Cvial, dr. jose lorenzo, fue, 2552 grafts, 24-25/8/2015

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αυτό νομίζω ότι δεν μπορεί να το υπολογίσει κανείς με ακρίβεια παρά μόνο προσεγγιστικά. Ακόμα και αν ζητήσεις να μετρήσεις τα grafts στα δοχεία είναι πρακτικά αδύνατον για τα 2τριχα, 1τριχα που είναι και τα πολλά να βγάλεις άκρη. Κάθε φορά που βγαίνει ένα η κοπέλα έχει στο πόδι ένα πετάλι και το πατά και σε ένα καντράν που είχα απέναντι μου έβλεπα την μέτρηση. Για το πρώτο δοχείο επειδή ήμουν και ξεκούραστος το παρακολούθησα και ήταν ακριβές. Δηλαδή όταν η βοηθός έγραψε στον πίνακα τα αποτελέσματα του πρώτου δοχείου ήταν αυτό που είχα μετρήσει (δει) και εγώ. Τώρα θα μου πεις πως ξέρεις ότι κάθε φορά που πατάει το πετάλι βγαίνει και το graft. To καταλαβαίνεις γιατί αισθάνεσαι το σούρσιμο κατά την εξαγωγή. Επίσης έκανα και μια εμβαδομέτρηση της λήπτριας περιοχής (στο σπίτι) έχοντας πάρει και δειγματοληπτικά κάποιες φώτο με την macro κάμερα (έχω ποστάρει κάποιες φώτο) και μπορώ να πω ότι τα νούμερα "κουμπώνουν". Όπως όμως προείπα πρακτικός τρόπος διασφάλισης της απόλυτης ακρίβειας δεν υπάρχει. Αν πέσεις σε απατεώνα και θέλει να σου "φάει" ένα 5-10% μπορεί να το κάνει εύκολα...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Δημητρης38

Active Member
Αυτό νομίζω ότι δεν μπορεί να το υπολογίσει κανείς με ακρίβεια παρά μόνο προσεγγιστικά. Ακόμα και αν ζητήσεις να μετρήσεις τα grafts στα δοχεία είναι πρακτικά αδύνατον για τα 2τριχα, 1τριχα που είναι και τα πολλά να βγάλεις άκρη. Κάθε φορά που βγαίνει ένα η κοπέλα έχει στο πόδι ένα πετάλι και το πατά και σε ένα καντράν που είχα απέναντι μου έβλεπα την μέτρηση. Για το πρώτο δοχείο επειδή ήμουν και ξεκούραστος το παρακολούθησα και ήταν ακριβές. Δηλαδή όταν η βοηθός έγραψε στον πίνακα τα αποτελέσματα του πρώτου δοχείου ήταν αυτό που είχα μετρήσει (δει) και εγώ. Τώρα θα μου πεις πως ξέρεις ότι κάθε φορά που πατάει το πετάλι βγαίνει και το graft. To καταλαβαίνεις γιατί αισθάνεσαι το σούρσιμο κατά την εξαγωγή. Επίσης έκανα και μια εμβαδομέτρηση της λήπτριας περιοχής (στο σπίτι) έχοντας πάρει και δειγματοληπτικά κάποιες φώτο με την macro κάμερα (έχω ποστάρει κάποιες φώτο) και μπορώ να πω ότι τα νούμερα "κουμπώνουν". Όπως όμως προείπα πρακτικός τρόπος διασφάλισης της απόλυτης ακρίβειας δεν υπάρχει. Αν πέσεις σε απατεώνα και θέλει να σου "φάει" ένα 5-10% μπορεί να το κάνει εύκολα...

Ok !!!
Ειχα απορια απλα γιατι εχεις καθαρες φωτογραφιες και πιστευω θα το ειχες ελεγξει μετα απο το ψαξιμο και κοπο που εκανες...

