Σε συνεχεια του προηγουμενου ποστ παμε τωρα στις μεταμοσχευσεις !!
Οταν κανουμε μμ αυτη συνηθως γινεται σε μια περιοχη που πληττεται απο ΑΑ.
Αυτο σημαινει οτι στην περιοχη υπαρχει miniaturization και οπως ειπα κ πριν υπαρχουν πολλοι θυλακες που βρισκονται σε resting phase
κατω απ το δερμα κ δεν δινουν τριχα. Γι αυτο κ η περιοχη φαινεται πιο αδεια. Θυλακες απο κατω ομως υπαρχουν. κ προκειτε να δωσουν τριχα μετα απο καποιο διαστημα.
Η φιναστεριδη ας πουμε δε γενναει τριχες απ το πουθενα.. , απλα "ξυπναει" στην ουσια αυτους τους θυλακες και γι αυτο βλεπουμε επανεκφυση τριχων. Το ιδιο κανει με αλλο τροπο κ η μινοξιδιλη. Στην ουσια ξαναεπαναφερουν οσο ειναι δυνατον τους θυλακες παλι σε αναγενη φαση κ βελτιωνουν τα ποσοστα αναγενη κ μειωνουν τα τελογενη κ ως αποτελεσμα βλεπουμε περισσοτερες τριχες πανω απ το δερμα.
Οι γιατροι μμ γι αυτο προτεινουν να παρεις φινα 6 μηνες πριν την επεμβαση
πρωτον για να βοηθησουν τις τριχες που ειναι σε miniaturization να παχυνουν κ να γινουν πιο δυνατες
και δευτερον για να ξυπνησουν οσοι θυλακες ειναι σε τελογενη φαση κ να δωσουν οτι τριχα εχουν να δωσουν.
Με αυτο το τροπο θα ξερουν πλεον οτι , οτι κενο δερμα βλεπουν ειναι οντως κενο και δεν εχει θυλακα απο κατω ή το ποσοστο
των θυλακων κατω απ το κενο δερμα ειναι μονο ~10% . Χωρις την fina/minox το ποσοστο αυτο θα ηταν 40% και αρα οτι κενο δερμα εβλεπαν
θα ηταν σχεδον κατα το ημιση οντως κενο κ κατα το αλλο ημιση θα ειχε θυλακα ( που εκεινη την ωρα ηταν σε τελογενη φαση αλλα σε λιγους μηνες θα εδινε τριχα ).
Ενας γιατρος που κανει επεμβαση σε ασθενη που δεν κανει θεραπεια,
και φυτευει αναμεσα σε υπαρχοντα μαλλια
καθε οπη που σου κανει εχει ~40% πιθανοτητες να πεσει πανω σε θυλακα που βρισκεται σε τελογενη φαση - οσο κ το ποσοστο τους δλδ π βρισκεται στη φαση αυτη- και να τον σκοτωσει.
Αν ομως ο γιατρος εκανε τις οπες κ δεν φυτευε καθολου μαλλι.
μπορει εκεινη την ωρα κ τις επομενες μερες να βλεπαμε οτι δεν εχουμε καθολου shockloss,
μετα απο καποιους μηνες ομως οταν οι τριχες που ειχαμε θα μπουν σε φαση τελογενη κ θα επρεπε να βγουν εξω αυτες που ηταν πριν σε τελογενη κ τωρα ειναι η σειρα τους να μπουν σε αναγενη θα εοχυν πεθανει απ τις οπες....κ δεν θα βγουν ποτε...
Με αποτελεσμα να μειωθει δραματικα ο αριθμος των τριχων αλλα οχι αμεσα, αλλα μετα απο καποιο χρονικο διαστημα μηνων.
