Η ζωη με Covid-19

F1ght3r

Well-Known Member
Αν και δεν ΗΜΟΥΝ φανατικός του εμβολίου αλλά σίγουρα υπέρ του, θα πω το ζωντανό παραδειγμα μου μπας και πειστουν κάποιοι γιατί το όλο θέμα έχει αρχίσει και μου την δίνει και τώρα κατάλαβα ποιοι ευθυνονται για όλο αυτό πλεον και λένε και δικαιολογίες του κωλου από πανω...
Ο κολλητός μου 31 ετών έξυπνο παιδι σχετικά μορφωμένος ήταν φοβισμένος να κάνει το εμβόλιο λέγοντας αερολογίες του τυπου φοβάμαι πως αν το κάνω θα παθω κάτι, αν κολλήσω τον ιό θα είναι καλυτερα με τα φυσικά αντισώματα, τα φουσκώνουν στην τηλεόραση, οι εμβολιασμένος διαδίδουν τον ιό εξίσου κτλπ...
Ο αδερφός του ανεμβολιαστος 20 ετών και οι γονείς του 55 ετών εμβολιασμένοι λίγο πριν την 3 η δόση. ..
Πράγματι κολλάει ο πατερας του κοβιντ και τους κολλάει όλους...
Μην τα πολυλογω...
Μητέρα πληρως ασυμπτωματικη όλα καλά...
Πατέρας λίγα δέκατα για λίγες μέρες με παρακεταμολη όλα καλά!
Εκείνος ενώ έψαχνε σειρές στο νετφλιξ όταν έμαθε ότι κολλησε για να δει πως θα περααει το χρόνο του, τελικά μου είπε πρωτη φορα ένιωσα ίωση που όλο γινόταν και χειρότερη και σε αυτές τις 10 μέρες δεν είχα κουράγιο να παω από το μπάνιο στο κρεβάτι..
Πάμε στον αδερφό τωρα... Πυρετός που να μην κατεβαίνει, κάθε μέρα και χειρότερα! Να μην μπορεί να μιλήσει από το βήχα και όταν πηραν τηλ το ΕΚΑΒ τους είπαν η μεταφορά σε κανα 3ωρο και αν,καλυτερα λέει φέρτε τον εσείς(Θεσσαλονικη η περιοχη)Μα τους λένε είμαστε όλοι με κοβιντ...Απανυηση δεν πειραζει φέρτε τον με διπλη μάσκα κτλπ γίνεται χαμός...
Μην τα πολυλογω από τις σκηνές που είδε στο νοσοκομείο ο φίλος μου και όλο αυτό το βίωμα ευτυχώς επειδή είναι έξυπνο παιδι και όχι ξεροκέφαλο και εγωιστής έχει γίνει πλεον ιεραπόστολος του εμβολίου και δε βλεπει την ώρα να εμβολιαστει... Άρα και οι φοβισμένοι είναι είδος αρνητική που κάνουν κακό χωρίς λόγο και πραγματικα επιχειρήματα πατα μόνο αληθοφανεις και επιφανειακές απόψεις...
Το να χρειαστεί κάποιος σε αυτήν την ηλικία νοσοκομείο είναι η εξαίρεση, και το πιο πιθανό είναι να μην κατάληξη σε θάνατο. Και εγώ και τα αδέρφια μου το περάσαμε, η δυο μας με λίγο πυρετό 37,6 για 10 μέρες και ο μικρότερος μονο πονοκέφαλο 2 μέρες. 2 φιλαράκια πυρετό γύρο στις 10 μέρες αλλα πυρετό 39. Όλοι στην ηλικία γύρο στα 40. Όλους μας χτυπάει διαφορετικά. Θα συμφωνήσω το αν όσοι πάνω από 50 κάνουν τις δόσεις τους δεν θα έχουν πρόβλημα τα νοσοκομεία. Φυσικά μπορεί κάποιος σε μικρή ηλικία να τον χτυπήσει αγρια ο ιός αλλα αυτό είναι εξαίρεση. Όπως και κάποιος που μπορεί να πεθάνει από τα εμβόλια που και αυτό είναι εξαίρεση.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι που η μεγάλη δεν κάνουν τα εμβόλια, Ύστερα τα νοσοκομεία είναι για τα πανηγύρια στην ελλάδα. Έχω γράψει και σε άλλο post ότι τα Γρεβενά το καλοκαίρι πήραν την πρώτη μάσκα high flow, δεν είχαν καν. Τι να λέμε η κατάσταση είναι αθλια στα νοσοκομεία. Αν κάποιος έρθει σουηδία και πάει μια βόλτα σε νοσοκομείο θα καταλάβει τι λέω, είναι η μέρα με την νύχτα.
Και κάτι ακόμα δεν υπάρχει παιδία στην ελλάδα, καθόλου.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Legwg James

