12 μήνες fina και ΜΜ στον Dr. Freitas 16/5 & 17/5/24

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Hercules80

Active Member
Συγνώμη για την καθυστέρηση στο update. Έτυχαν πολλά τις τελευταίες μέρες.

Έκλεισα λοιπόν 5 μήνες και μια εβδομάδα απο την μεταμόσχευση στον Freitas. Ξέρω πως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία αλλά θα μιλήσω για το πως νιώθω μέχρι τώρα.
Για να ειμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος για τα χρήματα που πλήρωσα και για τις δυνατότητες που έχει το μαλλι μου. Καταρχάς στην πρώτη ζώνη είχα ζητήσει να μπούν μόνο μονοτριχα τριχοθυλάκια και όσο γίνεται πιο λεπτές τρίχες (οπως αυτές που φαινονται στα μαλλιά πάνω απο το αυτί) και τώρα μπορώ να δώ εκτός απο μονότριχα και δυτριχα ακομα και μερικά τρίτριχα στην hairline. Επίσης οι τρίχες είναι χοντρές και δεν υπάρχει μια ομαλή μετάβαση απο την πρώτη ζώνη στη μέσα ζώνη. Αυτό δημιουργεί μια μη ρεαλιστική hairline στα μάτια μου και ενα αποτέλεσμα μη επιθυμητό. Επίσης είχα ζητήσει micro irregularities στην πρώτη ζώνη και τώρα βλέπω (ειδικά στην αριστερή πλευρά) rows κάτι που επίσης δεν ήθελα να συμβεί. Όταν λέω είχα ζητήσει εννοώ οτι το είχα επικοινωνήσει στο γιατρό και τις βοηθούς και είχαν καταλάβει και επιβεβαιώσει ότι είναι κάτι που γίνεται. Στο θέμα της πυκνότητας εννοείται πως έχουμε θέμα αλλά ίσως είναι νωρίς ;…Η δεξιά πλευρά της hairline είναι πιο πυκνή απο την αριστερή μέχρι στιγμής. Επίσης και στην πρώτη ζώνη (hairline) αλλά και ενδιάμεσα, υπάρχουν μικρά κενά δέρματος που δεν βλέπω έστω grafts να ξεπροβάλουν. Το texture της τριχας ειναι περίεργο, αρκετά σκληρό, αλλά αυτο φαντάζομαι ισως ομαλοποιηθεί στην πορεία. Εν ολίγης δεν νιώθω οτι μου αρέσει να έχω το μαλλί ανεβασμένο (που ήθελα να μπορώ να κάνω μετα την μεταμόσχευση) για τους λόγους που ανέφερα κάτι που είναι απογοητευτικό και ανησυχητικό. Δέν εχω κουρευτεί ακόμα γιατί δεν θέλω να τα κοψω κοντα και να φαίνεται άσχημο.
Προσπαθώ να μείνω ψύχραιμος και να δω πως θα πάει μέχρι να κλείσω τον 6ο μήνα που είναι προγραμματισμένο να μιλήσω με την κλινική και να τους δώσω update. Σκοπεύω να αναφέρω τις παρατηρήσεις μου και σκέφτομαι να ρωτήσω τι πρόκειται να γίνει αν στο 10μηνο-12μηνο δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Να υπενθυμίσω οτι απο τον Δεκεμβριο του 2022 παιρνω φινα 1mg/μέρα. Στην κλινική μου είχαν γράψει να αρχίσω και oral μινοξιδίλη καθε μερα και ντουταστερίδη (συνδιαστικά 2 φορες την εβδομαδα duta και 5 φίνα) αλλά εγώ συνέχισα μόνο με φίνα καθώς δεν ήθελα (και εξακολουθώ να μη θέλω) να βάλω τόσα φάρμακα στον οργανισμό μου (τουλάχιστον προς το παρόν). Έχω και υπόταση οπότε ήταν ενας ακομη λογος να μη θέλω να ξεκινήσω μινοξιδίλη. Δεν τους έχω πει για αυτη μου την αποφαση.

Αν στους επόμενους μήνες τα αποτελέσματα παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό μη επιθυμητά, κατα την γνώμη μου δεν μπορούν και δεν πρέπει να δικαιολογηθούν απο την μη χρήση μινοξιδίλης και ντουταστερίδης. Σκέφτομαι μάλιστα αν με ρωτήσουν να μη τους πω την αλήθεια για να μην μου το προσάψουν σαν δικαιολογία και απόρροια του μη επιθυμητού αποτελέσματος…

Ανεβάζω κάποιες φωτογραφίες. Εκεί που το φώς ειναι πιο κίτρινο είναι απο το μπάνιο και οι άλλες είναι μπροστά σε παράθυρο με δυνατό ηλιακό φως.
Μια χαρά σε πάει και έχει να βελτιωθεί πολυ ακόμα.

