Η ζωη με Covid-19

Mizerix

Active Member
Εγώ δεν έχω πρόβλημα ούτε να γίνω αρεστός ούτε να γράφω ωραίες αλλά ανέφικτες θεωρίες. ΝΑΙ οι ανεμβολίαστοι ευθύνονται σε συντριπτικό ποσοστό για το χάλι μας σε αυτή την φάση, για τις ΜΕΘ και τους θανάτους. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας ούτε ότι πρέπει να διωχθούν. Πρέπει όμως ΟΛΟΙ ΜΑΣ να καταλάβουμε ότι αυτοί είναι το πρόβλημα για τις ΜΕΘ και τους θανάτους. ΕΙΝΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣ που απορώ γιατί το συζητάμε ακόμα.

Ούτε εγώ έχω πρόβλημα να γίνω αρεστός. Γι’ αυτό και ως εμβολιασμένος διατυπώνω κάποιες απόψεις που προφανώς δεν αρέσουν σε όλους. Ναι στις ΜΕΘ δημιουργούν το πρόβλημα συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες με ή χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Απλά μην στοχοποιούμε για όλα τα δεινά τους ανεμβολίαστους. Θέλει τρομερή προσπάθεια για να κάνουμε τόσα πολλά αλυσιδωτά λάθη και να επιρρίπτουμε τις ευθύνες μόνο στους ανεμβολίαστους.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vlafo

Well-Known Member
Εγώ με όσους μιλάω η πλειοψηφία φοβάται! Δεν μπορώ να καταλάβω πώς οι υπόλοιποι συναντάτε αρνητές. Δηλαδή σας αναφέρουν ότι στα εμβόλια έχουν βάλει τσιπάκια κλπ?
Πρόσεξε αυτή είναι η μέγιστη υποκρισία.
Ναι εγώ έχω πολλούς τέτοιους που ισχυρίζονται όλες αυτές τις συνομωσίες και φυσικά δεν υπάρχει κανένα πεδίο συζήτησης και επαφής,αλλά το άλλο ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο και δήθεν συζητήσιμο,προσποιούνται ότι και καλά δεν είναι αρνητές αλλά επί της ουσίας είναι.

Τι πάει να πει φοβάμαι?
Δεν το καταλαβαίνω.
Τα παιδιά μας πως τα εμβολιάζουμε?
Εκεί δεν έχουν άποψη?Γιατί υποτάσσονται όλοι?
Η εκεί η επιστήμη τους πείθει γιατί έτσι μου λένε,εμάς δεν μας έχει πείσει η επιστήμη.
ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΝΩΣΗ?ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΤΑΙ.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ούτε εγώ έχω πρόβλημα να γίνω αρεστός. Γι’ αυτό και ως εμβολιασμένος διατυπώνω κάποιες απόψεις που προφανώς δεν αρέσουν σε όλους. Ναι στις ΜΕΘ δημιουργούν το πρόβλημα συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες με ή χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Απλά μην στοχοποιούμε για όλα τα δεινά τους ανεμβολίαστους. Θέλει τρομερή προσπάθεια για να κάνουμε τόσα πολλά αλυσιδωτά λάθη και να επιρρίπτουμε τις ευθύνες μόνο στους ανεμβολίαστους.

Να στο πω διαφορετικά γιατί φαίνεται ότι κάνουμε κύκλους. Αν οι ανεμβολίαστοι ήταν εμβολιασμένοι θα είχαμε, ναι ή όχι, πρόβλημα στις ΜΕΘ και στους θανάτους?

Mizerix

Active Member
αρνητες δεν ειναι και αυτοι?
Αρνητες επιστημονικων εισηγησεων, αρνητες ιου, αρνητες κοινης λογικης κ.α. Παλι το ιδιο αποτελεσμα εχουμε.

Όχι ρε φίλε δεν είναι αρνητές γιατί αν πάθουν πχ καποια σοβαρή θρόμβωση και καταλήξουν δεν θα πάρει κανείς την ευθύνη, όλοι μιλάνε με ακαταδίωκτα εκ του ασφαλούς. Μην θυμίσω με το Άστραζενεκα τί εγινε. Επίσης στην Γερμανία σταμάτησαν να χορηγούν το Μοντέρνα για ηλικίες κάτω των 30 λόγω αυξημένων καρδιοπαθειών. Εδώ καθόμαστε και κοιταζόμαστε.

Legwg James

If you try to take it, .40 with a laser
Όχι ρε φίλε δεν είναι αρνητές γιατί αν πάθουν πχ καποια σοβαρή θρόμβωση και καταλήξουν δεν θα πάρει κανείς την ευθύνη, όλοι μιλάνε με ακαταδίωκτα εκ του ασφαλούς. Μην θυμίσω με το Άστραζενεκα τί εγινε. Επίσης στην Γερμανία σταμάτησαν να χορηγούν το Μοντέρνα για ηλικίες κάτω των 30 λόγω αυξημένων καρδιοπαθειών. Εδώ καθόμαστε και κοιταζόμαστε.

