Dimitris50423, fue, 2300 grafts, 28/5/2015

Νικολας νικ

Well-Known Member
Θα μπορουσες τοτε να γινεις πιο συγκεκεριμενος οσον αφορα τη ζημια που σου εγινε; οταν γραφεις, ειχα και συνεχεια τι εννοεις;
Ισως μπορεις να βοηθησεις κοσμο με την εμπειρια σου

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καλυτερα να ανοίξει ενα νήμα Νικόλα να συνεχίσουμε εκει, αν θέλει ο φιλος

Sent from my iPhone using Tapatalk

geeorgee

Active Member
ναι οντος θα ξεφυγουμε πολυ και δε θελω κιολας να αναλυσω και πολυ απο τη στιγμη που δεν εχω σκοπο κιολας να ανεβασω φωτογραφιες.Απλα γραφω καποια πραγματα που δεν μπορει να τα αμφισβητησει καποιος
οπως το οτι τα εργαλεια εξαγωγης και οι τεχνικες τους ειναι πολυ πισω.τα εχω ξαναγραψει πολλες φορες.
την πρωτη την εκανα hdc και τη δευτερη mhrc

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αυτο ειναι το σωστο αλλα δεν μπορούμε να τον υποχρεώσουμε. Πάντως καταλαβαίνω απο αυτα που είπε ο Ποσειδωνας οτι τα εχει καταθέσει (άγνωστο βέβαια σε ποιο νήμα), με λίγο search βέβαια μπορούν να βρεθούν.

andy.k

Active member
1mm τρύπες στη δοτρια μου φαίνεται πολύ...πηγές σε κάποια εκ των 2 γνωστών κυπριακών κλινικων?τι εννοεις ειχες και συνέχεια? Σου πήγε κάτι άλλο στραβά?

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
1mm τρύπες στη δοτρια μου φαίνεται πολύ...πηγές σε κάποια εκ των 2 γνωστών κυπριακών κλινικων?τι εννοεις ειχες και συνέχεια? Σου πήγε κάτι άλλο στραβά?

Επειδή το θεμα με τα punch Andy.k εχει πολυ ζουμί και δεν ειναι τόσο απλό, το μεγαλύτερο ειναι οπωσδήποτε και χειρότερο, θέλει μεγάλη αναλυση για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις. Το σίγουρο ειναι ότι η εξαγωγή θέλει πολυ προσοχή και πολυ εμπειρία αν χρησιμοποιείς μικρότερα punch.

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

andy.k

Active member
αντυ σε ρωτησα κατι...σε προηγουμενα μπιθανώς..αμα βρεις λιγο χρονο απαντησε
θενξ

Ποσειδώνα, νομίζω με ειχες ξαναρωτησει κ σου είχα πει πως όλα οκ...φυσικά καλά κανείς και ξαναρωτας γτ το σοκ λος προφανώς δεν είναι
φαινόμενο της πρώτης
εβδομάδας μετά τη μμ λόγω
τραυματισμού των
προϋπαρχόντων στη ληπτρια
θυλακων, μπορεί να
εμφανιστεί και αργότερα
λόγω τροποποιήσεως στο
αίματολογικο δίκτυο και για
άλλους λογους πιθανώς. Ωστόσο συνεχιζω να μη βλέπω τρίχες να πέφτουν παρά ελάχιστες..σαφώς λιγότερες από πριν τη μμ, αλλά οκ είναι και κοντό το μαλλί και αφενός δε φαίνονται εύκολα όσες πεφτουν, αφετέρου μια τρίχα που πέφτει μπορεί
να φύγει από το κεφάλι και να
μη την πάρεις καν
χαμπαρι(από τον αέρα πχ)
αφού δεν έχουν μήκος οι
υπόλοιπες υγειεις για να
μπλεχτεί ή νεκρή στα "δυχτια"
τους και να τη δεις πχ στο λουσιμο...οπότε το μόνο
κριτήριο είναι αν παρατηρώ
αραίωση που ως στιγμής ΟΧΙ
δε παρατηρώ, θα ελεγα οτι υπαρχει κ μικρη πυκνωση αντιθετως...Αλλά και πάλι
λόγω του ότι έχω κρατήσει
αρκετές τρίχες απο τις
μεταμοσχευμενες, μπορεί
αυτές να αντικατέστησαν
κάποιες που όντως να έχουν
πεσει απο σοκ λος και να ειμαστε σε μια ισορροπία . Φιλέ σορρυ αλλά εφόσον δεν έχουν πέσει ΟΛΕΣ οι μμ τρίχες στα σημεία της πύκνωσης δε μπορώ να δώσω απάντηση για την οποία να είμαι 100% σίγουρος... Πάντως σαν εικόνα νομίζω ότι είναι καλύτερα από πριν, αλλά χειρότερα από μπροστά (τώρα) και λογικό γτ μπήκαν λίγα gts στην πυκνωση( δε περιμένω να δω μεγάλες αλλαγές εκεί ούτε στο τελικό αποτέλεσμα νομίζω εκεί έπρεπε να πέσουν τουλάχιστον αλλά 500gts)...

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Όλες οι τρύπες είναι 0,9 mm είτε για μόνοτριχα είτε για 7τριχα, δεν αλλάξανε κάτι στο εργαλείο όση ώρα βγαζανε...

