Dimitris50423, fue, 2300 grafts, 28/5/2015

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Έχοντας δει και αναλύσει αρκετές από τις περιπτώσεις του Β. η αίσθηση που έχω αποκομίσει είναι η εξής:

1. Κινείται με μέτριες πυκνότητες (πράγμα που δεν είναι κακό) γιατί προφανώς δεν θέλει να ρισκάρει (και καλά κάνει). Το να έχουμε γνώση του μέχρι που φτάνουμε είναι καλό, οι ακροβατισμοί είναι το πρόβλημα.
2. Για να μπουστάρει τα αποτελεσματά του λειτουργεί με "ανεβασμένους" λόγους hair/graft, αν παρατηρήσετε (όλοι είναι πάνω από 2.3 μέχρι το εξωφρενικό 3.0 του Andy που είχε και τα λιγότερα graft, δεν είναι τυχαίο). Για αυτό και στα λίγα graft (γιατί στα πολλά δεν γίνεται διαφορετικά) παίρνει μόνο από πίσω (Andy-Δημήτρης) ενώ το σωστότερο θα ήταν και από πλάγια για να μην επιβαρύνει πολύ την δότρια. Αν όμως το έκανε αυτό ο λόγος θα έπεφτε και επειδή δεν κάνει dense packing το αποτέλεσμα θα ήταν φτωχότερο. Για αυτό εξάλλου δίνει και μίνο.

Η παραπάνω φιλοσοφία δεν είναι και η σωστότερη (προτιμώ μεγάλο εύρος δότριας και καλύτερες πυκνότητες) αλλά τουλάχιστον έχει μια λογική. Αυτό που θέλει προσοχή είναι το πως διαχειρίζεται την δότρια, θέλουμε και άλλες καλές φώτο από μελλοντικά μέλη για να έχουμε άποψη, όπως επίσης και να δούμε την κατανομή των graft στις διάφορες περιοχές με δεδομένο ότι μπορεί να του λείπουν 1τριχα, 2τριχα, κλπ έτσι ώστε να δούμε την φυσικότητα της hairline (η περίπτωση του Δημήτρη εξαιρείται λόγω χτεχνίσματος). Τον σχεδιασμό της hairline δεν το θεωρώ θέμα, όπως έχω γράψει και αναλυτικά δεν θέλει ιδιαίτερα skills και είμαι σίγουρος ότι ακόμα και αν έχει ατυχήσει σε 1-2 περιπτώσεις θα το λύσει σύντομα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tasos33

Well-Known Member
cvial συμφωνω απολυτα, αυτα σκεφτομουν για τον βεκρη και εγω, πιστευω πως αν δεν το δει το μαγαζι soupermarket και εκτος απο χρηματα θελησει να αποκτησει και δοξα θα κανει την διαφοορα στην ελλαδα, μιας και η δοξα θα τον αναγκασει να ανεβει μερικα σκαλια ακομα, τα αποτελεσματα του βεκρη που ειναι εν εξελιξη εδω στο forum μολις ολοκληρωθουν θα μας δωσουν μια καλυτερη εικονα για τις δυνατοτητες του

dimitris50423

Well-Known Member
2. Για να μπουστάρει τα αποτελεσματά του λειτουργεί με "ανεβασμένους" λόγους hair/graft, αν παρατηρήσετε (όλοι είναι πάνω από 2.3 μέχρι το εξωφρενικό 3.0 του Andy που είχε και τα λιγότερα graft, δεν είναι τυχαίο). Για αυτό και στα λίγα graft (γιατί στα πολλά δεν γίνεται διαφορετικά) παίρνει μόνο από πίσω (Andy-Δημήτρης) ενώ το σωστότερο θα ήταν και από πλάγια για να μην επιβαρύνει πολύ την δότρια

cvial ο λογος τριχων βγαινει τυχαια δεν επιλεγει τα μοσχευματα. αν εννοεις οτι παει παραπανω γιατι παιρνει απο το πισω μερος και οχι απο τα πλαγια νομιζω οτι αυτο ειναι πιο σωστο εφοσον καποιος εχει τα γκραφτς πισω και δεν χρειαζεται παραπανω.. τα πλαινα ισως καποια στιγμη εχουν την προδιαθεση να αραιωσουν ενω τα πισω πολυ λιγοτερο.
επομενως θεωρω οτι τα γκραφτς απο την ινιακη χωρα ειναι πιο σιγουρα στο χρονο.
εγω στα πλαινα δεν εχω και πολυ μαλλι σιγουρα θα ειχα αραιωση αν παιρναμε και απο εκει.