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ok !!!
Ειχα απορια απλα γιατι εχεις καθαρες φωτογραφιες και πιστευω θα το ειχες ελεγξει μετα απο το ψαξιμο και κοπο που εκανες...
Να σου πω και κάτι άλλο, από την στιγμή που έχεις πληρώσει κάποια χρήματα (αρκετά στην περίπτωσή μου) γιατί να σου βάλει π.χ 2300 αντί για 2500, το κόστος για αυτόν είναι μηδαμινό (ελάχιστη διαφορά χρόνου). Προσωπικά πλήρωσα για 2500 και μου έβαλε 2552 (ούτε έγινε καν κουβέντα για τα 52). Φώτο όταν υπάρχει εξέλιξη. Προς το παρόν έχω χάσει στο λούσιμο αρκετές (περίπου 30-40%) από την 15 μέρα (σήμερα 19η) όπως ακριβώς το περιέγραφε στις οδηγίες κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Ίδωμεν..

Δημητρης38

Active Member
Να σου πω και κάτι άλλο, από την στιγμή που έχεις πληρώσει κάποια χρήματα (αρκετά στην περίπτωσή μου) γιατί να σου βάλει π.χ 2300 αντί για 2500, το κόστος για αυτόν είναι μηδαμινό (ελάχιστη διαφορά χρόνου). Προσωπικά πλήρωσα για 2500 και μου έβαλε 2552 (ούτε έγινε καν κουβέντα για τα 52). Φώτο όταν υπάρχει εξέλιξη. Προς το παρόν έχω χάσει στο λούσιμο αρκετές (περίπου 30-40%) από την 15 μέρα (σήμερα 19η) όπως ακριβώς το περιέγραφε στις οδηγίες κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Ίδωμεν..

Δεν διαφωνω.
Εαν μιλησεις με εγχωριους γιατρους ομως ολοι αμφισβητουνε τον αριθμο των Grafts που βγαζουνε οι γιατροι του εξωτερικου.
Ειναι το μονιμο επιχειρημα τους.

Ολα καλα θα πανε dont worry, απλα τωρα θα πρεπει να προσεχεις τον ηλιο και τυχον φλεγμονες στο δερμα.
Μην αφηνεις κανεναν να σε αγγιξει και προσοχη στους κανονες υγιεινης.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν διαφωνω.
Εαν μιλησεις με εγχωριους γιατρους ομως ολοι αμφισβητουνε τον αριθμο των Grafts που βγαζουνε οι γιατροι του εξωτερικου.
Ειναι το μονιμο επιχειρημα τους.

Ολα καλα θα πανε dont worry, απλα τωρα θα πρεπει να προσεχεις τον ηλιο και τυχον φλεγμονες στο δερμα.
Μην αφηνεις κανεναν να σε αγγιξει και προσοχη στους κανονες υγιεινης.

Thanks! Νομίζω πολύ "low" και χαζό επιχείρημα...να μην το συνεχίσω και χαλάμε και το νήμα του φίλου...

Δημητρης38

Active Member
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ GRAFT ANA ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΧΕΙ "ΠΙΑΣΕΙ" ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΜ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ (ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗ) ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Προβολή συνημμένου 8533

Για να το καταλάβουμε καλύτερα,για να δούμε αυτή την φώτο που είναι το αποτέλεσμα της 1ης μέρας (1750 graft). Επειδή κατάλαβε ότι θα έχει θέμα να φτάσει τον λόγο στο 2.0 και την 2η μέρα και θα του περισσεύανε 1τριχά( ήταν εμφανές από την αρχή αφού είχα περισσότερα 1τριχα του αναμενόμενου) τι έκανε? άφησε ένα κομμάτι της hairline κενό (περιοχή 1) και έριξε όλα τα 3τριχα στην περιοχή 2 - forelock (όπως έπρεπε να γίνει έτσι και αλλιώς). Την 2η μέρα που ο λόγος έπεσε από το 1.96 στο 1.84 έριξε όλα τα 1τριχα στην περιοχή 1 και τα πολύ λιγότερα 3τριχα σε σχέση με την 1η μέρα στην περιοχή 2 την οποία δεν την πήγε τέρμα πάνω αλλά άρχισε να ανεβαίνει πολύ περισσότερο δεξιά και αριστερά στα πλάγια με 2τριχα που εκεί είναι και η σωστή θέση τους. Αυτή είναι η σωστή διαχείριση και κατανομή graft για φυσικό αποτέλεσμα.

