Cvial, dr. jose lorenzo, fue, 2552 grafts, 24-25/8/2015

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Επειδή ήξερα ότι το παραπάνω post θα προκαλούσε αντιδράσεις πρέπει να πω τα εξής:

Γράφω, περιμένοντας να εκτίσω την "ποινή" μου, για να προσθέσω ένα λιθαράκι γνώσης στο φόρουμ. Πάντα μέσα από την δική μου ματιά, εμπειρία, έρευνα και πάντα με όσο καλύτερη τεκμηρίωση μπορώ. Μακριά από εμένα οι κατηγορίες για απατεώνες, κλπ. Δεν είμαι εδώ για να κατηγορήσω κανέναν και δεν είμαι εισαγγελέας. Απλά πιστεύω ότι η γνώση σώζει. Μόνο οι σοβαρά ενημερωμένοι θα μπορέσουν να κάνουν τις κατάλληλες ερωτήσεις στους ειδικούς και να εκτιμήσουν τις απαντήσεις τους έτσι ώστε να πάρουν τη σωστή απόφαση πριν βάλουν το κεφάλι τους στον ντορβά, όπως λέει και η λαϊκή ρήση.

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

geeorgee

Active Member
civial πιθανον θα το εχεις αναφερει σε καποιο σου post αλλα για να μη ψαχνω μπορεις
να μου πεις τι εκτιμηση ειχαν κανει στη δοτρια σου στην Κυπρο?
Πολυ ωραια η παρουσιαση συνεχισε ετσι

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Στην Κύπρο δεν υπήρξε σοβαρή εκτίμηση με την έννοια ότι δεν έγιναν μετρήσεις διαφόρων περιοχών, στο περίπου μου είπαν 5000-6000, δεν με είδε και γιατρός...

gkast

Active Member
Δηλαδή εαν πάρουμε πάνω από 3500 grafts μπορει να δημιουργήσουμε ενα sock loss της δοτριας η οποία επανέρχεται εν καιρώ ....συν το γεγονός οτι προσωπικά εγώ δεν θέλω να κουμπωθώ με φίνα ....
Ειναι λίγο ανησυχητικό να υπάρχουν μπαλώματα ....και να περιμένεις το εννιάμηνο να επανέλθεις ..
Δηλαδή δεν φτάνει να αγχώνεσαι για αν θα βγει το μαλλί ....θα αν χωνόμαστε και για την δότρια ....
Αρχίζω να ξανά πιστεύω πως τα μικρά season ειναι πιο safe .....όμως μπαίνεις στο τριπάκι εφόσον θέλεις να πας εξωτερικό πας να βάλεις ενα ικανοποιοτικό αριθμό μοσχευμάτων για να τελειώνεις .....
Σίγουρα σκέφτομαι τελείως διαφορετικά πλέον γιατί οι καιροί αλλάζουν και τα πράγματα θα ειναι τελείως διαφορετικά ....στο μέλλον ....επομένως τα λεφτά που θα δώσουμε εμείς οι υποψήφιοι για μεταμόσχευση θα πρέπει να εχουν το ανάλογο αντίκρισμα ....

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ανοίγουμε κλινική .... ..

gkast τα είπες όλα με 2 λέξεις...

Flosk, δεν θα το έλεγα ακριβώς. Είναι μεγάλη η διασπορά, ιδιαίτερα όταν πας ολόκληρο ταξίδι όπως εγώ στην Κύπρο για να πάρεις μια γνώμη με σχετική ακρίβεια. Αυτή είναι και η διαφορά του ειδικού, αλλιώς με αυτά που έχω μάθει και εγώ μέχρι τώρα, κάνω άνετα τέτοιες εκτιμήσεις με τέτοια διασπορά. Θα μου πεις παίζει ρόλο? Κατά την προσωπική μου εκτίμηση τεράστιο όταν η περίπτωση είναι οριακή όπως η δική μου. Τι εννοώ? Στην Κύπρο μου είπαν ότι θα μου βάλουν οπωσδήποτε 3000 και κάτι παραπάνω, αν μπορούν, προφανώς πατώντας στο θολό πάνω όριο (6000). Ο Lorenzo ήταν σαφής, 2500 και ούτε ρούπι παραπάνω εκτός και αν δούμε κάτι συγκλονιστικό στο ξύρισμα (που ήξερα ότι μάλλον δεν θα δούμε). Εκεί λοιπόν, όταν έχεις την πρεμούρα όπως όλοι μας να βάλεις το κάτι παραπάνω, (σε μένα θα ήταν και χρήσιμο γιατί θα τελείωνα την Β που ρώτησε και ο Δημήτρης: γιατί δεν στην γέμισε?), υποσυνείδητα έχεις την τάση να πας με εκείνον που ικανοποιεί τις ενδόμυχες επιθυμίες σου και έτσι κάνεις την λάθος επιλογή. Το αν την "πληρώσεις" είναι άλλο θέμα, μπορεί να είσαι τυχερός και όχι, αλλά το λάθος παραμένει λάθος.