andy.k

Active member
Πάντως ειλικρινά, πο αποτέλεσμα κ αν είχε ο Δημήτρης ή αν έχω(καλη ωρα) εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά που κανανε μμ στο Β. , ένα έχω να πω μετά βεβαιότητας...Σε θέματα συνεννόησης προεπεμβατικα είναι σε εποχή προλιθικη η κλινική...δλδ οκ...συνεννοούνται να μου κάνει μμ ο Β μου την κάνει ή Χρυσάνθη...Του λέω ξεκάθαρα ότι εγώ 1-2 φορές ανά έτος τα περνώ 1η σκάλα, άρα να πάρει από μεγάλο εύρος δοτριας, αραιά και να σβήνουν...και μου παίρνει
μόνο από πισω τετράγωνο τελείως... Δλδ αν δε το έλεγα
τι θα έκανε? Εν πάση
περίπτωση εμένα ή δοτρια
ευτυχώς δεν έχει δώσει
σημάδια αραιωσης, αν και τα
πήρα γουλί πριν 5μερες(στο
45ημερο) είναι το κεφάλι
jet...απλά είναι λες και σε
γράφουν στα παπαρια τους ρε
παίδες... Σε εμενα με τη
δοτρια τουλάχιστον
οκ...χαλαλι που τα πήρε όλα
από πισω έβγαλε και
καλύτερο λόγο σε grafts...(δε
θα πίστευα ότι είναι 2,96
(γιατι ειναι πολυ ευκολο να
πει κανεις οτι εχεις καλο λογο
για να σε κανει"χαρουμενο"
αλλα και για να σε πεισει οτι τελικα δε χρειαζοσουν και
πααααρα πολλα grafts...)αλλά
εχε χάρη που είδα τα δυο
7τριχα με τα μάτια μου...αλλά και πάλι δεν είμαι βέβαιος). Επαναλαμβάνω σε θέματα συνεννόησης είναι κουκουρουκου το μαγαζί...ευτυχώς ο Μήτσος που πήγε "παρθένος" με το θέμα, πήρε καλό αποτελεσμα,
και μακάρι να είναι το όλο
concept της μορφής "βάζουμε
μαλλιά στον κόσμο με το δικό
μας (ακομα κ μπακαλικο)
τρόπο". Αλλά για κάποιον που
θέλει να οργανώσει το όλο
σκηνικό και να έχει
εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ώστε να έχει πιθανοτητες
για ένα καλό αποτέλεσμα από
πριν(βάση προγραμματισμού) είναι σε πολύ πρωτόγονο στάδιο ή κλινική...Ούτε consults ούτε τπτ...Απλά ξαπλαρε να σε φτιάξουμε...Κριμα γιατι χάνουν πόντους έτσι...

Tasmania

Active Member
@dimitris50423 @LARIOISO @andy.k παιδες καποια φαση ανεβαστε στα νηματα σας και τις φωτο που σας εβγαλαν στην κλινικη before&after... ευχαριστω εκ των προτερων καλη φυτρωση Λαρισο&Αντυ...Δημητρη να χαιρεσαι το αποτελεσμα σου :)

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
cvial ο λογος τριχων βγαινει τυχαια δεν επιλεγει τα μοσχευματα. αν εννοεις οτι παει παραπανω γιατι παιρνει απο το πισω μερος και οχι απο τα πλαγια νομιζω οτι αυτο ειναι πιο σωστο εφοσον καποιος εχει τα γκραφτς πισω και δεν χρειαζεται παραπανω.. τα πλαινα ισως καποια στιγμη εχουν την προδιαθεση να αραιωσουν ενω τα πισω πολυ λιγοτερο.
επομενως θεωρω οτι τα γκραφτς απο την ινιακη χωρα ειναι πιο σιγουρα στο χρονο.
εγω στα πλαινα δεν εχω και πολυ μαλλι σιγουρα θα ειχα αραιωση αν παιρναμε και απο εκει.

