Σωστή χρήση derma roller

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
όχι vag, λέει μια φορά την εβδομάδα εφαρμογή ρόλλερ 1,5mm και μίνοξ καθημερινά αλλά μετά 24 ώρες από την εφαρμογή του ρόλλερ και όχι αμέσως...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

orestis

Member
GOMI είπε:
pano, όχι λίγο, πολύ επίφοβο...γι αυτό θα το αφήσω να δείξει σιγά σιγά πριν αναφέρω οτιδήποτε ώστε να είμαι σίγουρος αν έχει να προσφέρει κάτι...Προς το παρόν το δέρμα από χθες είναι κατακόκκινο και δεν μπορώ να το βουρτσίσω καν και αυτό με εφαρμογή μόνο για 4 λεπτά...ενώ απ ότι βρήκα θέλει γύρω στα 15...αν υπάρξει κάτι θετικό πάντως στην πορεία θα το αναφέρω εννοείται...
thx για το tip...

Αν μπορεις να βρεις αγνο βουτυρο, κανει επισης αψογη δουλεια στα εγκαυματα.
Το ξερω γιατι οταν ημουν μικροτερος ειχε κολησει ενα φλεγομενο πλαστικο στο μέτωπό μου. Μου εκανε μεγαλο και αρκετα εκτεταμενο εγκαυμα.
Αμεσως μετα μου εβαλαν αγνο βουτυρο και συνέχισα να βαζω για μερες. Δεν εβαλα τιποτε αλλο εκτος απο βουτυρο.οχι μονο επουλωθηκε πολυ γρηγορα, αλλα δεν αφησε ουτε ελαχιστο σημαδι.

vag25

Well-Known Member
Α οκ thanks.
Η μοναδικη περιπτωση να εβαζα μινοξ ποτε,θα ηταν το μια φορα την εβδομαδα:p

Oσο για το roller και το 1.5 που λες.
Ο Καπα ειδε καλυτερο αποτελεσμα στην τριχοπτωση στο 0.5mm.
Εγω βλεπω οτι και ο Καπα στο 7.5.
Τελικα πρεπει να δουμε στην πραξη αν θελει παραπανω απο 7.5mm ή παρακατω.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
thx oresti...το βάζω και αυτό μέσα στα προς έρευνα...

vag, λογικό φαίνεται όσο πέφτουν τα mm να μειώνεται η τριχόπτωση. Το θέμα είναι τι γίνεται με το regrowth που θέλουμε εμείς. Απ ότι φαίνεται και στην έρευνα τα μικρά mm είναι μόνο για βοήθημα ως προς την απορρόφηση κάποιου τοπικού και όχι τόσο για αγγειογένεση κλπ...
Παρόλο το ρίσκο, πιστεύω ότι το 1.5mm θα μπορούσε όντως να προκαλέσει αξιόλογη κινητικότητα στην περιοχή...

xxxray

Member
εγώ χρησιμοποιώ 1,5 έχω κάνει 3 εφαρμογές! θες οπωσδήποτε κάτι σε αναισθητικό αλλιώς δεν παλεύεται

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
xxxray είπε:
εγώ χρησιμοποιώ 1,5 έχω κάνει 3 εφαρμογές! θες οπωσδήποτε κάτι σε αναισθητικό αλλιώς δεν παλεύεται

ναι ε? έχεις κάτι υπόψη σου?
Κάθε πότε κάνεις την εφαρμογή?
Μάτωσες καθόλου? Παρατήρησες μετά καθόλου έντονη τριχόπτωση?

krhtikos21

Member
GOMI είπε:
xxxray είπε:

ναι ε? έχεις κάτι υπόψη σου?
Κάθε πότε κάνεις την εφαρμογή?
Μάτωσες καθόλου? Παρατήρησες μετά καθόλου έντονη τριχόπτωση?