If you try to take it, .40 with a laser
Παντως η καμπάνια με τα 150 ευρώ χτύπησε άσχημα στο μάτι πάρα πολλών παιδιών κάτω των 25. Όντας κάποιος που θα εμβολιαζόμουν ούτως ή άλλως με σκοπό να προστατέψω τους πάντες και δη τον πατέρα μου που ανήκει σε ευπαθή ομάδα λόγω καλοήθη όγκου στον προστάτη μπορώ να πω πως προβληματίστηκα με αυτήν την κίνηση τότε. Γιατί να λάβω 150 ευρώ απλά για να εμβολιαστώ και να προστατέψω τους πάντες ; Θα το έκανα ούτως ή άλλως. Γνωρίζω άτομα που ήταν θετικά στο να εμβολιαστούν μέχρις ότου να σκάσει ο Μητσοτάκης με τα 150 ευρώπουλα. Αυτή η κίνηση θεωρώ ξίνισε πολλούς. Βέβαια δεν πιστεύω πως είναι αρκετή για να απομακρύνει κάποιον από το μέσο με το οποίο θα του έδινε το redemption που ίσως επιζητούσε αλλά και πάλι ζούμε στην Ελλάδα και τα χρήματα ίσως ήταν η τροφή που απανταχού boomers και conspiracy seekers έψαχναν για να δημιουργήσουν νέους θρύλους μετά το ντουλάπι του Ντειβι Τζόουνς και το Ελ Ντοράντο. Τέλος πάντων.

vag25

Well-Known Member
Πες τα βρε άνθρωπε! Αυτό προσπαθώ να πω τόση ώρα, αλλά στο τέλος θα με βγάλουν τυφλό ή βαλτό!
Μα οπως σου ειπα εγω συμφωνω σε αυτο. Αλλα και παλι στον σεισμο θα σκεφτεις θα δοκαρια που βγηκαν πριν απο αυτον η θα κοιταξεις να σωθεις;

Legwg James

Αυτήν η καμπανια έπρεπε να γίνει για τις ηλικίες πάνω από 50 χρόνον.

Ρε φιλε κατα την αποψη μου ειναι μεγαλη μαλακια. Αυτος που θα εμβολιαστεί θα εμβολιαστει οπως και να έχει του δώσεις δε του δώσεις τα λεφτά. Αυτη η κινηση θεωρώ πιο πολύ προσέφερε τροφη στους απανταχού Ηρακληδες Πουαρουδες παρά κινητρό σε λετζιτ σκεπτόμενα άτομα. Ισως το κανανε με σκεπτικο το καθε μαλακισμενο να εμβολιαστεί απλά για να εισπράξει τα λεφτά και να σταματήσει να ναι δημόσιος ''κίνδυνος'' αλλά ρε φίλε έχω τόσο μεγάλο κύκλο ανθρώπων ως τα 30 και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εμβολιάστηκε με σκοπό να τσιμπήσει τα λεφτά και μόνο. Το θεωρώ αποτυχημένο φουλ σαν attempt.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Πάντως και το να αφαιρείς δοκάρια από το κτίριο σε περίοδο σεισμού δεν το λες και πολύ σώφρων.

