NW stage III - F.U.Ε. - Άνδρας 32 ετών

Panos1982

Well-Known Member
Πάνο θα διαφωνησω εδώ. Δεν μπορώ να πω ακριβώς το μέγεθος του punch αλλά δεν είναι μεγάλο. Το πιθανότερο να είναι 0.9mm. 1.0 & 1.1mm με τίποτα. Η πλάγια ξεγελάει γιατί είναι κοντινή. Το αν θα έπρεπε να ήταν μικρότερο είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με πολλά με βασικότερο το πάχος της τρίχας. Εδώ έχει δηλωθεί χοντρη (57μ), άρα ένα punch 0.9mm θα ήταν λογικό.

Καταρχήν θα μεινει αιωνίως αναπαντητο το γιατι βγηκε εκτος ασφαλης δοτριας περιοχης σε εναν ασθενη με πλουσια όπως λεει δοτρια απ την 1η του κιολας μεταμοσχευση.
Να πω οτι ειχε κανει αλλες 2 και ειχε εξαντλησει καπως τη δοτρια κ χρειαστηκε να βγει αν ηταν τωρα η 3η εκτος λιγο θα το προσπερναγαμε....
Εδω βλεπουμε οτι βγαινει εκτος δοτριας απ την 1η κιολας συνεδρια.....αυτο δεν ειναι φαουλ....ειναι πεναλτυ....anyway....

57μικρον ειναι χοντρη ?
Εγω εχω 65 μικρον κ λογο 3.34 στη δοτρια....ως επι το πλείστον 3τριχα δλδ με.65 μικρον παχος κ χρησιμοποιηθηκε 0.7punch ΠΑΝΤΟΥ κατα την εξαγωγη. Αυτο δεν ειναι δικαιολογία.

Δες κοντινες δικες μου συγκριτικά με πιο χοντρη τριχα κ πιο μεγαλο λογο εγω κ μου εχουν γινει μικροτερες οπες.
inCollage_20220126_200732847.jpg

Επίσης, την πιο μεγάλη σημασια παίζει η γωνία εισόδου που προσωπικα προσπαθω να ειναι παντα όσο πιο κάθετη γινεται.

Εδω ο γιατρος ενα ποστ εκανε κ.μπερδευτηκαν ποσα μελη..... θεωρουν οτι κανει καθετη εξαγωγη....ο στρατος μπερδευτηκε κ θεωρει οτι κανει κ καθετη εισαγωγη.
Η γωνια (περαν του punch) οντως παιζει ρολο δες πινακακι απο κατω δανεισμενο απο Asmed
Screenshot_20220126-203404_YouTube.jpg

Λεει οτι σε μια γωνια Α αν το punch ησελθει με γωνια 30° (απ τον καθετο αξονα) αυξανει η οπη κατα 15%. Αν γινει με ακομα πιο μεγαλη κλιση 45° (απ τον καθετο αξονα) τοτε αυξανει στο 40% η οπη.

Εδω στο επισημο σαιτ του ο γιατρος λεει το εξης
Screenshot_20220126-204937_Gallery.jpg

Οτι ειναι 25 με 30% μεγαλυτερο το τραυμα και η γωνια ειναι ΠΑΝΤΑ με κλιση οχι καθετα.
Αυτα λεει στο σαιτ του.
Εδω στο φορουμ για να δικαιολογησει λεει "σχεδον" καθετα κ στην ουσια μπερδευει τον αναγνωστη κανοντας τον να πιστευει οτι η τομη του punch γινεται καθετα.
Στο επισημο σαιτ του μιλαει για 25 με 30% μεγαλύτερο τραυμα λογο της γωνιας που εισέρχεται το punch. Αυτο σημαινει σύμφωνα με το πινακακι που ποσταρα πιο πριν οτι αφου οι 30° δινουν αυξηση 15% στο.μεγεθος οπης κ οι 45° δινουν 40% αυξηση, τοτε ο γιατρος εδω προκυπτει οτι εξαγει περιπου σε γωνια 35-40° που απεχουν παρασάγγας απ το καθετο που αφηνει να εννοηθεί, βάζοντας έξυπνα την λεξη σχεδον μπροστα. Απεχει πολυ απ το καθετα......
Επισης εχει να κανει κ με τα χαρακτηριστικα του καθενος βεβαια αλλα τα αναλυω τα πιο πανω για τους πιο αρχαριους.
Και τελος αν εσυ Cvial διαφωνεις οκ,
Εγω επιμενω οτι οι οπες αυτες ειναι μεγαλυτερες απ οσο επρεπε και το παχος τριχας που ανεφερες ΔΕΝ ειναι δικαιολογια.