Προβολή συνημμένου 8528

Φιλε civil αυτο που γραφεις σου το ειπε ο Λορετζο ή ειναι δικη σου εκτιμηση ?
Εγω πιστευω οτι μια χαρα ειναι η δοτρια σου και απο τις πολυ καθαρες φωτογραφιες σου βλεπω οτι εδωσες παρα πολλα 2τριχα και 3τριχα. Προφανως την πρωτη ημερα σου πηρε χαμηλα απο σβερκο ή πλαινα, πολλα μονοτριχα και σου εχτισε την hairline. Σου αφησε το κενο γιατι δεν μπορουσε να βρει αλλα μονοτριχα, τα οποια ομως θα τα εβγαζε την επομενη ημερα προφανως απο τις επομενες επιφανειες που μπηκε για να παρει (απο εκει που παιρνουν τις στριπ και ειναι η καλυτερη με πολλα 2-3-4τριχα). Συμφωνεις ?

Η πυκνοτητα τοποθετησης δεν με τρελαινει ... αλλα με τα 2-3τριχα που εχτισε στην 2-3 επιφανεια θα σου δωσει καλο αποτελεσμα.
Το ζητουμενο βεβαια ειναι η φυτρωση αλλα οταν μιλαμε για γιατρους οπως ο λορετζο πρεπει να την θεωρουμε δεδομενη σε ποσοστο πανω απο 90%.

Παρατηρω πως εχουνε κολπα/τεχνικη στην δουλεια τους που κανουν και την διαφορα στο τελικο αποτελεσμα.

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Φίλε Δημήτρη οι βασικές αρχές για τις μμ όσον αφορά την κατανομή των graft ανά περιοχές, hairline design κλπ έχουν περιγραφεί εδώ και καιρό (ο Ron Shapiro τις έχει καταγράψει σε ένα εξαιρετικό textbook "hair transplantation"εδώ και αρκετά χρόνια) και όλοι οι σοβαροί γιατροί τις ακολουθούν, φυσικά ο καθένας με τις δικές του "πινελιές". Έχοντας μελετήσει και εμπεδώσει αυτές τις βασικές αρχές μετά από αναλυτική συζήτηση και με τον Koray και τον Lorenzo μπορώ να πω ότι και οι 2 πρακτικά κάνουν το ίδιο. Εκεί που διαφέρουν είναι στην τακτική υλοποίησης όσον αφορά περισσότερο την δότρια (πιο aggresive o Koray, πιο συντηρητικός ο Lorenzo) και λίγο το "look" π.χ πιο soft hairline transition ο Shapiro πιο hard o Lorenzo

Όπως προείπα η δότρια μου είναι μια χαρά αλλά έχει περιορισμένη έκταση. Στα πλάγια (πάνω από τα αυτιά) έχω αραίωση από μικρή ηλικία (έχει σταματήσει εδώ και καιρό) και αυτό περιορίζει αισθητά το εύρος της temporal zone, για αυτό αντί να είμαι στις 8000 (με βάση την πυκνότητά μου) έχω πέσει στις 5500. Από εκείνη την περιοχή η οποία δίνει τα 1τριχα πήρε ελάχιστα ή και καθόλου. Επίσης την περιοχή του σβέρκου δεν την άγγιξε φοβούμενος (και σωστά) ότι αυτή η αραίωση πάνω από τα αυτιά μπορεί να επεκταθεί και περιμετρικά του σβέρκου (στους άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας συμβαίνει). Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι και στην περιοχή του occipital έχω αρκετά υγιή 1τριχα (το κατάλαβε μετά το ξύρισμα, πριν δεν ήταν εμφανές) και αμέσως μου είπε ότι ο λόγος σου είναι περίπου 2.0 (occipital) ενώ σε κάποιον άλλον που δεν θα είχε αυτά τα 1τριχα ο λόγος θα ήταν 2.3-2.4 (occipital).