GOMI μήπως η χρήση ρολλερ και βουρτσίσματος που κάνεις είναι λίγο υπερβολική?
εγώ σκέφτομαι να ξεκινήσω μόνο με βούρτσισμα χωρίς ρολλερ και ίσως και χωρίς μινοξ. καλά δε κάνω?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

gianniskritikos2

Active Member
αλλο το βουρτσισμα και αλλο το ρολλερ μεχρι τωρα στο μυαλο μας το ρολλερ ηταν παρομοιο με βουρτσισμα αλλα ο γκομι με αυτα που ειπε ανοιξε νεο κεφαλεο για βαθυτερο τραυματισμο ωστε να προκαλεσει επανεκφυση ο οργανισμος κατι που δεν θα το πετυχουμε με 0.5 τωρα δεν παμε να πειραματιστουμε για καλη αιματωση καλη απορροφιση καθαρισει του τριχωτου και μειωση τριχοπτωσης και τοιχον επανεκφυση αλλα τωρα παμε να τραυματισουμε για να δημιουργησουμε δεν λεω κριτικε οτι ειπες οτι ειανι το ιδιο πραγμα βουρτσισμα ρολλερ αλλα δεν εχουν πλεων σχεση σαν χριση ετσι οπως το παει ο γκομι

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
όπως τα λέει ο gianniskritikos είναι πάνω κάτω. Για άλλη δουλειά είναι το βούρτσισμα και για άλλη το roller 1.5mm.
Σίγουρα ο συνδυασμός τους θέλει προσοχή για αποφυγή υπερβολής και αρνητικών αποτελεσμάτων.
Θα το πάω πολύ σιγά και προσεκτικά το όλο θέμα και ήδη έχω βρει 3-4 τοπικά που θα εφαρμόζω τα οποία είναι φυσικά, κυρίως έλαια, και έχουν ως βάση την μείωση της φλεγμονής (COX-2) στην περιοχή. Δεν αναφέρω κάτι από αυτά γιατί μεν δεν έχω καταλήξει πως θα τα χρησιμοποιώ ούτε αν θα έχουν και κάποιο αποτέλεσμα στο τέλος. Σίγουρα θα ξεκινάω την εφαρμογή τους 24 ώρες μετά την εφαρμογή του ρόλλερ και θα βουρτσίζω πολύ χαλαρά μέσα στην εβδομάδα ώστε να κρατώ την περιοχή όσο πιο καθαρή γίνεται από σμήγμα κλπ...
Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι κάποιοι χρήστες που ξεκίνησαν ρολλερ 1.5 mm αναφέρουν πολύ έντονη τριχόπτωση από την ίδια ημέρα κιόλας πράγμα που δείχνει ότι εισχωρεί αρκετά και μπορεί να προκαλέσει και πολύ γρήγορη, προσωρινή ελπίζω, αραίωση.
Μάλλον θα ξυρίσω το κεφάλι πριν το ξεκινήσω...

krhtikos21

Member
για συντήρηση όμως κάνει το βούρτσισμα και αυτόνομα?
αυτό ρωτάω.
θα έχει αποτέλεσματα από μόνο του?
καθημερινό βούρτσισμα πρωί βράδυ 3 λεπτών?
με χρήση μινοξ ή και χωρίς?

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
krhtikos21 είπε:
για συντήρηση όμως κάνει το βούρτσισμα και αυτόνομα?
αυτό ρωτάω.
θα έχει αποτέλεσματα από μόνο του?
καθημερινό βούρτσισμα πρωί βράδυ 3 λεπτών?
με χρήση μινοξ ή και χωρίς?