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
57μικρον ειναι χοντρη ?
Εγω εχω 65 μικρον κ λογο 3.34 στη δοτρια....ως επι το πλείστον 3τριχα δλδ με.65 μικρον παχος κ χρησιμοποιηθηκε 0.7punch ΠΑΝΤΟΥ κατα την εξαγωγη. Αυτο δεν ειναι δικαιολογία.

Δες κοντινες δικες μου συγκριτικά με πιο χοντρη τριχα κ πιο μεγαλο λογο εγω κ μου εχουν γινει μικροτερες οπες.
Προβολή συνημμένου 45140

Το 55μ είναι ο μέσος όρος. Πάνω από 55 είναι χοντρή. Εγώ έχω από 57-60μ. Πιθανολογώ και εσύ θα έχεις 60μ αφού ο Erdo, το έχω συζητήσει μαζί του, την υπερεκτιμά γιατί κάνει ψηφιακή μέτρηση. Το έχω διασταυρώσει γιατί έχω κάνει και μέτρηση σε μέλος που του είχε γράψει 65μ (όσο και σε εσένα) με καλιμπραρισμένο παχύμετρο και την μέτρησα κοντά στο 60μ. Σε εσένα χρησιμοποιήθηκε 0.7μ punch γιατί έγινε splitting. Αυτό είναι γνωστό στον Erdo, χρησιμοποιεί πολύ μικρά punch γιατί κάνει splitting. Τέτοιο πάχος τρίχας με αμιγώς εξαγωγές πολυτρίχων (3,4h) θα οδηγήσει σε μεγάλο transection. Για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι δεν θα μπορούσε ενδεχόμενα να χρησιμοποιηθεί και λίγο μικρότερο punch, αλλά αυτό δεν μπορείς να το πεις με βεβαιότητα. Αυτό που μπορείς να πεις με βεβαιότητα (με την δική μου εμπειρία) είναι ότι το punch δεν είναι μεγάλο.

Panos1982

Well-Known Member
1 micron ειναι 0.001 mm
Το 1mm punch χωραει 1000microns.
Η τριχα μου ειναι οντως 65 microns την εχω μετρησει με μικρομετρο (θα ποσταρω φωτο δεσμεύομαι γιατι το εχω στο πατρικο μου το μηχανηματακι - αλλιως ποσταρα κ τωρα )

Ενα 3τριχο αντιστοιχει σε 57mic Χ3 = 170 microns. Περισσευουν αλλα 830 microns μες το 1mm punch για το skin tissue. Too much.
Κ ποιος λεει οτι ο erdo κανει in vivo splitting ? Κ οχι εκτος ??
Εχεις στοιχεια γιαυτό ? Χειροπιαστα εννοω οχι από στόμα σε στομα.
Και να ειναι ομως ετσι, παλι δεν αρκει σαν δικαιολογια.
Για να ευσταθει θα επρεπε ο erdο να κανει splitting 100% , δλδ σε ολα τα θυλακια.
αλλα οπως ξερουμε κανει μονο σε ενα 25-30% . Που σημαινει οτι το 70-75% βγαινει ατοφιο χωρις Splitting.
Επισης ομως με 0.7mm punch παντου.

Panos1982

Well-Known Member
Διορθωνω με edit.
Για να γινουν πιο κατανοητα τα νουμερα.
Ενα 1τριχο 57 microns εχει εμβαδο
Πρ² = 3.14Χ 28.5² = 2.550 microns
Το εμβαδο ενος punch 0.9mm (900microns) ειναι
Πρ2 = 3.14Χ450² = 635.850.
Αν διαιρεσουμε τα νουμερα τοτε
635.850/2.550 = 249.3 τριχες χωρανε σε ενα τετοιο punch.
Βεβαια μεταμοσχευουμε οχι σκετη τη τριχα αλλα μαζι με τον θυλακα κ περιβαλλοντα ιστο, αλλα δινω μια συσχέτιση να γινουν πιο κατανοητες οι διαστασεις.
** εν κατακλείδι η κλινικη δεν αφηνει μικρες οπες οπως οι τοπ κλινικες αλλα κανει μεγαλύτερη ζημια στη δοτρια απ οτι χρειαζεται, και μαλιστα βγαινει κ εκτος ασφαλης περιοχης μοσχευματων κατα την εξαγωγη επειδη ο γιατρος τα υπολογιζει με το ματι οπως έχει πει.
Δεν κανει μετρησεις κ δεν οριοθετει την ασφαλη δοτρια περιοχη με αποτελεσμα οταν πεφτει εξω το ματι....
Να πεφτει εξω κ η εξαγωγη κ να μεταμοσχευονται μη ασφαλη θυλακια στον ασθενη που σε λιγα χρονια θα ξαναπεσουν.
Οπως ακριβως θα γινει και με τον συγκεκριμενο ασθενη.

