Μεταμόσχευση 2500 fut kai 550 fue. Κλινική ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ. Αρνητική εμπειρία.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
CVIAL, δεν λέω ότι ο ασθενής δεν θα φαίνεται πιο γεμάτος με άλλο χτένισμα. Το "παντεύεται", αν θέλει, για να δείχνει πιο γεμάτος. Επίσης δεν είπα πουθενα ότι η φύτρωση δεν είναι καλή. Απλά δεν μου αρέσει να μπαίνει ένας γιατρός και να λέει σε έναν ασθενή βάλε αυτές τις φωτό γιατί έτσι είσαι σαν το μπακαλόγατο. Και μένα ο Sever μου είπε με ενα χτένισμα/κούρεμα, κοντο περιμετρικά και μακρύ από πάνω θα είσαι πολύ γεμάτος παντού. Αν εμένα μ αρέσει η μούρη μου με πιο κοντό και αραίο, θα το κάνα και αν το βλέπε, άντε να μου έλεγε έτσι δείχνεις πιο άδειος. Δεν θα μου έκανε τέτοια σχόλια για να ανέβασω το χτένισμα που προτείνει σε ένα φόρουμ. Και όχι ο Sever, νομίζω οι περισσότεροι. Ο γιατρός υπονόει ότι το μέλος ανεβάζει ένα κακό χτένισμα, επειδή γνκ είναι απογοητευμένο ενώ δεν θα έπρεπε, για να τον μειώσει. Όμως, αυτό δικαίωμα του ασθενούς είναι κατέ με. Αμα θες να ανεβάζεις ξεγυμνωτικές φωτό δικαιώμα σου είναι, χωρίς να σε ειρωνεύονται. Το να βάζεις τόπικ ή να βγάζεις φωτό μέσα στα σκοτάδια ή να αλλιώνεις κάτι παράτυπα είναι κακό. Στο φως ότι κούρεμα και χτένισμα θες, βάλε.

Δεν θέλω να σχολιάσω τις εκφράσεις, ούτε να σταθώ εκεί (τα έχουμε πει δεκάδες φορές), με ενδιαφέρει η ουσία. Δυστυχώς αυτού του είδους οι φυτεύσεις είναι πάρα πολύ περιοριστικές στο χτένισμα και ειδικά όταν οι πυκνότητες είναι χαμηλές. Δεν έχει καμμιά σχέση με την δική σου περίπτωση. Το σωστό θα ήταν ο Jacksmith να ανεβάσει και τέτοιες φώτο για να δούμε αν τελικά πέτυχε η συγκεκριμένη τεχνική, να μετρηθεί στο τέλος του 10μήνου για να δούμε την φύτρωση και εκεί να βγει ένα νηφάλιο συμπέρασμα συνεκτιμώντας και την ουλή. Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει. Αν ο Jacksmith είναι ικανοποιημένος ή όχι έχει σχέση και με τις δικές του προσδοκίες, εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αν αντικειμενικά η επέμβαση ήταν επιτυχημένη ή όχι.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

gregkont13

Verified MM member
Δεν θέλω να σχολιάσω τις εκφράσεις, ούτε να σταθώ εκεί (τα έχουμε πει δεκάδες φορές), με ενδιαφέρει η ουσία. Δυστυχώς αυτού του είδους οι φυτεύσεις είναι πάρα πολύ περιοριστικές στο χτένισμα και ειδικά όταν οι πυκνότητες είναι χαμηλές. Δεν έχει καμμιά σχέση με την δική σου περίπτωση. Το σωστό θα ήταν ο Jacksmith να ανεβάσει και τέτοιες φώτο για να δούμε αν τελικά πέτυχε η συγκεκριμένη τεχνική, να μετρηθεί στο τέλος του 10μήνου για να δούμε την φύτρωση και εκεί να βγει ένα νηφάλιο συμπέρασμα συνεκτιμώντας και την ουλή. Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει. Αν ο Jacksmith είναι ικανοποιημένος ή όχι έχει σχέση και με τις δικές του προσδοκίες, εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αν αντικειμενικά η επέμβαση ήταν επιτυχημένη ή όχι.
Θα συμφωνήσω μαζί σου CVIAL σε όλα επί της ουσίας. Απλά με πνίγει το δίκιο, επείδη είμαι παθών. Να έχεις φάει άπειρο χρόνο να δεις αν θα πάρεις φίνα και αν την αντέχεις. Άλλο τόσο να βρεις που θα κανεις τη μμ σου. Να κάνεις στριπ που είναι πιο βάσανο· δεν πρέπει να σκύβεις 1-2 μήνες, πονάει η τομή για μέρες αν πας να ξαπλώσεις κλπ κλπ. Να σου μένει μεγαλύτερη τομή, ακόμα και να φταίει το δέρμα σου. Να μην σ αρέσει ίσως το απότελεσμα, ακόμα και αν είναι επειδή είσαι περίεργος/μη ρεαλιστής. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, να σε ειρωνεύεται και ο άνθρωπος που εμπιστεύτηκες και μαζεψες λεφτά να του δώσεις μπας και σε φτιάξει λίγο? ε με πνίγει η συμπεριφόρα του γιατρού σε αυτή τη φάση. Δεν μπορούσα να μην τη σχολιάσω, αν και στα νήματα του σχολιάζω από ελάχιστα ως καθόλου. Άλλο να ζητήσεις με ωραίο τρόπο να ανεβάσει, αν θέλει, φώτος με άλλο χτένισμα και άλλο να τον ειρωνεύεσαι.

Τελευταία επεξεργασία:

tol

Well-Known Member
Ας κανω και εγω μια τοποθετηση επι του θεματος.

Καταρχας θεωρω οτι δικαιωνομαι, οταν απο την πρωτη στιγμη ειχα στηλιτευσει τον θρασυτατο και αγενεστατο τροπο γραφης του κ. Αναστασακη. Απο τα πρωτα δειγματα φανηκε οτι προκειται για ενα αλαζονικο ατομο που προσβαλλει τους συνομιλητες του. Δε δεχεται την διαφορετικοτητα, θεωρει οτι εχει το αλαθητο του Παπα, υβριζει και απειλει καθεναν που τολμα να εκφερει διαφορετικη αποψη.

