Η ζωη με Covid-19

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Κάνουμε καθημερινά τόσα ανούσια πράγματα. Το προβλημά μας είναι αν στο εξάμηνο θα χάσουμε 1 ώρα για να κάνουμε την 3 δόση? Εδώ υπάρχουν νεφροπαθείς που κάνουν κάθε μέρα αιμοκάθαρση για να κρατηθούν στην ζωή και το υπομένουν. Σαν να έχουμε χάσει την μπάλα μου φαίνεται. Τι να έλεγαν και πριν 50 και 100 χρόνια που στην πρώτη φονική επιδημία δεν είχαν καμμία προστασία.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Μπορεί να μην έχει αντισώματα αλλά έχουν μνήμη αν έρθει σε επαφή με το μικρόβιο.
Βρε αρκετοί δεν θα έχουν πρόβλημα όσες και δόσεις να κάνουν...αλλά όσο έρχονται οι 4-5 δόση τόσο ο κόσμος θα αρχίζει να αρνητε το κάνει...μια μεγάλη μερίδα πιστεύω...μακάρι να πάνε όλα καλά και να ακολουθούν τα βήματα που λες.

Mizerix

Active Member
Μπορεί να μην έχει αντισώματα αλλά έχουν μνήμη αν έρθει σε επαφή με το μικρόβιο.
Βρε αρκετοί δεν θα έχουν πρόβλημα όσες και δόσεις να κάνουν...αλλά όσο έρχονται οι 4-5 δόση τόσο ο κόσμος θα αρχίζει να αρνητε το κάνει...μια μεγάλη μερίδα πιστεύω...μακάρι να πάνε όλα καλά και να ακολουθούν τα βήματα που λες.

Εγώ πάντως παρατηρώντας όλους τους ανθρώπους γύρω μου όλων των ηλικιακών ομάδων, στην συντριπτική τους πλειοψηφία εμβολιασμένοι με όλες τις προβλεπόμενες δόσεις, τους βλέπω ήδη αγανακτισμένους και στα κάγκελα! Όλοι αυτοί είναι ψεκασμένοι? Είναι περίεργοι που πιστεύουν ότι δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα?

Stratos

Well-Known Member
Υπάρχει κανείς νοήμων άνθρωπος που να πιστεύει ότι το λοκντάουν λειτουργεί για πάνω από 15-20 ημέρες? Είδα και στο 2ο κύμα που ήμασταν 7 μήνες σε λοκντάουν πόσο καλά τα πήγαμε σε θανάτους.
το λοκντάουν που το είδες? όταν μπορώ να στείλω sms και να γυρίζω απο εδώ και από εκεί για πείτε μου πως σταματάω την μετάδοση?

John_John1

Εγώ πάντως παρατηρώντας όλους τους ανθρώπους γύρω μου όλων των ηλικιακών ομάδων, στην συντριπτική τους πλειοψηφία εμβολιασμένοι με όλες τις προβλεπόμενες δόσεις, τους βλέπω ήδη αγανακτισμένους και στα κάγκελα! Όλοι αυτοί είναι ψεκασμένοι? Είναι περίεργοι που πιστεύουν ότι δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα?

Αυτό προσπαθώ να πω.

bobby

Well-Known Member
Μα αν έχεις καταλάβει δεν αντιλέγω ότι πρέπει να εμβολιαστούν συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και ευπαθείς. Εσύ την υποχρεωτικότητα πώς θα την εφάρμοζες ας πούμε? Επίσης σούπερ όπλο με ΑΤΟΜΙΚΗ προστασία 5 μήνες περίπου δεν το λες, αλλά αυτό έχουμε αυτό κάνουμε. Δεν λέω ότι είναι καλύτερη στρατηγική να εξοπλιστεί το ΕΣΥ χωρίς εμβόλιο, αλλά βλέπεις ότι όταν αυτά τα δύο δεν συμπορεύονται, τότε έχουμε πρόβλημα.
Όλα τα συστήματα (όπως και το σύστημα υγείας) είναι σχεδιασμένα ώστε να καλύπτουν ένα συγκεκριμένο πληθυσμό (ας πούμε 11 εκατ. στην Ελλάδα) σε ΝΟΡΜΑΛ συνθήκες. Βλέποντας τα στατιστικά ετών δεν θυμάμαι ποτέ να είχαμε σοβαρό πρόβλημα με αριθμό ΜΕΘ ή κλινών σε ΟΛΗ την χώρα τα προηγούμενα χρόνια. Ενδεχομένους κατά περιόδους κάποια νοσοκομεία να μην είχαν διαθέσιμη ΜΕΘ ή ασθενείς να ήταν σε ράντζα.