Αντικειμενικά, την πιο τεκμηριωμένη εκτίμηση δότριας μου την έκανε ο Koray λόγω καλής οργάνωσης της κλινικής του (καλές φώτο, ανάλυση σε 4-5 σημεία της πυκνότητας του safe zone με μέτρηση και όχι με το μάτι, προσδιορισμό του λόγου anagen/telogen τριχών σε όλες τις περιοχές με κόψιμο μαλλιών που μας δείχνει αν όντως η safe zone είναι οκ και δεν πάσχουμε από αρχή διάχυτης αραίωσης - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ-, ακριβές πάχος τρίχας, κλπ). Πραγματικά συνιστώ σε όσους έχουν την δυνατότητα, μια από τις γνωμάτευσης δότριας να γίνει εκεί ακόμα και αν τελικά δεν κάνουν την επέμβαση σε αυτόν. Ο Lorenzo ήταν δεύτερος στην τεκμηρίωση της δότριας, αλλά λόγω του χαρακτήρα του να παίζει "safe" και της τεράστιας εμπειρίας του, έπεσε μέσα μέχρι κεραίας και επειδή ήμουνα και χειρότερη περίπτωση από ότι φαινότανε στο consultation (κακός λόγος - 1.9) τελικά είχε και πρακτικό νόημα . Για την Κύπρο, όπως προείπα, εκτιμώ ότι ήταν ένα αποτυχημένο ταξίδι.

Πιστεύω ότι κάποιος που θέλει να βάλει 4000+ graft, και νομίζω ότι εκεί ανήκει η πλειονότητά μας αν θέλουμε να καθαρίσουμε και όχι να "μπαλώσουμε", δηλαδή από NW4 και πάνω, η καλύτερη τακτική είναι 2 mega session με 9-12 μήνες διαφορά πάντα σε καλή και οργανωμένη κλινική. Έτσι θα ξέρεις και το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου session πριν κάνεις το δεύτερο. Τώρα ανάλογα με την δότρια η οποία επιμένω ότι πρέπει να μετρηθεί με καλή ακρίβεια (και όχι με μεγάλη διασπορά) το mega session θα μπορέσει να παίξει από 2000-3500 (μην αρχίσετε και μου γράφετε ότι 2000 δεν είναι mega-session, πείτε το όπως θέλετε), έτσι ώστε με 2 να έχεις βάλει συνολικά 4000-7000 graft. To αν είναι σε 1 ή 2 μέρες είναι αδιάφορο, εξαρτάται από την τεχνική που χρησιμοποιεί η κλινική και την οργάνωση της, το σημαντικό είναι το healing της δότριας που θέλει τουλάχιστον 5-6 μήνες. Αρά θεωρητικά κάποιος θα μπορούσε στον 6 μήνα να κάνει και την δεύτερη. Γιατί όμως να μην περιμένει άλλους 6 να δει το αποτέλεσμα και να μπορέσει με την δεύτερη να κάνει και τις παρεμβάσεις του όπου χρειάζεται?

Επίσης, αν θες να βάλεις π.χ 5000 και λόγω καλής δυνατότητας δότριας μπορούν να σου πάρουν και 3500 νομίζω ότι προτιμότερο είναι να ξεκινήσεις με αυτά, δηλαδή το ασφαλές maximum στο πρώτο session, για να μπορέσει να έχει επιλογές ο γιατρός όσον αφορά την δυνατότητα επιλογής 1,2,3,4τριχων για μια καλή υλοποίηση hairline και ζώνης Β (με σημαντικότερο το forelock) που το καλύτερο θα ήταν να τελειώσουν μια και έξω. Στην παραπάνω ανάλυση-τακτική δεν εντάσσονται φυσικά οι ειδικές περιπτώσεις όπως μικρά NW, φτιάξιμο μόνο crown, κλπ.