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μα δεν έχει σχεση με την διάμετρο της τρίχας αυτή καθεαυτή αλλά με την ανατομία του τριχοθυλακίου. Οι χοντρές τρίχες παράγονται όπως είναι φυσικό από μεγαλύτερα, πιο χοντρά τριχοθυλάκια, με μεγαλύτερη διάμετρο, αυτό που μετράς εσύ, η τρίχα είναι η απόληξη. Το punch ουσιαστικά φτάνει και κόβει το sebasecous gland για να μπορέσει να απελευθερωθεί το τριχοθυλάκιο και με μηχανική πίεση να εξαχθεί (η μωβ γραμμή στο παρακάτω σχήμα). Σε εκείνο το βάθος το πλάτος δεν έχει καμμία σχέση με την διάμετρο της τρίχας. Επίσης τα τριχοθυλάκια απέχουν και μια απόσταση μεταξύ τους. Μια άλλη παράμετρος (δες το πιο κάτω σχήμα).

graftr.jpg

1639_image83.jpg

Για τον Erdo εννοείται και έχω καλή πληροφόρηση ότι κάνει spliting in vivo, τον ίδιο :). Σε 2 workshop.

Το splitting in-vivo σε καλά χέρια δεν εγκυμονεί ιδιαίτερους κινδύνους γιατί σε αντίθεση με το partial transection που η τομή είναι εγκάρσια, εκεί η τoμή είναι διαμήκης κατα τον άξονα του τριχοθυλάκιου και πάντα εξάγει και κομμάτι του bulge που είναι ένα δαχτυλίδι γύρω από όλες τις τριχοθυλακιακές μονάδες που αποτελούν το graft, απαραίτητο για την ανάπτυξη τιυ τριχοθυλακίου στην λήπτρια.

O Erdo βγάζει αμιγώς με μικρα punch μόνο τα πολυτριχα που έχουν την κατάλληλη χωροταξία. Δηλαδή εφαπτόμενα. Παράδειγμα στο ανωτέρω σχήμα το πάνω αριστερά. Τα υπόλοιπα που οι σχετικές μεταξύ τους αποστάσεις είναι μεγαλύτερες από το punch που χρησιμοποιεί τα σπλιτάρει όλα. Το ποσοστό splitting δεν είναι σταθερό, εξαρτάται από το κάθε κεφάλι και την τοπογραφία του.

Panos1982

Well-Known Member
Ναι ανεφερα ηδη οτι δεν μεταμοσχευουμε σκετη τη τριχα, αλλα βαζω κατω τα νουμερα για να καταλαβει καποιος αρχαριος οτι σε ενα punch 0.9mm χωρανε 250 τριχες.
Ειναι πολλοι που μπερδευουν τα mm του punch με τα microns της τριχας.
Και θεωρουν οτι 75 microns τριχας δε χωρανε σε 0.7mm punch.
Μου το εχουν αναφερει κ in person κ σε μηνυματα. Οποτε δειχνω την πραγματικη διασταση των πραγματων για να γινει πιο κατανοητο το καθε μεγεθος.
Εγω δεν γνωριζω οπως ειπα οτι γινεται in vivo αφου το ειδες σε workshop παω πασο κ θα σε εμπιστευτώ, αλλα δεν ειναι αρκετο για να δικαιολογησει όπως ειπα κ πιο πισω το 0.9mm punch.( αν ειναι 0.9....)
Ειναι μεγαλο κανει ζημια αχρειαστη.
Και θα φτιαξω ενα ποστ μαλλον οχι σημερα, που θα αναφερω καποια πραγματα σχετικα με το γιατρο και θα τα προσάρμοσω με αυτο το περιστατικό.
Με εικονες κλπ απλα θελω λιγο χρονο....