Αδύνατον να αφαιρείς δοκάρια σε περίοδο σεισμού. Έχει διάρκεια δευτερολέπτων/λεπτών και δεν προειδοποιεί.

Επίσης έχουν προηγηθεί άλλοι 2 σεισμοί πριν και αυτός είναι ο 3ος μετασεισμός.

Και ο κύριος σεισμός αλλά και οι μετασεισμοί αντιμετωπίζονται με την ίδια μεθοδολογία. Άμεση εκκένωση του κτιρίου χωρίς φλυαρίες (αν φυσικά το κτίριο χαρακτηριστεί κατοικίσιμο).

Θα μπορούσες να έχεις κοιτάξει και την θωράκιση όλο αυτό το διάστημα, δεν νομίζεις;

Η θωράκιση του κτιρίου σε απασχολεί μετά το συμβάν (κύριο σεισμό/μετασεισμοί). Όπως ξέρεις οι ενισχύσεις ποτέ δεν γίνονται όταν το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Αυτά βέβαια για τους σεισμούς.

Kostas97

Well-Known Member
Έχει τύχει να επισκεφτείς νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης Κώστα, ή έστω να περάσεις απ'έξω τελευταία; Εύχομαι να μην χρειαστεί.
Οχι δεν εχει τυχει και ελπιζω να μη τυχει για κανεναν.
Οταν βλεπουμε τη Γερμανια να ετοιμαζεται για lockdown με 10000 μεθ αν δεν απατωμαι τι να πουμε για την Ελλαδα.
Προφανως και το προβλημα ειναι τεραστιο οχι μονο λογω covid αλλα και λογω του γογονοτος οτι πολλοι ασθενεις αλλων παθησεων δεν μπορουν να εχουν προσβαση στα νοσοκομεια οπως θα επρεπε.

Ολα αυτα ομως θα ηταν πολυ καλυτερα αν εμβολιαζοταν περισσοτερος κοσμος. Η λυση δεν ειναι να εχεις περισσοτερες μεθ αλλα περισσοτερους εμβολιασμενους.
Η Πορτογαλια π.χ. γιατι εχει τοσους λιγους νεκρους τη μερα??

bobby

Well-Known Member
Χθες σε συζήτηση που ειχα με αντιεμβολιαστη ο οποίος είναι σε άλλα θέματα λογικός αλλα και κολλημένος με υη θρησκεία, καταλαβα ότι δεν μπορεις να βγάλεις άκρη με αυτά τα άτομα.

Όταν τον ρώτησα γιατί οι χώρες με μεγαλύτερη εμβολιαστεί κάλυψη έχουν λιγότερους νεκρούς, ξεκίνησε να μου λέει ότι τα νούμερα είναι στημένα.

Δεν μπορείς να κάνεις κουβέντα τελικα μαζί τους αφου λείπουν οι βάσεις για συζήτηση.
Είναι σαν να πας να μιλήσεις για μαθηματικά με κάποιον που δεν αποδέχεται ότι το 1+1 κανει 2.
Ακριβώς όπως το λες, τζάμπα χαλάς το σάλιο σου με αυτούς. Η μόνη λύση είναι η υποχρεωτικότητα για αυτούς ή ο αποκλεισμός τους από τα πάντα. Αφού δεν καταλαβαίνουν με επιχειρήματα και δεν δέχονται την άποψη των ειδικών ας κλειστούν σπίτι τους, τουλάχιστον να μην κινδυνεύουν να κολλήσουν οι ίδιοι και επίσης να μεταδώσουν τον ιό.