ναι, εννοείται, το βούρτσισμα για μένα δεν πρέπει να λείπει ποτέ από οποιαδήποτε θεραπεία, είτε συνδυαστικά είτε και μόνο του. Απλά θέλω να δοκιμάσω το ρολλερ ώστε να δω αν μπορέσει να προκαλέσει εκ νέου αγγειογένεση και σίγουρα δεν είναι για μόνιμα κάτι τέτοιο.
Αν αυτό το ρόλλερ όντως καταφέρει να κάνει κάτι θετικό μέσα στις 12 εβδομάδες που αφορούσε η έρευνα, πιστεύω ότι το βούρτσισμα μετά θα μπορεί να κρατήσει και τα αποτελέσματα αλλά και να δώσει ίσως ένα ακόμα παραπάνω boost...
Υποθετικά και αρκετά αισιόδοξα μεν όλα αυτά αλλά πρέπει να ρισκάρουμε και λίγο και να φύγουμε επιτέλους από τα κλασσικά μίνοξ + φινα.
Εφόσον εσύ δεν έχεις δοκιμάσει τίποτα από αυτά ακόμα, δώσε ένα χρονικό διάστημα στο βούρτσισμα να δεις πως θα αντιδράσουν τα μαλλιά σου σε αυτό και μετά βλέποντας και πως πάμε όσοι χρησιμοποιήσουμε ρολλερ, αναθεωρούμε - προσαρμόζουμε τα πράγματα ανάλογα...

Εδώ να πω πως ακόμα και στην ίδια την έρευνα, έχουν αφήσει κάποια ερωτηματικά όσον αφορά το μήκος των βελόνων, την συχνότητα, την διάρκεια κλπ τα οποία όλα αυτά θα πρέπει απ ότι κατάλαβα να τα βρούμε μόνοι μας, αν και αναγκαστικά για αρχή θα πρέπει να συμβαδίσουμε με τα αποτελέσματα της έρευνας.
Το αρνητικό είναι πως ένα τέτοιο ρολλερ δεν μπορείς να το χρησιμοποιείς για μεγάλο διάστημα και δεν μπορείς να παίζεις συνεχώς με το κεφάλι σου τραυματίζοντάς το...
Μια καλή σκέψη θα ήταν αν το δοκιμάζαμε πχ 10 άτομα να μπορούσαμε να συντονιστούμε ώστε να δοκιμάζουμε ταυτόχρονα διαφορετικά πράγματα ώστε να βρούμε την χρυσή τομή.

το περασα με το ρολλερ και μου εφυγε λιγο minox απο τον κροταφο και πηγε διπλα στο ματι και την σκουπισα... δεν πιστευω να εχει προβλημα?? (σορρυ που ρωταω αλλα 3 μερες βαζω μολις στον κροταφο,δεν εχω ξαναβαλει)

gianniskritikos2

Active Member
gomi χαρας το κουραγιο σου με την ενοια οτι αντεχεις να βλεπεις τον εαυτο σου να χανει τουφες μακαρι να βγει σε καλο...

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
gianniskritikos2 είπε:
gomi χαρας το κουραγιο σου με την ενοια οτι αντεχεις να βλεπεις τον εαυτο σου να χανει τουφες μακαρι να βγει σε καλο...

υπό φυσιολογικές συνθήκες και αν ακόμα δεν δουλέψει και αν ακόμα προκαλέσει μεγάλη απώλεια μαλλιών, αυτά θα πρέπει να ξαναβγούν. Οπότε στη χειρότερη να γυρίσω στα ίδια.
Αν τώρα βέβαια πάμε στην θεωρία του κοτσαρέλη ότι υπάρχει περίπτωση τα κύτταρα να δημιουργούν δέρμα αντί τρίχες, αυτό όντως είναι πρόβλημα αλλά δεν νομίζω ότι το έχουμε κατανοήσει καλά πως το εννοεί οπότε θα το ρισκάρω.
Επίσης θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει σημάδια...
Θα δείξει...σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον

Prosim

Member
Αναφέρω (πληροφοριακά) ότι 1.5mm είναι το μάξιμουμ, κατά γενική ομολογία, που μπαίνουν και οι βελόνες για ταττού, παραπάνω «σκάβουν» και γίνεται ζημιά στο δέρμα.

Μπλουζα