Εννοείται ότι πρέπει να επιλέγει (αν είναι σοβαρός), εγώ νομίζω ότι επιλέγει αλλά με κριτήριο την πυκνότητα και όχι την κατανομή graft αυτό είναι το πρώτο συμπερασμά μου. Όλοι οι γιατροί όταν κάνουν ένα πλάνο της προ μεταμόσχευσης περιοχής ανάλογα με την ζώνη (Α,Β,C,D) στοχεύουν σε ένα λόγο (π.χ Lorenzo, Shapiro για ζώνη Α-Β γύρω στο 2.0) ο οποίος πρακτικά καθορίζει πόσα κατ' ελάχιστον μονοτριχά πρέπει να βρει και να διασφαλίσει ένα smooth, denser implantation προς τα πίσω. Ο Shapiro στο paper που δημοσιεύω δεν το αναφέρει ως λόγο, το αναφέρει ως χρειάζομαι τόσα (δες απόσπασμα παρακάτω). Επί της ουσίας όμως αυτό καθορίζει τον λόγο. Στην δικιά μου μμ όταν η κοπελιά πήρε το πρώτο δοχείο και είδε ότι από την περιοχή εκείνη δεν τις έβγαινε, φώναξε τον Lorenzo ο οποίος τις έδωσε οδηγίες για να κινηθεί διαφορετικά έτσι ώστε όταν θα ξεκίναγε το implantation να έιχε αυτά που ήθελε σε αναλογία. Όπως και έγινε. Αν κάποιος δει την ανάλυση της δικιάς μου μμ (το εξελάκι) θα το καταλάβει. Προσεγγίσεις κατά την μμ του στυλ: "τελειώσανε τα μονοτριχα, τι θα κάνουμε" δείχνουν έλλειψη προγραμματισμού. Όλοι οι top γιατροί στον κόσμο παίρνουν από όλη την δότρια σε μεγάλο εύρος, πρώτον για να την επιβαρύνουν το λιγότερο δυνατόν και δεύτερον για να έχουν επιλογή να βρουν τα graft που χρειάζονται έτσι ώστε να έχουν δυνατότητα να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους. Και για να σου δώσω και ένα πρακτικό παράδειγμα. Στον Andy πήρε και του έφτιαξε hairline με 169 μονοτριχα. Για κοίτα τι λέει παρακάτω ο Shapiro, συνήθως θέλει 400-600. Θα μου πεις και τι επιπτώσεις έχει. Από καμμία έως πολλές. Το σίγουρο όμως είναι ότι αν ο Andy είχε 2 κεφάλια (sic) και το ένα το έκανε ο Β. (με την αντίληψη την δικιά σου γιατί ο Β. μπορεί να έχει άλλη απόψη, τον έχεις ρωτήσει?) και το άλλο ο Shapiro, θα μιλάγαμε για άλλη εικόνα (σε ομορφιά, όχι σε πυκνότητα).

Safe ζώνη είναι και η πίσω και η πλάγια (δες φώτο), απλά η πλάγια έχει μικρότερη πυκνοτητα οπότε από εκεί παίρνεις λιγότερα. Η πιθανότητα να έχει πειραχτεί η safe πλαγια οφείλεται κυρίως σε διάχυση αραίωση, αλλά τότε ούτε και η πίσω είναι safe. Συνήθως (και εξαιρετικά απαραίτητο στην FUE) όταν σου κοιτάνε την δότρια πρέπει να γίνεται τριχομέτρηση για την υγεία της (anagen/telogen ratio) όπως και παρατήρηση με USB μικροσκόπιο για thinning. Αυτό είναι το κριτήριο και ανάλογα μετά προχωράνε. Εξάλλου και εσένα Δημήτρη σου είπε ότι τα επόμενα θα στα πάρει από τα πλάγια, στον Laoiroso και το Pilotaki πήρε από πλάγια, δηλαδή σε αυτούς δεν είναι safe? Όχι, είναι εφόσον γίνανε αυτά που αναφέρω παραπάνω (και θέλω να πιστεύω ότι γίνανε)