F1ght3r

Well-Known Member
Ρε φιλε κατα την αποψη μου ειναι μεγαλη μαλακια. Αυτος που θα εμβολιαστεί θα εμβολιαστει οπως και να έχει του δώσεις δε του δώσεις τα λεφτά. Αυτη η κινηση θεωρώ πιο πολύ προσέφερε τροφη στους απανταχού Ηρακληδες Πουαρουδες παρά κινητρό σε λετζιτ σκεπτόμενα άτομα. Ισως το κανανε με σκεπτικο το καθε μαλακισμενο να εμβολιαστεί απλά για να εισπράξει τα λεφτά και να σταματήσει να ναι δημόσιος ''κίνδυνος'' αλλά ρε φίλε έχω τόσο μεγάλο κύκλο ανθρώπων ως τα 30 και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εμβολιάστηκε με σκοπό να τσιμπήσει τα λεφτά και μόνο. Το θεωρώ αποτυχημένο φουλ σαν attempt.
Μην το λες αυτό, ο κόσμος θέλει κίνητρο. Και το χρήμα είναι ένα κίνητρο να κάνει κάποιος το εμβόλιο. Απλά το κίνητρο πρέπει να είναι κάτι καλο, αρκετό χρήμα συν προστασία κατά τον ιο.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

bobby

Well-Known Member
Κι εγώ επιχειρηματολογώ αλλά μου βγάζεις κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα σε καθετί στραβό που βλέπω. Εν κατακλείδι, έχουμε πολύ δρόμο που θα κηνυγάμε την ουρά μας ακόμα, μακάρι να βγω ψεύτης.
Φίλε και πρωτοβάθμια περίθαλψη να είχαμε σαν της Σουηδίας χωρίς να εμβολιαστούμε θα είχαμε "ολοκαύτωμα". Αυτό σου λένε και δεν καταλαβαίνεις. Επίσης, πρωτοβάθμια να "στήσεις" σε ικανοποιητικό επίδεδο (σύμφωνα με τα στάνταρ σου) θέλεις χρόνια. Τώρα που έχεις "πόλεμο" τι μπορείς να κάνεις? Καθολικός εμβολιασμός είναι η απάντηση, όλα τα άλλα που λες είναι wishful thinking.

• Like
Reactions: tol

Kostas97

Well-Known Member
Οποιος ηταν κατα του εμβολιου οταν ειδε το 150αρι εγινε 2 φορες περισσοτερο.
Σου λεει "Με πληρωνουν για να το κανω, αρα κατι δεν παει καλα" "αν ηταν οντως τοσο καλο δε θα με πληρωναν".
Κατα τα αλλα για εναν νεο που δεν ειναι αντιεμβολιαστης και θα το εκανε για να παει στο πανεπιστημιο, ισως τον εβαλε να το κανει λιγο πιο μπροστα να παρει και τα 150 ερυω για να παει διακοπες.

Legwg James

Μην το λες αυτό, ο κόσμος θέλει κίνητρο. Και το χρήμα είναι ένα κίνητρο να κάνει κάποιος το εμβόλιο. Απλά το κίνητρο πρέπει να είναι κάτι καλο, αρκετό χρήμα συν προστασία κατά τον ιο.
Το κίνητρο που θα έπρεπε να έχει ο οποιοσδήποτε είναι πως με το εμβόλιο μειώνεις ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ το τι μπορείς να πάθεις ΕΣΥ και οι τριγύρω σου απλά και μόνο χτίζοντας αντισώματα απέναντι του ιού. Αν αυτό δεν είναι αρκετό για κάποιον αλλά τα 150 ευρώ που μπορεί να τα φάει είτε στο efood είτε σε εισιτήρια είναι καταλαβαίνεις ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Το ότι πρέπει να εξαγοράσεις κάποιον για να κάνει το αυτονόητο αντί να πει και ευχαριστώ που επιστήμονες ξεσκίστηκαν επί χιλιάδες ώρες να βρουν ένα τείχος να προστατέψει το οικογενειακό δέντρο του speaks for itself.