Thanos92

Active Member
Να ρωτήσω κάτι. Σε καμιά εβδομάδα κλείνω 6μηνο και έχω το προγραμματισμένο evaluation που τους στέλνω φωτογραφίες με την εξέλιξη.
Να εκφράσω τους προβληματισμούς που ανέφερα και εδώ ? Η να αφήσω να περάσουν κ αλλο οι μήνες ?

LoverBoy

Well-Known Member
Να ρωτήσω κάτι. Σε καμιά εβδομάδα κλείνω 6μηνο και έχω το προγραμματισμένο evaluation που τους στέλνω φωτογραφίες με την εξέλιξη.
Να εκφράσω τους προβληματισμούς που ανέφερα και εδώ ? Η να αφήσω να περάσουν κ αλλο οι μήνες ?
Καλά θα είναι να πεις ότι σε απασχολεί για να λάβεις τις απαντήσεις που θέλεις

Thanos92

Active Member
Καλά θα είναι να πεις ότι σε απασχολεί για να λάβεις τις απαντήσεις που θέλεις
Στανταρ θα μου πούν πρεπει να περιμενουμε να κλείσει χρόνος για να κρίνουμε. Που το ακούω αλλα κάποια πραγματα ειναι ξεκαθαρα πλεον

Thanos92

Active Member
Σκέφτομαι να στείλω αυτο και θα ήθελα την γνώμη σας ^^

Hello, I am sending you photos of the hair transplant evolution as requested (6th month).

I also need to address some of my observations so far.

During my pre-operative discussions with the clinic, I had emphasized how important it is to me to have only single hair grafts and fine hairs (such as those seen in the hair above the ear or the nape) inserted into the first zone of the hairline. However now I can see, in addition to single and double hair grafts even some three hair grafts implanted into the first zone of the hairline…!! The hair strands are dark and thick and there is no smooth and soft transition from the first zone to the middle zone. I had also asked for micro irregularities in the first zone but now I can see rows of hairs which makes it look as if the hair were stapled there, which I also did not wish to happen. These issues create an unnatural hairline and an undesirable result so far.

I had discussed these requests on the phone with Dr. Viera on 9th of May (a week before the operation) and I was assured by him that these requests will be met. I also discussed these with the doctor himself and his assistant on the day of the operation in Valencia and again I was assured that these would be addressed as requested.

On the subject of density so far, there is weak density in the middle area as well, considering the total amount of the transplanted hair (3000 grafts) however I understand that six months might be too early to tell the final density.
Regardless, the issues with the first zone that I mentioned are already visible.

theoblue

Well-Known Member
Σκέφτομαι να στείλω αυτο και θα ήθελα την γνώμη σας ^^

Hello, I am sending you photos of the hair transplant evolution as requested (6th month).

I also need to address some of my observations so far.

During my pre-operative discussions with the clinic, I had emphasized how important it is to me to have only single hair grafts and fine hairs (such as those seen in the hair above the ear or the nape) inserted into the first zone of the hairline. However now I can see, in addition to single and double hair grafts even some three hair grafts implanted into the first zone of the hairline…!! The hair strands are dark and thick and there is no smooth and soft transition from the first zone to the middle zone. I had also asked for micro irregularities in the first zone but now I can see rows of hairs which makes it look as if the hair were stapled there, which I also did not wish to happen. These issues create an unnatural hairline and an undesirable result so far.

I had discussed these requests on the phone with Dr. Viera on 9th of May (a week before the operation) and I was assured by him that these requests will be met. I also discussed these with the doctor himself and his assistant on the day of the operation in Valencia and again I was assured that these would be addressed as requested.

On the subject of density so far, there is weak density in the middle area as well, considering the total amount of the transplanted hair (3000 grafts) however I understand that six months might be too early to tell the final density.
Regardless, the issues with the first zone that I mentioned are already visible.
Συγνωμη φιλε μου γτ εχω μπερδευτει. Εννοεις οτι πριν την επεμβαση ζητησες απο τον γιατρο, που θεωρειται απο τους καλυτερους του χωρου παγκοσμιως, πραγματα που αποτελουν την αλφαβητα της ΜΜ (και τα ξερουμε και οι πιο ασχετοι) και οχι μονο αυτο, αλλα τελικα δεν εγιναν κιολας; Ή εχω χασει κατι, γτ ολο αυτο μου φαινεται αδιανοητο. :)

