Γιατρέ μιας που μιλάς στον ενικό να σου απαντήσω και εγώ στον ίδιο τόνο. Πρώτα από όλα είναι η μόνη φορά που θα μπω στη διαδικασία να σου απαντήσω γιατί όπως και εσύ, έχω καλύτερα πράγματα να κάνω με το χρόνο μου. Στη συνέχεια, ναι με ενόχλησε ο τρόπος που μιλάς και είναι δικαίωμα μου. Δεύτερον, ο ασθενής σου θα χτενίζετε όπως αυτός θέλει. Μπορείς να υποδείξεις, όχι να επιβάλλεις πως θα χτενιστεί και τι φωτός θα ανεβάσει. Επίσης, αδιάφορο μου είναι τι έχει να πει ο CVIAL και ο κάθε CVIAL στο συγκεκριμένο θέμα που δεν έχει να κάνει με στρατηγική τοποθέτησης, μέγεθος τομής και χίλια δυο άλλα, παρά μόνο με το τι φωτός θέλει να ανέβασει ο ασθενής.
Μιλάς για αφήγημα. Δηλάδη εννοείς πως ο ασθενής προσπαθεί να πλήξει τη φήμη σου ανεβάζοντας μη ρεαλιστικές φωτογραφίες με απώτερο σκοπό τι?
1. Να πάρει αποζημιώση?
2. Να του κάνεις διορθώση δωρέαν?
3. Να σου πλήξει τη φήμη επειδή αυτό που πήρε δεν ήταν αυτό που περίμενε(απογοητεύτηκε)?
Τα 1,2 από τις απαντήσεις σου είναι ξεκάθαρο πως δεν θα γίνουν ακόμη και αν γίνονταν(δεν ξέρω αν έχει άλλη δότρια ο ασθενής). Οπότε αστείο και να τα σκεφτεί κανείς. Το 3, ας πούμε ότι ισχυεί. Ακόμα και αν αυτό που πήρε τεχνίκα και χειρουργικά ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να πάρει, έχει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. Δεν νομίζω ότι ξύπνησε μια μέρα να έρθει να τον χειρουργήσεις με σκοπό να σου χαλάσει τη φήμη. Όπως λες δεν είναι κούρεμα. Να χειρουργηθεί ήρθε, με κόστος και πόνο για να φτιάξει την εικόνα του και σε εμπιστεύτηκε. Αυτό που πήρε δεν του άρεσει (ακόμα και αν είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να πάρει), με αυτόν τον τρόπο θέλει να το δείξει στο φόρουμ, δεν είναι το πιο εντυπωσιακό (ακόμα και αν φταίνε τα χαρακτηριστικά του ασθενή) στο μάτι απότελεσμα. Γιατί πρέπει να βάλει τις φωτογραφίες που θες? ακόμα και αν τις βάλει και το αποτέλεσμα φανεί πολύ καλύτερο. Τι θα αλλάξει? θα αποκατασταθεί η φήμη σου στη συγκεκριμένη δουλειά? οκ, ας πούμε πάλι, ότι ίσως. Ο ασθενής όμως δεν θα νιώσει καλύτερα.... Ακόμα και αν όλο το φόρουμ του πει ότι είναι καλή η δουλεία, αυτός πάλι το ίδιο θα νιώθει. Απλά εσύ, σαν γιατρός θα πάρεις περισσότερους "πόντους" για το απότελεσμα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος πλήρωσε, πόνεσε, λόγω του δέρματος του (όπως λες) έχει μια τομή μη ιδανική σε ορισμένα σημεία, έχει ένα μη ιδανικό μεταμοσχευμένο κεφάλι (λόγω των χαρακτηριστικών του όπως πάλι λες). Το μόνο που έχει δικαίωμα να κάνει του απομένει είναι να δείξει το κεφάλι του όπως γουστάρει, όπου θέλει. Ακόμα και αν έξω βγαίνει και είναι "γαμάτο" το μαλλί του και το χτενίζει και αλλιώς, είναι ελεύθερος εδώ να το δείξει όπως γουστάρει. Έχουμε μέλη με εκπληκτικές μεταμοσχεύσεις και όμως βρέξαν τα μαλλία, τα κατέβασαν κάτω και μας έδειξαν ατέλειες που δεν θα δεις ποτέ στον έξω κόσμο. Το έχω κάνει και έγω. Δεν μπήκε ο Γεωργιού να μου πει να αλλάξω χτένισμα, ούτε ο ερντογάν στον Πάνο να του πει γιατί δείχνεις τη δουλειά μου έτσι. Αν είναι ποτέ δυνατόν. Ακόμα και να είναι τέλειο στον έξω κόσμο και εδώ να το δείχνει έτσι για να δείξει ότι δεν έκανες τόσο καλή δουλειά, επειδή είχε μη ρεαλιστικές απαιτήσεις ή απλά και μόνο επειδή του τη δίνει η τομή, είναι δικαίωμα του. Το κεφάλι του δείχνει. Όχι το δικό σου. Αν αποδείξεις ότι βάζει photoshop για να αλλάξει αυτό που πήρε και δεν είναι το κεφάλι τότε, ναι, να τον κρίνεις. Αλλιώς καλύτερο θα ήταν να τον αφήσεις να χτενιστεί όπως επιθυμεί. Ακόμα φυσικά, έχεις δικαίωμα λόγου και να πεις ότι θες και εγώ όμως έχω δικαίωμα να κρίνω ώς πάρα πολύ άσχημο τον τρόπο που μιλάς στον ασθενή σου και να κρίνω αρνητικά την απάντηση σου.
Αν δεις όλες μας τις συνομίλιες στο φόρουμ (είμαι βέβαιος πως δεν θυμάσαι) μου μίλαγες στο πλυθηντικό και με καλούσες στο ιατρείο σου για consultation και έχω γράψει καλά λόγια και για τομές σου κλπ(επειδή μου άρεσαν). Είναι ξεκάθαρο πως ποτέ δεν είχα κάτι μαζί σου και ούτε έχω. Δεν χειρουργήθηκα σε σένα ούτε θα χειρουργηθώ για να έχω. Αλλά σαν ένας άνθρωπος 15 χρόνια νεότερος από σένα, βλέποντας τέτοιες κλασσικές Ελληνικές συμπεριφόρες που ποτέ δεν βλέπεις στην υπόλοιπη Ευρώπη χαίρομαι που έχω φύγει από την Ελλάδα από τα 22.