Mizerix

Active Member
Φίλε και πρωτοβάθμια περίθαλψη να είχαμε σαν της Σουηδίας χωρίς να εμβολιαστούμε θα είχαμε "ολοκαύτωμα". Αυτό σου λένε και δεν καταλαβαίνεις. Επίσης, πρωτοβάθμια να "στήσεις" σε ικανοποιητικό επίδεδο (σύμφωνα με τα στάνταρ σου) θέλεις χρόνια. Τώρα που έχεις "πόλεμο" τι μπορείς να κάνεις? Καθολικός εμβολιασμός είναι η απάντηση, όλα τα άλλα που λες είναι wishful thinking.

Δηλαδή μετά το πρώτο κύμα τον Μάρτιο του 20’ (που δεν είχαμε καν κύμα) δεν θα μπορούσαμε μέχρι το Φθινόπωρο να στήσουμε κάτι? Μετά στο 2ο κύμα ούτε τότε μπορούσαμε να στήσουμε κάτι? Επειδή Ελλάδα είμαστε, ΟΥΤΕ μετά την πανδημία θα στήσουμε καμία πρωτοβάθμια οπότε πάλι θα αναζητούμε μέσο για να βρούμε ΜΕΘ κλπ.

Kostas97

Well-Known Member
Δηλαδή μετά το πρώτο κύμα τον Μάρτιο του 20’ (που δεν είχαμε καν κύμα) δεν θα μπορούσαμε μέχρι το Φθινόπωρο να στήσουμε κάτι? Μετά στο 2ο κύμα ούτε τότε μπορούσαμε να στήσουμε κάτι? Επειδή Ελλάδα είμαστε, ΟΥΤΕ μετά την πανδημία θα στήσουμε καμία πρωτοβάθμια οπότε πάλι θα αναζητούμε μέσο για να βρούμε ΜΕΘ κλπ.
Στο πρωτο κυμα με πανω απο 100 στη ΜΕΘ πηγαινες για γενικο LockDown.
Τωρα εισαι στους 700 και δεν πας.

Mizerix

Active Member
Στο πρωτο κυμα με πανω απο 100 στη ΜΕΘ πηγαινες για γενικο LockDown.
Τωρα εισαι στους 700 και δεν πας.

Υπάρχει κανείς νοήμων άνθρωπος που να πιστεύει ότι το λοκντάουν λειτουργεί για πάνω από 15-20 ημέρες? Είδα και στο 2ο κύμα που ήμασταν 7 μήνες σε λοκντάουν πόσο καλά τα πήγαμε σε θανάτους.

bobby

Well-Known Member
Εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις....... Ο πόλεμος ξεκίνησε το 2020 και συνεχίζεται το κάστρο σου (σύστημα υγείας) δεν είναι το καλύτερο δυνατό αλλά ο πόλεμος δεν περιμένει να το επισκευάσεις...... ενδιάμεσα βγήκε ένα σούπερ όπλο που μοιράζεται σε όλους δωρεάν (εμβόλιο) και μπορεί να σου κερδίσει τον πόλεμο αν το χρησιμοποιήσουν ΟΛΟΙ, κάποιοι (αρνητές του ότι έχουμε πόλεμο) δεν θέλουν να το χρησιμοποιήσουν..... εσύ λες ότι η καλύτερη στρατηγική (εν μέσω πολέμου) είναι να χτίσουμε καινούργιο κάστρο (σύστημα υγείας) και να μην πείσουμε (υποχρεώσουμε???) τον κόσμο να χρησιμοποιήσει το σούπερ όπλο. Δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης κάνεις λάθος. Αλλά και να μπορούσαμε να χτίσουμε καλύτερο σύστημα υγείας, χωρίς το εμβολιασμό θα είμασταν χειρότερα γιατί και 10000 ΜΕΘ να έχεις αν δεν εμβολιάσεις μία κρίσιμη μάζα πολιτών (το λεγόμενο τείχος ανοσίας...) θα γεμίσουν γρήγορα, μετά τι θα κάνεις θα παραπονιέσαι για το σύστημα υγείας πάλι? Αν και τώρα δεν μπορείς να καταλάβεις ότι η λογική σου "μπάζει" σηκώνω τα χέρια ψηλά..........