και τοτε θα αντιληφθουμε οτι τελικα εχουμε shockloss (τραυματικο )
Αν ο γιατρος ομως φυτευσει νεους θυλακες τοτε δεν ειναι σιγουρο οτι θα αντιληφθουμε αυτη την απωλεια επειδη θα φυτρωσουν οι νεοι θυλακες - αν φυτρωσουν, κ οσοι απ αυτους δεν "τρακαραν" πανω σε αλλους υπαρχοντες θυλακες κ δεν καταστραφηκαν κι αυτοι μαζι τους.
Αυτος ειναι ο λογος που ολοι οι γιατροι μμ θελουν να κανουμε θεραπειες τουλαχιστον 6 μηνες πριν την μμ για να γνωριζουν τι γινεται κατω απ κενο δερμα κ να μην ρισκαρουν να υπαρχουν θυλακες απο κατω.
Οσο πιο χοντρος ειναι ενας θυλακας τοσο πιο ανθεκτικος ειναι. σε περιπτωση τραυματισμου με αλλον , εξαγωγης , οξειδωσης κτλπ.
Οσο πιο μικρος ειναι ηλικιακα καποιος τοσο πιο πολλους θυλακες εχει ακομα ζωντανους κατω απ το δερμα του κι ας εχει καραφλα.
Θελουν πολλα χρονια μεχρι να πεθανουν οριστικα οι θυλακες και να μην δινουν ποια καθολου τριχα.
ΑΝ ενας 27 χρονος κ ενας 50 χρονος εχουν την ιδια ακριβως αραιωση στο crown ας πουμε, τοτε ο 27 χρονος εχει πολλους περισσοτερους
θυλακες ζωνταντους (σε τελογενη φαση ομως) παρα ο 50 χρονος. Ο 50 χρονος εχει ηδη αρκετους θυλακες που εχουν πεθανει οριστικα κ δεν θα ξαναδωσουν τριχα κ δεν υπαρχουν καν κατω απ το δερμα.
Γι αυτο κ ενας 27 χρονος μπορει να αντιδρασει καλα στις θεραπειες και να εχει πολυ καλυτερη επανεκφυση απο εναν 50 χρονο
διοτι οι θυλακες ειναι ακομα ζωνταντοι αλλα μπαινει μεγαλο ποσοστο σε τελογενη φαση με αποτελεσμα να μην βλεπει ολο το μαλλι π εχει,
με τα φαρμακα ομως αλλαζει το ποσοστο τελογενων μπαινουν σε αναγενη κ βλεπει ξανα περισσοτερο μαλλι.
Στην περιπτωση του Γιαννη, μπηκαν παρα πολλα μοσχευματα
εγιναν παρα πολλες οπες. Οσο περισσοτερες οπες γινονται τοσο περισσοτερες πιθανοτητες υπαρχουν αυτες να εχουν χτυπησει πανω σε θυλακα που βρισκεται σε resting phase. Ο γιαννης ειναι μικρος ηλικιακα κ εχει πολλους θυλακες σε resting phase.
Πιστευω οτι εχει χαθει μεγαλο κομματι απ τα θυλακια αυτα κ αυτο δεν γινεται να το αντιληφθεις τον 1ο μηνα....
Επισης κατα το impact προφανως σκοτωθηκαν και καποιο ποσοστο απ τα νεα θυλακια καθως και δεν βρηκαν καταλληλο εδαφος για να ζησουν κ να αναπτυχθουν
επειδη ακριβως εσκασαν πανω σε υπαρχων θυλακα με αποτελεσμα θανατωση κ των δυο.
Αυτος ηταν ο λογος που ειπα στον ερντο να μου βαλει πισω μονο 1000 θυλακες και δεν ηθελα παραπανω. Για να μειωθει το transaction rate.
Το αναφερω και στο δικο μου νημα.