Thanos92

Active Member
Συγνωμη φιλε μου γτ εχω μπερδευτει. Εννοεις οτι πριν την επεμβαση ζητησες απο τον γιατρο, που θεωρειται απο τους καλυτερους του χωρου παγκοσμιως, πραγματα που αποτελουν την αλφαβητα της ΜΜ (και τα ξερουμε και οι πιο ασχετοι) και οχι μονο αυτο, αλλα τελικα δεν εγιναν κιολας; Ή εχω χασει κατι, γτ ολο αυτο μου φαινεται αδιανοητο. :)
Ναι μιλησα απο πριν για αυτές τις λεπτομέρειες γιατί κάποιοι δεν ασχολούνται να τις αναφέρουν . Κοίτα στα θεμα της πυκνότητας υπαρχει περιθώριο βελτίωσης γιατι σε 4 μέρες κλείνω 6μηνο. Αλλά τα άλλα που ανέφερα είναι ήδη εμφανή.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

theoblue

Well-Known Member
Ναι μιλησα απο πριν για αυτές τις λεπτομέρειες γιατί κάποιοι δεν ασχολούνται να τις αναφέρουν . Κοίτα στα θεμα της πυκνότητας υπαρχει περιθώριο βελτίωσης γιατι σε 4 μέρες κλείνω 6μηνο. Αλλά τα άλλα που ανέφερα είναι ήδη εμφανή.
Στην πυκνότητα θα δεις μεγάλη διαφορά από τον 6ο έως τον 9ο μηνα

Thanos92

Active Member
Επίσης άλλοι θα ήταν μια χαρά ικανοποιημένοι και με το αποτέλεσμα που έχω ακομα και τώρα αλλά αν υπολογίσω 1) τα χρήματα που πλήρωσα για να γίνει όλο αυτό και 2) τις δυνατότητες που έχει το μαλλί μου (πυκνά μαλλιά και δότρια, μόνο Norwood 3)
ε όχι δεν θα κάτσω να πω και μπράβο :)

LoverBoy

Well-Known Member
Επίσης άλλοι θα ήταν μια χαρά ικανοποιημένοι και με το αποτέλεσμα που έχω ακομα και τώρα αλλά αν υπολογίσω 1) τα χρήματα που πλήρωσα για να γίνει όλο αυτό και 2) τις δυνατότητες που έχει το μαλλί μου (πυκνά μαλλιά και δότρια, μόνο Norwood 3)
ε όχι δεν θα κάτσω να πω και μπράβο :)
Όχι προς το παρόν έχεις δίκιο!Αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι το 9 μηνό τότε σίγουρα δεν θα είναι στα επιτυχημένα αποτελέσματα του!Αλλά κάνε την υπομονή σου και βλέπουμε!

Thanos92

Active Member
@Thanos92 Eδώ ο φίλος με Couto είναι μάλλον σε λίγο χειρότερη κατάσταση από εσένα στους 5 μήνες:

Τι λέτε και οι υπόλοιποι;
Σε πυκνότητα ναί νομίζω. Στον σχεδιασμό της πρώτης ζώνης και επιλογή τριχών είναι το μεγάλο μου θέμα εμένα. Για πυκνότητα θα μιλησουμε απο τον 8ο - 9ο.

Thanos92

Active Member
Έλαβα αυτο το email απο την κλινική. Καμία αναφορά για τα double/triple hair grafts στην πρώτη ζώνη που τους είπα…

Συνημμένα

• IMG_2702.jpeg
    IMG_2702.jpeg
    467.5 KB · Προβολές: 62

Thanos92

Active Member
Εγώ είμαι 32 και η ΑΑ ξεκίνησε αργά απο το 2015 και με έφτασε μέχρι Norwood 3 (προς το παρόν) και δεν έχω retrograde alopecia για να θεωρηθεί το σημείο πάνω απο τον σβέρκο ως "no safe donor area". Μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά στο μέλλον retro δηλαδή ? Θέλω να τους απαντήσω γιατί νιώθω σαν να υποτιμούν λιγο την νοημοσύνη μου. Επίσης σκέφτομαι να ανεβάσω νήμα στο hair restoration network που ξέρω ότι εκεί η κλινική παρακολουθεί τι γινεται και έχει δραστηριότητα. Απλά φοβάμαι μην το δούν σαν επίθεση και χαλάσει η επικοινωνία μαζί τους...

LoverBoy

Well-Known Member
Εγώ είμαι 32 και η ΑΑ ξεκίνησε αργά απο το 2015 και με έφτασε μέχρι Norwood 3 (προς το παρόν) και δεν έχω retrograde alopecia για να θεωρηθεί το σημείο πάνω απο τον σβέρκο ως "no safe donor area". Μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά στο μέλλον retro δηλαδή ? Θέλω να τους απαντήσω γιατί νιώθω σαν να υποτιμούν λιγο την νοημοσύνη μου. Επίσης σκέφτομαι να ανεβάσω νήμα στο hair restoration network που ξέρω ότι εκεί η κλινική παρακολουθεί τι γινεται και έχει δραστηριότητα. Απλά φοβάμαι μην το δούν σαν επίθεση και χαλάσει η επικοινωνία μαζί τους...
Αν κάποιος πρέπει να φοβάται είναι αυτοί και όχι εσύ!Αλλά θα έλεγα να περιμένεις λίγο ακόμα την εξέλιξη!

Μπλουζα