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ναι ανεφερα ηδη οτι δεν μεταμοσχευουμε σκετη τη τριχα, αλλα βαζω κατω τα νουμερα για να καταλαβει καποιος αρχαριος οτι σε ενα punch 0.9mm χωρανε 250 τριχες.
Ειναι πολλοι που μπερδευουν τα mm του punch με τα microns της τριχας.
Και θεωρουν οτι 75 microns τριχας δε χωρανε σε 0.7mm punch.
Μου το εχουν αναφερει κ in person κ σε μηνυματα. Οποτε δειχνω την πραγματικη διασταση των πραγματων για να γινει πιο κατανοητο το καθε μεγεθος.

Για αυτούς της θεωρητικής κατευθυνσης :)

** εν κατακλείδι η κλινικη δεν αφηνει μικρες οπες οπως οι τοπ κλινικες αλλα κανει μεγαλύτερη ζημια στη δοτρια απ οτι χρειαζεται, και μαλιστα βγαινει κ εκτος ασφαλης περιοχης μοσχευματων κατα την εξαγωγη επειδη ο γιατρος τα υπολογιζει με το ματι οπως έχει πει.
Δεν κανει μετρησεις κ δεν οριοθετει την ασφαλη δοτρια περιοχη με αποτελεσμα οταν πεφτει εξω το ματι....
Να πεφτει εξω κ η εξαγωγη κ να μεταμοσχευονται μη ασφαλη θυλακια στον ασθενη που σε λιγα χρονια θα ξαναπεσουν.
Οπως ακριβως θα γινει και με τον συγκεκριμενο ασθενη.

Αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Εγώ απλά είπα ότι σε αυτό το περιστατικό το punch με βάση την εμπειρία μου είναι σε normal range, θεωρώντας το normal range 0.7-0.9mm, όπως δουλεύουν όλες οι top κλινικές. Ως προς την ασφαλή περιοχή είναι μια άλλη κουβέντα και όπως έχεις πει και εσύ σε κάποια άλλο ποστ (και συμφώνησα μαζί σου) έχει σχέση με την υγεία των τριχοθυλακίων εκείνης της περιοχής (πέραν του απόλυτου υψους της). Η χάραξη αυτής της περιοχής γίνεται με μακρύ σχετικά μαλλί για να μπορέσει να δει ο γιατρός αν υπάρχει αραίωση και αφήνεται και μια περιοχή μερικών εκατοστων περιμετρικά για μελλοντική αραίωση. Σαφώς και χρειάζεται πρωτύτερα εξέταση της περιοχής με μικροσκόπιο για να οριοθετηθεί η ζώνη αν και οι έμπειροι γιατροί δεν το πολυ χρειάζονται, το κάνουν με το μάτι με βάση την πυκνότητα της περιοχής και το thinning. Πάντα σύμφωνα με αυτά που έχω δει από τα workshop αλλά και δια ζώσης σε αρκετά χειρουργεία.

oreo

Well-Known Member

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Προσπάθησα να βάλω τις 2 φώτο πριν/μετά με τις ίδιες διαστάσεις δίπλα-δίπλα. Η κίτρινη γραμμή οριοθετεί την ζώνη που πήρε (άνω όριο). Από εκεί και κάτω (εντάξει και και καμμια δεκαριά λίγο πιο πάνω αλλά αυτό δεν αλλάζει την εικόνα) έγινε η εξαγωγή. Με δεδομένο ότι έχει μια πολύ μικρή αραίωση στο vertex, είναι 32, πολύ καλή δότρια, η περιοχή αυτή σήμερα είναι ασφαλής, ίσως θα έπρεπε να κινηθεί άλλο 1cm πιο κάτω αφού προς τα κάτω έχει αφήσει μεγάλο περιθώριο από σβέρκο για μελλοντική ρετρο. Δεν είναι καραμπινάτη περίπτωση εκτός safe αλλά θα μπορούσε να την μετατοπίσει όπως είπα λίγο πιο κάτω για να είναι πιο σίγουρος για το μέλλον, να έχει λίγο μεγαλύτερο buffer zone.

comparison.jpg

Τελευταία επεξεργασία:

Panos1982

Well-Known Member
Χαιρομαι που εχεις αναλαβει κατα καποιο τροπο τον ρολο "υπερασπισης" της κλινικης μιας κ το κανεις καλυτερα απο την ιδια και αποκτα πιο ενδιαφερον αλλα νομιζω οτι ουτε καν εσυ θα καταφερεις να μπαλωσεις τα ατοπηματα της.