Παρατηρω, λοιπον, οτι πολλοι συμφοφουμιτες εχουν αγανακτησει, εχουν απηυδησει απο την ιταμη συμπεριφορα του γιατρου.

Κορυφαιο δειγμα αλαζονειας και θρασους; Αντι να δειξει συμπονια σε εναν απογοητευμενο πελατη που του κληροδοτησε ενα "τεραστιο χαμογελο" πανω απο τα αυτια, τον αποκαλει χυδαια "μπακαλογατο"!!!

Στην ουσια τωρα του θεματος...

Θα ηθελα να απευθυνω μια ερωτηση στον γιατρο:

Κυριε Αναστασακη, γιατι στα δεκαδες περιστατικα που ανεβαζετε απο την κλινικη σας κανετε αυτο το χτενισμα; Γιατι κανετε αυτες τις ληψεις; Γιατι εχετε αυτον τον φωτισμο; Γιατι δεν αλλαζετε χτενισματα στους πελατες;

Οπως καταλαβαινετε, ολες οι παραπανω ερωτησεις σας φαινονται γελοιες.

Ετσι ακριβως, γελοια ειναι και η απαιτηση σας ο ασθενης να κανει ενα και μοναδικο χτενισμα, για να μη χαλασει τη μοστρα.

Δηλαδη να τα χτενιζει μονο δεξια; Ωραιο αυτο!!! Και αν φυσα ανεμος απο αριστερα, τι θα γινεται; Θα αποκαλυπτεται μια Σαχαρα κατω απο το χτενισμα;

Και εγω θελω και απαιτω να χτενιζετε τους πελατες σας, οταν βρεχετε τα μαλλια τους στα video, προς τα κατω και οχι προς τα πανω, για να αποκαλυφθει ολη η "γυμνη" αληθεια.

Το κανετε; Οχι.

Γιατι, λοιπον, θελετε να επιβαλετε καποιες μοναδικες και κολακευτικες ληψεις; Δε θα πρεπει το καθε αποτελεσμα να παρουσιαζεται υπο δυσμενεις συνθηκες, ωστε να φαινεται η αληθινη και οχι η επιπλαστη εικονα των μαλλιων.

Αλλα σας καταλαβαινω απολυτα.

Σας εχουν χαλασει το αφηγημα "του κορυφαιου" ολα τα λιγοστα πραγματικα ανεξαρτητα περιστατικα της κλινικης σας.

Προσπαθησατε "με νυχια και με δοντια" για πολλους μηνες να χτισετε μια ωραιοποιημενη εικονα πανω σε δεκαδες ετεροκατευθυνομενα και πληρως ελεγχομενα περιστατικα.

Τωρα, ομως, που τα λιγα ανεξαρτητα αποδειχθηκαν πολυ κατωτερα των περισταστεων, νιωθετε οτι κλονιζεται η εικονα σας.

Και τι κανετε;

Αποκαλυπτετε ακομη περισσοτερο την αλοζονεια σας προσβαλοντας τους πελατες που θυσιασαν ενα μεγαλο μερος των οικονομιων τους, για να εχουν ενα δηθεν κορυφαιο αποτελεσμα απο τον προπονητη της Μπαρτσελονα που θεωρει οτι ο ιδιος και η ομαδα του ειναι οι καλυτεροι στον τομεα τους.

aeratos28

Just aeratos
Ότι λόγω χτενίσματος δλδ ,ο jacksmith δείχνει χειρότερος από ότι θα είναι με το συμφωνηθέν χτένισμα.μαλιστα..
Για κάνε το χτένισμα που συμφωνήσατε ρε jacksmith να δούμε ..γτ η λογική εδώ μέσα έχει χαθεί εντελώς..ακούω και άλλους να λένε ότι επειδή το είπε ο jacksmith πέσαμε και εμείς πάνω ,αν έλεγε ότι είναι ικανοποιημένος θα ήταν όλα καλά...και εσύ jacksmith πολύ παθητικό σε βρίσκω..ανοιξες νήμα και δεν μιλάς καθόλου..αν υπάρχει παρασκηνιακή παρέμβαση από τον γιατρό και το κάνεις Αβαβα,επειδή σου είπε ότι σου είπε οff camera ο γιατρός τότε πες το να μην καθόμαστε και ασχολούμαστε και εμείς,εφόσον έχεις (λύσει) ότι θέμα υπάρχει..με όποιον τρόπο..αν έχει γίνει κάτι τέτοιο .υπόθεση κάνω λόγω της μη ενασχόλησης σου στο να απαντάς..

Ronaldo

Well-Known Member
Η ουσία των ανεξάρτητων παρουσιάσεων είναι να παρουσιάζει το μέλος την αλήθεια και όχι να βγάζει τις πιο κολακευτικές φωτογραφίες που να αλλοιώνουν την πραγματικότητα όπως αυτές που ανεβάζει η κλινική στις δικές της παρουσιάσεις. Πρώτη φορά στα χρονικά μπαίνει κλινική σε ανεξάρτητες παρουσιάσεις και απαιτεί από τα μέλη να μην ανεβάζουν ρεαλιστικές φωτογραφίες που απεικονίζουν την ΑΛΗΘΕΙΑ επειδή την εκθέτουν...!!!

Βλέποντας αυτές λοιπόν τις επίσημες παρουσιάσεις της κλινικής με τις κολακευτικές φωτογραφίες αποφάσισε ο jacksmith να πάει στην συγκεκριμένη κλινική για επέμβαση. Βλέποντας λοιπόν το αποτέλεσμα που πηρέ θα είπε "μα στις παρουσιάσεις της κλινικής φαινόταν πιο πυκνό το αποτέλεσμα με τόσα grafts" και μετά θα απορούσε ΄"γιατί σε εμένα δείχνει τόσο αραιό" ????? Οι λόγοι εξηγούνται παρακάτω.

Ο συγκεκριμένος γιατρός έχει μάθει να ανεβάζει φωτογραφίες με χαμηλο φωτισμό στο μετά, υπό τις πιο ευνοϊκές γωνίες και χτενίσματα ώστε να διαστρεβλώνει συνεχώς την πραγματικότητα για να ψαρεύει ανυποψίαστους πελάτες, όπου με λιγότερα μοσχεύματα από ότι βάζουν όλες οι σοβαρές κλινικές υπόσχεται πλήρη κάλυψη... Το έχουμε δει πολλές φορές να το κάνει στα μεγάλα norwood κυρίως.

