Όχι...ότι και να έχουμε, ότι και να κάνουμε το Εγώ και ο Εγω-ισμός πρέπει να μένουν χαμηλά...
Όχι ότι είναι εύκολο, κι εγώ αποτυγχάνω συνεχώς, αλλά πρέπει να προσπαθούμε.
Ξέρω ότι δεν είναι φιλοσοφικό φόρουμ εδώ, αλλά ο εγωισμός είναι η πηγή για κάθε τι κακό:
Ο εγωιστής δεν ανέχεται τίποτα. Ο εγωιστής ενοχλείται και αντιδράει με το παραμικρό. Ο εγωιστής είναι ικανός για κάθε τι κακό έναντι του συνανθρώπου του, διότι βλέπει τους πάντες κατωτέρους του. Ο εγωιστής είναι σκληρός, αναίσθητος και άσπλαχνος γιατί όλη του η ύπαρξη είναι συγκεντρωμένη γύρω από τον εαυτό του. Ο εγωιστής κάνει τα πάντα για τη δική του ωφέλεια, ακόμα και σε βάρος των γύρω του, αλλά και του περιβάλλοντος, αφού πάνω απ' όλους και όλα αξία έχει ο ίδιος και η δική του ικανοποίηση. Ο εγωιστής δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες των άλλων ενώ και οι δικές του ποτέ δεν ικανοποιούνται, αφού το Εγώ είναι σαν ένα στόμα, το οποίο όσο πιο μεγάλο είναι, τόσο πιο δύσκολα χορταίνει...
Ο εγωιστής θα κάνει τα πάντα προκειμένου να προστατέψει τον εγωισμό/το εγώ του. Θα υποκριθεί, θα πει ψέματα, θα υποτιμήσει τους γύρω του, δεν θα παραδεχτεί ποτέ τα μειονεκτήματα και τα λάθη του, θα τα προβάλλει στους άλλους και δεν θα βελτιωθεί ποτέ. Ο Εγωιστής θα αρνείται και θα παραποιεί την πραγματικότητα προκειμένου να υπερασπίσει τον εαυτό του. Ο εγωιστής αν προσβληθεί έντονα ο εγωισμός του, εύκολα θα οδηγηθεί σε επίθεση ή ακόμα και σε αυτοχειρία και τόοοσα άλλα. Μπορώ να γράψω σελίδες ολόκληρες αν το θες.
Προσέχτε λοιπόν...Εγωϊσμός=Θάνατος=Πηγή κάθε κακού.