Τέλος θέλω να κάνω και μια ερώτηση στον εαυτό μου που δεν μου έχει κάνει κανείς μέχρι τώρα (ενώ θα έπρεπε). Κάτσε ρε φίλε? εσύ δεν είχες κλείσει για 3500 graft στον Koray ξέροντας ότι η δότρια σου είναι μόλις 5400, γιατί ρίσκαρες και έκλεισες? Η απάντηση έχει ως εξής:
1. Δεν ήξερα ότι ρίσκαρα, παρόλα αυτά ήμουν καχύποπτος για τις προτάσεις του για 4000-4500 σε 1 session για αυτό και το κατέβασα στα 3500
2. Παρόλο ότι έκλεισα στον Koray δεν σταμάτησα την έρευνα όπως θα έκαναν αρκετοί. Όπως έχω ξαναγράψει ήθελα οπωσδήποτε δύο σοβαρές απόψεις ακόμα για να είμαι σίγουρος, για αυτό έβαλα λυτούς και δεμένους για να κλείσω ραντεβού με Lorenzo πριν την επέμβαση στον Koray, ιδιαίτερα μετά το αποτυχημένο ταξίδι της Κύπρου. Αν δεν μου καθόταν ο Lorenzo, είχα έτοιμη λίστα με εναλλακτικές...
3. Αν ο Lorenzo δεν μου έδινε ραντεβού τον Αύγουστο -κάτι που εξάλλου κατά τύχη έγινε- , δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω τον Koray να μου βγάλει 3500 όταν είχα ήδη καταλάβει ότι μετά τα 2500 μπορεί να είχα θέμα. Θα είχα ξαναπάει από εκεί πριν την επέμβαση και θα τα είχα ξεκαθαρίσει...

Τελευταία επεξεργασία:

Flosk

Well-Known Member
Cvial θα συμφωνησω σε ολα μαζι σου απλα. Πρεπει ομως να προσθεσω το εξης: πως οτι πληρωνεις παιρνεις. Αν στην Κυπρο χρεωναν 200% παραπανω τα μοσχευματα και ειχαν τιμες Injerto Capilar σιγουρα θα παρειχαν ακριβεστερες μετρησεις περισσοτερες επιλογες στον πελατη αναφορικα με τη στρατηγικη και γενικα περισσοτερες υπηρεσιες και ανεσεις που παρεχονται απο αλλες κλινικες. Αφου λοιπον λαμβανεται περισσοτερο το κερδος υποψη απο καποιες κλινικες (πχ Κυπρου) η επιλογη τους απο καποιους πελατες θα βγαινουν περισσοτερο απο οτι σε καποιους αλλους. Αυτο μπορουν να το αντιληφθουν ολοι νομιζω.. Η περιπτωση του Erdogan φυσικα παραμενει φοβερα δελεαστικη αν δουμε τη σχεση τιμης/αποτελεσματος (προσωπικη μου γνωμη ειναι ομως πως δεν ειναι καλυτερος γιατρος του Μαρα) ομως εχει το πλεονεκτημα να εδρευει σε χωρα που τα κοστη της κλινικης του ειναι μικροτερα(φορολογια,προσωπικο κλπ) και αρα μπορει να στησει την κλινικη υπο μορφη πολυτελους ξενοδοχειακης μοναδας) αλλιως θα το εκανε και ο Lorenzo.
Τωρα για αυτο που ειπες σχετικα με τα γαντια που αλλαζαν διαρκως στον Lorenzo οταν ερχονταν τα χερια σε επαφη με εστιες μολυνσης οπως η μυτη τους πραγματικα ειναι εντυπωσιακο και δεν κοστιζει και θα μπορουσαν οντως να το κανουν και στην Κυπρο( τρεις φορες που εχω κανει εκει δεν διαπιστωσα τετοια υπερπροστασια εκ μερους τους).
Οταν διαθετεις πολυ χρημα κοιτας πιο πολλα πραγματα, εισαι πιο απαιτητικος και τελικα εξυπηρετεισαι καλυτερα.
Νομιζω ομως πως το πιο σημαντικο ζητημα ειναι οι ικανοτητες του γιατρου πρωτιστως ( το διαπιστωσαμε και στην Ελληνικη κλινικη που διαφορετικοι γιατροι μας δειχνουν αποτελεσματα με διαφορα μερας-νυχτας.