Αν όλα αυτα τα περιστατικά που έχει παρουσιάσει γινόταν σε ανεξάρτητες παρουσιάσεις, θα ήταν λες και βλέπαμε άλλα περιστατικά. Οπότε του αρέσει να έχει τον πληρη έλεγχο για τις φωτογραφίες που ανεβαίνουν, και δεν αφήνει τα μέλη να ανεβάζουν ρεαλιστικές φωτογραφίες της πραγματικότητα γιατί ξέρει ότι θα εκτεθεί όπως έγινε και στην περίπτωση του jacksmith.

Τώρα τι έγινε; Άρχισαν να εμφανίζονται κάποια ανεξάρτητα περιστατικά του, οπότε τα όλα κόλπα που κάνει στις φωτογραφίες των επίσημων περιστατικών δεν λειτουργούν σε αυτά και νιώθει ότι εκτίθεται και αρχίζει και κάνει επιθέσεις στους πελάτες του επειδή δεν προσπαθούν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα για να τον διαφημίσουν όπως κάνει ο ίδιος στα δικές του παρουσιάσεις...

Η κλινική έχει την ίδια συμπεριφορά και στα google reviews της, επιτίθεται και απειλεί να κατεβάσει την κριτική όποιος τολμήσει και γράψει την εμπειρία του (αν αυτή είναι αρνητική και δεν συμφέρει την κλινική). Τα ίδια και εδώ στο φόρουμ.

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Η ουσία των ανεξάρτητων παρουσιάσεων είναι να παρουσιάζει το μέλος την αλήθεια και όχι να βγάζει τις πιο κολακευτικές φωτογραφίες που να αλλοιώνουν την πραγματικότητα όπως αυτές που ανεβάζει η κλινική στις δικές της παρουσιάσεις. Πρώτη φορά στα χρονικά μπαίνει κλινική σε ανεξάρτητες παρουσιάσεις και απαιτεί από τα μέλη να μην ανεβάζουν ρεαλιστικές φωτογραφίες που απεικονίζουν την ΑΛΗΘΕΙΑ επειδή την εκθέτουν...!!!

Αυτό είναι λάθος και απορώ πως το γράφεις. Δεν είναι θέμα ούτε φωτισμού, ούτε κολακείας. Είναι θέμα προαποφασισμένου design και της τεχνικής που χρησιμοποιήθηκε. Αν ήταν τελικά επιτυχημένη ή όχι θα το κρίνουμε όταν μπουν οι φώτο. Αν έπρεπε να γίνει ή όχι είναι άλλη συζήτηση.

Ronaldo

Well-Known Member
Μα ο φωτισμός και η γωνία λήψης, καθορίζουν απολυτα πως θα φανεί το αποτέλεσμα και αυτή ειναι όλη η ουσία. Μπορείς με χαμηλό φωτισμό και ευνοϊκή γωνία λήψης να αλλάξεις εντελώς το πως θα φανεί το αποτέλεσμα, άμα θέλεις να το κάνεις και έχεις συμφέρον, όπως και έχει η κλινική στις δικές τις παρουσιάσεις.
Ακόμα και να κάνει το χτένισμα που λέει πάλι αραιό θα φαίνεται το αποτέλεσμα αν έχει κανονικό φωτισμό και πανοραμική λήψη, λόγω της τόσο χαμηλής πυκνότητας που έχει.

bobby

Well-Known Member
Παιδιά πιστεύω ότι πρέπει να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά….

Για το άνοιγμα της τομής αρμόδιος να μας πει είναι ο γιατρός που την έκανε ή κάποιος άλλος γιατρός που ξέρει. Όντως είναι πρόβλημα και εκτιμώ ότι αν «παίρνει» επιδιόρθωση θα πρέπει να του την κάνει η κλινική free of charge.

Για το θέμα χτενίσματος θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι όντως έχει γίνει ασύμμετρη φύτευση προφανώς για να χτενίζει τα μαλλια του με συγκεκριμένο τρόπο προκειμένου με το layering να επιτύχει καλύτερη κάλυψη. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτο μετά την ΜΜ. Αν τώρα του το είπε ο γιατρός (και προφανως συμφωνήσανε πριν την ΜΜ) αλλά ο φίλος δεν το κάνει ή δεν του το είπε, ας τα βρουνε μεταξύ τους. Για εμένα (με την φτωχή εμπειρία μου στις ΜΜ) είναι ξεκάθαρο ότι ακολουθήθηκε τέτοια στρατηγική, και μου φαίνεται και φυσιολογικό δεδομένου της τεράστιας περιοχής για κάλυψη και του αριθμού των διαθεσίμων graft. Συμπέρασμα: αν ο γιατρος δεν το συμφώνησε με τον ασθενή τότε ο γιατρος είναι φάουλ, αν όμως το συμφώνησε, ο γιατρός έχει κάθε λόγω να νιώθει όπως νιωθει. Δεν είναι κακό να τα χτενίσει αλλιώς για να δείξει πως φαίνεται πραγματικά μια τέτοια στρατηγική μεταμόσχευσης αλλά οφείλει να τα χτενίσει και όπως έχει συμφωνήσει με τον γιατρό (αν έχει βεβαίως).

Για το θέμα φύτρωσης δεν μου φαίνεται να είναι χαμηλή (μπήκαν λίγα graft αλλά δεν υπήρχαν και πολλά για να βάλει) αλλά θα το δει και ο @CVIAL που του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και είναι αμερόληπτος.

Το αν ο φίλος είναι ευχαριστημένος ή όχι είναι προσωπική του εκτίμηση και δεν μπορούμε να τον κρίνουμε για αυτό. Για αυτό έχει μεγάλη αξία το κονς γιατί εκεί ένας γιατρός που έχει εμπειρία και πολλά περιστατικά θα του δείξει σε φωτο από άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις τι να περιμένει ως τελικό αποτέλεσμα. Αν το έκανε αυτό ο γιατρός ή όχι δεν μπορούμε να ξέρουμε είναι κάτι που το ξέρουν μόνο οι δυό τους. Εγώ πάντως στο κονς με Λορενζο είδα ακριβώς τι μπορώ να περιμένω ως αποτέλεσμα, για αυτό (πέρα από τις μετρήσεις) έχει μεγάλη αξία το κονς.