safe zone.jpg

Άποψη του Shapiro για την φύτευση της hairline
"The transition zone is usually .5 to 1cm wide. In this zone only 1 hair FUs are used. This is also the zone in which there are peaks and valleys in an irregular pattern. This is what gives the hairline a natural look. It is very difficult to say what the actual density of FU’s are planted in this zone is because there are areas of densely packed peaks surrounded by valleys in which no hair is planted. Also, the tip of the peaks are usually planted at a lesser density then the base of the peaks. I only use 1 hair FUs in this zone and the actual hair density will be less than in the defined zone. I want the peaks to look softer then the hair in the transition zone to give a natural looking hairline. In general I use 400 to 600 one hair FU’s in the transition zone"

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εν πάση
περίπτωση εμένα ή δοτρια
ευτυχώς δεν έχει δώσει
σημάδια αραιωσης, αν και τα
πήρα γουλί πριν 5μερες(στο
45ημερο) είναι το κεφάλι
jet...απλά είναι λες και σε
γράφουν στα παπαρια τους ρε
παίδες... Σε εμενα με τη
δοτρια τουλάχιστον
οκ...

Έχεις καλή δότρια Andy.K, είσαι νέος και φαίνεται και από τον λόγο και από την φώτο που έβαλες (παρόλο που δεν είναι καθαρή) και από το ότι σου πήρε τα λιγότερα από όλους (πάντως πολλά για να τα πάρει μονο από εκεί, αλλά όχι υπερβολικά). Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις όταν κάποιος ρίσκαρει (και δεν μιλώ για τον Β. γιατί δεν έχω επαρκή δεδομένα) δεν την πληρώνουν όλοι αλλά ένα μικρό ποσοστό και συνήθως όταν συντρέχουν κάποιες προυποθέσεις. Το θέμα είναι να μην είσαι τέτοια περίπτωση...

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
αλλά
εχε χάρη που είδα τα δυο
7τριχα με τα μάτια μου...αλλά και πάλι δεν είμαι βέβαιος)

Μπορεί να είδες ένα 4τριχο και ένα 3τριχο μαζί ;) Δεν λέω ότι έγινε προς θεού αλλά και εγώ όταν κοίταγα τα δικά μου 2τριχα, πολλά μου φαινόντουσαν σαν 4τριχα...

andy.k

Active member
Να είδα 2 ενωμένα εννοεις? Οκ εγώ αυτό που είδα το ειδα με ένα τζαμακι σα μεγενθυντικο φακό, και ήταν ένα ζελεδακι(graft) που είχε μέσα 5 τριχακια μεγάλα και αλλά 2 πιο κοντα και πιο
λεπτά...και τα είχαν μαζί αυτά τα 2 7τριχα...όλο αυτό λίγο πριν την τοποθέτηση, που τα grts ήταν στοιβαγμένα σε 10δες ανά αριθμό τριχων...Δε τα κοίταξα τόσο από δυσπιστία όσο από απορία...γτ 7 τριχό δεν είχα ξανακουσει και ζήτησα να μου το
δείξουν...και μάλιστα τους είπα να μου τα βάλουν αυτά
τα 2 πρώτη μουρη στη
hairline, για να δω αν θα
βγάλουν όντως 7
τρίχες(αστειευόμενος φυσικά,
αν και δε το καταλάβανε εκεί
μάλλον ότι το είπα στο χαβαλε
και μου εξηγουσανε πως δε
μπάινουν αυτα μπροστά κλπ κλπ)...Τελικα κάπου στην
κορυφή τα πετάξανε και τα 7
τρίχα και τα περισσοτερα 5-6
τριχα...γτ εκεί ήθελε πύκνωση
και δεν είχε μεγάλα κενά
μεταξύ των υπαρχόντων...)στην κορυφη μιλαμε για τοποθέτηση με αναλογια σχεδον 4τριχες/
grt...αν βγουν όλα αυτα με τις
τρίχες που είχανε πριν τη μμ κάτι θα
γίνει κ πίσω...αλλιώς χλωμό
το πράγμα...βέβαια το αν κ το
ποτέ τα grafts θα θυμηθουν και θα θελησουν να γίνουν
όντως 7 τρίχα και 6 τρίχα
πάλι,μετά τη μμ,στη νέα τους
θέση...άγνωστο...