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Συμφωνώ στα περισσότερα από αυτά που λες αλλά έχω και μερικές παρατηρήσεις:

1. Δεν μου αρέσει να μην βλέπω τον γιατρό και αυτό δεν νομίζω ότι είναι θέμα τιμής. Αν θέλουν να πληρώνουμε την επίσκεψη (όπως κάνει ο Koray που βέβαια στο τέλος δεν μας πήρε χρήματα) δεν έχω αντίρρηση, είναι λίγο τσίπικο βέβαια αλλά μου προσφέρει υπηρεσία. Εδώ θα δώσεις μια μικρή περιουσία στο πενηντάρικο θα κολλήσουμε? Ο Lorenzo κάθε Παρασκευή δεν κάνει επεμβάσεις για να κάνει consultation (free). Όταν σχεδιάζεις μια επέμβαση πρέπει να έχεις δικαίωμα (έστω και έναντι τιμήματος) να δεις τον ΓΙΑΤΡΟ και να πάρεις πληροφορίες, να λύσεις απορίες, να γίνει ρε παιδί μου μια σοβαρή διάγνωση και συζήτηση για να μπορέσεις να πάρεις την σωστή απόφαση. Με εμπορικούς αντιπροσώπους δεν γίνεται αυτό όσο καλοί και να είναι. Αλλιώς καλύτερα κλείσε τα μάτια και πήγαινε με βάση "την φήμην" που λένε και στη Μεγαλόνησο.

2. Και εγώ θεωρώ ότι ο Koray είναι τρομερό value/money, καλύτερο της Κύπρου. Το έχω πει ευθαρσώς ότι εκεί θα πήγαινα αν δεν υπήρχε Lorenzo. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να τον "ξεσχίσω" στις ερωτήσεις και να αποκαλύψω τον τρόπο που δουλεύει, που επαναλαμβάνω δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με αυξανόμενο ρίσκο, απλά "ίσως" κάποια πονηρία έμμεσου τσιμπήματος της τιμής σε κάποιες περιπτώσεις και αυτό το λέω με κάθε επιφύλαξη. Δεν είμαι 100% σίγουρος και θα είχα καλύτερη άποψη αν μίλαγα μαζί του με αυτά που ξέρω σήμερα για να δω τι θα μου πει.

3. Με τα χρήματα που βγάζει ο Lorenzo θα μπορούσε και στην Ισπανία (που μην ξεχνάς βιώνει κρίση) άνετα να κάνει κάτι παρόμοιο με τον Koray. Είναι όμως θέμα ιδιοσυγκρασίας και ανθρώπου. Ο τύπος ερχόταν το πρωί με τζινάκι, δερμάτινο μπουφάν και δίχρωμα allstar μποτάκια. Θεωρεί ότι με αυτό που έχει πετυχαίνει αυτό που θέλει και δεν έχει τάσεις επίδειξης και υπερβολής, είναι ιδεολόγος γιατρός και rock rebel. Κατά το implantation, μόλις καθόταν, ερχόταν πίσω του τρέχοντας μια νοσοκόμα με ένα laptop συντονισμένο με Αγγλικό rock radio station. Το ελαφρότερο που ακούγαμε ήταν Metallica, κάπου κάπου και κάνα ССR. Κάποια στιγμή στο δεύτερο implantation επειδή οι συλλέκτριες ακούγανε summer hits χαουζάκια και δεν είχε έρθει ακόμα το laptop κάναμε "ολιγόλεπτη" διακοπή μέχρι να αποκατασταθεί ο ήχος γιατί μου λέει "δεν το αντέχω". Για αυτό όσοι από εσάς πάτε προς τα εκεί και δεν ακούτε hard rock, πάρτε ωτοασπίδες.
Ο Koray από την άλλη έχει την τάση της υπερβολής, είναι όντως ο Μεγαλοπρεπής, απλά μην ξεχνάμε και το περιβάλλον που δρα. Στην Τουρκία, που δεν είναι μια χώρα οργανωμένη και κατά πολλούς τριτοκοσμική, υπάρχει βιομηχανία μμ. Το marketing γίνεται για την προσέλκυση πελατών από το εξωτερικό οπότε είναι επιβεβλημένη η μεγαλοπρέπεια, αν είχε κλινική τύπου Lorenzo στην περιοχή που είναι αμφιβάλω αν θα πήγαιναν οι Ευρωπαίοι στους οποίους απευθύνεται. Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι δεν είναι όλα φρου φρου και αρώματα. Έχει και πάρα πολύ ουσία που την είδαμε, απλά φροντίζει να την προβάλει και να την πουλάει κάτι που σε ένα βαθμό είναι θεμιτό.