Θα συμφωνήσω με όλους τους προλαλήσαντες ότι δεν είναι σωστή η φρασεολογία του γιατρού απέναντι στο ασθενή του. Μπορεί να του δίνω ένα δίκιο να είναι τσαντισμένος (αν ισχύουν αυτά που λέει περί στρατηγικής κλπ που αναφέρω παραπάνω) αλλά δεν είναι σωστή αυτή η συμπεριφορά.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μα ο φωτισμός και η γωνία λήψης, καθορίζουν απολυτα πως θα φανεί το αποτέλεσμα και αυτή ειναι όλη η ουσία. Μπορείς με χαμηλό φωτισμό και ευνοϊκή γωνία λήψης να αλλάξεις εντελώς το πως θα φανεί το αποτέλεσμα, άμα θέλεις να το κάνεις και έχεις συμφέρον, όπως και έχει η κλινική στις δικές τις παρουσιάσεις.
Ακόμα και να κάνει το χτένισμα που λέει πάλι αραιό θα φαίνεται το αποτέλεσμα αν έχει κανονικό φωτισμό και πανοραμική λήψη, λόγω της τόσο χαμηλής πυκνότητας που έχει.

Γιατί το κάνεις πολύπλοκο; Ας βάλει με τον ίδιο φωτισμό και την ίδια γωνία λήψης και τα 2 χτενίσματα. Τόσο δύσκολο είναι? Την σύγκριση θέλουμε να δούμε για να κρίνουμε αυτά που λέει η κλινική ότι έκανε.

Disco

Well-Known Member
Προφανώς σε κάθε επόμενη τομή του γιατρού η οποία θα ανοίξει και θα γίνει φαρδιά ουλή θα ευθύνονται ιδιοσυγκρασικοι λόγοι. Οπότε βλέπουμε ποια είναι η αντιμετώπιση όταν στραβωσει κατι.
Επίσης προσυμφωνηθεν χτένισμα πρώτη φορά ακούω. Ακούγεται και λίγο αστείο (αν και δεν ειναι) να το λέει ειδικά γιατρός. Άλλο να πει θα δείξει καλύτερα με αυτό το χτένισμα και άλλο να πει ότι συμφωνήσαμε να χτενιζεται έτσι.
Τελικά δεν ξέρουμε ποιο ειναι προτιμότερο σε μια ξεχειλωμένη ουλή FUT, να ειναι λόγω του οργανισμού του ασθενή; ή να ειναι λόγω λάθος του γιατρού;
Αν δηλαδή υποθέσουμε ότι ο γιατρός τα έκανε όλα τελεία και παρόλα αυτά, η ουλή άνοιξε τότε αυτό είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζει όποιος υποψήφιος σκέφτεται να κάνει μεταμόσχευση με την μέθοδο FUT.
Ότι δηλαδή είναι απρόβλεπτο αν μια ουλή θα ανοίξει η όχι και δεν θα ευθύνεται η κλινική αν γίνει αυτό καθώς θα ευθύνονται αποκλειστικά και μόνο ιδιοσυγκρασιακοι λόγοι....

vag25

Well-Known Member
Παιδια δεν ξερω γιατι πηγαινει παντα σε μονο ασπρο ή μονο μαυρο. υπάρχει και το γκρι.

1. Τροπος που απευθυνεται ο γιατρος στον πελατη: Aσχημος
2. Τομη: κακή
3. Φωτογραφίες του πελατη: κακές (γιατι η στρατηγική ήταν συγκεκριμενη)
4. Αποτελεσμα: εξαρταται (θα φανεί στις μετρήσεις και στην εικόνα με το σωστο χτένισμα)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

gregkont13

Verified MM member
Παιδια δεν ξερω γιατι πηγαινει παντα σε μονο ασπρο ή μονο μαυρο. υπάρχει και το γκρι.

1. Τροπος που απευθυνεται ο γιατρος στον πελατη: Aσχημος
2. Τομη: κακή
3. Φωτογραφίες του πελατη: κακές (γιατι η στρατηγική ήταν συγκεκριμενη)
4. Αποτελεσμα: εξαρταται (θα φανεί στις μετρήσεις και στην εικόνα με το σωστο χτένισμα)

Έχεις δίκιο. Ο λόγος που εγώ προσωπικά επικεντρώνομαι τόσο πολύ στον τρόπο του γιατρού είναι συγκεκριμένος. Αρχικά το μέλος για μένα δεν είναι πελάτης, αλλά ασθενής του. Ο γιατρός κάνει παρομοιώσεις με τοίχους, όμως οι τοίχοι βάφονται πάλι ή αλλάζεις σπίτι. Το κεφάλι του παιδιού θα μείνει ως έχει εφόρου ζωής και δεν αλλάζει. Οπότε, ακόμα και αν ο γιατρός τα έκανε όλα καλά και το απότελεσμα είναι καλό με τα μαλλία πίσω χτενισμένα. Μόνο και μόνο που ο ασθενής κατελήξε με κακή τομή(όποιος και αν φταίει) η κάτι που δεν του αρέσει, ενώ πλήρωσε και εμπιστεύτηκε το γιατρό. Ο γιατρός οφείλει να του μιλάει με ευγένεια. Γιατί είναι ένας άνθρωπος που θα ζήσει με αυτό το κεφάλι, ενώ ο γιατρός αύριο θα συνεχίσει τη ζωή του. Τουλάχιστον για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν με νοιάζει όταν ο γιατρός τσακώνετε με διάφορα μέλη που δεν έχει γνωρίσει ποτέ και προσβάλουν ο ένας τον άλλο. Είναι άλλο η αγένεια εκεί και άλλο η αγένεια απέναντι σε έναν άνθρωπο που τον εμπιστεύτηκε να τον χειρουργήσει. Επίσης δεν είδα το μέλος να μιλάει κάπου με τόση αγένεια στο γιατρό, απλά έβαλε "κακές" φωτό....