Με βάση τα παραπάνω και ξεχνώντας τα 2τριχα που έτσι και αλλιώς είναι πάρα πολλά σε όλους μας (50%+) δεν έδωσα με ευκολία τόσα πολλά 3τριχα (4τριχα ελάχιστα) αλλά είχα υπερεπάρκεια από 1τριχα. Εξάλλου αν δεις και τα στατιστικά μου είναι 1τριχα 24%, 3 τριχα 15% (και χωρίς σβέρκο και temporal) ενώ το νορμάλ θα ήταν 20%-20%. Βέβαια στην δική μου περίπτωση αυτή η ύπαρξη 1τριχων στο occipital ήταν καλή εξέλιξη αλλιώς χωρίς πλάγια και σβέρκο θα είχε πρόβλημα να βρει 1τριχα (βέβαια υπάρχει και η λύση του split που έχω αναλύσει)

Είναι λάθος να κοιτάμε μόνο την πυκνοτητα της μμ. Το σωστό είναι να κοιτάμε τα εξής παρακάτω συνδυαστικά:
1) Πυκνότητα τοποθέτησης (π.χ 45,50,55,60 graft/cm2)
2) Διάμετρος τρίχας (π.χ 50,55,60 μικρά)
3) Μέσος όρος τριχών ανά graft (π.χ. 2.0,2.2,2.4)
και επίσης κάποια άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως σγουρό μαλλί, salt&pepper, κλπ.

Όπως είναι προφανές, ο γιατρός μπορεί να "παίξει" με το 1 & 3 (ανά περιοχές) αλλά όχι με το 2. Μου κάνει εντύπωση ότι ακόμα και από αυτούς που έχουν κάνει μμ στο φόρουμ σχεδόν κανείς δεν ξέρει την διάμετρο τρίχας ενώ είναι ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά για να σχεδιάσεις μια μμ. Να το πω και αλλιώς: Αν θεωρήσουμε σαν φυσιολογικό caliber μιας τρίχα τα 55μ και θέλουμε να κάνουμε hairline (zone a) και zone b (forelock και πίσω) και θεωρήσουμε ότι χρειαζόμαστε λόγο 2.0 (ο Lorenzo αυτόν επιδιώκει για αυτές τις περιοχές) τότε έχουμε τα εξής ισοδύναμα (μην αρχίσω την γεωμετρία πάλι, πιστέψτε με):
- Διάμετρος τρίχας 50μ, πυκνότητα τοποθέτησης 78 graft/cm2
- Διάμετρος τρίχας 55μ, πυκνότητα τοποθέτησης 65 graft/cm2
- Διάμετρος τρίχας 60μ, πυκνότητα τοποθέτησης 55 graft/cm2
Η δικιά μου περίπτωση (60μ) με φύτευση 55g/cm2 ισοδυναμεί με 65g/cm2 normal τρίχας ή 78g/cm2 (!!!) λεπτής τρίχας. Και φυσικά χωρίς να βάλω στο παιχνίδι και το σγουρό χαρακτηριστικό. Αυτά είναι που βλέπετε στην πίσω φωτογραφία του μαλλιού μου και μιλάτε για πολύ μεγάλη πυκνότητα. Δεν έχω πολύ μεγάλη πυκνότητα αλλά φυσιολογική. Απλά η διάμετρος, το σγουρό και το salt & pepper δίνουν την ψευδαίσθηση της πολύ μεγαλύτερης πυκνότητας για αυτό και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στον σχεδιασμό της μμ αφού αν έχεις αυτά τα καλά χαρακτηριστικά μπορείς να κινηθείς σε χαμηλότερες πυκνότητες μμ με μεγαλύτερες πιθανότητες καλύτερης φύτρωσης και φυσικά οικονομία της δοτριας για μελλοντική χρήση...

Τελευταία επεξεργασία:

Δημητρης38

Active Member
Αυτο ειναι το κακο με τις Fue επεμβασεις... πολλες φορες οι Γιατροι μπαινουν και σε no safe areaς ειδικα σε νεαρης ηλικιας ανθρωπους που στο μελλον ο χρονος τους επιφυλασσει δυσαρεστες εκπληξεις.
Εσυ Cvial εχεις και τα χρονακια σου και το θετικο ειναι οτι το pattern σου εχει σχηματιστει/σταθεροποιηθει και εισαι σιγουρος για την βιωσημοτητα των μοσχευματων που τοποθετησες. Εαν καποιος ομως εχει εξαντλησει την δοτρια του σε μικρη σχετικα ηλικια παιρνοντας και πολλα μοσχευματα απο σβερκο (που οπως εγραψες εκδηλωνεται σε μεγαλυτερη ηλικια) ή crown ή ακομα και τα πλαινα... και αυτα σε βαθος χρονου αρχιζουν να χανονται αφηνοντας κενα στην ληπτρια.. εκει τι γινεται ? Υπαρχει λυση ?