Τελευταία επεξεργασία:

Flosk

Well-Known Member
Cvial εγώ που ακούω Death metal και φοράω vans και σταρακια θα μου κανει καμία έκπτωση ο Lorenzo ή δεν παίζει ρόλο;;;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Flosk

Well-Known Member
Ρε συ είπαμε, ότι πληρώνεις παίρνεις. Δεν νομίζω ότι στην Κύπρο δεν δέχεται ο γιατρός να δει υποψήφιους ασθενείς αν του ζητηθεί και κυρίως αν κάποιος πληρώνει 4-5 ευρώ το graft. Νομίζω πως απλά οι Έλληνες δεν μπαίνουν πολύ εύκολα στην διαδικασία ταξίδι-consultation και κυρίως αυτές τις εποχές. Εδώ πάνε οι δικοί μας σε Medi jenese, γιατρούς που βάζουν micrografts και την BK. ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ;;;

Flosk

Well-Known Member

Συνημμένα

• image.jpg
    image.jpg
    167.8 KB · Προβολές: 474

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εγώ πάντως δεν κατέστη δυνατόν να τον δω αν και επέμεινα αρκετά και έκανα και ταξίδι. Με αποθάρρυναν όσο δεν έπαιρνε. Αν ήξερα το αποτέλεσμα εκ των προτέρων δεν θα το έκανα το ταξίδι, η αλήθεια πάντως είναι ότι το συνδύασα και με κάποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Δεν ξέρω βέβαια τι θα γινόταν αν θα άρχιζα τους εκβιασμούς του στυλ "η βλέπω τον γιατρό ή δεν την κάνω εδώ την μμ" αλλά δεν το επιχείρησα διότι δεν μου αρέσει αυτή η διαδικασία για κάτι που θεωρώ αυτονόητο.

Flosk

Well-Known Member
Εχει μεγαλη διαφορα με αυτό;

Συνημμένα

• image.jpg
    image.jpg
    198.8 KB · Προβολές: 461
Τελευταία επεξεργασία:

Flosk

Well-Known Member
Boy αμα ειχα το χρημα και γω μαγκιες θα εκανα. Επαναλαμβανω δεν σε βρισκω πουθενα λαθος..

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Flosk, δεν μπορώ να κρίνω έτσι στο πόδι, θα ήταν αφελές εκ μέρους μου. Θα τσεκάρω την πρότερη κατάσταση του παραδείγματος Lorenzo και την μετέπειτα όπως και άλλες λεπτομέρειες (διάμετρος τρίχας, κλπ) διαβάζοντας και το link που μου έστειλες (με την προϋπόθεση ότι αναγράφονται), είναι βέβαια στα Ισπανικά αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρω και θα σου πω. Έτσι από 2 φώτο χωρίς λεπτομέρειες δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί και να βγάλουμε συμπέρασμα.

Flosk

Well-Known Member
Ισχυει..ισχύει Cvial έχεις πάλι δίκιο. Το δεύτερο παράδειγμα για να μην ψάχνεις ειναι το δικό μου πάντως όπου δεν γνωρίζω λεπτομέρειες όπως η διάμετρος της τρίχας μου. Ξέρω πάντως ότι δεν θεωρείται λεπτή.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Πάντως flosκ η άποψή μου είναι ότι πολύ δύσκολα μπορείς να κάνεις σύγκριση 2 δουλειών αν δεν έχεις διαθέσιμες όλες τις παραμέτρους και για τις 2 περιπτώσεις γιατί όλα παίζουν ρόλο. Επίσης να ξεκαθαρίσω ότι δεν αμφισβητώ την ιατρική επάρκεια ή τις δυνατότητες των Κυπριακών κλινικών και γιατρών, ίσα ίσα από ότι φαίνεται έχουν δώσει πολύ καλά αποτελέσματα, απλά για μένα δεν δούλεψε γιατί έχω μερικές αρχές που δεν τις διαπραγματεύομαι όπως αυτή του να μιλάω με τον άνθρωπο που θα βάλει χέρι στο κεφάλι μου ή στο σώμα μου. Επίσης η οικονομική προσφορά τους για 3,5€ (ενώ ήξερα ότι παίζει το 2,5€ για μέλη του φόρουμ) με ξενέρωσε γιατί δείχνει τακτική του στυλ "μάλλον έχει οικονομική δυνατότητα κάτσε να του τα πάρουμε"....

Μπλουζα