Παντως εγω που εκανα το μοντερνα 4 μηνες τώρα δεν εχω το παραμικρό. Το αναφέρω γιατι ειμαι κατω των 30 και μου εκανε εντυπωση αυτο που εγραψες . Δε λεω οτι λες ψέματρα προφανως.

Mizerix

Active Member
Να στο πω διαφορετικά γιατί φαίνεται ότι κάνουμε κύκλους. Αν οι ανεμβολίαστοι ήταν εμβολιασμένοι θα είχαμε, ναι ή όχι, πρόβλημα στις ΜΕΘ και στους θανάτους?

Σαφώς τα νούμερα θα ήταν μικρότερα, αλλά σίγουρα δεν θα είχαμε λύσει το πρόβλημα, απλά θα είχαμε βάλει κάτω από το χαλάκι όλα μας τα άπλυτα.

Flag17

Well-Known Member
Αν στους 50+ είχες 100% εμβολιασμενους και στους και στους 30-49 ενα τυπικό ποσοστό και 0% στους νέους θα είχες πρόβλημα σε μεθ και θανάτους ναι η όχι;

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σαφώς τα νούμερα θα ήταν μικρότερα, αλλά σίγουρα δεν θα είχαμε λύσει το πρόβλημα, απλά θα είχαμε βάλει κάτω από το χαλάκι όλα μας τα άπλυτα.

Τα άπλυτα μπορείς να τα πλύνεις και κάποια άλλη μέρα αν παραμείνεις ζωντανός.

Μην ξεκινάς τις περιπτωσιολογίες. Ξέρεις πολύ καλά ότι τα περί σοβαρών θρομβώσεων είναι σταγόνα στον ωκεανό από εμβόλια. Να θυμίσω ότι αυτός που φοβάται την θρόμβωση από εμβόλιο, από τον κορονοιό έχει εκατονταπλάσια πιθανότητα να το πάθει, άρα είναι ΗΛΙΘΙΟΣ να μην κάνει το εμβόλιο θεωρώντας ότι δεν θα νοσήσει.

Από τον κορονοιό έχεις πιθανότητες θανάτου που είναι 1-2 στα 1000, από παρενέργεια εμβολίου (χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα καταλήξεις, η συντριπτική πλειοψηφία αναρρώνει) 1-2 στις 200.000-1.000.000. Δεν καταλαβαίνεις ότι οι περισσότεροι απλά εθελοτυφλούν? Τα μαθηματικά και η λογική άλλα λένε.

Τελευταία επεξεργασία:

Flag17

Well-Known Member
Παντως εγω που εκανα το μοντερνα 4 μηνες τώρα δεν εχω το παραμικρό. Το αναφέρω γιατι ειμαι κατω των 30 και μου εκανε εντυπωση αυτο που εγραψες . Δε λεω οτι λες ψέματρα προφανως.
Οι παρενέργειες τέτοιου τύπου είναι η εξαίρεση όχι ο κανόνας. Οι πιθανότητες για τέτοια παρενέργεια είναι ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με το phizer ας πούμε

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αν στους 50+ είχες 100% εμβολιασμενους και στους και στους 30-49 ενα τυπικό ποσοστό και 0% στους νέους θα είχες πρόβλημα σε μεθ και θανάτους ναι η όχι;

Σαφέστατα θα ήταν πολύ καλύτερη η κατάσταση. Αυτά όμως πέστα στους 50+ που δεν θέλουν να το κάνουν όχι σε μένα που έχω κάνει 3 δόσεις.

vag25

Well-Known Member
Φιλε Mizerix, δεν υπαρχει αυτο που λες για τις θρομβωσεις/καρδιακα. Πλεον εχουν γινει δισεκατομμυρια εμβολιασμοι εχουμε πολυ καλή εικονα. Τα εμβολια ειναι ασφαλεστατα. Δυστυχως δεν εχω το Link απο προσφατη ερευνα γιατι την διαβασα σε ελληνικο σαιτ.

Και εδω θα συμφωνησω με το vlafo '' αλλά το άλλο ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο και δήθεν συζητήσιμο,προσποιούνται ότι και καλά δεν είναι αρνητές αλλά επί της ουσίας είναι. ''
Αν αμφισβητεις τα επιστημονικα δεδομενα και φοβασαι αυτο δεν σε κανει αρνητη; (αλλο να τα εμπιστευεσαι και να εχεις μια ψυχολογικη φοβια που γνωριζεις οτι δεν ειναι ρεαλιστικη)

Σου δινω ομως οτι εχεις κανει εμβολιο. Εκανες το καθηκον σου.