Λοιπον επειδη μου αρεσε η συγκριτικη που εβαλες θα κινηθω στο ιδιο μοτιβο.
inCollage_20220126_235104297.jpg

Στην φωτο αυτη βλεπουμε αριστερα τον ασθενη του νηματος και δεξια με το κιτρινο πλαίσιο το κεφαλι του αναστασακη.
Τα εχω οριοθετησει κι εγω να ειναι ακριβως ισα. Θα δουμε ολοι οτι ο αναστασακης εχει με κιτρινο χρωμα οριοθετησει ο ιδιος τα ασφαλη ορια εξαγωγης κ οτι εχει βγει εκτος οριων στο ιδιο του κεφαλι. Η εξαγωγη στο κεφαλι του οπως βλεπουμε σταματαει ακομα πιο χαμηλα απ οτι του ασθενη του νηματος. Στον ασθενη του κινηθηκε ακομα πιο επιθετικα προς τα πανω....

Στην φωτο απο κατω δες τι λεει ο ιδιος ο αναστασακης για την εξαγωγη που εγινε στο ιδιο του το κεφαλι.
Screenshot_20220126-195036_Chrome.jpg

Παραδέχεται εν ολιγης οτι για να βρουν τα 3500 θυλακια βγηκαν εκτος ασφαλης ζωνης....το λεει ο ιδιος, δείχνοντας κιολας ποια ειναι η ασφαλη ζωνη. Στον ασθενη του εδω στο νημα κινήθηκε ακομα χειροτερα......

Στην φωτο απο κατω δειχνω τον Jojo (μελος του φορουμ )που πήγε στον λορεντζο πως του εκανε εξαγωγη
Screenshot_20220127-000435_Chrome.jpg

Ειναι εντελως εντος safe zone και βλεπουμε ποσο χαμηλα εχει σταματησει την εξαγωγη πισω στην περιοχη του κροουν...ετσι πρεπεο να γινεται η ασφαλης εξαγωγη κ αιναι η μερα με τη νυχτα με αυτη που εγινε στο νημα....για να μην αναφερθω στις οπες που ειναι παλι μερα με τη νυχτα....

Εδω απο κατω δειχνω πως επρεπε να ειχε κινηθει
Screenshot_20220126-235350_inCollage.jpg

Τα θυλακια που ειναι κατω απ τη κοκκινη γραμμη ειναι safe οσα ειναι πανω απ τη κοκκινη ειναι θυλακια που δεν ανηκουν στην ασφαλη δοτρια και στο μελλον θα χαιρετησουν...επιεικώς σχεδιασμενη η κοκκινη γραμμη ....

Οπως βλεπουμε λοιπόν ενω ο αναστασακης παραδεχεται τα λαθη που εγιναν στο δικο του κεφαλι, συνεχίζει να δουλεύει με τον ιδιο τροπο και κανει εξαγωγη απ το ιδιο ακριβως σημειο που εγινε κ σε αυτον επαναλαμβανοντας τα ιδια λαθη αρνουμενος να λειτουργήσει οπως οι κορυφαιοι....σύγκρινε με λορεντζο....
Οσο και να θες να το σωσεις Cvial, δεν σώνεται.....
Εκτος ασφαλης ζωνης στην 1η κιολας επεμβαση σε μια δοτρια μαλιστα που μας την παρουσιαζει και ως πλουσια.....δε θελω να ξερω που θα έφτανε δλδ αν δεν ειχε κ πλουσια δοτρια.....

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Χαιρομαι που εχεις αναλαβει κατα καποιο τροπο τον ρολο "υπερασπισης" της κλινικης μιας κ το κανεις καλυτερα απο την ιδια και αποκτα πιο ενδιαφερον αλλα νομιζω οτι ουτε καν εσυ θα καταφερεις να μπαλωσεις τα ατοπηματα της.

Προβολή συνημμένου 45157
Στην φωτο αυτη βλεπουμε αριστερα τον ασθενη του νηματος και δεξια με το κιτρινο πλαίσιο το κεφαλι του αναστασακη.
Τα εχω οριοθετησει κι εγω να ειναι ακριβως ισα. Θα δουμε ολοι οτι ο αναστασακης εχει με κιτρινο χρωμα οριοθετησει ο ιδιος τα ασφαλη ορια εξαγωγης κ οτι εχει βγει εκτος οριων στο ιδιο του κεφαλι. Η εξαγωγη στο κεφαλι του οπως βλεπουμε σταματαει ακομα πιο χαμηλα απ οτι του ασθενη του νηματος. Στον ασθενη του κινηθηκε ακομα πιο επιθετικα προς τα πανω....