Αλλά αυτό που ζούμε δεν είναι ΝΟΡΜΑΛ κατάσταση και δεν μπορείς να έχεις χτίσει (και συντηρείς) ένα σύστημα υγείας για ΜΗ ΝΟΡΜΑΛ καταστάσεις. Ναι συμφωνώ ότι θα πρέπει να ενισχυθεί το Ε.Σ.Υ. αλλά πόσο και για πόσο? Ήδη τον καιρό της πανδημίας ο αριθμός των ΜΕΘ έχει πολλαπλασιαστεί, αλλά όσες ΜΕΘ (εξοπλισμός και προσωπικό) και να φτιάξεις, αν δεν συγκρατήσεις την διάδοση του ιού ούτε αυτές θα φτάσουν.....

Για την υποχρεωτικότητα, όπως, με εισήγηση επιτροπής λοιμωξιολόγων και επιτροπής βιοηθικής, το έκανε για τους υγειονομικούς έτσι να το κάνει και για άλλες κατηγορίες (εστίαση, δημόσιο, στρατό, αστυνομία κλπ) που έρχονται σε επαφή με κόσμο. Όταν δε τα εμβόλια πάρουν την μόνιμη άδεια (επι του παρόντος χρησιμοποιούνται με έκτακτη αλλά δεν θα αργήσουν να πάρουν την κανονική) τα περιλαμβάνεις στο πρόγραμμα εθνικού υποχρεωτικού εμβολιασμού και μετά απλά νομοθετείς που, για ποιον και για ποιες περιστάσεις είναι απαραίτητο να έχει κάνει εμβολιασμό. Θα σου θυμίσω ότι τα παιδιά για να εγγραφούν σχολείο πρέπει να έχουν ακολουθήσει το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, κλπ.

Από προσωπική εμπειρία μιλώντας, έχοντας κάνει την Β' δόση τέλη Απριλίου (και η γυναίκα μου το ίδιο), η κόρη μου (11,5 χρονών) κόλλησε τέλη Αυγούστου (στο σχολείο) χωρίς να έχει συμπτώματα. Μέχρι να πάρουμε χαμπάρι (έκανε ένα πυρετό 37,5 και λίγο ξερό λαιμό) 3-4 μέρες μετά, είμασταν όλο αγκαλίστες και φιλάκια και δεν κολλήσαμε (check με rapid & PCR test όλη η οικογένεια). Αν δεν είχαμε κάνει δεν θέλω να το σκέφτομαι τι θα είχε γίνει.......

Και για να σε προλάβω ότι και οι εμβολισμένοι κολλάνε και μεταδίδουν, ναι έχεις δίκιο αλλά όταν το 4-10 % των εμβολισμένων μπορούν να κολλήσουν (τι ποσοστό από αυτούς είναι ασυμπτωματικοί δεν ξέρω αλλά σίγουρα λιγότερο άντε το ίδιο με τον γενικό πληθυσμο), οι ανεμβολίαστοι σε τι ποσοστό κολλάνε όταν έρθουν σε επαφή με άτομο που νοσεί? 50%? (Σίγουρα πολύ παραπάνω.....) Πόσοι από αυτούς είναι ασυμπτωματικοί (ας υποθέσουμε το ίδιο ποσοστό με τους εμβολιασμένους). Κάνε λοιπόν τις πράξεις για να δείς γιατι οι ανεμβολίαστοι είναι η αιτία της επιδείνωσης της κατάστασης... Δεν είναι τυχαίο ούτε ότι οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και ΜΕΘ είναι 10-90 υπέρ των ανεμβολίαστων. Για αυτόν τον λόγο (όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν - τα ανέφερα παραπάνω) πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός....

Επειδή την κουβέντα που κάνουμε, την έχω κάνει πολλές φορές με φίλο αντιεμβολιαστή, προσπαθώντας με επιχειρήματα να τον πέισω, με έχει κουράσει. Για αυτό το σταματάω εδώ. Μπράβο σου που εμβολιάστηκες αλλά κατά βάθος πιστέυω ότι το έκανες από ανάγκη (δεν ξέρω ποια ούτε και με νοιάζει αλήθεια) αλλά στην πράξη χρησιμοποιείς όλα ακριβώς τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί και αυτός...... Τουλάχιστον εσύ έκανες το εμβόλιο.....