Δεν είπα κάτι χθες γιατί το θέμα είναι σημαντικό και δεν είχα καιρό, μετά όμως και την παρέμβαση του geeorgee νομίζω ότι είναι επιβεβλημένο. Η αποψή μου σχετικά με την FUE και το γεγονός ότι αρκετοί την προτιμούμε έναντι της FUT γιατί αφήνει λιγότερα σημάδια μας επιβάλλει κάποιους περιορισμούς. Ο κυριότερος είναι η ανάγκη να διαλέξουμε γιατρό που αποδεδειγμένα κάνει καλή διαχείρηση της δότριας και ως προς το εύρος που δουλεύει και ως προς των αριθμό των graft σε ένα session, και ως προς την επιλογή μεγέθους των punch. H επέμβαση στην δότρια θα μας "σημαδέψει" για πάντα και ακόμα και αν δεν μας δείχνει κάποιο θέμα στην 1μμ μπορεί να γίνει πρόβλημα στο μέλλον όταν χρειαστούμε και άλλες μμ.

Τα punch που χρησιμοποιούνται (στο 99% των περιπτώσεων) είναι ως γνωστόν από 0,6-1.1 μm. Δουλεύοντας με μεγάλα punch (1.0 mm και πάνω) είναι προφανές ότι οι πιθανότητες για μεγάλο scaring είναι περισσότερες (μεγαλύτερο εμβαδόν οπής στο τετράγωνο, το 0.7 δίνει τρύπα 1,54 mm2 ενώ το 1,0 τρύπα 3,14 mm2 δηλαδή υπερδιπλάσια!) αλλά από την άλλη μπορεί να είναι και απαραίτητο όταν βγαίνουν 5-6-7τριχα. Επίσης (δες σχήμα- περίπτωση 1.1 mm) όταν η πυκνότητα της περιοχής είναι μεγάλη μπορεί να προκαλείται και βλάβη στα διπλανά graft. Ο Dr. Cole, σε διάφορα άρθρα του, τα προτιμά γιατί θεωρεί (και σωστά) ότι το survival rate είναι μεγαλύτερο αφού κινδυνεύεις λιγότερο να τραυματίσεις το graft (δες σχήμα - περίπτωση με 0.5 mm). Επίσης επικαλείται δερματολογικές μελέτες όπου οπές <1.5 mm κλείνουν χωρίς σημάδια. Αυτη όμως είναι η μια όψη του νομίσματος.

H εμπειρία έχει δείξει ότι το θέμα του scaring διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και προφανώς είναι κεφαλειώδους σημασίας για όσους θέλουν πολύ κοντό μαλλί (buzz look). Φαίνεται ότι το πάνω όριο και ένας καλός συμβιβασμός είναι το 0.9mm (για την πλειοψηφία). Το ιδεατό και αυτό που κάνουν οι top κλινικές είναι η χρήση πολλών punches, έτσι ώστε και ανάλογα με τα skills των extractors να βγουν τα graft με ασφάλεια και να γίνουν οι μικρότερες δυνατές οπές. Αυτό γίνεται μόνο με την χρήση πολλών μεγεθών (διαφετικά για 1τριχά, 2τριχα, κλπ) αφού βέβαια ληφθεί υπόψη και το πάχος της τρίχας όπως και το αν είναι ίσια ή όχι.

Συμπερασματικά, και αυτό που διαχωρίζει τους άριστους από τους μέτριους ή απλά καλούς, (και δυστυχώς δεν λαμβάνεται σαν παράμετρο στην επιλογή γιατρού και κακώς) είναι η αποδεδειγμένη ικανότητα χρήσης των μικρότερων δυνατών variable punches (δες φωτο - περίπτωση 0.75 mm) έτσι ώστε να επιβαρύνεται λίγο η δότρια (όσο είναι απαραίτητο), να υπάρχει ασφάλεια στην εξαγωγή και υψηλό ποσοστό επιβίωσης, κάτι που εξάλλου φαίνεται αφού όταν το graft βγει είναι προφανής η καταστασή του. Σε τέτοιες περιπτώσεις το pen είναι σπουδαίος σύμμαχος στην συνέχεια, αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.

fuechart.jpg

Τελευταία επεξεργασία:

Νικολας νικ

Well-Known Member
Εγραψες cvial... φυσικα και.δεν θα μπορουσαμε να αμφισβητησουμε τον cole, οποιος ομως στη συνεχεια θετει και θεμα καταλληλου χειρισμου του punch υπο γωνια, ωστε να αποφευχθει ο τραυματισμος στη χαραξη, τον ειχα ακουσει σε συνεντευξη οταν παρουσιαζε τα δικα του punch της cole industries.
Φυσικα να διευκρινησουμε οτι μιλαμε παντα για manual fue διοτι στην περιπτωση του motorized τα punch ειναι επιβεβλημενα μεγαλυτερα...

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Έχει πάρα πολύ μεγάλο βάθος το θέμα Νικόλα και προσπάθησα να το συνοψίσω.

Νικολας νικ

Well-Known Member
Tο manual punch ειναι λεπτοδουλεια, απαιτει μεγαλη υπομονη και ειναι πολυ κουραστικο για τον χειριστη, ειναι και η αιτια που η τιμη της τεχνικης ειναι διπλασια, απο την αλλη παντα ο λογος των graft στη motorized θα ειναι μεγαλυτερος για τους λογους που ειπαμε πιο πανω...

Νικολας νικ

Well-Known Member
Και για να κανω μια διευκρινιση, δε διαφωνω οτι τα punches ειναι τα ιδια, τοσο στη μια οσο και στην αλλη τεχνικη χαραξης...
αλλα σκεφτειται ποσο ευκολος ειναι ο χειρισμος ενος 0,75 επανω στη μοτερα..μαλλον δυσκολοτερος απο οσο ενα manual punch, οποτε σιγουρα στο συρταρι θα υπαρχουν...

poseidonas77

Well-Known Member
Παντως μεχρι στιγμης στα περιστατικα που εχουμε δει μια χαρα τα εχει παει το μοτερακι και χωρις παρατραγουδα

Μπλουζα