Στην φωτο απο κατω δες τι λεει ο ιδιος ο αναστασακης για την εξαγωγη που εγινε στο ιδιο του το κεφαλι.
Προβολή συνημμένου 45158
Παραδέχεται εν ολιγης οτι για να βρουν τα 3500 θυλακια βγηκαν εκτος ασφαλης ζωνης....το λεει ο ιδιος, δείχνοντας κιολας ποια ειναι η ασφαλη ζωνη. Στον ασθενη του εδω στο νημα κινήθηκε ακομα χειροτερα......

Στην φωτο απο κατω δειχνω τον Jojo (μελος του φορουμ )που πήγε στον λορεντζο πως του εκανε εξαγωγη
Προβολή συνημμένου 45159

Ειναι εντελως εντος safe zone και βλεπουμε ποσο χαμηλα εχει σταματησει την εξαγωγη πισω στην περιοχη του κροουν...ετσι πρεπεο να γινεται η ασφαλης εξαγωγη κ αιναι η μερα με τη νυχτα με αυτη που εγινε στο νημα....για να μην αναφερθω στις οπες που ειναι παλι μερα με τη νυχτα....

Προβολή συνημμένου 45160
Τα θυλακια που ειναι κατω απ τη κοκκινη γραμμη ειναι safe οσα ειναι πανω απ τη κοκκινη ειναι θυλακια που δεν ανηκουν στην ασφαλη δοτρια και στο μελλον θα χαιρετησουν...επιεικώς σχεδιασμενη η κοκκινη γραμμη ....

Οπως βλεπουμε λοιπόν ενω ο αναστασακης παραδεχεται τα λαθη που εγιναν στο δικο του κεφαλι, συνεχίζει να δουλεύει με τον ιδιο τροπο και κανει εξαγωγη απ το ιδιο ακριβως σημειο που εγινε κ σε αυτον επαναλαμβανοντας τα ιδια λαθη αρνουμενος να λειτουργήσει οπως οι κορυφαιοι....σύγκρινε με λορεντζο....
Εκτος ασφαλης ζωνης στην 1η κιολας επεμβαση σε μια δοτρια μαλιστα που μας την παρουσιαζει και ως πλουσια.....δε θελω να ξερω που θα έφτανε δλδ αν δεν ειχε κ πλουσια δοτρια.....

Δν έχω αναλάβει ρόλο υπεράσπισης της κλινικής. Απλά πρέπει να υπάρχει ισορροπία, να υπάρχει και η αντίθετη γνώμη. Δεν μπορούμε όλοι είτε να ευλογάμε κάποιον ή όλοι να τον κατακρίνουμε. Εξάλλου διάλογο κάνουμε με επιχειρήματα, αυτά που γράφω τα πιστεύω. Οπότε no hard feelings, ξέρεις ότι σε πάω και μου αρέσει η κουβεντα μαζί σου.

Για αυτά που έγραφε ο Αναστασάκης για το δικό του κεφάλι (νομίζω καμμιά 10ρια χρόνια πριν) έχω διαφωνήσει σε ένα βίντεο που κάναμε ένα χρόνο πριν. Η ασφαλής ζώνη κατά τα γνωστά πρότυπα δεν τηρείται πλέον από κανέναν γιατρό FUE. Οπότε δεν χρειάζεται να το σχολιάσω. Ήταν λάθος (κατ' εμέ) και του το έχω πει.

Το παράδειγμα του JOJO δεν είναι δόκιμο. Ο JOJO είναι κλασσική περίπτωση V, νέος και δεν παίρνει φίνα, δηλαδή έχει κύρια αραίωση στο crown οπότε οφείλεις να είσαι έξτρα συντηρητικός αφού το κύριο προβλημά σου είναι εκεί.