bobby

Well-Known Member
Στην μικρή κοινωνία που ζω άνθρωποι με ήδη 2 δόσεις εμβολίου δυσανασχετουν να κάνουν την τρίτη.
Αν ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων σκέφτεται έτσι τι γίνεται? Φαύλος κύκλος και ανεμβολιαστοι ξανά μετά τους 6 μήνες να χάνουν τα πιστοποιητικα τους.
Ξεκινήσαμε πάλι από την αρχή και τα πράματα ξανά μπερδεύονται.
Κλείστους όλους μέσα, κόψε μισθούς και μια χαρά θα το κάνουν το εμβόλιο. Μόνο έτσι καταλαβαίνει ο Έλληνας, με παρακάλια και προτροπές δεν γίνεται δουλειά. Μόνο μαστίγιο και καρότο......

bobby

Well-Known Member
Κουρασμένοι από την κατάσταση είναι που αντιδρούν σαν μικρά παιδιά..... Ελληνικό χαρακτηριστικό.......

vag25

Well-Known Member
Mε τι ακριβως αγανακτισμενοι? Με τον ιο?

John_John1

Δεν ξέρω αν αληθεύει.

Screenshot_20211129-202520.png

Mizerix

Active Member

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Mizerix

Active Member
Κλείστους όλους μέσα, κόψε μισθούς και μια χαρά θα το κάνουν το εμβόλιο. Μόνο έτσι καταλαβαίνει ο Έλληνας, με παρακάλια και προτροπές δεν γίνεται δουλειά. Μόνο μαστίγιο και καρότο......

Ρώτησε και κανέναν δικηγόρο/δικαστικό τί μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη και τί όχι, γιατί κάτι γνωστοί μου άλλα μου λένε. Οπότε όσοι ονειρεύονται υποχρεωτικότητες, κόψιμο μισθών κλπ, καλό θα είναι να πάρουν μεγάλο μαξιλάρι.

Mizerix

Active Member
Επειδή την κουβέντα που κάνουμε, την έχω κάνει πολλές φορές με φίλο αντιεμβολιαστή, προσπαθώντας με επιχειρήματα να τον πέισω, με έχει κουράσει. Για αυτό το σταματάω εδώ. Μπράβο σου που εμβολιάστηκες αλλά κατά βάθος πιστέυω ότι το έκανες από ανάγκη (δεν ξέρω ποια ούτε και με νοιάζει αλήθεια) αλλά στην πράξη χρησιμοποιείς όλα ακριβώς τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί και αυτός...... Τουλάχιστον εσύ έκανες το εμβόλιο.....
[/QUOTE]

Προσωπικά έχω ψάξει πάρα πολλές έρευνες δημοσιευμένες στον ΕΜΑ/FDA για τις παρενέργειες του κορωνοϊού, ποιές ηλικιακές ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο, με τί υποκείμενα, καθώς και για τις παρενέργειες των εμβολίων. Δεν νομίζω ότι βοηθάει πολύ να αρχίσω να παραθέτω λινκ με στατιστικά κλπ, αλλά βλέπω μια δυσκοιλιότητα στον διάλογο. Απλά δεν γίνεται να τα βλέπουμε όλα καλά ρε παιδιά. Έχουν περάσει 2 χρόνια πανδημίας και με εξαίρεση την απρόσκοπτη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, προσωπικά δεν μου έχει μείνει και τίποτα άλλο στην μνήμη μου.

Επίσης κάτι αφηγήματα τύπου «ανοσία αγέλης» ενώ στην ουσία τα εμβόλια παρέχουν ατομική προστασία (μην αρχίσω και παραθέτω μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά κλπ), ή ότι ο ιός αυτός χτυπάει κυρίως τα παιδάκια (δλδ κανει διαχωρισμό) κι όλη την μπουρδολογία που ακούμε τόσο καιρό, προσωπικά με εξοργίζουν.

Nik.Mos

Well-Known Member
Επίσης κάτι αφηγήματα τύπου «ανοσία αγέλης» ενώ στην ουσία τα εμβόλια παρέχουν ατομική προστασία (μην αρχίσω και παραθέτω μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά κλπ),.
[/QUOTE]
Αφηγημα δεν ειναι,ουτε για πλακα μη το λες.Παρεχει ατομικη προστασια αλλα παραλληλα ριχνει και το φορτιο στο περιβαλλον,τι ερευνες ειναι αυτες που εχεις διαβασει;Μπορεις να τις ανεβασεις να δουμε πηγες;
Ειναι επικινδυνες τετοιες δηλωσεις φιλε

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

Προσωπικά έχω ψάξει πάρα πολλές έρευνες δημοσιευμένες στον ΕΜΑ/FDA για τις παρενέργειες του κορωνοϊού, ποιές ηλικιακές ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο, με τί υποκείμενα, καθώς και για τις παρενέργειες των εμβολίων. Δεν νομίζω ότι βοηθάει πολύ να αρχίσω να παραθέτω λινκ με στατιστικά κλπ, αλλά βλέπω μια δυσκοιλιότητα στον διάλογο. Απλά δεν γίνεται να τα βλέπουμε όλα καλά ρε παιδιά. Έχουν περάσει 2 χρόνια πανδημίας και με εξαίρεση την απρόσκοπτη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, προσωπικά δεν μου έχει μείνει και τίποτα άλλο στην μνήμη μου.