Να θυμίσω ότι αυτός που φοβάται την θρόμβωση από εμβόλιο, από τον κορονοιό έχει εκατονταπλάσια πιθανότητα να το πάθει, άρα είναι ΗΛΙΘΙΟΣ να μην κάνει το εμβόλιο θεωρώντας ότι δεν θα νοσήσει.
Αυτο ακριβως ελεγε ερευνα πανω στην οποια αναφερομαι.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vlafo

Well-Known Member
Φίλε μου έχεις καταλάβει ότι και η ιατρική είναι στατιστική?
Σε 100 χειρουργία καρδιάς,κάποιοι θα καταλήξουν,δηλαδή τι σημαίνει αυτό δεν θα μπούνε να εγχειριστούνε?
Πόσα περιστατικά από αυτά που αναφέρεις έχουν καταγραφεί?
Δεν το καταλαβαίνω ειλικρινά,και στην Ινδία λοιπόν πέθανε ένας σε μμ μαλλιών από νέκρωση,οπότε να μην μπούμε για μμ.

giannis1991

Well-Known Member
Αν και δεν ΗΜΟΥΝ φανατικός του εμβολίου αλλά σίγουρα υπέρ του, θα πω το ζωντανό παραδειγμα μου μπας και πειστουν κάποιοι γιατί το όλο θέμα έχει αρχίσει και μου την δίνει και τώρα κατάλαβα ποιοι ευθυνονται για όλο αυτό πλεον και λένε και δικαιολογίες του κωλου από πανω...
Ο κολλητός μου 31 ετών έξυπνο παιδι σχετικά μορφωμένος ήταν φοβισμένος να κάνει το εμβόλιο λέγοντας αερολογίες του τυπου φοβάμαι πως αν το κάνω θα παθω κάτι, αν κολλήσω τον ιό θα είναι καλυτερα με τα φυσικά αντισώματα, τα φουσκώνουν στην τηλεόραση, οι εμβολιασμένος διαδίδουν τον ιό εξίσου κτλπ...
Ο αδερφός του ανεμβολιαστος 20 ετών και οι γονείς του 55 ετών εμβολιασμένοι λίγο πριν την 3 η δόση. ..
Πράγματι κολλάει ο πατερας του κοβιντ και τους κολλάει όλους...
Μην τα πολυλογω...
Μητέρα πληρως ασυμπτωματικη όλα καλά...
Πατέρας λίγα δέκατα για λίγες μέρες με παρακεταμολη όλα καλά!
Εκείνος ενώ έψαχνε σειρές στο νετφλιξ όταν έμαθε ότι κολλησε για να δει πως θα περααει το χρόνο του, τελικά μου είπε πρωτη φορα ένιωσα ίωση που όλο γινόταν και χειρότερη και σε αυτές τις 10 μέρες δεν είχα κουράγιο να παω από το μπάνιο στο κρεβάτι..
Πάμε στον αδερφό τωρα... Πυρετός που να μην κατεβαίνει, κάθε μέρα και χειρότερα! Να μην μπορεί να μιλήσει από το βήχα και όταν πηραν τηλ το ΕΚΑΒ τους είπαν η μεταφορά σε κανα 3ωρο και αν,καλυτερα λέει φέρτε τον εσείς(Θεσσαλονικη η περιοχη)Μα τους λένε είμαστε όλοι με κοβιντ...Απανυηση δεν πειραζει φέρτε τον με διπλη μάσκα κτλπ γίνεται χαμός...
Μην τα πολυλογω από τις σκηνές που είδε στο νοσοκομείο ο φίλος μου και όλο αυτό το βίωμα ευτυχώς επειδή είναι έξυπνο παιδι και όχι ξεροκέφαλο και εγωιστής έχει γίνει πλεον ιεραπόστολος του εμβολίου και δε βλεπει την ώρα να εμβολιαστει... Άρα και οι φοβισμένοι είναι είδος αρνητική που κάνουν κακό χωρίς λόγο και πραγματικα επιχειρήματα πατα μόνο αληθοφανεις και επιφανειακές απόψεις...