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
βέβαια το αν κ το
ποτέ τα grafts θα θυμηθουν και θα θελησουν να γίνουν
όντως 7 τρίχα και 6 τρίχα
πάλι,μετά τη μμ,στη νέα τους
θέση...άγνωστο...

Δεν υπάρχει λόγος να μην βγουν όπως ήταν στην δότρια. Αυτό λέγεται donor's dominance. Πάντως αυτό που τους είπες για να πάρουν από μεγαλύτερο εύρος δότριας γιατί τα κουρεύεις κοντά και αυτοί πήραν από "τετράγωνο" και με λόγο 3.0, που σημαίνει μεγάλες τρύπες για αυτά τα 5-7τριχα, είναι για πολύ ξύλο....έπρεπε να κάνεις φασαρία

Τελευταία επεξεργασία:

andy.k

Active member
Πάντως αυτό που τους είπες για να πάρουν από μεγαλύτερο εύρος δότριας γιατί τα κουρεύεις κοντά και αυτοί πήραν από "τετράγωνο" και με λόγο 3.0, που σημαίνει μεγάλες τρύπες για αυτά τα 5-7τριχα, είναι για πολύ ξύλο....

Όλες οι τρύπες είναι 0,9 mm είτε για μόνοτριχα είτε για 7τριχα, δεν αλλάξανε κάτι στο εργαλείο όση ώρα βγαζανε...και στην τοποθέτηση παρομοίως νομίζω ότι όλα ήταν με 1mm...εκεί είμαι λιγότερος βέβαια για το κατά ποσό είχαν ξεχωριστά μικροτερης διαμετρου implanter για 1-2 τρίχα και μεγαλύτερης για τα
πιο πολυτριχα...Ε αν έχεις 1mm implanter για μονοτριχα είναι όντως δύσκολο να πιάσεις υψηλη πυκνοτητα μπροστά...φασαρία και να κανείς cvial δεν έχει νόημα εκείνη τη στιγμή...εγώ απλά το ανεφερα μετά την εξαγωγή κ πριν
την τοποθέτηση στο διαλλειμα, και μου είπαν ότι αφενός είναι τετράγωνο, αφετέρου σβήνει, είναι πιο αραιή ή λήψη στα άκρα του τετραγώνου...οπότε είπα να δω πως θα πάει,και μετά να κάνω τη φασαρία, αν το αποτελεσμα με δικαιωνε, αλλά ευτυχώς για ολους δικαιώνεται ή
κλινική σε αυτό το κομμάτι τουλάχιστον...είναι αλλά 3 θεματα που διαφωνησα/ εκανα παρατηρηση(διακριτικα και εκ των υστερων φυσικα)
( ότι ήταν η Χρυσάνθη κυρίως και όχι ο Βεκρης, ότι θα μπορούσαν να βγουν κ αλλά grts αφού μας επερνε η ώρα αλλά αυτοί πήγαν στο min των 2000 δεδομένου ότι είναι ΥΠΕΡαρκετα, και στην ένωση της hairline με τα πλαγια όπου εμένα μου φαίνεται ότι έχει ένα κενακι ιδίως στον
αριστερό κρόταφο)...Μακαρι σε όλα να δικαιωθεί ή κλινική...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
φασαρία και να κανείς cvial δεν έχει νόημα εκείνη τη στιγμή
Ποτέ εκείνη την στιγμή, είναι λάθος, μετά ναι γιατί αυτή είναι η σωστή συμπεριφορά για να βάλουν μυαλό...