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Επίσης θα προσέθετα ότι λόγω απλότητας της FUE έχουν αρχίσει να γίνονται και από κέντρα αδυνατίσματος οπότε όλα αυτά που συζητάμε πάνε περίπατο...Για μένα υπάρχει λύση (με πιθανότητες μιλάμε βέβαια) και λέγεται "συντηρητισμός". Δυστυχώς εμείς οι ίδιοι μέσα στην τρέλα μας κάνουμε λάθη ζητώντας τρελές "πυκνότητες", κροτάφους, κλπ. την στιγμή που δεν ξέρουμε το αύριο. Είμαι κατά του dense packing στην hairline σε μικρή ηλικία (και μιλάω για 30+, κάτω από 30 σχεδόν τίποτα) όχι γιατί δεν μπορούν να το κάνουν σήμερα αλλά γιατί ένα dense packing στην hairline καθορίζει τις μελλοντικές σου απαιτήσεις θέτοντας τον πήχη ψηλά και για τις υπόλοιπες ζώνες χωρίς όμως να ξέρεις αν θα έχεις στο μέλλον, οπότε ρισκάρεις ένα αφύσικο αποτέλεσμα...

Δημητρης38

Active Member
Εμενα μου εχουνε πει γιατροι που κανουν μεταμοσχευσεις οτι ερχονται πελατες νεαρης κυριως ηλικιας τρελαμενοι για να κανουν dense packing ή να κατεβασουν την hairline και τους εξηγουν οτι η επεμβαση ελοχευει ρισκο για τους λογους που αναφερεις και πολλους απο αυτους τους απορριπτουν.

Αυτοι ολοι ομως φευγουν και πανε σε αλλους Γιατρους οι οποιοι μπρος στο κερδος τους αναλαμβανουν. Οποτε βρισκονται και οι υπολοιποι σε ηθικο διλημμα να τους βαλουν χειρουργειο περιμενοντας να αποκαλυψει ο χρονος αν θα εχει επιτυχια το αποτελεσμα ως προς την βιωσιμοτητα των μοσχευματων ή να τους διωξουν και να πανε αλλου?

Πιστευω οτι οι Μεγαλοι Γιατροι τα γνωριζουν ολα αυτα και προγραμματιζουν τις επεμβασεις εχοντας και ασταθμητο παραγοντα την επεκταση της α/α. Ομως εγω επαναλμβανω για ανθρωπους που εχουν κανει 2-3 μεγαλες επεμβασεις με fue (και ειναι αρκετοι), και σε βαθος χρονου η δοτρια εξαντλειται και η ληπτρια αραιωνει.. εκει τι γινεται ? Υπαρχει λυση ?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

poseidonas77

Well-Known Member
cvial με το μπαρδον αλλα εαν δεν κανω τωρα που παταω στα 40 densepacking στη ποντικοφαγωμενη
hairline ποτε θα το κανω?στα 50???πιστευω οτι μετα τα 35 ειναι καλη ηληκια να κανει καποιος την πρωτη του μμ..αλλα παντα σε συνδυασμο με θεραπεια.εστω και ηπια..οπως η μινοξ

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Άλλο 30 άλλο 40 Ποσειδωνα, έχει τεράστια διαφορά στην εξέλιξη της τριχόπτωσης, εννοείται οτι μετα τα 35 ειναι καλή ηλικία αλλα αν ξεκινήσεις με 65graft στην hairline ενώ βλέπεις πχ οτι πηγαίνεις για 6αρι-7αρι θα ψάχνεσαι...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Και για να δώσω ένα παράδειγμα, μετα απο μένα στο Lorenzo ήταν 2 αδέλφια Αμερικανοι, με 2-3 αποτυχημένα strip (θα ήταν 35-40) με ένα πολύ καλό hairline και απο πίσω Κοτζακ, γελοίο θέαμα, με φωνάζει ο Lorenzo μου λέει έχουν δεν έχουν ακόμα 1000graft δεν γίνεται τίποτα, η επιφάνεια που έπρεπε να καλύψει ήταν 100-120cm2, με 1000 graft μιλάμε για κάτω απο 10graft/cm2! Εντελώς αφύσικο...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα