγραψα και πιο πριν) ο οποίος ονομάζεται και αλλίως "christmas-tree" pattern, και είναι ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία. Αυτά για να ξέρεις ακριβώς το pattern σου και για να μην σε παραμυθιάζουν με ορμόνες, βιταμίνες, σιδήρους, κλπ. Στην ατυχία σου είσαι και λίγο τυχερή γιατί συνήθως τέτοιου τύπου αλωπεκίες αντιδρούν καλά στις αγωγές και είναι δόκιμες για μμ αφού δεν μιλάμε για general thinning.

Προβολή συνημμένου 43580
Και χρονικα παντως στο σωστο timing σας βρηκα. Με λιγα λαμπακια θα ειμαι μεσα στο πνευμα των Χριστουγεννων :p

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Πωπω...νομιζω οτι βρηκες το pattern...σε αυτον τον τυπο δεν εχει αλλα σταδια περαν του c που βλεπουμε εδω? Ή δεν τα ανεβασες για να μην απελπιστω απο τωρα? Κραταω ολες τις πληροφοριες, αλλα δεν εχω κατι να σχολιασω προς το παρον, γιατι και ελλιπείς γνωσεις εχω και θελω χαρτι, μολυβι και google @Georgie για να κατανοησω πληρως τα δεδομενα οπως τα παρουσιαζετε. Σ'ευχαριστω παρα πολυ!

Το C είναι από τα τελικά στάδια. Προφανώς μπορεί να γίνει χειρότερο όσον αφορά το άδειασμα.

Τελευταία επεξεργασία:

Georgie

Well-Known Member
έ
Εγώ τι φάση?

Flag17

Well-Known Member
@Flag17 παλι τη σκεψη μου διαβαζεις
Επρεπε να αποκαταστησω τη φημη για τις καρδουλες στους μικροτερους :D
Το λιγότερο θα έπρεπε να βάλεις μια φώτο προφίλ μια καρδιά με το όνομα Georgie και ίσως σε συγχωρούσε για τις ασεβειες χαχαχαχαχ

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Georgie

Well-Known Member
Το λιγότερο θα έπρεπε να βάλεις μια φώτο προφίλ μια καρδιά με το όνομα Georgie και ίσως σε συγχωρούσε για τις ασεβειες χαχαχαχαχ
Σε λίγο θα νομίζει ότι κάνω και comments με λουλούδια σε γυναίκες στο FB ρε τρελέ .
Είπαμε γρια, αλλά Cool γριά ο G !

Panos1982

Well-Known Member
Πάνο καταρχήν χρόνια πολλά σε σένα και την οικογενειά σου.

Τέλος ως προς το vellus ratio. Παρακάτω δες ένα πινακάκι (από paper) που περιέχει αναλυτικά ανά περιοχή το νόρμαλ και το ratio σε γυναίκες με FPHL. Στην βιβλιογραφία αναφέρεται σαν normal to T:V - 8:1 που σημαίνει 12,5% (1/8 τοις εκατό) ή 11,1% επί του συνόλου (1/9 τοις εκατό). (με ένα google search θα βρεις πολλές πηγές)

Προβολή συνημμένου 43529

Ευχαριστω για τα χρονια πολλα.κ ανταποδιδω,

Ειδα το πινακακι, και ξεκιναω την αναζητηση να αρχισω να διαβαζω ξανα τις ερευνες που ειχα διαβασει το 2016 (που ασχοληθηκα λιγο με την fphl - αφορμης δωθήσας απο μια αγαπητη φιλη της μανας μου που ειχε θεματακι)
Διαβάζοντας τη 1η βλεπω οτι εχεις δικιο κ οι αριθμοί ειναι πιο ψηλα,
Διαβαζω κι αλλες....ολες δινουν λιγο διαφορετικα νουμερα μεταξυ τους αλλα παντα κοντα σε αυτά που εδειξες κ οχι στα χαμηλα που θυμόμουν εγω.
Γενικα εδιναν αυτά τα νουμερα με ποσοστο κυμανσης +-
Screenshot_20211230-051934_Gallery.jpg

Επειδή ομως διαβασα 4-5 κ ολες ειναι κοντα στο 17 - 20% κ οχι στο 2 -4% που θυμαμαι, εχω αρχισει και σκαλωνω.
Ειναι ξερεις η φωνη μεσα σου που σου λεει αποκλείεται να θυμασαι λαθος.....και συνεχιζω....διαβαζω κι αλλες μεχρι που πεφτω πανω σε αυτην που ευθυνεται για το μπερδεμα.
Ειναι αυτη https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3927167/

Αλλα λεει το εξης σε καποια σημεια
Screenshot_20211230-052145_Messenger.jpg

Μιλαει για 2 vellus οτι ειναι το νορμαλ αλλα οχι σαν ποσοστο αλλα σαν τριχες σε 20Χ μεγενθυνση φακου.