Αν τσεκάρεις πολλά παραδείγματα στο φόρουμ θα δεις ότι γίνεται κατά κόρον υπέρβαση της safe zone (έτσι όπως την περιγράφει ο Αναστασάκης και αρκετοί της FUT). Μερικά χαρακτηριστικά

VLAFO - Τιρκάλας

H εξαγωγή έχεις σχεδόν ακουμπήσει την εμφύτευση. Πολύ μικρό buffer zone και εδώ υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα crown σε σχέση με αυτό που έχεις το παιδί εδώ. Θα μου πεις ο Vlafo είναι μεγαλύτερος σε ηλικία και παιρνει φίνα. Σωστά, άρα δεν ισχύει η κλασσική θεωρία περιορισμένης ασφαλούς περιοχής all weather αλλά κρίνεται ανα περίπτωση.

20210111_152921 rev.jpg

ΙΟΥΛΙΟΣ - Lorenzo

To ίδιο. Μηδενικό buffer zone. Γιατί? Επειδή ο ΙΟΥΛΙΟΣ είναι 50+ και προφανώς εκτιμάται ότι η τριχόπτωση έχει σταματήσει.

4VG16.09.21P2.JPG

Αυτά είναι τα πιο light περιστατικά, αν δεις πχ του Τιρκάλα, πάρα πολλά έχουν ξεφύγει εντελώς των κλασσικών ορίων safe zone. Μπορώ να τα ποστάρω αλλά δεν έχει νόημα μπορείς να τα βρεις και μόνος σου.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πλέον στην FUE ο ορισμός της safe zone είναι πολύ δυναμικά οριζόμενος (σωστά ή λάθος είναι άλλη κουβεντα) και έχει σχέση με ηλικία, φαρμακευτική αγωγή, τύπο NW, και το κυριοτερο την ανάλυση της περιοχής. Αν το παιδί είχε μέτριο ή σοβαρότερο πρόβλημα στο crown σε αυτή την ηλικία, η κόκκινη γραμμή που χάραξες είναι η ενδεδειγμένη. Όταν όμως η εικόνα του είναι αυτή που είναι σήμερα στα 32, δηλαδή ελάχιστο πρόβλημα στο vertex παρόλο που ο ορισμός της δότριας θα μπορούσε να είναι κατά τι συντηρητικότερος έχει reasoning.

Kostas97

Well-Known Member
Με μη υπαρξη minaturization σε αυτη την ηλικια και ελεγχοντας το ιστορικο της οικογενειας δεν μπορουμε να υποθεσουμε με καλη ποιανοτητα οτι τα συγκεκριμενα τριχοθυλακια δεν ειναι ορμονοεξαρτωμενα αρα ασφαλη ;

Legwg James

If you try to take it, .40 with a laser
Και ύπαρξη μινιατούρας να υπάρχει, πόσο βέβαιοι είμαστε ότι με αγωγές οι τρίχες που έχουν δεχθεί πλήγμα δε θα συνεχίσουν να βγαίνουν για καιρό ακόμα ; Υπάρχουν τύποι που αρχίζουν φινα ενώ είναι NW3 VERTEX με διάχυτη ( που σημαίνει μινιατούρα και στη δότρια ) , κάνουν ΜΜ και μετά από 10 χρόνια μπορεί να μην έχουν χάσει και τίποτα. Αν κάνεις αγωγή το ρίσκο να πάρεις από περιοχή της δότριας με μινιατούρα δε μικραίνει ; Εξακολουθεί να υπάρχει προφανώς αλλά κάνεις το 100 % να σου πέσουν στα επόμενα 3 χρόνια , 50 % να σου πέσουν στη 10ετια-15ετια.

witcher

Well-Known Member

Προβολή συνημμένου 45157

Προβολή συνημμένου 45158

Προβολή συνημμένου 45159

Προβολή συνημμένου 45160

Εδώ ο ασθενής ειναι νέος και μόνο 32 ετών με την τριχόπτωση του να ειναι σε εξέλιξη. Ειναι τραγικό λάθος του Αναστασάκη ότι κινήθηκε εκτός safe zone, αφήνοντας ενα νέο ασθενή εκτεθειμένο στο να χάσει μέρος των τριχοθυλάκιων που του έβαλε. Δεν δικαιολογείται με τίποτα αυτή η προσέγγιση...

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Με μη υπαρξη minaturization σε αυτη την ηλικια και ελεγχοντας το ιστορικο της οικογενειας δεν μπορουμε να υποθεσουμε με καλη ποιανοτητα οτι τα συγκεκριμενα τριχοθυλακια δεν ειναι ορμονοεξαρτωμενα αρα ασφαλη ;

Σωστό σε μεγάλο βαθμό, αν και το καλύτερο είναι να δεις το pattern που διαγράφεται και να είναι και λίγο συντηρητικός.