Τελευταία επεξεργασία:

tol

Well-Known Member
Οπότε, ανεβαστε σωστες φωτογραφια διότι ειμαι ΒΕΒΑΙΟΣ πως το αποτέλεσμα ειναι ΓΑΜΑΤΟ

Μαλιστα!!!
Δηλαδη, κυριε Αναστασακη, αν ανεβασει τις σωστες φωτογραφιες το αποτελεσμα θα ειναι "ΓΑΜΑΤΟ" με κεφαλαια γραμματα!!!

Μας περνατε για αομματους; Παιζετε με τα συναισθηματα απογοητευσης του πελατη σας;

Εγώ δεν έχω πρόβλημα να βγάλω και φωτογραφίες όπως μου ζητάτε.

Φιλε jacksmith, μπορεις, αν θελεις, να μας κάνεις τη χαρη να βγαλεις σωστες φωτογραφιες, οπως ζητα και ο γιατρος;

Και, οταν γραφω σωστες, δεν εννοω σαν αυτες που εχεις ηδη ανεβασει, γιατι και αυτες δεν τις θεωρω αποκαλυπτικες.

Μπορεις να βγαλεις φωτογραφιες σε εξωτερικο χωρο με ηλιο και με το χτενισμα προς τα πανω και αριστερα, οπως θελει ο γιατρος;

Επισης, μπορεις να βγαλεις φωτογραφιες σε εσωτερικο χωρο με αποκαλυπτικο φως απο πανω και οχι υπο οπτικες γωνιες που ριχνουν σκιες στα μαλλια;

Τοτε θα δουμε αν εχει δικιο ο γιατρος.

Και φυσικα για να μην ξεχνιομαστε...

Ακομη και αν ολα εγιναν αψογα, το δωρακι των ανοιγμενων ουλων στο κεφαλι συνιστα υψιστο λογο απογοητευσης.

Αραγε, πριν την επεμβαση, σε ενημερωσε ο κορυφαιος γιατρος (οπως σε ενημερωσε και για το μοναδικο χτενισμα που οφειλεις σε ολη σου τη ζωη να κάνεις) οτι υπαρχουν πιθανοτητες λογω παραγοντων ιδιοσυγκρασιας να κληρονομησεις ουλες παχους 2 εκατοστων πανω απο τα αυτια;

Ο φιλαληθης γιατρος σε προειδοποιησε, οπως οφειλε, για τους κινδυνους; Ο φιλαληθης γιατρος ενημερωνει τους πελατες οτι με την τεχνικη FUT που χρησιμοποιει, ελλοχευει ανα πασα στιγμη ο κινδυνος να ανοιξουν οι ουλες, ακομη και αν ολα γινουν τελεια απο τον ιδιο;

Τελος, καποιοι θεωρουν λιγα τα 3050 grafts που μπηκαν (+ τα περιπου 450 προϋπαρχοντα μεταμοσχευμενα = συνολο 3500). Ισχυριζονται οτι μπηκαν σε τεραστια εκταση.

Ναι, αλλα για ποια εκταση μιλαμε; Α και Β και Γ ζωνη;

Μα, αν δειτε τις πανοραμικες φωτογραφιες, στη Β και πολυ περισσοτερο στη Γ ζωνη, αναθεμα αν η πυκνοτητα ειναι μεγαλυτερη απο 10 grafts.

Επομενως, ουσιαστικα περιπου 2500 grafts τοποθετηθηκαν σε μια περιοχη περιπου 60 cm2.

Μια πυκνοτητα 40 grafts ανα cm2 (2500:60=40 grafts).

Αρα, κρινουμε το αποτελεσμα μιας μεταμοσχευσης με πυκνοτητα 40 grafts.

Aldo

Well-Known Member
Έχεις δίκιο. Ο λόγος που εγώ προσωπικά επικεντρώνομαι τόσο πολύ στον τρόπο του γιατρού είναι συγκεκριμένος. Αρχικά το μέλος για μένα δεν είναι πελάτης, αλλά ασθενής του. Ο γιατρός κάνει παρομοιώσεις με τοίχους, όμως οι τοίχοι βάφονται πάλι ή αλλάζεις σπίτι. Το κεφάλι του παιδιού θα μείνει ως έχει εφόρου ζωής και δεν αλλάζει. Οπότε, ακόμα και αν ο γιατρός τα έκανε όλα καλά και το απότελεσμα είναι καλό με τα μαλλία πίσω χτενισμένα. Μόνο και μόνο που ο ασθενής κατελήξε με κακή τομή(όποιος και αν φταίει) η κάτι που δεν του αρέσει, ενώ πλήρωσε και εμπιστεύτηκε το γιατρό. Ο γιατρός οφείλει να του μιλάει με ευγένεια. Γιατί είναι ένας άνθρωπος που θα ζήσει με αυτό το κεφάλι, ενώ ο γιατρός αύριο θα συνεχίσει τη ζωή του. Τουλάχιστον για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν με νοιάζει όταν ο γιατρός τσακώνετε με διάφορα μέλη που δεν έχει γνωρίσει ποτέ και προσβάλουν ο ένας τον άλλο. Είναι άλλο η αγένεια εκεί και άλλο η αγένεια απέναντι σε έναν άνθρωπο που τον εμπιστεύτηκε να τον χειρουργήσει. Επίσης δεν είδα το μέλος να μιλάει κάπου με τόση αγένεια στο γιατρό, απλά έβαλε "κακές" φωτό....
Spot on!

Gianney

Well-Known Member
Παίδες εγώ δεν θα σχολιάσω κουρέματα, συμπεριφορές κτλ απλά θα εστιάσω στα εξής.Στους δέκα μήνες θα μετρηθούν με το καλό τα grafts από τον μοντ για να δούμε τι έχουμε από φύτρωση.Το θέμα της ρετρό αν δηλ υπάρχει η όχι αν και στην strip δεν έχει μεγάλη σημασία αλλά και στο τι προκαλεί μια τομή ώστε να ανοίξει πρέπει να λυθούν αλλά πιστεύω από κάποιον γιατρό και μάλιστα αξιόλογο ώστε να πάψει η παραφιλολογία και η άγνοια μερικών η η ημιμαθεία άλλων.

jacksmith

Active Member
''Συναινεσατε, ειδικα όταν σας ειπα πως αν δεν δεχθειτε το FUE θα δουμε πόσα θα βγουν και θα σας επιστρεψω χρηματα''
Θα ήθελα πρώτα να αναφερθώ σε αυτό που έγραψε ο γιατρός.
Ουδέποτε ειπώθηκε κάτι τέτοιο αλλιώς θα το είχα γράψει και εγώ στην αρχή του νήματος.Πιθανόν να έχετε μπερδευτεί με άλλη περίπτωση ή θυμόσαστε λάθος.