Mizerix

Active Member
Εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις....... Ο πόλεμος ξεκίνησε το 2020 και συνεχίζεται το κάστρο σου (σύστημα υγείας) δεν είναι το καλύτερο δυνατό αλλά ο πόλεμος δεν περιμένει να το επισκευάσεις...... ενδιάμεσα βγήκε ένα σούπερ όπλο που μοιράζεται σε όλους δωρεάν (εμβόλιο) και μπορεί να σου κερδίσει τον πόλεμο αν το χρησιμοποιήσουν ΟΛΟΙ, κάποιοι (αρνητές του ότι έχουμε πόλεμο) δεν θέλουν να το χρησιμοποιήσουν..... εσύ λες ότι η καλύτερη στρατηγική (εν μέσω πολέμου) είναι να χτίσουμε καινούργιο κάστρο (σύστημα υγείας) και να μην πείσουμε (υποχρεώσουμε???) τον κόσμο να χρησιμοποιήσει το σούπερ όπλο. Δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης κάνεις λάθος. Αλλά και να μπορούσαμε να χτίσουμε καλύτερο σύστημα υγείας, χωρίς το εμβολιασμό θα είμασταν χειρότερα γιατί και 10000 ΜΕΘ να έχεις αν δεν εμβολιάσεις μία κρίσιμη μάζα πολιτών (το λεγόμενο τείχος ανοσίας...) θα γεμίσουν γρήγορα, μετά τι θα κάνεις θα παραπονιέσαι για το σύστημα υγείας πάλι? Αν και τώρα δεν μπορείς να καταλάβεις ότι η λογική σου "μπάζει" σηκώνω τα χέρια ψηλά..........

Μα αν έχεις καταλάβει δεν αντιλέγω ότι πρέπει να εμβολιαστούν συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και ευπαθείς. Εσύ την υποχρεωτικότητα πώς θα την εφάρμοζες ας πούμε? Επίσης σούπερ όπλο με ΑΤΟΜΙΚΗ προστασία 5 μήνες περίπου δεν το λες, αλλά αυτό έχουμε αυτό κάνουμε. Δεν λέω ότι είναι καλύτερη στρατηγική να εξοπλιστεί το ΕΣΥ χωρίς εμβόλιο, αλλά βλέπεις ότι όταν αυτά τα δύο δεν συμπορεύονται, τότε έχουμε πρόβλημα.

george_hatzi

Well-Known Member
Ρε παιδιά όσο αυτονόητο είναι ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, άλλο τόσο είναι ότι πρέπει να στηριχθεί το σύστημα υγείας, να στηθεί ένα πανελλαδικό δίκτυο δωρεάν rapid test κτλ. Εγώ δηλαδή που είμαι πλήρως εμβολιασμένος και θέλω να κάνω και 2 τεστ την εβδομάδα γιατί πρέπει να πληρώνω την ατομική μου ευθύνη 60 ευρώ/μήνα, επειδή στους σταθμούς rapid test γίνεται χαμός;
Σε κάθε σοβαρή χώρα έχουν συμβεί αυτά. Εστιάζετε ο καθένας σε διαφορετικό "αυτονόητο" και μαλώνετε.

Και ένα τελευταίο σχόλιο γιατί κάνουμε κύκλους: θεωρώ ότι αυτή η εμμονή με την ατομική ευθύνη κρύβει και έναν ελιτισμό από τους έχοντες πόρους, μόρφωση και ενημέρωση (τέτοιοι είμαστε κατά πλειοψηφία και στο φορουμ καθώς ασχολούμαστε με ακριβό σπορ).
Κατηγορώ τον 30αρη εξυπνάκια, αλλά δεν μπορώ να αναζητήσω ατομική ευθύνη σε έναν αμόρφωτο 80άρη που ζει σε ένα χωριό. Εκεί χρειάζεται η κοινωνική (κρατική) παρέμβαση.

Μπλουζα