Νομίζω ότι στην περίπτωση του Τυρκάλα, όπως και στου Αναστασάκη, υπάρχει ένα φαινόμενο ενθουσιασμού που εύκολα εξελίσσεται σε υπερβολή. Κατ' αρχήν αυτό το θέμα με τον σχεδιασμό της harline είναι λίγο υποκειμενικό όπως είναι κάθε τι που έχει σχέση με την αισθητική. Εξάλλου δεν είναι και κάτι σπουδαίο, ακόμα και εγώ μπορώ να σχεδιάσω μια hairline. Τα skills του γιατρού φαίνονται στα technical details εκτέλεσης της hairline (sentinel hairs, μονότριχα, ελαφριά ασυμμετρία, γωνίες, φορές, κλπ). Ο Τυρκάλας το μόνο που έχει δείξει με σιγουριά (μέχρι στιγμής) είναι πολλά graft ανά μμ και φθηνή τιμή. Και τα 2 πολύ σημαντικά αλλά δεν στοιχειοθετούν skills παρά μόνο αντίληψη για τον τρόπο που προσεγγίζονται οι μμ.
Όταν με το καλό έχουμε 10-15 ολοκληρωμένα ανεξάρτητα περιστατικά θα έχουμε μια πολύ καλύτερη αντίληψη για τις ικανότητές του οι οποίες όμως πρέπει να κριθούν και με τον αριθμό των graft που μπήκαν και όχι μόνο αν η εικόνα είναι καλή. Το έχω ξαναγράψει, ακόμα και με 80% φύτρωση όταν "φορτώνεις" graft θα έχεις μια πολύ καλή εικόνα αλλά όχι την βέλτιστη σε σχέση με αυτό που μπήκε. Λάθη εκτέλεσης έχω δει όπως αυτό στην hairline με τα πολλά σακατεμένα 3τριχα, δεν μου άρεσε και δεν με έπεισε και καθόλου η δικαιολογία. Επίσης θέλω να δω και την κατάσταση με τις δότριες όταν παίρνει πάνω από 4000g σε μεγάλα NW που παραβιάζει τον κανόνα του 20%.
Εν κατακλείδι νομίζω ότι είναι νωρίς για να τον "θεοποιήσουμε", έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τολμά σε κάτι που δεν έχει όμοιό του στον Ελληνικό χώρο.
Θα συμφωνήσω στο πρώτο σκέλος,πως ολοκληρωμένη εικόνα θα προκύψει μετά τα 10-15 αποτελέσματα συντόμως ή τουλάχιστον μια πολύ καθαρή εικόνα.
Θα διαφωνήσω φυσικά με την έκφραση φορτώνω graft.
Ti σημαίνει αυτό?
Δημιουργείται στρεβλή εικόνα και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Που το είδατε αυτο?
Σε μια έκταση 200τμ,βάζεις 4000g και λέγεται φόρτωμα?
Όλα τα περιστατικά που έχουν αναρτηθεί είναι nw4-nw5 και το πολύ nw6 και χρειάζονται από 5000g και πάνω.
Φόρτωμα λέγεται όταν βάζεις περισσότερα από αυτά που χρειάζεσαι,οπότε και 80% φύτρωση φυσικά και θα δείχνει καλά.
Φόρτωμα είναι που κάνουν οι κλινικές της Τουρκίας όπως στον Aris.
Ποιά είναι η βέλτιστη εικόνα που θα πρέπει να πάρει ο ασθενής?
Μόνο η κατανομή των graft μπορεί να αλλάξει την εικόνα αν αυτό εννοείς.
Αλλά αυτό έγκειται στην ικανότητα του γιατρού και τη γενικότερη αντίληψη,ποιό είναι το πιο ενδεδειγμένο πλάνο για τον καθένα.
Ο κανόνας του 20% που έχει παραβιαστεί που ακριβώς έχει συμβεί,γιατί το μεγαλύτερο νούμερο που έχει εξαχθεί είναι σε μένα και στον Kaharmacoma που δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τη δότρια.
Μετά μέχρι 3800max.