Η πρώτη μου σκέψη μόλις κατάλαβα ότι δεν θα γινόταν αυτό που είχε συμφωνηθεί και γραφτεί στα 2 ραντεβού που έκανα πριν το χειρουργείο, ήταν να σηκωθώ να φύγω για ευνόητους λόγους (βασικά μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι), παρόλα αυτά σκέφτηκα ολον αυτόν τον κόπο που είχα κάνει μέχρι να αποφασίσω το χειρουργείο, τα χρήματα που είχα μαζέψει, την μεγάλη άδεια που δύσκολα πήρα από την δουλειά μου ,ότι θα έπρεπε να ξεκινήσω καινούργια έρευνα και ότι θα πρέπει να περάσει ένα μεγάλο διάστημα μέχρι την επόμενη φορά κ.τ.λ. και αποφάσισα να συνεχίσω. Οσοι έχετε έρθει σε αυτή τη θέση νομίζω με καταλαβαίνετε.

Πραγματικά νομίζω ότι όλα αυτά που έγραψε ο γιατρός για μένα ( ποιές είναι οι προθέσεις μου , ότι επίτηδες έβγαλα αυτές τις φωτό, για σουρεαλισμό, παράλογες θέσεις και άλλα πολλά ωραία ) προκάλεσαν ''αυθυποβολή'' σε κάποια μέλη του φόρουμ! Από μόνος μου δεν είπα ότι θα βγάλω ό,τι φωτογραφίες θέλετε, όταν μου το ζήτησε ο γιατρός? Αρνήθηκα εγώ να βγάλω φωτογραφίες? Διαβάζω χρόνια εδώ και ενώ πάντα ζητούνταν πρώτα από όλα καθαρές ,ξεγυμνωτικές φωτογραφίες για να φανούν οι λεπτομέρειες ,πρώτη φορά δίνεται τόσο μεγάλη σημασία στο να βγάλει κάποιος συγκεκριμένη φωτογραφία και μάλιστα αν θυμάμαι καλά, πρώτη φορά τίθεται στο φόρουμ ως απαράιτητος παράγοντας ή στοιχείο επιτυχίας μίας μεταμόσχευσης το χτένισμα! Έχετε δεί ποτέ σε σε παρουσιάσεις ή βιντεάκια να αναφέρεται ο τρόπος χτενίσματος που προτάθηκε ή συμφωνήθηκε? Το χτένισμα είναι απλά κομμάτι του illusion.Aυτό το γνωρίζουμε όλοι.Χρησιμοποιήθηκε συγκεκριμένη τεχνική και προτάθηκε συγκεκριμένο χτένισμα.Εγώ λοιπόν αυτό το χτένισμα το έχω δοκιμάσει και κάθε φορά που έχει ένα μικρό αεράκι ,συνοδέυεται από το τραγούδι, ''άστα τα μαλάκια σου ανακατωμένα, άστα να ανεμίζουνε στην τρελή νοτιά''.Το μαλλί δεν στέκεται πίσω ( μάλλον θα έπρεπε να είχε συμφωνηθεί και η χρήση ζελε), παρά μόνο στο πλάι και φαίνεται σαν να αιωρέιται πάνω από το κεφάλι μου. Μου μεγαλώνει υπερβολικά το μέτωπο και από ό,τι μου λένε οι γύρω μου, δεν με με κολακέυει.Σύμφωνα με κάποιους λοιπόν εγώ αυτό το χτένισμα θα πρέπει να το κάνω μόνιμα.
Ο γιατρός απόρεσε που ανέφερα τον Αλντο.Εσείς οι υπόλοιποι, δεν έιδατε ότι και σε αυτή την περίπτωση ο γιατρός ζήτησε να μπουν συγκεκριμένες φωτο που τράβηξε αυτός? Μάλλον και εκεί το αποτέλεσμα θα ήταν γαμάτο και ο Αλντο δεν ήθελε να το ΄΄παραδεχτεί''!

Όσον αφορά για το συμφωνισμένο χτένισμα.
Όταν ο γιατρός σχεδίασε τη χερλαιν, μου είπε το χτενισμά σου πρέπει να γίνεται με αυτόν τον τρόπο. Ουτε καμιά συμφωνία υπογράψαμε, ούτε καμία ρήτρα ότι αποκλειστικά θα κυκλοφορώ και θα φωτογραφίζομαι μόνο με αυτόν τον τρόπο.

Πάμε στην ουσία.

Εγώ αποφάσισα να παρουσιάσω την περιπτωσή μου ,προς ενημέρωση ,γνώση και πληροφορία προς όφελος του φόρουμ, το οποίο με βοήθησε πολύ. Και το ξαναγράφω. Την σκέψη να παρουσιάσω την μεταμόσχευσή μου την είχα από πέρσι το Φθινόπωρο. Το είχα γράψει στον Civial σε σύντομη αλληλογραφία που είχαμε ,πριν καν αποφασίσω που θα την κάνω.

Σημαντικότερο θέμα για μένα από τις φωτό στο οποίο δεν δόθηκε πολύ βάση, είναι οι απαντήσεις του γιατρού στα 2 ερωτήματα που έκανα.Δεν θα σας τα κάνω ΄΄πενηνταράκια΄΄. Διαβάστε προσεκτικά σκεφτήτε και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.
Όσον αφορά όλες αυτές τις υποτιμητικές και προσβλητικές αναφορές και το συνεχόμενο σκωπτικό και προκλητικό ύφος του γιατρού, ενώ νομίζω δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα,δεν θα απαντήσω σε τίποτα.Και εδώ ο καθένας μπορέι να βγάλει τα συμπερασματά του.

jacksmith

Active Member
Πολύ σωστά έγραψε κάποιος, ότι όποιος επιλέγει το στριπ ,πέρνει πλέον τεράστιο ρίσκο όπως μάθαμε από την περίπτωσή μου καθώς, ακόμα και αν όλα γίνουν σωστά από έναν γιατρό ,παραμονέυει ο απρόσμενος παράγοντας της τύχης και της εκάστοτε ιδιοσυγκρασίας του οργανισμού. Βέβαια αυτό δεν θα το δείτε γραμμένο πουθενά στα σαίτ των κλινικών που κάνουν στριπ.Ουτε θα σας το αναφέρει ποτέ ένας γιατρός που θα σας κάνει στριπ. Θα σας πει απλά ''μην ανυσηχείς,όλα θα πάνε καλά''.
Έβγαλα λοιπόν πρωινές φωτό όπως ζητήθηκαν από τα μέλη. Σε εξωτερικό πάντα χώρο. Συν μια με λίγο βρεγμενο μαλί προσπαθώντας να τα κρατήσω προς τα πίσω.

Συνημμένα

• φεγγαρι α.jpg
    φεγγαρι α.jpg
    1.6 MB · Προβολές: 350
  • φεγγαρι β.jpg
    φεγγαρι β.jpg
    2.1 MB · Προβολές: 339
  • χαμοσ 10.jpg
    χαμοσ 10.jpg
    3 MB · Προβολές: 339
Τελευταία επεξεργασία:

Aldo

Well-Known Member
Πολύ σωστά έγραψε κάποιος, ότι όποιος επιλέγει το στριπ ,πέρνει πλέον τεράστιο ρίσκο όπως μάθαμε από την περίπτωσή μου καθώς, ακόμα και αν όλα γίνουν σωστά από έναν γιατρό ,παραμονέυει ο απρόσμενος παράγοντας της τύχης και της εκάστοτε ιδιοσυγκρασίας του οργανισμού. Βέβαια αυτό δεν θα το δείτε γραμμένο πουθενά στα σαίτ των κλινικών που κάνουν στριπ.Ουτε θα σας το αναφέρει ποτέ ένας γιατρός που θα σας κάνει στριπ. Θα σας πει απλά ''μην ανυσηχείς,όλα θα πάνε καλά''.
Έβγαλα λοιπόν πρωινές φωτό όπως ζητήθηκαν από τα μέλη. Σε εξωτερικό πάντα χώρο. Συν μια με λίγο βρεγμενο μαλί προσπαθώντας να τα κρατήσω προς τα πίσω.
Μάλιστα, ευχαριστούμε για τις φωτό Jacksmith.
Νομίζω ότι τωρα που ανέβηκαν κ αυτές, θα εχει ενδιαφέρον να εχουμε μια επιστημονική γνώμη/απάντηση στα ερωτήματα που έθεσες στον γιατρό, αναφέρομαι στο προχθεσινό σου ποστ.

Anastasakis Hair Clinic

Κλινική αποκατάστασης τριχωτού
''Συναινεσατε, ειδικα όταν σας ειπα πως αν δεν δεχθειτε το FUE θα δουμε πόσα θα βγουν και θα σας επιστρεψω χρηματα''
Θα ήθελα πρώτα να αναφερθώ σε αυτό που έγραψε ο γιατρός.
Ουδέποτε ειπώθηκε κάτι τέτοιο αλλιώς θα το είχα γράψει και εγώ στην αρχή του νήματος.Πιθανόν να έχετε μπερδευτεί με άλλη περίπτωση ή θυμόσαστε λάθος.

Η πρώτη μου σκέψη μόλις κατάλαβα ότι δεν θα γινόταν αυτό που είχε συμφωνηθεί και γραφτεί στα 2 ραντεβού που έκανα πριν το χειρουργείο, ήταν να σηκωθώ να φύγω για ευνόητους λόγους (βασικά μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι), παρόλα αυτά σκέφτηκα ολον αυτόν τον κόπο που είχα κάνει μέχρι να αποφασίσω το χειρουργείο, τα χρήματα που είχα μαζέψει, την μεγάλη άδεια που δύσκολα πήρα από την δουλειά μου ,ότι θα έπρεπε να ξεκινήσω καινούργια έρευνα και ότι θα πρέπει να περάσει ένα μεγάλο διάστημα μέχρι την επόμενη φορά κ.τ.λ. και αποφάσισα να συνεχίσω. Οσοι έχετε έρθει σε αυτή τη θέση νομίζω με καταλαβαίνετε.

Πραγματικά νομίζω ότι όλα αυτά που έγραψε ο γιατρός για μένα ( ποιές είναι οι προθέσεις μου , ότι επίτηδες έβγαλα αυτές τις φωτό, για σουρεαλισμό, παράλογες θέσεις και άλλα πολλά ωραία ) προκάλεσαν ''αυθυποβολή'' σε κάποια μέλη του φόρουμ! Από μόνος μου δεν είπα ότι θα βγάλω ό,τι φωτογραφίες θέλετε, όταν μου το ζήτησε ο γιατρός? Αρνήθηκα εγώ να βγάλω φωτογραφίες? Διαβάζω χρόνια εδώ και ενώ πάντα ζητούνταν πρώτα από όλα καθαρές ,ξεγυμνωτικές φωτογραφίες για να φανούν οι λεπτομέρειες ,πρώτη φορά δίνεται τόσο μεγάλη σημασία στο να βγάλει κάποιος συγκεκριμένη φωτογραφία και μάλιστα αν θυμάμαι καλά, πρώτη φορά τίθεται στο φόρουμ ως απαράιτητος παράγοντας ή στοιχείο επιτυχίας μίας μεταμόσχευσης το χτένισμα! Έχετε δεί ποτέ σε σε παρουσιάσεις ή βιντεάκια να αναφέρεται ο τρόπος χτενίσματος που προτάθηκε ή συμφωνήθηκε? Το χτένισμα είναι απλά κομμάτι του illusion.Aυτό το γνωρίζουμε όλοι.Χρησιμοποιήθηκε συγκεκριμένη τεχνική και προτάθηκε συγκεκριμένο χτένισμα.Εγώ λοιπόν αυτό το χτένισμα το έχω δοκιμάσει και κάθε φορά που έχει ένα μικρό αεράκι ,συνοδέυεται από το τραγούδι, ''άστα τα μαλάκια σου ανακατωμένα, άστα να ανεμίζουνε στην τρελή νοτιά''.Το μαλλί δεν στέκεται πίσω ( μάλλον θα έπρεπε να είχε συμφωνηθεί και η χρήση ζελε), παρά μόνο στο πλάι και φαίνεται σαν να αιωρέιται πάνω από το κεφάλι μου. Μου μεγαλώνει υπερβολικά το μέτωπο και από ό,τι μου λένε οι γύρω μου, δεν με με κολακέυει.Σύμφωνα με κάποιους λοιπόν εγώ αυτό το χτένισμα θα πρέπει να το κάνω μόνιμα.
Ο γιατρός απόρεσε που ανέφερα τον Αλντο.Εσείς οι υπόλοιποι, δεν έιδατε ότι και σε αυτή την περίπτωση ο γιατρός ζήτησε να μπουν συγκεκριμένες φωτο που τράβηξε αυτός? Μάλλον και εκεί το αποτέλεσμα θα ήταν γαμάτο και ο Αλντο δεν ήθελε να το ΄΄παραδεχτεί''!

Όσον αφορά για το συμφωνισμένο χτένισμα.
Όταν ο γιατρός σχεδίασε τη χερλαιν, μου είπε το χτενισμά σου πρέπει να γίνεται με αυτόν τον τρόπο. Ουτε καμιά συμφωνία υπογράψαμε, ούτε καμία ρήτρα ότι αποκλειστικά θα κυκλοφορώ και θα φωτογραφίζομαι μόνο με αυτόν τον τρόπο.

Πάμε στην ουσία.

Εγώ αποφάσισα να παρουσιάσω την περιπτωσή μου ,προς ενημέρωση ,γνώση και πληροφορία προς όφελος του φόρουμ, το οποίο με βοήθησε πολύ. Και το ξαναγράφω. Την σκέψη να παρουσιάσω την μεταμόσχευσή μου την είχα από πέρσι το Φθινόπωρο. Το είχα γράψει στον Civial σε σύντομη αλληλογραφία που είχαμε ,πριν καν αποφασίσω που θα την κάνω.

Σημαντικότερο θέμα για μένα από τις φωτό στο οποίο δεν δόθηκε πολύ βάση, είναι οι απαντήσεις του γιατρού στα 2 ερωτήματα που έκανα.Δεν θα σας τα κάνω ΄΄πενηνταράκια΄΄. Διαβάστε προσεκτικά σκεφτήτε και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.
Όσον αφορά όλες αυτές τις υποτιμητικές και προσβλητικές αναφορές και το συνεχόμενο σκωπτικό και προκλητικό ύφος του γιατρού, ενώ νομίζω δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα,δεν θα απαντήσω σε τίποτα.Και εδώ ο καθένας μπορέι να βγάλει τα συμπερασματά του.

Χαιρομαι που συμφωνούμε σε καποια σημεια και λυπαμαι που διαφωνούμε σε άλλα.
Παρόλα αυτα, θα εκτιμούσα να ανεβαζατε τις φωτογραφιες με το χτενισμα που σας εξηγησα εξ αρχης οτι θα βασιστει η μεταμόσχευση σας, που πραγμαται δεν υπογραψαμε καποια συμφωνια ή ρητρα. Σε αυτες τις απλούστατες "συναλλαγές" υπερισχυουν άλλες κοινές ανθρωπινες αρετες και δεν ειθισται να υπογραφεται κατι....

Επίσης, όταν σας εξηγησα πως δεν ειναι ΣΥΝΕΤΟ τελικα να παρουμε 3000 τριχοθυλάκια με FUT θεωρω ότι καλά κανατε και δεν αρνηθηκατε επειδη σας...ανεβηκε το αιμα στο κεφάλι επειδη ο χειρουργος σας σας ειπε πως θα χρειαστει να άλλαξει τελικα ροτα (και όπως αποδειχθηκε ειχε δικιο....)
Η ψυχραιμια και η λογική ειναι πάντα καλύτερος συμβουλος.
Πιστευω ότι ΔΕΝ θα προτιμούσατε να έχετε παραμεινει όπως όταν ήρθατε στο ιατρειο μου και έπειτα από μια πολυ φτωχη και ψυχοφθορα προηγούμενη επεμβαση που ειχατε υποβληθεί....
Ας θυμηθούμε πως ήταν η εικόνα σας και περιμενω να ανεβασετε τις τωρινες φωτογραφιες. (με κοκκινο μαρκαδορο το αποτέλσμα της προηγούμενη ΜΕΤ....)

DSC01265(1).jpg
DSC01265(2).jpg
DSC01263.jpg

gregkont13

Verified MM member
@jacksmith , θα μπορούσες αν θέλεις και έχεις το χρόνο να ανέβασεις το χτένισμα που ο γιατρός σε συμβούλεψε να κανείς; Συγνώμη, που σε κουράζουμε απλά είμαι περίεργος να το δω, γιατί από ότι φαίνεται δεν ήταν ούτε αυτό που ανέβασες λίγο νωρίτερα.

Eπίσης, βλέπω ότι ο γιατρός θεωρεί πως επειδή η πρώτη σου μμ δεν ήταν καλή και η δική του σου έδωσε μεγαλύτερη φύτρωση από την πρώτη σου, αυτό θα έπρεπε να μεταφράζετε στο ότι εσύ θα είσαι ικανοποιήμενος με αυτό που πήρες. Καταλαβαίνω ότι δεν είσαι και φυσικά δεν έχει να κάνει συγκριτικά με την πρώτη μμ, αλλά με το αν σ αρέσει αυτό που βλέπεις. Ειλικρίνα, μιας που εσύ είσαι αυτός που έκανες την επέμβαση θα ήθελα να σε ρωτήσω και αν θέλεις να μας πεις. Θα προτίμουσες να είχες μείνει όπως ήσουν, χωρίς τη δεύτερη ουλή και αυτό το αποτέλεσμα που πήρες; η προτίμας έστω και λίγο την εικόνα σου έτσι;

Μπλουζα