Οταν μιλουσα ιδιωτικα με τον Γιαννη πριν κανει την επεμβαση τον ειχα παροτρυνει να μην βαλει κι αυτος πανω απο 1200 θυλακια, ειχαμε παρομοια πανω κατω αραιωση. και περαν του transaction το κροουν ειναι κ μια περιοχη που δεν γεμιζει οσα κι αν βαλεις γτ δεν εχει καλυψη απο πουθενα και δεν δινει καλο illusion of density. εκει ομως κανουν εκπληκτικη δουλεια τα consealers. οποτε αρκει να εχεις λιγες μονο τριχες εκει κ ολα φτιαχονται. κ κρατας την πυκνοτητα κ την δοτρια σου για το μπροστα κομματι.
Ο γιαννης μετα την επισκεψη του γιατρου στην αθηνα κ το mini consultation o γιατρος του προτεινε για 2200 η 2400 θυλακια.
@giannis1991 θυμησε μου ακριβως γτ παει καιρος κ δεν θυμαμαι.
Τοτε κ οι δυο θεωρησαμε οτι ηταν υπερβολικο λιγο το νουμερο ουτε κ εγω συμφωνουσα σε αυτο αλλα ο γιατρος τον επεισε.
Τον επεισε οτι δεν θα υπαρξει ουτε σοκλος κ οτι δεν θα ασχοληθει ποτε ξανα με το crown αλλα και οτι βρισκεται σε καλα χερια (σε αυτο συμφωνουσα κι εγω τον εμπιστευομουν κ τον εμπιστευομαι ακομα ). Παιζει μεγαλο ρολο να νοιωθεις ψυχολογικα και να σου περναει ο γιατρος την αυρα οτι βρισκεσαι σε καλα χερια κ η ψυχολογια σου κ διαθεση σου να ειναι καλη βοηθαει πολυ κ στην διαρκεια της επεμβασης κ μετα.
Κ οπως δεν κατηγορω τον γιαννη που πηγε με τα νερα του γιατρου κ εβαλε τα θυλακια που του προτεινε ετσι δεν κατηγορω κι εμενα γιατι κ εγω το ιδιο εκανα , δεχτηκα να μου βαλει ο ερντο 1500 ενω ηθελα μονο 1000. ( 1800 ηταν να μου βαλει αλλα το καναμε καπου στη μεση κ τα αλαλ 300 μπηκαν στο mid ).
Ολοι μας οσο εμπειροι κι αν ημαστε αναγκαζομαστε να ακολουθησουμε κ τους γιατρους που επιστευτηκαμε το κεφαλι μας γιατι σιγουρα η γνωμη τους παντα θα εχει παραπανω βαρυτητα απ την δικη μας στο κομματι της επεμβασης.
Τωρα γιατι εμενα το αποτελεσμα πηγε πιο καλα κ του γιαννη οχι το ιδιο ??
Πιστευω για 3 λογους.
1ον επειδη εγω εχω αρκετα χοντρο θυλακα κ ισως ο γιαννης εχει πιο αδυνατο κ επομενως λιγοτερο ανθεκτικο στο impact κ τον τραυματισμο.
2ον επειδη εγω ειμαι 10 χρονια μεγαλυτερος κ σιγουρα ειχα περιοχες που ηταν πλεον τελειως νεκρες απο θυλακες ενω ο γιαννης οχι τοσο.
με αποτελεσμα κ να σκοτωθουν οι θυλακες π ηταν απο κατω αλλα κ οι νεοι που τρακαραν επανω τους.
3ον επειδη εγω εβαλα λιγοτερα θυλακια κ τραυματισα λιγοτερα τελογενη θυλακια αλλα και νεα θυλακια που μπηκαν κατω απ το δερμα.
Δεν μπορω να αποδωσω καπου αλλου την διαφορα μας.
Οσο αναφορα τον γιατρο το λαθος του για μενα ειναι οτι ηθελε να του βαλει τοσα πολλα θυλακια.
πιστευω οτι θεωρησε οτι οσα τελογενη κ να χαθουν απο κατω, θα ειναι τοσος ο ογκος των νεων που θα μπουν που θα υπερ καλυψουν αυτη τη χασουρα και θα μπουκωσει το κεφαλι με μαλλι.