Όλες οι τρύπες είναι 0,9 mm είτε για μόνοτριχα είτε για 7τριχα, δεν αλλάξανε κάτι στο εργαλείο όση ώρα βγαζανε...
Ασχολίαστο προς το παρόν , γιατί αλλιώς θα αρχίσω πάλι τα σεντόνια... Πληροφορικά σε μένα χρησιμοποίησαν 3 διαφορετικά punch 0,80-0,85-0,90 (πιο εύκολο στην manual FUE αφού έχεις πολλά). Για του λόγου το αληθές
FORUM13.jpg

ότι θα μπορούσαν να βγουν κ αλλά grts αφού μας επερνε η ώρα
Πολύ τυχερός που δεν σε ακούσανε, αφού στα 2300-2500 μπορείς να είχες θέμα στο τετράγωνο με τέτοιο λόγο...

Μακαρι σε όλα να δικαιωθεί ή κλινική...
Μακάρι και στο εύχομαι, αλλά όπως είπες και εσύ πολύ σωστά, δεν ελπίζεις ότι πάντα ο Ολυμπιακός θα ρίχνει τριάρες στην Άρσεναλ

αλλά ευτυχώς για ολους δικαιώνεται ή
κλινική σε αυτό το κομμάτι τουλάχιστον
Είμαστε σε αναμονή

Τελευταία επεξεργασία:

poseidonas77

Well-Known Member
anty σε ειχα ξαναρωτησει και ποιο παλια...στις περιοχες που δουλεψες παρατηρεις καθολου σοκλος(πεσιμο) σε μαμα μαλια???
θενξ και μην αγχωνεσαι ολλα καλα θα πανε....παιρνε κουραγιο απο το μητσο που εγινε μαλιας...:D

geeorgee

Active Member
civial βοηθας πολυ κοσμο με αυτα που γραφεις να ξερεις.Αργησες ομως λιγο.Ενημερωτικα να πω οτι στην κυπρο μου κανανε 2000 τρυπες ολες με 1 mm και για hairline κιολας που ειναι και full μονοτριχα.Ακομα κλαιω γιατι με ενδιεφερε ιδιεταιτερα το θεμα δοτρια λογω κοντου κουρεματος.αλλα οποιος δε ξερει αυτα παθαινει και ειχα και συνεχεια..

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Λυπάμαι που το ακούω, σε ευχαριστώ όμως που βγαίνεις και μιλάς για ενα θεμα που σε πονάει γιατι έτσι μόνο θα ευαισθητοποιηθούν όλοι οι επόμενοι. Να σαι καλα!

Sent from my iPhone using Tapatalk

geeorgee

Active Member
φιλε εχω πολλα νευρα πραγματικα με αυτο το θεμα και το γραφω για να καταλαβουν μερικοι οτι ευκολα χαρακτηριζουμε εδω μεσα "TOP" κλινικη και "TOP" γιατρους αλλα δυστυχως σε καποια θεματα οι 2
κυπριακες ειναι παρτον εναν και χτυπα τον αλλον σε σχεση με αλλες του εξωτερικου.Βεβαια οτι πληρωνεις παιρνεις τελικα

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Φίλε Geeorge, η γνώση σώζει πάντα. Η άποψη μου ειναι οτι ακόμα και αν μπροστά σου εχεις τον κορυφαίο του κόσμου, πρεπει να είσαι διαβασμένος για να μπορεις να εκτιμήσεις την κατάσταση, να μην φοβηθείς να ρωτήσεις τα πάντα, και να πάρεις μια απόφαση αφού ξέρεις τα δεδομένα, πάντα με συντηρητικό τροπο και βάζοντας την ασφάλεια πρώτα.

Πληροφοριακά πριν πάω Koray και Lorenzo διάβαζα ακατάπαυστα 3 μήνες για να καταλαβαίνω αυτα που θα ακούω και να μπορω να κανω τις κατάλληλες ερωτήσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Να ρωτήσω που την έκανες; Αν και νομίζω οτι δεν πρεπει να αρχίσουμε παράλληλη συζήτηση γιατι θα χαλάσουμε την ροή του Δημητρη

Μπλουζα