Και ύπαρξη μινιατούρας να υπάρχει, πόσο βέβαιοι είμαστε ότι με αγωγές οι τρίχες που έχουν δεχθεί πλήγμα δε θα συνεχίσουν να βγαίνουν για καιρό ακόμα ; Υπάρχουν τύποι που αρχίζουν φινα ενώ είναι NW3 VERTEX με διάχυτη ( που σημαίνει μινιατούρα και στη δότρια ) , κάνουν ΜΜ και μετά από 10 χρόνια μπορεί να μην έχουν χάσει και τίποτα. Αν κάνεις αγωγή το ρίσκο να πάρεις από περιοχή της δότριας με μινιατούρα δε μικραίνει ; Εξακολουθεί να υπάρχει προφανώς αλλά κάνεις το 100 % να σου πέσουν στα επόμενα 3 χρόνια , 50 % να σου πέσουν στη 10ετια-15ετια.

Εδώ γίνονται επιτυχημένες επεμβάσεις σε ασθενείς με DUPA, (με φίνα βέβαια), άρα τι συζητάμε.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εδώ ο ασθενής ειναι νέος και μόνο 32 ετών με την τριχόπτωση του να ειναι σε εξέλιξη. Ειναι τραγικό λάθος του Αναστασάκη ότι κινήθηκε εκτός safe zone, αφήνοντας ενα νέο ασθενή εκτεθειμένο στο να χάσει μέρος των τριχοθυλάκιων που του έβαλε. Δεν δικαιολογείται με τίποτα αυτή η προσέγγιση...

Εδώ έχεις την ίδια άποψη ή όχι?

IMG_20210810_144605.jpg

Legwg James

If you try to take it, .40 with a laser
@CVIAL Αν υποθέσουμε ότι έχεις ρέτρο στο κομμάτι πάνω από το αφτί που προεκτείνεται και στις 2 πλευρές του κεφαλιού αντίστοιχα ροκανίζοντας σου την πυκνότητα από 90 g σε 60 μέσα σε μία τριετία δείχνοντας μας ότι δεν είναι safe zone, αξίζει να ρισκάρεις να πάρεις μοσχεύματα ( μαξ γύρω στα 750-800 ) να στρώσεις τα πικς στα κροταφάκια αν η Α ζώνη σου έχει μείνει ακίνητη στα 5,5 cm από το μέτωπο ; Είναι ρίσκο καθώς οι πιθανότητες να τα χάσεις είναι μεγάλες αλλά θα αφήσεις το φιλέτο χωρίς το παραμικρό και όταν θα έρθει η ώρα του για τα mega sessions δεν θα έχει υποστεί καθόλου damage. Αν εσύ ήσουν στην ηλικία μου θα ρίσκαρες κάτι σαν αυτό που σου είπα ή είναι madness ;;

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

Αυτή? Για να σε προλάβω είναι 29 ετών.

19 (2).jpeg

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
@CVIAL Αν υποθέσουμε ότι έχεις ρέτρο στο κομμάτι πάνω από το αφτί που προεκτείνεται και στις 2 πλευρές του κεφαλιού αντίστοιχα ροκανίζοντας σου την πυκνότητα από 90 g σε 60 μέσα σε μία τριετία δείχνοντας μας ότι δεν είναι safe zone, αξίζει να ρισκάρεις να πάρεις μοσχεύματα ( μαξ γύρω στα 750-800 ) να στρώσεις τα πικς στα κροταφάκια αν η Α ζώνη σου έχει μείνει ακίνητη στα 5,5 cm από το μέτωπο ; Είναι ρίσκο καθώς οι πιθανότητες να τα χάσεις είναι μεγάλες αλλά θα αφήσεις το φιλέτο χωρίς το παραμικρό και όταν θα έρθει η ώρα του για τα mega sessions δεν θα έχει υποστεί καθόλου damage. Αν εσύ ήσουν στην ηλικία μου θα ρίσκαρες κάτι σαν αυτό που σου είπα ή είναι madness ;;

Όχι φίλε με την ρετρο δεν παίζεις, δεν σταματάει ποτέ. Εδώ εγώ σκέψου ότι έκανα εμφύτευση σε περιοχή με ρετρο, δηλαδή έβαλα, δεν πήρα.

Μπλουζα