Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Μια χαρά σε πάει και έχει να βελτιωθεί πολυ ακόμα.Συγνώμη για την καθυστέρηση στο update. Έτυχαν πολλά τις τελευταίες μέρες.
Έκλεισα λοιπόν 5 μήνες και μια εβδομάδα απο την μεταμόσχευση στον Freitas. Ξέρω πως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία αλλά θα μιλήσω για το πως νιώθω μέχρι τώρα.
Για να ειμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος για τα χρήματα που πλήρωσα και για τις δυνατότητες που έχει το μαλλι μου. Καταρχάς στην πρώτη ζώνη είχα ζητήσει να μπούν μόνο μονοτριχα τριχοθυλάκια και όσο γίνεται πιο λεπτές τρίχες (οπως αυτές που φαινονται στα μαλλιά πάνω απο το αυτί) και τώρα μπορώ να δώ εκτός απο μονότριχα και δυτριχα ακομα και μερικά τρίτριχα στην hairline. Επίσης οι τρίχες είναι χοντρές και δεν υπάρχει μια ομαλή μετάβαση απο την πρώτη ζώνη στη μέσα ζώνη. Αυτό δημιουργεί μια μη ρεαλιστική hairline στα μάτια μου και ενα αποτέλεσμα μη επιθυμητό. Επίσης είχα ζητήσει micro irregularities στην πρώτη ζώνη και τώρα βλέπω (ειδικά στην αριστερή πλευρά) rows κάτι που επίσης δεν ήθελα να συμβεί. Όταν λέω είχα ζητήσει εννοώ οτι το είχα επικοινωνήσει στο γιατρό και τις βοηθούς και είχαν καταλάβει και επιβεβαιώσει ότι είναι κάτι που γίνεται. Στο θέμα της πυκνότητας εννοείται πως έχουμε θέμα αλλά ίσως είναι νωρίς ;…Η δεξιά πλευρά της hairline είναι πιο πυκνή απο την αριστερή μέχρι στιγμής. Επίσης και στην πρώτη ζώνη (hairline) αλλά και ενδιάμεσα, υπάρχουν μικρά κενά δέρματος που δεν βλέπω έστω grafts να ξεπροβάλουν. Το texture της τριχας ειναι περίεργο, αρκετά σκληρό, αλλά αυτο φαντάζομαι ισως ομαλοποιηθεί στην πορεία. Εν ολίγης δεν νιώθω οτι μου αρέσει να έχω το μαλλί ανεβασμένο (που ήθελα να μπορώ να κάνω μετα την μεταμόσχευση) για τους λόγους που ανέφερα κάτι που είναι απογοητευτικό και ανησυχητικό. Δέν εχω κουρευτεί ακόμα γιατί δεν θέλω να τα κοψω κοντα και να φαίνεται άσχημο.
Προσπαθώ να μείνω ψύχραιμος και να δω πως θα πάει μέχρι να κλείσω τον 6ο μήνα που είναι προγραμματισμένο να μιλήσω με την κλινική και να τους δώσω update. Σκοπεύω να αναφέρω τις παρατηρήσεις μου και σκέφτομαι να ρωτήσω τι πρόκειται να γίνει αν στο 10μηνο-12μηνο δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Να υπενθυμίσω οτι απο τον Δεκεμβριο του 2022 παιρνω φινα 1mg/μέρα. Στην κλινική μου είχαν γράψει να αρχίσω και oral μινοξιδίλη καθε μερα και ντουταστερίδη (συνδιαστικά 2 φορες την εβδομαδα duta και 5 φίνα) αλλά εγώ συνέχισα μόνο με φίνα καθώς δεν ήθελα (και εξακολουθώ να μη θέλω) να βάλω τόσα φάρμακα στον οργανισμό μου (τουλάχιστον προς το παρόν). Έχω και υπόταση οπότε ήταν ενας ακομη λογος να μη θέλω να ξεκινήσω μινοξιδίλη. Δεν τους έχω πει για αυτη μου την αποφαση.
Αν στους επόμενους μήνες τα αποτελέσματα παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό μη επιθυμητά, κατα την γνώμη μου δεν μπορούν και δεν πρέπει να δικαιολογηθούν απο την μη χρήση μινοξιδίλης και ντουταστερίδης. Σκέφτομαι μάλιστα αν με ρωτήσουν να μη τους πω την αλήθεια για να μην μου το προσάψουν σαν δικαιολογία και απόρροια του μη επιθυμητού αποτελέσματος…
Ανεβάζω κάποιες φωτογραφίες. Εκεί που το φώς ειναι πιο κίτρινο είναι απο το μπάνιο και οι άλλες είναι μπροστά σε παράθυρο με δυνατό ηλιακό φως.
Ευχαρίστως όταν κλείσει το 12μηνο.εδω θα ηταν ενδιαφερον να γινει verified αν υπαρχει η δυνατοτητα απο τον @CVIAL