Τελευταία επεξεργασία:

Flag17

Well-Known Member
Σαφέστατα θα ήταν πολύ καλύτερη η κατάσταση. Αυτά όμως πέστα στους 50+ που δεν θέλουν να το κάνουν όχι σε μένα που έχω κάνει 3 δόσεις.
Θέλω να καταλήξω πως μετράει το ποσοστό εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ομάδες και 85% στο σύνολο να έχεις άμα οι ηλικιωμένοι είναι στο 50% πάλι πρόβλημα θα έχεις. Αν θες να χρηματοδότησεις μια καμπάνια καντην με σκοπό να πείσεις αυτούς που όντως έχουν ανάγκη και όχι μαθητές και φοιτητές δίνοντας χρήματα και ίντερνετ

vlafo

Well-Known Member
Θέλω να καταλήξω πως μετράει το ποσοστό εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ομάδες και 85% στο σύνολο να έχεις άμα οι ηλικιωμένοι είναι στο 50% πάλι πρόβλημα θα έχεις. Αν θες να χρηματοδότησεις μια καμπάνια καντην με σκοπό να πείσεις αυτούς που όντως έχουν ανάγκη και όχι μαθητές και φοιτητές δίνοντας χρήματα και ίντερνετ
Σωστό αλλά οι φοιτητές και οι μαθητές είναι flexible και ακούνε,οι γέροι δυστυχώς είναι αγύριστα μυαλά λες και είναι αθάνατοι ενώ θα έπρεπε να τρέξουνε πρώτοι να πάνε.
Οπότε αναγκαστικά στράφηκες σε αυτούς μήπως και σώσεις την παρτίδα και αντιστρέψεις την κατάσταση.

Τελευταία επεξεργασία:

Kostas97

Well-Known Member
Οι γεροι ανεβαζουν και κατεβαζουν κυβερνησεις και δεν τους ενοχλει ΚΑΝΕΙΣ.
Σιγονταρουν και οι νεοτεροι γιατι πολλες οικογενειες βασιζονται στη συνταξη του παππου και της γιαγιας αλλα και στο εφαπαξ.

Δεν καταλαβαινουν ομως οτι τα λεφτα που παιρνει ο παππους για τη συνταξη τα στερειται το εγγονι.

vag25

Well-Known Member
Για μενα η κυβερνηση ευθυνεται και στο εξης (εκτος απο το κομματι της υγειας που θα μπορουσε να ειναι καλυτερο). Οταν βγηκε στην εξουσια ηθελε να τα εχει καλα με τα καναλια. Πρωτη φορα βλεπω καναλια να γλυφουν (προ κορονοιου) τοσο μια κυβερνηση οσα χρονια παρακολουθω τηλεοραση. Ειχε καταντησει meme φαση η κατασταση. Συνηθως τα καναλια εψαχναν αφορμη για να κραξουν. Για αυτο και ο κοσμος στα 90s ειχε μια αλλη εικονα για την δημοσιογραφια σε συγκριση με το σημερα.

Αυτη τη στιγμη λοιπον τα καναλια και να σου πουν οτι η γη ειναι στρογγυλη, ο αρνητης θα σου πει για να το λενε τα βοθροκαναλα ειναι επιπεδη. Εκει επικοινωνιακα εχασε την μπαλα η κυβερνηση για μενα. Η εμπιστοσυνη για τα καναλια ειχε χαθει πριν ερθει ο covid και σε αυτο εχει ευθυνη η κυβερνηση.

Τελευταία επεξεργασία:

Mizerix

Active Member
@CVIAL Δυστυχώς επειδή Ελλάδα ζούμε τα άπλυτα δεν τα πλύναμε εδώ και δεκαετίες ούτε θα τα πλύνουμε μετά την πανδημία. Ξοδέψαμε ένα σωρό δις και μετά την πανδημία θα νιώθουμε όλοι ανακουφισμένοι που ξεφύγαμε από αυτό τον εφιάλτη, αλλά επί της ουσίας δεν κάναμε τίποτα σωστό να μας μείνει. Όταν θα έρθει μια χειρότερη πανδημία, τότε θα ξανακοιταζόμαστε μεταξύ μας και θα αναρωτιόμαστε αν ο ιός είναι φτιαχτός ή έφαγε κανένας κινέζος μολυσμένη νυχτερίδα

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

Τέτοιου είδους παρατηρήσεις είναι χρήσιμες εν καιρώ ειρήνης. Τώρα έχουμε πόλεμο και εν ώρα πολέμου αυτό που μας απασχολεί είναι πως θα τον κερδίσουμε. Αν θες να προσφέρεις κάτι τώρα, πείσε έναν ανεμβολίαστο να εμβολιαστεί. Έτσι θα έχεις συνεισφέρει και εσύ στην κοινή προσπάθεια.

Mizerix

Active Member
Οι γεροι ανεβαζουν και κατεβαζουν κυβερνησεις και δεν τους ενοχλει ΚΑΝΕΙΣ.
Σιγονταρουν και οι νεοτεροι γιατι πολλες οικογενειες βασιζονται στη συνταξη του παππου και της γιαγιας αλλα και στο εφαπαξ.

Δεν καταλαβαινουν ομως οτι τα λεφτα που παιρνει ο παππους για τη συνταξη τα στερειται το εγγονι.

Δηλαδή για την κατάντια των νέων φταίνε οι «υψηλές» συντάξεις των γέρων? Και για ποιά εφάπαξ μιλάμε εν έτει 2021?

Μπλουζα