ΕΛα μου ομως που απο κατω πρεπει να υπηρχαν απειροι θυλακες και εγινε μεγαλη συκγρουση νεων με παλιους θυλακες....κ συνεβη αυτο π συνεβει... εκει το αποδιδω.
Γιατι κατα τα αλλα ξερω οτι ειναι πολυ καλος κ εχω φιλους μου που εχουν παει εκει κ τα εχουν παει καλα ολοι τους.
Επουδενι δεν ισχυει οτι δεν παραγει καλα αποτελεσματα.
κ στον Γιαννη ολα κατα τα εκανε απλα δε μπορει να ξερει τι γινεται κατω απ το δερμα....οπως δεν θα ηξερε κ κανεις γιατρος....
Αλλος π.χ δεν θα τον αναλαμβανε οταν εβλεπε οτι η περιοχη ειναι σε thinning phase κα ιοτι ο γιαννης δε κανει θεραπεια γι αυτον ακριβως τον λογο του οτι δεν θα ηξερε τι γινεται απο κατω - και για κανενα αλλον λογο !!!
ΤΑ tips μου ειναι οτι :
ΑΝ κανετε επεμβαση κ δεν κανετε θεραπεια, περιμενετε να αδειασει η περιοχη οσο το δυνατον πιο πολυ. Οσο πιο πολυ αδειασει τοσο πιο πολυ θα μειωνεται το transaction. κ τοσο πιο safe ειναι η επεμβαση.
Αν το αδειασμα γινει αποτομα μεσα σε 1-3 χρονια δωστε κι αλλο ενα δυο χρονια μεχρι να κανετε την μμ να σιγουρευτειτε οτι εοχυν πεθανει οριστικα οι θυλακες κ δεν θα τραυματισετε τους νεους.
Μην κανετε σε νεα ηλικια γιατι οι θυλακες ειναι ακομα ζωντανοι κ υπαρχει κινδυνος impact των νεων θυλακων με τους παλιους απο κατω κ κινδυνος μειωμενης φυτρωσης.
Ολα αυτα αυξανονται σε περιπτωση που μιλαμε για crown γιατι εκει η περιοδος που θελει ενας θυλακας να πεθανει απο ΑΑ ειναι πιο μεγαλος
οπως πιο μεγαλοι ειναι κ οι χρονοι που βρισκεται ο θυλακας σε resting phase ( για αυτο κ σε αυτη την περιοχη η finasteride δινει επανεκφυση ενω μπροστα οχι ) γιατι οι θυλακες πισω στο κροουν εχουν αργο κυκλο κ αργουν να πεθανουν οριστικα απ την ΑΑ.
κ γι αυτο πολλες επεμβασεις μπροστα πανε καλα ενω πισω οχι. γιατι μπροστα χανονται πιο γρηγορα οριστικα οι θυλακες απο ΑΑ ενω πισω οχι κ δημιουργειτε συγχηση κατα την εμφυτευση παρ ολο που το δερμα μπορει να δειχνει κενο.Απο κατω δεν ειναι.
Y.Γ
@giannis1991
κριμα που το λεω αλλα προτιμουσα να γινει σε οποιονδηποτε αλλον αυτο εκτος απο σενα......γιατι ξερω τι παιδι εισαι κ τι εχεις περασει ~!!!!!
μην ανησυχεις εχεις χασει μερικως τη 1η μαχη αλλα οχι τον πολεμο.
Εισαι ακομα σε σημειο που ολα μπορουν να διορθωθουν.
Υπαρχουν ακομα πολλες μαχες επιλογες κ λυσεις να δωθουν κ το γνωριζεις.
Πιο προσεκτικα βηματα απο δω και περα θελει.
Και αποφυγη φιναστεριδης με καθε κοστος !!!!
Δεν θα καραφλιασουμε ποτε κουφαλα ΑΑ