Εδω
Screenshot_20211230-052240_Messenger.jpg

Αναφερει οτι παρουσια περρισοτερων απο 6 vellus σε 20Χ ζουμ καμερας ειναι εξτρα σημαδι fphl.
Οποτε μου ειχαν αποτυπωθει αυτα τα χαμηλα νουμερα, οτι πανω απο 6 vellus υπαρχει προβλημα.
Η διαφορα βεβαια ειναι οτι τα νουμερα σωστά τα θυμομουν αλλα ειχα μεινει με την αισθηση οτι αναφεροταν σε % και οχι σε αριθμο τριχων ανα 20Χ magnification.
Οπως καταλαβαινεις @Denvi την πατησαμε....
Μας πηρε αλλος τη θεση του προφεσσορ,
Εμεις παμε για παρτυ :)

Τελευταία επεξεργασία:

Denvi

Well-Known Member
Ευχαριστω για τα χρονια πολλα.κ ανταποδιδω,

Ειδα το πινακακι, και ξεκιναω την αναζητηση να αρχισω να διαβαζω ξανα τις ερευνες που ειχα διαβασει το 2016 (που ασχοληθηκα λιγο με την fphl - αφορμης δωθήσας απο μια αγαπητη φιλη της μανας μου που ειχε θεματακι)
Διαβάζοντας τη 1η βλεπω οτι εχεις δικιο κ οι αριθμοί ειναι πιο ψηλα,
Διαβαζω κι αλλες....ολες δινουν λιγο διαφορετικα νουμερα μεταξυ τους αλλα παντα κοντα σε αυτά που εδειξες κ οχι στα χαμηλα που θυμόμουν εγω.
Γενικα εδιναν αυτά τα νουμερα με ποσοστο κυμανσης +-
Προβολή συνημμένου 43677

Επειδή ομως διαβασα 4-5 κ ολες ειναι κοντα στο 17 - 20% κ οχι στο 2 -4% που θυμαμαι, εχω αρχισει και σκαλωνω.
Ειναι ξερεις η φωνη μεσα σου που σου λεει αποκλείεται να θυμασαι λαθος.....και συνεχιζω....διαβαζω κι αλλες μεχρι που πεφτω πανω σε αυτην που ευθυνεται για το μπερδεμα.
Ειναι αυτη https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3927167/

Αλλα λεει το εξης σε καποια σημεια
Προβολή συνημμένου 43678
Μιλαει για 2 vellus οτι ειναι το νορμαλ αλλα οχι σαν ποσοστο αλλα σαν τριχες σε 20Χ μεγενθυνση φακου.

Εδω
Προβολή συνημμένου 43679
Αναφερει οτι παρουσια περρισοτερων απο 6 vellus σε 20Χ ζουμ καμερας ειναι εξτρα σημαδι fphl.
Οποτε μου ειχαν αποτυπωθει αυτα τα χαμηλα νουμερα, οτι πανω απο 6 vellus υπαρχει προβλημα.
Η διαφορα βεβαια ειναι οτι τα νουμερα σωστά τα θυμομουν αλλα ειχα μεινει με την αισθηση οτι αναφεροταν σε % και οχι σε αριθμο τριχων ανα 20Χ magnification.
Οπως καταλαβαινεις @Denvi την πατησαμε....
Μας πηρε αλλος τη θεση του προφεσσορ,
Εμεις παμε για παρτυ :)
Χαχαχ, κανενα προβλημα, μενει δλδ να δουμε τι τιτλο θα παρεις ως παρτι ανιμαλ :p
Σ'ευχαριστω τοσο πολυ που το εψαξες περαιτερω!

Denvi

Well-Known Member
Γεια και παλι, να ρωτησω κατι που δεν εχω καταλαβει με σιγουρια...οι τριχες που χανονται κατα το λεγομενο shedding με τη χρηση της μινοξιδιλης, ξερουμε αν οντως επανερχονται στην ιδια, απο αποψη υγειας, κατασταση? Υπαρχει περιπτωση να περνανε ταχυτερα σε τελογενη φαση και αρα οι επομενες να ειναι ασθενεστερες και συνεπως να χανονται για παντα οταν σταματα η χρηση της μινοξιδιλης? Διαβαζω οτι μετα απο μηνες χρησης και με εντονο shedding, μετα τη διακοπη της μινοξιδιλης ειναι πολυ χειροτερη η αραιωση. Πειτε μου οτι δεν τα 'χω κανει αχταρμά στο μυαλο μου...