Επίσης κάτι αφηγήματα τύπου «ανοσία αγέλης» ενώ στην ουσία τα εμβόλια παρέχουν ατομική προστασία (μην αρχίσω και παραθέτω μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά κλπ), ή ότι ο ιός αυτός χτυπάει κυρίως τα παιδάκια (δλδ κανει διαχωρισμό) κι όλη την μπουρδολογία που ακούμε τόσο καιρό, προσωπικά με εξοργίζουν.
[/QUOTE]

Τι θες τις μελέτες όταν έχεις εφαρμογή σε γενικό πληθυσμό. Ανοσία αγέλης υπάρχει και το είδαμε σε διάφορες χώρες σε διάφορες φάσεις και μεταλλάξεις της πανδημίας.

Mizerix

Active Member

Τι θες τις μελέτες όταν έχεις εφαρμογή σε γενικό πληθυσμό. Ανοσία αγέλης υπάρχει και το είδαμε σε διάφορες χώρες σε διάφορες φάσεις και μεταλλάξεις της πανδημίας.
[/QUOTE]

Το ότι κάποιος εμβολιασμένος μπορεί πχ να κολλήσει και να είναι ασυμπτωματικός και να μην το καταλάβει για να το δηλώσει δεν σημαίνει ότι δεν είναι κρούσμα.

Mizerix

Active Member
Επίσης κάτι αφηγήματα τύπου «ανοσία αγέλης» ενώ στην ουσία τα εμβόλια παρέχουν ατομική προστασία (μην αρχίσω και παραθέτω μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά κλπ),.
Αφηγημα δεν ειναι,ουτε για πλακα μη το λες.Παρεχει ατομικη προστασια αλλα παραλληλα ριχνει και το φορτιο στο περιβαλλον,τι ερευνες ειναι αυτες που εχεις διαβασει;Μπορεις να τις ανεβασεις να δουμε πηγες;
[/QUOTE]

Άλλο ρίχνει το φορτίο, άλλο το εξαλείφει παντελώς, έχει διαφορά.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

Το ότι κάποιος εμβολιασμένος μπορεί πχ να κολλήσει και να είναι ασυμπτωματικός και να μην το καταλάβει για να το δηλώσει δεν σημαίνει ότι δεν είναι κρούσμα.
[/QUOTE]

Αυτό είναι ένα μικρό ποσοστό που δεν αλλάζει την γενική εικόνα κάτι που αποδεικνύεται στον δείκτη Ro, στις ΜΕΘ και στους θανατους, Μακάρι και στην Ελλάδα το προβλημά μας να ήταν ότι μας διεφευγαν οι ασυμπτωματικοί εμβολιασμένοθ με άδειες ΜΕΘ.

Mizerix

Active Member
[/QUOTE]

https://www.who.int/director-genera...pj2n_IDTQ8M9aj1XV19AzIieWUSv5Yh6-ezEXqhmod9dA “They do not fully prevent transmission”

Θες κι άλλες πηγές-μελέτες κλπ για να καταλάβεις ότι τα εμβόλια παρέχουν ΑΤΟΜΙΚΗ προστασία? Παρεπιπτόντως διάβασε το όλο λέει ενδιαφέροντα πράγματα.

bobby

Well-Known Member

[/QUOTE]

Όπως σου είπα και πριν.........

"Επειδή την κουβέντα που κάνουμε, την έχω κάνει πολλές φορές με φίλο αντιεμβολιαστή, προσπαθώντας με επιχειρήματα να τον πέισω, με έχει κουράσει. Για αυτό το σταματάω εδώ. Μπράβο σου που εμβολιάστηκες αλλά κατά βάθος πιστέυω ότι το έκανες από ανάγκη (δεν ξέρω ποια ούτε και με νοιάζει αλήθεια) αλλά στην πράξη χρησιμοποιείς όλα ακριβώς τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί και αυτός...... Τουλάχιστον εσύ έκανες το εμβόλιο..... "

Μπλουζα