Flag17

Well-Known Member
Γεια και παλι, να ρωτησω κατι που δεν εχω καταλαβει με σιγουρια...οι τριχες που χανονται κατα το λεγομενο shedding με τη χρηση της μινοξιδιλης, ξερουμε αν οντως επανερχονται στην ιδια, απο αποψη υγειας, κατασταση? Υπαρχει περιπτωση να περνανε ταχυτερα σε τελογενη φαση και αρα οι επομενες να ειναι ασθενεστερες και συνεπως να χανονται για παντα οταν σταματα η χρηση της μινοξιδιλης? Διαβαζω οτι μετα απο μηνες χρησης και με εντονο shedding, μετα τη διακοπη της μινοξιδιλης ειναι πολυ χειροτερη η αραιωση. Πειτε μου οτι δεν τα 'χω κανει αχταρμά στο μυαλο μου...
Καλώς την πάλι! Λοιπόν το shedding είναι καλο σημάδι ας αρχίσουμε από εκεί θα βγουν πιο υγιείς και δυνατές οι τρίχες μετά. Τώρα αν βάζεις μινοξιδιλη για καιρό και σταματήσεις θα γυρίσεις σε κατάσταση ίδια ή και χειρότερη από όταν ξεκίνησες. Ο λόγος είναι πως μπορεί η κατάσταση σου να έχει χειροτερεψει και η μινοξιδιλη να σου συντηρεί αυτό που βλέπεις. Δηλαδή να αυξήθηκε ο αριθμός των ορμονοεξαρτωμενων τριχών στο πέρας του χρόνου. Όχι ότι στο έκανε η μινοξιδιλη θα γινόταν όπως και να έχει άλλα η μινοξιδιλη δεν αφήνει να το δεις , οπότε με το σταμάτημα είσαι χειρότερα από πριν πολλές φορές

chris1908

Member
H μινοξ είναι αγγιοδιασταλτική συνεπώς έχει την ιδιότητα να αιματώνει το αγγείο της ρίζας για αυτό και απλώνετε στο δέρμα και αποροφάται και όχι στην τρίχα. Άλλωστε αν διαβάσεις αποτελεί δερματικό διαλύμα. Οι τρίχες που βρίσκονται σε τελογενή φάση θα πέσουν και ενδεχομένος αν δεν υπάρχει ζημία στο φύλακα να βγει κάτι επιπλέον στις καλές θα δεις δυνάμωμα σαν να δίνεις ένα boost στο εργοστάσιο κάτω από το δέρμα στην ρίζα. όταν γίνεται διακοπή της ότι κέρδισες το χάνεις και όχι παραπάνω εκτός αν υπήρχαν και άλλες σε τελογενή κατάσταση που τις υποστήριζε η αγωγή αλλά είχαν πάρει φθίνουσα πορεία. Απλά αυτό που λέμε την χρειάζεσαι για πάντα είναι για να κρατάς την κατάσταση και κάπως να την βελτιώσεις όπως συμβαίνει στατιστικά στο 70% των χρηστών του διαλύματος.

Denvi

Well-Known Member
Αυτο που με μπερδευει ειναι ορισμενες μαρτυριες τυπου "εκανα χρηση για 12 μηνες κι οταν τη σταματησα ημουν πολυ χειροτερα απο πριν" κι αναρωτιεμαι αν υπερβαλλουν ή οντως η μινοξιδιλη επηρρεαζει και τριχες που χωρις τη χρηση της θα ζουσαν περισσοτερο, γιατι ειναι λιγο περιεργο να ειναι σε ολες αυτες τις περιπτωσεις τοσο επιθετικη η εξελιξη της ΑΓΑ.

Denvi

Well-Known Member
Ας ενημερωσω κι εγω το νημα μου, αφου το πρωτο βημα ολοκληρωθηκε. Consultation με το Λορενζο, advanced stage, dupa all over φυσικα και προβλεψη κρανιου τοπος το κεφαλακι μου σε λιγα χρονια αν δεν ακολουθησω σοβαρα αγωγη...
Ετσι κι εγω, αποφασισα να κλεισω το ταξιδι στο Ζαππειο πινοντας κρασια να ξεχασω :p
Απο αυριο ξεκιναω παλι διαβασμα και ζητω απο τους πιο μελετηρους, αν εντοπιζουν στις ερευνες τους δεδομενα που συμπεριλαμβανουν female να μην τα προσπερνανε...ειδικα αν αφορουν τη φιναστεριδη..(τελικα ειμαι οντως αντρας, δεν εξηγειται αλλιως :p )

Μπλουζα